Υ.Γ.:Εl_Greco Λαθος μου
Περί εισόδου στο ΤΕΕ
- Τερψιμπανι
- Real Name: Ακης Τσωνος
Re: Περί εισόδου στο Τ.Ε.Ε.
Απο οτι εχω καταλαβει απο πολλες συζητησεις με Σεμφιτες και (λιγες με)ηλεκτρολογους-τοπογραφους,εχουμε μια λανθασμενη ή καλυτερα στενη εννοια ως προς την εννοια και το πεδιο δρασης του μηχανικου.
.Το προσεξα υστερα.
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Re: Περί εισόδου στο Τ.Ε.Ε.
Μπορείς λοιπόν να μας διαφωτίσεις; Πραγματικά, εγώ έχω μαύρα μεσάνυχτα. Ως μηχανικοί - μέλη του ΤΕΕ, τι ακριβώς θα κερδίσουμε εμείς ως απόφοιτοι ΣΕΜΦΕ; Ποια είναι τα εξτρά δικαιώματα που θα αποκτήσουμε;
-
pvinis
- Real Name: Pavlos
- Facebook ID: 0
ΤΕΕ απο Ροη Μηχανολογιας
Γεια σας.
αν μπω και παω στην ροη μηχανολογιας του τμηματος, αναγνωριζομαι σαν μηχανικος?
Ευχαριστω
αν μπω και παω στην ροη μηχανολογιας του τμηματος, αναγνωριζομαι σαν μηχανικος?
Ευχαριστω
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Re: ΤΕΕ απο Ροη Μηχανολογιας
Είμαι κατεύθυνση Μαθηματικού εγώ, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει τέτοια ροή στη κατεύθυνση φυσικού.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
- noir
- Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
- Επικοινωνία:
Είμαι κατεύθυνση φυσικού, αλλα δε νομίζω να υπάρχει τέτοια ροή στη ΣΕΜΦΕ.
edit: Ωστόσο υπάρχει ροή μηχανικής. Δεν αναγνωρίζεσαι ούτε από κει απο το ΤΕΕ. Ισως κάποτε ομως....
edit: Ωστόσο υπάρχει ροή μηχανικής. Δεν αναγνωρίζεσαι ούτε από κει απο το ΤΕΕ. Ισως κάποτε ομως....

Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
-
pvinis
- Real Name: Pavlos
αν παω στη ροη μηχανικης, μπορω μετα να κανω ενα μεταπτυχιακο στο μηχανολογων μηχανικων και να μπω στο ΤΕΕ? θα μετραει το ιδιο με εναν που ειχε μπει στο μηχανολογων μηχανικων με το ιδιο μεταπτυχιακο?
εχετε κατι καλυτερο να προτεινετε? μπαινω στο ΣΕΜΦΕ και στο μεταλειων, αλλα προτιμω το ΣΕΜΦΕ. αρχικα ηθελα μηχανολογων.
εχετε κατι καλυτερο να προτεινετε? μπαινω στο ΣΕΜΦΕ και στο μεταλειων, αλλα προτιμω το ΣΕΜΦΕ. αρχικα ηθελα μηχανολογων.
-
energeiakos
- Real Name: Kostas
Οι μεταλλειολόγοι μπαίνουν ΤΕΕ. Οι ΣΕΜΦίτες δεν μπαίνουν. Οπότε αν κοιτάς μόνο ΤΕΕ, τότε πήγαινε μεταλλειολόγος και όχι ΣΕΜΦΕ. Είτε πάρεις είτε δεν πάρεις ροή μηχανικής στη ΣΕΜΦΕ, μπορείς να κάνεις οποιοδήποτε μεταπτυχιακό οποιασδήποτε σχολής του ΕΜΠ. Αλλά (χωρίς να είμαι σίγουρος) άμα πάρεις μεταπτυχιακό σε οποιαδήποτε σχολή μηχανικών του ΕΜΠ, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπεις ΤΕΕ. Να φαντάζεσαι κάπως έτσι τα πτυχία:pvinis έγραψε:αν παω στη ροη μηχανικης, μπορω μετα να κανω ενα μεταπτυχιακο στο μηχανολογων μηχανικων και να μπω στο ΤΕΕ? θα μετραει το ιδιο με εναν που ειχε μπει στο μηχανολογων μηχανικων με το ιδιο μεταπτυχιακο?
1ο πτυχίο ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ
Μεταπτυχιακό στους Μηχανολόγους ΕΜΠ
Δηλαδή το παν είναι το πρώτο πτυχίο. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύουσας σημασίας. Αλλά το 2015 που θα πάρεις το νωρίτερο πτυχίο εσύ, μάλλον θα μπαίνουν ΤΕΕ οι ΣΕΜΦίτες.
- Artemoila
- Real Name: Artemis
- Facebook ID: 1003775262
Oι μεταλλειολόγοι κοντεύουν να έχουν λιγότερα δικαιώματα κ από μας σε λίγο..
