16 μετανάστες νεκροί στον έβρο
- Glaurung
- Real Name: ....
- Facebook ID: 0
Re: 16 μετανάστες νεκροί στον έβρο
Ώρες-ώρες γίνεσαι λίγο απότομος 
-
papagalakos
Λές ε;
Ώρες ώρες δεν μπορώ να απαντήσω διαφορετικά...
Θα μας πει τώρα ο φοιτητής της ΝΔ που ζητά καλύτερη φρούρηση των συνόρων για ανθρώπινη ζωή... Ε, μα!..
Ώρες ώρες δεν μπορώ να απαντήσω διαφορετικά...
Θα μας πει τώρα ο φοιτητής της ΝΔ που ζητά καλύτερη φρούρηση των συνόρων για ανθρώπινη ζωή... Ε, μα!..
- Glaurung
Εντάξει , έχεις τα δίκια σου και συ …
-
papagalakos
Εγώ τώρα πρέπει να απαντήσω με μια έξυπνη ατάκα υποτίθεται αλλά νιώθω ότι τελείωσε η έμπνευση.
Εν πάση περιπτώση, save the parrot!
Εν πάση περιπτώση, save the parrot!
-
Ευ-Αγγελος
- Real Name: ...
Σοβαρα το πιστευεις αυτο C0n?Οι προηγουμενες λογικές είναι απάνθρωπες λογικές τύπου σκλαβοπάζαρου και τόσο για μένα, όσο και για μια μεγάλη μερίδα λογικά σκεπτόμενων ανθρωπίνων όντων αποτελούν μόνο προϊόντα νοσηρών συλλογισμών. κάθε απώλεια ανθρώπινης ζωής, ανεξαρτήτως φύλου-χρώματος-εθνικότητας-οικονομικής κατάστασης-ηλικίας-θρησκείας-επαγγέλματος κτλ. αποτελεί μια ξεχωριστή τραγική περίπτωση, μιας και κάθε άνθρωπος συνδέεται με συναισθηματικούς δεσμους με άλλους ανθρώπους και η απώλειά τους μόνο πόνο μπορεί να επιφέρει. Σαφές, η κάθε ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη εξ ίσου όμως.
Αν δηλαδη σε πιαναν και σε δεναν πισθαγκωνα καποιοι με κουκουλες και δεν υπηρχε τιποτα που να μπορουσες να κανεις και σου φερναν μπροστα σου εναν αλβανο κι εναν ελληνα, εξισου αγνωστοι και οι δυο για σενα.Και σου λεγαν το εξης:
"Πρεπει να αποφασισεις ποιον απο τους δυο θα εκτελεσουμε! Εαν δεν το αποφασισεις τοτε θα εκτελεσουμε και τους δυο και μετα κι εσενα.Απαντησε τωρα!!! 5 4 3 2 1 ... " ΜΠΑΜ!!!!!!
Ποια θα ηταν η απαντηση σου?
-
papagalakos
Τί "Replying to message in Πολιτική" ρε C0n;... Πάνε θέσπισε κανέναν ευρωστρατό για τη φύλαξη των συνόρων κι άσε μας ήσυχους.
Ναι, νομίζω πως η κατάσταση που περιγράφεις είναι ένα πολύ συχνό κοινωνικό φαινόμενο, συχνότερο του βιασμού θα έλεγα! έχει συμβεί σε 4 στους 10 Έλληνες πολίτες.Ευ-Αγγελος έγραψε:Σοβαρα το πιστευεις αυτο C0n?Οι προηγουμενες λογικές είναι απάνθρωπες λογικές τύπου σκλαβοπάζαρου και τόσο για μένα, όσο και για μια μεγάλη μερίδα λογικά σκεπτόμενων ανθρωπίνων όντων αποτελούν μόνο προϊόντα νοσηρών συλλογισμών. κάθε απώλεια ανθρώπινης ζωής, ανεξαρτήτως φύλου-χρώματος-εθνικότητας-οικονομικής κατάστασης-ηλικίας-θρησκείας-επαγγέλματος κτλ. αποτελεί μια ξεχωριστή τραγική περίπτωση, μιας και κάθε άνθρωπος συνδέεται με συναισθηματικούς δεσμους με άλλους ανθρώπους και η απώλειά τους μόνο πόνο μπορεί να επιφέρει. Σαφές, η κάθε ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη εξ ίσου όμως.
