Συζήτηση για ριζικές αλλαγές στις Γ.Σ.

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro
Facebook ID: 0

Re: Συζήτηση για ριζικές αλλαγές στις Γ.Σ.

Δημοσίευση από lunatic »

Falgorn έγραψε:
lunatic έγραψε:Την ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ των ΓΣ την εχετε σκεφτει? Σε οποιον λεω οτι κανουμε ΓΣ καθε βδομαδε πεφτει στα πατώματα απ τα γέλια...
Σε άλλες σχολές κάνουν 2-3 ανα 6μηνο!!! :shock: :shock:
Κρίμα τα παιδιά. :alright:
Κριμα σε σενα που το παιζεις κ επιστήμονας... Εκει δεν χανουν τα μαθηματα τους για το τίποτα κ προχωράνε τις σπουδές τους ξέρεις...
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
vbalos
Real Name: Vasilis

Δημοσίευση από vbalos »

lunaTIC έγραψε:Κριμα σε σενα που το παιζεις κ επιστήμονας... Εκει δεν χανουν τα μαθηματα τους για το τίποτα κ προχωράνε τις σπουδές τους ξέρεις...
Που είναι το εκεί ???
Ποιοί είναι αυτοί που δε χάνουν μάθημα?
Γιατί δε το χάνουν και τι σχέση έχεις εσύ μ'αυτούς??
Τις σπουδές τους τις προχωράνε και τις πάνε που??
Απαιτώ να μάθω...
Όχι άλλο κάρβουνοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

lunatic έγραψε:Κριμα σε σενα
Σνιφ.
lunatic έγραψε:που το παιζεις κ επιστήμονας...
Εικόνα
lunatic έγραψε:Εκει δεν χανουν τα μαθηματα τους για το τίποτα κ προχωράνε τις σπουδές τους ξέρεις...
Το ξέρω, προφανές είναι. Δεν έχω κανένα φετίχ με το να μην προχωρούν οι σπουδές. Απλά άλλο σύστημα προτεραιοτήτων.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Εγώ θα πρότεινα η ψηφοφορία να γίνεται με χαρτάκια και κάλπη, η οποία μάλιστα να ανοίγει με την έναρξη της συνέλευσης. Αυτό αφενός είναι πιο πρακτικό από τα χέρια, και αφετέρου έχει το πλεονέκτημα ότι δεν είναι αναγκασμένος κάποιος να περιμένει με τις ώρες ή να μαντεύει πότε θα τελειώνει η συνέλευση. Για τον ίδιο λόγο θα πρότεινα τα ψηφίσματα να ψηφίζονται στην αρχή. Είναι δύσκολο για πολλούς να αφιερώσουν 1-2-3-4 ώρες. Θα μου πείτε, δεν αξίζει μία τέτοια θυσία; Σύμφωνοι, αλλά αν μπορούμε να αμβλύνουμε το δίλημμα, γιατί να μην το κάνουμε;

Συμφωνώ με το να γίνεται αργότερα και διαφορετικές ημέρες η συνέλευση, ώστε να περιοριστούν οι απώλειες μαθημάτων, αλλά και επειδή κάποιοι μπορεί να δυσκολεύονται να έρθουν μία συγκεκριμένη μέρα λόγω άλλων υποχρεώσεων.

Ισχύει άραγε και σε αυτή την περίπτωση ο αριθμός καταγγελίας για παραβιάσεις του αντικαπνιστικού νόμου; :mrgreen:

Τα χίλιασα τα post! :party:
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
meleneemil
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Aimilios K

Δημοσίευση από meleneemil »

Hengeo έγραψε:Εγώ θα πρότεινα η ψηφοφορία να γίνεται με χαρτάκια και κάλπη(1), η οποία μάλιστα να ανοίγει με την έναρξη της συνέλευσης(2). Αυτό αφενός είναι πιο πρακτικό από τα χέρια, και αφετέρου έχει το πλεονέκτημα ότι δεν είναι αναγκασμένος κάποιος να περιμένει με τις ώρες ή να μαντεύει πότε θα τελειώνει(3) η συνέλευση. Για τον ίδιο λόγο θα πρότεινα τα ψηφίσματα να ψηφίζονται στην αρχή.
(Υπογράμμισα τους άξονες διαφωνίας μου :e_biggrin: )
(1):Νομίζω ότι ΔΕΝ είναι πιο πρακτικό.Τα χέρια επιφέρουν πολύ πιο γρήγορο, άμεσο και εγγυημένο αποτέλεσμα.Αν πρέπει να περάσει ο καθένας απο την κάλπη να ρίξει το χαρτάκι θα παίρνει υπερβολική ώρα.Άσε που έτσι γίνεται κρυφή ψηφοφορία.Κατανοώ ότι είναι θεμελιώδες το δικαίωμα στη διαφύλαξη του μυστικού της ψήφου, αλλά νομίζω ότι είμαστε υπεύθυνοι και δε χρειάζεται να δούμε το χέρι για να μάθουμε τι ψηφίζει κάποιος.Ίσως πρέπει να συζητηθεί στη συνέλευση αυτό εκτενέστερα.Θέλω να μου πεις όμως τη σκέψη σου μήπως μου διαφεύγει κάτι...

