[Γ.Σ. 06/03] Και τώρα τι;

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Laplace

Δημοσίευση από Laplace »

Εχετε απολυτο δίκιο.Κ χαίρομαι που υπάρχουν άτομα που σκέφτονται διαφορετικά από αυτή την σουρρεαλιστική κομματικοποιημένη μάζα που επικρατεί στα πανεπιστήμια κατά κορον , ενώ φανταζει να είναι βγαλμένη από κάποιο σκορωφαγωμένο μυθιστόρημα του Ιονέσκο. Χαίρομαι τουλάχιστον που βλέπω άτομα όπως ο Jorge , ο HeartDoc και ο (Emp)pu που εκφράζουν πραγματικές ανησυχίες και προβληματισμούς της σημερινής, σύγχρονης κοινωνίας και όχι κάποιες τινι τρόπω ουτοπικές φαμφαρολογίες, γραφικών και κοινότυπων συνδικαλιστικών ομάδων. Επιτέλους άτομα που σκέφτονται μόνα τους, χωρίς καλούπια, χωρίς κομματκή επήρρεια, χωρίς εμφυτευμένους ψευδοπροβληματισμούς. Μπράβο παιδιά. Ελπίζω μόνο ότι σιγά σιγά θα υπάρξουν κι αλλοι που θα σκέφτονται όπως εμείς. Ο xamenos με κατηγορεί ότι είμαι παθολογικά γκρινιάρης. Δν νομίζω. Νομίζω ότι απλα μπήκαμε σε ένα σύστημα που δεν πληρεί τις προσδοκίες μας, και επιπλέον έχουμε αυτήν την συνδικαλιστική και ωχαδελφική παράνοια του δημόσιου πανεπιστημίου που μας εχει φθείρει το ηθικό και εκφυλίσει κάθε επιστημονικό ιδανικό που θα μπορούσαμε να έχουμε ή να αναπτύξουμε.Ε και όχι ρε παιδιά δεν το ανέχομαι άλλο. Κ δεν νομίζω ότι πρέπει κανείς από εμάς να το ανέχεται ή να ανέχεται την κατάσταση που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Γιατί μερικοί απο εμάς γνωρίζουμε οτι ολη αυτή η κατάσταση βοηθαει μονο στη φαινομενική μειωση της ανεργίας. Γιατί για να το θέσω ωμά και κατανοητά, το να σπουδάζει κάποιος σε μια σχολή ως τα 25 , φαίνεται τουλάχιστον στα επίσημα χαρτιά ως άτομο χρήσιμο στην κοινωνία και δεν εμφανίζεται ως ποσοστό ανεργίας. Καταλάβατε τώρα τί γινεται??? Θέσεις για όλους δεν υπάρχουν.Οποτε.??? Οπότε ας μη φαίνεται ότι όλοι αυτοί είναι ανεργοι. Τουλαχιστον αν τους χώσουμε κάπου στο συστημα θα εχουμε το κεφαλάκι μας ήσυχο, τουλάχιστον οσον αφορά την ΕΕ.Και μετά βλέπουμε. Ετσι σκέφτεται λοιπον η κυβέρνηση και τόσες άλλες ψευδοιδεαλιστικές και δήθεν αλτρουιστικές παρατάξεις που υπηρετούν αποκλειστικά και μόνο αυτόν το σκοπό :wink:  
Ελπίζω να προβληματιστήκατε κάπως!  :?  :?  :?
Άβαταρ μέλους
The Godfather

Δημοσίευση από The Godfather »

Τώρα που το πανυγηράκι έλαβε τέλος με το ψήφισμα του νόμου χθές βράδυ,ο οποίος ελπίζω να αποτελέσει το έναυσμα για περισσότερες και καλύτερες αλλαγές στο μέλλον,θα είχαν την ευγενή καλοσύνη οι συνάδελφοι καταληψίες να μας ενημερώσουν αν θα συνεχίσουν τις καταλήψεις;Αν έχουν λάβει τις εντολές τους φυσικά.

