Οι νέες προτάσεις Διαμαντοπούλου για πανεπιστήμια
- vbalos
- Real Name: Vasilis
- Facebook ID: 0
Re: Οι νέες προτάσεις Διαμαντοπούλου για πανεπιστήμια
Επί 8 χρόνια (όσα και τα χρόνια μου στη σχολή ) δουλεύω κάθε πρωί σε ένα κατασκευαστικό γραφείο , διότι ο πατέρας και η μάνα μου δεν μπορούσαν να με συντηρούν . Στα τέσσερα χρόνια ο πατέρας μου βγήκε στη σύνταξη πράγμα που επί της ουσίας σήμαινε πως και οι λίγες ακόμη παροχές που είχα από την οικογένειά μου θα έπρεπε να κοπούν , άρα για να τις καλύψω αναγκάστηκα να δουλέψω για 2,5 χρόνια ως κλόουν σε παιδικά πάρτυ. Μετά από 8 χρόνια , με πολύ μεταμεσονύκτιο διάβασμα , πολύ ψέμα στη δουλειά μου για να ανέβω στη σχολή , πολύ ψάξιμο σημειώσεων κατάφερα να είμαι έτοιμος να παρουσιάσω διπλωματική και να χρωστάω ένα-κανένα μάθημα για πτυχίο (ελέω Κουρκουλή). Αν υπήρχαν αλυσίδες και πολύ περισσότερο αν οι παρακολουθήσεις ήταν υποχρεωτικές δύο ήταν τα ενδεχόμενα είτε δεν τελείωνα ποτέ , είτε ζούσα για 5 χρόνια στην ανέχεια...Με λίγα λόγια και επειδή εγώ δεν είμαι της άποψης :
"Μπορεί να προστεθεί η επιλογή: Στα @@ μου, 2 μαθήματα ακόμα και παίρνω πτυχίο αλλά σε περίπτωση που λόγω καταλήψεων δεν μπορέσω να τα δώσω θα μπω στο ΕΜΠ με άρμα μάχης. Αν την βάλετε θα ψηφίσω." , που εξέφρασε το όνομα και πράγμα του φόρουμ μας ,
Πιστεύω πως τα μέτρα αυτά δε θα πρέπει ούτε καν να μπουν προς συζήτηση...δηλ "Θα τους κάψω"
"Μπορεί να προστεθεί η επιλογή: Στα @@ μου, 2 μαθήματα ακόμα και παίρνω πτυχίο αλλά σε περίπτωση που λόγω καταλήψεων δεν μπορέσω να τα δώσω θα μπω στο ΕΜΠ με άρμα μάχης. Αν την βάλετε θα ψηφίσω." , που εξέφρασε το όνομα και πράγμα του φόρουμ μας ,
Πιστεύω πως τα μέτρα αυτά δε θα πρέπει ούτε καν να μπουν προς συζήτηση...δηλ "Θα τους κάψω"
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
- apolski
- Real Name: ---
Για να μπορουν να εφαρμοστουν καποια απο τα μετρα αυτα, πρωτα πρεπει να υπαρχει δωρεαν στεγαση και σιτιση για ολους τους φοιτητες ανεξαιρετως, γιατι διαφορετικα δεν εχουν νοημα (πχ.. το οριο φοιτησης). Ομως καποια αλλα μετρα, οπως πχ. οι αλυσιδες μαθηματων, στα μαθηματα που χρειαζονται πραγματικα, πιστευω οτι ειναι θετικα γιατι θα βοηθησουν τους φοιτητες να περνανε τα μαθηματα και να τα μαθαινουν με ποιο σωστο τροπο χωρις να τους δημιουργουνται κενα. Παντως ψηφισα το "θετικα" χωρις να συμφωνω με ολα. Ομως πιστευω οτι ειναι καιρος να γινουν καποιες αλλαγες γιατι δεν παει αλλο...
- Gus
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
Δεν νομιζω πως υπαρχει καποιος που δεν συμφωνει πως πρεπει αν γινουν αλλαγες στην υπαχουσα πραγματικοτητα του ελλ πανεπιστημιου.apolski έγραψε: Ομως πιστευω οτι ειναι καιρος να γινουν καποιες αλλαγες γιατι δεν παει αλλο...
Ομως εχοντας αυτην την λογικη δεν σημαινει επισης πως ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αλλαγη προς ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κατευθυνση ειναι ευπροσδεκτη, ειδικα αν αυτη η αλλαγη προερχεται απο αυτους που εδω και κατι μηνες εχουν καταβαραθρωσει οσο ποτε αλλωτε την οικονομικη κατασταση των ανθρωπων αυτης της γ@μω-χωρας.
