Ένα topic για την αϋπνία

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
aeriko
Real Name: ...
Facebook ID: 0

Re: Ένα topic για την αϋπνία

Δημοσίευση από aeriko »

Επανέρχομαι σ'αυτό το τόπικ , γιατί βρήκα μια ακόμη λύση σ'αυτό το πρόβλημα που, εμένα τουλάχιστον, με ταλαιπωρεί κατά διαστήματα και ειδικά, σε περιόδους έντονου στρες....Μου πρότεινε λοιπόν, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, μια φίλη ν'ακούσω μουσικές με ήχους της φύσης κλπ...Το είχα ξανακούσει αλλά ποτέ δεν είχα δώσει ιδιαίτερη βάση , παρ'όλο που μ'άρεσαν τέτοιου είδους μουσικές (χαλαρά μουσικά κομμάτια, νερά να τρέχουν, πουλάκια να κελαηδούν ,κλπ...)..Το ξέρω ότι σε κάποιους ίσως ακουστεί αστείο να κάθεσαι να ακούς βροχές, κύματα και πουλάκια, αλλά έχω να πω ότι η δική μου εμπειρία έδειξε ότι βοηθά πολύ στο να χαλαρώσεις και να νυστάξεις... :e_wink:
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Άκουγα στο ράδιο πριν λίγο καιρό ότι έγινε μια έρευνα και κατέληξαν ότι το μπλε ή το μπλεβί γενικά φως που βγάζουν υπολογιστές, κινητά, i pod, τηλεωράσεις κ.λπ. μέχρι και δυό ώρες πριν κοιμηθούμε ξεγελούν τον εγκέφαλο που νομίζει ότι είναι μέρα.
Μια καλή λύση είναι η σωματική κούραση. Γυμναστική, αθλήματα, δουλειές, περπάτημα, ορθοστασία...
Να σημειωθεί ακόμα ότι όταν υπάρχει μια ρουτίνα κι ένας μέσος όρος π.χ. στις 2 το βράδυ, αν μια μέρα ξαπλώσει κανείς απ' τις 11 ή τς 12 θα δυσκολευτεί περισσότερο απ' ότι αν κοιμάται κάθε μέρα 11 με 12.
nanamo
Real Name: maria
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από nanamo »

η γυμναστικη ειναι απο τις καλυτερες λυσεις

δες και αυτο
http://www.rotise.gr/erotisi/katapolemisi-aypnias.html
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”