(2):Επίσης διαφωνώ.Το όλο νόημα της συνέλευσης φαίνεται κατά την εξέλιξη της.Με αυτό το τόπικ, μία από τις συνήθειες που θέλουμε να "διώξουμε" είναι το ότι έρχεσαι αποφασισμένος για την ψήφο.Μπορεί κάποιος να πει κάτι που να σε κάνει να το ξανασκεφτείς.Μου φαίνεται ότι αν γίνεται στην αρχή η ψηφοφορία θα είναι αστείο να συζητάμε μετά.Εφόσον αποφασίζουμε στιγμιαία ας κάνουμε on-line poll.(:ελαφριά ειρωνία χωρίς κακία:)

(3):Δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη ύλη που πρέπει να καλύφθεί.Δηλαδή, προκύπτουν νέα ζητήματα.Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να πούμε :"Συνέλευση σήμερα 14:00-16:00.". Η συνέλευση θα τελειώσει όταν τελειώσει.Σίγουρα έχουμε κι άλλες δουλειές αλλά είναι ευκαιρία να γίνει πιο αποδοτική συζήτηση.Άλλωστε, σε περίπτωση που διακοπεί η σταθερή εβδομαδιαία συνέλευση, δεν πειράζει μια στο τόσο να αργούμε.

Πιθανόν να υπάρχει κάποιο κενό στις σκέψεις μου, αλλά σε αυτή τη (on-line)συνέλευση θα γίνει συζήτηση και θα συμφωνήσουμε ή θα διαφωνήσουμε...σίγουρα,όμως, δεν θα έχουμε έρθει αμετάκλητα αποφασισμένοι ..//..