[imgr 300x250]http://www.michaeljohngrist.com/wp-cont ... ion-02.jpg[/imgr]
-
o_apolytos
- Real Name: Πραγματικό Όνομα
Μια παρατήρηση: Η ΣΕΜΦΕ είναι η τελευταία σχολή που θα μπορούσε να ιδωθεί ως η δίοδος προς το ΤΕΕ. Ακόμα κι αν ήταν σε αυτό. Δε ξέρω ποια άλλη σχολή να σου πρότεινα, αλλά άμα μπαίνεις μεταλλειολόγους και δεν έχεις καμιά τρέλλα με φυσικομαθηματικά, να πας!
-
papagalakos
Όπως είπε ο απόλυτος ο μόνος λόγος για να προτιμήσει κανείς ΣΕΜΦΕ είναι του αρέσουν πολύ τα μαθηματικά, ή η φυσική, ή και τα δύο. Κάποιος που θέλει να γίνει μηχανικός, και γενικά να θέλει να έχει πιο απτό αντικείμενο δεν βρήσκω κανένα λόγο να μην πάει μεταλειολόγους και να έρθει ΣΕΜΦΕ. Εκτός του πρακτικού (οι μεταλοιολόγοι είναι στο ΤΕΕ, εμείς όχι) και του επαγγελματικού (θα ξαναεπενδυθούν κεφάλαια στον ορυκτό πλούτο) το σύνολο των γνώσεων και του αντικειμένου σε κρατά πιο κοντά σε μηχανικά πράγματα και δεν ξεφεύγεις με ένα κάρι θεωρίες. Δες και τα προγράμματα σπουδών πάντως.
- aeriko
- Real Name: ...
Η ΣΕΜΦΕ είναι μια πολύ δύσκολη σχολή για να τη χρησιμοποιήσεις απλά για να σου δώσει ένα χαρτί ώστε να κάνεις μετά ένα Μεταπτυχιακό...Αν δε σ'αρέσει (πολύ) το αντικείμενό της, θα ζοριστείς πολύ..Η σχολή των Μεταλλειολόγων, και πάλι, δεν ξέρω κατά πόσο άπτεται των ενδιαφερόντων σου ,αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι -έστω και λίγο- ευκολότερη...
Βέβαια, πιστεύω ότι αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος για το τί θες να κάνεις μετά και σ'αρέσουν η Φυσική και τα Μαθηματικά, η ΣΕΜΦΕ μπορεί να σου προσφέρει πολλές διεξόδους και ταυτόχρονα να σε κρατήσει και στο Πολυτεχνείο...
Καλή τύχη!
Βέβαια, πιστεύω ότι αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος για το τί θες να κάνεις μετά και σ'αρέσουν η Φυσική και τα Μαθηματικά, η ΣΕΜΦΕ μπορεί να σου προσφέρει πολλές διεξόδους και ταυτόχρονα να σε κρατήσει και στο Πολυτεχνείο...
Καλή τύχη!
Αν δεν έχεις πρόβλημα να φύγεις από Αθήνα, αφού θέλεις να γίνεις μηχανολόγος μπες Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Χανιά. ΤΕΕ & επαγγελματικά δικαιώματα μηχανολόγων, αλλά θα κάνεις minimum 5χρόνια να σταυρώσεις γκόμενα.
-
energeiakos
- Real Name: Kostas
Θα μου επιτρέψεις να σε διορθώσω. ΤΕΕ & επαγγελματικά δικαιώματα που είναι γνήσιο υποσύνολο των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανολόγων.ian έγραψε:Αν δεν έχεις πρόβλημα να φύγεις από Αθήνα, αφού θέλεις να γίνεις μηχανολόγος μπες Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Χανιά. ΤΕΕ & επαγγελματικά δικαιώματα μηχανολόγων, αλλά θα κάνεις minimum 5χρόνια να σταυρώσεις γκόμενα.
Επαγγελματικά δικαιώματα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης σύμφωνα με το ΤΕΕ.
Επαγγελματικά δικαιώματα Μηχανολόγων Μηχανικών σύμφωνα με το ΤΕΕ.
- kabamaru
- Real Name: den exw
γεια σε ολους, νεος στο forum συγνωμη για τα οποια λαθη μου
εχω μια αποροια, εφοσον στο τεε δεν μπορουμε να μπουμε τουλαχιστον με τον
οδηγο σπουδων που εχουμε τωρα γιατι δεν προσπαθουμε να φτιαξουμε μια κατευθυνση μηχανικης
με μαθηματα των μηχανικων περιβαλλαντος και των μηχανικων παραγωγης ωστε να μπουμε στο τεε με αυτες τις ειδικοτητες. απο οτι ειδα στους οδηγους σπουδων και των 2 σχολων λιγα ειναι τα μαθηματα που διαφερουν απο την δικια μας. το εμπ δεν εχει τετειες σχολες. γιατι να μην παραγει η δικια μας σχολη μηχανικους περιβαλλοντος και μηχανικους παραγωγης. πιστευω πως αυτες οι ειδηκοτητες των μηχανικων περιβαλλοντος και μηχανικων παραγωγης ειναι κοντα στην φιλοσοφια της σεμφε.