Αν δηλαδη σε πιαναν και σε δεναν πισθαγκωνα καποιοι με κουκουλες και δεν υπηρχε τιποτα που να μπορουσες να κανεις και σου φερναν μπροστα σου εναν αλβανο κι εναν ελληνα, εξισου αγνωστοι και οι δυο για σενα.Και σου λεγαν το εξης:
"Πρεπει να αποφασισεις ποιον απο τους δυο θα εκτελεσουμε! Εαν δεν το αποφασισεις τοτε θα εκτελεσουμε και τους δυο και μετα κι εσενα.Απαντησε τωρα!!! 5 4 3 2 1 ... " ΜΠΑΜ!!!!!!![]()
Ποια θα ηταν η απαντηση σου?
Ας σοβαρευτούμε Ευ-Αγγελε. Περιγράφεις το άκρον άοτον του παραλογισμού. Εγω το παραπάνω σαφώς και το πιστεύω σε ιδεολογικό επίπεδο, αντικρούωντας πλήτως πρωτίστως όλες εκείνες τις άναρχες κραυγές που ζητοκραύγασαν χορεύοντας γύρω από το πτώμα ενός ανθρώπου, και ταυτόχρονα εξαπέλυσαν επίθεση κατά παντός υπευθύνου στο πτώμα ενός άλλου ανθρώπου (ή 16 αμα θες). Θεωρώ οτι το σωστό να κάνει κανείς είναι να περισυλλογιστεί και να καταλήξει σε τρόπους κοινωνικής ευημερίας, όχι να κρούει τα τύμπανα του πολέμου κάθε φορά που ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του, καθως φαντασιώνεται μια κόκκινη εξέγερση. Μου θυμίζει τα παιδάκια που παίζουν με playmobil. μόνο που αντί για playmobil έχουμε ανθρώπους.
Συνέκρινα απλά την αξία της ανθρώπινης ζωής σε σχέση με τις υπόλοιπες. Όχι το "μέχρι που θα έφτανες για να σώσεις το τομάρι σου". Σαν τίτλος reality παιχνιδιού ακούγεται! Όπως και να χει, στο παράδειγμά σου και υπο μη φυσιολογικές καθημερινές συνθήκες, επειδή και οι τρείς ζωές για μένα έχουν την ίδια αξία (ξαναλέω, ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ) όποιος ή όσοι και αν έβγαινε/αν νεκρός/οι απο εκεί θα στοίχιζε στο κοινωνικό του περίγυρο το ίδιο. Εχω μάθει να μην κρίνω τους ανθρώπους από τα κοινωινικά τους χαρακτηριστικά
αλλά από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους. Σίγουρα λοιπόν, από το παράδοξο που αναφέρεις θα διάλεγα το θάνατο ενός ανθρώπου για να σωθούν άλλοι δύο, ωστόσο αν δεν μου αναφέρεις συγκεκριμένα άτομα, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας, δε μπορω να σου απαντήσω ποιον θα επέλεγα.C0n έγραψε: φύλου-χρώματος-εθνικότητας-οικονομικής κατάστασης-ηλικίας-θρησκείας-επαγγέλματος κτλ
Παράδειγμα? ο Αλβανός είναι οικογενειάρχης εργαζόμενος τίμιος αγαθός κτλ. και ο Έλληνας είναι ο..... Gus!!!
ποιόν πιστεύεις οτι θα επέλεγα????
Α, και αν μερικά κοτόπουλα θεωρούν οτι λόγω πολιτικών καταβολών δεν έχω δικαίωμα να εκφέρω τις προσωπικές μου απόψεις, τοτε έχουν λανθασμένη ιδέα περι του τί καλείται Φ Α Σ Ι Σ Μ Ο Σ.
