ge99020 έγραψε:Καλησπέρα σας, είμαι απόφοιτος σέμφε της πρώτης φουρνίας το 2004. Ο αδερφός μου (11 χρόνια μικρότερος) μόλις πήρε τους βαθμούς του πανελλήνιες και πήγε τόσο καλά που πιάνει οποιαδήποτε σχολή θέλει. (>19.5). Ωστόσο η μόνη σχολή που τον έψηνε κάπως ήταν η σέμφε (ίσως γιατι έβλεπε εμένα και τους φίλους μου και άκουγε τις γραφικότητες της πρυτανείας η την κλεμμένη πινακίδα στο δωμάτιο μου στν ελλάδα). Είναι πολυ καλός στα μαθηματικά (όχι _τραγικά_ καλός) κλπ κλπ.
Η ερώτηση που πραγματικά θέλω βοήθεια είναι η εξής: Δέν εχω πλέον επαφή με την σχολή, και οι περισσότεροι καθηγητές φάγαν τον αδερφό μου στο σχολείο να βάλει ηλεκτρολόγους σαν πρώτη επιλογή. Ξέρω ότι του αρέσει περισσότερο η σέμφε γενικά, αλλα ανησυχώ (και εδώ θέλω να μου πείτε ειλικρινά) πώς το επίπεδο είναι εν έτει 2010 λίγο χαμηλό/χαλαρό , και η σχολή έχει πάρει μια πιο μηχανολογική κατεύθυνση. Αν όντος πάει προς τα εκει δεν βλέπω τον λόγο γιατι κάποιος να μην παει ηλεκτρολόγους με ροές φυσική+μαθηματικά...
Όταν αποφοίτησα εγώ είχα ροές ανάλυσης και στατιστική , αλλα για να είμαι ειλικρινής η ροή ανάλυσης ήταν λιγο hardcore (αρμονική με Μαρκαριάν (σαραντόπουλος) κλπ κλπ). Οι ροές ειναι οι γνωστές ακόμα ?
Έτσι και αλλιώς, μετά απο 11 χρόνια σπουδών , βλέπω πως όταν κάποιος διαβάζει και ασχολέιται σε οποιαδήποτε σχολή δέν χάνεται. Απλά αγαπώ την σχολή μου ,αλλα θέλω το καλύτερο για τον αδερφό μου, και για να είμαστε όλοι ειλικρινείς λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν τι θέλουν στα 18. Εγώ στα 29 μου και δεν είμαι και πολύ σίγουρος
Ευχαριστώ πολύ παιδιά,
Πάνος
Εγώ σαν ηλεκτρολόγος θα πρότεινα στον αδερφό σου να περάσει ΣΕΜΦΕ, γιατί αυτό θέλει. Όλα τα άλλα είναι περιττά.
msl έγραψε:Να σου πω την αλήθεια, δε ξέρω πως ηταν η ΣΕΜΦΕ το 2004 .. αλλά μπορώ να σου πω πως κάποιες αλλαγές έχουν γίνει. Όντως γίνεται προσπάθεια να γίνουμε πιο "Μηχανικοί" αλλά όχι σε φάση Ηλεκτρολόγων. Έχω την αίσθηση πως για ΗΜΜΥ τα μαθηματικά είναι εργαλείο για τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν .. ενώ για εμάς τα προβλήματα είναι απλά η εφαρμογή των μαθηματικών γνώσεων. Δε ξέρω αν καταλαβαίνεις τη διαφορά έτσι όπως το θέτω. Συν ότι τα βλέπουμε πιο θεωρητικά τα μαθηματικά σε .. λίγο πολύ όλα τα μαθήματα. ΟΚ, έχουν και αυτοί κάποια ροή μαθηματικών, αλλά το επίπεδο επειδή είναι Ηλεκτρολόγοι πιστεύω πως θα είναι πιο χαμηλό, μιας και δε θα έχουν πολλές απο τις προαπαιτούμενες γνώσεις για να δουν σφαιρικά κάποιο αντικείμενο.
Στην
ροή Μ (Μαθηματικά) των Ηλεκτρολόγων, τα 7 από τα 8 μαθήματα είναι συνδιδασκαλία ΣΕΜΦΕ - ΣΗΜΜΥ, δηλαδή ένας καθηγητής, ίδιες ώρες διδασκαλίας, ίδια θέματα, ίδια βιβλία κ.τ.λ.. Συγκεκριμένα έχουμε τις ακόλουθες αντιστοιχίες ΣΕΜΦΕ --> ΣΗΜΜΥ:
Μαθηματική Λογική --> Μαθηματική Λογική για Υπολογιστές
Βέλτιστος Έλεγχος --> Εφαρμοσμένα Μαθηματικά - Λογισμός Μεταβολών
Θεωρία Μέτρου και Ολοκλήρωσης --> Πραγματική Ανάλυση - Αρμονική Ανάλυση
Θεωρία Γραφημάτων --> Θεωρία Γραφημάτων
Ανάλυση Χρονοσειρών --> Ανάλυση Χρονοσειρών
Εφαρμογές της Λογικής στην Πληροφορική --> Εφαρμογές της Λογικής στην Πληροφορική (Συνδιδασκαλία ΣΕΜΦΕ - ΣΗΜΜΥ -
μεταπτυχιακό ΜΠΛΑ)
Στοιχεία Αριθμών και Εφαρμογές στην Κρυπτογραφία --> Στοιχεία Αριθμών και Εφαρμογές στην Κρυπτογραφία του Ζάχου
(Συνδιδασκαλία ΣΕΜΦΕ - ΣΗΜΜΥ -
μεταπτυχιακό ΜΠΛΑ)
Οπότε το να λες ότι είναι χαμηλό το επίπεδο επειδή είναι ηλεκτρολόγοι, δεν βοηθάει όπως καταλαβαίνεις.
Στη ΣΕΜΦΕ, υπάρχουν μαθηματικά που δεν υπάρχουν στη ΣΗΜΜΥ, ενώ αντίθετα στη ΣΗΜΜΥ υπάρχουν μαθηματικά που δεν υπάρχουν στη ΣΕΜΦΕ π.χ.:
http://www.ece.ntua.gr/index.php?option ... 54&lang=el
Στη μία περίπτωση έχουμε θεωρητική μελέτη των μαθηματικών και στην άλλη εφαρμοσμένη.
Πάντως γενικά εγώ προτείνω τη ΣΕΜΦΕ, μόνο σε αυτούς που θέλουν να ανοίξει το μυαλό τους. Οι καθηγητές της είναι πολύ καλύτεροι από της ΗΜΜΥ, ποιο συνεργάσιμοι και γενικά οι πιο σωστοί. Αυτός πιστεύω εν' τέλει ότι πρέπει να είναι ο ρόλος των πανεπιστημίων. Την ΗΜΜΥ την προτείνω για αυτούς που ενδιαφέρονται για επαγγελματική αποκατάσταση, για εισαγωγή στην κλίκα των μηχανικών και γενικά υλοποίηση μελετών - κατασκευών και όχι για άνοιγμα μυαλού. Οι καθηγητές είναι εκτός τόπου και χρόνου και οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα ή παγκοσμίως πάνω σε καλούς φοιτητές ΗΜΜΥ. Είναι χαρακτηριστική η αναλογία projects ΣΗΜΜΥ - ΣΕΜΦΕ που επαληθεύει αυτά που λέω.