Γενική Συνέλευση Τετάρτη 20/10

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri
Real Name: nikolas?

Re: Γενική Συνέλευση Τετάρτη 20/10

Δημοσίευση από nikolas_asteri »

Τελικά, παιδιά, ξέρει κάποιος γιατί οι συνελεύσεις πέρυσι δεν έγιναν ποτέ Τετάρτη? (παρακαλώ να απαντήσει κάποιος που όντως ξέρει :P )
Άβαταρ μέλους
Full Metal Alchemist
Real Name: Konstantinos
Facebook ID: 849225054
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Full Metal Alchemist »

Γιατι τα μαθηματα του 2ου ετους τελειωναν 12:30
People cannot gain anything without sacrificing something. You must present something of equal value to gain something. That is the principle of equivalent trade in alchemy. We believed that was the truth of the world when we were young...
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από lunatic »

Πώπω γράφτηκαν 3 σελίδες όσο έλειπα...

Καταρχάς m3lt3d k do urden είστε ότι να ναι... Τόσο πολύ σας έτσουξε που πέρυσι σας πήρα την συνέλευση που ακόμα δεν έχετε τι να πείτε κ λέτε ασυναρτησίες κ πράγματα που δεν ισχύουν για μένα...

Γιατί πέρυσι δεν έγινε ποτέ Τετάρτη η ΓΣ?
Διότι όλοι αυτοί οι αριστεροεπαναστάτες του κώλου (κ λέω του κώλου γιατί υπάρχουν κ σοβαροί άνθρωποι που εκτιμώ κ σέβομαι. Αλλά οι δικοί μας είναι του κώλου...) κ χρυσό να τους δώσεις τσάμπα δεν θα τον πάρουν. Ξέρουν μόνο να γκρινιάζουν κ να σου λένε ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ μαύρο όταν τους λες άσπρο. Έτσι, μόνο κ μόνο για να σου πάνε κόντρα.. Αυτό νομίζουν ότι είναι επανάσταση...

Πάμε στο θέμα του να γίνει μάθημα εν ώρα κατάληψης...
Να σας πω ρε παιδιά εσείς που είστε υπέρ της κατάληψης... Βάλατε το μυαλό σας να σκεφτεί τι έχετε κάνει? Θα σας πω εγώ λοιπόν γιατί προφανώς δεν καταλαβαίνετε καν τι κάνετε...
Έχετε κάνει κατάληψη στα ΚΤΗΡΙΑ της σχολής... Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να εμποδίσετε κάποιον να κάνει μάθημα στην πλατεία του ΕΜΠ ή στην βιβλιοθήκη ή οπουδήποτε αλλού...
Next time think before you speak....
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri
Real Name: nikolas?

Δημοσίευση από nikolas_asteri »

Τα πάντα τελείωναν 12.30 *για να* κάνουμε συνέλευση. Η ερώτηση παραμένει.
Και επίσης, πραγματικά με ποιο δικαίωμα μπορεί κάποιος να απαγορεύσει μια συνάντηση μαθητών-καθηγητή έξω από το περίπτερο?

Edit: ουαααα, τώρα είδα ότι φαίνεται σα να παίρνω το μέρος του lunatic. ΟΧΙ.
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