Το μόνο που μπορούν τα εν λόγω πουλερικά να κάνουν είναι να σεβαστούν το δικαίωμα μου να μιλώ, χωρίς απαραίτητα να συμφωνούν μαζί μου, επισημαίνοντας τα σημεία της διαφωνίας τους (αν και δε πιστεύω οτι υπάρουν, ειδάλλως δε θα παίζαμε κρυφτούλι προβοκάτσιας....)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O kanenas την Σάβ Ιούλ 03, 2010 12:27 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Λόγος: Πατάμε το κουμπί Edit για να προσθέσουμε κάτι, αντί να ξαναποστάρουμε.
Λόγος: Πατάμε το κουμπί Edit για να προσθέσουμε κάτι, αντί να ξαναποστάρουμε.
Δε φοβάμαι τίποτα...
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
-
Ευ-Αγγελος
Δεν ειναι καθολου ασοβαρο το παραδειγμα.Επισης στη προκειμενη περιπτωση δεν ξερεις κανεναν απο τους δυο προσωπικα.Αρα μην με ρωτας, μονο αν θες απαντα.Ωστοσο κατα ενα τροπο το εκανες με αυτο:
Εγω πιστευω θα διαλεγες τον Gus συνεπως εχεις βαλει καποια κριτηρια ιεραρχησης και αξιας της ζωης συνεπως δεν ισχυει αυτο που προειπες.Οτι καθε ζωη εχει την ιδια αξια ανεξαρτητου .... κ.τ.λ. Διοτι στη περιπτωση αυτη κρινεις λογω διαφορετικης ιδεολογιας και προτυπων.Παράδειγμα? ο Αλβανός είναι οικογενειάρχης εργαζόμενος τίμιος αγαθός κτλ. και ο Έλληνας είναι ο..... Gus!!!
ποιόν πιστεύεις οτι θα επέλεγα????![]()
![]()
![]()
-
papagalakos
κάποια στιγμή που δεν θα βαριέμαι αρκετά για να αχσοληθώ μαζί σου μπορεί και να στο αναπτύξω, αλλά νομίζω σ' απήντησα
χαζέpapagalakos έγραψε:Πάνε θέσπισε κανέναν ευρωστρατό για τη φύλαξη των συνόρων κι άσε μας ήσυχους.
Τι καθόλου ασόβαρο ρε αγόρι μου??? εδω μιλάμε για βόμβες σε υπουργεία και για νεκρούς λαθρομετανάστες!!!Που κολλάει το παράδειγμά σου???? ΑΠο τη στιγμή που δεν ξέρεις κανέναν προσωπικά, τοτε ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ! ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ! θα προτιμούσα να πεθάνω εγώ παρά να στείλω στο θάνατο έναν άγνωστο!!!!! Σου φαίνεται περίεργο??? είναι επειδη δε με ξέρεις!Ευ-Αγγελος έγραψε:Δεν ειναι καθολου ασοβαρο το παραδειγμα.Επισης στη προκειμενη περιπτωση δεν ξερεις κανεναν απο τους δυο προσωπικα.Αρα μην με ρωτας, μονο αν θες απαντα.Ωστοσο κατα ενα τροπο το εκανες με αυτο:Εγω πιστευω θα διαλεγες τον Gus συνεπως εχεις βαλει καποια κριτηρια ιεραρχησης και αξιας της ζωης συνεπως δεν ισχυει αυτο που προειπες.Οτι καθε ζωη εχει την ιδια αξια ανεξαρτητου .... κ.τ.λ. Διοτι στη περιπτωση αυτη κρινεις λογω διαφορετικης ιδεολογιας και προτυπων.Παράδειγμα? ο Αλβανός είναι οικογενειάρχης εργαζόμενος τίμιος αγαθός κτλ. και ο Έλληνας είναι ο..... Gus!!!
ποιόν πιστεύεις οτι θα επέλεγα????![]()
![]()
![]()
Εσυ πως θα αντιδρούσες? θα μεταμορφωνόσουν σε ΜΑΓΚΑΙΒΕΡ???
