Γενική Συνέλευση Φ.Σ. 23/11

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
sos
Real Name: Κώστας
Facebook ID: 0

Γενική Συνέλευση Φ.Σ. 23/11

Δημοσίευση από sos »

Ευ-Αγγελος έγραψε:Παρατηρηστε παντως, οτι τα παιδια που ψηφισαν για καταληψη ειναι σαφως περισσοτερα απο τι εκεινα που ψηφισαν για ανοιχτη σχολη.
:lol: Καλό.... Να θυμίσω ότι όταν κάποιοι στο παρελθόν λέγανε το ίδιο πράγμα, αλλά από την ανάποδη, δηλαδή ενώ ψηφίστηκε κατάληψη, είπε ότι "η πλειοψηφία ήθελε ανοιχτή σχολή", βασισμένος στο άθροισμα των υπολοίπων που δε βγήκαν τελικά, τότε του κάναν επίθεση κάποιοι εδώ μέσα. Αποφασίστε λοιπόν τι στάση θέλετε να κρατήσετε απέναντι σε κάποια πράγματα και μετά ενδιαφερθείτε για τη σχολή και γενικά για το "κοινό καλό".
Αν ένα πρόβλημα δεν έχει λύση, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. 23/11

Δημοσίευση από LocknLoad »

Η πλειοψηφια (ποτε?) δε θα εβγαζε ΜΗ-καταληψη σε περιπτωση ψηφισματος

Οι μονοι που κανανε τη διαφορα σε καταληψη και μη-καταληψη (σε παρομοιες συζητησεις) ηταν οι ΠΚΣιτες, οι οποιοι τελευταια θελανε 1 ή 2 μερες κλειστης σχολης για πορεια αλλα μπροστα στις 3 μερες καταληψης των ΕΑΑΚιτων ηταν "καλυτερη" επιλογη για μερικους και το αντιμετωπιζανε σαν "μη-καταληψη" και το υποστηριζαν. Αν λοιπον επεφτε το ερωτημα καταληψης ή οχι και καμια αλλη επιλογη (γιατι αυτο ειναι το ψηφισμα, ενα ναι ή οχι σε μια μονο προταση) πιθανοτερο να φευγανε απο τη συνελευση και στη τελικη να ειχαν το ελευθερο τα ΕΑΑΚ να παρουν το ψηφισμα (μιας που τις περισσοτερες φορες εχουν τη πλειοψηφια εναντι της χουφτας ΠΑΣΠιτων και ΔΑΠιτων) ή ακομα και να υποστηριζαν τη καταληψη... οχι?
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
adriano17
Real Name: Γιάννης

Δημοσίευση από adriano17 »

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους σήμερα. Σε αυτούς που κόντρα στο παρακμάζων ρεύμα διατυμπάνισαν το δικαίωμά τους στην μάθηση και την εκπαίδευση, θέοντας το υπεράνω κάθε άλλης κοινωνικής διεκδίκησης. Ακόμα όμως, και ένα μεγάλο μπράβο σε όλους αυτούς, από όποια σκοπιά και να το δεί κανείς, οι οποίοι έβαλαν στην άκρη τα κομματικά-πολιτικά τους προσωπεία, είδαν ξεκάθαρα που έγκειται το φοιτητικό τους συμφέρον και με θάρρος και παρρησία το υποστήριξαν
Όσοι ήσασταν στη ΓΣ θα θυμάστε νομίζω έναν τύπο με μπλέ πουκάμισο και γυαλιά να ορίεται γύρω από το πόσο ευεργετικές μποτούν να είναι οι φρέσκιες ιδέες και οι ριξικέλευστες προτάσεις, όταν υποστηριχθούν από λογικά και ευσταθή επιχειρήματα μέσα από το διάλογο και τα όργανα συνδιοίκησης....
φίλε COn,πρέπει να κάνεις πλάκα ε? πες τουλαχιστον ότι δεν τα πιστεύεις αυτά που λες καταβάθως να ηρεμήσουμε.Μπράβο σε ποιους λες,τους 150 που παρακολούθησαν όλη τη συνέλευση κι από τους οποίους οι 115 ψήφισαν κατάληψη ή στους 40 που έφερε η δαπάρα για να πάρει τη συνέλευση? πριν έρθουν μήπως τους είχατε βάλει και τους 40 σε καμιά αίθουσα όπου ακουγόταν επί 2 ώρες από μεγάφωνο "Θα μπω στη συνέλευση να ψηφίσω δαπ για να μην κλείσει η σχολή" ? ποιο θάρρος,ποια παρρησία, ποιες φρέσκιες ιδέες, ποιες ριξικέλευστες προτάσεις?λες για κίνημα στην πλάτη των φοιτητών? βλέπεις τι μέτρα περνάνε παντού τον τελευταίο χρόνο? Κι επειδή δεν σε ξέρω και καλά,δεν ξέρω τι έτος ακριβώς είσαι κλπ,αν θες να μιλάς για ανοιχτή σχολή πάντα,δικαίωμα στη μάθηση, εσύ ο ίδιος πως τα πας στη σχολή? περνάμε τίποτα ή μόνο τραπεζάκι δαπ και καφέ στο millenium?
Ξεκαθαρίζω ότι σέβομαι και το πλαίσιο της δαπ και την απόφαση της γενικής συνελευσής αλλά αυτά που λες απλά δεν υπάρχουν.Πάντως σου ξαναλέω,αν πεις ότι κάνεις πλάκα καταβάθως ή παραδεχτείς ότι τα λες λίγο υπερβολικά βρε αδερφέ,παίρνω πίσω πολλά απο αυτά που είπα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος adriano17 την Τρί Νοέμ 23, 2010 10:36 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
do urden
Real Name: alex

Δημοσίευση από do urden »

con εμενα ουτε το ποσα εχεις περασει με νοιαζει ουτε το οτι τελικα πιο πολυ θελανε καταληψη..ναι η εξουσια ειναι στις γενικες συνελευσεις και μπραβο που χτυπησες ενα κουδουνακι και ηρθαν τα παιδια να σε ψηφισουν..αυτο που δεν ανεχομαι ομως ειναι να μιλας για το φοιτητικο κινημα σαν να νοιαζεσαι για αυτο..δεν ανεχομαι να λες οτι η καταληψη των ΕΑΑΚιτων θα γαμησει το κινημα ενω η πουτανα η ΕΦΕΕ θα το αναζοπυρωσει..σοβαρεψου λιγο..πως θα γινεις απο βοσκος γαιοκτημονας αν δεν σοβαρευτεις?
i was told that i could fly when least expected..cloud connected
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

manos έγραψε:se peirazei pou mpainoun atoma apo alles sxoles (apo poies parata3eis den leme) kai pshfizoun gia thn semfe???
Ναι, με πειράζει. Και γίνε πιο συγκεκριμένος.
manos έγραψε:Aytoi pou mphkan teleutaia stigmh apla ithelan anoixth sxolh !!
Όντως. Δεν πάσχουν από κάτι, για να έχουν το ακαταλόγιστο. Ως εκ τούτου, επί της στάσης τους θα κριθούν.
C0n έγραψε:Σεβόμαστε την πλειοψηφία Έκτορα.
Για μαζέψου πιτσιρίκο. Και αυτό αναφέρεται στα παιδιάστικα επιχειρήματα που χρησιμοποιείς.

