Γ.Σ. : Όργανο λήψης αποφάσεων; ΄Η μαζικής χειραγώγησης;
- Chris
- Forum Moderator

- Real Name: Χρήστος
- Facebook ID: 0
Γ.Σ. : Όργανο λήψης αποφάσεων; ΄Η μαζικής χειραγώγησης;
Γενική Συνέλευση - όργανο λήψης αποφάσεων ή...μαζικής χειραγώγησης και ανταγωνισμού;
Με την είσοδο στο κοινωνικό μικρόκοσμο της σχολής δημιουργείται μια αναγκαιότητα και μια ευκαιρία: η αναγκαιότητα να καθορίσουμε τις παραμέτρους που επηρεάζουν τις ζωές μας και η ευκαιρία να ζυμωθούμε, να τις ανακαλύψουμε και να διεκδικήσουμε συλλογικά μέχρι τον επαναπροσδιορισμό των όρων που διέπουν τις ζωές μας, τις φοιτητικές ή και συνολικότερα.
Το αναμενόμενο ωστόσο απέχει αρκετά από τη πραγματικότητα. Ο παράγοντας του κόμματος και της παράταξης έρχεται να διαψεύσει τις προσδοκίες της συνδιαμόρφωσης των ατομικών θελήσεων και αρνήσεων σε συλλογική βάση. Η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) έχει καταλήξει να είναι ένα εκφυλισμένο όργανο λήψης αποφάσεων και αναπαραγωγής μιας κουλτούρας επανάπαυσης και τυφλής αποδοχής πεπερασμένων μοντέλων σκέψης και δράσης.
Είναι πλέον φανερό σε αρκετούς ότι ουσιαστικά οι παρατάξεις ελέγχουν πλήρως την διαδικασία λήψης αποφάσεων του φοιτητικού συλλόγου που δήθεν αντιπροσωπεύουν. Μέσω όλων των οργάνων τους, οι φοιτητικές παρατάξεις έχουν καταφέρει να καπελώσουν τις απόψεις και τις φωνές φοιτητών που δεν είναι εγκλωβισμενοι σε πολιτικά κουτάκια, εγκαθιδρύοντας την εξουσία τους χωρίς να ανησυχούν για απολύτως τίποτα. Εκμεταλλευόμενοι την παθητικότητα των φοιτητών, αποφασίζουν μεταξύ τους για το αν θα μείνει ανοιχτή ή κατειλημμένη η σχολή, για το αν θα κατέβει ο Φοιτητικός Σύλλογος (Φ.Σ.) σε μια πορεία, για το μέλλον και το παρόν της σχολής. Φίμωση παιδιών που προσπαθούν να κάνουν ερωτήσεις, μέχρι και αγνόηση ανεξάρτητων πλαισίων που έχουν υπερψηφισθεί, ακόμα κι αν αυτοί είναι οι κανόνες που οι ίδιοι έχουν ορίσει, για τη λήψη μιας απόφασης. Στο «παιχνίδι» για τι νίκη η «βαθειά πολιτική ζύμωση», που κάποιοι ευαγγελίζονται, μπορεί να παραμεριστεί ακόμα και με ευκαιριακές συνεργασίες στη τελική ψηφοφορία μεταξύ παρατάξεων θεωρητικά αντίθετων ιδεολογιών.
Και φυσικά, οι περισσότεροι φοιτητές είτε αδιαφορούν για το γεγονός ότι 100 άτομα αποφασίζουν για 2000, είτε γκρινιάζουν για την φύση της ΓΣ ενώ κάθονται χωρίς να δράσουν.
Ο χαρακτήρας της αδιαμεσολάβητης οριζόντιας δομής που θα έπρεπε να έχει η Γ.Σ. εξ’ ορισμού έχει χαθεί, μην αφήνοντας περιθώριο εξέλιξης γόνιμων συζητήσεων και πολιτικών ζυμώσεων, έχοντας δώσει τη θέση του σε μια ιεραρχική και άκρως οριοθετημένη δομή που λειτουργεί ως φυτώριο πειθήνιων ακόλουθων. Στα πλαίσια της ευρύτερης κατασταλτικής και καταπιεστικής δράσης που έχει αποκτήσει η «παιδεία»-εκπαίδευση, η συνέλευση έχει αναλάβει το ρόλο της μεταβίβασης της κουλτούρας της ανάθεσης στους μελλοντικούς υπήκοους-πολίτες. Δεν αφήνει περιθώριο ύπαρξης στην ελεύθερη ατομική σκέψη, προτάσσοντας την ομαδοποίηση, την ομογενοποίηση, με κριτήρια μάζας και την αποδοχή πνευματικών ηγεσιών, έχοντας αναπτύξει μηχανισμούς αποκλεισμού απέναντι σε οποιοδήποτε άτομο ή ομάδα τείνει να παρεκκλίνει από το ιδεολογικό πλαίσιο το οποίο έχει οριστεί. Η ψήφος, έτσι όπως χρησιμοποιείται τώρα, αποτελεί παθητική πράξη κι επομένως, ο ψηφοφόρος έχοντας μπει σ’ έναν παθητικό ρόλο, δύσκολα θα κινητοποιηθεί για την υλοποίηση της οποιας απόφασης κι έτσι η διαδικασία αυτή ανατίθεται σε όσους κατέβασαν το υπερψηφισμένο πλαίσιο. Έτσι, παράγοντας ανελεύθερα όντα, τα οποία θα αναπαράγουν μετά το πέρας της εκπαίδευσής τους την άκριτη υποταγή στις υπάρχουσες δομές και κυρίαρχες αντιλήψεις. Όντα, τα οποία θα έχουν αποδεχτεί το γεγονός ότι πάνω θα υπάρχουν ηγέτες, που θα σκέφτονται και θα αποφασίζουν γι’ αυτούς ή θα θέτουν τα όριά τους.
Αξίζει να θυμηθούμε την ιδιαιτερότητα των Πανεπιστημίων, ως χώρους ελεύθερης έκφρασης και διάδοσης ιδεών. Οι Γ.Σ., που αποτελούν αφορμή για συνεύρεση όλων των μελών του Φ.Σ., θα πρεπε να χαρακτηρίζονται από το αγαθό της ελευθερίας του λόγου, να αποτελούν χώρο για την ανάπτυξη κριτικής ικανότητας και απόψεων από τον κάθε φοιτητή. Αξίζει να διαμορφώσουμε τη Γ.Σ. έτσι, ώστε να αποτελεί χώρο για την ανάπτυκη πρωτοβουλίας των μονάδων της, να λειτουργούν ως κύτταρο αμεσοδημοκρατικών αποφάσεων. Επίσης, να απελευθερώνονται οι δημιουργικές ικανότητες των φοιτητών, να αναπτύσσεται υπευθυνότητα και να κατοχυρώνονται τα δικαιώματά τους, αλλά και να συνειδητοποιούνται τα καθήκοντά τους, μέσα στη Γ.Σ. Με τη σωστή λειτουργία της συνέλευσης, προωθείται η ελευθερία του λόγου, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και η αβίαστη ανάπτυξη της προσωπικότητας όλων των φοιτητών, χωρίς τις απαγορεύσεις που υπαγορεύει η ύπαρξη μιας κυρίαρχης ιδεολογίας.
Για να σπάσουμε, λοιπόν, αυτή την αθλιότητα που επικρατεί στις Γ.Σ., να τις μετατρέψουμε σε διαδικασίες γόνιμης συζήτησης, υγιούς αντιπαράθεσης και πολιτικής ζύμωσης, ακλούμε τους φοιτητές να συμμετάσχουν στην πρώτη Γ.Σ. της ακαδμαϊκής χρονιάς, μιλώντας ελεύθερα και διεκδικώντας το δικαίωμά τους αυτό, χωρίς φόβο.
Κίνηση 11 Οκτώβρη
Με την είσοδο στο κοινωνικό μικρόκοσμο της σχολής δημιουργείται μια αναγκαιότητα και μια ευκαιρία: η αναγκαιότητα να καθορίσουμε τις παραμέτρους που επηρεάζουν τις ζωές μας και η ευκαιρία να ζυμωθούμε, να τις ανακαλύψουμε και να διεκδικήσουμε συλλογικά μέχρι τον επαναπροσδιορισμό των όρων που διέπουν τις ζωές μας, τις φοιτητικές ή και συνολικότερα.
Το αναμενόμενο ωστόσο απέχει αρκετά από τη πραγματικότητα. Ο παράγοντας του κόμματος και της παράταξης έρχεται να διαψεύσει τις προσδοκίες της συνδιαμόρφωσης των ατομικών θελήσεων και αρνήσεων σε συλλογική βάση. Η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) έχει καταλήξει να είναι ένα εκφυλισμένο όργανο λήψης αποφάσεων και αναπαραγωγής μιας κουλτούρας επανάπαυσης και τυφλής αποδοχής πεπερασμένων μοντέλων σκέψης και δράσης.
Είναι πλέον φανερό σε αρκετούς ότι ουσιαστικά οι παρατάξεις ελέγχουν πλήρως την διαδικασία λήψης αποφάσεων του φοιτητικού συλλόγου που δήθεν αντιπροσωπεύουν. Μέσω όλων των οργάνων τους, οι φοιτητικές παρατάξεις έχουν καταφέρει να καπελώσουν τις απόψεις και τις φωνές φοιτητών που δεν είναι εγκλωβισμενοι σε πολιτικά κουτάκια, εγκαθιδρύοντας την εξουσία τους χωρίς να ανησυχούν για απολύτως τίποτα. Εκμεταλλευόμενοι την παθητικότητα των φοιτητών, αποφασίζουν μεταξύ τους για το αν θα μείνει ανοιχτή ή κατειλημμένη η σχολή, για το αν θα κατέβει ο Φοιτητικός Σύλλογος (Φ.Σ.) σε μια πορεία, για το μέλλον και το παρόν της σχολής. Φίμωση παιδιών που προσπαθούν να κάνουν ερωτήσεις, μέχρι και αγνόηση ανεξάρτητων πλαισίων που έχουν υπερψηφισθεί, ακόμα κι αν αυτοί είναι οι κανόνες που οι ίδιοι έχουν ορίσει, για τη λήψη μιας απόφασης. Στο «παιχνίδι» για τι νίκη η «βαθειά πολιτική ζύμωση», που κάποιοι ευαγγελίζονται, μπορεί να παραμεριστεί ακόμα και με ευκαιριακές συνεργασίες στη τελική ψηφοφορία μεταξύ παρατάξεων θεωρητικά αντίθετων ιδεολογιών.
Και φυσικά, οι περισσότεροι φοιτητές είτε αδιαφορούν για το γεγονός ότι 100 άτομα αποφασίζουν για 2000, είτε γκρινιάζουν για την φύση της ΓΣ ενώ κάθονται χωρίς να δράσουν.
Ο χαρακτήρας της αδιαμεσολάβητης οριζόντιας δομής που θα έπρεπε να έχει η Γ.Σ. εξ’ ορισμού έχει χαθεί, μην αφήνοντας περιθώριο εξέλιξης γόνιμων συζητήσεων και πολιτικών ζυμώσεων, έχοντας δώσει τη θέση του σε μια ιεραρχική και άκρως οριοθετημένη δομή που λειτουργεί ως φυτώριο πειθήνιων ακόλουθων. Στα πλαίσια της ευρύτερης κατασταλτικής και καταπιεστικής δράσης που έχει αποκτήσει η «παιδεία»-εκπαίδευση, η συνέλευση έχει αναλάβει το ρόλο της μεταβίβασης της κουλτούρας της ανάθεσης στους μελλοντικούς υπήκοους-πολίτες. Δεν αφήνει περιθώριο ύπαρξης στην ελεύθερη ατομική σκέψη, προτάσσοντας την ομαδοποίηση, την ομογενοποίηση, με κριτήρια μάζας και την αποδοχή πνευματικών ηγεσιών, έχοντας αναπτύξει μηχανισμούς αποκλεισμού απέναντι σε οποιοδήποτε άτομο ή ομάδα τείνει να παρεκκλίνει από το ιδεολογικό πλαίσιο το οποίο έχει οριστεί. Η ψήφος, έτσι όπως χρησιμοποιείται τώρα, αποτελεί παθητική πράξη κι επομένως, ο ψηφοφόρος έχοντας μπει σ’ έναν παθητικό ρόλο, δύσκολα θα κινητοποιηθεί για την υλοποίηση της οποιας απόφασης κι έτσι η διαδικασία αυτή ανατίθεται σε όσους κατέβασαν το υπερψηφισμένο πλαίσιο. Έτσι, παράγοντας ανελεύθερα όντα, τα οποία θα αναπαράγουν μετά το πέρας της εκπαίδευσής τους την άκριτη υποταγή στις υπάρχουσες δομές και κυρίαρχες αντιλήψεις. Όντα, τα οποία θα έχουν αποδεχτεί το γεγονός ότι πάνω θα υπάρχουν ηγέτες, που θα σκέφτονται και θα αποφασίζουν γι’ αυτούς ή θα θέτουν τα όριά τους.