ελεος δηλαδη με τι διαστρέβλωση!
edit: το συγκεκριμένο παράδοξο, το έχω συναντήσει ουκ ολίγες φορές κα αποτελεί κλασσική ατάκα λαϊκισμού, μέσα από τον οποίο χρησιμοποιείται μια φανταστική και ανύπαρκτη κατάσταση της οποίας η απάντηση είναι προφανής με σκοπό την αυθαίρετη γενίκευση που επιχείρησες. Μόνο που δεν έλαβες την απάντηση που περίμενες οπότε το σόφισμά σου απέτυχε:)
Δε φοβάμαι τίποτα...
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
- Glaurung
Δεν υπάρχει περίπτωσηC0n έγραψε: θα προτιμούσα να πεθάνω εγώ παρά να στείλω στο θάνατο έναν άγνωστο!!!!!
Off Topic
EDIT:Δεν είναι δύσκολο να παγώσεις κάπως τα πνεύματα , θέλει μόνο ένα ηλίθιο σχόλιο 
-
Ευ-Αγγελος
Φιλε C0n μια χαρα μου απηντησες.Το παραδειγμα δειχνει οτι δεν ισχυει οτι η ανθρωπινη ζωη εχει την ιδια αξια για τον καθε ανθρωπο ξεχωριστα.Διοτι παντα θα βαλεις καποια κριτηρια για να διαλεξεις...Εαν σκοτονωσουνα εσυ οπως ειπες παλι εχεις βαλει κριτηρια.Εχεις μειωσει την αξια της δικιας σου ζωης.
Τωρα αυτο κολλαει στο γεγονος οτι πραγματι καποιοι θανατοι ανθρωπων πειραζουν λιγοτερο απο τι καποιοι αλλοι.Αυτο εξαρταται καθε φορα απο τα προσωπικα κριτηρια του καθενος.Τα οποια μπορει να πηγαζουν απο τη παιδεια του , την ιδεολογια του και τον χαρακτηρα του.
Αν πραγματικα πιστευεις αυτο που λες(προσωπικα αμφιβαλλω διοτι πρακτικα δεν μπορει να συμβει) ,τοτε υποστηριζεις λαθος κομμα.Οπου και τα κομματα που υποστηριζουν κατι τετοιο παλι θεωρητικα το λενε, π.χ. πρακτικα στην επανασταση η ζωη των επαναστατων θα αξιζε περισσοτερο για οσους υποστηριζαν την επανασταση.
Τωρα αυτο κολλαει στο γεγονος οτι πραγματι καποιοι θανατοι ανθρωπων πειραζουν λιγοτερο απο τι καποιοι αλλοι.Αυτο εξαρταται καθε φορα απο τα προσωπικα κριτηρια του καθενος.Τα οποια μπορει να πηγαζουν απο τη παιδεια του , την ιδεολογια του και τον χαρακτηρα του.
Οποτε δεν ειναι αυτο το σαφες.Το σαφες ειναι οτι καθε ανθρωπινη ζωη ειναι ισαξια με καθε αλλη απεναντι στου νομους που μας διεπουν σημερα.Κατι το οποιο δεν συμβαινει κατα τη γνωμη μου στη πραξη.και για μια μεγάλη μερίδα λογικά σκεπτόμενων ανθρωπίνων όντων αποτελούν μόνο προϊόντα νοσηρών συλλογισμών. κάθε απώλεια ανθρώπινης ζωής, ανεξαρτήτως φύλου-χρώματος-εθνικότητας-οικονομικής κατάστασης-ηλικίας-θρησκείας-επαγγέλματος κτλ. αποτελεί μια ξεχωριστή τραγική περίπτωση, μιας και κάθε άνθρωπος συνδέεται με συναισθηματικούς δεσμους με άλλους ανθρώπους και η απώλειά τους μόνο πόνο μπορεί να επιφέρει. Σαφές, η κάθε ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη εξ ίσου όμως.