Αν μια αλλαγη μπορει να γινει δεκτη ειναι η αλλαγη που εχει προταθει απο φοιτητες και εργαζομενους στα ιδρυματα, τιποτα λιγοτερο...
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
- apolski
Συμφωνω! 
Αλλα πως να περασουμε τις αλλαγες που θελουμε εμεις? Αφου αυτοι μας κυβερνανε και κανουν οτι θελουν...
Αλλα πως να περασουμε τις αλλαγες που θελουμε εμεις? Αφου αυτοι μας κυβερνανε και κανουν οτι θελουν...
- Gus
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
Αυτο δεν μπορω να στο απαντησω εγω,αν ηξερα τον τροπο να περασουμε αλλαγες θα ημουν στην ΚΝΕapolski έγραψε:Συμφωνω!
Η δυναμη μας μονο αυτη ειναι, οι γενικες συνελευσεις...
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
- Chris
- Forum Moderator

- Real Name: Χρήστος
Μην ανησυχείς, στην ουσία εμείς κυβερνάμε. Απλά έχουμε βάλει τους άχρηστους για τη λάντζα.apolski έγραψε:Συμφωνω!
Συμφωνώ 10000%. Αλλά ένας καλός πολιτικός είναι βέβαιο ότι θα σου απαντούσε ότι ήδη έχεις δωρεάν σίτιση, (αν θεωρείται φαγητό αυτό το πράμα) και καινούριες καταπληκτικές εστίες με όλα τα κομφόρ..apolski έγραψε:Για να μπορουν να εφαρμοστουν καποια απο τα μετρα αυτα, πρωτα πρεπει να υπαρχει δωρεαν στεγαση και σιτιση για ολους τους φοιτητες ανεξαιρετως, γιατι διαφορετικα δεν εχουν νοημα (πχ.. το οριο φοιτησης).
- apolski
Εγω παντως ειμαι ενας απο τους τυχερους που μενουν στην εστια και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος και με το φαγητο (το οποιο ειναι πιο καλο απο αυτο που δινουν στο εστιατοριο του Πολυτεχνειου..) και με τα κομφορ (ιντερνετ, κλιματιστικο, ζεστο νερο κτλ.). Ομως το προβλημα ειναι οτι τα δωματια ειναι λιγα (~600) και δεν φτανουν για ολους (ουτε καν για το 10% φοιτητων του ΕΜΠ)...Chris έγραψε:και καινούριες καταπληκτικές εστίες με όλα τα κομφόρ..
-
papagalakos
Όπως η συνειδητοποίηση της άγνοιας είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη γνώση, έτσι και η συνειδητοποίση για δράση είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη πράξη.apolski έγραψε:Συμφωνω!
Αφού συνειδητοποιήσει κανείς ότι κάτι πρέπει να κάνει, ότι δεν πάει άλλο, θα βρει τι θα κάνει.
Δεν θα πω πάλι τα "ακραία" και "γραφικά" μου. Πάντως το να μην ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, ή ακόμα καλύτερα να μην ψηφίσεις είναι ένα πρώτο βήμα.
Και ακόμα και ένα ταξίδι 100.000 βημάτων ξεκινά με ένα μικρό βήμα.
Όσο η φοιτητική κοινή γνώμη αναζητά τον "εχθρό" στους κόλπους της και στρέφεται κατά των μικρών γραμμάτων κάποιοι άλλοι κάνουν ό,τι θέλουν.
Όσο για το συνάδελφο, δεν θυμάμαι ποιόν, που λέει πως μες στο εξάμηνο χρωστάει μαθήματα και θα πάρει πτυχίο ή θα μας καθαρίσει με καλάζνικοφ, και κάθε άλλο, νέο ή μεγάλο φοιτητή που ανησυχεί για το πτυχίο του.
Πάρτε το πτυχίο, και να δω μετά τι θα το κάνετε.
Όπως έγραψα σε προηγούμενο post δεν θα βγείται από 'δώ αναγνωρισμένα στελέχη. Ειδικά απ' τη ΣΕΜΦΕ.
Και το πρόβλημα είμαστε πάλι εμείς. Εμείς οι αριστεροί, εμείς οι κομμουνιστές, εμείς οι αναρχικοί, εμείς οι άπλυτοι, εμείς οι γραφικοί...
Μπαίνω στον πειρασμό να παραιτηθώ απ' τη διαδικασία των προτάσεων και του διαλόγου. Να πω ότι αφού έτσι πιστεύετε έτσι ας γίνει. Αν "εμείς" κάνουμε τόσο λάθος ας ακολουθήσουμε όλοι μαζί τον άλλο δρόμο.
