Γενική Συνέλευση Τετάρτη 20/10

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
m3Lt3D
Real Name: Γιάννης
Facebook ID: 0

Re: Γενική Συνέλευση Τετάρτη 20/10

Δημοσίευση από m3Lt3D »

C0n έγραψε:
Katestramenos έγραψε:Δεν περίμενα ποτέ να γίνω εμετικός με τέτοιο θέμα αλλά κατάντησα στα γεράματα να γίνω...

Τι έγινε φυτούλια μου, επαναστάτες του σαββατοκύριακου και των αργειών; Φτάσαμε 4ο έτος και είδαμε ότι δεν μας παίρνουν οι μ@λ@κίες κι αποφασίσαμε να γίνουμε καλά παιδία; Μήπως ο μπαμπάς απείλησε να κόψει την επιχορήγηση στο τέλος του 10ου εξαμήνου και η κάλτσα πήρε καφετί χρώμα;
Όταν εγώ έτρωγα τα σκατά σε τριπλάσια ποσότητα και εσείς φοβάστε για μια μέρα κατάληψης πως κάποιος στην θέση μου να σας πάρει στα σοβαρά; Τότε βαριόμασταν ε και λέγαμε δεν γ@μιέτ@ι ας κλείσουμε μερικές μέρες να χαλαρώσουμε μωρε.
Ως επιπτυχίο λοιπόν σας εύχομαι ολόψυχα τώρα που θα μπούνε κι άλλα μέτρα για την οικονομία να φάτε στη μάπα το «μεγαλειώδες» κίνημα του 2011 που θα το λένε κάποιοι μέχρι το 2015...

Και κάτι ακόμα. Από περιέργεια άνοιξα να δω το ωρολόγιο πρόγραμμα για την Πέμπτη από τις 12:30 και μετά που λέτε με ελαφρά την καρδία ας κλείσουμε να πάνε πορεία όποιοι θέλουν. 1ον αυτοί που θα πάνε πορεία θα πάνε από νωρίτερα είτε έχει μάθημα είτε όχι και 2ον βλέπω λοιπόν: Πέμπτη, 7ο εξ. Μαθηματικού εφαρμογών πριν τις 12:30 συναρτησιακή και άλγεβρα, βασικα μαθήματα κατεύθυνσης. Μετα; ούτε καν κάποιο ροής...
7ο εξάμηνο Φυσικού εφαρμογώνμεχρι τις 12:30 πυρινηκή, υπολογιστική φυσική, χημεία στερεάς. Αν δεν απατόμαι μαζεύουν πολύ λαό αυτά τα 3 μαθήματα. Μετά τις 12:30 τι;;; Α δεν έχει κάτι σπουδαίο μωρέ ας κλείσουμε...

ΕΑΑΚ ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Ναι, φυσικά αυτα που λές είναι λίγο άτοπα. Το γεγονός ότι κάποιοι κάποτε βαρέθηκαν να αντιδράσουν σε μια αρνητική για αυτούς κατάσταση δε σημαίνει οτι κατά αντιστοιχία κάποιοι άλλοι δεν έχουν τώρα το δικαίωμα να το κάνουν. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα λέει ο σοφός λαός, και νομίζω ότι εδώ βρίσκει απόλυτη εφαρμογή αυτό.
Για να γίνω λίγο ο συνήγορος του διαβόλου, (χωρίς να χαρακτηρίζω διαβολικό το ανεξάρτητο πλαίσιο, μην παρεξηγηθούμε κιόλας :twisted: ) εμείς είμασταν η χρονία που μπήκε στη σχολή μετά το "μεγαλειώδες" όπως το λές, κίνημα, και είδαμε με τα μάτια μας τι εστί να αρχίζεις 5 Νοεμβρίου χειμερινό εξάμηνο. Είναι λοιπόν απολύτως λογικό να θέλουμε να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις και αυτό μόνο προς τιμήν μας είναι νομίζω περισσότερο, παρά μπορεί κανείς να μας κατηγορεί.