congi έγραψε: Αυτό είναι απειλή; τι εννοείς;
Πιο πολύ παράκληση ήταν για να μην φορτίσει την κατάσταση με πιθανόν αρνητικές συνέπειες :)
kamari έγραψε: Κατ'αρχάς,δεν πιστεύω στην αντίθεση κατώτερου-ανώτερου ανθρώπου,αλλά ακόμα κι αν γινόταν να υπάρχει κάποιος διαχωρισμός σίγουρα δεν θα ήταν το αν πατάς στο μαθήματα! Και δεν είχα σκοπό να προσβάλλω κανέναν! Ήταν μία ερώτηση πάνω στο "φοιτητικό" κίνημα,σύλλογο,κλπ. που έλεγε το παιδί από τα ΕΑΑΚ.
Η διατύπωση δεν ήθελα να είναι το σκέτο "αν έχεις πατήσει ποτέ σε μαθήμα;",αλλά προσπαθούσα να το πάω στην εξής απορία που έχω,για μένα τουλάχιστον υποθέτω ότι είναι λογική :
Είμαι ήδη 3 χρόνια στην σχολή,έχω παρακολουθήσει σχεδόν όλες τις συνελεύσεις (εκτός ίσως κάποιες πέρυσι),έχω ψηφίσει κατά καιρούς (εκτός από λευκό :P ) και τα κόμματα της σχολής μας ,εκτός από ΔΑΠ-ΠΑΣΠ,αλλά πλέον έχω σιχαθεί το εξής...Δεν γίνεται να έρχομαι στην σχολή 9 η ώρα το πρωί,να φεύγω στις 5 και να βλέπω συμφοιτητές μας από όλες τις παρατάξεις να πίνουν τον καφέ τους όλες αυτές τις ώρες χωρίς να παίρνουν κάπως μέρος στην εκπαιδευτική διαδικασία και ξαφνικά να εμφανίζονται στην Γενική Συνέλευση και να προσπαθούν να συσπειρωθούν ως "φοιτητές"...Δεν με νοιάζει ούτε αν θα πατήσουν σε 1,2,100 μαθήματα,ούτε αν θα τα περάσουν και με τί...δεν με νοιάζει αυτό γιατί κι εγώ είμαι ένας από αυτούς...απλά πώς είναι δυνατόν να μιλάνε ως φοιτητές όταν δεν έχουν μπει με κάποιον τρόπο στην εκπαιδευτική διαδικασία?! Δεν είναι λίγο περίεργο?! Έχω μιλήσει κατά καιρούς με διάφορα παιδιά τα οποία δεν ήξεραν τί τραγελαφικά πράγματα έχουν γίνει σε διάφορα μαθήματα κι ας τα υποστήριζαν κάπως σε πλαίσιά τους? Πώς είναι δυνατόν να μπορέσουμε να λύσουμε προβλήματα που είναι έξω-Πολυτεχνειακά,όταν όχι μόνο δεν μπορούμε να λύσουμε τα δικά μας,αλλά μερικά δεν τα γνωρίζουν κάν? :roll:
Αυτή ήταν η απορία μου,απλά στη Γ.Σ. δεν μπόρεσα να την ολόκληρωσω. Αν σου φαίνεται,ότι κι έτσι σε προσβάλλω (που δεν το έχω σκοπό) τότε απλά δεν μπορείς να με καταλάβεις και να σε καταλάβω...
Ο προβληματισμός σου είναι λογικός και πολύ λιγότερο προσβλητικός απ ότι μέσα στη συνέλευση .
Το πρόβλημα που έχουμε αρκετοί με το πλαίσιο που κατεβάσατε δεν είναι ότι δεν κάνουμε κατάληψη για να χάσουμε κ άλλα μαθήματα έτσι επειδή βαριόμαστε , είναι η συλλογιστική και το τι εξυπηρετεί στην ουσία αυτό .
Θα μπορούσε να θεωρηθεί το πιο δημοκρατικό και δίκιο το δικό σας πλαίσιο , μιας και θα κάναμε μαθήματα και μετά θα έκλεινε η σχολή για την ώρα της πορείας . Όμως στην ερώτηση για το αν θεωρείται πως πρέπει να κατέβουμε στη πορεία απαντούσατε πως ο καθένας θα κάνει ότι θέλει . Με αυτό τον τρόπο δεν δείχνατε πως αντιλαμβάνεστε κάποια ανάγκη να κατέβει ο σύλλογος στη πορεία αλλά πως μάλλον το κάνατε με λογική να μαζέψετε όσο περισσότερο κόσμο είναι δυνατόν έτσι ώστε να είναι όλοι ευτυχισμένοι . Σε αυτό το πράγμα εγώ διαφωνώ κάθετα , δεν θα μπορούσα να προσαρμόζω τον λόγο μου έτσι ώστε να χωράει και αυτόν που όπως είχε πει στη συνέλευση « δεν με νοιάζουν οι άλλοι , εγώ την πάρτη μου κοιτάω να πάρω το πτυχίο και να την κάνω απ εδώ » , και αυτόν που βρίζει συνεχώς τα άτομα που θεωρούν πως πρέπει να κατέβουμε σε πορείες και καταλήψεις , αλλά και αυτόν που πιστεύει πως πρέπει να πάμε στη πορεία γιατί τα μέτρα που προτάσσονται θα μας αλλάξουν τα φώτα . Οπότε θα έπρεπε να ξεκαθαρίσετε αν θεωρείται πως πρέπει να υπάρξει αντίδραση ή πως δεν πρέπει , γιατί φαινόταν ένας οπορτουνιστικός χυλός αυτό που προτείνατε .
lunatic έγραψε: Διότι όλοι αυτοί οι αριστεροεπαναστάτες του κώλου (κ λέω του κώλου γιατί υπάρχουν κ σοβαροί άνθρωποι που εκτιμώ κ σέβομαι. Αλλά οι δικοί μας είναι του κώλου...) κ χρυσό να τους δώσεις τσάμπα δεν θα τον πάρουν. Ξέρουν μόνο να γκρινιάζουν κ να σου λένε ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ μαύρο όταν τους λες άσπρο. Έτσι, μόνο κ μόνο για να σου πάνε κόντρα.. Αυτό νομίζουν ότι είναι επανάσταση...
Φιρί-φιρί το πας να ξεκινήσει καυγάς ε ;
lunatic έγραψε: Πάμε στο θέμα του να γίνει μάθημα εν ώρα κατάληψης...
Να σας πω ρε παιδιά εσείς που είστε υπέρ της κατάληψης... Βάλατε το μυαλό σας να σκεφτεί τι έχετε κάνει? Θα σας πω εγώ λοιπόν γιατί προφανώς δεν καταλαβαίνετε καν τι κάνετε...
Έχετε κάνει κατάληψη στα ΚΤΗΡΙΑ της σχολής... Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να εμποδίσετε κάποιον να κάνει μάθημα στην πλατεία του ΕΜΠ ή στην βιβλιοθήκη ή οπουδήποτε αλλού...
Ωραία , τι μάθημα θα κάνετε ; Του προγράμματος σπουδών ή κάπως άσχετο , όπως αυτό που θα γίνει μέσα στη κατάληψη ; Μετά , όταν ξανανοίξει η σχολή , θα επαναληφθεί το μάθημα ή θα θεωρείται πως το έχει παραδώσει ο καθηγητής ;
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Θα μπορούσε να θεωρηθεί το πιο δημοκρατικό και δίκιο το δικό σας πλαίσιο , μιας και θα κάναμε μαθήματα και μετά θα έκλεινε η σχολή για την ώρα της πορείας . Όμως στην ερώτηση για το αν θεωρείται πως πρέπει να κατέβουμε στη πορεία απαντούσατε πως ο καθένας θα κάνει ότι θέλει . Με αυτό τον τρόπο δεν δείχνατε πως αντιλαμβάνεστε κάποια ανάγκη να κατέβει ο σύλλογος στη πορεία αλλά πως μάλλον το κάνατε με λογική να μαζέψετε όσο περισσότερο κόσμο είναι δυνατόν έτσι ώστε να είναι όλοι ευτυχισμένοι
Σε αυτό θα συμφωνήσω κ γω με τον Glaurung.
Παρόλο που ψήφισα το ανεξ πλαίσιο το έκανα κυρίως για να στηρίξω τα παιδια που το κατέβασαν κ όχι επειδή συμφωνούσα απόλυτα. Θεωρώ λάθος να μην συμμετέχουμε σε μια πορεία που μας αφορά...