Υ.Γ1:Και μην ακούσω τα γνωστά,έλα στη Γ.Σ στην οποία έρχομαι αηδιασμένος κάθε φορά,για να βλέπω συμπεριφορές κακομαθημένων παιδιών δημοτικού,να διαμαρτύροντε για το σύστημα που φταίει για όλα,να κρατούν παράνομα κλειστές τις σχολές ως νέοι φασίστες,να μην ψηφίζουν για ανοικτή σχολή επειδή δεν θέλουν τη κακή Δ.Α.Π,Π.Κ.Σ ή όποια άλλη είναι υπέρ της ανοικτής σχολής κ.τ.λ.Αναρωτιέμαι δηλαδή αν μερικοί αντιλαμβάνεστε ότι η διαφορά μεταξύ των παρατάξεων είναι τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Υ.Γ2:Το ύφος του δημοσιεύματος δεν αντιπροσωπεύει προσωπική επίθεση,αλλά εκφράζει την αηδία και την αποστροφή ενός ανθρώπου που από πέρυσι το Μάη παρακολουθεί σχεδόν ανήμπορος να χάνεται μια ολόκληρη χρονιά,στο κατά τα άλλα καλύτερο εκπαιδευτήριο της χώρας,για τα πολιτικά παιχνίδια του Κ.Κ.Ε,του Π.Α.Σ.Ο.Κ,της Ν.Δ,της Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π και του Συνασπισμού.

Υ.Γ3:Πριν μου επιτεθείτε θα παρακαλούσα,αν τολμάτε και αν θέλεται δηλαδή,να απαντήσετε στην πρώτη παράγραφο του δημοσιεύματος για το τι μέλλει γενέσθαι...
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

υστερα απο το χθεσινο σφαγειο και βεβαια θα συνεχιστει...
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Katsarola
Real Name: Διαγαλαξιακός Υπερδικτάτωρ
Facebook ID: HNNgnGNGGGNGGGG

Δημοσίευση από Katsarola »

The Godfather έγραψε:Αναρωτιέμαι δηλαδή αν μερικοί αντιλαμβάνεστε ότι η διαφορά μεταξύ των παρατάξεων είναι τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Respect.
O_Xamenos
Επικοινωνία:

και υστερα ηρθαν οι ΕΛ και μας την επεσαν οι εσωγηινοι και ο μπους ειναι εβραιος... ελεος με την συνομοσιολογια! και βεβαια οι οργανωσεις και οι αντιστιχες παραταξεις εχουν καποιο στοχο και πολλες φορες ακομα και παραταξεις που μοιαζουν να συμβαδιζουν στην ιδεολογια "δεν τα βρισκουν". που ειναι το κακο??? τα συμφεροντα που εξυπηρετουμε ειναι αντικαπιταλιστικα! που ειναι το κακο???
γκεγκε???
γκαγκα!!!
Εικόνα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Tony Montana

Δημοσίευση από Tony Montana »

γιατί δεν μπορούμε να έχουμε ανοιχτή σχολή (=βιώσιμο πανεπιστήμιο) και παράλληλα να προχωρούμε σε κινήσεις με τις οποίες να δηλώνουμε αντίθεση στο νόμο πλαίσιο και τη αναθεώρηση του άρθρου 16? δεν είναι διπλά κακό να χάσουμε τη χρονιά και να περάσει ο νόμος? και αλήθεια... αν περάσει, όπως θα γίνει κάτα πάσα πιθανότητα αφού ήδη ψηφίστηκε επί της αρχής, συνεχίζουμε να αυτοκτονούμε το μέλλον μας? αν μπορούσαμε να αποδείξουμε ότι πραγματικά έχουμε ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό αυτές τις δυσκολες στιγμές με παράλληλη αγωνιστική δράση από όσους το θέλουν (γιατί κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχουν και φοιτητές που δεν τους βρίσκει αντίθετους η αναθεώρηση) δεν θα δίναμε την πιο ηχηρή απάντηση σε όλους τους επικριτές? έχοντας όμως τώρα για 9 βδομάδες κλειστό το πανεπιστήμιο (όχι μόνο το εμπ, γενικά το ελληνικό πανεπιστήμιο) τους δίνουμε την καλύτερη πρόφαση να περάσουν ακόμα πιο εύκολα το νομοσχέδιο. ας μην γελιόμαστε.... μόνοι μας απαξιώνουμε την παιδεία μας και κλείνουμε τα πανεπιστήμια μας.
Άβαταρ μέλους
The Godfather

