Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Τρίτης 30/11

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

papagalakos

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Τρίτης 30/11

Δημοσίευση από papagalakos »

Άλλοι το τρώνε και δροσίζονται, άλλοι το τρώνε και ζορίζονται.
Για το ζόρι αυτό.

Και μην ακούω κουταμάρες. Εξάμηνο δε χάθηκε ούτε το Δεκέμβρη, ούτε το 06'-07' όσο ξέρω.

Εδώ είναι απλά τα πράγματα. Έχεις δύο επιλογές, στη δε μία θα χάσεις κάποια "ποιότητα μαθήματος" (σιγά την πχιότητα), στην άλλη θα χάσεις σε δικαιώματα, μισθούς, εργασιακά, διεκδικήσεις.
Συν ότι θα χάσεις καί σε ποιότητα μαθήματος, αφού στις μεταρυθμίσεις εντάσεται και το ΕΜΠ.

Υ.Γ. Για όσους συγkινούνται με παλαιότερα κινήματα, του Μάη του 68', της εξέγερσης του Πολυτεχνείου οι φοιτητές τότε ρίσκαραν πολλά περισσότερα από ένα εξάμηνο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος papagalakos την Τρί Νοέμ 30, 2010 11:13 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
mitsos147
Real Name: dimitris
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από mitsos147 »

+100 @msl
Άβαταρ μέλους
sempreviva
Real Name: Spongebob

Δημοσίευση από sempreviva »

papagalakos έγραψε: Και μην ακούω κουταμάρες. Εξάμηνο δε χάθηκε ούτε το Δεκέμβρη, ούτε το 06'-07' όσο ξέρω.
Χάθηκε μια χρονιά σχεδόν τότε ! Μήπως ήσουν πολύ μικρός και δε στα'παν καλά?
Life isn't easy for the Pin Cushion Queen. When she sits alone on her throne, pins push through her spleen.
Άβαταρ μέλους
m3Lt3D
Real Name: Γιάννης

Δημοσίευση από m3Lt3D »

msl έγραψε:@a123: από όσο ξέρω, όχι .. αλλά δε ρίχνεις και κανένα τηλέφωνο .. ίσα ίσα για να είσαι 101% σίγουρος/η;
Elnor έγραψε:Msl, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι αν περάσουν όλα όσα προσπαθούν να περάσουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις το ομαλό εξάμηνο δεν θα έχει καμία αξία καθώς και το πτυχίο σου δεν θα έχει καμία αξία και οι γνώσεις του προγράμματος σπουδών της όποιας σχολής θα είναι κατακερματισμένες. Ο σκοπός των όποιων αγώνων δεν είναι να εμποδίζουν τη μόρφωση. Μεταξύ άλλων είναι και να προάγουν την παιδεία (και όχι τη στείρα εκπαίδευση) , καθώς μόνο μέσω αυτής υπάρχει σωστή, συγκροτημένη και κριτική σκέψη και γενικά κάθε πρόοδος ξεκινάει από αυτήν.Ακόμα και η παλαιομικροαστική (και λάθος κατά τη γνώμη μου αλλά αυτό δεν έχει σημασία σε αυτό που θέλω να πω) σκέψη ότι θα τελειώσω τη σχολή μου γρήγορα ώστε να βρω μια δουλίτσα να βολευτώ και άσε τους άλλους να παιδεύονται δεν μπορεί πλέον να εφαρμοστεί καθώς δεν θα υπάρχουν ούτε δουλίτσες! Αυτό συνεπάγεται ότι θα πρέπει να συνεχιστούν με μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση (ήτοι κλιμάκωση) οι γενικές συνελεύσεις και οι συμμετοχές σε πορείες και τις καταλήψεις. Στην εποχή που ζούμε (καλώς ή κακώς) το αν θα χαθεί το εξάμηνο (κάτι που προσωπικά δεν θεωρώ ότι θα γίνει αλλά ο καθένας έχει τη γνώμη του) δεν είναι φόβος ενός μικροαστού ή κάποιου με μικροαστική σκέψη, αλλά κάποιου ''αδιάβαστου'' σε σχέση με τα πολιτικοκοινωνικά δρώμενα γύρω του.
Αγορίνα μου, δες μια τι είπες και δες και τι σου απάντησα. Αυτό που λες τώρα δεν αποτελεί λογική ακολουθία σε όσα ειπώθηκαν. Όταν κάθεσαι και μου λες πως:
Elnor έγραψε:Ρε παιδιά μην ακούω για χάσιμο εξαμήνου. Πέρσι και πρόπερσι έγινε πολύ περισσότερες μέρες κατάληψη και τίποτα δεν χάθηκε. Τι εκβιαστικός (και λάθος) τόπος σκέψης είναι αυτός;
Είναι απόλυτα λογικό να σου πω ακριβώς όσα σου είπα. Ναι, χάθηκε ποιότητα διδασκαλίας. Ναι, ζοριστήκαμε πολύ για να βγάλουμε τα μαθήματα. Ναι, ζοριστήκαμε και στις διπλές εξεταστικές. Όχι δεν είναι εκβιαστικός τρόπος σκέψης .. μα είναι η αλήθεια. ΑΛΛΑ όσοι είναι προετοιμασμένοι να τα δεχτούν αυτά, καλώς! Αυτή είναι μια όψη του νομίσματος την οποία αν την γνωρίζεις και είσαι έτοιμος να την βιώσεις ξανά στο πετσί σου .. δεν έχω να πω κάτι. Αλλά αυτά που λες σε σχέση με όσα είπα τα θεωρώ απίστευτα παραπλανητικά.

