vaso έγραψε:re paidia eimai se trelo dillima gia to an 8a epile3w t semfe h oxi...
8elw an ginete na mo0 peite gia tin diskolia twn ma8imatwn k genika kapoio0s kalo0s logo0s gia na epile3w t semfe...
giati eseis to kserete kalitera apo olo0s...
eilikrina tha me ksemplokarete....

Καλώς όρισες στο forum των φοιτητών της ΣΕΜΦΕ.
Καταρχάς, θα πρέπει να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό που μπορείς να βρεις απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα που αφορούν το μέλλον σου. Πολλά παιδιά από τη σειρά μου (2004) και πίσω δεν είχαμε την ευχέρεια να γνωρίζουμε πολλά πράγματα για τη ΣΕΜΦΕ, διότι δεν είχε βγάλει ακόμα τους πρώτους απόφοιτους, μιας και ήταν νέα σχολή.
Όσον αφορά την "κόντρα" Μαθηματικό της ΣΕΜΦΕ (ΕΜΠ) vs Μαθηματικό Καποδιστριακού δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος γιατί είμαι στο Φυσικό τμήμα της ΣΕΜΦΕ. Ωστόσο λάβε υπόψη σου τα παρακάτω:
Λίγα λόγια για τη ΣΕΜΦΕ:
Είναι μια πολύ καλή σχολή, με διδακτικό προσωπικό σε αρκετά καλό επίπεδο γνώσεων. Το εύρος γνώσεων είναι ΠΟΛΥ μεγάλο. Ενδεικτικά, θα σου αναφέρω τα μαθήματα του πρώτου έτους:
Χειμερινό εξάμηνο:
i) Μαθηματική Ανάλυση Ι
ii) Αναλυτική Γεωμετρία και Γραμμική Άλγεβρα
iii) Φυσική Ι και Εργαστήριο
iv) Μηχανική Ι (Στατική)
v) Εισαγωγή στον Προγραμματισμό
vi) Γεωμετρικές Τεχνικές Σχεδίασης
Εαρινό εξάμηνο:
i) Μαθηματική ανάλυση ΙΙ
ii) Γραμμική Άλγεβρα και Εφαρμογές
iii) Φυσική ΙΙ (Ηλεκτρομαγνητισμός)
iv) Εργαστηριακή Φυσική Ι
v) Μηχανική ΙΙ (Παραμορφώσιμο)
vi) Σχεδίαση - Ανάπτυξη εφαρμογών πληροφορικής
vii) Λογισμικό για τα μαθηματικά και τη Φυσική
viii) Ειδική θεωρία της Σχετικότητας
Οπότε, αν επιλέξεις ΣΕΜΦΕ θα έχεις να περάσεις τον πρώτο χρόνο 14 μαθήματα. Παρατήρησε ότι τα μαθήματα που έχουν να κάνουν με τα μαθηματικά είναι περίπου 6 στα 14. Δλδ, παράλληλα με τα μαθηματικά είσαι υποχρεωμένη να μάθεις τα βασικά και σε άλλες επιστήμες, π.χ. πληροφορική, φυσική, μηχανική. Επίσης, θα παραβρεθείς σε κάποια εργαστήρια φυσικής και θα κάνεις εργασίες σε κάποια πειράματα. Την ίδια φιλοσοφία ακολουθεί και το 2ο έτος. Στο τέλος των δύο πρώτων χρόνων θα οφείλεις να έχεις περάσει 29 μαθήματα. Μετά η σχολή χωρίζεται σε 2 κατευθύνσεις (Φυσικός Εφαρμογών και Μαθηματικός Εφαρμογών). Κάθε κατεύθυνση με τη σειρά της χωρίζεται σε ροές (από τις οποίες θα επιλέξεις δύο). Θα πάρεις πτυχίο αφού θα έχεις περάσει τουλάχιστον 58 μαθήματα. (Για περισσότερες πληροφορίες δες τον οδηγό σπουδών της ΣΕΜΦΕ και ενημερώσου από εδώ ---->
http://semfe.ntua.gr/)
Η σχολή είναι 5ετής και είναι ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ στο top 5 των δυσκολότερων σχολών της Ελλάδας. Ο μέσος όρος αποφοίτησης είναι περισσότερο από 5 χρόνια (νομίζω ότι γύρω στα 6-7, αν γνωρίζει κανείς καλύτερα ας το πει με σιγουριά). Η σχολή χρόνο με το χρόνο λύνει τα διαφόρου είδους συντεχνιακά προβλήματα π.χ. ένταξη στον Α.Σ.Ε.Π. ένταξη στο Τ.Ε.Ε. , οπότε μέχρι τη δική σου αποφοίτηση θα έχουν ξεπεραστεί, αν σε απασχολεί. Η παρακολούθηση δεν είναι υποχρεωτική (εκτός των εργαστηρίων) αλλά είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ αν δε θες να χάσεις τη μπάλα με τα μαθήματα. Άμα χάσεις τη μπάλα μετά είναι λίγο δύσκολο να επανέλθεις. Συνεπώς, θα πρέπει η πρόσβασή σου στη σχολή να είναι εύκολη. Το κοινωνικό status της σχολής είναι αρκετά υψηλό όπως και κάθε κομμάτι του ΕΜΠ. Από τη σχολή έχεις πάρα, μα πάρα πολλές, διεξόδους κι αυτό γιατί έχεις δραστηριοποιηθεί σε διάφορα κομμάτια της επιστήμης. Είναι κάπως απίθανο να μη βρεις ενδιαφέρον σε κανέναν από τους τομείς της ΣΕΜΦΕ.
Αυτά τα ολίγα από εμένα, ελπίζω να μη μακρυγόρησα. Για περισσότερες και πιο "μαθηματικές" πληροφορίες θα σου απαντήσουν οι συνάδελφοι με κατεύθυνση μαθηματικού.
Την ουρά τη φάγαμε. Το γαϊδούρι έμεινε...