Λοιπόν:
C0n έγραψε:Το ξέρω ότι χαλάσαμε τα σχέδια της ΕΑΑΚ σας για καταλήψεις διαρκείας (και πού είσαι ακόμα δηλαδή...) αλλά οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες αυτά έχουν.
Δεν έχουμε κάποιου είδους φετίχ με την κατάληψη στα ΕΑΑΚ. Κάνουμε μια ολόκληρη ανάλυση της πραγματικότητας, αποφασίζουμε τη στάση την οποία θέλουμε να προτείνουμε να κρατήσει ο σύλλογος, και προτείνουμε μια σειρά δράσεων μέσω των οποίων μπορεί να στηριχτεί και να προωθηθεί αυτή η στάση. Και ναι, μέρος της ανάλυσής μας περιλαμβάνει την κατάληψη ως μια τέτοια δράση. Αν θες να διαφωνήσεις, διαφώνησε. Αλλά μην το παίζεις ξερόλας, παρουσιάζοντας όλη την προαναφερθείσα διαδικασία ως ένα απλό "κόλλημα". Προσβάλλεις τη νοημοσύνη των αναγνωστών σου.

Επίσης, γνωρίζω πολύ καλά τα περί των αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών. Και γι' αυτό ακριβώς, προτιμώ τα θέματα και οι αποφάσεις να περνούν μέσω του ίδιου του κόσμου της σχολής και μέσω Γενικών Συνελεύσεων, και όχι μέσω Δ.Σ. και αντιπροσωπευτικών οργάνων. Επειδή με ενδιαφέρει να απευθυνθώ σε φοιτητές και οι Γενικές Συνελεύσεις περιλαμβάνουν του φοιτητές στη λήψη των αποφάσεων.
C0n έγραψε:Μην ξεχνάς, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήταν αυτή που από την πρώτη κιόλας συνέλευση της χρονιάς πρότεινε αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων με σκοπό ακριβώς τέτοια φαινόμενα να εξαλέιφονται.
Με μπέρδεψες. Προτείνατε αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής ώστε να βγάζουν ευκολότερα τα ΕΑΑΚ καταλήψεις; Πρόσεξε λίγο τη σύνταξη σου, ή σταμάτησε τις πολιτικές κωλοτούμπες.
C0n έγραψε:Με μυστική καθολική ψηφοφορία, ή έστω με ψήφιση προτάσεων και όχι πλαισίων μόνο δημοκρατικότερες αλλά κάι πολυσυλλεκτικότερες θα μπορούσαν να γίνουν οι συνελεύσεις.
Πρώτον, το πλαίσιο είναι μια καταγραφή του τρόπου σκέψης με βάση τον οποίο προτείνονται οι δράσεις. Σε αντίθεση με κάποιον που θέλει να κατεβαίνουν προτάσεις, δεν αντιμετωπίζω τον κάθε έναν που βρίσκεται μέσα στη συνέλευση σαν έναν τύπο που καλείται απλά και μόνο να επικυρώσει την α' ή β' δράση. Θεωρώ υποχρέωσή μου και στοιχειώδη σεβασμό το να έχει σαφή εικόνα του τί λέω και του γιατί ζητάω ό,τι ζητάω. Και να τίθεται στην κρίση του όλη αυτή η ανάλυση. Και εν τέλει, η απόφαση του συλλόγου να εμπεριέχει αυτό το σκεπτικό που παρουσιάστηκε και κρίθηκε.
Όσο για τη μυστική ψηφοφορία, σου υπενθυμίζω ότι δε βρισκόμαστε σε εθνικές ή πρυτανικές εκλογές, αλλά σε αμεσοδημοκρατική διαδικασία. Η ψήφος πρέπει να είναι φανερή, στις συνελεύσεις ενός εργασιακού ή εκπαιδευτικού χώρου. Όταν όλα τα μέλη καλούνται να πάρουν από κοινού μια απόφαση, δε μπορεί να κρύβουν τη στάση τους. Και γενικά το να έχει κανείς θάρρος γνώμης είναι κάτι που πρέπει να προωθείται.
C0n έγραψε:Προφανώς όμως, από τη στιγμή που το σύστημα αυτό σας βόλεψε μέχρι σήμερα, δεν σκεφτήκατε ποτέ τρόπους αντίδρασης οταν θα γυρνούσε μπούμερανγκ και θα σας χτύπαγε στο κεφάλι.
Ναι μωρέ, λες κι οι Γενικές συνελεύσεις υπάρχουν μόνο για να επικυρώνουν τη βαρβατίλα της χ ή ψ παράταξης ή συλλογικότητας. Θέλω να υπάρχουν ακριβώς λόγω του αμεσοδημοκρατικού τους χαρακτήρα και της δυνατότητας να μαζευτούν τα μέλη ενός χώρου και να διαμορφώσουν τα ίδια τη συλλογική τους στάση. Όχι για να παίζω μπάλα μόνος μου και να αυτοχειροκροτούμαι, όπως (ιδιαίτερα αποτυχημένα) προσπαθείς να το παρουσιάσεις.
C0n έγραψε:Τώρα κατήγγελνε όσο θές, άμα θες θέσπισε και νέο κανόνα δήθεν "καταστατικό" σύμφωνα με τον οποίο να κρίνουν οι ΕΑΑΚίτες κατα πόσον ένας φοιτητής έχει δικαίωμα ψήφου στη ΓΣ αναλόγως με το πόσο κομματόσκυλο είναι και πόση από τη ΓΣ έχει παρακολουθήσει.
Αυτό έλειπε, να κάνω το φασίστα εδώ μέσα. Προφανώς δε μπορώ και δε θέλω να απαγορέψω την ψήφο με βάση το πόση ώρα έκατσε κάποιος μέσα. Αλλά όταν χαρακτηρίζω μια συμπεριφορά ως προσβλητική, το εννοώ. Κι έχω την ελπίδα πως μερικοί-μερικοί θα δείξουν το φιλότιμο να ντραπούν γι' αυτό.
C0n έγραψε:Μάθημα μέχρι την Παρασκευή θα γίνει.
Το είπαμε, είναι απόφαση της συνέλευσης.
C0n έγραψε:Σκατοπρόβατα του κερατά εν τέλει είναι οι ανένταχτοι-πολιτικοποιημένοι φοιτητές οι οποίοι κράτησαν προς μεγάλη σας απογοήτευση τη σχολή ανοιχτή, ή μια χούφτα αριστεριστές που διαλαλούν οτι παλεύουν, χωρίς να ξέρουν τι είναι αυτό για το οποίο παλεύουν, προτείνουν κατάληψη και ξερό ΟΧΙ, χωρίς να αντιπροτείνουν, σχολιάζουν-ταμπελώνουν- ασεβούν εις βάρος του αποτελέσματος της ΓΣ.
Εξετάζοντας το λογικά, μάλλον οι πρώτοι γιατί οι δεύτεροι είναι ιδιαίτερα σπάνιο είδος, και σίγουρα μικρή μειοψηφία μεταξύ όσων τσουβαλιάζεις έτσι. Γενικά πάντως, το να ψηφίσει κανείς τη θέση α' χωρίς να έχει κάνει το στοιχειώδη κόπο να ακούσει οποιαδήποτε άλλη είναι κρυστάλλινο δείγμα προβατίσιας πολιτικής συμπεριφοράς.
C0n έγραψε:Γιατί κανένα μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν έχει αμφισβητήσει αποτέλεσμα ΓΣ ακόμα και εάν διαφωνούσε με αυτό.
Αυτό το θεωρείς κατόρθωμα;
C0n έγραψε:Όλοι εσείς που μέχρι σήμερα φωνάζετε συνθήματα τύπου "οι εξουσία στις ΓΣ" πώς ξαφνικά δεν σας αρέσει η διαδικασία και την κατακρίνετε??? ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΕΣΑΣ
Μετά τα παραπάνω, πού ακριβώς στηρίζεις αυτή τη φράση πλέον; Προσωπικά νιώθω μια χαρά με τις επιλογές μου και τις θεωρώ συνεπέστατες και με τις απόψεις μου και μεταξύ τους. Πράγμα που δε μπορώ να πω για μια παράταξη που πριν την ψηφοφορία αφήνει όλο το πολιτικό της πλαίσιο στην άκρη και κατεβάζει ένα ξερό "ανοιχτή σχολή". Τόσο λίγο σέβεστε την εικόνα της "συνεπούς πολιτικής δύναμης" που καλλιεργείτε;
C0n έγραψε:επειδή βλέπω οτι γενικά πέφτει πολλή χολή από τους γνωστούς-άγνωστους μάγκες του πληκτρολογίου, ένα έχω να πώ: ΡΙΧΤΕ ΚΙ ΑΛΛΗ ΜΑΓΚΕΣ ΜΟΥ, ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΗ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ.
....... :roll:

do urden, ηρέμησε.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

C0n έγραψε:Σεβόμαστε την πλειοψηφία Έκτορα. Το ξέρω ότι χαλάσαμε τα σχέδια της ΕΑΑΚ σας για καταλήψεις διαρκείας (και πού είσαι ακόμα δηλαδή...) αλλά οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες αυτά έχουν. Μην ξεχνάς, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήταν αυτή που από την πρώτη κιόλας συνέλευση της χρονιάς πρότεινε αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων με σκοπό ακριβώς τέτοια φαινόμενα να εξαλέιφονται. Με μυστική καθολική ψηφοφορία, ή έστω με ψήφιση προτάσεων και όχι πλαισίων μόνο δημοκρατικότερες αλλά κάι πολυσυλλεκτικότερες θα μπορούσαν να γίνουν οι συνελεύσεις. Προφανώς όμως, από τη στιγμή που το σύστημα αυτό σας βόλεψε μέχρι σήμερα, δεν σκεφτήκατε ποτέ τρόπους αντίδρασης οταν θα γυρνούσε μπούμερανγκ και θα σας χτύπαγε στο κεφάλι.
Μιλάς για αμεσοδημοκρατία ; Άμα θεωρείς το να έρχεται ο άλλος λιγα λεπτά πριν την ψηφοφορία και να αποφασίζει για το τι θα κάνουμε χαρακτηριστικό της τότε τι να σου πω ...
Επίσης , εσύ μίλησες πρώτος για την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης ; Μπράβο σου , νοιάζεσαι για μας , τι ωραία η σκέψη σου αυτή , κέρδισες 10 ψήφους .
Πρόσεχε τι λες γιατί απο ενα σημείο και μετά ξεπερνάς κάποια ορια .
Άβαταρ μέλους
Libo
Real Name: HATE
Facebook ID: 666

Δημοσίευση από Libo »

manos έγραψε:Falgorn se peirazei pou mpainoun atoma na pshfisoun teleutaia stigmh pou den exoun akousei opws les kai tous allous enw den se peirazei pou mpainoun atoma apo alles sxoles (apo poies parata3eis den leme) kai pshfizoun gia thn semfe???Aytoi pou mphkan teleutaia stigmh apla ithelan anoixth sxolh !!
Αυτά τα συμπεράσματα , από που τα βγάζεις ?Το πρώτο αναιρεί το δεύτερο ? Δε νομίζω ... κάτι λάθος έχει απλά ο συλλογισμός σου .Δηλαδή , δεν υπάρχει η πιθανότητα να τον πειράζουν και τα δύο ? :?: :?: :?:

Εγώ πάντος δεν αντιλήφθηκα κάτι τέτοιο στη σημερινή Γ.Σ. .Πιστεύω πως άμα είχε γίνει , θα είχε παιχτεί κανα νταβαντούρι ... Είσαι σίγουρος οτι έγινε ?
I Have No Mouth, and I Must Scream...