Όμως ας αναρωτηθούμε κάτι. Ποιός έδωσε σημασία σε αυτά που λέμε όλα αυτά τα χρόνια της δημοκρατίας από το 74';
Πότε αποφασίσμαε "εμείς" για να μοιραστούμε τώρα μερίδιο ευθύνης;
Τόσα χρόνια πορευόμαστε με τον δικό "σας" δρόμο, και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Αν σε κάποιον αρέσει, το θεωρεί κατόρθωμα, τότε πάω πάσο.
Εγώ όμως δεν βλέπω αυτό. Βλέπω μια συνεχή γκρίνια. Γκρίνια για όλα και όλους αδιακρίτως. Και από ατομικές πρωτοβουλίες άλλο τίποτα. Κανένας να μην ασχοληθεί με τίποτα.
"Μα γιατί δεν κάνει κάτι ο κόσμος;..."
Μα κι αυτός που το λέει αυτό είναι μέρος του κόσμου. Και πολλές φορές μάλιστα είναι μέρος του κόσμου που το συντηρεί, εκτός απ' την απραξία του, και με την ψήφο του.
Και θα σου πει "μα τι να ψηφίσω;"...
Ε μα τι να ψηφίσεις; Μόνο αυτά τα δύο υπάρχουν; Κι ακόμα παραπέρα. Μόνο η ψήφος υπάρχει;
"Και τί να κάνω;"...
Όσο ο καθένας ζητά καθοδήγηση, όσο ζητά αντιπροσώπους στο λόγο και στη δράση, την ίδια στιγμή που ο ίδιος αποκυρήσει απόλυτα κάθε πρόταση ως "γραφική" ή "ακραία" θα μένουμε εδώ και θα συζητάμε τα ίδια και τα ίδια.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0p6r9a6ibfQ[/youtube]
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
Το σκέφτηκα αρκετά για να γράψω σε αυτό το θέμα, διότι το κλίμα της συζήτησης μου δίνει μία αίσθηση ότι η σωστή στάση είναι η αρνητική, και όσοι ψηφίσουν θετική πρέπει να απολογηθούν, κάτι που δεν μου αρέσει. Ο καθένας κρίνει και ορίζει μόνος του τις προσωπικές του απόψεις. Το θέμα εδώ είναι να ανταλλάσσουμε απόψεις και επιχειρήματα, όχι να νουθετούμε ο ένας τον άλλο. Στο πλαίσιο αυτό θα γράψω μερικές σκόρπιες σκέψεις μου.
Ήμουν μεταξύ ουδέτερα-θετικά, και ψήφισα θετικός ως πιο αισιόδοξο.
Κατάργηση των πανελληνίων και απευθείας είσοδος στις σχολές, συμφωνώ απόλυτα. Θεωρώ πιο λογικό η κάθε σχολή να επιλέγει με τα δικά της κριτήρια, παρά να εισάγονται όλοι με τα ίδια παπαγαλίστικα του τωρινού συστήματος, που προωθεί και τον ανταγωνισμό.
Αξιολόγηση. Εδώ και αν συμφωνώ. Οι ακριβείς όροι-λεπτομέρειες είναι συζητήσιμα, αλλά ως προς το αν χρειάζεται, παραθέτω μόνο αυτό.
Αλυσίδες μαθημάτων, απουσίες. Συμφωνώ με την O kanenas ότι εφόσον δεν υπάρχει κάποιος φυσικός περιορισμός, γιατί να περιοριστούμε από μόνοι μας; Ενήλικες είμαστε, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Όχι δεν θα μου άρεσε καθόλου η ιδέα να έχουμε απουσιολόγια όπως στο σχολείο. Ούτε να και να αποβάλλονται οι αιώνιοι. Να σταματάνε κάποιες παροχές ίσως μόνο ανάλογα με πόσα μαθήματα περνάς σε πόσο χρόνο.
Εξετάσεις. Είναι πολύ γενικό αυτό που αναφέρεται. Σίγουρα κάτι πρέπει να αλλάξει σε σχέση με το τι ισχύει τώρα, όπου σε πολλά μαθήματα ο βαθμός σου κρίνεται από 3-4 ισάξιας δυσκολίας θέματα μέσα σε 2,5-3 ώρες. Μία σκέψη είναι να γινόντουσαν πιο πολλά test μέσα στο εξάμηνο που να μετράνε στην τελική βαθμολογία.