Όσον αφορά τα περι μαθημάτων και κλειστής σχολής που ανέφερες βέβαια, για να είμαι ειλικρινής θα συμφωνούσα μαζί σου...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8G1bwt3czkg[/youtube]
"Σκατά στους φασίστες" - όχι Μπρεχτ
Άβαταρ μέλους
meleneemil
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Aimilios K

Δημοσίευση από meleneemil »

snodrion έγραψε: Και λουνατικ αν θες έναν εξοπαραταξιακό που θέλει να παρακολουθήσει και θέλει να πάει στην πορεία μολις τον βρηκες.
δύο()
Logical? maybe. ميلين اميل
sentinel
Real Name: christos

Δημοσίευση από sentinel »

Ειλικρινά δεν κατάλαβα ακόμα τη λογική του να κλείνεις τη σχολή.
Αν όντως ο λόγος είναι το ότι κάποιοι θέλουν να συμμετέχουν σε πορείες χωρίς να χάσουν μαθήματα, τι γίνεται με αυτούς
που για δικούς τους λόγους διαφωνούν με την ιδέα μιας διαμαρτυρίας και θέλουν να κάνουν μάθημα; Για να μην παρεξηγηθώ, δεν παίρνω θέση για την ορθότητα ή όχι της διαμαρτυρίας! Έχω όμως ξεκάθαρα κατανοήσει πως είναι καταπάτηση δικαιώματος να θέλει κάποιος να πάει στο μάθημα και να μην τον αφήνει η δημοκρατική κατά τα άλλα απόφαση μιας Γ.Σ.
Οπότε αυτό που σε εμένα φαντάζει πιο λογικό, είναι ναι μεν οι φοιτητές να αντισταθούμε και να κάνουμε καλύτερη την παιδεία και την κοινωνία μας! Συγχρόνως όμως ας πάρουμε και μια απόφαση: Τί είναι πιο σημαντικό τελικά, η συμμετοχή στο μάθημα ή το να πάω πορεία.
Αν για κάποιον είναι η συμμετοχή στην πορεία, γούστο του καπέλο του! Αν όμως όχι, πόσο σωστό είναι τελικά να μην του επιτρέπει μια άλλη μερίδα φοιτητών να πάει στο μάθημα του και να αγνοήσει την πορεία.

ΥΓ1 Γιατί δεν γίνονται τελικά πορείες τα σαββατοκυρίακα που δεν έχει κανείς σχολή
ΥΓ2 Δεν έχω πρόβλημα με καμία από τις δύο κατηγορίες φοιτητών που ανέφερα. Έχω πρόβλημα με το να στερεί ο ένας από τον άλλο δικαιώμα, που κάποιοι άλλοι αγωνίστηκαν πραγματικά για να τα αποκτήσουμε: τη μάθηση.
ΥΓ3 Το μέλλον θα μας κρίνει όλους.
semfeboy
Real Name: kapos etsi

Δημοσίευση από semfeboy »

εαακ μαστουρα ανακατωσουρα ....
μεγαλο συνθημα,δειχνει τους σκοπους σου ...
ναι οντως ειναι πολυ σημαντικο το να κλεισει η σχολη,γιατι ο πρωθυπουργος μας και ο καθε πρωθυπουργος μας πολυ που χεστηκε τι κανει η σεμφε και η καθε σεμφε ..
τωρα αν νομιζετε οτι το να κλεινει η σχολη ειναι προτιμοτερο απο το να κανει συλλογικα κατι ολο το πολυτεχνειο και να ακουστει λιγο η φωνη μας τοτε τι να πω;
αντε και καλο μας μαρτη λοιπον ..
Katestramenos

Δημοσίευση από Katestramenos »