Δημοσίευση από The Godfather »

'Εθεσα μια ερώτηση και περιμένω μια σοβαρή απάντηση από κάποιον που έχει κότσια και γνωρίζει.Αλλά φαίνετε πως πολλοί δεν τα έχετε.Και μην ακούσω για τα κότσια στις καταλήψεις.Άμα δεν έχουμε κυρώσεις για τις πράξεις μας είμαστε όλοι παλληκάρια,σωστά χαμένε; ;)
Για να μην βγαίνουμε εκτός θέματος όμως θα ήθελα παρακαλώ να απαντήσει κάποιος με σοβαρότητα στο αρχικό μου post.
O_Xamenos
Επικοινωνία:

πιστευεις οτι 30.000-50.000 κοσμος θελει να χανει τις σπουδες του???
ομως αυτοι ειναι που στηριζουν τις καταληψεις... πιστευω πως στο σημειο που εχουν φτασει τα πραγματα δεν μπορουμε να κανουμε πισω... με το να ανοιξεις τις σχολες σημενει πως αποδεχτηκες την ηττα σου! αλλωστε υπαρχει ακομα και το θεμα της αναθεωρησης
Εικόνα

ο χαμένος τα παίρνει όλα
NIKOLAS
Real Name: Nικόλας

Δημοσίευση από NIKOLAS »

Άδικα προσπαθείς φίλε Νονέ να πάρεις απάντηση.  Προσωπική εκτίμηση είναι ότι μάλλον οι καταλήψεις θα συνεχιστούν για 1-2 εβδομάδες ακόμα μετά τη ψήφιση του νόμου. Μην ψάχνεις λογική σ’ αυτό. Άλλωστε στην Ελλάδα (όπως την καταντήσαμε) ζούμε. Και λέω όπως την καταντήσαμε αφού χθες χωρίς φόβο αλλά με απίστευτο θράσσος ακούγαμε πολιτικούς, εκπαιδευτικούς-πολιτικούς, φοιτητές–πολιτικούς και άλλους τυχάρπαστους «δημοκρατικούς» και «προοδευτικούς» τύπους να δηλώνουν ότι δεν θα εφαρμούσουν το νόμο που ψήφισε η (κοινοβουλετική) πλειοψηφία γιατί απλά ... δεν τους αρέσει. Λες και σε δημοκρατικές κοινωνίες οι νόμοι εφαρμόζονται μόνο όταν μας αρέσουν. Διαφορετικά μπορούμε να μην τους εφαρμόζουμε και μάλιστα την παρανομία μας αυτή να την διατυμπανίζουμε και να τη διαφημίζουμε συνεχώς.