snodrion έγραψε: Προσωπικά πιστεύω (και το έχω κάνει) ότι και 2 συνελεύσεις την εβδομάδα δεν είναι κουραστικό.
Ίσως το έκανες μία βδομάδα...φαντάσου όμως 2/βδομάδα για πάντα.Σήμερα αποφασίσαμε κάτι και αύριο το ξανασκεφτόμαστε?(χωρίς ειρωνία, απλά παρουσιάζω τη λογική μου)
snodrion έγραψε: Επίσης προτύνω να μπει ένας ή δύο άτομα ως συντονιστές οι οποίοι θα κρατάνε σημειώσεις για τις ιδέες και τις προτάσεις που ακούστηκαν ώστε να λαμβάνονται όλες υπόψιν.Το έχω δει αυτό το πράγμα και δουλεύει πολύ καλά και είναι χρήσιμο μετα από 4 ώρες συνέλευσης να έχεις μαζεμένες τις προτάσεις.Πολλοί θα πουν "μα ποιος θα μπει συντονιστης, από πια παράταξη" κτλ.Για αυτό θα είναι αναγκαίο να υπάρχουν συντονιστές από κάθε πολιτικό χώρο ή και να μπορεί ο καθένας να πηγαίνει εκείνη την στιγμη και να βλέπει ότι καταγράφετε η προτασή του και να μην συνεχίζει η γσ αν δεν γίνετε αυτό.
Έτσι όπως το διαβάζω μου φαίνεται να εννοείς ένα είδος προεδρείου , κάτι που διχάζει το σύνολο των φοιτητών.Αν έχω καταλάβει καλά , χωρίς κάποιον συντονιστή θα θέλουν όλοι να γίνουν συντονιστές και να πουν "Τώρα μίλα εσύ!".
Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά νομίζω χρειάζεται κάποιος να δίνει το λόγο (ας πούμε).
snodrion έγραψε: Ένα άλλο θέμα που με απασχολεί είναι η διαδηκασία που γράφεσε στην αρχή της συνέλευσης στον πίνακα για να κάνεις τοποθέτηση αυτό πιστέυω πρέπει να σταματήσει και ο καθένας να μιλάει όχι βέβαια όποτε του κατέβει, να έχει διαμορφόσει την αποψή του και όταν κάποια άλλη προταση από τις προηγούμενες δεν τον καλύπτει.
Αν κάποιος (π.χ. οργανωμένη παράταξη) έχει απο πριν συγκεκριμένες προτάσεις ή προετοιμασμένο πλαίσιο, ας δηλώνει απο πριν πως θελει να τοποθετηθεί.
Αν γενικότερα υπάρχουν θέματα που πρέπει να συζητηθούν, ας γράφονται κι αυτά στον πίνακα.
snodrion έγραψε: Φαντάζομαι κιολας οι προτάσεις να γράφονται σε υπολογιστη και με έναν προβολέα να φαίνονται ώστε ο καθένας να ξέρει τι γίνεται και αν τον καλύπτουν.
Δεν είναι πιο απλό να γράφονται κατ'ευθείαν στον πίνακα?(και μη πει κανείς πως δε θα χωράνε στον πίνακα όλα αυτά που είπαμε... : P)
Logical? maybe. ميلين اميل
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Hengeo έγραψε:Εγώ θα πρότεινα η ψηφοφορία να γίνεται με χαρτάκια και κάλπη
Εγώ θα έλεγα να βάλετε και τίποτα κοπέλες γυρο γύρο να παίζουν άρπα.
Hengeo έγραψε:η οποία μάλιστα να ανοίγει με την έναρξη της συνέλευσης. Αυτό αφενός είναι πιο πρακτικό από τα χέρια, και αφετέρου έχει το πλεονέκτημα ότι δεν είναι αναγκασμένος κάποιος να περιμένει με τις ώρες ή να μαντεύει πότε θα τελειώνει η συνέλευση.
Ερώτηση. Εσείς οι συγκροτημένοι θεωρείτε ότι στη συνέλευση οι περισσότεροι είναι προπαγανδισμένοι κι έχουν προαποφασήσει τι θα ψηφίσουν σαν, αλλά οι κάλπες να ανοίγουν πριν τις τοποθετήσεις;

Θα μπορούσε να υπάρχει κι ένα τετράδιο στη θέση του προεδρίου όπου ο καθένας θα μπορούσε να συμπληρώσει με τα χεράκια του τη γνώμη του. Χρειάζεται συνειδητοποιημένους ανθρώπους, που δεν θα νοθεύουν προηγούμενες προτάσεις κ.λπ.
Έτσι κι αλλιώς η άμεση δημοκρατία χρειάζεται συνειδητοποιημένους ανθρώπους.

Θα μπορούσε σε κάθε συνέλευση ο συντονιστής (με καθήκοντα προέδρου συνέλευσης), και για μόνο αυτή τη συνέλευση, να διαλέγεται με κλήρο. Έτσι κατανέμονταν τέτοια αξιώματα στην αρχαία Αθήνα.

Μιας και έχει ανοίξει ο ενδιαφέρον κύκλος "Συζήτηση για ριζικές αλλαγές στις Γ.Σ." να θέσω πάλι την άποψή μου για τα ΔΣ.

Τα ΔΣ πρέπει να καταργηθούν κατά τη γνώμη μου, και να αντικατασταθούν από τη ΓΣ. Δεν μπορεί 9 εκλεγμένοι τύποι μια φορά το χρόνο να έχουν τη θεσμική δυνατότητα να αποφασίζουν εξ ονόματος των φοιτητών.

Επίσης την καθιέρωση μηνιαίας ΓΣ. Εκτός δηλαδή από τις έκτακτες που θα γίνουν π.χ. αυτό τον καιρό, η ΓΣ να γίνει ένα όργανο συζήτησης και μηνιαίου απολογισμού των φοιτητών.
Άβαταρ μέλους
meleneemil
Forum Moderator
Forum Moderator

Ελαφρώς εκτός θέματος, αλλά μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι συμβαίνει στο Δ.Σ. και ποιά είναι η διαδικασία?
Επίσης, το καταστατικό του Φ.Σ. (αν το λέω σωστά) υπάρχει κάπου να το δει ο κόσμος?
Άβαταρ μέλους
meleneemil
Forum Moderator
Forum Moderator

οφ-τοπικ:Το βρήκα λίγο μετά το ποστ μου.θενξ πάντως.Είμαι ήδη στη μέση και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον!
farao
Banned
Real Name: Vaggelis