Όπως βλέπεις, εγώ έκανα αναφορά σε ένα άλλο κομμάτι, σεβόμενη όσο μπορώ την παρούσα κατάσταση και τις αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου> Θα μου επιτρέψεις, όμως, να μη τοποθετηθώ σε όσα είπες παραπάνω στη παρούσα φάση μιας και αποτελούν ένα άλλο θέμα το οποίο πολύ απλά δε θέλω να μιλήσω στη παρούσα φάση.
Το να μην θες να σχολιασεις την αποφαση του Φ.Σ. και γενικα τα οσα ανεφερε ο Elnor, δεν σημαινει οτι ειναι αστοχη απαντηση στην αρχικη σου παρατηρηση. Μπορει να ειναι δυο οψεις του νομισματος, αλλα ειναι αμεσα εξαρτημενες. Οταν μετα τη συνελευση αναφερεσαι μονο στο οτι εχουν ηδη χαθει μαθηματα, σε 2πλες εξεταστικες κτλ κτλ , αυτοματα χωρις να την πεις, δειχνεις και την αποψη σου για το αν πρεπει να συνεχιστουν οι καταληψεις ή οχι.
Και για αυτο το θεμα δεχεσαι κριτικη, το οποιο δεν ειναι ''αλλο θεμα'' οπως λες.
"Σκατά στους φασίστες" - όχι Μπρεχτ
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

m3Lt3D έγραψε:Το να μην θες να σχολιασεις την αποφαση του Φ.Σ. και γενικα τα οσα ανεφερε ο Elnor, δεν σημαινει οτι ειναι αστοχη απαντηση στην αρχικη σου παρατηρηση. Μπορει να ειναι δυο οψεις του νομισματος, αλλα ειναι αμεσα εξαρτημενες. Οταν μετα τη συνελευση αναφερεσαι μονο στο οτι εχουν ηδη χαθει μαθηματα, σε 2πλες εξεταστικες κτλ κτλ , αυτοματα χωρις να την πεις, δειχνεις και την αποψη σου για το αν πρεπει να συνεχιστουν οι καταληψεις ή οχι.
Και για αυτο το θεμα δεχεσαι κριτικη, το οποιο δεν ειναι ''αλλο θεμα'' οπως λες.
Συνοπτικά .. ας το πάμε πάλι από την αρχή. Δεν τοποθετήθηκα πάνω σε εκείνο το θέμα ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα .. το ξεκαθάρισα. Και ούτε χρειάζεται να το κάνω, καθώς δεν υπάρχει άμεση συσχέτιση σε αυτό που παρατήρησα με το post στο οποίο δεν πήρα θέση. Οπότε μη προσπαθείτε να βγάλετε συμπεράσματα από όσα *δεν* λέω.
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
m3Lt3D
Real Name: Γιάννης

Δημοσίευση από m3Lt3D »

msl έγραψε: Συνοπτικά .. ας το πάμε πάλι από την αρχή. Δεν τοποθετήθηκα πάνω σε εκείνο το θέμα ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα .. το ξεκαθάρισα. Και ούτε χρειάζεται να το κάνω, καθώς δεν υπάρχει άμεση συσχέτιση σε αυτό που παρατήρησα με το post στο οποίο δεν πήρα θέση. Οπότε μη προσπαθείτε να βγάλετε συμπεράσματα από όσα *δεν* λέω.
Μαλλον δεν θες να παραδεχτεις το προφανες(το αιτιολογησα στο προηγουμενο μου ποστ), για να μην αναγκαστεις να απαντησεις στο ποστ του Elnor. Τελοσπαντων.
"Σκατά στους φασίστες" - όχι Μπρεχτ
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Κάτι που είχα γράψει σε προηγούμενο post,
"αυτοί που είναι εναντίον της πολιτκής είναι υπέρ της πολιτικής που τους ασκείται".
Αν αυτό το γενικεύσεις νομίζω θα καταλάβεις τί θέλουν να σου πουν msl.
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Δεν επικοινωνούμε, έτσι; Θα πω τπτ και μετά θα μου ρίξω και ban! :P