Όσο αφορά το νόμο (που επιτέλους ψηφίστηκε) νομίζω αν και δεν είναι ο ιδανικός σπρώχνει τα πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Σήμερα τα Πανεπιστήμια βρίσκονται σε διπλή ομηρεία: Από ομάδες ακραίων (μέσω του "ασύλου") κι από κομματικές φατρίες (μέσω της "συνδιοίκησης" των φοιτητών). Από αυτή τη διπλή ομηρεία πρέπει να απαλλαγούν επειγόντως. Και ο συγκεκριμένος νόμος είναι ένα πρώτο και καθοριστικό βήμα προς την πορεία αυτή. Πανεπιστήμια όπου κυριαρχεί ο φόβος κι η συνδιαλλαγή, όπου απουσιάζει ο έλεγχος κι η αξιολόγηση, δεν είναι δημοκρατικά. Το ελληνικό πανεπιστήμιο βρίσκεται σήμερα σε κρίση η οποία βολεύει τα πιο οπισθοδρομικά, τα πιο συντηρητικά, τα πιο αναχρονιστικά στρώματα της κοινωνίας μας. Είναι όλοι αυτοί που εδώ και ένα χρόνο κρατούν χιλιάδες φοιτητές (που δεν κατεβαίνουν στις πορείες) μακριά από τα μαθήματά τους. Είναι όλοι αυτοί που μπορεί να αυτοαποκαλούνται «προοοδευτικοί» αλλά είναι αυτοί που κρατούν τη κοινωνία πίσω από κάθε πρόοδο.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Είχαν γίνει πολλές εκτιμήσεις πως μετά την ψήφιση του Νόμου οι κινητοποιήσεις είτε θα έπεφταν σε ένταση (τεχνητά από τις αγωνιστικές παρατάξεις ή αυθόρμητα από τον κόσμο) ή θα άλλαζαν μορφή, ώστε να ανοίξουν οι σχολές. Με αυτό ως δεδομένο δεν μπορώ να καταλάβω σε τι αποσκοπούσε τόση βία στην χθεσινή πορεία. Περίμενε κανείς τους ότι τέτοια συμπεριφορά σε μια από τις (ενδεχομένως, με τα προηγούμενα δεδομένα) τελευταίες πορείες, δεν θα προκαλούσε νέα, εξίσου ή περισσότερο έντονα κύματα διαμαρτυρίας;

Την Δευτέρα έχει προγραμματιστθεί συναυλία στα Προπύλαια, αυτή την ώρα γίνεται νέα πορεία έξω από τη ΓΑΔΑ, και όπως φαίνεται θα προγραμματιστούν νέα συλλαλητήρια από εβδομάδα που πλέον θα αφορούν και τον νόμο και τους συλληφθέντες, τους τραυματίες, κτλ..

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως αξιολογεί αυτήν την (χθεσινή) προκλητική κίνηση της κυβέρνησης σε μια χρονική φάση που όλα έδειχναν αποκλιμάκωση, μετά και από την ψήφιση του νόμου;
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Οποιος αμφισβητησε τα "κοτσια" των αγωνιστων ας σκεφτει δυο φορες πριν μιλησει, μετα το αιματοκυλισμα της χθεσινης πορειας, και της, χουντικης συτμπεριφορας σημερα των μπατσων και των οσων δινουν εντολες, απεναντι στους συλληφθηντες και τους αλληλεγγυους τους. ...επειδη πλεον το δικαιωμα να διαμαρτυρεσαι και να δαιδηλωνεις ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ...ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ! Αν δεν εχει ιδεα για τι μιλαω, τοτε καλυτερα να μη πιανει τετοια θεματα επειδη του πεφτουν βαρια. Αυτα, προς το παρον και δεν προκειται να απολογηθω για το υφος μου. Ενημεωνω μονο πως μολις γυρισα, αφου καταφερα να φυγω απο τον κλοιο που μας εστησαν οι μπατσοι μπροστα απο τη ΓΑΔΑ. ... οπου περιμεναν απο χθες οι συλληφθεντες -μερικοι τραυματισμενοι- τα στοιχειωδη, επικοινωνια με δικηγορο και την οικογενεια τους. Μερικοι νομιζουν οτι οι αγωνες γινονται εκ του ασφαλους... αλλα τοσα ξερουν τοσα λενε.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,
Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕ ΤΕΛΈΙΩΣΕ ΤΟ 73!

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος noir την Παρ Μαρ 09, 2007 9:38 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
durandal

Δημοσίευση από durandal »

Alhtes eina ta MAT kai oi asfalhtes
"Mortal danger is an effective antidote for fixed ideas."

