[Χίτλερ - Στάλιν - Λένιν] Ιστορική αναδρομή

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Chris »

lunatic έγραψε:Μιας που το φερε η κουβέντα να υπενθυμίσω ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να διαβάσω ποτέ τα προπαγανδιστικά βιβλία σας... Προτιμώ πιο αντικειμενικούς τρόπους ενημέρωσης... Είναι σα να μου λέει καποιος να διαβάσω Ριζοσπάστη...
Δεν έχεις δηλαδή καμία περιέργεια να δεις τι λέει μέσα ένα βιβλίο (θεωρητικά πάντα) αντίθετης ιδεολογίας με τη δικιά σου;
Π.χ. εγώ έχω μια περιέργεια να διαβάσω το "Αγών Μου" και κάθε άλλο παρά νεο-Ναζί ή εθνικιστής είμαι. Απλά θέλω να δω τι λέει μέσα, τι επιχειρήματα παρουσιάζει κ.λπ., μπας και καταλάβω πως στο καλό κατάφερε να χειραγωγήσει ένα ολόκληρο έθνος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O kanenas την Σάβ Νοέμ 27, 2010 1:04 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Λόγος: Διάσπαση από άλλο topic γιατί ανοίγει διαφορετικό θέμα
Άβαταρ μέλους
m3Lt3D
Real Name: Γιάννης

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. 23/11

Δημοσίευση από m3Lt3D »

Chris έγραψε:
lunatic έγραψε:Μιας που το φερε η κουβέντα να υπενθυμίσω ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να διαβάσω ποτέ τα προπαγανδιστικά βιβλία σας... Προτιμώ πιο αντικειμενικούς τρόπους ενημέρωσης... Είναι σα να μου λέει καποιος να διαβάσω Ριζοσπάστη...
Δεν έχεις δηλαδή καμία περιέργεια να δεις τι λέει μέσα ένα βιβλίο (θεωρητικά πάντα) αντίθετης ιδεολογίας με τη δικιά σου;
Π.χ. εγώ έχω μια περιέργεια να διαβάσω το "Αγών Μου" και κάθε άλλο παρά νεο-Ναζί ή εθνικιστής είμαι. Απλά θέλω να δω τι λέει μέσα, τι επιχειρήματα παρουσιάζει κ.λπ., μπας και καταλάβω πως στο καλό κατάφερε να χειραγωγήσει ένα ολόκληρο έθνος.
Τι ειναι αυτο το "Αγών Μου" που λες; Το εχει στα προτεινομενα συγγραμματα καποιου μεγαλυτερου ετους και γιαυτο δεν το 'χω ακουσει;
Off Topic
(btw επειδη πολλες μακακιες ακουστηκαν, να διευκρινισω οτι κανω πλακα...)
"Σκατά στους φασίστες" - όχι Μπρεχτ
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Chris έγραψε:
Παρερμηνεία. Έχω κ πολλή μάλιστα περιέργεια να δω όλες τις ιδεολογίες όπως κ τις έχω δει ήδη άλλες περισσότερο κ άλλες λιγότερο. Όχι όμως μέσα από τα βιβλία τους. Δεν έχει νόημα. Είναι καθαρή προπαγάνδα και κατά βάση περιγράφουν μια ουτοπία.

Μιας που το είπες. Πιστεύεις ότι στο "Αγών μου" θα καταλάβεις πως χειραγωγήθηκε ένα ολόκληρο έθνος? Για να το καταλάβεις αυτό δε χρειάζεται να διαβάσεις το βιβλίο του Χίτλερ. Κάθε άλλο μάλιστα. Αρκεί να δεις τις συνθήκες της εποχής.
Επιγραμματικά η Γερμανία είχε καταστραφεί μετά τον 1ο ΠΠ. Ο κόσμος ήταν σε απελπισία. Ο Χίτλερ τους έκανε απλά να πιστεύουν ότι θα βρουν την παλιά τους δόξα και ευημερία. Όταν σε έναν απελπισμένο λαό τάζεις μεγαλεία είναι απλά τα πράγματα.
Ψάξε την πορεία της Γερμανίας από το τέλος του 1ου ΠΠ μέχρι την αρχή του 2ου ΠΠ κ θα βρεις όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις κ άσε το "Αγών μου" εκεί που κάθεται...

Υπάρχουν κ άλλοι τρόποι να μάθει κάποιος ιστορία :e_wink:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O kanenas την Σάβ Νοέμ 27, 2010 12:56 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
do urden
Real Name: alex

Δημοσίευση από do urden »

άσε το "Αγών μου" εκεί που κάθεται...