Αν πραγματικα πιστευεις αυτο που λες(προσωπικα αμφιβαλλω διοτι πρακτικα δεν μπορει να συμβει) ,τοτε υποστηριζεις λαθος κομμα.Οπου και τα κομματα που υποστηριζουν κατι τετοιο παλι θεωρητικα το λενε, π.χ. πρακτικα στην επανασταση η ζωη των επαναστατων θα αξιζε περισσοτερο για οσους υποστηριζαν την επανασταση.
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
Για να το ελαφρύνω λίγο, αν στρίβαμε κέρμα ή κάναμε <<α-μπε-μπα-μπλομ>>, θα ήμασταν οκ; 
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
-
papagalakos
Hengeo, χειρότερο το κάνεις.
Περί παραλογισμού. Ειπώθηκε πως τι ένας, τι 16;... Και ρωτάω. Αν οι 16 ήταν μπάτσοι και ο ένας μετανάστης πάλι θα συγχωνεύονταν σε έναν κι έναν; Δεν νομίζω.
Όσων αφορά το τυχαίο. Όχι, ο μπάτσος δεν πέθανε τυχαία επειδή ήταν κίνδυνος του επαγγέλματος και οι μετανάστες δεν πέθαναν τυχαία επειδή πέσαν στο ρέμα.
Οι μετανάστες δεν θα πέρναγαν από εκεί βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους αν ξέραν ότι δεν θα τους πυροβολήσουν στο δρόμο. Ούτε θα έρχονταν μέχρι εδώ αν η κυβέρνησή μας μαζί με τις υπόλοιπες του ΝΑΤΟ δεν έκανε πόλεμο και εκμεταλευόταν αυτές τις χώρες.
Ούτε ο μπάτσος πέθανε τυχαία. Εκτελέστηκε ως απάντηση όχι μόνο στο θάνατο των 16 μεταναστών. Αλλά όλων των μεταναστών που έχουν και που θα πεθάνουν στα σύνορα. Ακόμα περισσότερο για όσους εκτελέστηκαν και θα εκτελεστούν από την ελληνική αστυνομία, αλλά και για το γεγονός ότι η αστυνομία είναι ο φρουρός του κράτους που κινεί όλες αυτές τις διαδικασίες.
Και θα ρωτήσει κανείς, ήταν υπεύθυνος για όλα αυτά ο μπάτσος; Ο οποίος μπορεί να πήγε εκεί για να βρει απλώς δουλειά;
C0n, η δουλειά του μπάτσου δεν είναι δουλειά. Είναι ντροπή. Είναι μια δουλειά που σου φοράει ένα πιστόλι στη ζώνη και σου λέει πως "εσύ είσαι το κράτος".
Η "δουλειά" του μπάτσου είναι είτε να φυλακίζει είτε να σκοτώνει. Αν αυτό είναι δουλειά γιατί δεν είναι δουλειά και ο βασανιστής της χούντας;
Κάθε μπάτσος όταν γίνεται μπάτσος πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι παίρνει θέση σε ένα πόλεμο. Γίνεται φρουρός ενός κράτους δολοφόνων.
Παρόλα αυτά εγώ δεν είπα ποτέ πως όποιος είναι μπάτσος πρέπει να πεθάνει. Την θέση μου λέω να την παραθέσω με απόσπασμα παλιάς προκύρηξης.
Ακόμα περισσότερο η βόμβα προοριζόταν για τον Υπουργό, ο οποίος δεν είναι τίποτε άλλο από τον αρχηγό της καταστολής, ο υπεύθυνος για τη διατήρηση του καθεστώτος με κάθε μέσο. Που εμφανίζεται καλυμένος πίσω από τον τίτλο "προστασίας του πολίτη" με το ατσαλάκωτο σακάκι.
Δεν πρόκειται για μεμονομένη εκτέλεση ενός μπάτσου, για τυχαίο θάνατο μεταναστών ή για έναν εποστρακισμό στα εξάρχεια. Γι' αυτό και είναι λάθος μια ενέργεια να αντιμετωπίζεται αποκομένη από την κοινωνία και την πραγματικότητα. Να αντιμετωπίζεται δηλαδή σαν μια ενέργεια ξεκρέμαστη και αδικιολόγητη, ή τυχαία.