ΥΓ: Βέβαια κάτι έξυπνοι από τα ΕΑΑΚ έλεγαν ότι στηρίζω τη ΔΑΠ ( :whatever: )... Ακόμα πονάει απ τον Μάρτη....
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
kamari
Real Name: Μαριάννα

Δημοσίευση από kamari »

Όμως στην ερώτηση για το αν θεωρείται πως πρέπει να κατέβουμε στη πορεία απαντούσατε πως ο καθένας θα κάνει ότι θέλει . Με αυτό τον τρόπο δεν δείχνατε πως αντιλαμβάνεστε κάποια ανάγκη να κατέβει ο σύλλογος στη πορεία αλλά πως μάλλον το κάνατε με λογική να μαζέψετε όσο περισσότερο κόσμο είναι δυνατόν έτσι ώστε να είναι όλοι ευτυχισμένοι .
Αν θες να σου πω την γνώμη μου για το αν πρέπει ή όχι να κατέβει ο σύλλογος στην πορεία,αυτό μπορώ να το κάνω. Όμως , αν υποτεθεί ότι στις ερωτήσεις που έκαναν τα παιδιά εκπροσωπούσαμε και κομματικά-πολιτικά τα παιδιά που θα ψήφιζαν το ανεξάρτητο πλαίσιο,αυτό για μένα θα ήταν τρομερό λάθος.
Κατ'αρχάς, δεν ήξερα όλα από τα παιδιά που ήρθαν χτες,οπότε πώς μπορώ να μιλήσω για έναν τρόπο δράσης συλλογικό όταν δεν ξέρω εκείνα τί πιστεύουν? Αλλά κι από τα άτομα που ήξερα με αρκετά από αυτά διαφέρουμε αρκετά και ως προς τις ιδέες μας όσον αφορά τα τρέχοντα ζητήματα. Εκεί στηριζόταν αυτό που λέγαμε πως ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Εγώ μπορεί να περπατάω στα σύννεφα (λέμε τώρα) και να πιστεύω πως όλα είναι τέλεια και λουλουδάκια,μελισσούλες,καρδούλες,κλπ. :P κι επομένως εγώ να μην θέλω να κατέβω στην πορεία. Κάποιος άλλος μπορεί να νιώθει ότι θέλει να αντιδράσει στα νέα μέτρα της παιδείας και να θέλει να κατέβει στην πορεία χωρίς όμως να χάσει όλη την μέρα του.
Δεν ξέρω με τί λογική τα παιδιά που αποφάσισαν να υπάρξει ανεξάρτητο πλαίσιο τοποθέτησαν αυτό το : "μετά τις 12.30 θα κλείσουμε για συμμετοχή όσων θέλουν στην πορεία" , αλλά υποθέτω (αν θέλετε ρωτήστε τους ίδιους,δεν μπορώ να μιλήσω εγώ για εκείνους) ότι έγινε από την οπτική γωνία που το βλέπω κι εγώ :
Το να γίνει μάθημα μέχρι τις 12.30 για μένα είναι η χρυσή τομή: 1.των παιδιών που θέλουν να παρακολουθήσουν μάθημα -ελαχιστοποιούν τις απώλειες των ωρών διδασκαλίας & 2.σε όσους ήθελαν να κατέβουν στην πορεία,είτε μερικοί από αυτούς έχουν ενεργή επαφή με την σχολή,οπότε δεν χάνουν πλήρως τα μαθήματά τους και κατεβαίνουν και στην πορεία είτε όχι. Για μένα κάτι τέτοιο είναι ότι πιο δημοκρατικό μπορώ να σκεφτώ, (βέβαια,μπορεί να είμαι ηλίθια κι έτσι να μου φαίνεται! :P ) παρά το κλείσιμο μίας σχολής τόσο αυταρχικά.

Δεν μπορώ να αναγκάσω κάποιον να κάνει ό,τι θέλω εγώ (μπορεί ,ας πούμε, για μένα να έπρεπε να είναι ανοιχτά όλη την Πέμπτη η σχολή),αλλά κι ο άλλος δεν μπορεί να με αναγκάσει να ακολουθήσω τον τρόπο του.

P.S.: Κι όπως χτες μερικοί νόμιζαν ότι τους προσβάλλω και θίχτηκαν αμέσως,ενώ απλά δεν μπόρεσαν να με αφήσουν να τελειώσω αυτό που έλεγα,έτσι κι εμένα δεν μ'αρέσουν οι ειρωνείες διαφόρων που ακούστηκαν για διάφορα παιδιά και νιώθω ότι με προσβάλλουν για το αν είμαστε φυτά ή όχι,αν δεν νιώθουμε ή όχι από τα νέα μέτρα και αν έχουμε τα λεφτά της μαμάς και του μπαμπά ή και τη δυνατότητα να μας βάλουν σε δουλειές τους,γενικότερα αν είμαστε βολεμένοι ή αν απλά ζούμε στον κόσμο μας (μπορεί σε κάποιους να μας αρέσει).
Καλύτερα θα ήταν να σκέφτεστε πριν αρχίσετε να μιλάτε αφορίζοντας τους πάντες που είναι αντίθετοι μαζί σας και ακόμα καλύτερα αν θέλετε ελάτε να μου μίλησετε εμένα ,ας πούμε, στην σχολή να δείτε κάτα πόσο ζω στον κόσμο μου ή όχι. Μπορεί κι εγώ να ζω στον ίδιο κόσμο με εσάς,να μην μ'αρέσουν καθόλου όλα αυτά που γίνονται,αλλά για κάποιους δικούς μου λόγους να έχω επιλέξει άλλον τρόπο αντίδρασης ή απραξίας. Όταν αρχίζετε να μειώνεται τους άλλους με αυτόν τον τρόπο κι αρχίζει να επικρατεί στη Γ.Σ. κι απ'έξω ο νόμος της ζούγκλας,να περιμένετε και οι άλλοι να σας προσβάλλουν ,εκτός αν τους θεωρείτε τόσο μλκς! :P ή θεωρείτε ότι γνωρίζετε κι έχετε την απόλυτη-σωστή-δίκαιη κρίση σε όλα τα θέματα. :roll:
"eadem mutata resurgo"~"αν κι αλλαγμένη,θα ξαναπροβάλλω η ίδια" Jacob I Bernoulli
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

lunatic έγραψε: Πάμε στο θέμα του να γίνει μάθημα εν ώρα κατάληψης...
Έχω βαρεθεί μετά από τόσα χρόνια να ακούω συνεχώς τις ίδιες και τις ίδιες κοινοτοπίες...
Τι σημαίνει να κάνουμε μάθημα; Πόσων χρόνων είστε εσείς που τα λέτε αυτά;
Και ακόμα χειρότερα, με ποιό τρόπο θα κάνετε μάθημα στην πλατεία: Με πλαστικές καρεκλίτσες και τον Αργυρό με πόρταμπλ ασπροπίνακα;

