16 μετανάστες νεκροί στον έβρο

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις
Facebook ID: 0

16 μετανάστες νεκροί στον έβρο

Δημοσίευση από Gus »

Συνολικά δέκα έξι πτώματα έχουν βρεθεί τις τελευταίες ημέρες στον ποταμό Έβρο.

Όλα τα πτώματα βρέθηκαν στην παραποτάμια περιοχή του Διλόφου και των Μαρασίων Έβρου και εκτιμάται ότι πρόκειται για ομάδα παράνομων μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα με βάρκα ή φουσκωτό, που βυθίστηκε ή ανατράπηκε.

Τα πτώματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για νεκροψία-νεκροτομή και εκτιμάται ότι πρόκειται για νέα σε ηλικία άτομα, ηλικίας 20-25 ετών.

Όπως τονίζει ο διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Νίκος Ραπτόπουλος, η κατάσταση με τους νεκρούς παράνομους δυστυχώς είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον χώρος στα ψυγεία του νεκροτομείου.

Αυτή τη στιγμή 16 πτώματα αγνώστων στοιχείων φυλάσσονται στο νεκροτομείο.

Έντεκα βρέθηκαν στην περιοχή του βορείου Έβρου και έξι στον κεντρικό Έβρο.

Σύμφωνα με τον κ. Ραπτόπουλο, το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης έχει ξεφύγει πλέον από κάθε λογική και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα με επίσημη ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάσταση.

Σχολιο:Θα ηθελα πολυ να δω ποσα δακρυβρεχτα ανθρωπιστικα 5λεπτα θα τυχουν αναδειξης απο τα ελληνικα μμε...Μαλλον στεναχωριομαστε κατα βουλησιν...Κανω λαθος?
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
papagalakos

Re: 16 μετανάστες νεκροί στον έβρο

Δημοσίευση από papagalakos »

Κι ότι μπήκα νυχτιάτικα να το γράψω. Τσάμπα μπήκα δηλαδή;
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι το άκουσα στο ΣΚΑΙ ως 5η είδηση περίπου και με μια απόλυτη φυσικότητα. Πραγματικά, που είναι το περίεργο; 16 ζωές αξίζουν λιγότερο από 1. Αφού οι 16 είναι ανόνυμοι μετανάστες, ενώ ο ένας ο Βασιλάκης ο οικογενιάρχης, ο αξιώτιμος υπασπιστής του αγαπημένου μας υπουργού. Οι άλλοι είναι απλώς... κάποιοι άλλοι.
Ας πει κάποιος σε 16 οικογένιες πως πριν λίγες μέρες ξέραμε ότι στατιστικά κάποιοι θα πεθάνουν, αλλά τι να κάνουμε, εμείς δεν πρέπει να είμαστε βίαιοι...
Άβαταρ μέλους
ΕΛ-Juan

Δημοσίευση από ΕΛ-Juan »

Gus τι λέμε τώρα? "Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει.." ή "Σκατά στους τάφους τους!"??

Όχι, δεν πρόκειται να κάνω διάλογο. Απλά θα ήθελα μία απάντηση, χωρίς δικαιολόγηση.. Το 1 ή το 2??
Μέχρι στιγμής από αυτά που διαβάζω σε τοίχους και έχουν μια υπογραφή με το γνωστό Α κάτω δεξιά:
"Η Κύπρος είναι κινέζικη"
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
"Η Μακεδονία είναι κινέζικη"

Αφού ρε παιδιά όλες αυτές οι ελληνικές περιοχές είναι κινέζικες, τι σας πειράζει να είναι και το λιμάνι του Πειραιά κινέζικο??
Άβαταρ μέλους
Gus

Δημοσίευση από Gus »

ΕΛ-Juan έγραψε:Gus τι λέμε τώρα? "Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει.." ή "Σκατά στους τάφους τους!"??

