Ατομική και Μοριακή Φυσική

Συζητήσεις για μαθήματα του 3ου έτους στην κατεύθυνση Φυσικού Εφαρμογών.

Συντονιστές: Ryu, markelos, meleneemil, Nasia!

zoe
Real Name: Zwi
Facebook ID: 517606286

Re: Ατομική και Μοριακή Φυσική

Δημοσίευση από zoe »

Είναι
username: class
password:courses2007
Άβαταρ μέλους
darth
Real Name: Dimitris

Δημοσίευση από darth »

Στα τελευταία μαθήματα είχε κάνει ο Λιαροκάπης μια άσκηση, γιατί δεν μπορεί να διαχωριστεί από ένα μαγνητικό πεδίο.Μπορεί να εξηγήσει κάποιος τι παίζει? Βρήκαμε την γωνία θj μεταξύ J,mj και υποτίθεται οτι αυτά είναι κάθετα(πως?).
Άβαταρ μέλους
darth

Δημοσίευση από darth »

Πραγματικά αναρωτιέμαι ΤΙ ΣΚΑΤΑ θα βάλει αύριο στο κωλομάθημα...οι "ασκήσεις" που έλυνε στα τελευταία είναι 5-6 γραμμές υπόθεση η καθεμιά και αρκετά απλές νομίζω...σιγά μην ασχοληθεί με τόση απλότητα δηλαδή ο μεσιε!μου φαίνεται θα βάλει τίποτα τέρατα με φέρμιδες, χάρτριδες και φόκιδες και θα έχουμε κλάματα...!
Άβαταρ μέλους
nightCrawler
Real Name: ilias
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από nightCrawler »

Αυτή η άσκηση πραγματικά δεν υφίσταται! Φαντάζομαι ότι βασίζεται στο ότι το
οποίο για να μηδενίζεται για οποιοδήποτε Β θα πρέπει αλλά δε βλέπω πως αυτό το βρίσκουμε από τη γωνία των J,mj. Εκτός αν υποθέτει ότι "μ παράλληλο στο j". Θα μας κάνει την έκπληξη πιστεύω αύριο.. :e_biggrin:
Count on the unexpected.
The night shift
Άβαταρ μέλους
darth

Δημοσίευση από darth »

Βασικά μόλις παρατήρησα ότι ο παράγοντας Lande g του είναι μηδέν...συνεπώς για οποιοδήποτε Β το ΔΕ είναι πάντα 0...πολύ απλό για να είναι σωστό μου φαίνεται συν το ότι αυτός στο μάθημα ασχολιόταν με τις γωνίες...τι λέτε???
Άβαταρ μέλους
Artemoila
Real Name: Artemis
Facebook ID: 1003775262

Δημοσίευση από Artemoila »

darth έγραψε:Πραγματικά αναρωτιέμαι ΤΙ ΣΚΑΤΑ θα βάλει αύριο στο κωλομάθημα...οι "ασκήσεις" που έλυνε στα τελευταία είναι 5-6 γραμμές υπόθεση η καθεμιά και αρκετά απλές νομίζω...σιγά μην ασχοληθεί με τόση απλότητα δηλαδή ο μεσιε!μου φαίνεται θα βάλει τίποτα τέρατα με φέρμιδες, χάρτριδες και φόκιδες και θα έχουμε κλάματα...!
Αν βάλει χαρτριδες κτλ θα πρέπει να μας δώσει κ υπολογιστή. Χαλάρωσε... :roll:
Άβαταρ μέλους
Soulhunter
Real Name: Christos Altiparmakis

Δημοσίευση από Soulhunter »

Ούτε ένα σχόλιο για τα θέματα???? Δεν έδωσα το μαθημα, οπότε θα ήθελα να ξέρω τι έγινε... Thks
The most incomprehensible thing about the world is that it is at all comprehensible...
Irna
Real Name: Efi

Δημοσίευση από Irna »

