Απορίες στη διαδικασία του Format

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Απορίες στη διαδικασία του Format

Δημοσίευση από noir »

Κατα τη διαρκεια φορματ σε υπολογιστη με windows XP, προεκυψε το ερωτημα αν θελω να τα εγκαταστησω πανω απο την ηδη υπαρχουσα εκδοση ( :shock: ). Κατα εναν μαλλον ηλιθιο τροπο επελεξα πως οχι, και τα εγκατεστησα στο δευτερο σκληρο δισκο που διεθετε ο υπολογιστης. Το αποτελεσμα ειναι να υπαρχουν πλεον δυο windows! Αν και αυτο δε δημιουργει καποιο πρακτικο προβλημα προς το παρον, θα ηθελα να αφαιρεσω την παλια εκδοση.

Δοκιμασα να κανω φορματ στο δισκο με τα "παλια" windows μεσα απο τις επιλογες που εχει αν κανεις δεξι κλικ πανω στο δισκο στο My Computer, αλλα βγαζει μηνυμα πως κατι τετοιο ειναι αδυνατον (αφου τελειωνει το φορματ που εχει προσπαθησει να κανει). Το ιδιο συμβαινει αν δωσω την εντολη μεσα απο το παραθυρακι του DOS.

:?

Υπαρχει καμια καλη ιδεα για να διαγραψω τα "παλια" windows που μου ξεμειναν;

:roll:

Ευχαρισω προκαταβολικα, οποιον με διαφωτισει!

ΥΓ.: αν καποιος εχει τη φαινη ιδεα να μου προτεινει λινουξ, θα πω καμια βαρια κουβεντα... και σε αυτον, και σε εμενα που δε βαζω! :P  :)
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Ναί, όντως είναι λίγο ανώμαλο το cd των windows μιας και ή θα εγκαταστήσεις win ή τσου. :P

Ξες τι; Βάλε το cd των windows, κάνε ένα restart και boot-αρε από το cd. Ακολούθησε τα βήματα μέχρι εκεί που θα σου ζητήσει σε ποιο σημείο να εγκαταστήσει τα windows όπου και επέλεξε να σβήσεις το partition (ή το "δίσκο") που θες να αδειάσεις. Μετά, απλά ακύρωσε την εγκατάσταση. :D

Βέβαια θαρρώ πως όλο αυτό μπορεί να γίνει και μέσα από προγράμματα δημιουργίας partitions και γενικού πείραγματος του hdd, σαν το Partition Magic (δεν το έχω δοκιμάσει να πω την αλήθεια μου).

Βέβαια αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν οι 2 δίσκοι είναι P-ATA (δλδ υπάρχει σχέση Master και Slave) και αν η εγκατάσταση που θες να σβήσεις είναι αυτή του Master, θα boot-άρει μετά το pc?  :?

Ε; Θα bootάρει; Πείτε ρε παιδιά. :P
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
noir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Ενδιαφερον ακουγεται. Θα το προσπαθσω αυριο ή μεθαυριο, μιας και ο εν λογω υπολογιστης δεν ειναι σπιτι μου.

Μονο που εχω καποιες επιφυλαξεις. Πριν εγκαταστησει τα windows αντιγραφει τα απαραιτητα αρχεια για το setup στο δισκο που θα κανει την εγκατασταση. Αν αυτα αντιγραφουν στο δισκο που θελω να κανω το φορματ, δε θα γινει φορματ (επειδη εκει θα γινει [υποθετικα] η εγκατασταση)!  :?
Αν αντιγραφουν στον αλλο θα πατησουν την εκδοση των windows που θελω να κρατησω. :?

Τελικα ειναι πιο συνθετο απο οτι νομιζα στην αρχη... λεω να αρχισω να απελπιζομαι.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

noir το τελευταίο σου ποστ με μπέρδεψε υπερβολικά μπορώ να πω.
Αν κατάλαβα όμως καλά, η απάντηση είανι ότι δεν αντιγράφεται κανένα αρχείο σε κανένα δίσκο πριν επιλέξεις σε ποιον θα κάνεις την εγκατάσταση. Απλά ό,τι χρειάζεται φορτώνεται στη RAM.

Κατά τα άλλα όπως τα είπε ο heartdoc. (Ναι Νίκο, θα bootάρει, δεν έχει σημασία αν είανι στον master τα windows)
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
noir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

ok! thanx, θα το δοκιμασω και θα επανελεθω με την εκβαση του εγχειρηματος. :)
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”