Σας σέβομαι, βλέπω όσα λέτε, προσπαθώ να απαντήσω, αλλά πραγματικά δεν έχω να πω κάτι άλλο! Μένω σε όσα έχω πει πιο πριν ..
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
marios

Δημοσίευση από marios »

Περί του 06-07: τότε ή ΣΕΜΦΕ έκλεισε λίγο πριν τα Χριστούγεννα και άνοιξε μετά το Πάσχα. Πέρα από αυτό το μεγάλο όγκο (~τρίμηνο) καταλήψεων είχαν γίνει και άλλες αποσπασματικές κυρίως πριν. Δεν χάθηκε το εξάμηνο κάναμε ένα σάντουιτς εξεταστικών με διάφορες πατέντες (θερινή εξεταστική τον Ιούλη μέχρι τέλη και χειμερινή και επαναληπτική Σεπτέμβρη από 20 Αυγούστου μέχρι καλά μέσα στον Οκτώβρη δηλαδή πήγε όλο το πρόγραμμα 2-3 βδομάδες πιο μετά και η χειμερινή έγινε πριν την επαναληπτική , επιφυλάσσομαι για τις λεπτομέρειες ).

Αυτά για την ιστορία. Η ιδέα είναι ότι αν γίνουν από αρκετές σχολές καταλήψεις μεγάλης διάρκειας => υπάρχει αρκετά συσπυρωμένο κίνημα για να τους κόψει τον κ0λ0 αν πάνε να προφασιστούν το γράμμα του "νόμου πλαίσιο" για να ακυρώσουν εξεταστική. Με λίγα λόγια αν θέλετε να δώσετε εξεταστική δώστε στο χέρι σας είναι. Θέλω να τονίσω ότι προσωπική μου γνώμη είναι πως μπροστά στην ευκαιρία μεγάλης πολιτικής αλλαγής (μνημόνιο) το χάσιμο ακόμα και μιας ακαδημαϊκής χρονιάς δεν είναι θέμα που θα έπρεπε να απασχολεί ιδίως με την ανεργία που κυκλοφορεί και την προβλεπόμενη άνοδο της.

Επαναφέρω όμως ένα θέμα που έμεινε αναπάντητο από τους συμφοιτητες που υποστηρίζουν απλά ανοικτή σχολή. Χωρίς πολύ ιδεολογία θα προσπαθήσω να πείσω αυτούς που πιστεύουν ότι ψήφος ανοιχτή σχολή μπορεί να είναι και άσχετη με την πολιτική, ότι αυτό απλά δεν ισχύει.
Πιστεύω ότι »η κατάληψη μεγάλης διάρκειας είναι αρκετά μεγάλη πολιτική διαταραχή ώστε να ανατρέψει τις εξαιρετικά πλέον λεπτές πολιτικές ισορροπίες. Τα του εσωτερικού υποθέτω είναι αρκετά γνωστα. Θέλω να το υποστηρίξω αυτό γιατί ίσως κάποιοι δεν πείστηκαν (αν και δεν το δήλωσαν) οπότε δίνω και μια ιδέα της κατάστασης της Ευρώπης αυτή την στιγμή.
Μερικά προβλήματα του σήμερα για τους ευρωκράτες: ΔΝΤ η Ιρλανδία, την Πορτογαλλία την έχουν σίγουρη επόμενη και μένει η ελπίδα να μην πέσει και η Ισπανία από τις "πανικοβλημένες αγορές", η Γερμανική κοινή γνώμη προσπαθεί να καταλάβει αν θέλει να στηρίξει το ευρώ απορυθμίζοντας την στιβαρή οικονομία της η να τ'αφήσει να πάει στο διάολο και να φέρει το μάρκο(βλ. πιέσεις για ξεπάγωμα μισθών και για αύξηση εσωτερικής κατανάλωσης για να εξισορροπηθεί η διαφορά εξαγωγών-εισαγωγών, και τα δύο γεγονότα που πιέζουν τις φτωχότερες χώρες και που η Γεμανοί θεωρούν μέρος της κουλτούρας τους) , το Βέλγιο αν και γνωστό ως σταθερή χώρα δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με την κρίση - προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση από τον Μάη - και πάει για διάσπαση, στην προοδευτικότερη χώρα του κόσμου όπως ακούγεται Σουηδία έχουμε στην βουλή ακροδεξιό κόμμα για πρώτη φορά από τότε που γεννήθηκε ο οποιοσδήποτε, στην Ολλανδία ο συνασπισμός που κυβερνά βασίζεται στους πολύτιμους βουλευτές ενός από τους πιο κραγμένους ρατσιστές που είδαμε ποτέ.