Αξίζει να θυμηθούμε την ιδιαιτερότητα των Πανεπιστημίων, ως χώρους ελεύθερης έκφρασης και διάδοσης ιδεών. Οι Γ.Σ., που αποτελούν αφορμή για συνεύρεση όλων των μελών του Φ.Σ., θα πρεπε να χαρακτηρίζονται από το αγαθό της ελευθερίας του λόγου, να αποτελούν χώρο για την ανάπτυξη κριτικής ικανότητας και απόψεων από τον κάθε φοιτητή. Αξίζει να διαμορφώσουμε τη Γ.Σ. έτσι, ώστε να αποτελεί χώρο για την ανάπτυκη πρωτοβουλίας των μονάδων της, να λειτουργούν ως κύτταρο αμεσοδημοκρατικών αποφάσεων. Επίσης, να απελευθερώνονται οι δημιουργικές ικανότητες των φοιτητών, να αναπτύσσεται υπευθυνότητα και να κατοχυρώνονται τα δικαιώματά τους, αλλά και να συνειδητοποιούνται τα καθήκοντά τους, μέσα στη Γ.Σ. Με τη σωστή λειτουργία της συνέλευσης, προωθείται η ελευθερία του λόγου, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και η αβίαστη ανάπτυξη της προσωπικότητας όλων των φοιτητών, χωρίς τις απαγορεύσεις που υπαγορεύει η ύπαρξη μιας κυρίαρχης ιδεολογίας.
Για να σπάσουμε, λοιπόν, αυτή την αθλιότητα που επικρατεί στις Γ.Σ., να τις μετατρέψουμε σε διαδικασίες γόνιμης συζήτησης, υγιούς αντιπαράθεσης και πολιτικής ζύμωσης, ακλούμε τους φοιτητές να συμμετάσχουν στην πρώτη Γ.Σ. της ακαδμαϊκής χρονιάς, μιλώντας ελεύθερα και διεκδικώντας το δικαίωμά τους αυτό, χωρίς φόβο.
Κίνηση 11 Οκτώβρη
- meleneemil
- Forum Moderator

- Real Name: Aimilios K
Re: Γ.Σ. : Όργανο λήψης αποφάσεων; ΄Η μαζικής χειραγώγησης;
Προτελευταία σειρά "κΑλούμε"
τελευταία σειρά "ακαδημαϊκής"
(διαγράψτε το μετά)
τελευταία σειρά "ακαδημαϊκής"
(διαγράψτε το μετά)
Logical? maybe. ميلين اميل
- meleneemil
- Forum Moderator

Ωραίες ιδέες...
Φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιοι που έχουν καταλάβει και συνειδητοποιήσει τα παραπάνω και ακόμα περισσότεροι που νομίζουν πως είναι μόνοι τους στο χαμό των παρατάξεων.
Ο καθένας ψάχνει για μία ευκαιρία να πει και μία γνώμη,μία ιδέα.
Στη Γ.Σ. είναι πάντα έκδηλη η ειρωνία, η ασέβεια,ο δογματισμός και φυσικά η απόρριψη.Επιτέλους μια περισσότερο συλλογική δράση/αντίδραση..//..
Φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιοι που έχουν καταλάβει και συνειδητοποιήσει τα παραπάνω και ακόμα περισσότεροι που νομίζουν πως είναι μόνοι τους στο χαμό των παρατάξεων.
Ο καθένας ψάχνει για μία ευκαιρία να πει και μία γνώμη,μία ιδέα.
Στη Γ.Σ. είναι πάντα έκδηλη η ειρωνία, η ασέβεια,ο δογματισμός και φυσικά η απόρριψη.Επιτέλους μια περισσότερο συλλογική δράση/αντίδραση..//..
-
papagalakos
Εμένα πειράζει να πω οτι μου θυμίζει έκθεση τρίτης λυκείου;...
Δεν λέει κάτι λάθος, αλλά δεν λέει και τίποτα. Όλο "θα έπρεπε το ένα" και "θα έπρεπε το άλλο", για να καταλήξει στο τέλος σε αυτό το αόριστο
Επιπλέον ο αντικομματισμός που έχει γίνει ιδεολογία είναι ό,τι ακριβώς θέλει το καθεστώς. Ατομικότητες, μακριά από οργανωμένες φωνές.

Τα κόμματα δεν έχουν πανούκλα. Κι ο αντιδογματισμός σε ένα δόγμα μπορεί άνετα να γίνει κι αυτός δόγμα.
Και πιστεύω ότι αυτό ακριβώς έχει γίνει.
Εν πάση περιπτώση. Εγώ θα "ανατυπωνα" το κείμενο κάπως έτσι
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3vHgkGapyPc[/youtube]
Δεν λέει κάτι λάθος, αλλά δεν λέει και τίποτα. Όλο "θα έπρεπε το ένα" και "θα έπρεπε το άλλο", για να καταλήξει στο τέλος σε αυτό το αόριστο
Ενώ για όποιον δεν διαβάσει τις τρεις τελευταίες γραμμές το κείμενο σημαίνει "ΟΧΙ στις ΓΣ".Chris έγραψε: Για να σπάσουμε, λοιπόν, αυτή την αθλιότητα που επικρατεί στις Γ.Σ., να τις μετατρέψουμε σε διαδικασίες γόνιμης συζήτησης, υγιούς αντιπαράθεσης και πολιτικής ζύμωσης, ακλούμε τους φοιτητές να συμμετάσχουν στην πρώτη Γ.Σ. της ακαδμαϊκής χρονιάς, μιλώντας ελεύθερα και διεκδικώντας το δικαίωμά τους αυτό, χωρίς φόβο.
Επιπλέον ο αντικομματισμός που έχει γίνει ιδεολογία είναι ό,τι ακριβώς θέλει το καθεστώς. Ατομικότητες, μακριά από οργανωμένες φωνές.

Τα κόμματα δεν έχουν πανούκλα. Κι ο αντιδογματισμός σε ένα δόγμα μπορεί άνετα να γίνει κι αυτός δόγμα.