ειναι πολυ ιερο για να το ακουμπησουνε οι παλιοκομμουνιστες ε?
i was told that i could fly when least expected..cloud connected
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

do urden έγραψε:άσε το "Αγών μου" εκεί που κάθεται...

ειναι πολυ ιερο για να το ακουμπησουνε οι παλιοκομμουνιστες ε?
Διάνα το πέτυχες. ΕΥΓΕ μικρέ μου τοξότη... :lol:
rontrigez

Δημοσίευση από rontrigez »

Σχετικά με την ιστορική αναδρομή που έκανε ο lunatic σε προηγούμενη σελίδα για την άνοδο του εθνικιστικού-επιθετικού καπιταλισμού (φασισμού) στη Γερμανία.

Τρικυμία εν κρανίω. Εχει σχηματίσει άποψη χωρίς να το έχει ερευνήσει το θέμα και την οποία την δίνει σε δύο αράδες [ ήταν καθημαγμένοι οι Γερμανοί και τους έταξε πλούτη(δεν θα μπορούσε κάποιος άλλος να το πει μόνο οι Ναζι το σκέφτηκαν.)] θεωρώντας οτι αυτή είναι η αλήθεια και οτι αυτή είναι η σωστή. Μου θυμίζει τον κλασικό γραφικό ξερόλα. Θλίβομαι οτι τέτοιου είδους άνθρωποι, κάποια στιγμή θα ονομάζονται "επιστήμονες".

Το παραπάνω συμπέρασμα δεν προκύπτει από την συμφωνία ή διαφωνία μου με τα γραφομενά του αλλά από την απολυτότητα για την ορθότητα τους.

Ανθρώπους με τέτοιον αντιεπιστημονικό, ανορθολογικό τρόπο σκέψης δεν περίμενα οτι θα έβρισκα στη ΣΕΜΦΕ. Δυστυχώς, η ίδια η ζωή με διαψεύδει.
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Όπως βλέπετε πάντως υπάρχουν αρκετοί που ενώ είναι κατά μιας κατάληψης 2-3 ημερών, είναι υπέρ ενός οργανωμένου αγώνα.

ΥΓ: Rontrigez μαθε να διαβαζεις. Ειπα "επιγραμματικα". Το έχω ψάξει αρκετά το θέμα κ δεν το ανέλυσα τώρα και ουτε πρόκειται να το κανω για σένα...
Έχεις να πεις τιποτα για την ΓΣ ή εγραψες offtopic μόνο για να μου την πεις?
Κλαψ κλαψ, οσα δε φτανει η αλεπου....
Άβαταρ μέλους
C0n
Real Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από C0n »

Rodriguez έγραψε:εθνικιστικού-επιθετικού καπιταλισμού (φασισμού) στη Γερμανία
μιλάς για Ιστορία. Καλό θα ήταν να ξέρεις και κανα δυό πράγματα για την Ιστορία:

Όλα τα ναζιστικά-νεοναζιστικά κινήματα, όπως επίσης και τα σύγχρονα ναζιστικά κινήματα αυτοπροσδιορίζονται ώς εθνοσοσιαλιστικά.
Τί σημαίνει αυτό?
σκληρή σοσιαλιστική οργανωτικη δομή του κράτους και της οικονομίας, με ταυτόχρονα "καθαρή" ομοιογενής κοινωνική δομή(με όλα τα ρατσιστικά συνεπακόλουθα). Ο καπιταλισμός ήταν ρητώς απαγορευμένη έκφραση. Απλά ξέρεις, ότι αποποιείται η αριστερά, συνηθίζει να το φορτώνει στην δεξιά, εξ ού και χρυσαυγίτες---> ακροδεξιοί, κτλ.

Επίσης, απόλυτη αντιδημοκρατία και φασισμός.

Φιλικά όλα τα παραπάνω, μην πείς ποτέ σε κανέναν οτι ο Χίτλερ ήταν εθνικοκαπιταλιστής γιατί μέχρι και από το στέκι στη Καλαμιώτου θα πετάνε ντομάτες. :)
Δε φοβάμαι τίποτα...

Δεν ελπίζω σε τίποτα....

ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ! :)
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

+1
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

C0n έγραψε: μιλάς για Ιστορία. Καλό θα ήταν να ξέρεις και κανα δυό πράγματα για την Ιστορία:

Όλα τα ναζιστικά-νεοναζιστικά κινήματα, όπως επίσης και τα σύγχρονα ναζιστικά κινήματα αυτοπροσδιορίζονται ώς εθνοσοσιαλιστικά.
Δεν υπάρχει ολοκληρωτικό κίνημα που να "συστήνεται". Εκτός αν αναφέρεται σε ιδεολογικά ανάπηρους, ίσως περισσότερο ανάπηρους και από την γαλάζια πνευματική σου οικογένεια, C0n...

Ο ναζισμός/νεοναζισμός/φασισμός κλπ κλπ, ως εκφράσεις του ολοκληρωτισμού, δεν ειναι κινήματα για να αυτοπροσδιορίζονται, ούτε καν ιδεολογίες, είναι συγκεντρωτικές πολιτικοκοινωνικές δομές που βασίζονται σην πλάνη του κοινού, μέσα από διάφορα μέσα, είτε σωβινιστικά, είτε ρατσιστικά, είτε απλώς φοβικά. (πχ. θα έρθουν οι κομμουνισταί να μας πάρουν τα σπίτια, ή οι Σοβιετικοί έχουν κατασκόπους παντού μέσα στην Αμερική του Μακάρθι, οπότε ΚΑΤΑΔΩΣΤΕ τον ύποπτο γείτονα/φίλο/γκόμενο σας)

Αφού λοιπόν ένα τέτοιο καθεστώς αποκτήσει την εύνοια του κοινού, δηλώνει ότι είναι φορέας των προσδοκιών του (Αρία φυλή, Άδωνις κομιστής αρχαίου πνεύματος, Πάμε Βασιλεύουσα;), και ως εκ τούτου φορέας της αποκλειστικής νομιμότητας. Όταν λέει πχ. το ΛΑΟΣ "θα διώξουμε τους μετανάστες", θεωρεί ότι νομιμοποιείται (έστω και νοερά) να πράξει (εκ μέρους όλου του κοινωνικού συνόλου) εγκληματικά, κατά μιας μειοψηφίας, η οποία συνήθως φορτώνεται το ό,τι "φταίει" για τον ξεπεσμό/προβλήματα κάποιου έθνους, όπως οι Εβραίοι στην γερμανία, ή οι αλβανοί/πακιστανοί εδώ.

Συνήθως, η λάσπη-καταγγελία-προβοκάτσια κατά του υπάρχοντος καθεστώτος το ανεβάζει στην εξουσία, και δημιουργεί μία πλασματική "αυθεντία" μέσα από την ιδεολογία που επιβάλλει, ότι αυτό δλδ κατέχει την γνώση των "έσχατων" ή "μοιραίων" σκοπών της κοινωνίας (συνήθως να πάρουμε την Πόλη, στο ελληνικό παράδειγμα).

Στο έπομενο -και καθοριστικό- βήμα, καταργεί τα όρια μεταξύ δημόσιας και ιδωτικής ζωής (αφού έχει ταυτίσει την κοινωνία με το κράτος) και φέρνει τον λαό υπόλογο για κάθε του επιλογή (ακόμα και πχ σεξουαλική), έναντι στο κράτος και τους "στόχους" του. Κανείς δεν μπορεί πια να το αμφισβητήσει, αφού διατηρεί την ψευδαίσθηση μιας διάφανης κοινωνίας και ενός ενωμένου λαού, και πλέον είναι "παντού", αφού έχει εξαφανίσει κάθε εξωτερικότητα. Και έτσι, πλέον, μπορεί να μετονομαστεί σε Μεγάλο Αδελφό, χωρίς πρόσωπο και σύσταση.

Έτσι δουλεύει ο ολοκληρωτισμός σε κάθε του μορφή, και όπως κάθε φυσικό σύστημα, προσαρμόζεται και εξελίσσεται.

Θα σας πρότεινα, λοιπόν, και ειδικά σε σένα Κον, που το παίρνεις τόσο ελαφρά το πράμα, όπως φαίνεται και από 'δω:
C0n έγραψε: Τί σημαίνει αυτό?
σκληρή σοσιαλιστική οργανωτικη δομή του κράτους και της οικονομίας, με ταυτόχρονα "καθαρή" ομοιογενής κοινωνική δομή(με όλα τα ρατσιστικά συνεπακόλουθα). Ο καπιταλισμός ήταν ρητώς απαγορευμένη έκφραση. Απλά ξέρεις, ότι αποποιείται η αριστερά, συνηθίζει να το φορτώνει στην δεξιά, εξ ού και χρυσαυγίτες---> ακροδεξιοί, κτλ.
να μάθεις να βλέπεις τα σημεία των καιρών (όπως στην παρούσα εποχή τον (κάθε) Αδωνι), και να τα εμηνεύεις όντως με ιστορικό πρίσμα, γνωρίζοντας που μπορούν να καταλήξουν τέτοια κινήματα, και όχι με τον εξυπναδίστικο/επουσιώδη/χαβαλετζίδικο τρόπο που επιλέγεις, ως καθαρόαιμος ΔΑΠίτης.