Εσείς που τα λέτε λοιπόν αυτά, (και δεν αναφέρομαι μόνο στο λούνατικ, μιας και εκπροσωπεί (ναι, ακόμα κι αυτός :P ) μια ομάδα φοιτητών με την ίδια νοοτροπία) έχετε καταλάβει ότι πλέον είστε δυνάμει επιστήμονες; Αν θέλετε τόσο πολύ να προχωρήσετε σε ένα μάθημα, καθίστε και διαβάστε το βιβλίο. Διαβάστε κι άλλα βιβλία από την βιβλιοθήκη, ή αγοράστε ένα (τρομερό!). Στην χειρότερη, κατεβάστε ένα e-book και ανοίξτε δίπλα-δίπλα με το MSN, που σίγουρα έχετε λιώσει, όσο τα "κωλόπαιδα" σας έκλεισαν την σχολή. Το μάθημα θα σας σώσει; Δηλαδή, κρέμεστε από τα χείλη του διδάσκοντος κάθε δευτερόπλεπτο του μαθήματος; Και αν συνυπολογίσουμε τους καθηγητές που κάνουν μάθημα άνω του μετρίου (πέραν δλδ της στείρας προφορικής επανάληψης του βιβλίου τους), μιλάμε για ένα ελάχιστο ποσοστό, σχεδόν αμελητέο μπροστά τα προβλήματα της κοινωνίας, και κατ' επέκταση του Πανεπιστημίου.

Δεν είναι σκοπός μου να αμφισβητήσω την χρησιμότητα των μαθημάτων (κι εγώ παρακολουθούσα έτσι κι αλλιώς), όσο το να τονίσω την "ιδιαιτερότητα" του ελληνικού Πανεπιστημίου σε σχέση με τα υπόλοιπα του εξωτερικού, πράγμα που θέτει άκαιρες τις κατά καιρούς συγκρίσεις που γίνονται πχ "Λέτε στο ΜΙΤ να κάνουν καταλήψεις; Εεεεε; Λέτε να έχουν κόμματα; Είναι μπ...λο στο ελλαδιστάν, θα πάω στο γιού ες οφ έι να βρω την (καιροσκοπική) υγειά μου":

Δύο είναι τα τινά:

1. Καλώς ή κακώς (καλώς για μένα), το ελληνικό πανεπιστήμιο (ιστορικά) είναι συνυφασμένο με τους κοινωνικούς αγώνες, και μάλιστα σε δύσκολους/επικίνδυνους καιρούς. Αυτό το καθιστά -τουλάχιστον παραδοσιακά- κύριο πρωταγωνιστή στις εξελίξεις, και όχι μόνο αυτές που αφορούν την νεολαία.

2. Καλώς ή κακώς (κάκιστα για μένα), η ελληνική νοοτροπία μπήκε και στο Πανεπιστήμιο, καπελώνοντας την επαναστατικότητα, συσκευάζοντάς την και πουλώντας την σε μκρά μπουκαλάκια, με λογότυπα κομμάτων στην ετικέτα. Είναι γεγονός (το πλέον κοινότοπο) ότι η ταμπέλα ΦΣ ΣΕΜΦΕ χωρίζεται σε υποκατηγορίες διαφόρων χρωμάτων, και οι ουδέτεροι περιθωριοποιούνται. Είναι επίσης γεγονός ότι η θέση του πανεπιστημίου στους κοιν.αγώνες καπελώνει πάντα την Ακαδημαϊκότητα, μιας και με την κατάληψη δεν εμποδίζεται μόνο το μάθημα των προπτυχιακών...

Οι δύο αυτές όψεις αποτελούν δίκοπο μαχαίρι. Όποιος θέλει να συμμετάσχει στους αγώνες, αυτομάτως υπονομεύει την ακαδημαϊκότητα, και καταλήγει και κομματόσκυλο. Όποιος, από την άλλη, θέλει να ασχοληθεί μόνο με την ακαδημαϊκή ζωή, πρέπει οπωσδήποτε να βρίσει/κατηγορήσει/σχολιάσει τα αριστερά άπλυτα καθάρματα, που του κλείνουν την σχολή, λες και πληρώνονται για να το κάνουν, ή τα πεπραγμένα αυτών των αγώνων θα τα καρπωθούν μόνοι τους, και όχι όλο το σύνολο (των φοιτητών ας πούμε).

Δεν προτρέπω κανέναν να ταχθεί υπέρ κάποιας πλευράς, μόνο οι μεν να εκτιμήσουν τον κόπο των δε, και να αντιληφθούν ότι όλες οι προσπάθειες και οι αλλαγές απαιτούν θυσίες. Αλλιώς δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ποτέ.
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