Όχι, δεν πρόκειται να κάνω διάλογο. Απλά θα ήθελα μία απάντηση, χωρίς δικαιολόγηση.. Το 1 ή το 2??
Αναγνωριζοντας τους μεταναστες ως "δικους μου" (πες το οπως θες, χρησιμοποιησε τον ορο ταξη ή οτι αλλο,καταπιεσμενοι,κολασμενοι ,οτιδηποτε), και τους μπατσους εναντιον μου, η απαντηση δεν μπορει παρα να ειναι προφανης, οπως αλλωστε ειναι και η δικη σου. Προσεχω που ενεργουμαι.........
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
papagalakos

papagalakos έγραψε:Ας πει κάποιος σε 16 οικογένιες πως πριν λίγες μέρες ξέραμε ότι στατιστικά κάποιοι θα πεθάνουν, αλλά τι να κάνουμε, εμείς δεν πρέπει να είμαστε βίαιοι...
papagalakos έγραψε:Hengeo προτείνω να πας αύριο στις οικογένιες που σήμερα είναι όλοι καλά και να τους πεις "Ξέρετε, στατιστικά κάποιος θα πέθαινε, λυπάμαι που ήταν ο δικός σας άνθρωπος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναπαράγουμε τη βία. Έτσι θα πάμε στον παράδεισο".
Με 'μένα θα ασχοληθεί κανείς;...
Άβαταρ μέλους
ΕΛ-Juan

Δημοσίευση από ΕΛ-Juan »

Gus έγραψε: Αναγνωριζοντας τους μεταναστες ως "δικους μου" (πες το οπως θες, χρησιμοποιησε τον ορο ταξη ή οτι αλλο,καταπιεσμενοι,κολασμενοι ,οτιδηποτε), και τους μπατσους εναντιον μου, η απαντηση δεν μπορει παρα να ειναι προφανης. Προσεχω που ενεργουμαι.........
Μ'άρεσε η πολιτισμένη απάντηση... Δηλαδή εγώ που δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τους αστυνομικούς, είμαι υποχρεωτικά ταγμένος εναντίον των "δικών σου", των καταπιεσμένων, κατατρεγμένων κλπ?

Δηλαδή πρέπει να πω "σκατά στους τάφους τους!"?
Μέχρι στιγμής από αυτά που διαβάζω σε τοίχους και έχουν μια υπογραφή με το γνωστό Α κάτω δεξιά:
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"

Αφού ρε παιδιά όλες αυτές οι ελληνικές περιοχές είναι κινέζικες, τι σας πειράζει να είναι και το λιμάνι του Πειραιά κινέζικο??
Άβαταρ μέλους
Gus

Δημοσίευση από Gus »

Αμα δεν χεις προβλημα με τους αστυνομικους παροτι γνωριζεις τι γινεται εξω απο το σπιτι σου, αλλα παραλληλα δειχνεις ανθρωπιστικες τασεις γιαυτο το θεμα, μαλλον εισαι μπερδεμενο μυαλο που δεν αντιλαμβανεται την αλληλουχια-συνδεση των γεγνοτων. Αν παλι νομιζεις οτι δεν γινεται τιποτα εξω απο το σπιτ σου, μπορεις να βγεις και να δεις το τι κανουν οι μπατσοι που πριν εναν χρονο σκοτωσαν 2 μεταναστες στην πετρου ραλλη. Επισης, επειδη αυτο μπορει να σου πεφτει μακρια, πηγαινε κ αραξε σε κανα φαναρι με κανεναν μεταναστη που πασχιζει να βγαλει μερικα ευρω. Θα δεις πως οταν περνανε μπατσοι τρεχει να κρυφτει πισω απο θαμνους. Σκεψου πως αυτος ο ανθρωπος ζει καθημερινα με τον φοβο να τον ξαναστειλουν πισω στην πατριδα του. Απο οπου θα επιχειρησει (λογικα) να ξαναερθει, με τον κινδυνο να ειναι ενας απο τα αγνωστα θυματα στον εβρο ή στο αιγαιο. Στις φρουρες στα συνορα και τα τρυπηματα στις βαρκες μεταναστων που ερχονται εδω δεν αναφερομαι. Γιατι λοιπον εγω βλεπω συνδεση μεταξυ αυτων των γεγονοτων??
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
papagalakos

Υπάρχουν άνθρωποι που αντί για μια στιγμή να ντραπούν που το σύστημα που τόσο αγαπάνε σκότωσε 16 ζωές και αγιοποίησε 1 κάνουν ηλίθια αστειάκια προσπαθώντας να απαξιώσουν την υπόθεση.
Αν τώρα εγώ πω ότι είμαι υπέρ των σταλινικών εκαθαρίσεων θα είμαι ο κακός της υπόθεσης;
Η απάντηση παρακαλώ να τεκμηριωθεί με επιχειρήματα ανώτερα του "ο Στάλιν ήταν κακός άνθρωπος".

Υ.Γ. Gus, το διασκεδάζω να είσαι εσύ ο διαλεκτικός και εγώ ο μιλιταριστής.

