Γενική Συνέλευση Φ.Σ. 23/11

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. 23/11

Δημοσίευση από noir »

stroformi έγραψε:Δε φτάνει που έχουμε να διανύσουμε διπλό κόπο για να αποκτήσουμε φωνή στην αγορά εργασίας αντί να αναβαθμίζουμε τη σχολή μας με όποιον τρόπο μπορούμε (και με διεκδικήσεις βέβαια), έχουμε βγάλει και όνομα στην πιάτσα για το πόσες λίγες μέρες έχουμε κάνει ατόφιο μάθημα.
Ποιους τροπους εχεις εσυ δλδ εσυ κατα νου; Τα θεματα που αντιμετωπιζουμε περιοριζονται συντεχνιακα στη σχολη μας και μονο ή ειναι ευρυτερα στην εκπαιδευση και στη ζωη μας περα απο φοιτητες;
apolski έγραψε:Παντως αν πανε να μας βαλουν διδακτρα οπως στην Αγγλια πιστεψε με θα βγω κι εγω στο δρομο. Μεχρι τοτε καλο υπνο και διαβασμα στο σπιτι...
Στην αγγλια, σε πρωτη φαση μπηκαν διδακτρα, και η εκπαιδευση εκει εδω και χρονια θεωρειται ενα ακομα εμπορικο προιον, το οποιο μαλιστα "πουλάει" καλα διεθνως. Ο τριπλασιασμος των διδακτρων ειναι απλα μια καλυτερη εκμεταλλευση αυτου του προιοντος. Τιποτα δε γινεται απο τη μια μερα στην αλλη. Ειναι αναγκη να βρεθουμε προς τετελεσμενων γεγονοτων δλδ για να αναλαβουμε δραση, οπου ηδη θα βρισκομαστε αντιμετωποι με αμετακλητες καταστασεις με τις οποιες δε μπορουμε παρα να συμβιβαστουμε;
lunatic έγραψε:Εχω φίλους σε Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ΤΕΙ Αθηνας, ΤΕΙ Πειραια και ΑΣΟΕΕ.
ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς δεν έχει κάνει όσες καταλήψεις έχουμε κάνει εμείς.... Φίλε μου do urden λυπάμαι που στο λέω (λυπάμαι που δεν το χεις καταλάβει μόνος σου) αλλά εισαι μειοψηφία...
stroformi έγραψε:Πάντως δεν είναι και άσχημα σε σχέση με το χάος εκεί έξω. Σίγουρα το καλύτερο σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα στην Αθήνα. Ψυχραιμία
Ευτυχως, ομως ειμαστε στο εμπ, το οποιο εχει παραδοση σε κινητοποιησεις και αγωνες, και για αυτο ειναι και το ιδρυμα που προς το παρον, εχει αγγιχτει λιγοτερο απο τις διαταξεις του νομου πλαισιου, οταν σε αλλα ιδρυματα ηδη τα διαχειριζονται managers (βλεπε ΠΑΜΑΚ).
τελειωμένος έγραψε:Ερώτηση: Θα συζητηθεί κάποιο από τα παρακάτω θέματα;
-νομιμοποίηση ημιυπαίθριων
-περαίωση
-ρύθμιση εφημεριών του ΕΣΥ
-γονικές άδειες
-ασφάλιση εισοδήματος ελευθέρων επαγγελματιών σε περίπτωση προσωρινής ή μόνιμης μερικής ή ολικής ανικανότητας εργασίας
-Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τα ταμεία
-κάλυψη οδοντιατρικών εργασιών
-επιδότηση ασφάλισης υπαλλήλων που εργάζονται σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες
-δημιουργία παιδικών σταθμών κοντά σε νοσοκομεία, ΔΕΚΟ και άλλες υπηρεσίες που απασχολόυν πληθώρα γυναικών και δεν έχουν τί να κάνουν τα παιδιά τους
-προστασία της μητρότητας
-νομιμοποίηση της τετραϋδοκανναβινόλης
-δημιουργία ποδηλατοδρόμων
-ετήσιο σύστημα εξετάσεων για όλους όσους εργάζονται στους χώρους υγείας προκειμένου να διατηρήσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και να γλυτώνουμε από αμέτρητους
-κατάργηση ακτινογραφίας θώρακος για την εγγραφή σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα
-ανακύκλωση
-κι άλλα πολλά....
-.....
?????
Νομιζω το μονο που χρειαζεται για να συζητηθουν τα θεματα αυτα ειναι καποιος να τα θεσει. Απο μόνα τους αποκλειεται, αφου την κοινωνικη πραγματικοτητα δεν την αντιλαμβανονται ολοι/ες ολιστικα ουτε με τον ιδιο τροπο. Συνεισφορες στη θεματαλογια των συνελευσεων μπορουν ομως να βοηθησουν αυτο να αλλαξει σε καποιο βαθμο.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
stroformi
Real Name: Δήμητρα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από stroformi »