kamari έγραψε:
Αν θες να σου πω την γνώμη μου για το αν πρέπει ή όχι να κατέβει ο σύλλογος στην πορεία,αυτό μπορώ να το κάνω. Όμως , αν υποτεθεί ότι στις ερωτήσεις που έκαναν τα παιδιά εκπροσωπούσαμε και κομματικά-πολιτικά τα παιδιά που θα ψήφιζαν το ανεξάρτητο πλαίσιο,αυτό για μένα θα ήταν τρομερό λάθος.
Κατ'αρχάς, δεν ήξερα όλα από τα παιδιά που ήρθαν χτες,οπότε πώς μπορώ να μιλήσω για έναν τρόπο δράσης συλλογικό όταν δεν ξέρω εκείνα τί πιστεύουν? Αλλά κι από τα άτομα που ήξερα με αρκετά από αυτά διαφέρουμε αρκετά και ως προς τις ιδέες μας όσον αφορά τα τρέχοντα ζητήματα. Εκεί στηριζόταν αυτό που λέγαμε πως ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Εγώ μπορεί να περπατάω στα σύννεφα (λέμε τώρα) και να πιστεύω πως όλα είναι τέλεια και λουλουδάκια,μελισσούλες,καρδούλες,κλπ. :P κι επομένως εγώ να μην θέλω να κατέβω στην πορεία. Κάποιος άλλος μπορεί να νιώθει ότι θέλει να αντιδράσει στα νέα μέτρα της παιδείας και να θέλει να κατέβει στην πορεία χωρίς όμως να χάσει όλη την μέρα του.
Έχουμε αντίθετη συλλογιστική , εσύ λες πως με αυτά που θα πεις θα εκπροσωπήσεις αυτούς που θα σε ψηφίσουν ( υπάρχει ένα κομμάτι που θα σε ψηφίσει και εσύ τους εκπροσωπείς ) , εγώ λέω πως με τα λεγόμενά σου θα βρεθεί το κομμάτι που θα εκπροσωπηθεί από εσένα . Άρα ή πιστεύατε πως θα ήταν εξ αρχής κάποιοι που θα σας ψήφιζαν και μιας και δεν ξέρατε τη θέση τους πάνω στα ζητήματα δεν θέλατε να πείτε κάτι , ή δεν θέλατε να πείτε τίποτα πάνω σε αυτά τα ζητήματα για να μπορούν να οικειοποιηθεί το πλαίσιό σας όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος .
Όταν λες πως δεν ήξερες τα άτομα που ήρθαν χθες , εννοείς πως δεν ήξερες κάποια από τα άτομα που όχι απλά το υποστήριζαν , αλλά έθεταν τους εαυτούς τους στους «συντάκτες» του πλαισίου [ δεν το εννοώ συγκεντρωτικά ή απολυταρχικά αλλά ρεαλιστικά , κάθε φορά που κατατίθεται ένα πλαίσιο είναι συγκεκριμένοι αυτοί που το κάνουν και είναι λιγότεροι ( ή ίσοι :P ) με τον αριθμό των ατόμων που το υποστηρίζουν ] ; Γιατί αν ναι , αυτό είναι λογικό να σας φρενάρει κάπως αλλά πάμε πάλι στην πρώτη παράγραφό , διαφωνώ με την συλλογιστική . Αν αναφέρεσαι όμως σε αυτούς που μαζευτήκατε και πήρατε την πρωτοβουλία , τότε υπάρχουν δυο περιπτώσεις . Η πρώτη είναι να μην προλάβατε να το ξεκαθαρίσετε μεταξύ σας ( λόγω χρόνου , διάθεσης κτλ ) , κάτι που είναι πρόβλημα και λάθος αλλά κατανοητό να συμβεί σε μια τέτοια , καινούργια , πρωτοβουλία . Η δεύτερη είναι να μην κάνατε συνειδητά αυτή τη συζήτηση έτσι ώστε να μην βγουν αυτέ οι διαφωνίες στην επιφάνεια και να επικεντρωθείτε σε αυτό που συμφωνείται . Όπως είπα και πριν , διαφωνώ σε αυτό γιατί δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με κάποιον που διαφωνεί ριζικά μαζί σου . Δεν λέω πως η συνεργασία είναι χαμένη από χέρι , με συζητήσεις έτσι ώστε να καταλήξεις να συμφωνήσετε στα βασικά θέματα μπορείς να προχωρήσεις κάπως μαζί του , αλλιώς όμως τα όριά σου είναι πολύ στενά και τις περισσότερες φορές αυτά που θα φτιάχνεις θα καταστρέφονται πολύ εύκολα . Εκτός άμα είναι μια ξερή πρόταση ενέργειας ( «ανοιχτή σχολή .» , « κλειστή σχολή .» , « ανοιχτή σχολή και μετά κλειστή σχολή.» κτλ )
kamari έγραψε: Το να γίνει μάθημα μέχρι τις 12.30 για μένα είναι η χρυσή τομή: 1.των παιδιών που θέλουν να παρακολουθήσουν μάθημα -ελαχιστοποιούν τις απώλειες των ωρών διδασκαλίας & 2.σε όσους ήθελαν να κατέβουν στην πορεία,είτε μερικοί από αυτούς έχουν ενεργή επαφή με την σχολή,οπότε δεν χάνουν πλήρως τα μαθήματά τους και κατεβαίνουν και στην πορεία είτε όχι. Για μένα κάτι τέτοιο είναι ότι πιο δημοκρατικό μπορώ να σκεφτώ, (βέβαια,μπορεί να είμαι ηλίθια κι έτσι να μου φαίνεται! :P ) παρά το κλείσιμο μίας σχολής τόσο αυταρχικά.
Είναι η μέση τιμή ( τι λέει ο ένας ; τι λέει ο άλλος ; πάμε στη μέση ) που έχει πολλά μειονεκτήματα αλλά έχει και μερικά πλεονεκτήματα . Η σχολή δεν κλείνει αυταρχικά , μην αλλοιώνουμε τα πάντα . Όσο για την προσωπική σου άποψη και το αν είσαι ηλίθια ή όχι , αυτή είναι η άποψή σου , τελεία και παύλα . Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε για αυτή και να την υπερασπιζόμαστε με μεγάλη διαλλακτικότητα και να έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι πιθανόν να λέμε μ@λ@κίες και να έχουμε άδικο . Αυτοί που με μεγάλη ευκολία κρίνουν υπεροπτικά τους άλλους είναι ανάξιοι σχολιασμού :)
kamari έγραψε: Καλύτερα θα ήταν να σκέφτεστε πριν αρχίσετε να μιλάτε αφορίζοντας τους πάντες που είναι αντίθετοι μαζί σας και ακόμα καλύτερα αν θέλετε ελάτε να μου μίλησετε εμένα ,ας πούμε, στην σχολή να δείτε κάτα πόσο ζω στον κόσμο μου ή όχι. Μπορεί κι εγώ να ζω στον ίδιο κόσμο με εσάς,να μην μ'αρέσουν καθόλου όλα αυτά που γίνονται,αλλά για κάποιους δικούς μου λόγους να έχω επιλέξει άλλον τρόπο αντίδρασης ή απραξίας. Όταν αρχίζετε να μειώνεται τους άλλους με αυτόν τον τρόπο κι αρχίζει να επικρατεί στη Γ.Σ. κι απ'έξω ο νόμος της ζούγκλας,να περιμένετε και οι άλλοι να σας προσβάλλουν ,εκτός αν τους θεωρείτε τόσο μλκς! :P ή θεωρείτε ότι γνωρίζετε κι έχετε την απόλυτη-σωστή-δίκαιη κρίση σε όλα τα θέματα. :roll:
Μπορεί να έχεις επιλέξει τον δικό σου τρόπο αντίδραση ή και απραξίας , αλλά αυτό με επηρεάζει εμένα άμεσα . Πόσο μάλλον αν έχεις επιλέξει την απραξία και προσπαθείς να την υπερασπιστείς με το να έρθεις αντιμέτωπη με την δράση την δικιά μου .
antony07 έγραψε: Δεν προτρέπω κανέναν να ταχθεί υπέρ κάποιας πλευράς, μόνο οι μεν να εκτιμήσουν τον κόπο των δε, και να αντιληφθούν ότι όλες οι προσπάθειες και οι αλλαγές απαιτούν θυσίες. Αλλιώς δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ποτέ.
+1
Άβαταρ μέλους
ran-tan-plan
Real Name: fr