Εν πάση περιπτώση. Εγώ θα "ανατυπωνα" το κείμενο κάπως έτσι
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3vHgkGapyPc[/youtube]
- meleneemil
- Forum Moderator

-
papagalakos
Δεν είπα το αντίθετο.snodrion έγραψε:Δεν νομίζω ότι είναι κακό το ότι υπάρχει ποικιλία απόψεωνΕπιπλέον ο αντικομματισμός που έχει γίνει ιδεολογία είναι ό,τι ακριβώς θέλει το καθεστώς. Ατομικότητες, μακριά από οργανωμένες φωνές.
Το δικό σου επιχείρημα είναι μια σειρά από γράμματα. (Κάτι δείχνει η εικόνα που ανέβασα. Εκτός από ψαράκια.)snodrion έγραψε:και περιττό να πω ότι το επιχείρημά σου είναι βασισμένο σε μια εικόνα με ψαράκια!
Βασίζεται στην δυνατότητα του καθενός να εκφράζει τις απόψεις του. Αλλά δεν βασίζεται σε ατομικότητες. Βασίζεται στον οργανωμένο λαό. Τουλάχιστον κατά τον Μοντεσκιέ.snodrion έγραψε:εξ' ορισμού η δημοκρατία από την αρχαιότητα βασίζετε στις ατομικότητες
Όχι. Δεν την έχω. Για πες μου τίποτα.snodrion έγραψε:Αν έχεις ακουστά την άμεση δημοκρατία!?
Μπορούμε να τους υποβάλουμε και σε εξετάσεις, αλλά το επιχείρημά μου δεν είναι αβάσιμο αφού η πανούκλα έχει εξαφανιστεί απ' την Ευρώπη από το Μεσαίωνα. Τουλάχιστον έτσι νομίζω.snodrion έγραψε:Άλλο ένα αβάσιμο επιχείρημα.Τα κόμματα δεν έχουν πανούκλα. Κι ο αντιδογματισμός σε ένα δόγμα μπορεί άνετα να γίνει κι αυτός δόγμα.
...snodrion έγραψε:Δεν ξέρω αλλά ελπίζω το δίκιο του λαού να μην τον θεωρείς δογματικό έτσι?!!!!
Δόγμα στη φιλοσοφία είναι η άποψη η οποία, για εκείνον που την ασπάζεται, δεν επιδέχεται απόδειξη και επομένως, υπό μία έννοια, δεν επιδέχεται και αμφισβήτηση, σε αντιδιαστολή με αυτό που ονομάζεται αντικειμενική πραγματικότητα.snodrion έγραψε:Το δόγμα να σε ενημερώσω περιβάλετε από μια σειρά κανονισμών και βασικών αρχών το οποίο στα επιβάλει, δεν βλέπω να μου επιβάλει μια σειρά αρχών το κείμενο ή ο αντικομματισμός όπως η θρησκεία ας πούμε...
Τι θα πει "κόμματα" γενικά κι αόριστα; Πως το έχεις στο μυαλό σου; Ότι υπάρχει ένα μεγάλο πράμα που περιλαμβάνει τα κόμματα κι ένα άλλο που περιλαμβάνει τους ανθρώπους (ανένταχτους);snodrion έγραψε:Το ότι τα κομματα εμάς και τις οικογενειές μας, μας εκμεταλέβονται(το λέω ευγενικά) δεν το βλέπεις ε?
Κάποτε ήμουν στον ΣΥΝ. Στο μαθητικό του ΣΥΝ για την ακρίβεια. Όχι ότι έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ τον ΣΥΝ, αλλά πως ακριβώς σε εκμεταλεύεται;
Υ.Γ. Η εκμετάλευση από μια μερίδα του λαού προς τον υπόλοιπο είναι κάτι που δεν μου πέρασε ποτέ απ' το μυαλό...
Σου απάντησα πάραπάνω σ' αυτό.snodrion έγραψε:Μπορεί να κάνω και λάθος ελπίζω να με διορθώσεις αλλά περιγράφει κάποιο δόγμα στο κείμενο?
Τη σάπια πραγματικότητα τη φτιάχνουν σάπιοι άνθρωποι.snodrion έγραψε:Ή περιγράφει την σαπίλα που υπάρχει?
Ωραία, και; Περιέγραψες μια σαπίλα, και τί έγινε; Γνωστή είναι, και για όσους δεν είναι θα γίνει αύριο. Το θέμα είναι ότι δεν προτείνεται κάτι συγκεκριμένο.
Δεν μπορώ. Όσο δεν βλέπω να γίνεται κάτι εκνευρίζομαι.snodrion έγραψε:Όλο υποθέσεις...χαλάρωσε λίγο και μην είσαι αρνητικός...
Είναι σαν τις συζητήσεις των Μόντι Πάϊθονς που συζητάν για να καταλήξουν ότι κάτι πρέπει να κάνουν, οπότε ας το συζητήσουν.
Επίσης θεωρώ ότι το να βάζεις τον προβληματισμό "Γ.Σ. : Όργανο λήψης αποφάσεων; ΄Η μαζικής χειραγώγησης;" μια μέρα πριν την πρώτη ΓΣ της χρονιάς, σε μια τέτοια ιστορική πραγματικότητα, απλά και μόνο επειδή δεν σ ' αρέσουν τα κόμματα. Και αυτό να έχει σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση της λογικής "δε γαμιέται". Πάνω που αυτή από την πραγματικότητα πάει να σπάσει. Ε, μου τη σπάει.
Σλούρπ. Ναι, δεν μου αρέσουν οι νέες απόψεις.snodrion έγραψε:Με το που πάει να αρθρωθεί μια νέα φωνή να πέσεις πάνω να την φας!
Εντάξη, τότε να λέει ο καθένας τα δικά του εδώ και αλλού και να μην του γίνεται καμία κριτική, να μιλάει ο καθένας μόνος του και να αυτοχειροκροτείται.
Εγώ αυτή τη διάθεση έχω και αυτό θέλω να εκφράσω. Θα έρθω αύριο από περιέργια στη συνέλευση, αλλά δεν νομίζω ότι θα αλλάξει τίποτε.snodrion έγραψε:Τελιώνοντας θέλω να πιστεύω ότι δεν κατάλαβες από το κείμενο μόνο το κομμάτι που περιγράφετε στο τραγούδι.![]()
-
papagalakos
Άρα καλά λέω,
papagalakos έγραψε: Εντάξη, τότε να λέει ο καθένας τα δικά του εδώ και αλλού και να μην του γίνεται καμία κριτική, να μιλάει ο καθένας μόνος του και να αυτοχειροκροτείται.