Τώρα αυτό δεν το λες και ακριβώς Ευρώπη των νάιντις και επαναλαμβάνω ότι είμαι πεποισμένος ότι οι παρατεταμένες καταλήψεις μπορούν να ανατρέψουν το μνημόνιο. Αν νομίζετε ότι όλα αυτά είναι βγαλμένα από μανιφέστο είναι απλά αχρωμάτιστα γεγονότα (εκτός αν υποστηρίζει κανείς τον Ολλανδό Wilders) στα οποία συμφωνεί τόσο η Le Monde όσο και το Economist. Οι πολιτικοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη δεν έχουν ούτε την συνοχή ουτε τον χρόνο για να συγκρατήσουν τις επιπτώσεις μια κοινωνικής απειθαρχίας, το μνημόνιο ανανεώνεται με το σταγονόμετρο σε βάση διμηνίας-τριμηνίας. Αν διαφωνείτε με αυτο πείτε το και το συζητάμε. Αν όμως συμφωνείτε είναι φυσικό συμπέρασμα ότι αυτοί ψηφίζουν αποχή χωρίς να προτείνουν εναλλακτικό τρόπο για να απαλλαγούμε από αυτό είναι κατά της ανατροπής του μνημονίου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος marios την Τετ Δεκ 01, 2010 5:54 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ge99020
Real Name: Panagiotis A.

Δημοσίευση από ge99020 »

Kai gia osous arxaious deinosayrous 8ymountai, to 2001-2002 sthn semfe eixan ginei pali konta sto 3mhno katalhpsh olo to 8erino e3amhno. Vlepame mpala (mountial korea nomizw) mazi ton argiro meta pou ekane kati akyres anaplhrwseis/spasimo katalhpshs katakalokairo. Kaname theiiki TRIPLH e3etastikh apo septemvrio-noemvrio :mrgreen: (me anaplhrwseis kai ton aygousto). Eksamino den xathike pote sthn semfe :thumbup: (An kai gia mena , 8a eprepe na protimate na xa8ei to e3amhno prokeimenou na ginei toulaxiston sovaro ma8hma, kai osoi epilegoun na agwnistoun na exoun plhrh syneidhsh tou ti 8a xasoun (pou den einai tpt to tromero meta3y mas). toulaxiston etsi ais8anomoun egw.
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

Αν χαθει το εξαμηνο τι ακριβος γινεται? Δλδ αν απλα το επαναλαμβανουμε μετα (δλδ δε περναμε το ετος) τοτε δεν εχει και τοσο νοημα (ως προς την ποιοτητα του μαθηματος) μιας που θα ξαναγινουν καταληψεις κτλ, οχι?
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Off Topic
[quote="msl"][quote="m3Lt3D"]Το να μην θες να σχολιασεις την αποφαση του Φ.Σ. και γενικα τα οσα ανεφερε ο Elnor, δεν σημαινει οτι ειναι αστοχη απαντηση στην αρχικη σου παρατηρηση. Μπορει να ειναι δυο οψεις του νομισματος, αλλα ειναι αμεσα εξαρτημενες. Οταν μετα τη συνελευση αναφερεσαι μονο στο οτι εχουν ηδη χαθει μαθηματα, σε 2πλες εξεταστικες κτλ κτλ , αυτοματα χωρις να την πεις, δειχνεις και την αποψη σου για το αν πρεπει να συνεχιστουν οι καταληψεις ή οχι.
Και για αυτο το θεμα δεχεσαι κριτικη, το οποιο δεν ειναι ''αλλο θεμα'' οπως λες.[/quote]

Συνοπτικά .. ας το πάμε πάλι από την αρχή. Δεν τοποθετήθηκα πάνω σε εκείνο το θέμα ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα .. το ξεκαθάρισα. Και ούτε χρειάζεται να το κάνω, καθώς δεν υπάρχει άμεση συσχέτιση σε αυτό που παρατήρησα με το post στο οποίο δεν πήρα θέση. Οπότε μη προσπαθείτε να βγάλετε συμπεράσματα από όσα *δεν* λέω.[/quote]