Δημοσίευση από ran-tan-plan »

Θελω να τοποθετηθω επι των περισσοτερων θεματων που αναφερθηκαν,αλλα μαλλον θα γινει πολυ μακροσκελες...Ωστοσο θα προσπαθησω να ειμαι οσο πιο πληρης γινεται:

Ο καθενας εχει το δικο του τροπο σκεψης.Ο δικος μου,οσον αφορα το ανεξαρτητο πλαισιο που κατεβηκε,ειναι ο εξης:
Υπαρχουν φοιτητες που ενω η πολιτικη τους θεση ειναι διαφορετικη,ταυτιζονται στο να μην διακοπτεται η εκπαιδευτικη διαδικασια...κ αυτο οχι παντα(προσωπικα καθε κινητοποιηση την κρινω διαφορετικα και σχηματιζω αποψη για το αν συμφωνω με ενα συλλαλητηριο,μια καταληψη,μια παρασταση διαμαρτυριας εξω απο υπουργειο ή αλλη αρχη-παντα αναλογα με τις περιστασεις και τις εξελιξεις).
Οποτε μαζι με αλλους δυο συμφοιτητες μου,συναποφασισαμε να κατεβασουμε ενα πλαισιο που να εκφραζει αυτην την κοινη συνιστωσα,χωρις να δεσμευει κανεναν να παρει κομματικη θεση(αφου ο σκοπος του ειναι να το υποστηριξουν ατομα διαφορετικων πολιτικων αντιληψεων->αυτη η σκεψη πολλους τους ξενιζει,παραδεχομαι οτι μπορει να ειναι υπερβολικα προοδευτικη,τοσο ωστε να κρινεται και ως οπισθοδρομικη..''εμενα παντως μου φαινεται εξυπνη και χαιρομαι που το ειπα'')
Οσο για το γτ μπηκε η Πεμπτη μετα τις 12.30 κλειστη σχολη,ειναι ξεκαθαρη (στα δικα μου παντα ματια)κινηση σεβασμου και ελευθεριας σ αυτον που θελει να αποφασισει αν αξιζει να παει στην οποια κινητοποιηση.
Οσον αφορα αυτο το 3ημερο η προσωπικη μου εκτιμηση ειναι η εξης:
->Πεμπτη 1) πορεια(το μελλον της οποιας στα ματια μου προδιαγραφοταν αντιστοιχο μ αυτο της πορειας της προηγουμενης Πεμπτης 2)παρασταση διαμαρτυριας που ανεφερε η ΠΑΣΠ,αλλα δεν καταλαβα πολυ καλα
-> Παρασκευη 1) αποκλεισμο της ΓΣΕΕ(το εμαθα απ τα ΕΑΑΚ την ωρα της συνελευσης)
2)κινητοποιησεις στο Ρεθυμνο οπου γινεται Συνοδος Πρυτανεων και το Σαββατο θα 'ναι κ η Διαμαντοπουλου

Οποτε(εγω,σαν Νικος)εκρινα οτι το μονο που αξιζει σαν φοιτητης να συμμετασχω ειναι οι κινητοποιησεις στο Ρεθυμνο-το οποιο ομως λογω αποστασης δεν θα μπορεσω τλκ να πραγματοποιησω...Αρα,η σχολη την Πεμπτη θα πρεπε να 'ναι ανοιχτη ως την ωρα των κινητοποιησεων και την Παρασκευη επισης ανοιχτη μιας και ανετα μπορουσε να φυγει κανεις να παει Ρεθυμνο.Αλλα αυτο δεν ηταν απαραιτητο να το πιστευει κ η Μαριαννα π.χ. που το ψηφισε ή ακομα και καποιος ο οποιος κρινει ανουσιες ολες τις κινητοποιησεις.Το ανεξαρτητο πλαισιο δεν ειχε προσωπικη αποψη(γι αυτο ειναι και ανεξαρτητο!)