Επιχειρήσεις. Το πιο καυτό θέμα. Δεν είμαι γενικά υπέρ του να μπαίνει όποιος θέλει με όποιον τρόπο θέλει. Όμως για κάποια συγκεκριμένα προγράμματα-χρηματοδοτήσεις που θα εγκρίνονται-ελέγχονται με αυστηρούς όρους, ανάλογα και του τι πρεσβεύει το κάθε ίδρυμα, δεν μπορώ να πω όχι. Το θέμα χωράει πολύ συζήτηση όμως και ήδη έγινε μεγάλο το post..
Ήμουν μεταξύ ουδέτερα-θετικά, και ψήφισα θετικός ως πιο αισιόδοξο.
Κατάργηση των πανελληνίων και απευθείας είσοδος στις σχολές, συμφωνώ απόλυτα. Θεωρώ πιο λογικό η κάθε σχολή να επιλέγει με τα δικά της κριτήρια, παρά να εισάγονται όλοι με τα ίδια παπαγαλίστικα του τωρινού συστήματος, που προωθεί και τον ανταγωνισμό.
Αξιολόγηση. Εδώ και αν συμφωνώ. Οι ακριβείς όροι-λεπτομέρειες είναι συζητήσιμα, αλλά ως προς το αν χρειάζεται, παραθέτω μόνο αυτό.
Αλυσίδες μαθημάτων, απουσίες. Συμφωνώ με την O kanenas ότι εφόσον δεν υπάρχει κάποιος φυσικός περιορισμός, γιατί να περιοριστούμε από μόνοι μας; Ενήλικες είμαστε, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Όχι δεν θα μου άρεσε καθόλου η ιδέα να έχουμε απουσιολόγια όπως στο σχολείο. Ούτε να και να αποβάλλονται οι αιώνιοι. Να σταματάνε κάποιες παροχές ίσως μόνο ανάλογα με πόσα μαθήματα περνάς σε πόσο χρόνο.
Εξετάσεις. Είναι πολύ γενικό αυτό που αναφέρεται. Σίγουρα κάτι πρέπει να αλλάξει σε σχέση με το τι ισχύει τώρα, όπου σε πολλά μαθήματα ο βαθμός σου κρίνεται από 3-4 ισάξιας δυσκολίας θέματα μέσα σε 2,5-3 ώρες. Μία σκέψη είναι να γινόντουσαν πιο πολλά test μέσα στο εξάμηνο που να μετράνε στην τελική βαθμολογία.
Επιχειρήσεις. Το πιο καυτό θέμα. Δεν είμαι γενικά υπέρ του να μπαίνει όποιος θέλει με όποιον τρόπο θέλει. Όμως για κάποια συγκεκριμένα προγράμματα-χρηματοδοτήσεις που θα εγκρίνονται-ελέγχονται με αυστηρούς όρους, ανάλογα και του τι πρεσβεύει το κάθε ίδρυμα, δεν μπορώ να πω όχι. Το θέμα χωράει πολύ συζήτηση όμως και ήδη έγινε μεγάλο το post..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
-
papagalakos
Εγώ κατέληξα ότι αν υπάρχουν 10.000.000 Έλληνες υπάρχουν τουλάχιστον 10.000.000 αλήθειες, ενώ κανένας δεν θέλει να τον κρίνουν, αφού αν όλα γίνονταν όπως τα θέλει αυτός τότε θα ήταν όλα τέλεια.
Αντικειμενικό κριτήριο δεν υπάρχει, καθώς όλοι το βλέπουμε από μέσα. Αν υπάρχει ένα κριτήριο αυτό είναι ότι οι συγκεκριμένοι κυβερνόντες δεν είναι χτεσινοί.
Και ο Παπανδρέου ήταν υπουργός παιδείας, γνωστό το έργο του, και η Διαμαντοπούλου ε/ίναι αυτή που ως υφυπουργός, δεν θυμάμαι τι, ήθελε την αγγλική σαν δεύτερη επίσημη γλώσσα.
Δεν θα τοποθετηθώ σε καθεμιά απ' τις πτυχές που έθεσες, γιατί ομολογουμένως δεν μου φαίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, και κυρίως γιατί δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Τοποθετήθηκα νωρίτερα.
Πάνω σε αυτά να επισημάνω μόνο
Αντικειμενικό κριτήριο δεν υπάρχει, καθώς όλοι το βλέπουμε από μέσα. Αν υπάρχει ένα κριτήριο αυτό είναι ότι οι συγκεκριμένοι κυβερνόντες δεν είναι χτεσινοί.
Και ο Παπανδρέου ήταν υπουργός παιδείας, γνωστό το έργο του, και η Διαμαντοπούλου ε/ίναι αυτή που ως υφυπουργός, δεν θυμάμαι τι, ήθελε την αγγλική σαν δεύτερη επίσημη γλώσσα.