- meleneemil
- Forum Moderator

???:?papagalakos έγραψε: Το δικό σου επιχείρημα είναι μια σειρά από γράμματα.
Είμαστε ανθρωποειδή ζώα , ζούμε σε τσιμεντένια κουτιά και έχουμε κάποια οργάνωση.Κοιτάμε ένα γυαλί που βγάζει φως...
οτιδήποτε μπορεί να φανεί περιττό...
Νομίζω ότι οργανωμένος λαός σημαίνει οργανωμένες ατομικότητες...Δεν είναι απο την αρχή μία μάζα.Είναι άτομα που συνδιαλέγονται κλπ ώσπου να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία.papagalakos έγραψε: Βασίζεται στην δυνατότητα του καθενός να εκφράζει τις απόψεις του. Αλλά δεν βασίζεται σε ατομικότητες. Βασίζεται στον οργανωμένο λαό.
Σάπιοι άνθρωποι όπως ο καθένας μας!Μεταξύ άλλων μέσω και της αδιαφορίας...(δεν χρειάζεται να βρω κι άλλες συνώνυμες λέξεις)...είναι αστείο όμως η παραμικρή προσπάθεια να κατακρίνεται, πόσο μάλλον σε περιπτώσεις που δεν εξυπηρετεί συμφέρον κάποιου άλλου παρά της ομάδας στην οποία ανήκεις και εσύ.Έχεις κάποιο πρακτικό τρόπο να προτείνεις?papagalakos έγραψε: Τη σάπια πραγματικότητα τη φτιάχνουν σάπιοι άνθρωποι.
Ωραία, και; Περιέγραψες μια σαπίλα, και τί έγινε; Γνωστή είναι, και για όσους δεν είναι θα γίνει αύριο. Το θέμα είναι ότι δεν προτείνεται κάτι συγκεκριμένο.
Όταν διαβάζω την αντίδραση σου αυτή, πώς περιμένεις να σε κρίνω?papagalakos έγραψε: Δεν μπορώ. Όσο δεν βλέπω να γίνεται κάτι εκνευρίζομαι.
Ίσως να μη σε ενδιαφέρει, αλλά το αποτέλεσμα θέλει και κάποιο αίτιο.Μία προσπάθεια...
Γιατί δεν κάνεις ΕΣΥ την κριτική σου αύριο στη συνέλευση?Θα σου πει κανείς "γιατι"?papagalakos έγραψε: Εντάξη, τότε να λέει ο καθένας τα δικά του εδώ και αλλού και να μην του γίνεται καμία κριτική, να μιλάει ο καθένας μόνος του και να αυτοχειροκροτείται.
Κανείς δεν το πιστεύει...ώσπου συμβαίνειpapagalakos έγραψε: Θα έρθω αύριο από περιέργια στη συνέλευση, αλλά δεν νομίζω ότι θα αλλάξει τίποτε.
(Δεν είμαι αισιόδοξος για αλλαγές ή φοβερά θαύματα...απλά πιστεύω στην κάθε προσπάθεια..//..)
-
papagalakos
Όπως ένα κείμενο δεν είναι απλά μια ακολουθία από γράμματα έτσι και μια εικόνα δεν είναι ατάκτως ειρημένα χρώματα. Κάτι δείχνουν.meleneemil έγραψε:???:?papagalakos έγραψε: Το δικό σου επιχείρημα είναι μια σειρά από γράμματα.
Είμαστε ανθρωποειδή ζώα , ζούμε σε τσιμεντένια κουτιά και έχουμε κάποια οργάνωση.Κοιτάμε ένα γυαλί που βγάζει φως...
οτιδήποτε μπορεί να φανεί περιττό...
Με τις λέξεις θα παίζουμε; Ναι, ο οργανωμένος λαός δεν είναι ένας πολτός. Όμως δεν είναι και ατομικότητες. Μια συνέλευση απαρτίζεται από άτομα, αλλά ως συνέλευση δεν είναι άτομα. Είναι διαδικασία.meleneemil έγραψε:Νομίζω ότι οργανωμένος λαός σημαίνει οργανωμένες ατομικότητες...Δεν είναι απο την αρχή μία μάζα.Είναι άτομα που συνδιαλέγονται κλπ ώσπου να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία.papagalakos έγραψε: Βασίζεται στην δυνατότητα του καθενός να εκφράζει τις απόψεις του. Αλλά δεν βασίζεται σε ατομικότητες. Βασίζεται στον οργανωμένο λαό.
'Οπως ένα σώμα απαρτίζεται από όργανα, αλλά δεν είναι όργανα. Είναι άνθρωπος.
Αν κάποιος θέτει εαυτόν εκτός κοινωνικού συνόλου, εκτός κοινής σκέψης και διαφυλάσσει την πρωτοπόρα καθαρότητά του αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι επιλέγουν το αντίθετο και οργανώβνονται σε κόμματα είναι υπάνθρωποι.
Δεν έβγαλα τον εαυτό μου απ' έξω. Παρ' ότι πολλές φορές πρότεινα σε κάποιους κάποιους από 'δω να κάνουμε κάτι κι όλοι μου ανέθεσαν να ξεκινήσω εγώ και να ακολουθήσουν αυτοί μετά. Πάντως δεν με θέτω απ' έξω.meleneemil έγραψε:Σάπιοι άνθρωποι όπως ο καθένας μας!Μεταξύ άλλων μέσω και της αδιαφορίας...(δεν χρειάζεται να βρω κι άλλες συνώνυμες λέξεις)...είναι αστείο όμως η παραμικρή προσπάθεια να κατακρίνεται, πόσο μάλλον σε περιπτώσεις που δεν εξυπηρετεί συμφέρον κάποιου άλλου παρά της ομάδας στην οποία ανήκεις και εσύ.Έχεις κάποιο πρακτικό τρόπο να προτείνεις?papagalakos έγραψε: Τη σάπια πραγματικότητα τη φτιάχνουν σάπιοι άνθρωποι.
Δεν βλέπω καμιά προσπάθεια. Ούτε στη σχολή, που έχει σημασία, και που βρίσκομαι τις τελευταίες μέρες, ούτε και αυτό το κείμενο το θεωρώ προσπάθεια για κάτι.
Επιπλέον οι νόρμες δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Η λογική που λέει ότι σε αυτό πρέπει να φερθούμε έτσι.
Αν κάποιος μας πει οτι θα φύγει απ' τη σχολή να τον μεταπείσουμε.
Αν κάποιος κάνει κάποια "προσπάθει" εν πάση περιπτώση να τον ακολουθήσουμε κ.λπ.
Έχω την υποψία ότι κάποιοι κάποιοι γλυκάθηκαν με το ανενταχτιλίκι. Ίσως κάποιοι να ονειρεύονται ότι είναι και μια αρχή για να φύγουν και οι αφίσες. Δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα.
Να θυμήσω μόνο ότι το να είσαι ανένταχτος από μόνο του δεν λέει κάτι. Η ΕΔΡΑ που υποτίθεται ήταν η οργάνωση των ανένταχτων φοιτητών αποδείχτηκε ένα συνοθύλευμα συντηριτικών κατά βάση φοιτητών που διαλύθηκε από εσωτερικές αντιφάσεις.
Οπότε το να τάσεσαι κατά των κομμάτων λόγο της ιδιότητάς τους ως κόμματα για εμένα είναι λάθος. Αν υπάρχει κάποια κριτική αυτή κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι ειδική. Δεν είναι δυνατόν να κρίνει την ΚΝΕ με τα ίδια κριτήρια που θα κρίνεις την ΠΑΣΠ επειδή είναι κόμματα και τα δύο. Οι μεν είναι εκμεταλευτές και ψεύτες, οι δε προδότες και ρεφορμιστές. Δεν είναι η κομματική τους ιδιότητα που τα κάνει σιχαμερά.
Κρίνε με σαν άνθρωπο που ψάχνει την ψυχή του (Παπακωσταντίνου)meleneemil έγραψε:Όταν διαβάζω την αντίδραση σου αυτή, πώς περιμένεις να σε κρίνω?papagalakos έγραψε: Δεν μπορώ. Όσο δεν βλέπω να γίνεται κάτι εκνευρίζομαι.
Όσο βλέπω στασιμότητα και μουρμούρα τι θες να κάνω, να ενθουσιάζομαι; Αυτοί είναι απ' την αντίπερα όχθη. Όσων αφορά το κείμενο, γιατί θεωρείται ότι εγώ έπεσα να φάω μια αγνή ανένταχτη φωνή κι όχι ότι εσείς πάτε να με φάτε για μια κριτική που έκανα;
ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ!
Θα μπω σε ένα κόμμα μόνο και μόνο για να μην συγκαταλέγομαι στους ανένταχτους. Α, γιατί ξέχασα να πω οτι δεν είμαι πουθενά.
Για ρίξε μια ματιά στο topic "η βιβλιοθήκη ως αναγνωστήριο". Και πέρα απ' το semfe.gr προσπάθησα να βρω κόσμο αλλά οι περισσότεροι βαριόντουσαν. Κάποιοι έκαναν και θεωρίες ότι δεν χρειάζεται. Ε, τι να κάνουμε;...meleneemil έγραψε: Ίσως να μη σε ενδιαφέρει, αλλά το αποτέλεσμα θέλει και κάποιο αίτιο.Μία προσπάθεια...
...meleneemil έγραψε:Κανείς δεν το πιστεύει...ώσπου συμβαίνειpapagalakos έγραψε: Θα έρθω αύριο από περιέργια στη συνέλευση, αλλά δεν νομίζω ότι θα αλλάξει τίποτε.
(Δεν είμαι αισιόδοξος για αλλαγές ή φοβερά θαύματα...απλά πιστεύω στην κάθε προσπάθεια..//..)
Μακάρι.
-
papagalakos
Και για να πάμε και λίγο στον τίτλο του topic, ναι, στις ΓΣ λαμβάνονται αποφάσεις. Αν αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται από χειραγωγημένα άτομα ή όχι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει έξω από τη ΓΣ. Στα τραπεζάκια, στους καφέδες, στη γενικότερη αντικοινωνικοποίηση που οδηγεί σε φιλίες με τους "κοινωνικούς" παραταξιακούς κ.λπ.
Δεν χειραγωγείται κανείς μες στη συνέλευση. Επομένως όποιος κάνει λόγο για χειραγώγηση ας κοιτάξει πρώτα τον εαυτό του.
Όσοι θεωρούν πως δεν είναι χειραγωγημένοι δεν υπάρχει λόγος να τα βάζουν με τη συνέλευση, αλλά με τους συμφοιτητές τους που "πουλάν" την ψήφο τους για έναν καφέ.
Αλλά αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα, η οποία αντανακλάται και μέσα στις σχολές.
Δεν χειραγωγείται κανείς μες στη συνέλευση. Επομένως όποιος κάνει λόγο για χειραγώγηση ας κοιτάξει πρώτα τον εαυτό του.
Όσοι θεωρούν πως δεν είναι χειραγωγημένοι δεν υπάρχει λόγος να τα βάζουν με τη συνέλευση, αλλά με τους συμφοιτητές τους που "πουλάν" την ψήφο τους για έναν καφέ.
Αλλά αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα, η οποία αντανακλάται και μέσα στις σχολές.
- meleneemil
- Forum Moderator

Λοιπόν...
αυτό για τις ατομικότητες: μάλλον λέμε κάτι παρόμοιο απλά έτσι όπως το είπα ίσως φάνηκε ότι υπάρχουν ΜΟΝΟ ατομικότητες.
Εννοώ ότι , όπως λες εσύ ότι "Βασίζεται στο λαό", ο λαός χτίζεται από την ανάμειξη των ατομικοτήτων.
+το "υπάνθρωποι" είναι σκληρή λέξη κατα τη γνώμη μου ...δεν εννοούσαμε κάτι τέτοιο.
Λες τελικά ότι δεν βλέπεις κάποια προσπάθεια.Πολλές φορές το σκέφτομαι και εγώ, αλλά θυμάμαι οτι μπορείς
- να τα παρατήσεις ή
- να συνεχίσεις...ξαναλέω : δεν είμαι αισιόδοξος, αλλά δεν είναι κρίμα να είμαι απαισιόδοξος?