:arrow: Οσον αφορα την καταληψη της Σχολης(παλι προσωπικη αποψη)
η καταληψη γινεται για να ακουστει η αντιδραση του Συλλογου και οχι για να μπορει να παει ο καθενας στην πορεια που ειναι την ιδια μερα...τουλαχιστον για μενα η καταληψη ειναι πολυ πιο σημαντικη απ το να εξυπηρετει μοναχα αυτο το σκοπο-γι αυτο αλλωστε οι καταληψεις πρεπει να ακολουθουνται απο ποικιλες δραστηριοτητες.επισης το βασικο που κανει την καταληψη, στα δικα μ ματια, ως το πιο ισχυρο μας οπλο ειναι η μαζικοτητα της.Πλεον παρατηρω οτι η συνηθης απηχηση στις υπολοιπες κοινωνικες ομαδες δεν ειναι καθολου εντονη-προσπερναται με την φραση''παλι καταληψη?" και "μια απ τα ιδια".Οποτε,αυτη τη φορα,εγω ημουν αντιθετος με την καταληψη γιατι το μονο που θα καταφερει ειναι να εκφυλιστει...
nicolas
mitsos147
Real Name: dimitris

Δημοσίευση από mitsos147 »

Εσείς που τα λέτε λοιπόν αυτά, (και δεν αναφέρομαι μόνο στο λούνατικ, μιας και εκπροσωπεί (ναι, ακόμα κι αυτός :P ) μια ομάδα φοιτητών με την ίδια νοοτροπία) έχετε καταλάβει ότι πλέον είστε δυνάμει επιστήμονες; Αν θέλετε τόσο πολύ να προχωρήσετε σε ένα μάθημα, καθίστε και διαβάστε το βιβλίο. Διαβάστε κι άλλα βιβλία από την βιβλιοθήκη, ή αγοράστε ένα (τρομερό!). Στην χειρότερη, κατεβάστε ένα e-book και ανοίξτε δίπλα-δίπλα με το MSN, που σίγουρα έχετε λιώσει, όσο τα "κωλόπαιδα" σας έκλεισαν την σχολή. Το μάθημα θα σας σώσει; Δηλαδή, κρέμεστε από τα χείλη του διδάσκοντος κάθε δευτερόπλεπτο του μαθήματος; Και αν συνυπολογίσουμε τους καθηγητές που κάνουν μάθημα άνω του μετρίου (πέραν δλδ της στείρας προφορικής επανάληψης του βιβλίου τους), μιλάμε για ένα ελάχιστο ποσοστό, σχεδόν αμελητέο μπροστά τα προβλήματα της κοινωνίας, και κατ' επέκταση του Πανεπιστημίου.
Το θέμα δεν είναι δεν είναι αυτό που γράφεις. Προσωπικά πιστεύω οτι αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους φοιτητές που θέλουν ανοιχτή τη σχολή είναι να μην έρθει ο Αργυρός και ο κάθε Αργυρός και σου πεί δεν κάνω εξετάσεις γιατί δεν έβγαλα την ύλη , να μη χαθεί το εξάμηνο ,να μη δίνουμε διπλές εξεταστικές κλπ.......
Δλδ η μόνη λυση ,ανεξαρτητα του τι θα γίνει με τα μ'ετρα και την κυβέρνηση ,είναι να φάμε και αλλο άσκοπο χρόνο στη σχολή?Ως απόφοιτοι δεν μπορούμε να αντιδρούμε ? Κάποιοι πρεπει να συνεχίσουν τη ζωή τους , δέν μπορούμε να περιμένουμε κάθε φορά πότε και αν θα γίνουν εξετασεις....και να μένουμε στάσιμοι-βαλτωμέμοι στη σχολή.
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Επικοινωνία:

mitsos147 έγραψε: Το θέμα δεν είναι δεν είναι αυτό που γράφεις. Προσωπικά πιστεύω οτι αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους φοιτητές που θέλουν ανοιχτή τη σχολή είναι να μην έρθει ο Αργυρός και ο κάθε Αργυρός και σου πεί δεν κάνω εξετάσεις γιατί δεν έβγαλα την ύλη , να μη χαθεί το εξάμηνο ,να μη δίνουμε διπλές εξεταστικές κλπ.......
Δλδ η μόνη λυση ,ανεξαρτητα του τι θα γίνει με τα μ'ετρα και την κυβέρνηση ,είναι να φάμε και αλλο άσκοπο χρόνο στη σχολή?Ως απόφοιτοι δεν μπορούμε να αντιδρούμε ? Κάποιοι πρεπει να συνεχίσουν τη ζωή τους , δέν μπορούμε να περιμένουμε κάθε φορά πότε και αν θα γίνουν εξετασεις....και να μένουμε στάσιμοι-βαλτωμέμοι στη σχολή.
Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο στην ΣΕΜΦΕ (τουλάχιστον) δεν χάθηκε ποτέ καμία εξεταστική: για τους "παλιούς", που το παρακολούθησαν σε άλλο έτος, ή για εκείνους που θέλουν να δώσουν χωρίς το 100% των παραδόσεων. Είναι στο χέρι του καθενός, λοιπόν, να διαβάσει ή να μην να διαβάσει, να δώσει ή να μην δώσει.

Οπότε, γιατί οι μισοί να τραβάνε τους άλλους μισούς εκεί που θέλουν;
"
Άβαταρ μέλους
meleneemil
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Aimilios K

Δημοσίευση από meleneemil »

antony07 έγραψε:Οπότε, γιατί οι μισοί να τραβάνε τους άλλους μισούς εκεί που θέλουν;
Από ότι φαίνεται εδώ είναι το κλου της υπόθεσης:
Οι μισοί τραβάνε τους άλλους μισούς εκεί που θέλουν.
Οι άλλοι όμως νομίζουν ότι γίνεται το ανάποδο.
Οι μεν έχουν το λόγο της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους που φυσικά συμφωνούν και οι δε.
Οι δε όμως έχουν το λόγο της ολοκλήρωσης της σχολής.Άλλωστε γι'αυτό ήρθαν.