Τρόποι όπως εκείνη τη διοργάνωση για το ελεύθερο λογισμικό, πιο δυνατό σύλλογο φοιτητών και γενικά όσο ασχολείσαι με τη σχολή σου τόσο προκύπτουν χιλιάδες επιμέρους θέματα και τρόποι.
Όσο αναφορά για το σύνολο (που λες), έχουμε χορτάσει θεωρία. Από τότε που τέλειωσα πουθενά δεν μου χρησίμεψε αυτή η γενικούρα του αγώνα* πέρα του ότι σίγουρα απέκτησα μια καλύτερη ταυτότητα σαν ενημερωμένος και συνειδητός πολίτης. Δεν άξιζε όμως να μάθω λιγότερα για αυτό το λόγο. Κατά τα άλλα, τα πράγματα χειροτερεύουν συνεχώς στα θέματα που διεκδίκησε το περιβόητο φοιτητικό κίνημα των νόμων Μαριέττας και τι έμεινε;
Ένα αγχός, μια σχολή με χίλια προβλήματα, οι πιο διεκδικητοί ή να παλεύουν να τελειώσουν και να έχουν βάλει στο πλάι τα συνδικαλιστικά γιατί δεν πάει άλλο, οι πιο έξυπνοι να την έχουν κάνει για καπιταλιστικά κράτη (όνομα και μη χωριό) και όσοι αισθάνονταν κομμάτι ενός συνόλου, χωρίς να είναι προστάρηδες στα κόμματα, δεν είχαν τα φράγκα να την κάνουν και είπαν να μπουν σε αυτό που λέμε μέση ελληνική αστική τάξη να τρώνε τ'αγγούρι.

*Που τώρα που το σκέφτομαι, εσύ πώς είσαι τόσο γενικός και παλεύεις για τα πάντα αφού ακόμα δεν είσαι τα πάντα; Είσαι φοιτητής, δεν είσαι παρά ενιότε αποσπασματικά ενταγμένος στο εργατικό δυναμικό της χώρας, δεν έχεις ακόμα οικογένεια, εκτός αν μικροπαντρεύτηκες, πώς παλεύεις για τα πάντα; Μήπως επειδή έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο; Λέω εγώ...
(γενικά μιλάω, το δεύτερο πρόσωπο είναι ποιητική αδεία)
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Ισως να μη σου χρησιμεψε, πρωτον επειδη εχεις την ανεση και τη τυχη να απολαμβανεις καποια πραγματα που αλλοι δεν εχουν, και δευτερον επειδη καποιοι αλλοι εχουν θυσιαστει για να απολαμβανεις καποια κεκτημενα.

Ο μονος λογος που θα μπορουσε να με ξενερωσει ο αγωνας, το κινημα, ειναι πως καποιοι ανθρωποι, κανουν θυσιες με μικρα ή μεγαλα τιμηματα (απο το να καθυστερου να τελειωσουν τη σχολη τους μεχρι να στερουνται την ελευθερια τους), για να χαιρονται κεκτημενα ανθρωποι σαν και του λογου σου.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
τελειωμένος
Real Name: Κώστας

Δημοσίευση από τελειωμένος »

Λές να είναι στο εργατικό δυναμικό φορολογούμενος πολίτης από το 2005? παντρεμένος από το 2006 με το πρώτο παιδί το 2007 και το δεύτερο το 2009? Λές να έχει μία γυναίκα που να τρώει το αγγούρι ανάμεσα σε δουλειά και δύο μωρά; Λές να του ζητάνε από παντού λεφτά? από την εφορεία, την πολεοδομία, τα ταμεία, τις τράπεζες κλπ?
(το τρίτο πρόσωπο είναι ποιητική αηδία)
Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι παντρεμένος.
Άβαταρ μέλους
stroformi
Επικοινωνία:

Εσύ που το ξέρεις ρε αγόρι ότι εγώ "έχω την άνεση και την τύχη να απολαμβάνω κάποια πράγμαρτα που άλλοι δεν έχουν"(δακρύβρεχτο)?
Ποιος σου έδωσε την ελευθερία να επινοείς καταστάσεις που σε βολεύουν για να δημιουγρείς επιχειρήματα ώστε να στηρίξεις την άποψη σου? Μήπως ένα ιδεολογικό κατεστημένο που μας έχει πρήξει στα μεγαλοιδεατικά τσιτάτα χωρίς αντίκρισμα και ουσιαστικά ερείσματα στην κοινωνία;
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Να πεταχτώ κι εγώ λίγο.

Πρώτον:
stroformi έγραψε:[..] πώς παλεύεις για τα πάντα; Μήπως επειδή έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο; Λέω εγώ...
stroformi έγραψε:Ποιος σου έδωσε την ελευθερία να επινοείς καταστάσεις που σε βολεύουν για να δημιουγρείς επιχειρήματα ώστε να στηρίξεις την άποψη σου?
Απ'ότι φαίνεται, την ελευθερία αυτή του την έδωσες εσύ, κάνοντας πρώτη αυτό που αργότερα δε σ'άρεσε.

Δεύτερον:
noir έγραψε:Ισως να μη σου χρησιμεψε, πρωτον επειδη εχεις την ανεση και τη τυχη να απολαμβανεις καποια πραγματα που αλλοι δεν εχουν, και δευτερον επειδη καποιοι αλλοι εχουν θυσιαστει για να απολαμβανεις καποια κεκτημενα.
Κι όμως, υπάρχει κόσμος που, ενώ δεν απολαμβάνει τίποτα από αυτά που αναφέρεις, προτιμάει να παλέψει για ένα αμάξι και μια γκόμενα ή για μια θέση δουλείας (και όχι εργασίας). Οπότε, όντως ο αγώνας που λέμε εμείς εδώ του φαίνεται άχρηστος, όπως πχ φαίνεται και στην stroformi.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
stroformi
Επικοινωνία:

εγώ αναφέρθηκα γενικά στους φοιτητές ότι έχουν ελεύθερο χρόνο. O noir ανάφερεται σε "ανθρώπους σαν και του λόγου μου" με ανέσεις κτλ...νομίζω δεν ισχύει τόσο ο παραλληλισμος σ.

Και δε χρειάζεται να πηγαίνεις στον αντίποδα, οτι δηλαδή όποιος δεν συμφωνεί με τις καταλήψεις είναι υλιστής και παλεύει μόνο να τη βολέψει. Έλεος! Πόλωση ΝΔ ΠΑΣΟΚ μου κάνει αυτό! (Επίκαιρο)
Επίσης, επιμένω ότι ο μεγάλος αγώνας είναι τι τομάρι θα γίνει κάποιος αφού τελειώσει. Εκεί που κάνεις πράξη ζωής τη θυσία και δεν περιορίζεσαι στη θυσία να τελειώσεις αργότερα όπως λέει ο noir. Που μπροστά στο να μην γίνεις βολεψάκιας ή να την κάνεις για να γλιτώσεις η θυσία του αφήνω πίσω το διάβασμα μου για να συμμετέχω στον αγώνα είναι τί-πο-τα.
maria_20
Real Name: Μαρία

Δημοσίευση από maria_20 »

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ (στηρίχτηκε από ΔΑΠ) : 74
ΠΑΣΠ :5
ΡΑΦ-ΕΑΑΚ ΑΝΑΡΠΑ-ΕΑΑΚ ΑΡΕΝ :65
ΠΚΣ-ΜΑΣ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ: 53
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 4(ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ):1
ΛΕΥΚΑ:4
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Ποιος σου έδωσε την ελευθερία να επινοείς καταστάσεις που σε βολεύουν για να δημιουγρείς επιχειρήματα ώστε να στηρίξεις την άποψη σου?
Γενικά σε αυτό το φόρουμ όποιος είναι κατά των καταλήψεων και του να χάνονται μαθήματα είναι βολεμένος σύμφωνα με μερικούς...
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
Σουβλακοφάγος
Real Name: Νίκος
Facebook ID: 661164630