Α, ξέχασα,

ΣΤΙΣ ΝΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ
Άβαταρ μέλους
ΕΛ-Juan

Δημοσίευση από ΕΛ-Juan »

@Gus

Θα μπορούσε να έρθει με χαρτιά, να είναι νόμιμος και να μην κρύβεται πίσω από θάμνους!
Και αφού θα ήταν νόμιμος, θα μπορούσε κάλλιστα να δουλέψει σε μία οικοδομή σαν ανειδίκευτος εργάτης ή σε κτήματα... Αλλά προφανώς είναι πιο εύκολο να ζητιανεύουν ή να πλένουν τζάμια.. Δεν έχει τόση κούραση!

Επίσης πλέον ο Γιωργάκης νομιμοποιεί 600.000 ψηφοφορους (συγγνώμη μετανάστες ήθελα να πω, παράνομους και νόμιμους).
Ας κάνουν τα χαρτιά τους, να δουλέψουν νόμιμα, να πληρώσουν φόρους και να έχουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουμε όλοι σαν Έλληνες πολίτες..

Γιατί δεν μπορώ να βλέπω τον άλλο στο φανάρι αρτιμελή να έρχεται να μου πλύνει το τζάμι! Και όταν του λέω θες να σε πλήρωσω 40-50 ευρώ για 6-8 ώρες να μου καθαρίσεις κάτι χόρτα από το χωράφι, να φεύγει.
Όχι, αυτούς δεν τους λυπάμαι..

papagalakos έγραψε:
Με 'μένα θα ασχοληθεί κανείς;...
Μπα...
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"

Άβαταρ μέλους
Gus

Δημοσίευση από Gus »

ΕΛ-Juan έγραψε:@Gus

Θα μπορούσε να έρθει με χαρτιά, να είναι νόμιμος και να μην κρύβεται πίσω από θάμνους!
Και αφού θα ήταν νόμιμος, θα μπορούσε κάλλιστα να δουλέψει σε μία οικοδομή σαν ανειδίκευτος εργάτης ή σε κτήματα... Αλλά προφανώς είναι πιο εύκολο να ζητιανεύουν ή να πλένουν τζάμια.. Δεν έχει τόση κούραση!

Επίσης πλέον ο Γιωργάκης νομιμοποιεί 600.000 ψηφοφορους (συγγνώμη μετανάστες ήθελα να πω, παράνομους και νόμιμους).
Ας κάνουν τα χαρτιά τους, να δουλέψουν νόμιμα, να πληρώσουν φόρους και να έχουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουμε όλοι σαν Έλληνες πολίτες..

Γιατί δεν μπορώ να βλέπω τον άλλο στο φανάρι αρτιμελή να έρχεται να μου πλύνει το τζάμι! Και όταν του λέω θες να σε πλήρωσω 40-50 ευρώ για 6-8 ώρες να μου καθαρίσεις κάτι χόρτα από το χωράφι, να φεύγει.
Όχι, αυτούς δεν τους λυπάμαι..

Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να κατσω να απαντησω σοβαρα σε εναν τυπο που λεει πως μερικοι ανθρωποι που εχουν ερθει εδω να ζησουν, παραληλα γουσταρουν παρανομια και κυνηγητο, μερικες φορες ξυλο ή και "θανατο υπο αδιευκρινιστες συνθηκες". Δεν προκειται να επιχειρηματολογησω για το ποσο ευκολη ειναι η δουλεια του να πλενεις τζαμια για 50 λεπτα στην καλυτερη σε συγκριση με 40-50 ευρω την μερα !!! για ενα χωραφι καποιου. Καταλαβαινεις οτι αυτα τα επιχειρηματα ειναι τουλαχιστον αστεια.
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
papagalakos

ΕΛ-Juan έγραψε: Θα μπορούσε να έρθει με χαρτιά, να είναι νόμιμος και να μην κρύβεται πίσω από θάμνους!
Το άβατάρ σου είναι το ίδιο ηλίθιο με εσένα ή περισσότερο; Κι αν ναι μέχρι που φτάνει η ανθρώπινη βλακεία;

Δεν το λέω εγώ, το λέει ο μεγάλος,

«Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο».