Είναι 2 διαφορετικοί λόγοι.Όλοι νομίζω συμφωνούμε και με τα δύο.Κάποιοι όμως πιο πολύ με το ένα και κάποιοι με το άλλο.
Βλέπω και με μένα τον ίδιο, πως είναι λεπτή η γραμμή για να διαλέξω.
Μία το ένα μία το άλλο.Και λέω για μένα επειδή όπως άλλοι φαντάζομαι δεν θέλουν μόνο τον αγώνα (μην παρεξηγηθείτε...μια λέξη είναι) ή μόνο τη σχολή.
Είναι δύσκολη απόφαση και κάποιοι προσπαθούν να κάνουν και τα 2.Όχι για να είναι όλοι ευχαριστημένοι αλλά επειδή τελικά ο καθένας που ενδιαφέρεται και για τις 2 πλευρές, έχει λόγους να υποστηρίξει και τις δύο.
Logical? maybe. ميلين اميل
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

antony07 έγραψε:Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο στην ΣΕΜΦΕ (τουλάχιστον) δεν χάθηκε ποτέ καμία εξεταστική: για τους "παλιούς", που το παρακολούθησαν σε άλλο έτος, ή για εκείνους που θέλουν να δώσουν χωρίς το 100% των παραδόσεων. Είναι στο χέρι του καθενός, λοιπόν, να διαβάσει ή να μην να διαβάσει, να δώσει ή να μην δώσει.

Οπότε, γιατί οι μισοί να τραβάνε τους άλλους μισούς εκεί που θέλουν;
In any case, κάποιοι θα τραβάνε κάποιους άλλους. Το να κάτσει κάποιος να βγάλει από μόνος του την ύλη σε ένα μάθημα, δεν είναι εύκολο. Ούτε να χωνέψει την ύλη όταν διδάσκεται το 1/3 αυτής μέσα σε 2 βδομάδες είναι εύκολο. Και το να λέμε πως δε χάθηκε επίσημα καμιά εξεταστική, αλλά δόθηκαν όλες, ανεξαρτήτως κάτω υπό ποιες συνθήκες δόθηκαν, δεν αποτελεί δικαιολογία. Ναι, είναι στο χέρι μου το αν θα πάω ως το ΕΜΠ να δώσω ένα μάθημα. Αλλά τον αν θα πέσω κάτω από την υπερκόπωση ή αν θα καεί και το τελευταίο λειτουργικό εγκεφαλικό κύτταρο που διαθέτω, στη προσπάθεια να έχω εξίσου αποτελεσματική εξεταστική με αυτή που θα είχα αν η διδασκαλία κυλούσε ομαλά, δεν είναι ακριβώς επιλογή .. Επίσης, αν δεν καλυφτεί η ύλη, οι "παλιοί" μετά από κάμποση πίεση ίσως και να δώσουν. Αλλά όσοι είναι στο έτος του μαθήματος, δεν γίνεται να εξεταστούν. Αν και δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο απ' όσο ξέρω, so far ..
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Επικοινωνία:

msl έγραψε: In any case, κάποιοι θα τραβάνε κάποιους άλλους. Το να κάτσει κάποιος να βγάλει από μόνος του την ύλη σε ένα μάθημα, δεν είναι εύκολο. Ούτε να χωνέψει την ύλη όταν διδάσκεται το 1/3 αυτής μέσα σε 2 βδομάδες είναι εύκολο. Και το να λέμε πως δε χάθηκε επίσημα καμιά εξεταστική, αλλά δόθηκαν όλες, ανεξαρτήτως κάτω υπό ποιες συνθήκες δόθηκαν, δεν αποτελεί δικαιολογία. Ναι, είναι στο χέρι μου το αν θα πάω ως το ΕΜΠ να δώσω ένα μάθημα. Αλλά τον αν θα πέσω κάτω από την υπερκόπωση ή αν θα καεί και το τελευταίο λειτουργικό εγκεφαλικό κύτταρο που διαθέτω, στη προσπάθεια να έχω εξίσου αποτελεσματική εξεταστική με αυτή που θα είχα αν η διδασκαλία κυλούσε ομαλά, δεν είναι ακριβώς επιλογή .. Επίσης, αν δεν καλυφτεί η ύλη, οι "παλιοί" μετά από κάμποση πίεση ίσως και να δώσουν. Αλλά όσοι είναι στο έτος του μαθήματος, δεν γίνεται να εξεταστούν. Αν και δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο απ' όσο ξέρω, so far ..
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι επιλογές υπάρχουν. Βεβαίως και δεν είναι εύκολες, και ήταν και για μένα ουτοπικό να κατάφερνα να δώσω όλα τα μαθήματα του εξαμήνου σε ταραγμένα ακαδημαϊκά έτη (όπως το '06-'07 για παράδειγμα). Απλώς, εμπίπτουν οι μισοί που θέλουν να εξεταστούν στην απέναντι "κοφτερή" πλευρά του δίκοπου μαχαιριού (Ακαδημαϊκότητα/Επαναστατικότητα).

Χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος κανενός (αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, βαραίνω αρκετά υπέρ της ακαδημαϊκότητας*), όπως οι μισοί που διαβάζουνε χάνουνε εξεταστικές για τους αγώνες, έτσι και οι άλλοι μισοί που αγωνίζονται, αναγκάζονται να χάσουν/θυσιάσουν τις εξεταστικές τους για μία καλύτερη κοινωνία.

Υ.Γ. Αλλά επειδή τα έχω φάει με το κουτάλι όλα αυτά τα τελευταία χρόνια ξέρω, όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα, οι παραπάνω ιδέες μένουν τελικά μόνο στα λόγια. Οι κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται το εκάστωτε κίνημα είτε για αυτοπροβολή είτε για προβοκάτσια, και νέοι αγωνιστές, δυνάμει επιστήμονες, πέφτουν αφελέστατα θύματα της δημόσιας πολιτικής του κάθε δημοσιογραφίσκου που τους βγάζει για 10 sec στα παράθυρα του MEGA ή του ALPHA.

*Μιας και κομμουνισμός δεν θα ΄ρθει τελικά, ακόμα και τον ποπό μας να χτυπάμε κάτω
"
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”