Επειδή όμως η κρίση και οι απόψεις του καθενώς επηρεάζουν και τους γύρο του όποιος τοποθετείται πρέπει και να κρίνεται. Όχι απαραίτητα να κατακρίνεται, αλλά αναλόγως με τη κρίση και τις απόψεις των υπολοίπων.Hengeo έγραψε:Το σκέφτηκα αρκετά για να γράψω σε αυτό το θέμα, διότι το κλίμα της συζήτησης μου δίνει μία αίσθηση ότι η σωστή στάση είναι η αρνητική, και όσοι ψηφίσουν θετική πρέπει να απολογηθούν, κάτι που δεν μου αρέσει. Ο καθένας κρίνει και ορίζει μόνος του τις προσωπικές του απόψεις.
Δεν θα τοποθετηθώ σε καθεμιά απ' τις πτυχές που έθεσες, γιατί ομολογουμένως δεν μου φαίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, και κυρίως γιατί δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Τοποθετήθηκα νωρίτερα.
Πάνω σε αυτά να επισημάνω μόνο
Δεν ξέρω αν έχεις κάποιο άλλο όριο στο μυαλό σου, πάντως στα 7 χρόνια σταματάνε όλες οι παροχές. Πάσο, κάρτα σίτισης, διαμονή στην εστία, συγγράμματα, όλα.Hengeo έγραψε:Ούτε και να αποβάλλονται οι αιώνιοι. Να σταματάνε κάποιες παροχές ίσως μόνο ανάλογα με πόσα μαθήματα περνάς σε πόσο χρόνο.
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
Δεν έχω κάποιο άλλο όριο στο μυαλό μου. Να προσθέσω μόνο ότι τα όρια θα μπορούσαν να είναι ελαστικά, με αυτούς που αποδεδειγμένα δουλεύουν πολλές ώρες να έχουν πιο επιεική μεταχείριση.papagalakos έγραψε:Δεν ξέρω αν έχεις κάποιο άλλο όριο στο μυαλό σου, πάντως στα 7 χρόνια σταματάνε όλες οι παροχές. Πάσο, κάρτα σίτισης, διαμονή στην εστία, συγγράμματα, όλα.
Off Topic
Κάτι που είναι για τον έναν έτσι, δεν σημαίνει ότι για τον άλλο είναι. Η αλήθεια τελικά νομίζω είναι στο να είναι αυτό που είναι ο καθένας. Σύμφωνοι, όταν συνεργαζόμαστε-συνυπάρχουμε θα πρέπει να υπάρχουν κάποιοι κανόνες για την αρμονική συνύπαρξή μας, και σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να κρίνεται κάποιος. Στο πεδίο των προσωπικών πεποιθήσεων και της ιδιωτικής ζωής του καθενός όμως, ο καθένας είναι ελεύθερος να πράξει όπως θέλει.papagalakos έγραψε:Εγώ κατέληξα ότι αν υπάρχουν 10.000.000 Έλληνες υπάρχουν τουλάχιστον 10.000.000 αλήθειες, ενώ κανένας δεν θέλει να τον κρίνουν, αφού αν όλα γίνονταν όπως τα θέλει αυτός τότε θα ήταν όλα τέλεια.
Επειδή όμως η κρίση και οι απόψεις του καθενώς επηρεάζουν και τους γύρο του όποιος τοποθετείται πρέπει και να κρίνεται. Όχι απαραίτητα να κατακρίνεται, αλλά αναλόγως με τη κρίση και τις απόψεις των υπολοίπων.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
-
Katestramenos
Καταρχήν μην συνδέεις τα αθλητικά με τα υπόλοιπα θέματα.Το ότι με αρρωσταίνει η τυφλή φανατήλα σου δεν σημαίνε ότι είμαι έτσι γενικά. Έχεις πολλά δίκια σε αυτά που λες επί του θέματος. Αλλά τι πάει να πει θα τους κάψω; Και πριν κάποια χρόνια ήταν το γενικότερα κλίμα "θα τους κάψω" αλλά τι καταλάβε; Επίτης ουσίας μηδέν. Αυτά που ήταν να περάσουν πέρασαν, κάποια εφρμόζονται κάτω από την μύτη όλων, ο νόμος πλάισιο Γιαννάκου ψηφίστηκε, όπως θα ψηφηστεί και αυτός της διαμαντοποπούλου και όποιου άλλου πάρει αυτή τη θέση ενώ το κόμμα του είναι στην κυβέρνηση.vbalos έγραψε:Επί 8 χρόνια (όσα και τα χρόνια μου