Φονιάδες των λαών, Νοικοκυραίοι.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
C0n
Real Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από C0n »

Ο πολιτικάντικος κρετινισμός έχει χτυπήσει κόκκινο εδω μέσα! Μεταβαίνετε όλοι σας από τη λάσπη στη παραφυλλολογία με το γνωστο πάντα λεωφορείο της παρερμηνείας.

κρετίνισμος Νο1:
φίλε COn,πρέπει να κάνεις πλάκα ε? πες τουλαχιστον ότι δεν τα πιστεύεις αυτά που λες καταβάθως να ηρεμήσουμε.Μπράβο σε ποιους λες,τους 150 που παρακολούθησαν όλη τη συνέλευση κι από τους οποίους οι 115 ψήφισαν κατάληψη ή στους 40 που έφερε η δαπάρα για να πάρει τη συνέλευση? πριν έρθουν μήπως τους είχατε βάλει και τους 40 σε καμιά αίθουσα όπου ακουγόταν επί 2 ώρες από μεγάφωνο "Θα μπω στη συνέλευση να ψηφίσω δαπ για να μην κλείσει η σχολή" ? ποιο θάρρος,ποια παρρησία, ποιες φρέσκιες ιδέες, ποιες ριξικέλευστες προτάσεις?λες για κίνημα στην πλάτη των φοιτητών? βλέπεις τι μέτρα περνάνε παντού τον τελευταίο χρόνο? Κι επειδή δεν σε ξέρω και καλά,δεν ξέρω τι έτος ακριβώς είσαι κλπ,αν θες να μιλάς για ανοιχτή σχολή πάντα,δικαίωμα στη μάθηση, εσύ ο ίδιος πως τα πας στη σχολή? περνάμε τίποτα ή μόνο τραπεζάκι δαπ και καφέ στο millenium?
Ξεκαθαρίζω ότι σέβομαι και το πλαίσιο της δαπ και την απόφαση της γενικής συνελευσής αλλά αυτά που λες απλά δεν υπάρχουν.Πάντως σου ξαναλέω,αν πεις ότι κάνεις πλάκα καταβάθως ή παραδεχτείς ότι τα λες λίγο υπερβολικά βρε αδερφέ,παίρνω πίσω πολλά απο αυτά που είπα
το παραλήρημα περί μεγαφώνων και μέτρων δεν θα το σχολιάσω. Προφανώς τα αποψινά γεγονότα δημιούργησαν τόσες τρικυμίες σε τόσα κρανία που χάνουμε και τα λόγια μας. Να ενημερώσω τους ελάχιστους που το απολαμβάνουν πάντως πως τόσο η αναλυτική μου βαθμολογία, όσο και το πόθεν έσχες μου βρίσκεται στη διάθεση του καθενός να το δεί και να ελέγξει τη συνέπεία μου στα φοιτητικά μου καθήκοντα. Βασικά δεν το διαθέτω απλά, [ΠΡΟΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΝ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ. Και όχι αγαπητέ μου διαδικτυακέ επαναστάτη (ένας ακόμα, οποία έκπληξις! :lol: ) ότι λέω το πιστεύω ακράδαντα. Η διαφορά μας ξέρεις ποιά είναι?? οτι εγώ διαθέτω την βούληση να μιλήσω δημοσίως και ενυπόγραφα τόσο από εδώ, όσο και στη συνέλευση. ΕΣΥ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΓΣ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΑΥΓΑ???
...
σιγή στο ακροατήριο.
δεν ανεχομαι να λες οτι η καταληψη των ΕΑΑΚιτων θα γαμησει το κινημα ενω η πουτανα η ΕΦΕΕ θα το αναζοπυρωσει..σοβαρεψου λιγο..
ανέχεσαι όμως το γεγονός πως και εγώ, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά που στηρίξαν την προσπάθειά αυτή, δικαιούμαστε να διατηρούμε την άποψή μας. Στην τελική, επικληση στη λογική κανω, οι καταλήψεις (όχι μόνο των σχημάτων της ΕΑΑΚ, μην ξεχνάς ότι κι άλλοι ξύπνησαν σήμερα, μυρίστηκαν κλιμάκωση και προσπάθησαν να το καπηλευτούν) ιστορικά δεν σας οδήγησαν πουθενά. Από την άλλη, η ΕΦΕΕ δεν ξέρουμε οτι είναι κακια, μας λένε οτι είναι κακιά οι αριστερές μειοψηφικές δυνάμεις πρίν 3 γενιές φοιτητών που την εζήσαν για τελευταία φορα (3 γενιές=3x5=15 χρόνια) Εγώ προσωπικά πάντως δεν θα την θεωρήσω και αξιόπιστη σαν πηγή.
Μιλάς για αμεσοδημοκρατία ; Άμα θεωρείς το να έρχεται ο άλλος λιγα λεπτά πριν την ψηφοφορία και να αποφασίζει για το τι θα κάνουμε χαρακτηριστικό της τότε τι να σου πω ...
Επίσης , εσύ μίλησες πρώτος για την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης ; Μπράβο σου , νοιάζεσαι για μας , τι ωραία η σκέψη σου αυτή , κέρδισες 10 ψήφους .
Πρόσεχε τι λες γιατί απο ενα σημείο και μετά ξεπερνάς κάποια ορια .
είπαμε, μπορείτε να μαζευτείτε όλοι σας και να αποφασίσετε απο ποιό χρονικό σημείο και ύστερα κατέχει κανείς το δικαίωμα του να ψηφίζει σε ΓΣ. Δεν παραπονέθηκε κανείς όταν στην προηγούμενη ΓΣ ήρθε κόσμος 4.45, ψήφισε κατάληψη στις 4.50 και έφυγε στις 4.55. Εκεί η ψήφος μας εξυπηρετεί...