Δημοσίευση από farao »

nomizw oti oloi,ligo-polu,sumfwnoume (pros to paron) sta eksis:

:arrow: na apagoreutei to kapnisma mesa sto amfitheatro suneleusis (opoio kai an einai auto) afou ta amfitheatra thewrountai kleistoi dhmosioi xwroi,kai ws gnwston apo 01/10 to kapnisma se kleistous dhmosious xwrous apagoreuetai

:arrow: na ginontai oi suneleuseis sto amfitheatro 4,epeidh einai megalutero,kai na xrhsimopoihtai mikrofwno

:arrow: oi suneleuseis na ginontai meta tis 14:15 pou teleiwnoun ta mathimata

tha sumfwnisw episis stis 2 teleutaies protaseis tou papagalakos: katargisi twn DS kai miniaia GS,enw tha ginontai kai ektaktes GS,XWRIS wstoso na eutelizetai h ennoia twn ektaktwn GS. diladi,oxi me to paramikro na leme 'vazoume ektakti GS gia to tade anousio thema'

auto,omws,einai mia proswpiki sumfwnia. oi perissoteroi,pros to paron,paratirw oti sumfwnoume sta 3 veli parapanw.

opoios exei antirrisi as tin diatupwsei twra pou einai akoma nwris,oxi tin trith ta mesanuxta pou tha einai arga. eidallws,nomizw oti autes oi protaseis mporoun na katoxurwthoun ws oti ekfrazoun tin plipsiofia twn atomwn pou postaroun edw mesa kai na entaxthoun se kapoio plaisio.
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

farao έγραψε::arrow: na apagoreutei to kapnisma mesa sto amfitheatro suneleusis (opoio kai an einai auto) afou ta amfitheatra thewrountai kleistoi dhmosioi xwroi,kai ws gnwston apo 01/10 to kapnisma se kleistous dhmosious xwrous apagoreuetai
Συμφωνώ γενικά, αλλά στο συγκεκριμένο, αυτοί που καπνίζουν μπορούν να βρουν ακόμα και τη δικαιολογία ότι το ΕΜΠ είναι άσυλο και ότι άμα καπνίζουν ενώ απαγορεύεται εμείς τι θα τους κάνουμε; Θα τους φέρουμε τα παιδιά από το ΑΤ Ζωγράφου; :lol:

Πάντως στο Μαθηματικό Αθήνας κατέβηκε ψήφισμα πριν από πολύ καιρό να μην καπνίζουν στη ΓΣ και έκτοτε το έχουν σεβαστεί απόλυτα. Νομίζω ότι και εδώ κατέβηκε ψήφισμα για το κάπνισμα αλλά ακόμα ντουμάνι είναι εκεί μέσα.
Άβαταρ μέλους
meleneemil
Forum Moderator
Forum Moderator

farao έγραψε:nomizw oti oloi,ligo-polu,sumfwnoume (pros to paron) sta eksis:

:arrow: na apagoreutei to kapnisma mesa sto amfitheatro suneleusis (opoio kai an einai auto) afou ta amfitheatra thewrountai kleistoi dhmosioi xwroi,kai ws gnwston apo 01/10 to kapnisma se kleistous dhmosious xwrous apagoreuetai

:arrow: na ginontai oi suneleuseis sto amfitheatro 4,epeidh einai megalutero,kai na xrhsimopoihtai mikrofwno

:arrow: oi suneleuseis na ginontai meta tis 14:15 pou teleiwnoun ta mathimata

tha sumfwnisw episis stis 2 teleutaies protaseis tou papagalakos: katargisi twn DS kai miniaia GS,enw tha ginontai kai ektaktes GS,XWRIS wstoso na eutelizetai h ennoia twn ektaktwn GS. diladi,oxi me to paramikro na leme 'vazoume ektakti GS gia to tade anousio thema'
:arrow: το κάπνισμα είναι ζήτημα όχι τόσο του νόμου αλλά του ότι είναι ενοχλητικό.Εγώ τουλάχιστον καταλαβαίνω ότι το ζητάμε επειδή όσοι δεν καπνίζουν "πνίγονται" στη συνέλευση.
:arrow: Νομίζω ότι το μικρόφωνο θα είναι πρόβλημα.Άνετα θα βρούμε, αλλά θα το χρησιμοποιεί η συντονιστική επιτροπή της συνέλευσης μόνο?Αν υποθέσουμε ότι θα φέρονται όλοι ώριμα τότε δεν χρειάζεται και το μικρόφωνο.Διαφορετικά θα θέλει ο καθένας να ακούγεται.Ίσως καταλήξει μήλο της έριδος μεταξύ αυτών που θέλουν να ακουστούν.
:arrow: Τα μαθήματα τελειώνουν (γενικά) στις 14:30 και αν είναι να πάει μετά τα μαθήματα η συνέλευση να είναι 3 ώστε ή να ξεκουραζόμαστε λίγο ή και να τρώμε κάτι.Ας είναι ανθρώπινη η ώρα ως προς το ωράριο.
:arrow: Το τελευταίο...θέλει σκέψη.Τί είναι σημαντικό θέμα?Τί είναι ανούσιο?Αν πρόκειται περί κατάληψης ή κλείσιμου σχολής ή για κάποια πορεία?

Μήπως να ανανεωθεί το καταστατικό σε κάτι που θα λαμβάνεται υπ'όψην?
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

lunatic έγραψε:Το βασικότερο όλων. Ψήφιση προτάσεων και ΟΧΙ πλαισίων...
Oυτε γινεται να το επιβαλει κανεις, ουτε ειναι θεμιτο, να επιβάλεις στον αλλον πως θα κατεβαζει τις προτασεις του προς ψηφιση. Το να κατεβαινουν ψηφισματα απο μεμονωμενους φοιτητες ή ομαδες φοιτητων ή το να υπαρχει δυνατοτητα διαμορφωσης επι των πλαισιων που κατεβαινουν είναι ισως η εναλλακτικη στο υπαρχον, που μακροπροθεσμα μπορει να οδηγησει σε μια εξισορροπηση μεταξυ ψηφισματων και πλαισιων.
lunatic έγραψε:Απαγόρευση καπνίσματος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
Μια απογορευση δε νομιζω να υπαρχει ουτε τροπος ουτε μεσα να επιβληθει (και καλως ισχυει αυτο, διαφορετικα, θα ισχυε ενα καθεστως που μαλλον θα εξυπηρετουσε κυριως αυτους που ειναι σε θεση αν το επιβαλλουν). Ωστοσο, το να κατεβει ενα ψηφισμα με επικληση στη κοινη λογικη και τον αλληλοσεβασμο πιστευω θα ηταν σκοπιμο. Το καπνισμα, ειδικα σε χωρους με πολυ κοσμο και χωρις εξαερισμο, ειναι δυσσαρεστο και για τους καπνιστες.
meleneemil έγραψε:Ίσως είναι κακό για την ακουστική, αλλά Αμφιθέατρο 4?
Χωράμε πιο άνετα, έχει 3 εξόδους , όπου μπορεί να κάθεται κάποιος που καπνίζει και βασικά καλύτερος εξαερισμός.
Το αμφιθεατρο 4 ειναι πολυ μεγαλο για να ακουγεται καποιος/α χωρις μικροφωνο. Εχει γινει στο παρελθον συνελευση στο 4 με μικροφωνικη που ειχε φερει, νομιζω η πκς, αλλά οπως ειναι προφανες δε γινεται ακριβως δικαια διαχειριση του μικροφωνου σε αυτες τις περιπτωσεις.
O kanenas έγραψε:Εγώ, αντί να χρησιμοποιούμε μικρόφωνο, θα προτιμούσα να μη γίνεται χάβρα. Και στα δύο αμφιθέατρα, όταν γίνεται μάθημα και το βουλώνουμε για ν'ακούσουμε τον καθηγητή, μια χαρά ακούγεται.
Η ακουστικη του θεατρου 4 ακομα και για μαθηματα δεν ειναι η καλυτερη, αλλά ανεξαρτητα αυτου, ακομα και ψιλοκουβεντουλα να γινεται χωρις καφριλικια, υπαρχει δυσκολια να ακουστει ο ομιλητης. Και η ψιλοκουβεντουλα μεχρι ενος σημειου ειναι υγειης, αφου η συνελευση ειναι και διαδικασια ζυμωσης και πολιτικης κοινωνικοποιησης. Μοιραια ανταλλαζονται αποψεις και κρισεις, οχι απαραιτητα κακοβουλα.
O kanenas έγραψε:Η λογική των πλαισίων υπάρχει για να αποτρέπεται το να πάρει η ΓΣ δύο αποφάσεις, οι οποίες πολιτικά θα είναι αντιφατικές. Ένας τύπος το ανέλυσε καλά χθες στη ΓΣ.
Αυτο δεν ισχυει, επειδη αντιφατικα ψηφισματα, κατεβαινουν προς ψηφιση αντιπαραθετικα, και βγαινει μονο αυτο που εχει πλειοψηφια.
Glaurung έγραψε:Το να μπορούμε να μιλάμε όλοι δεν σημαίνει πως πρέπει να μιλήσουμε και μεις. Αν κάποιος ή κάποιοι μας έχουν καλύψει δεν χρειάζεται να τα πούμε πάλι. Αν αυτά που είπαν είναι κατά την γνώμη μας σημαντικά και βλέπουμε πως δεν τους δόθηκαν η απαιτούμενη βαρύτητα ή πως αγνοήθηκαν από κάποιους τότε κρίνουμε και πράττουμε αναλόγως. Πρέπει να έχουμε στο νου μας πως είναι μια κουραστική διαδικασία , για κάποιους περισσότερο από τους άλλους.
Σωστο αυτο, και ενας συντονιστης ισως να βοηθουσε ωστε να μη χανεται χρονος με επαναλαμβανομενες τοποθετησεις, που ουσιαστικα στερουν χρονο απο αλλους ομιλητες.
