Ατομική και Μοριακή Φυσική
Συντονιστές: Ryu, markelos, meleneemil, Nasia!
-
zoe
- Real Name: Zwi
- Facebook ID: 517606286
Re: Ατομική και Μοριακή Φυσική
Σ'ευχαριστώ πολύ! 
-
Irna
- Real Name: Efi
- Facebook ID: 0
Στο site της σχολής ,στη λίστα με τα συγράμματα δεν έχει κάποιο βιβλίο για αυτό το μάθημα, αναφέρει μόνο κάτι σημειώσεις του καθηγητή. Ο Λιαροκάπης έχει προτείνει να διαβάσουμε από το Physics of atoms and molecules? Έχει μοιράσει κάποιες σημειώσεις ο ίδιος? γιατί στην ιστιοσελίδα του έχει κάποια ελάχιστα μόνο.
- Artemoila
- Real Name: Artemis
- Facebook ID: 1003775262
Ο Λιαροκάπης κυρίως από το Physics ktl έκανε παραδόσεις με την έννοια ότι ακολουθούσε τη γραμμή του βιβλίου από ό,τι κατάλαβα ενώ παρέλειψε μερικά σημεία που ήταν πολυ δυσνόητα ή είχαν άπειρα μαθηματικά. Σημειώσεις όταν λέει μάλλον εννοεί των παραδόσεων. Δεν μας έχει δώσει δλδ τυπωμένες σημειώσεις.
[imgr 300x250]http://www.michaeljohngrist.com/wp-cont ... ion-02.jpg[/imgr]
-
Irna
- Real Name: Efi
αα κατάλαβα!ευχαριστώ!
- MagGod
- Real Name: <MIT|s|Mag>
στην σελίδα του monsieur λιαροκάπη push me please
υπάρχει πλέον και το τυπολόγιο το οποίο θα μας δίνετε στην εξέταση.
Αυτό μας δίνετε μόνο για να έχουμε μια ιδέα πως είναι δεν μπορούμε να το πάρουμε στην εξέταση μαζί μας διότι θα μας δίνει δικό του, είπε πως αν το πάρουμε μαζί θα θεωρηθεί ως αντιγραφή
υπάρχει πλέον και το τυπολόγιο το οποίο θα μας δίνετε στην εξέταση.
Αυτό μας δίνετε μόνο για να έχουμε μια ιδέα πως είναι δεν μπορούμε να το πάρουμε στην εξέταση μαζί μας διότι θα μας δίνει δικό του, είπε πως αν το πάρουμε μαζί θα θεωρηθεί ως αντιγραφή

Πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε με Hartree-Fock? Το λέω γιατί γίνεται της καρ....ας στο βιβλίο και στις σημειώσεις του με αυτά, δεν βγάζεις και πολύ άκρη, και στο μάθημα όλο έλεγε οτι αυτά είναι δύσκολα και οτι θα έπρεπε να δουλευτούν με Matlab και τέτοια...! Παρόλα αυτά όμως αφιέρωσε και 2-3 μαθήματα για αυτό το κομμάτι...Το ίδιο και για Thomas-Fermi...
- Artemoila
- Real Name: Artemis
- Facebook ID: 1003775262
Το ίδιο πράμα σκεφτόμασταν σήμερα. Βέβαια ο Λιαροκάπης είναι υλικατζής (λατρεύω αυτή τη λέξη) όποτε από Thomas Fermi μπορεί να βάλει κάτι...
[imgr 300x250]http://www.michaeljohngrist.com/wp-cont ... ion-02.jpg[/imgr]
- nightCrawler
- Real Name: ilias
Θα μπορούσε κάποιος να αναλύσει τον τρόπο που δουλεύουμε στις τελευταίες ασκήσεις που κάναμε με το JJ ή LS coupling? Μέχρι την κατασκευή του πίνακα ΟΚ, μετά? Όσον αφορά στις HF θα έλεγα λίγο την ιδέα πρέπει να ξέρει κανείς και ίσως τις παραδοχές ή τί συμβαίνει όταν φύγει ένα ηλεκτρόνιο π.χ Αλλά όταν φτάσω εκεί θα αποφασίσω 
Count on the unexpected.