Όλα αυτά είναι αποτυπώσεις ενός συγκεκριμένου πολιτικού παρασκηνίου. Κάθε ενέργεια φαινομενικά ακραία δεν είναι τίποτε άλλο από μια έκφανση ενός ακύρηχτου πολέμου χαμηλής έντασης. Ενός εμφύλιου ψυχρού πολέμου.
Περί παραλογισμού. Ειπώθηκε πως τι ένας, τι 16;... Και ρωτάω. Αν οι 16 ήταν μπάτσοι και ο ένας μετανάστης πάλι θα συγχωνεύονταν σε έναν κι έναν; Δεν νομίζω.
Όσων αφορά το τυχαίο. Όχι, ο μπάτσος δεν πέθανε τυχαία επειδή ήταν κίνδυνος του επαγγέλματος και οι μετανάστες δεν πέθαναν τυχαία επειδή πέσαν στο ρέμα.
Οι μετανάστες δεν θα πέρναγαν από εκεί βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους αν ξέραν ότι δεν θα τους πυροβολήσουν στο δρόμο. Ούτε θα έρχονταν μέχρι εδώ αν η κυβέρνησή μας μαζί με τις υπόλοιπες του ΝΑΤΟ δεν έκανε πόλεμο και εκμεταλευόταν αυτές τις χώρες.
Ούτε ο μπάτσος πέθανε τυχαία. Εκτελέστηκε ως απάντηση όχι μόνο στο θάνατο των 16 μεταναστών. Αλλά όλων των μεταναστών που έχουν και που θα πεθάνουν στα σύνορα. Ακόμα περισσότερο για όσους εκτελέστηκαν και θα εκτελεστούν από την ελληνική αστυνομία, αλλά και για το γεγονός ότι η αστυνομία είναι ο φρουρός του κράτους που κινεί όλες αυτές τις διαδικασίες.
Και θα ρωτήσει κανείς, ήταν υπεύθυνος για όλα αυτά ο μπάτσος; Ο οποίος μπορεί να πήγε εκεί για να βρει απλώς δουλειά;
C0n, η δουλειά του μπάτσου δεν είναι δουλειά. Είναι ντροπή. Είναι μια δουλειά που σου φοράει ένα πιστόλι στη ζώνη και σου λέει πως "εσύ είσαι το κράτος".
Η "δουλειά" του μπάτσου είναι είτε να φυλακίζει είτε να σκοτώνει. Αν αυτό είναι δουλειά γιατί δεν είναι δουλειά και ο βασανιστής της χούντας;
Κάθε μπάτσος όταν γίνεται μπάτσος πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι παίρνει θέση σε ένα πόλεμο. Γίνεται φρουρός ενός κράτους δολοφόνων.
Παρόλα αυτά εγώ δεν είπα ποτέ πως όποιος είναι μπάτσος πρέπει να πεθάνει. Την θέση μου λέω να την παραθέσω με απόσπασμα παλιάς προκύρηξης.
Ο Υπασπιστής του Υπουργού μπάτσων όμως είναι κάτι παραπάνω από απλός αστυφύλακας. Δεν βρίσκεται εκεί, σε εκείνη τη θέση, για τη μονιμότητα και το μισθό, αλλά είναι καριερίστας μπάτσος. Υψιλόβαθμος ενός ένοχου καθεστώτος. Δεν μπορεί λοιπόν να είναι αθώος. Είναι αναπόσπαστο γρανάζι ενός μηχανισμού που δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς αυτόν.Τέλος θα προσθέσουμε, ότι θα χτυπάμε μόνο άνδρες των ΜΑΤ, Μεατζήδες και μέλη της αντιτρομοκρατικής ομάδας. Τους απλούς αστυφύλακες δεν τους θεωρούμε εξ ορισμού εχθρούς και γι' αυτό δεν θα τους χτυπάμε παρά μόνο αν κινηθούν εναντίον μας, αν βγάλουν πιστόλι για να μας χτυπήσουν.