εχω μια αποροια, εφοσον στο τεε δεν μπορουμε να μπουμε τουλαχιστον με τον
οδηγο σπουδων που εχουμε τωρα γιατι δεν προσπαθουμε να φτιαξουμε μια κατευθυνση μηχανικης
με μαθηματα των μηχανικων περιβαλλαντος και των μηχανικων παραγωγης ωστε να μπουμε στο τεε με αυτες τις ειδικοτητες. απο οτι ειδα στους οδηγους σπουδων και των 2 σχολων λιγα ειναι τα μαθηματα που διαφερουν απο την δικια μας. το εμπ δεν εχει τετειες σχολες. γιατι να μην παραγει η δικια μας σχολη μηχανικους περιβαλλοντος και μηχανικους παραγωγης. πιστευω πως αυτες οι ειδηκοτητες των μηχανικων περιβαλλοντος και μηχανικων παραγωγης ειναι κοντα στην φιλοσοφια της σεμφε.
- lunatic
- Real Name: Zoro
Γιατί φίλε μου Kabamaru εδώ τους λες να κάνουμε μια κατεύθυνση για ηλεκτρονικά και κάποιοι βγάζουν καντήλες.... Λες και τους έβαλες κανά μαχαίρι στο λαιμό να την ακολουθήσουν με το ζόρι... Όλα τα φυσικά τμήματα της Ελλάδας έχουν κατεύθυνση Ηλεκτρονικών κ Τηλεπικοινωνιών και η ΣΕΜΦΕ που είναι "εφαρμοσμενο" φυσικό δεν έχει.... Ε αυτότα λέει όλα...Όσο η ΣΕΜΦΕ έχει ροές θεωρητικής φυσικής κλπ στο ΤΕΕ ΔΕΝ μπαινει...
Πρεπει επιτελους καποιοι να καταλαβουν οτι η ΣΕΜΦΕ δεν ειναι για να μαθεις θεωρητική φυσική.... Θα μπορούσαμε άνετα να τελειώνουμε τη σχολή κ να ξερουμε να σχεδιάσουμε μια ηλεκτρομηχανή... Εμείς τελειώνουμε κ ουτε το νομο του Faraday δεν ξερουμε καλά καλά....
Η ΣΕΜΦΕ εχει πολλά ψωμιά ακόμα μέχρι να γίνει πραγματικά σοβαρή σχολή...
Κλαίγεστε όλοι για το ΤΕΕ. Ντάξει οκ κ γω το έκανα στο πρώτο έτος. Μετά κατάλαβα τι σημαίνει μηχανικός.... Για πείτε μου όλοι εσείς που κλαίγεστε για το ΤΕΕ. Τι έχετε μάθει να κάνετε μέχρι τώρα? Μηχανικός είναι ενας άνθρωπος που μπορεί να σχεδιάσει κ να φτιάξει κάτι. Εσεις τι μπορείτε να φτιάξετε ξεφτέρια μου?
Τίποτα ε? Κρίμα...Bye bye ΤΕΕ....
Νομίζετε ξαφνικά μια μέρα θα ξυπνήσουμε κ θα είμαστε στο ΤΕΕ...
ΥΓ: Το ποστ μου στρέφεται κυρίως στους φυσικούς γιατί εκεί είμαι.
Πρεπει επιτελους καποιοι να καταλαβουν οτι η ΣΕΜΦΕ δεν ειναι για να μαθεις θεωρητική φυσική.... Θα μπορούσαμε άνετα να τελειώνουμε τη σχολή κ να ξερουμε να σχεδιάσουμε μια ηλεκτρομηχανή... Εμείς τελειώνουμε κ ουτε το νομο του Faraday δεν ξερουμε καλά καλά....
Η ΣΕΜΦΕ εχει πολλά ψωμιά ακόμα μέχρι να γίνει πραγματικά σοβαρή σχολή...
Κλαίγεστε όλοι για το ΤΕΕ. Ντάξει οκ κ γω το έκανα στο πρώτο έτος. Μετά κατάλαβα τι σημαίνει μηχανικός.... Για πείτε μου όλοι εσείς που κλαίγεστε για το ΤΕΕ. Τι έχετε μάθει να κάνετε μέχρι τώρα? Μηχανικός είναι ενας άνθρωπος που μπορεί να σχεδιάσει κ να φτιάξει κάτι. Εσεις τι μπορείτε να φτιάξετε ξεφτέρια μου?
Τίποτα ε? Κρίμα...Bye bye ΤΕΕ....
Νομίζετε ξαφνικά μια μέρα θα ξυπνήσουμε κ θα είμαστε στο ΤΕΕ...
ΥΓ: Το ποστ μου στρέφεται κυρίως στους φυσικούς γιατί εκεί είμαι.
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...