Δεν θέλω να πάρω μέρος στη συζήτησή σας, αλλά δεν μπορώ να κρύψω ότι παραξενεύτηκα λίγο, διότι και εγώ το ίδιο με τον m3Lt3D κατάλαβα.. :?
Το να εκφράσει κάποιος τη γνώμη του, ακόμα και αν είναι διαφορετική, δε νομίζω ότι σημαίνει αυτομάτως ότι δεν σέβεται την απόφαση του συλλόγου, και με αυτό το σκεπτικό θέλω να εκφράσω έναν γενικότερο προβληματισμό μου, με αφορμή την απόφαση αυτή.

Η συγκυρία είναι σίγουρα δύσκολη και κρίσιμη, οπότε συμφωνώ με το να έχουμε θέση ως φοιτητικός σύλλογος. Καταλαβαίνω λοιπόν το να κλείνουμε τις ημέρες που υπάρχουν πορείες ή άλλες διαμαρτυρίες για να μπορούν να πάνε όσοι θέλουν. Επίσης καταλαβαίνω το να διοργανωθούν εκδηλώσεις-συζητήσεις με σχετικά θέματα στο χώρο της σχολής. Το να γίνεται όμως επί τόσες μέρες κατάληψη, δε βλέπω που ωφελεί. Το θέμα για μένα δεν είναι η απώλεια μαθημάτων αυτή καθαυτή, αλλά το να κάνουμε ότι μπορούμε για να μην απαξιώνεται η σχολή μας, όπως σωστά αναφέρθηκε. Πως όμως θα το καταφέρουμε όμως αυτό, όταν χάνονται τόσες ώρες, και κάνουμε αναπληρώσεις άρπα κόλλα; Όλα χρειάζονται στην κατάλληλη ποσότητα..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Πως όμως θα το καταφέρουμε όμως αυτό, όταν χάνονται τόσες ώρες, και κάνουμε αναπληρώσεις άρπα κόλλα; Όλα χρειάζονται στην κατάλληλη ποσότητα..
Το ίδιο φωνάζω τόσον καιρό κ γω.
Αν δεν είχαμε κάνει τόσες καταλήψεις απ την αρχή της χρονιάς θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα τώρα. Θα γινόταν αυτή η κατάληψη κ δεν θα παραπονιόταν κανείς.
Ελπίζω να πήραν το μάθημα τους όσοι έπρεπε να το πάρουν...
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
sempreviva
Real Name: Spongebob

Δημοσίευση από sempreviva »

lunatic έγραψε:
Πως όμως θα το καταφέρουμε όμως αυτό, όταν χάνονται τόσες ώρες, και κάνουμε αναπληρώσεις άρπα κόλλα; Όλα χρειάζονται στην κατάλληλη ποσότητα..
Το ίδιο φωνάζω τόσον καιρό κ γω.
Αν δεν είχαμε κάνει τόσες καταλήψεις απ την αρχή της χρονιάς θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα τώρα. Θα γινόταν αυτή η κατάληψη κ δεν θα παραπονιόταν κανείς.
Ελπίζω να πήραν το μάθημα τους όσοι έπρεπε να το πάρουν...
Ακριβώς.Όσο για το αν το '06-'07 χάθηκε η χρονιά ή όχι τι να πω..με τα πασαλλείματα για μένα είναι σαν να χάνεται,ίσως και χειρότερα.Τώρα τα άλλα (εξεταστικές σάντουιτς ας πούμε) είναι τελείως για το τυπικό της υπόθεσης,δε νομίζω ότι μπόρεσε κανείς να ανταπεξέλθει.
Life isn't easy for the Pin Cushion Queen. When she sits alone on her throne, pins push through her spleen.
Άβαταρ μέλους
apolski
Real Name: ---

Δημοσίευση από apolski »

Δεν καταλαβαίνω γιατί γκρινιάζετε μερικοί. Το εξάμηνο δεν πρόκειται να χαθεί. Αν δεν θέλετε να έχετε πρόβλημα στην εξεταστική τότε καθίστε και διαβάστε στο σπίτι μόνοι σας, δεν είμαστε μικρά παιδάκια που χρειάζονται καθοδήγηση από τους καθηγητές. Τα εργαστήρια που θα χαθούν θα αναπληρωθούν με κάποιο τρόπο.

Αλλά θα συμφωνήσω με τον lunatic ότι οι καταλήψεις μικρής διάρκειας που έγιναν δεν έπρεπε να γίνουν...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”