Ακόμα περισσότερο η βόμβα προοριζόταν για τον Υπουργό, ο οποίος δεν είναι τίποτε άλλο από τον αρχηγό της καταστολής, ο υπεύθυνος για τη διατήρηση του καθεστώτος με κάθε μέσο. Που εμφανίζεται καλυμένος πίσω από τον τίτλο "προστασίας του πολίτη" με το ατσαλάκωτο σακάκι.
Δεν πρόκειται για μεμονομένη εκτέλεση ενός μπάτσου, για τυχαίο θάνατο μεταναστών ή για έναν εποστρακισμό στα εξάρχεια. Γι' αυτό και είναι λάθος μια ενέργεια να αντιμετωπίζεται αποκομένη από την κοινωνία και την πραγματικότητα. Να αντιμετωπίζεται δηλαδή σαν μια ενέργεια ξεκρέμαστη και αδικιολόγητη, ή τυχαία.
Όλα αυτά είναι αποτυπώσεις ενός συγκεκριμένου πολιτικού παρασκηνίου. Κάθε ενέργεια φαινομενικά ακραία δεν είναι τίποτε άλλο από μια έκφανση ενός ακύρηχτου πολέμου χαμηλής έντασης. Ενός εμφύλιου ψυχρού πολέμου.
-
skylosofos
- Real Name: SkylosofoS
Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας αυτό το post βρήκα την ευκαιρία να γραφτώ στο semfe.gr για να συμμετέχω στις συζητήσεις σας! Την αμαρτία μου τη λέω... δεν κάθισα να διαβάσω όλα τα σχόλια!!!! Και δεν πρόκειται. Και επειδή το πρώτο πράγμα που θα περάσει απ το μυαλό σας είναι να με χαρακτηρίσετε μονόπλευρο και κολλημένο, δεν μπήκα στη διαδικασία να διαβάσω τις συζητήσεις γιατί υπάρχουν (δυστυχώς ή δυστυχώς) συνάδελφοι μου που γουστάρουν να παίζουν με τις λέξεις και χρησιμοποιούν φράσεις που δεν αρμόζουν στη σημερινή εποχή! Αρχικά όλοι αναφέρατε τη λέξη λαθρομετανάστες! Ουσιαστικά απ τη στιγμή που την αναφέρατε και τη χρησιμοποιείτε στις "διαλέξεις" σας κάθε Τετάρτη και Τρίτη και Πέμπτη κτλ., την αποδεχόσαστε! Αποδέχεστε δηλαδή την ιδιότητα που δίνεται σ' αυτούς τους ανθρώπους ως παράνομοι μετανάστες! Η συνέχεια βέβαια είναι το πιο αστείο κομμάτι των posts σας! Προσπαθείτε να αποδείξετε ότι αυτό που εσείς πριν από λίγο αποδέχεστε σαν παράνομο, είναι λογικό και σωστό!!!! Αν είναι ποτέ δυνατόν!! Εγώ θέλω να κάνω δύο ερωτήσεις ! Αν υπήρχε ένας αστυνομικός που θα έπιανε τον λαθρέμπορα και θα τον ~!@#$%^&* ανάποδα και επέστρεφε τους μετανάστες (παράνομους) πίσω στη πατρίδα τους με ασφάλεια, θα τον αποκαλούσαμε σκατόμπατσο? Και συ παπαγάλε αυτά που αναφέρεις περι αστυνομίας ότι είναι φερέφωνα του φασισμού και απο δώ και απο κεί και έτσι κι αλλίώτικα και πασαλιμανιώτικα, οι αστυνομικοί που θεωρούνται πτυχιούχοι δεν ανήκουν στη γενιά των 700 έουρος? Όλοι οι άλλοι πτυχιούχοι παίρνουν μίσθούς ξεφτίλα ( ξέρετε και τι βάζει ο καθένας μας στη τσέπη του και μετά μιλάτε για ρουφιανιές) και οι αστυνομικοί είναι οι καλοπληρωμένοι?