και άφησα τον αφηνιασμένο κρετίνο για το τέλος: (είχα ομολογουμένως να κάνω trash πολιτική άπειρα χρόνια, ωστόσο οι συνθήκες και τα μυαλά εδώ το έπιβάλλουν :D )

ΣΙΓΑ ρε ξαβιέ, με τόση μανία που βαράς το πληκτρολόγιο θα ξεχαρβαλώσεις κανα πλήκτρο ναούμ'. :lol: :lol:
Για μαζέψου πιτσιρίκο. Και αυτό αναφέρεται στα παιδιάστικα επιχειρήματα που χρησιμοποιείς.
ΠΩΠΩ. Εστάλην αδιάβασθος. Οποία τρομερή εμπνευσίς. Εβγε μεσιε.
Δεν έχουμε κάποιου είδους φετίχ με την κατάληψη στα ΕΑΑΚ. Κάνουμε μια ολόκληρη ανάλυση της πραγματικότητας, αποφασίζουμε τη στάση την οποία θέλουμε να προτείνουμε να κρατήσει ο σύλλογος, και προτείνουμε μια σειρά...
(επέτρεψέ μου να συμπληρώσω εγώ την φράση:)

...καταλήψεων, από την 1η ΓΣ μέχρι και σήμερα σε μόνιμη βάση. Πρόκειται για γεονός και το ξέρεις, εδω κάναμε κατάληψη για το κείμενο διαβούλευσης ΠΡΙΝ κατατεθεί κείμενο διαβούλευσης, ουτως ώστε να μεταβούν με ασφάλειαν αι αγωνισθαι εις την Κρήτην και να παρασθούν εις τας εργασίας της Πρυτανικής Συνόδου. Το κακό ξεκινάει όταν πάει να χαθεί η εξεταστική. Γιατί όταν δεν θα εφαρμοστει ο νόμος και ορισμένοι απο εμάς τρέχουμε να ανπληρώσουμε εργαστήρια και πάμε ξανά σε διπλές και τριπλές εξεταστικές, αι αγωνισθαί θα λιάζοντο εις τις παραλίες ρουφώντας με περισσή αυταρέσκεια τον φραπέ των. Πρόκειται για κάτι το οποίο δεν επιτρέπει ούτε η συνείδηση, ούτε οι καταβολές μου.
Με μπέρδεψες. Προτείνατε αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής ώστε να βγάζουν ευκολότερα τα ΕΑΑΚ καταλήψεις; Πρόσεξε λίγο τη σύνταξη σου, ή σταμάτησε τις πολιτικές κωλοτούμπες.
α, μπά, μόνος σου μπερδεύτηκες. Προτείνουμε αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής ωστε να βγάζει ευκολότερα ο Σύλλογος, μαζικότερες αποφάσεις. Γιατί γενικά ξέρεις, ΦΣ <>ΕΑΑΚ, ΦΣ<>ΔΑΠ, ΦΣ<>ΚΝΕ. ΦΣ=Φοιτητικός Σύλλογος=Σοιτητές ΣΕΜΦΕ. Λύσε και ξαναδέσε τα κορδόνια σου λοιπόν γιατι μάλλον θα ξανασκοντάψεις.
Πρώτον, το πλαίσιο είναι μια καταγραφή του τρόπου σκέψης με βάση τον οποίο προτείνονται οι δράσεις. Σε αντίθεση με κάποιον που θέλει να κατεβαίνουν προτάσεις, δεν αντιμετωπίζω τον κάθε έναν που βρίσκεται μέσα στη συνέλευση σαν έναν τύπο που καλείται απλά και μόνο να επικυρώσει την α' ή β' δράση. Θεωρώ υποχρέωσή μου και στοιχειώδη σεβασμό το να έχει σαφή εικόνα του τί λέω και του γιατί ζητάω ό,τι ζητάω. Και να τίθεται στην κρίση του όλη αυτή η ανάλυση. Και εν τέλει, η απόφαση του συλλόγου να εμπεριέχει αυτό το σκεπτικό που παρουσιάστηκε και κρίθηκε.
Όσο για τη μυστική ψηφοφορία, σου υπενθυμίζω ότι δε βρισκόμαστε σε εθνικές ή πρυτανικές εκλογές, αλλά σε αμεσοδημοκρατική διαδικασία. Η ψήφος πρέπει να είναι φανερή, στις συνελεύσεις ενός εργασιακού ή εκπαιδευτικού χώρου. Όταν όλα τα μέλη καλούνται να πάρουν από κοινού μια απόφαση, δε μπορεί να κρύβουν τη στάση τους. Και γενικά το να έχει κανείς θάρρος γνώμης είναι κάτι που πρέπει να προωθείται.
Συμφωνούμε απόλυτα. Ο κόσμος οφείλει να ψηφίζει κατα συνείδηση. Τι γίνεται όμως όταν ψηφίσει για πρώτη φορά ένα πλαίσιο και αμέσως κάποιοι τρέξουν να του κολλήσουν στο κουτέλι την ταμπέλα του ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΚΝ-ΕΑΑΚ-ίτη??? 1 Ή σου ρίχνει και εσένα και στη συνείδησή σου μια ΜΟΥΝΤΖΑ και δε ξαναπατάει, ήσου ρίχνει και εσένα και στη συνείδησή σου μια ΜΟΥΝΤΖΑ και δε ξαναπατάει.
Ναι μωρέ, λες κι οι Γενικές συνελεύσεις υπάρχουν μόνο για να επικυρώνουν τη βαρβατίλα της χ ή ψ παράταξης ή συλλογικότητας. Θέλω να υπάρχουν ακριβώς λόγω του αμεσοδημοκρατικού τους χαρακτήρα και της δυνατότητας να μαζευτούν τα μέλη ενός χώρου και να διαμορφώσουν τα ίδια τη συλλογική τους στάση. Όχι για να παίζω μπάλα μόνος μου και να αυτοχειροκροτούμαι, όπως (ιδιαίτερα αποτυχημένα) προσπαθείς να το παρουσιάσεις.
Επίσης έχεις δίκιο. Γιατί άλλα λέτε στην θεωρία και άλλα εφαρμόζετε στην πράξη???

Συμφωνώ οτι πρέπει να διαμορφώνεται η συλλογική μας στάση, να οργανώνεται ο τρόπος δράσης μας κτλ κτλ. αλλά πρώτον:
ΔΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ. Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΗΔΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΑ. και δεύτερον:
Όταν υπερψηφίζεται το πλαίσιο της ΚΝΕ, λενε μόνοι τους συνθήματα? Τα τελευταία δύο χρόνια, το έχουν υιοθετήσει και τα σχήματα? αυτοχειροκροτείστε λοιπόν
Ε ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ????? (όχι επειδή εγώ είμαι ο κωλοτούμπας για σένα. :e_wink: )
Το είπαμε, είναι απόφαση της συνέλευσης.
Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως :e_wink:
Αυτό το θεωρείς κατόρθωμα;
Όχι αλλά αφού είναι και τόσο δεδομένο, γιατί τόση κακία και απαξίωση?? Γιατί αφού δεν είναι κατόρθωμα δεν επιδεικνύεις και εσύ από τη μεριά σου την ίδια ωριμότητα?
:e_surprised:
Μόλις συνειδητοποίησα κάτι.
ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ!
κακό.
Πράγμα που δε μπορώ να πω για μια παράταξη που πριν την ψηφοφορία αφήνει όλο το πολιτικό της πλαίσιο στην άκρη και κατεβάζει ένα ξερό "ανοιχτή σχολή".
Αν το παραπάνω ήταν σε μορφή ερώτησης συντεταγμένης με το "γιατί", η απάντησή μου θα ήταν "Γιατί μπορώ". Κι όχι για κανέναν άλλον λόγο, να βρεί πατημα ο do urden να πεί κι άλλα :)
do urden, ηρέμησε.
do urden, πες κι άλλα! Είμαστε μαζί σου! :mrgreen:
Δε φοβάμαι τίποτα...