Στο πρώτο θέμα ζήταγε με την μέθοδο των μεταβολών να βρούμε την ενέργεια που χρειάζεται για να αφαιρέσουμε τα δυο ηλεκτρόνια από την βασική κατάσταση του ήλιου. Το δεύτερο και το τρίτο θέμα είχαν να κάνουν με τις πιθανές καταστάσεις στις διάφορες ηλεκτονικές διατάξεις.Στο περίπου , το 2ο π.χ. να βρεις διάταξη ηλεκτρονίων στον άνθρακα και τις πιθανες καταστάσεις απο τη σύζευξη LS,και κάποιο υποέρωτημα για την επίδραση λεπτής υφής και υπέρλεπτης και να τα δείξουμε σε διάγραμμα. Τέλος στο 4ο ζήταγε πιθανότητες μετάβασης του ιονισμένου ήλιου στην βασική , στην 2s, στην 2p.
Εγώ αν και δεν έγραψα, νομίζω πως γιαυτούς που είχαν διαβάσει δεν θα ήταν πολύ δύσκολα.Δεν ξέρω να μας πει και κάποιος άλλος!
Άβαταρ μέλους
sos
Real Name: Κώστας

Ατομική και Μοριακή Φυσική

Δημοσίευση από sos »

Irna έγραψε:... κατάσταση του ήλιου...
Irna έγραψε:... του ιονισμένου ήλιου ...
Σιγά να μη ζητούσε και της σελήνης. :lol: Συγγνώμη, αλλά δεν μπορούσα να κρατηθώ. :weedman:

Σχετικά με το θέμα τώρα, έγραψα μόνο 2ο και 3ο. Δεν μπορώ να πω ότι το είχα λιώσει το μάθημα, αλλά μου φάνηκαν λίγο τσουχτερά τα θέματα. Αλλά και από άτομα που όχι απλώς το είχαν το μάθημα, ξέρω ότι έγραψαν κυρίως τα 2 και 3, και κάποιοι πάλεψαν λιγάκι το 4 νομίζω.
Αν ένα πρόβλημα δεν έχει λύση, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
Artemoila

Είναι άραγε "του ήλιου" όπως λέμε Ηλιούπολη ή "του ηλίου"; :e_ugeek:
Irna
Real Name: Efi

Δημοσίευση από Irna »

Artemoila έγραψε:Είναι άραγε "του ήλιου" όπως λέμε Ηλιούπολη ή "του ηλίου"; :e_ugeek:
:lol: καλά καλά έχετε δίκιο :oops:
Άβαταρ μέλους
Artemoila

Off Topic
μπα, εγώ του κώστα σχολίαζα την σχολαστικότητα.. το δικό σου ούτε που το πρόσεξα.. :P
momentum
Real Name: eleni....

Δημοσίευση από momentum »

Θα μπορούσε καποιος που παρακολουθούσε να μου δώσει σημειώσεις; Βρίσκομαι στο πολυτεχνείο σχεδον κάθε μέρα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν ολοκληρωμένες αρκούμαι και στις ασκήσεις που έκανε στα τελευταία μαθήματα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ. Αν δεν βολεύει στη σχολή όπου εξυπηρετεί
Άβαταρ μέλους
Elnor
Real Name: GP

Δημοσίευση από Elnor »

Μπορεί να μου πει κάποιος αν φτάνει να διαβάσω μόνο από το Physics of atoms and molecules του Brandsen; Είναι τα κεφάλαια 4-7 σωστά;
''Fear me mortals, for I am the Anointed, the Favoured son of Chaos,the Scourge of the World. The armies of the Gods rally behind me, and it is by my will and by my sword that your weakling nations shall fall.''
Archaon, Lord of the End Times
Άβαταρ μέλους
MagGod
Real Name: <MIT|s|Mag>

Δημοσίευση από MagGod »

φτάνει και περισέυει θεωρώ :roll: .ο Λιαροκάπης έκανε σημειώσεις από αυτό το βιβλίο απλά ότι θεωρούσε "βαρύ" :lol: το απλοποιούσε ουτως ώστε να γίνει κατανοητό από όλους :e_biggrin:
αυτό που χρειάζετε από ότι είδα και απο τα θέματα,λίγο εξάσκηση με τις σφαιρικές αρμονικές και τα πολυώνυμα Laguerre :)
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Φυσικού Εφαρμογών”