The night shift
The night shift
- MagGod
- Real Name: <MIT|s|Mag>
sto JJ kai sto LS coupling ousiastika bgazei twn pinaka twn suntelestwn Glebsch Gordan.
loipon gia JJ prwta briskeis ta dunata mj
,tou enos kai tou allou atomou opote ta diataseis ston pinaka kai meta prospa8eis na breis me poious sundiasmous L kai S mporeis na exeis tis times autes px gia duo mj ta opoia einai 3/2 dn mporeis na exeis kumat/sh dioti o monos sundiasmos na petuxeis mj 3/2 einai L=1 kai S=1/2 opote logo pauli dn mporeis na exeis sthn idia katastash L=1 duo spin ta opoia na einai parallhla S=1/2,opote gia tis upolipes kaneis tous dunatous sundiasmous
analoga me to LS coupling
apla sthn mia meria bazeis mj
kai sthn allh ml
loipon gia JJ prwta briskeis ta dunata mj
,tou enos kai tou allou atomou opote ta diataseis ston pinaka kai meta prospa8eis na breis me poious sundiasmous L kai S mporeis na exeis tis times autes px gia duo mj ta opoia einai 3/2 dn mporeis na exeis kumat/sh dioti o monos sundiasmos na petuxeis mj 3/2 einai L=1 kai S=1/2 opote logo pauli dn mporeis na exeis sthn idia katastash L=1 duo spin ta opoia na einai parallhla S=1/2,opote gia tis upolipes kaneis tous dunatous sundiasmous analoga me to LS coupling
kai sthn allh ml

Μπορεί κάποιος να μου πει πως βγαίνει η κατάσταση για την
?
Στο βιβλίο λέει είναι η
αλλά δεν καταλαβαίνω πως βγαίνει...
Στο βιβλίο λέει είναι η
- sos
- Real Name: Κώστας
Χωρίς να ξέρουμε πόσα ηλεκτρόνια έχουμε στην 4f και πόσα στην 5d; Για πες σελίδα βιβλίου (Τραχανά, ε;).
Αν ένα πρόβλημα δεν έχει λύση, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Δεν είναι από του Τραχανά, είναι από το Physics of atoms and molecules...από τον τύπο φαίνεται ότι εννοεί από 1 ηλεκτρονιο στην 4f και την 5d...εκτός αν έχει κάποιο λάθος γιατί δεν μπορώ να το βγάλωsos έγραψε:Χωρίς να ξέρουμε πόσα ηλεκτρόνια έχουμε στην 4f και πόσα στην 5d; Για πες σελίδα βιβλίου (Τραχανά, ε;).
- sos
- Real Name: Κώστας
Δεν το έχω το βιβλίο, αλλά αν εννοεί από ένα ηλεκτρόνιο, τότε κι εμένα δε μου βγαίνει. Συγκεκριμένα, δε μου βγαίνει G, αλλά H (L=5). Τα υπόλοιπα μου βγαίνουν σωστά.
Αν ένα πρόβλημα δεν έχει λύση, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Κι εγώ αυτό βγάζω...λογικά πρέπει να είναι λάθος του βιβλίου...ελπίζω!sos έγραψε:Δεν το έχω το βιβλίο, αλλά αν εννοεί από ένα ηλεκτρόνιο, τότε κι εμένα δε μου βγαίνει. Συγκεκριμένα, δε μου βγαίνει G, αλλά H (L=5). Τα υπόλοιπα μου βγαίνουν σωστά.
- thangus
- Real Name: Θανος
προσπαθω να ανοιξω το τυπολογιο και μου ζηταει καποιους κωδικους ξερει κανεις τι παιζει εκει περα?
"Imagination is more important than knowledge." Albert Einstein