Δεν ελπίζω σε τίποτα....

ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ! :)
Άβαταρ μέλους
adriano17

Δημοσίευση από adriano17 »

cOn,γι αυτό που σου πα για τα μαθήματα,οκ το παίρνω πίσω δεν σε ξέρω για να ξέρω αν ασχολείσαι με τη σχολή και απ' ότι κατάλαβα πας καλά.Όσο για τ άλλα,διαδυκτιακός επαναστάτης δεν είμαι,έχω κάνει ελάχιστα posts στο forum,δεν ασχολούμαι γενικά γιατί ειδικα κάτι τέτοιες πολιτικές συζητήσεις συνήθως δεν οδηγούν πουθενά,αν σε ειρωνεύτηκα λέγοντας σου ότι μάλλον κάνεις πλάκα φιλαρακο,στο λεγα και μπροστά σου δεν έχω πρόβλημα.Πάντως ρε συ μην προκαλείς μιλώντας για νίκη της δημοκρατίας σήμερα και δίνοντας ένα μεγάλο μπράβο σε τόσα ατομα που μπορεί να μην έχουν παρακολουθήσει ποτέ τους συνέλευση,να μην έχουν διαβάσει τα νέα μέτρα στην παιδεία και αφιερωσαν 5 λεπτά σήμερα να ερθουν να ψησίσουν.Και αυτό που λες για το γιατί δεν ήρθα να σου πετάξω αυγά στην συνέλευση,εγώ δεν είχα πρόβλημα ούτε με αυτά που λέτε στη συνελευση,άποψη σας είναι, ούτε έχω κανένα κόμπλεξ που πήρατε τη συνέλευση.αλλά είναι προκλητικό και το ότι ήρθαν 40 άτομα στο τέλος(και μπορει ναι να γίνεται και με κάποιους αριστερούς αυτό κάποιες φορές,αλλά όχι και να υπερδιπλασιστεί ο αριθμός τους...) και κυρίως ο τρόπος που αντιμετώπισες το αποτέλεσμα της συνέλευσης στο forum
Άβαταρ μέλους
m3Lt3D

Δημοσίευση από m3Lt3D »

http://dapndfksemfe.blogspot.com/2010/11/74_23.html
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ 74 ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΟΧΟΙ!
ωραιος τιτλος αποτιμησης της σημερινης συνελευση. Αντιπροσωπευτικοτατος...
(προλαβαινετε ακομα να κανετε αιτηση για το "ελλαδα εχεις ταλεντο")
Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, και ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, στον καθένα και την καθεμιά από όλους εσάς, που με αυταπάρνηση και δυναμισμό, υπομείνατε τη διαδικασία και αποφασίσατε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ.
Αυταπαρνηση;Δυναμισμο; ΥΠΟΜΕΙΝΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;
Εγω λεω να βαλετε +1 μερα την αραχωβα γιατι πολυ σας κουρασαμε με τις συνελευσεις. :e_wink:
Σήμερα το απόγευμα, το μήνυμα εστάλη προς πάσα κατεύθυνση. Επιτέλους ας το καταλάβουν. Είμαστε φοιτητές και αυτό για εμάς αποτελεί την πρώτη και την κύρια προτεραιότητά μας.
Διορθωση: Σημερα το απογευμα, το μηνυμα εσταλη προς πασα κατευθυνση. Επιτελους ας τους το καταλαβουν(οσο δυσκολο και αν ειναι γιατι σε αντιθεση με εμας , καποιοι δεν ειναι φερεφωνα κανενος παρα μονο της συνειδησης τους). Ειμαστε προβατα και αυτο για εμας αποτελει την πρωτη και την κυρια προτεραιοτητα μας. Μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
"Σκατά στους φασίστες" - όχι Μπρεχτ
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Λοιπόν θα αναφερθώ σε 2 θέματα. Το 1ο είναι το ότι κάποιοι μπήκαν τελευταία στιγμή. Το 2ο αυτό για το αν θα πρέπει να καταργηθούν τα πλαίσια.

1)
Όλοι εσείς που λέτε ότι θα πρεπε να ντρέπονται αυτοί που μπήκαν τελευταία στιγμή θα έπρεπε να ντρέπεστε για τον εαυτό σας. Δεν μπορείτε να καταλάβετε ούτε τα πιο αυτονόητα. Ο κόσμος ΒΑΡΕΘΗΚΕ να ακούει τον ξύλινο λόγο σας στις ΓΣ. Πάρτε το χαμπάρι. ΟΛΟΙ ξέρουν πριν καν αρχίσει η ΓΣ τι έχει να πει η κάθε παράταξη. Και πιο πολύ απ όλους κουράζουν οι ΕΑΑΚίτες με τα παρακλάδια τους. Βγαίνουν 3-4 άτομα κ τρώνε μια ώρα τουλάχιστον λέγοντας ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια πράγματα. Δεν σας φτάνει ένας? Πρέπει να το πουν 4? Πρέπει να το καταλάβετε ότι γίνεστε κουραστικοί...
Όλο τα ίδια κ τα ίδια. Το πανεπιστήμιο είναι μικρογραφία της κοινωνίας. Όπως έξω εχουν απηυδήσει όλοι με όλα τα κόμματα έτσι κ στο πανεπιστήμιο έχουν όλοι βαρεθεί τις παρατάξεις.
ΔΑΠ=ανοιχτή σχολή ό,τι κ αν γίνει
ΠΑΣΠ=ανοιχτή σχολή άντε κ καμιά συμμετοχή (ξώφαλτσα) σε κάποια κινητοποίηση
ΠΚΣ= "ΠΑΜΕ" όλοι μαζί στην πορεία.... (Η κατάληψη για την ΠΚΣ είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο)
ΕΑΑΚ= ότι κάνει κ η ΔΑΠ αλλά το αντίστροφο. Αυτοί ό,τι κ να γίνει => κατάληψη.