Δεν μιλάει κανείς για αγνή φωνή.Με τον τρόπο που έγινε η κριτική δεν φάνηκε "καλοπροαίρετη".Δεν φάνηκε ότι ήταν για να βοηθήσει ή να γίνει η φωνή πιο αγνή η παραγωγική>>>
τέλος πάντων ίσως να μην υπάρχει πια κάποιος που να μπορεί να κάνει κάτι πιο δημιουργικό...
αυτό για τις ατομικότητες: μάλλον λέμε κάτι παρόμοιο απλά έτσι όπως το είπα ίσως φάνηκε ότι υπάρχουν ΜΟΝΟ ατομικότητες.
Εννοώ ότι , όπως λες εσύ ότι "Βασίζεται στο λαό", ο λαός χτίζεται από την ανάμειξη των ατομικοτήτων.
+το "υπάνθρωποι" είναι σκληρή λέξη κατα τη γνώμη μου ...δεν εννοούσαμε κάτι τέτοιο.
Λες τελικά ότι δεν βλέπεις κάποια προσπάθεια.Πολλές φορές το σκέφτομαι και εγώ, αλλά θυμάμαι οτι μπορείς
- να τα παρατήσεις ή
- να συνεχίσεις...ξαναλέω : δεν είμαι αισιόδοξος, αλλά δεν είναι κρίμα να είμαι απαισιόδοξος?
Για κάποιο λόγο ποτέ δε μου άρεσε να τον ακούω...(Παπακωσταντίνου)
φάγαμε γιατί πεινάσαμε και εμείς (όπως εσύ παραπάνω)γιατί θεωρείται ότι εγώ έπεσα να φάω μια αγνή ανένταχτη φωνή κι όχι ότι εσείς πάτε να με φάτε για μια κριτική που έκανα;
Δεν μιλάει κανείς για αγνή φωνή.Με τον τρόπο που έγινε η κριτική δεν φάνηκε "καλοπροαίρετη".Δεν φάνηκε ότι ήταν για να βοηθήσει ή να γίνει η φωνή πιο αγνή η παραγωγική>>>
Σίγουρα έχεις να πεις κι άλλα και μπορείς αύριο να τα πεις και αύριο.Επειδή παλιότερα δεν βρήκες άτομα να σε στηρίξουν σταμάτησες να ψάχνεις και μένεις στο να πεις ότι έγινε μία προσπάθεια σχετικά ανώριμη,χωρίς τις σωστές βάσεις,τετριμμένη και ό,τι άλλο?Γιατί κάπως έτσι θα περιέγραφε κανείς μία έκθεση τρίτης λυκείου-γενικά και σχετικά με τα θέματα που γράφαμε.Εμένα πειράζει να πω οτι μου θυμίζει έκθεση τρίτης λυκείου;...
τέλος πάντων ίσως να μην υπάρχει πια κάποιος που να μπορεί να κάνει κάτι πιο δημιουργικό...
Ε, τι να κάνουμε;...
- m3Lt3D
- Real Name: Γιάννης
Προτιμω ενα ανενταχτο κομματικα (και οχι ιδεολογικα) ατομο, παρα ενα κατευθυνομενο κομματικο μελος που για τον χ-ψ λογο ανηκει σε μια συγκεκριμενη παραταξη και δεν ενεργοποιειται μεσα σε αυτη, αλλα το μονο που ξερει να κανει ειναι να φοραει παρωπιδες στις εξωκομματικες αποψεις. Οταν προσπαθεια της βελτιωσης των κοινωνικων θεματων, μετατρεπεται σε προσπαθεια βελτιωσης των ποσοστων στις εκλογες, τοτε 1000 φορες παω περισσοτερο τον ανενταχτο, παρα αυτον τον τυπο του κομματοποιημενου ατομου(στον οποιο συγκαταλεγονται παρα πολλοι 'ενταγμενοι')papagalakos έγραψε: ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ!
Θα μπω σε ένα κόμμα μόνο και μόνο για να μην συγκαταλέγομαι στους ανένταχτους. Α, γιατί ξέχασα να πω οτι δεν είμαι πουθενά.
Το κειμενο κατα τη γνωμη μου ειναι ελλειπες και ανεπαρκες σε καποια σημεια, αλλα ας αφησουμε να δουμε αυριο αν οι τοποθετησεις και η παρουσια των 'ανενταχτων' (οπως τους αποκαλεις) θα ειναι τελικα ανεπαρκεις, ή ακομα και προβληματικες για την λειτουργια της Γ.Σ., ή αν θα πειστουμε με την επιχειρηματολογια τους(γιατι κακα τα ψεμματα μεχρι τωρα δεν εχουμε πειστει οτι θα αλλαξει κατι) οτι η Γ.Σ. πρεπει και μπορει να γυρισει καινουρια σελιδα προς την κατευθυνση που περιγραφουν.
P.S. Ω μεγαλο και παναγαθο ιπταμενο μακαρονοτερας, κανε να εχουν φαρυγγιτιδα αυριο αυτοι που σε καθε γ.σ. με τις στριγγλιες και τις αγριοφωναρες τους σε προκαλουν να τους βουλωσεις το στομα για να μπορεις να μιλησεις.
"Σκατά στους φασίστες" - όχι Μπρεχτ
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
@papagalakos: Να πω την αλήθεια, δεν περίμενα τέτοια αντίδραση από σένα. Να σου φέρνουν γάιδαρο κι εσύ να τον κοιτάζεις στα δόντια...
Έχει γίνει ένα κάλεσμα προς τους φοιτητές να έρθουν στη ΓΣ και να μιλήσουν ακόμα κι αν δεν ανήκουν σε καμία παράταξη (ειδικά αυτοί). Να θέσουν ζητήματα, όχι απαραίτητα μόνο αυτά που έχουν οριστεί ότι θα συζητηθούν, αλλά ό,τι τους απασχολεί και αφορά τον Φ.Σ. Να εκφράσουν ιδέες και προτάσεις, αν έχουν ήδη, ή να προκύψει κάποια πρόταση (η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να κατέβει σε μορφή πλαισίου ή ψηφίσματος) μέσω συζήτησης. Κάποια άτομα μαζεύτηκαν και σκέφτηκαν έναν τρόπο να στρώσει κάπως η συνέλευση, να σπάσει ο φαύλος κύκλος στον οποίο έχουμε πέσει στις ΓΣ: να συζητάμε. Κι εσύ ρε παπαγάλε κολλάς στο κείμενο? Τι να πω, έχεις σκοπιμότητες?