Ο φασισμός δεν σχεδιάζεται από κανένα, και ειδικά απο (αποδεδειγμένα) ηλίθιους όπως ο Χίτλερ και ο Καρατζαφέρης. Είναι η πολιτικοκοινωνική έκφραση της ανθρώπινου μίσους, ενισχυμένη από την ξενοφοβία, την ηλιθιότητα και την αμορφωσιά. Όποιος ικανοποιεί τα κριτήρια, μπορεί εύκολα να "εισέλθει στο κλαμπ" (sic :P ). Και για να το κάνω λιανά για μερικούς (όνομα και μη χωριό): Μην κάνετε πολύ τους έξυπνους, γιατί κάτι τέτοιοι "αναλυτές" και "πολυεπιστήμονες" βρέθηκαν στο παρελθόν να χτυπάνε προσοχές, και να χειροκροτάνε με τις π@π@ριές του Παπαδόπουλου και του Πατακού, όταν μπαίνανε να βγάλουν λόγο στα Πανεπιστήμια.... Πήγαιναν πχ στο Φυσικό, και μιλούσαν για Αστροφυσική, πήγαιναν στο Χημικό και μιλούσαν για Χημεία, και όλοι (ακόμα και οι καθηγητές) από κάτω -χεσμένοι- χειροκροτούσαν. Μην εκχυδαϊζετε λοιπόν την γνώση και την αξία της, είναι το κύριο όπλο κάθε ολοκληρωτισμού, κυρίως η ιστορική. Δείτε την δήλωση Αδώνιδα, ως γνήσιο παράδειγμα διαστρέβλωσης της ιστορίας: "Ευτυχώς που η χωροφυλακή και η αστυνομία κατάφεραν να κρατήσουν την Αθήνα στα Δεκεμβριανά, και κατατρόπωσαν τους συμμορίτες (επι λέξει!!), αλλιώς θα είχαμε κατρακυλήσει στον κομμουνισμό, και θα ήμασταν σαν τις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ τώρα. Ευτυχώς!"

Τόσα χρόνια πέρασαν, τόσα διδάγματα, τόσοι άνθρωποι έφαγαν χρόνια στις εξορίες, για να το παίζετε οι μισοί "απολιτικ", και οι υπόλοιποι να υποστηρίζετε με σπουδή τους πνευματικούς (και ενίοτε βιολογικούς) απογόνους των ταγματασφαλιτών που μας κυβερνάνε ακόμα, με γαλαζοπράσινες κουκούλες... Και το χαίρεστε κιόλας, προμοτάροντας την ανάλαφρη φράση "Δεν με φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι φιλελεύθερος!!", για να σας μουτζώνει και ο Καζαντζάκης από το χώμα...

ΥΓ: Κον, έχεις υπ'όψιν σου την σημασία σου νικνέιμ σου στην γαλλική αργκώ? :mrgreen:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος antony07 την Σάβ Νοέμ 27, 2010 2:16 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

C0n έγραψε:
Rodriguez έγραψε:εθνικιστικού-επιθετικού καπιταλισμού (φασισμού) στη Γερμανία
μιλάς για Ιστορία. Καλό θα ήταν να ξέρεις και κανα δυό πράγματα για την Ιστορία:

Τί σημαίνει αυτό?

Επίσης, απόλυτη αντιδημοκρατία και φασισμός.

Φιλικά όλα τα παραπάνω, μην πείς ποτέ σε κανέναν οτι ο Χίτλερ ήταν εθνικοκαπιταλιστής γιατί μέχρι και από το στέκι στη Καλαμιώτου θα πετάνε ντομάτες. :)
"Όσο πιο κοντά φέρεις τον επιχειρηματικό κόσμο και τα ΜΜΕ στην εξουσία τόσο πιο κοντά φτάνεις στον ολοκληρωτισμό. Όταν τα καταφέρεις αυτό ονομάζεται ναζισμός".

Ο Μουσολίνη το είπε, δεν το έβγαλα απ' το μυαλό μου.