Αυτή είναι η ΓΣ. Κ σας πείραξε που μπήκαν τελευταία στιγμή επειδή δεν ήθελαν να χασουν το χρόνο τους ακούγοντας τα ίδια κ τα ίδια? ΛΟΛ...

2) Το έχω πει πολλές φορές ότι ειμαι υπέρ των ψηφισμάτων κ όχι των πλαισίων. Θα μπορούσε κάθε παράταξη να κατεβάζει το πλαίσιο με τις προτάσεις της. Κάθε διαφορετική πρόταση θα καταγράφεται στον πίνακα. Αν κάποιο άλλο πλαίσιο έχει την ίδια πρόταση δεν χρειάζεται να γραφεί 2η φορά.
Στο τέλος ψηφίζουμε προτάσεις... Αλλά τι χαζός που είμαι? Πώς μπόρεσα να το παραβλέψω...? Έτσι δεν φαίνεται ποια παράταξη "κέρδισε" την ΓΣ... Κ έτσι δεν θα μπορεί να περηφανεύεται μετά για το πόσο γαμάτη παράταξη είναι... :ssss:

Όπως είχα πει κάποτε ότι οι πιο πολλοί ήθελαν ανοιχτή σχολή αλλά έκλεισε έτσι θα πω κ τώρα ότι οι πιο πολλοί ήθελαν κλειστή σχολή αλλά έμεινε ανοιχτή.
Αυτό το σύστημα έχει σοβαρό πρόβλημα. Δεν το βλέπετε? Ξεκολλήστε απ τις κομματικές σας αντιπαραθέσεις για το ποιος απο εσάς είναι καλύτερος και κάντε επιτέλους κάτι ανιδιοτελώς...
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
ex8ros tou malaka
Real Name: Vasilantwnhs

Δημοσίευση από ex8ros tou malaka »

Con ειλικρινά σου μιλάω, μου φέρνεις αναγούλα...
Και αυτό δεν συμβαίνει γιατί μιλάς για ανοιχτή σχολή, γιατί ΕΣΥ σε αντίθεση με τους περισσότερους στο forum, όπως και από τους περισσότερους που στήριξαν το πλαίσιο ανοιχτή σχολή, έχεις συμφέροντα και λες αυτά που λες.
Δεν έχεις καν την αγνή θέληση που έχουν κάποιοι για ανοιχτή σχολή, που κατά τη γνώμη μου δεν αντιλαμβάνονται τι γίνεται στην κοινωνία, αλλά σεβαστή η άποψη τους, αλλά πραγματικά παίζεις πολύ χοντρό παιχνίδι από τη θέση που έχεις στην παράταξη που βρίσκεσαι.
Βάζω στοίχημα ότι σε κάποια χρόνια θα είσαι βουλευτής, θα παίρνεις μίζες και θα ανακοινώνεις στον κόσμο από τη σπιταρόνα σου ότι πρέπει να γίνουν περικοπές μισθών γιατί δεν τα βγάζει πέρα η χώρα.
Ελπίζω μέχρι τότε να έχω προλάβει να ξεράσω πάνω σου...
Άβαταρ μέλους
m3Lt3D

Δημοσίευση από m3Lt3D »

lunatic έγραψε:Λοιπόν θα αναφερθώ σε 2 θέματα. Το 1ο είναι το ότι κάποιοι μπήκαν τελευταία στιγμή. Το 2ο αυτό για το αν θα πρέπει να καταργηθούν τα πλαίσια.

1)
Όλοι εσείς που λέτε ότι θα πρεπε να ντρέπονται αυτοί που μπήκαν τελευταία στιγμή θα έπρεπε να ντρέπεστε για τον εαυτό σας. Δεν μπορείτε να καταλάβετε ούτε τα πιο αυτονόητα. Ο κόσμος ΒΑΡΕΘΗΚΕ να ακούει τον ξύλινο λόγο σας στις ΓΣ. Πάρτε το χαμπάρι. ΟΛΟΙ ξέρουν πριν καν αρχίσει η ΓΣ τι έχει να πει η κάθε παράταξη. Και πιο πολύ απ όλους κουράζουν οι ΕΑΑΚίτες με τα παρακλάδια τους. Βγαίνουν 3-4 άτομα κ τρώνε μια ώρα τουλάχιστον λέγοντας ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια πράγματα. Δεν σας φτάνει ένας? Πρέπει να το πουν 4? Πρέπει να το καταλάβετε ότι γίνεστε κουραστικοί...
Όλο τα ίδια κ τα ίδια. Το πανεπιστήμιο είναι μικρογραφία της κοινωνίας. Όπως έξω εχουν απηυδήσει όλοι με όλα τα κόμματα έτσι κ στο πανεπιστήμιο έχουν όλοι βαρεθεί τις παρατάξεις.
ΠΚΣ= "ΠΑΜΕ" όλοι μαζί στην πορεία.... (Η κατάληψη για την ΠΚΣ είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο)

Αυτή είναι η ΓΣ. Κ σας πείραξε που μπήκαν τελευταία στιγμή επειδή δεν ήθελαν να χασουν το χρόνο τους ακούγοντας τα ίδια κ τα ίδια? ΛΟΛ...
Ενας συντομος οδηγος παραταξεων ενδικτικος για καθε φοιτητη τυπου lunatic. ρε σα δε ντρεπεσαι λεω γω (κατι αλλο θα λεγα αλλα δε θα φαω ban για παρτη σου) που χλευαζεις τοσο χυδαια τις οποιες αγνες προσπαθειες καποιων να κανουν αυτη τη γαμωκοινωνια καλυτερη; Απο ενα σημειο και μετα η εγκεφαλικη μαλακυνση σταματαει να ειναι αστεια και κατανταει προσβλητικη.Και ειδικα απο σενα που μπορεις να εισαι οσο σταρχιδιστης γουσταρεις, αλλα αυτο αυτοματα σου αφαιρει το δικαιωμα να μιλας με τοση υπεροψια και υποτιμητικοτητα για τους υπολοιπους.
"Σκατά στους φασίστες" - όχι Μπρεχτ
semfeboy
Real Name: kapos etsi

Δημοσίευση από semfeboy »

m3Lt3D έγραψε:
lunatic έγραψε:Λοιπόν θα αναφερθώ σε 2 θέματα. Το 1ο είναι το ότι κάποιοι μπήκαν τελευταία στιγμή. Το 2ο αυτό για το αν θα πρέπει να καταργηθούν τα πλαίσια.