Δημοσίευση από Σουβλακοφάγος »

αυτό σημαίνει ότι τετάρτη πέμπτη παρασκευή θα είναι ανοιχτή η σχολή;
Θα σε τιμωρήσω σκληρά στο όνομα του Τζατζικιού ;)
Άβαταρ μέλους
Nasia!
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Νάσια παραγοντικό
Facebook ID: 1169014285

Δημοσίευση από Nasia! »

εμμ... ναι? αφου το λεει και το ονομα του πλαισιου! :)
The world is not enough, but it is such a perfect place to start, my love.
Άβαταρ μέλους
Σουβλακοφάγος
Real Name: Νίκος
Facebook ID: 661164630

Δημοσίευση από Σουβλακοφάγος »

και εμείς που έχουμε αύριο να πάμε γήπεδο
πως θα κοιμηθούμε την τετάρτη ? :cry:
Θα σε τιμωρήσω σκληρά στο όνομα του Τζατζικιού ;)
Ευ-Αγγελος
Real Name: ...

Δημοσίευση από Ευ-Αγγελος »

Κατά τα άλλα, τα πράγματα χειροτερεύουν συνεχώς στα θέματα που διεκδίκησε το περιβόητο φοιτητικό κίνημα των νόμων Μαριέττας και τι έμεινε;

Εφοσον οπως λες , τα πραγματα χειροτερευουν εσυ τι κανεις για αυτο?
Orestis_88
Real Name: Orestis

Δημοσίευση από Orestis_88 »

Εγώ ένα ξέρω... Πως αν δεν ήταν και οι κύπριοι σε αυτή τη σχολή, όλο κλειστή θα ήταν... Επειδή, ενώ και εμείς έχουμε πολιτικές ιδεολογίες και παρατάξεις, βλέπουμε τη ζημιά που δημιουργούν οι (υπερβολικά) συχνές καταλήψεις, και στους φοιτητές αλλά και στο ίδιο το σκεπτικό της κατάληψης...
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

"Ως σύλλογος ΣΕΜΦΕ με αυτήν μας την απόφαση θέλουμε να δηλώσουμε με τον σαφέστερο τρόπο ότι μας είναι πλήρως αδιάφορος ο στραγγαλισμός του ελληνικού νοικοκυριού μέσω των νέων μέτρων.

Ακόμα μας είναι αδιάφορη η κατρακύλα του ελληνικού πανεπιστημίου, καθώς εκτός του ότι δεν θα συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε κινητοποίηση προτίνουν οι γραφικοί δεν θα κάνουμε και τίποτα από μόνοι μας. Απλά δεν θα κάνουμε τίποτα.

Τέλος θέλουμε να δηλώσουμε υπερήφανοι γι' αυτή μας την απόφαση, και για την απόφασή μας να βάλουμε το μάθημά μας πάνω απ' όλα."

Εγώ απ' τη μεριά μου έχω να δηλώσω ότι κάθε λαός έχει αυτό που του αξίζει. Έτσι ας μην γκρινιάζουμε γιατί ό,τι αντιμετωπίζουμε είναι αποτέλεσμα των δικών μας αποφάσεων, ή των δικών μας μή αποφάσεων.

Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής
είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται.
Bertolt Brecht

Υ.Γ. Τέλος θα ήθελα να εφυστίσω στην προσοχή των ΚΝΙτών, καθώς αυτοί που τους ψήφιζαν παλαιότερα όταν κατέβαζαν "ανοιχτή σχολή" είναι οι ίδιοι που τους αψήφισαν τώρα στηρίζοντας τον συντηριτισμό.
Γι' αυτό καλά θα κάνουν να μην μας παρουσιάζουν κάθε απόφαση ή επικράτηση της ΠΚΣ ως μαχητική και πρωτοπόρα κομμουνιστική γιατί σε λίγο θα γελάν και οι πέτρες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος papagalakos την Τρί Νοέμ 23, 2010 6:37 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”