Υ.Γ.
C0n έγραψε:Απλά ξέρεις, ότι αποποιείται η αριστερά, συνηθίζει να το φορτώνει στην δεξιά, εξ ού και χρυσαυγίτες---> ακροδεξιοί, κτλ.
Εικόνα

Edit:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
C0n
Real Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από C0n »

Δεν υπάρχει ολοκληρωτικό κίνημα που να "συστήνεται". Εκτός αν αναφέρεται σε ιδεολογικά ανάπηρους, ίσως περισσότερο ανάπηρους και από την γαλάζια πνευματική σου οικογένεια, C0n...
Ουάου. Για μία ακόμα φορά, το αντεπιχείρημα κάποιου φορουμίτη είναι οτι είμαι ΔΑΠίτης.Συγκλονίζομαι από την συνέπειά σας αλλά και από την επιμονή μου να υποβαθμίζω μονίμως το επίπεδό μου προσπαθώντας να απαντήσω λογικά σε παραφρονούντες.

Αν το παρατήρησες (και τόσο ο παπαγάλος, όσο και ο ξαβιέ το έπραξαν) δεν εξέφρασα προσωπική άποψη, ουτως η άλλος κατηγορούμαι για ΔΑΠιτισμό και όχι για χρυσαυγιτισμό (αν και γνωρίζω οτι στη συνείδηση ορισμένων δεν διαφέρει και πολύ, κάτι που δεν με αφορά ομως). Αυτό που έκανα εν γένει είναι φιλοσοφικα να διατυπώσω την ιδεολογκή ταυτότητα του εν λόγω πολιτικού χώρου.

Ξέρεις, μια πολιτική κίνηση, όσο ακραία ή μη είναι, διατηρεί το δικαίωμα του αυτοπορσδιορισμού. Το κατά πόσο στον αυτοπροσδιορισμό της βέβαια είναι ειλικρινής και δεν χρησιμοποιεί ψεύδη και ανακρίβειες για χάρη ψηφοθηρίας ή εξουσιολαγνείας, δεν θα διαφωνήσω. Από τις πράξεις και την δράση του όμως φαίνονται οι πραγματικές προθέσεις.
να μάθεις να βλέπεις τα σημεία των καιρών (όπως στην παρούσα εποχή τον (κάθε) Αδωνι), και να τα εμηνεύεις όντως με ιστορικό πρίσμα, γνωρίζοντας που μπορούν να καταλήξουν τέτοια κινήματα, και όχι με τον εξυπναδίστικο/επουσιώδη/χαβαλετζίδικο τρόπο που επιλέγεις, ως καθαρόαιμος ΔΑΠίτης.
ΟΥΑΟΥ. πάλι το ατράνταχτό σου επιχείρημα! Μια ερώτηση μόνο, γιατί πάντα ήθελα να ξέρω τι μπορεί να πετύχει κανείς με επίθεση στο ήθος του αντιπάλου. Τι είδους ζημιά ή αναξιοπιστία θεωρείς πως θα μου φορτώσεις επαναλαμβάνοντας την πολιτικο-ιδεολογική κατεύθυνση? Καλός θα ήταν ο ξύλινος σου λόγος, εάν ήμουν σκιά, ωστόσο είμαι από τους λίγους που γράφουν ενυπόγραφα και άρα το κατα πόσο αντικειμενικός ή αξιόπιστος είμαι, το γνωρίζει ο καθένας απο τη στιγμή που με γνωρίζει προσωπικά.

και μια σημείωση που με προσέβαλλε. ΠΟΤΕ ΧΑΒΑΛΕ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Επηρρεάζεις καταστάσεις άρα οφείλεις να είσαι σοβαρός απέναντι σε αυτούς που εκπροσωπείς ή έστω, στον εαυτό σου.
Ο χαβαλές έγινε ελέω (αμπελο)φιλοσοφικής διάθεσης και επειδή θέλησα μόνο να βοηθήσω το συνομιλητή και τη συζήτηση.
και οι υπόλοιποι να υποστηρίζετε με σπουδή τους πνευματικούς (και ενίοτε βιολογικούς) απογόνους των ταγματασφαλιτών που μας κυβερνάνε ακόμα, με γαλαζοπράσινες κουκούλες, και να το χαίρεστε κιόλας, προμοτάροντας την ανάλαφρη φράση "Δεν με φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι φιλελεύθερος!!", για να σας μουτζώνει και ο Καζαντζάκης από το χώμα...
ΕΓΩ λοιπόν, ο απόγονος των ταγματασφαλιτών γερμανοτσολιάδων Χίτων (καλά δεν τα έμαθα εε?? :e_biggrin: ) που σας κυβερνάω ακόμα, το χαίρομαι προμοταριζόμενος την ανάλαφρη φράση "Δεν με φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι φιλελεύθερος!!" αφου από το χώμα με μουντζώνει ο Καζαντζάκης.