εαακ μαστουρα ανακατωσουρα ....
μεγαλο συνθημα,δειχνει τους σκοπους σου ...
Μάλλον δεν διάβασες ολάκερο το post μου αδερφέ... Προφανώς είναι ειρωνικό (το σύνθημα όμως είναι πραγματικό και τα σπάει κατα την ταπεινή μου άποψη) προς αυτούς που τόσα χρόνια ήταν στον στα @@ τους στο να κλείσει η σχολή και δεν πάταγαν σε καμιά συνέλευση να σηκώσουν το γ@μοχερό τους για να μην "στιγματιστούν" ότι ψηφίζουν κάτι, ακόμα κι αν στο 90% συμφωνούν. Σε αυτούς αναφέρομαι λοιπόν ότι τους αξίζει να φάνε στην μάπα ένα "κίνημα" όπως έφαγα εγώ το 06-07 για να σταματήσουν να ναι κομπλεξικοί. Ποτέ δεν ήμουν τς νοοτροπίας κατάληψη-κλειστή σχολή-απεργία ή οτιδήποτε άλλο, αλλά τώρα που σχεδόν αποτέλώ παρελθόν από το μπουρδέλο που λέγεται εμπ βγάζω κι εγώ την κομπλεξάρα μου και λέω φάτε τα στη μάπα
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Ρε παιδία έχετε καταλάβει ότι αν δεν κατέβουμε στις πορείες και δεν πολεμήσουμε θα τα χάσουμε όλα
Μπερδεύεις 2 πράγματα όμως φίλε μου. Εγώ ΠΟΤΕ δεν είπα να μην κατέβουμε σε πορεία. Η αλήθεια είναι ότι δεν θεωρώ τις πορείες το πιο δημιουργικό τρόπο αντίδρασης αλλά ποτέ δεν είπα να μην πάμε.

Αυτό που λέω εδώ κ μήνες τι είναι?
Ειναι ακριβώς αυτό που είπε κ ο sentinel.
Ειναι στην ιδεολογία μου ότι οι λέξεις ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ και ΚΛΕΙΣΤΟ ή ΚΑΤΑΛΗΨΗ δεν μπορουν να είναι στην ίδια πρόταση.
Είναι στην ιδεολογία μου ότι ένα πανεπιστήμιο δεν πρέπει να κλείνει ποτέ. Είναι ένας ελεύθερος χώρος, πηγή γνώσης.

Μια εταιρεία μπορεί να κλείσει. Μια εταιρεία μπορεί να καταληφθεί. Μία σχολή ΟΧΙ.

Έχω βαρεθεί να ακούω τόσον καιρό πολλούς εδώ μέσα να φωνάζουν για κλειστές σχολές κλπ κλπ... Σκεφτείτε λίγο που βρίσκεστε κ μετά μιλήστε....

ΥΓ: Ένα απ τα πιο χαζά πράγματα που υπάρχουν πιστεύω ότι είναι η κατάληψη μιας σχολής. Αυτοί που το κάνουν έχουν καταλάβει που βρίσκονται? Κάνουν κατάληψη σε έναν ΕΛΕΥΘΕΡΟ χώρο....Σε έναν χώρο που ανήκει σε όλους. Είτε ανήκουν στο πανεπιστήμιο είτε είναι απλοί πολίτες οποιασδήποτε χωρας. Με τι δικαίωμα λοιπόν πας κ κανεις κατάληψη σε έναν χώρο που ανήκει σε 6μιση δις ανθρώπους...?
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Σ'αυτή τη κουβέντα έχουν ακουστεί διάφορες προτάσεις. Δε θα τοποθετηθώ (ίσως το κάνω another time), γιατί για να εξηγήσω τη διαφωνία μου θα πρέπει να μακροσκελήσω.

Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι όλες αυτές οι ιδέες/προτάσεις, θα έπρεπε κανονικά να συζητιούνται στη ΓΣ και όχι μόνο στο semfe.gr. Αν θέλετε, όσοι/ες έχετε το κουράγιο, συγκροτήστε τις απόψεις σας και τις προτάσεις σας και παρουσιάστε τις στο τυπικό όργανο του ΦΣ, το οποίο έχουμε την τύχη να είναι από τα ελάχιστα που, κατοχυρωμένα από το καταστατικό, λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά. Ας το αξιοποίησουμε και ας συζητήσουμε κι εκεί όσα συζητιούνται εδώ.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Δεν έχω χρόνο, οπότε θα τοποθετηθώ εν συντομία στα παραπάνω.

Οι απεργοσπάστες σηκώσανε κεφάλι κι οι αδιάφοροι βγήκανε από τις τρύπες τους και διαλαλούν την ομαλότητά τους ανοιχτά.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
Σουβλακοφάγος
Real Name: Νίκος
Facebook ID: 661164630

Δημοσίευση από Σουβλακοφάγος »

τελικά τι αποφασίστηκε?
να κλείσει η σχολή πριν τις 12:30 παίζει σαν ενδεχόμενο? :oops:
Θα σε τιμωρήσω σκληρά στο όνομα του Τζατζικιού ;)
Άβαταρ μέλους
Takis
Real Name: Παναγιώτης

Δημοσίευση από Takis »

Σουβλακοφάγος έγραψε:τελικά τι αποφασίστηκε?
η συνέλευση από όσο ξέρω δεν έχει τελειώσει ακόμα
Σουβλακοφάγος έγραψε:να κλείσει η σχολή πριν τις 12:30 παίζει σαν ενδεχόμενο? :oops:
τι εννοείς;; σήμερα;;
"Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction." {Albert Einstein}

"Great spirits have often encountered violent opposition from weak minds."
Άβαταρ μέλους
Σουβλακοφάγος

Takis έγραψε:
Σουβλακοφάγος έγραψε:τελικά τι αποφασίστηκε?
η συνέλευση από όσο ξέρω δεν έχει τελειώσει ακόμα
Σουβλακοφάγος έγραψε:να κλείσει η σχολή πριν τις 12:30 παίζει σαν ενδεχόμενο? :oops:
τι εννοείς;; σήμερα;;
για αύριο πέμπτη
μπας και κοιμηθούμε αύριο ρε
έχουμε γήπεδο σήμερα
maria_20
Real Name: Μαρία

Δημοσίευση από maria_20 »

Λοιπόν μόλις με πήραν τηλέφωνο.

ΑΝΑΡΠΑ-ΡΑΦ-ΑΡΕΝ 68
πλαισιο που απέσυρε η ΔΑΠ κ είχε μονο ανοιχτη σχολη 43
ανεξάρτητο πλαισιο που είχε κλειστη σχολή μόνο αύριο μετα τισ 12:30 17
ΠΑΣΠ 7
ΛΕΥΚΑ είχε άλλα δν μου παν αριθμό

Οπότε ΚΑΤΑΛΗΨΗ (γαμώ το κέρατο μ..) δεν ξέρω άλλες λεπτομέρειες postάρετε οι υπολοιποι εγώ πάω για ιδιαιτερο... byez
Άβαταρ μέλους
Lelouch
Real Name: Lelouch

Δημοσίευση από Lelouch »

Κλειστά Πέμπτη και Παρασκευή.
I was dead until the moment I met you. I was a powerless corpse pretending to be alive. Living without power, without the ability to change my course, was akin to a slow death. The world will change. I 'll change it. I destroy the world, create the world.
Άβαταρ μέλους
Σουβλακοφάγος

Lelouch έγραψε:Κλειστά Πέμπτη και Παρασκευή.
όλη τη μέρα κλειστά δηλαδή ?
Άβαταρ μέλους
Lelouch
Real Name: Lelouch

Δημοσίευση από Lelouch »

Έγω για όλη μέρα κατάλαβα. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. :e_biggrin:
I was dead until the moment I met you. I was a powerless corpse pretending to be alive. Living without power, without the ability to change my course, was akin to a slow death. The world will change. I 'll change it. I destroy the world, create the world.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”