στη σχολή ) δουλεύω κάθε πρωί σε ένα κατασκευαστικό γραφείο , διότι ο πατέρας και η μάνα μου δεν μπορούσαν να με συντηρούν . Στα τέσσερα χρόνια ο πατέρας μου βγήκε στη σύνταξη πράγμα που επί της ουσίας σήμαινε πως και οι λίγες ακόμη παροχές που είχα από την οικογένειά μου θα έπρεπε να κοπούν , άρα για να τις καλύψω αναγκάστηκα να δουλέψω για 2,5 χρόνια ως κλόουν σε παιδικά πάρτυ. Μετά από 8 χρόνια , με πολύ μεταμεσονύκτιο διάβασμα , πολύ ψέμα στη δουλειά μου για να ανέβω στη σχολή , πολύ ψάξιμο σημειώσεων κατάφερα να είμαι έτοιμος να παρουσιάσω διπλωματική και να χρωστάω ένα-κανένα μάθημα για πτυχίο (ελέω Κουρκουλή). Αν υπήρχαν αλυσίδες και πολύ περισσότερο αν οι παρακολουθήσεις ήταν υποχρεωτικές δύο ήταν τα ενδεχόμενα είτε δεν τελείωνα ποτέ , είτε ζούσα για 5 χρόνια στην ανέχεια...Με λίγα λόγια και επειδή εγώ δεν είμαι της άποψης :
Το να γ@μ@ς τα πάντα χωρίς να φέρνει αποτέλεσμα(βλέπε 2006-2007) δεν έχει κάποιο νόημα, απλά σε αφήνει ακόμα ποιο πίσω όπχως είχε αφήσει και μένα τότε, όπως και πολλούς άλλους. Εγώ κοιτάω να φύγω από το μπουρδέλο που λέγεται εμπ όσο νωρίτερα μπορώ χωρίς να πετάω τα χρόνια μου άσκοπα. Κάποια από τα νέα μέτρα με βρήσκουν σύμφωνο, κάποια αντίθετο αλλά δεν θα βάλλω πίσω τις σπουδές μου ώστε να μν εφρμοστούν όλα(άλλωστε κάποια με βρίσκουν σύμφωνο). Και χωρίς να θέλω να σε τρομάξω, θα σου πω δύο πράγματα που ισχύουν εξίσου και δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ ακόμα και ας χτυπάει ο νορντιν ο βόουτερ τον τεράστιο του κώλο(μεγαλύτερο και από του Ντόγκο και του Μήτρογλα μαζί) κάτω.
1)Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης
2)Ζεις και θα συνεχύσεις να ζείς όπως και τα τρεισέγγονα σου σε μια καπιταλιστική κοινωνία όπου δεν υπάρχει ισότητα παντού και ότι και να κάνεις τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν γιατί οι εξελίξεις δεν αφορούν μόνο την ελλαδίτσα μας, αλλά όλη την ευρώπη(αυτην που μας εκπροσωπείς κύριε πρέσβη
Οι ιδεολογίες καλές και ωραίες είναι αλλά όλες είναι ανεφάρμοστες και δεν πρόκειται να εφρμοστούν ποτέ ακόμα και αν αναλάβουν κυβέρνηση οι οικολόγοι πράσινοι. Όσοι θέλετε να πορεύεστε με παραμυθάκια του στύλ θα γίνει η επανάσταση μια μέρα κλπ κλπ, δικαίωμα σας είναι(δεν τρώτε φόρο ακόμα για αύτο
Και για να προλάβω κάποιους, αυτό δεν λέγεται ηττοπάθεια, λέγεται βλέπω που ζώ...
Πάντως για σένα προσωπικά που πιστεύω έχεις δει κάποια πράγματα παραπάνω από τους υπόλοιπους μυρωδιάδες, νομίζω γίνομαι κατανοητός...
Off Topic
Μας κακομαθαίνετε κύριε πρέσβη, μετά τα φερέρο ροσέ μας κερνάτε και ουροδοχεία
. Καλοχώνευτα των Δανών και ελάτε στο κλάμπ εκεί που έχω χάσει εγω...
- Malefino
- Real Name: Thomas
- Facebook ID: 2147483647
Μικροαστισμός...Katestramenos έγραψε:2)Ζεις και θα συνεχύσεις να ζείς όπως και τα τρεισέγγονα σου σε μια καπιταλιστική κοινωνία όπου δεν υπάρχει ισότητα παντού και ότι και να κάνεις τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν γιατί οι εξελίξεις δεν αφορούν μόνο την ελλαδίτσα μας, αλλά όλη την ευρώπη(αυτην που μας εκπροσωπείς κύριε πρέσβη) και γενικότερα όλο τον κόσμο.