Τι πίνεις?? :lol: :lol: :lol:

Και ναί, επίσης είσαι ίσως ο πεντηκοστός τέταρτος που συνδυάζει γαλλικά και nickname γελώντας αυτάρεσκα με την ανακάλυψή του! :lol:
Δε φοβάμαι τίποτα...

Δεν ελπίζω σε τίποτα....

ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ! :)
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

lunatic έγραψε:

Φασισμός : (ο) ουσ. δικτατορικό αστικό πολιτειακό σύστημα με κύρια χαρακτηριστικά την κατάργηση του κοινοβουλευτισμού και την έξαρση της κρατικής εξουσίας, που ασκείται τρομοκρατικά | η ιδεολογία που πρεσβεύει τις αρχές αυτού του συστήματος και επιδιώκει την εγκαθίδρυσή του
Το λεει ο ορισμος σου αυτο που λεω οτι δλδ δεν εχεις ιδεα τι ηταν ο λενιν και τον λες φασιστα.
Υπογραμμιζω 2 σημεια
1ο.ΑΣΤΙΚΟ
2ο.ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
snodrion έγραψε: Α! η πορεία σήμερα τα έσπασε ήταν πολύ φασίστες εκειπέρα και όλο φώναζαν κάτι φασιστικά συνθήματα...τσ τσ τσ...(για την βραδινή λέω)
Καλη περιφρουρηση εε? :e_wink:
C0n έγραψε:
Off Topic
ΓΚΟΥΣ έγραψε:Και ναι αυτο ητανε απειλη....
:lol: :lol: :lol:
Off Topic
Δεν γελουσες μαλλον οταν σου αναποδογυρισαν το τραπεζακι εε?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Gus την Παρ Νοέμ 26, 2010 12:00 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

lunatic έγραψε: Φασισμός
Ωχ αμάν...
lunatic έγραψε: ουσ.
Ναι, αυτό σε μάρανε εσένα...
lunatic έγραψε: δικτατορικό αστικό πολιτειακό σύστημα με κύρια χαρακτηριστικά την κατάργηση του κοινοβουλευτισμού και την έξαρση της κρατικής εξουσίας, που ασκείται τρομοκρατικά
Αυτό που ασκείται τρομοκρατικά είναι ο κοινοβουλευτισμός; Κάπου μπερδεύτικα... :?
lunatic έγραψε: έξαρση της κρατικής εξουσίας
Κάτι μου θυμίζει αυτό...
lunatic έγραψε: η ιδεολογία που πρεσβεύει τις αρχές αυτού του συστήματος και επιδιώκει την εγκαθίδρυσή του
Ιδεολογία ξέρεις τί είναι; Πέρα απ' το copy paste.

Δεν ξέρω αν αξίζει να απαντήσει κανείς σοβαρά...

Edit: Οφθαλμός αντί οφθαλμού και copy paste αντί copy paste.

Ο λενινισμός είναι η μαρξιστική επαναστατική θεωρία και πρακτική κατά την οποία η δικτατορία του προλεταριάτου (καθ)οδηγείται από ένα επαναστατικό Κόμμα στην ηγεσία της εργατικής τάξης εν μέσω της ταξικής πάλης, ενώ ο κομμουνισμός που επιδίωκε σχετίζεται με μια μορφή κοινωνίας επικεντρωμένης σε ένα οικονομικό σύστημα το οποίο θα λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και αποκεντρωμένα, χωρίς αγορά, κράτος ή διακριτές κοινωνικές τάξεις.
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

κατάργηση του κοινοβουλευτισμού
έξαρση της κρατικής εξουσίας, που ασκείται τρομοκρατικά
Ωχ πέτυχε 2/2 ο Λενιν....
Δεν σκότωνε αβέρτα κόσμο?
Δεν έκανε αβέρτα προπαγάνδα?
Δεν δημιούργησε το σύστημα των γκουλαγκ?
Στρατόπεδα συγκέντρωσης?
Όλα για χάρη της επανάστασης...

Όχι καλέ δεν ήταν φασίστας... Αγγελούδι ήταν...
Και ο Στάλιν μετά αγγελούδι κ αυτός...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”