Έχει γίνει ένα κάλεσμα προς τους φοιτητές να έρθουν στη ΓΣ και να μιλήσουν ακόμα κι αν δεν ανήκουν σε καμία παράταξη (ειδικά αυτοί). Να θέσουν ζητήματα, όχι απαραίτητα μόνο αυτά που έχουν οριστεί ότι θα συζητηθούν, αλλά ό,τι τους απασχολεί και αφορά τον Φ.Σ. Να εκφράσουν ιδέες και προτάσεις, αν έχουν ήδη, ή να προκύψει κάποια πρόταση (η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να κατέβει σε μορφή πλαισίου ή ψηφίσματος) μέσω συζήτησης. Κάποια άτομα μαζεύτηκαν και σκέφτηκαν έναν τρόπο να στρώσει κάπως η συνέλευση, να σπάσει ο φαύλος κύκλος στον οποίο έχουμε πέσει στις ΓΣ: να συζητάμε. Κι εσύ ρε παπαγάλε κολλάς στο κείμενο? Τι να πω, έχεις σκοπιμότητες?
Κατ'αρχάς, κανείς δεν έχει υποσχεθεί ολοκληρωμένη τοποθέτηση στην αυριανή Γ.Σ. Κατά δεύτερον, εγώ δε νομίζω ότι τα πράματα θα αλλάξουν από τη μία μέρα στην άλλη. Για να γίνει η διαδικασία της ΓΣ πιο υγιής θα χρειαστεί υπομονή κι επιμονή. Και προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει να στρώσουν κάποιοι τη ΓΣ και, αφού οι υπόλοιποι δουν αποτελέσματα, τότε να βοηθήσουν. Με ενδιαφέρει ο κόσμος που νιώθει ότι φιμώνεται να ξεκινήσει από αύριο κιόλας μαζί με όσους έχουν κάνει το κάλεσμα, να διεκδικήσουν το να εκφράζονται χωρίς εμπόδια.m3Lt3D έγραψε:[...] ας αφησουμε να δουμε αυριο αν οι τοποθετησεις και η παρουσια των 'ανενταχτων' (οπως τους αποκαλεις) θα ειναι τελικα ανεπαρκεις, ή ακομα και προβληματικες για την λειτουργια της Γ.Σ., ή αν θα πειστουμε με την επιχειρηματολογια τους(γιατι κακα τα ψεμματα μεχρι τωρα δεν εχουμε πειστει οτι θα αλλαξει κατι) οτι η Γ.Σ. πρεπει και μπορει να γυρισει καινουρια σελιδα προς την κατευθυνση που περιγραφουν.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
- m3Lt3D
- Real Name: Γιάννης
Δεν γινεται να πιστευεις οτι θα αλλαξει κατι μονο και μονο επειδη 'περιμενεις' να αλλαξει.Αμα δεν κανεις μια τοποθετηση,δεν κανεις προτασεις, γιατι ο αλλος ,ο οποιος εχει παει σε αλλες 10,20,30 συνελευσεις και εχει συντηρησει την κατασταση της γ.σ. που επικρατει, να αλλαξει κατι;Δηλαδη καθε παροτρυνση μεσω επιχειρηματων για σενα σημαινει γραμμη κομματος;Δεν σου λεω να κανεις την αρχη και να ακολουθησει ο κοσμος, αλλα αμα δεν παρουσιασεις μια αποψη, καποιες ιδεες, κατι τελοσπαντων,και απλως ζητας απο τον κοσμο που ειναι δυσαρεστημενος απο μια κατασταση να την αλλαξει και αυτο που 'λες' στον κοσμο να κανει τελικα γινει, τοτε δεν θα ειχαμε σημερα καπιταλισμο.O kanenas έγραψε:Κατ'αρχάς, κανείς δεν έχει υποσχεθεί ολοκληρωμένη τοποθέτηση στην αυριανή Γ.Σ. Κατά δεύτερον, εγώ δε νομίζω ότι τα πράματα θα αλλάξουν από τη μία μέρα στην άλλη. Για να γίνει η διαδικασία της ΓΣ πιο υγιής θα χρειαστεί υπομονή κι επιμονή. Και προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει να στρώσουν κάποιοι τη ΓΣ και, αφού οι υπόλοιποι δουν αποτελέσματα, τότε να βοηθήσουν. Με ενδιαφέρει ο κόσμος που νιώθει ότι φιμώνεται να ξεκινήσει από αύριο κιόλας μαζί με όσους έχουν κάνει το κάλεσμα, να διεκδικήσουν το να εκφράζονται χωρίς εμπόδια.m3Lt3D έγραψε:[...] ας αφησουμε να δουμε αυριο αν οι τοποθετησεις και η παρουσια των 'ανενταχτων' (οπως τους αποκαλεις) θα ειναι τελικα ανεπαρκεις, ή ακομα και προβληματικες για την λειτουργια της Γ.Σ., ή αν θα πειστουμε με την επιχειρηματολογια τους(γιατι κακα τα ψεμματα μεχρι τωρα δεν εχουμε πειστει οτι θα αλλαξει κατι) οτι η Γ.Σ. πρεπει και μπορει να γυρισει καινουρια σελιδα προς την κατευθυνση που περιγραφουν.
"Σκατά στους φασίστες" - όχι Μπρεχτ
@m3Lt3D.
Καταλαβες τι λεει ο chris και o kanenas? Δεν λενε για καποια παραταξη που θελει να το παιξει διαλεκτικη ή δε ξερω τι αλλο. Σου λενε για κουβεντα στις συνελευσεις. Δεν εχει σχεση ποιανου το πλαισιο που θα ψηφιστει αφου γινει μεσα απο διαλογο. Στη τωρινη της κατασταση η Γ.Σ. αποτελειται κατα τουλαχιστον 95% ατομα τα οποια εχουν προαποφασισει μερες πριν τι θα ψηφισουν...
Καταλαβες τι λεει ο chris και o kanenas? Δεν λενε για καποια παραταξη που θελει να το παιξει διαλεκτικη ή δε ξερω τι αλλο. Σου λενε για κουβεντα στις συνελευσεις. Δεν εχει σχεση ποιανου το πλαισιο που θα ψηφιστει αφου γινει μεσα απο διαλογο. Στη τωρινη της κατασταση η Γ.Σ. αποτελειται κατα τουλαχιστον 95% ατομα τα οποια εχουν προαποφασισει μερες πριν τι θα ψηφισουν...
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

@[you]

@[you]