Οι ιδεολογίες καλές και ωραίες είναι αλλά όλες είναι ανεφάρμοστες και δεν πρόκειται να εφρμοστούν ποτέ ακόμα και αν αναλάβουν κυβέρνηση οι οικολόγοι πράσινοι. Όσοι θέλετε να πορεύεστε με παραμυθάκια του στύλ θα γίνει η επανάσταση μια μέρα κλπ κλπ, δικαίωμα σας είναι(δεν τρώτε φόρο ακόμα για αύτο) αλλά ξυπνήστε, δείτε την πραγματικότητα και κολυμπείστε στα σκατά που κολυμπάνε όλοι.
Και για να προλάβω κάποιους, αυτό δεν λέγεται ηττοπάθεια, λέγεται βλέπω που ζώ...
Πάντως για σένα προσωπικά που πιστεύω έχεις δει κάποια πράγματα παραπάνω από τους υπόλοιπους μυρωδιάδες, νομίζω γίνομαι κατανοητός...
Off Topic
Μας κακομαθαίνετε κύριε πρέσβη, μετά τα φερέρο ροσέ μας κερνάτε και ουροδοχεία
. Καλοχώνευτα των Δανών και ελάτε στο κλάμπ εκεί που έχω χάσει εγω...
Αν αγαπάς θα φας πακέτο
κι αν μ'αγαπάς θα φας μπουκέτο.
VoxPopuli: producer, beatmaker and dj
https://soundcloud.com/voxpopuli2
https://voxpopuli2.bandcamp.com
Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
https://rocinante.gr
κι αν μ'αγαπάς θα φας μπουκέτο.
VoxPopuli: producer, beatmaker and dj
https://soundcloud.com/voxpopuli2
https://voxpopuli2.bandcamp.com
Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
https://rocinante.gr
- Falgorn
- Real Name: Hector-Xavier
- Επικοινωνία:
Offtopic.Katestramenos έγραψε:Καταρχήν μην συνδέεις τα αθλητικά με τα υπόλοιπα θέματα.
Και όλοι οι υπόλοιποι να 'παν να μαμηθούν... Κι αυτή η αντιμετώπιση, άσκοπο χάσιμο χρόνου μπορεί να χαρακτηριστεί πάντως.Katestramenos έγραψε:Εγώ κοιτάω να φύγω από το μπουρδέλο που λέγεται εμπ όσο νωρίτερα μπορώ χωρίς να πετάω τα χρόνια μου άσκοπα.
Λογικό. Δεν είσαι εσύ που έφτιαξες το νόμο άλλωστε.Katestramenos έγραψε:Κάποια από τα νέα μέτρα με βρήσκουν σύμφωνο, κάποια αντίθετο
Εδώ βάζεις κάποιες προτεραιότητες. Βάζεις σε υψηλότερη προτεραιότητα το να πάρεις εσύ ένα πτυχείο, πιστεύοντας πως θα σου παρέχει από μόνο του καλύτερες συνθήκες εργασίας, μέσα στη σημερινή κατάσταση κιόλας, από το να μπλοκάρεις μια αλλαγή στον τρόπο δομής της παιδείας, με μέρος της οποίας διαφωνείς.Katestramenos έγραψε:αλλά δεν θα βάλλω πίσω τις σπουδές μου ώστε να μν εφρμοστούν
Ο νόμος θα ψηφιστεί ολόκληρος. Αν τώρα θεωρείς πως ελέω κάποιων μέτρων που θεωρείς θετικά, μπορείς να αφήσεις και τα άλλα να περάσουν, πάμε σε άλλη συζήτηση. Προσωπικά αρνούμαι να μπω σε μια τέτοια λογική. Από τη στιγμή που δεν έχει το φοιτητικό κίνημα το συσχετισμό δυνάμεων που να του επιτρέπει να επιβάλλει το ποιά μέτρα θα ψηφιστούν και ποιά όχι, πρέπει να εμποδιστεί όλο το οικοδόμημα. Γιατί όπως και να το κάνουμε, όσα έχουν βγει μέχρι τώρα δείχνουν μια κατεύθυνση νεοφιλελεύθερη σε επικίνδυνο βαθμό και μια δουλικότητα χωρίς όρια στο ξένο κεφάλαιο.Katestramenos έγραψε:όλα(άλλωστε κάποια με βρίσκουν σύμφωνο).
Προφανώς. Γι' αυτό και η επαναστατική διαδικασία δε γίνεται μέσω εκλογών, αλλά μέσα από τον κόσμο. "Από τα κάτω", που λέμε.Katestramenos έγραψε:Οι ιδεολογίες καλές και ωραίες είναι αλλά όλες είναι ανεφάρμοστες και δεν πρόκειται να εφρμοστούν ποτέ ακόμα και αν αναλάβουν κυβέρνηση οι οικολόγοι πράσινοι.