wild_cat έγραψε:simfono me tous prolalisantes!ego tha ithela episis na protino na stamatisi na ginete i geniki sinelefsi MONO tetarti!les ke den iparxoun ales meres... de tha mporouse gia paradigma na gini ti mia fora tetarti ke tin ali deftera h kapia ali mera?to leo afto giati otan ginete panta tin idia mera xanonte panta ta idia mathimata ke ta idia ergastiria ke meta prepi na trexoume gia anaplirosi...
Η συνελευση δεν ειναι μια απομηχανης οντοτητα. Αν υπηρχε τετοια απαιτηση και ειχε εκφραστει στη ΓΣ που μολις εγινε, ειναι πολυ πιθανο η πλειοψηφια να ειχε παρει αποφαση να γίνει άλλη μέρα απο τη Τεταρτη.
apolski έγραψε:Επισης καλο θα ηταν να αλλαξει η ωρα διεξαγωγης της ΓΣ, για δυο λογους: 1) στις 12:30 που ξεκιναει συνηθως η ΓΣ ανοιγει και το εστιατοριο και οι περισσοτεροι φοιτητες πανε να φανε εκεινες τις ωρες, 2)δεν εχουν τελειωσει ολα τα μαθηματα (τα οποια συνηθως τελειωνουν στις 14:30). Οποτε πιστευω οτι η πιο καταλληλη ωρα για να ξεκιναει η ΓΣ ειναι 14:30-15:00...
Είναι κατι που μπορει να τεθει προς συζητηση. Όμοιως αυτο θα φανει επι τοπου, μιας και υπαρχει η περιπτωση το απογευμα να εργαζονται αρκετοι συναδελφοι μας.
papagalakos έγραψε:Έχετε υπόψιν σας οτι αν δε γινόταν έτσι δεν θα πατούσε κανείς στις συνελεύσεις;
Σπαω το κεφαλι μου να καταλαβω, αν προτεινεις κατι πάνω στο θέμα...
lunatic έγραψε:Την ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ των ΓΣ την εχετε σκεφτει? Σε οποιον λεω οτι κανουμε ΓΣ καθε βδομαδε πεφτει στα πατώματα απ τα γέλια...
Σε άλλες σχολές κάνουν 2-3 ανα 6μηνο!!!
Η συχνοτητα των ΓΣ οριζεται απο σαφης διαδικασιες που οριζει το καταστατικο. Σε αλλες σχολές το ενδιαφερον και τα προβληματα ειναι μικροτερα και οι συνελευσεις συνεπως, αραιοτερες. Επισης σε αλλα ιδρυματα έχουν περασει κανονικα εδω και καιρο οι διαταξεις του Ν. πλαισιου παρολο που οι ΦΣ στις λιγες αποφασεις τους ειχαν καταδικασει το Ν.Πλαισιο. Οποτε αν κρίνεις εκ του αποτελεσματος, το ζητουμενο της πλειοψηφιας, που ενδιαφερεται για καποια θεματα και καλει/συμμετεχει στις ΓΣ, πολυ καλως πραττει ο ΦΣ της σχολης μας και καλει τοσο συχνα σε Γ.Σ.
papagalakos έγραψε:Θα μπορούσε σε κάθε συνέλευση ο συντονιστής (με καθήκοντα προέδρου συνέλευσης), και για μόνο αυτή τη συνέλευση, να διαλέγεται με κλήρο. Έτσι κατανέμονταν τέτοια αξιώματα στην αρχαία Αθήνα.
Νομιζω, πως το θεμα του συντονισμου και ο,τι αυτο περιλαμβανει είναι κομβικο, απο τη στιγμη που δεν υπαρχει καλλιεργημενος ο αλληλοσεβασμος και κυριως η συνελευση δεν εκφραζει κοινα συμφεροντα. Θα επανελθω αργοτερα, αλλα θα ηθελα να ακουσω και αποψεις συναδελφων πανω στο θεμα. Ρολους, αρμοδιοτητες(παρατηρησεις; υπανθυμισεις; χρονομετρηση ομιλητη;), περιορισμους, εκλογη, ανακλητοτητα κλπ
papagalakos έγραψε:Τα ΔΣ πρέπει να καταργηθούν κατά τη γνώμη μου, και να αντικατασταθούν από τη ΓΣ. Δεν μπορεί 9 εκλεγμένοι τύποι μια φορά το χρόνο να έχουν τη θεσμική δυνατότητα να αποφασίζουν εξ ονόματος των φοιτητών
.
Εχω την εντυπωση πως κατι τετοιο προυποθετει, αλλαγη καταστατικου. Ισως μαλιστα θα μπορουσε να σταθει και σε ενα καταστατικο που δε προβλεπει φοιτητικες εκλογες. Προσωπικα θα μ αρεσε, αν και δεν εχει να κανει με τη διαδικασια διεξαγωγης των ΓΣ. Ωστοσο, το βλεπω παρα πολυ δυσκολο να αλλαξει...

Θα επανελθω laterz...
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Η συχνοτητα των ΓΣ οριζεται απο σαφης διαδικασιες που οριζει το καταστατικο. Σε αλλες σχολές το ενδιαφερον και τα προβληματα ειναι μικροτερα και οι συνελευσεις συνεπως, αραιοτερες. Επισης σε αλλα ιδρυματα έχουν περασει κανονικα εδω και καιρο οι διαταξεις του Ν. πλαισιου παρολο που οι ΦΣ στις λιγες αποφασεις τους ειχαν καταδικασει το Ν.Πλαισιο. Οποτε αν κρίνεις εκ του αποτελεσματος, το ζητουμενο της πλειοψηφιας, που ενδιαφερεται για καποια θεματα και καλει/συμμετεχει στις ΓΣ, πολυ καλως πραττει ο ΦΣ της σχολης μας και καλει τοσο συχνα σε Γ.Σ.
Οχι φιλε μου...Απλα σε αλλες σχολες δεν ειναι μεγαλη δυναμη η ΠΚΣ κ τα ΕΑΑΚ για να καλουν ΓΣ καθε βδομαδα για να πηγαινουμε να κραταμε τα πανό των συνδικαλιστικών οργάνων που είναι από πίσω τους....
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

Τώρα τι να σου πω , είναι και αργά …
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

meleneemil έγραψε:(1):Νομίζω ότι ΔΕΝ είναι πιο πρακτικό.Τα χέρια επιφέρουν πολύ πιο γρήγορο, άμεσο και εγγυημένο αποτέλεσμα.Αν πρέπει να περάσει ο καθένας απο την κάλπη να ρίξει το χαρτάκι θα παίρνει υπερβολική ώρα.Άσε που έτσι γίνεται κρυφή ψηφοφορία.Κατανοώ ότι είναι θεμελιώδες το δικαίωμα στη διαφύλαξη του μυστικού της ψήφου, αλλά νομίζω ότι είμαστε υπεύθυνοι και δε χρειάζεται να δούμε το χέρι για να μάθουμε τι ψηφίζει κάποιος.Ίσως πρέπει να συζητηθεί στη συνέλευση αυτό εκτενέστερα.Θέλω να μου πεις όμως τη σκέψη σου μήπως μου διαφεύγει κάτι...