Erwin Johannes Eugen Rommel
O_Xamenos
Επικοινωνία:

Δεν πα να μας χτυπάν με όλμους και κανόνια
Δεν πα να μας χαλάν τα πιο όμορφά μας χρόνια
Κι αυτοί που μας μιλούν πως θέλουν το καλό μας
Ποτέ τους δεν ακούν το δίκιο το δικό μας.

Δεν είναι αυτή ζωή κι από τ’ αφεντικά μας
Δεν είναι ανθρώπινα τα μεροκάματά μας
Αυτοί καλοπερνούν και 'μεις αγωνιάμε
Αν θάχουμε δουλειά για νάχουμε να φάμε.

Το δίκιο μας εμπρός να βγάλουμε στους δρόμους
Μπουρλότο και φωτιά σε κράτος κι αστυνόμους
Τον ξέρουμε καλά της γης μας τον αφέντη
Μας έμαθε πολλά το αίμα του Νοέμβρη.

Δε πα να μας χτυπάν με όλμους και κανόνια
Δεν πα να μας χαλάν τα πιο όμορφά μας χρόνια
Θα βάλουμε μπροστά τη μαύρη και την κόκκινη σημαία
Για μας, για μια ζωή πιο λεύτερη πιο νέα.

"Πάνω στα ματωμένα πουκάμισα των σκοτωμένων
Εμείς καθόμασταν τα βράδια
Και ζωγραφίζαμε σκηνές απ’ την αυριανή ευτυχία του κόσμου."

Έτσι γεννήθηκαν οι σημαίες μας.

Θα βάλουμε μπροστά τη μαύρη και την κόκκινη σημαία
Μ’ αγώνα η λευτεριά μας είναι αναγκαία.

πιο επικαιρο απο ποτε....
Εικόνα

ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Η κυβερνηση υποθετω πως προσπαθησε να επαναλαβει σκηνικο παρομοιο με του 91. Με τις μεταρρυθμισεις που επεβαλλε, καταφερε μετα απο χρονια να αναστησει το φοιτητικο κινημα. Ετσι στην τελευταια διαδηλωση προσπαθησε να δοσει ενα χαριστικο χτυπημα, τρομοκρατοντας, τραυματιζοντας και συλλαμβανοντας. Απο τους περιπου 60 συλληφθεντες, πολλοι θα κανουν χρονια να ξανακατεβουν σε πορεια (αφου μπορει να εχουν κυρωσεις για κατι τετοιο !), το ιδιο και εκατονταδες αλλοι που γνωρισαν σκηνες βιας, καταστολης και τρομου.
Βεβαια δεν υπολογισαν πως τα αποτελεσματα τετοιων πρακτικων ειναι μονο προσωρινα. Επειδη το φοιτητικο κινημα παντα διατηρει τα αντακλαστικα του. (Προσωπικα ελπιζω, να τα διατηρει και μαθαινοντας απο την ιστορια και τα λαθη του).
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
BO

Δημοσίευση από BO »

Για να σοβαρευτούμε λίγο, καθώς αρκετοί άρχισαν τα εμβατήρια και βγάζουν τα απωθήμενα τους περί επανάστασης, εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι η κυβέρνηση τρίβει τα χέρια της, καθώς με τις ανούσιες αναταραχές στην "παιδεία" και με το ανύπαρκτο ΠΑΣΟΚ μπορεί να πάει σύντομα σε εκλογές (μακάρι να βγω ψεύτης).

Πόσο πλάκα θα έχει αν πάμε σε εκλογές τον Ιούνιο και πάμε σε τρικομματική Βουλή (έξω το ΛΑΟΣ λόγω Παπαθεμέλη και έξω ο ΣΥΝ για γνωστούς-άγνωστους λόγους)... Τότε να δω τι θα μας πουν οι φοιτητοπατέρες όλων των αποχρώσεων...

Συμπέρασμα: πάντα ο μ@λ@κ@ς (στην προκειμένη περίπτωση ο φοιτητής) την πληρώνει.

Καλό ξύσιμο συνάδελφοι!
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”