1)Κι η κοινωνία που ζούμε, πάνω σε μια ιδεολογία είναι βασισμένη.Katestramenos έγραψε:Όσοι θέλετε να πορεύεστε με παραμυθάκια του στύλ θα γίνει η επανάσταση μια μέρα κλπ κλπ, δικαίωμα σας είναι(δεν τρώτε φόρο ακόμα για αύτο) αλλά ξυπνήστε, δείτε την πραγματικότητα και κολυμπείστε στα σκατά που κολυμπάνε όλοι.
2) Κολυμπάμε από γεννησιμιού.
3) Αλλά θέλουμε να τα αλλάξουμε με νερό.
Ηττοπάθεια λέγεται. Ειδικά ως μηχανικός, θα έπρεπε να βλέπεις την κατανόηση του περιβάλλοντος όπου ζεις ως πρώτο βήμα για να το αλλάξεις.Katestramenos έγραψε:Και για να προλάβω κάποιους, αυτό δεν λέγεται ηττοπάθεια, λέγεται βλέπω που ζώ...
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο
Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει
Κανείς δεν τη λέει βίαιη.
Bertolt Brecht
Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει
Κανείς δεν τη λέει βίαιη.
Bertolt Brecht
Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
-
Katestramenos
Μίλησα για μυρωδίαδες, κι αμέσως πετάχτηκαν
Από αυτά που έγραψες είναι το μόνο που σχεδόν θα ισχύσει. Ονόμος προφανώς θα τροποποιηθεί ελαφρώς αλλά δεν θα διαφέρει κα πολύ από τον αρχικό. Αλλά το σίγουρο είναι αυτό που έγραψες. Θα ψηφιστεί. End of story. Τα υπόλοιποα είναι κι αυτά μέρος του συστήματος για να κονομάνε κάποιοι άνθρωποι χωρίς να κουράζονται, εκμεταλεύοντας την επαναστατική σας τάση και την αντιεπαναστατική κάποιον άλλων.Ο νόμος θα ψηφιστεί ολόκληρος.
Σόρρυ κιόλας, μπορεί αν τα ραχτεί ο κόσμος σου ή στα μάτια σου να φανεί αστείο, αλλά πού το ξέρεις; Έχεις συμετέχει σε τόσες επαναστάσεις που το ξέρεις λόγω εμπιρείας, στο πε κάποιος που συμμετείχε σε κάποια, ή το δίαβασες σε κάποιο βιβλίο κάποιου ανθρώπου που νομίζεις ότι είναι γαματός και τα λέει ωραία;Γι' αυτό και η επαναστατική διαδικασία δε γίνεται μέσω εκλογών, αλλά μέσα από τον κόσμο. "Από τα κάτω", που λέμε.
Αν θεωρείς το χρήμα ιδεολογία οκ. Τότε είναι βασισμένη σε μια ιδεολογία που δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί αυτή είναι η φύση του ανθρώπου. Ο νόμος της ζούγκλας(όχι του Μάκη). Κι όταν μια μάζα ανθρώπων θέλει να αλλάξει κάτι, πάλι με τον νόμο της ζούγκλας προσπαθεί.Κι η κοινωνία που ζούμε, πάνω σε μια ιδεολογία είναι βασισμένη.
Αν μου το πει αυτό ο βαζελάκος που δουλεύει σαν σκυλί το καταλαβαίνω. Αν το πει κάποιος που γ@μιετ@ι για να τα βγάλει πέρα το καταλαβαίνω κι αυτό. Αλλά επειδή έχω δει στη σχολή ένα κάρο παιδάκια(και τα λέω παιδάκια ειρωνικά και απαξιωτικά) που έχουν το αυτοκίνητο που τους πήρε ο μπαμπάς επειδή κατάφεραν να μπούν σε μια σχολή ενώ τους πλήρωναν ένα σκασμό λεφτά για φροντηστίρια, που έχουν ένα πορτοφόλι παραφουσκωμένο και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν, πουτα ρούχα που φοράνε κοστίζουν ένα μηνιάτικο, μένουν σε περιοχές που το σπίτι έχει 3000€ το τετραγωνικό και αυτά τα τσουτσέκια το παίζουν επαναστάτες, τότε όχι δεν κολυμπάνε όλοι στα σκατά απο γεννησιμιού τους. Αυτά τα παιδία είναι για κάψιμο πρώτα από όλα και μετά κοιτάχτε να κάψετε τα υπόλοιπα.Κολυμπάμε από γεννησιμιού.
Μυρωδιάς...Malefino έγραψε:Μικροαστισμός...