(2):Επίσης διαφωνώ.Το όλο νόημα της συνέλευσης φαίνεται κατά την εξέλιξη της.Με αυτό το τόπικ, μία από τις συνήθειες που θέλουμε να "διώξουμε" είναι το ότι έρχεσαι αποφασισμένος για την ψήφο.Μπορεί κάποιος να πει κάτι που να σε κάνει να το ξανασκεφτείς.Μου φαίνεται ότι αν γίνεται στην αρχή η ψηφοφορία θα είναι αστείο να συζητάμε μετά.Εφόσον αποφασίζουμε στιγμιαία ας κάνουμε on-line poll.(:ελαφριά ειρωνία χωρίς κακία:)

(3):Δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη ύλη που πρέπει να καλύφθεί.Δηλαδή, προκύπτουν νέα ζητήματα.Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να πούμε :"Συνέλευση σήμερα 14:00-16:00.". Η συνέλευση θα τελειώσει όταν τελειώσει.Σίγουρα έχουμε κι άλλες δουλειές αλλά είναι ευκαιρία να γίνει πιο αποδοτική συζήτηση.Άλλωστε, σε περίπτωση που διακοπεί η σταθερή εβδομαδιαία συνέλευση, δεν πειράζει μια στο τόσο να αργούμε.

Πιθανόν να υπάρχει κάποιο κενό στις σκέψεις μου, αλλά σε αυτή τη (on-line)συνέλευση θα γίνει συζήτηση και θα συμφωνήσουμε ή θα διαφωνήσουμε...σίγουρα,όμως, δεν θα έχουμε έρθει αμετάκλητα αποφασισμένοι ..//..
(1) Αυτό που σκεφτόμουν όταν έγραφα πιο πρακτικό είναι η καταμέτρηση των χεριών, που πολλές φορές έχω δει να υπάρχουν ενστάσεις, να επαναλαμβάνεται, κ.λ.π. Στο θέμα της κρυφής ψηφοφορίας ούτε εγώ στέκομαι ιδιαίτερα.

(2) Δεν βλέπω γιατί είναι a priori κακό να ψηφίζει κάποιος προαποφασισμένα. Όποιος θέλει παρακολουθεί τη συζήτηση και όποιος δεν θέλει όχι. Γιατί να θέτουμε το δίλημμα είτε παρακολούθησε 2-3-4 ώρες είτε δεν μπορεί να έχεις άποψη; Το να μας προβληματίσει αν οι περισσότεροι επιλέξουν το δεύτερο είναι άλλο θέμα, που δε νομίζω ότι λύνεται θέτοντας το παραπάνω δίλημμα.

(3) Συμφωνώ. Ένας λόγος που πρότεινα την κάλπη και τα ψηφίσματα στην αρχή είναι για να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο θέμα, αποφεύγοντας τα πολύ στενά καθορισμένα χρονικά όρια.

Σε μία συζήτηση προφανώς θα υπάρξουν συμφωνίες και διαφωνίες, και πρέπει να το έχει υπόψιν του αυτό όποιος επιλέξει να πάρει μέρος. Έχει το δικαίωμα όμως κάποιος να μην θέλει να συζητήσει σε κάποιες περιπτώσεις.
papagalakos έγραψε:Εγώ θα έλεγα να βάλετε και τίποτα κοπέλες γυρο γύρο να παίζουν άρπα.
Χμμ.. αν προσφερθεί οικειοθελώς κάποια, γιατί όχι; :P
papagalakos έγραψε:Ερώτηση. Εσείς οι συγκροτημένοι θεωρείτε ότι στη συνέλευση οι περισσότεροι είναι προπαγανδισμένοι κι έχουν προαποφασήσει τι θα ψηφίσουν σαν, αλλά οι κάλπες να ανοίγουν πριν τις τοποθετήσεις;
Δεν κατάλαβα τι ακριβώς ήθελες να πεις εδώ. Ίσως όμως απάντησα στο (2) πιο πάνω.
papagalakos έγραψε:Θα μπορούσε σε κάθε συνέλευση ο συντονιστής (με καθήκοντα προέδρου συνέλευσης), και για μόνο αυτή τη συνέλευση, να διαλέγεται με κλήρο. Έτσι κατανέμονταν τέτοια αξιώματα στην αρχαία Αθήνα.

Τα ΔΣ πρέπει να καταργηθούν κατά τη γνώμη μου, και να αντικατασταθούν από τη ΓΣ. Δεν μπορεί 9 εκλεγμένοι τύποι μια φορά το χρόνο να έχουν τη θεσμική δυνατότητα να αποφασίζουν εξ ονόματος των φοιτητών.

Επίσης την καθιέρωση μηνιαίας ΓΣ. Εκτός δηλαδή από τις έκτακτες που θα γίνουν π.χ. αυτό τον καιρό, η ΓΣ να γίνει ένα όργανο συζήτησης και μηνιαίου απολογισμού των φοιτητών.
Αυτές μου φαίνονται καλές ιδέες. Θέλουν πολλή συζήτηση όμως, ειδικά οι δύο τελευταίες.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”