1)

Ενας συντομος οδηγος παραταξεων ενδικτικος για καθε φοιτητη τυπου lunatic. ρε σα δε ντρεπεσαι λεω γω (κατι αλλο θα λεγα αλλα δε θα φαω ban για παρτη σου) που χλευαζεις τοσο χυδαια τις οποιες αγνες προσπαθειες καποιων να κανουν αυτη τη γαμωκοινωνια καλυτερη; Απο ενα σημειο και μετα η εγκεφαλικη μαλακυνση σταματαει να ειναι αστεια και κατανταει προσβλητικη.Και ειδικα απο σενα που μπορεις να εισαι οσο σταρχιδιστης γουσταρεις, αλλα αυτο αυτοματα σου αφαιρει το δικαιωμα να μιλας με τοση υπεροψια και υποτιμητικοτητα για τους υπολοιπους.
τοσο παραλογο δηλαδη σου ακουγεται αυτο που λεει ο lunatic ?? τα παντα για σενα ειναι θεμα παραταξεων δηλαδη; στο εξωτερικο που λετε συνεχεια για τους Αγγλους και τους Γαλλους φοιτητες και τις κινητοποιησεις που κανουνε αραγε υπαρχουν παραταξεις;;;;
marios

Δημοσίευση από marios »

Ο διαρκής αγώνας για ότι πιστεύει ο καθένας είναι ένα, το να κάνεις το ίδιο πράγμα συνέχεια και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα είναι και ο ορισμός της ηλιθιότητας όπως είπε κάποιος θείος. Αυτό αναφέρεται στον συζήτηση αυτή η οποία τα 5 χρόνια που πέρασα στην ΣΕΜΦΕ έχει μείνει στάσιμη.

Προσωπικά σε αυτή την συγκυρία πιστεύω ότι τα μαθήματα είναι το τελευταίο που θα ένοιαζε τον οποιονδήποτε αν πιστεύει επίσης ότι ο εξευτελισμός ενός λαού όπως τον βλέπουμε σήμερα δεν του αξίζει. Αυτό δεδομένου ότι πιστεύει επιπλέον ότι οι καταλήψεις είναι μέσο αντίδρασης ικανό να φέρει αποτέλεσμα.

Για να μην μασάω τα λόγια μου ας κάνουμε μια υπόθεση όπως τόσο μας αρέσει στις θετικές. Παρατεταμένη κατάληψη του συστήματος εκπαίδευσης (ξεκινώντας από άυριο της τάξης του τριμήνου και βάλε) είναι εύλογο ότι θα έχει ως συνέπεια τα εξής: χάσιμο εκπαιδευτικού χρόνου πιθανόν χάσιμο χρονιάς, ανατροπή της κυβέρνησης δεδομένου της εύθραστης κατάστασης (θυμηθείτε το πλήγμα που πέτυχε στο πολιτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης του 2007 χωρίς το μνημόνιο στα χέρια της) ή σημαντική αποδυνάμωση της και ως αποτέλεσμα θα έχει την αποδέσμευση από το μνημόνιο (αν δεν είναι προφανές γιατί ρωτήστε με) και την αναπόφευκτη άμεση χρεωκοπία(ελεγχόμενη, αναδιάρθωση πείτε το όπως θέλετε) της Ελλάδας. Θα ακολουθήσει τρομερή ανάγκη για ενότητα και βούληση αναδόμησης της κοινωνίας και των θεσμών της αλλιώς μπορεί τα πράγματα να γίνουν και χειρότερα. Είναι ρεαλιστικό σενάριο, το θέλουμε ή όχι;

Λοιπόν, ή συζητάτε αυτά με λόγια σταράτα ή θα αναλώνεστε σε άσκοπες συζητήσεις (συγνώμη για το πατερίστικο ύφος).

Συγκεκριμένα, C0n το παραπάνω σενάριο το βλέπεις ως επιθυμητό ή όχι; πιστεύεις ότι η φοιτητική κοινότητα μπορεί να ανατρέψει κυβερνήσεις και μνημόνια ή όχι; Και αν ναι πως ζυγίζεις αυτά που διακυβέυονται σε σχέση με μια χαμένη σχολική χρονιά; Γιατί ανοιχτή σχολή είναι ένα πράμα, το δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε να αγωνιστούμε για να αποδεσμευθούμε από την τυρανία του μνημονίου είναι άλλο και το δεν πιστεύω ότι θα καταφέρουμε τίποτα παραπάνω από το να χάσουμε μαθήματα παρόλο που αναγνωρίζω τον κοινωνικό μαρασμό άλλο . Στην τελευταία περίπτωση πρέπει να αντιπροτείνεις τρόπο δράσης εκτός αν είσαι ηττοπαθής που δεν φαίνεται να είσαι, αλλιώς να μας εξηγήσεις γιατί πιστεύεις ότι οι φοιτητές δεν μπορούν να κάνουν κάτι ή γιατί δεν πρέπει να κάνουν κάτι. Και μην μου απαντήσεις κάνοντας κριτική σε παρατάξεις γιατί δεν είμαι εκπρόσωπος τύπου τους, ρωτάω εσένα.

C0n σου θέτω και κάποια θεμελιώδη ερωτήματα που είναι στην καρδιά της συζήτησης που προσπαθείτε να κάνετε αλλά φαίνεται ούτε αυτά έχουν ξεκαθαρίσει. Πιστέυεις ότι ο άνθρωπος είναι ηθικά υπόχρεος να έχει πολιτική άποψη; Ότι η πολιτική είναι απαραίτητο συστατικό μιας πανεπιστημιακής κοινότητας; Αν ναι εξηγήσου σχετικά με την προηγούμενη παράγραφο και τις πολιτικές σου απόψεις. Αν όχι παραιτούμαι γιατί με ενδιαφέρει να συζητήσω τα παραπάνω και όχι τον Αριστοτέλη και το πολιτικό ζώο.

Στους ποικιλόμορφους αριστεριστές έχω να πω ότι πολλά από αυτά που σας (μας) καταλογούν είναι αλήθεια και το ξέρετε (τα συνοψίζω με την λέξη εσωστρέφεια). Καιρός να τα δεχτείτε για να τα ξεπεράσετε αν αντιλαμβάνεστε την ευθύνη των καιρών.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”