Αϊνστάιν.
Άβαταρ μέλους
ΕΛ-Juan

Δημοσίευση από ΕΛ-Juan »

Gus έγραψε:Καταλαβαινεις οτι αυτα τα επιχειρηματα ειναι τουλαχιστον αστεια.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Κι έλεγα γιατί γελάω τόση ώρα.... 8)
Gus έγραψε: Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να κατσω να απαντησω σοβαρα σε εναν τυπο που λεει πως μερικοι ανθρωποι που εχουν ερθει εδω να ζησουν, παραληλα γουσταρουν παρανομια και κυνηγητο, μερικες φορες ξυλο ή και "θανατο υπο αδιευκρινιστες συνθηκες".
Είπα ότι γουστάρουν? Είπα ας μπουν νόμιμα..!
Gus έγραψε:Δεν προκειται να επιχειρηματολογησω για το ποσο ευκολη ειναι η δουλεια του να πλενεις τζαμια για 50 λεπτα στην καλυτερη σε συγκριση με 8-10 ευρω την ωρα !!! για ενα χωραφι καποιου.
Προφανώς στο φανάρι βγάζει πιο πολλά.. Ειδικά από γυναίκες που πάει με τσαμπουκά και το "πλένει"!

Τα θαυμαστικά να φανταστώ υποδηλώνουν ότι έπρεπε να προσφέρω παραπάνω.. Λυπάμαι δεν μου περισσεύουν για να ταϊζω παράνομους...

Αυτά.. Και ξαφνιάστηκα στην αρχή..

papagalakos έγραψε: Το άβατάρ σου είναι το ίδιο ηλίθιο με εσένα ή περισσότερο; Κι αν ναι μέχρι που φτάνει η ανθρώπινη βλακεία;
Ναι το avatar μου είναι ηλίθιο. Χαίρομαι που το αναγνωρίζεις.
Εγώ πάλι, δεν είμαι. Αν και τώρα τελευταία αμφιβάλλω... Βασικά απ'όταν άρχισα να σου απαντάω...

End of discussion.
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"

papagalakos

Μεθυσμένος είσαι;
Άβαταρ μέλους
Gus

Δημοσίευση από Gus »

ΕΛ-Juan έγραψε:
Gus έγραψε:Καταλαβαινεις οτι αυτα τα επιχειρηματα ειναι τουλαχιστον αστεια.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Κι έλεγα γιατί γελάω τόση ώρα.... 8)
Gus έγραψε: Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να κατσω να απαντησω σοβαρα σε εναν τυπο που λεει πως μερικοι ανθρωποι που εχουν ερθει εδω να ζησουν, παραληλα γουσταρουν παρανομια και κυνηγητο, μερικες φορες ξυλο ή και "θανατο υπο αδιευκρινιστες συνθηκες".
Είπα ότι γουστάρουν? Είπα ας μπουν νόμιμα..!
Τωρα εγω εδω τι να πω? Θα αφησω τον παρατηρητη να κρινει....
ΕΛ-Juan έγραψε:
Gus έγραψε:Δεν προκειται να επιχειρηματολογησω για το ποσο ευκολη ειναι η δουλεια του να πλενεις τζαμια για 50 λεπτα στην καλυτερη σε συγκριση με 8-10 ευρω την ωρα !!! για ενα χωραφι καποιου.
Προφανώς στο φανάρι βγάζει πιο πολλά.. Ειδικά από γυναίκες που πάει με τσαμπουκά και το "πλένει"!

Τα θαυμαστικά να φανταστώ υποδηλώνουν ότι έπρεπε να προσφέρω παραπάνω.. Λυπάμαι δεν μου περισσεύουν για να ταϊζω παράνομους...

Αυτά.. Και ξαφνιάστηκα στην αρχή...

Τα θαυμαστικα ειναι επειδη δεν εχεις ιδεα ποσα μπορει να παρει καποιος για να ξεχορταριασει ενα χωραφι για 6-8 ωρες. Επισης μαλλον παραβλεπεις πως δεν εχουμε παρα πολλα χωραφια στην αθηνα, οποτε αμεσως καταλαβαινεις οτι το επιχειρημα σου (μιας και μιλαμε 2 ατομα ου κατοικουν στην αθηνα (και στο σειριο,μην σου χαλασω χατιρι Κεραμυδα μου με την ομαδα σου :-p )) παει στον καλαθο των αχρηστων....

Νομιζω πως μιλωντας με εναν τοιχο θα εβγαζα πιο πολυ ακρη....
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

ΕΛ-Juan, μου φαίνεται πως όποτε γίνεται τέτοια συζήτηση, μπαίνεις για να λοιδωρήσεις.Εικόνα
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”