Glaurung έγραψε:Όπως είπα και πριν , διαφωνώ σε αυτό γιατί δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με κάποιον που διαφωνεί ριζικά μαζί σου . Δεν λέω πως η συνεργασία είναι χαμένη από χέρι , με συζητήσεις έτσι ώστε να καταλήξεις να συμφωνήσετε στα βασικά θέματα μπορείς να προχωρήσεις κάπως μαζί του , αλλιώς όμως τα όριά σου είναι πολύ στενά και τις περισσότερες φορές αυτά που θα φτιάχνεις θα καταστρέφονται πολύ εύκολα . Εκτός άμα είναι μια ξερή πρόταση ενέργειας ( «ανοιχτή σχολή .» , « κλειστή σχολή .» , « ανοιχτή σχολή και μετά κλειστή σχολή.» κτλ )
Αν κατάλαβα καλά, διαφωνείς με το να κατεβάζουν κάποια άτομα μία κοινή πρόταση για ένα θέμα, αν δεν έχουν γενικά κοινή γραμμή σε όλα; Εγώ δεν βλέπω γιατί είναι κακό αυτό. Για να συνεργαστούν κάποια άτομα δηλαδή, πρέπει να συμφωνούν κατ'ανάγκη σε όλα; Η διαφωνία είναι κάτι το ανθρώπινο, κανείς δεν μπορεί να είναι μέσα στο μυαλό του άλλου. Αν εκφραστεί με υγιή και δημιουργικό τρόπο δε, μπορεί να είναι ωφέλιμη και παραγωγική.
meleneemil έγραψε:antony07 έγραψε:Οπότε, γιατί οι μισοί να τραβάνε τους άλλους μισούς εκεί που θέλουν;
Από ότι φαίνεται εδώ είναι το κλου της υπόθεσης:
Οι μισοί τραβάνε τους άλλους μισούς εκεί που θέλουν.
Οι άλλοι όμως νομίζουν ότι γίνεται το ανάποδο.
Οι μεν έχουν το λόγο της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους που φυσικά συμφωνούν και οι δε.
Οι δε όμως έχουν το λόγο της ολοκλήρωσης της σχολής.Άλλωστε γι'αυτό ήρθαν.
Είναι 2 διαφορετικοί λόγοι.Όλοι νομίζω συμφωνούμε και με τα δύο.Κάποιοι όμως πιο πολύ με το ένα και κάποιοι με το άλλο.
Βλέπω και με μένα τον ίδιο, πως είναι λεπτή η γραμμή για να διαλέξω.
Μία το ένα μία το άλλο.Και λέω για μένα επειδή όπως άλλοι φαντάζομαι δεν θέλουν μόνο τον αγώνα (
μην παρεξηγηθείτε...μια λέξη είναι) ή μόνο τη σχολή.
Είναι δύσκολη απόφαση και κάποιοι προσπαθούν να κάνουν και τα 2.Όχι για να είναι όλοι ευχαριστημένοι αλλά επειδή τελικά ο καθένας που ενδιαφέρεται και για τις 2 πλευρές, έχει λόγους να υποστηρίξει και τις δύο.
Συμφωνώ. Όμως, αυτός ο διαχωρισμός επαναστατών-μη επαναστατών, από ένα σημείο και μετά δεν μου αρέσει. Ο καθένας έχει τα δικά του ξεχωριστά συναισθήματα και βιώματα, και δεν μου αρέσει να τα <<τσουβαλιάζω>> τόσο απόλυτα. Π.χ. εγώ (αλλά και αρκετοί άλλοι φαντάζομαι), δεν είναι ότι δεν βλέπω και δεν στεναχωριέμαι-οργίζομαι για τα χάλια γύρω μου, αλλά απλώς δεν πείθομαι για πολλές από τις αντιδράσεις. Και τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, όταν σε κάθε έκφραση διαφωνίας ή διαφορετικών απόψεων, λαμβάνω ειρωνείες και απόλυτους χαρακτηρισμούς. Δεν γενικεύω βέβαια, σε κάθε χώρο υπάρχουν αξιόλογα άτομα, και η αριστερή σκέψη γενικά έχει προσφέρει πολλά.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό