Γ.Σ. Πέμπτη 9/12

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

papagalakos

Re: Γ.Σ. Πέμπτη 9/12

Δημοσίευση από papagalakos »

Αγάπη μου! :mrgreen:
neli έγραψε:
vasika, exo merikes apories...
1. apo pou ki os pou theoreis oti enas kathigitis sou prepei na syzitisei mazi sou gia to an tha ton afiseis na kanei ti douleia tou? (otan leo "mazi sou" ennoo k mazi mou,k mazi mas...einai genikotero,den prosopopoio.)
Δεν καλέσαμε κανέναν σε συζήτηση για το αν θα κάνει μάθημα ή όχι. Το ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα κάνουν. Τώρα για την απεργία δεν έχουμε αρμοδιότητα. Θα πρέπει να τους δείρουν οι συνάδελφοί τους.
Δεν απευθύνομαι στους δύο παραπάνω, γενικά.
neli έγραψε: 2. ftanoume sto simeio tou "kryfou sxoleiou" k i efthyni de varynei se kammia periptosi ton rapti.
Ωραία δεν είναι; Λοιπόν, στην επόμενη φάση εγώ θα είμαι ο ρομπέν των δασών και το σέργουντ θα είναι το δασάκι της πολύτπολης.
neli έγραψε: 3. sou efxomai otan tha grafeis ti diplomatiki sou, tin diplomatiki tou metaptyxiakou sou i otidipote simantiko gia sena k xreiazesai mia seira apo 100 metriseis k esto oti eisai stin 80i imera, na erthei enas dithen epanastatis k na pei "emena me noiazei na mi ginetai erevna" k na sou katastrepsei ti douleia... k na sto kanei k defteri fora... k triti... gia na noioseis poso megali vlakeia eipes.
Για τον φίλο snordion δεν ξέρω, αλλά αν υπάρχουν τέτοιες συνθήκες τότε εγώ μόνο διπλωματική δεν θα κάθομαι να κάνω.
neli έγραψε: ksypniste ligo! i efyiia mporei na einai xarisma alla i ilithiotita einai egklima. k an de mporeite merikoi na kanete kalo, toulaxiston min kanete kako...
"Αυτοί που το παίζουν έξυπνοι υπάρχουν για να ταλαιπορούν όλους εμάς που όντως είμαστε"
Άβαταρ μέλους
kamari
Real Name: Μαριάννα
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από kamari »

Απλά αν σήμερα εσύ θες να κάνεις τις μετρήσεις σου και μόνο αυτό σε νοιάζει, εγώ(και ο φσ) θέλω να τα σταματήσω όλα επειδή εμένα και τις οικογενοιές μας τις κλέβουν καθημερινά αν δεν το έχεις καταλάβει.
Προσπαθώντας να μπω σε μία υποθετική κατάσταση (στην οποία ίσως να βρίσκεται η Neli...? δεν ξέρω κιόλας...),αλλά έχω την εξής απορία : Έστω ότι είμαι στον x χρόνο σπουδών και τελειώνω...και αρχίζω και κάνω την διπλωματική μου και ξαφνικά επειδή έχουμε καταλήψεις για μεγάλο χρονικό διάστημα αρχίζει και πάει η διπλωματική 1 βδομάδα,2 βδομάδες,1 μήνα πίσω και βάλε...Κι εγώ (ο όποιος εγώ δλδη) έχω κάνει αιτήσεις και με έχουν δεχτεί σ'ένα πανεπιστήμιο στο εξωτερικό για Master...1ον: τί θα γυρίσεις να πεις σε εκείνο το παιδί που μετά θα πρέπει να τρέχει μέχρι τον Ιούλιο ή και τον Σεπτέμβριο να παρούσιαζει διπλωματική,ενώ μπορεί να έχει άλλες δουλειές που πρέπει να κάνει ? (το ρωτάω γιατί ξέρω αρκετές περιπτώσεις) και 2ον. τί θα πεις στην οικογενειά του που -ναι,την κλέβουν καθημερινά,αλλά με τον x,y,z τρόπο έχει βρει λεφτά να στείλει το παιδί για μεταπτυχιακό και ξαφνικά πρέπει νά'χει την αγωνία αν τελικά το παιδί θα τελειώσει...? :roll:
Off Topic
P.S.
Είμαστε νέοι άνθρωποι και έχουμε όλη την ζωή μπροστά μας
κι επειδή ακριβώς από μια ηλικία και μετά δεν θα την έχουμε τόσο μπροστά μας,δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα πρέπει να διαβάζω κι το μυαλό μου θά'ναι σε θέση να κατανοεί νέα πράγματα ή να συσσωρεύει πληροφορίες μετά τα 25,άντε 27 :? θα πηδηχτώ από το παράθυρο δλδη :P
"eadem mutata resurgo"~"αν κι αλλαγμένη,θα ξαναπροβάλλω η ίδια" Jacob I Bernoulli
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Εγώ θα του έλεγα ότι η κοινωνία είναι ταξική και μαστερ μπορούν να κάνουν οι έχοντες. Γι αυτ΄'ο πρέπει να κάνουμε επανάσταση, να τα πάρουμε απ' τους έχοντες και να κάνουμε όλοι μαστερ. Μεταπτυχιακό δεν λέγεται; Τέλος πάντων.
Επίσης άμα πάρεις το πτυχίο που θα προκύψει από τις νέες σχολές (τμήματα θα λέγονται) δεν θα σε παίρνουν για μαστερ έτσι κι αλλιλως. Από 'κεί και πέρα τώρα υπάρχει και μια ιεράρχιση. Εσύ προφανώς αναφέρεσαι στην κατηγορία "δεν έχω να φάω αλλά θα φεσώσω την κάρτα μου για να πάρω μερσεντές". Οπότε θα του πω, εξασφάλισε πρώτα ότι άμα αρρωστήσεις και δεν έχεις λεφτά δεν θα σε αφήσουν να πεθάνεις σε κάνα χαντάκι και μετά βλέπουμε για μάστερ.
Btw, αφενώς οι καθηγητές στις διπλωματικές είναι πιο ελαστικοί, αφετέρου μπορείς να πας αλλού αν η διπλωματική σου προβλέπεται να τελειώσει γρήγορα.
Άβαταρ μέλους
serenity08
Real Name: gigi..!

Δημοσίευση από serenity08 »

Νομίζω χάνουμε λίγο το νόημα της Γ.Σ. ΟΠΟΙΟΣ θέλει μπορεί να έρθει να μιλήσει, να ακουστεί, να διεκδικήσει είτε το μεν δικαίωμα του να κάνει μάθημα αδιαφορώντας για τα δρώμενα κ επιλέγοντας να αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο σαν χώρο "μετάδοσης γνώσεων", είτε να κατεβάσει ένα πλαίσιο για (ζωντανή)κατάληψη, με αρκετά δρώμενα κ ενημερωτικό-ευαισθητοποιητικό χαρακτήρα είτε να κλείσει τη σχολή για να παρευρεθει ο φ.σ. ΣΕΜΦΕ στην ταδε ομιλια του τάδε πολιτικού, στην τάδε συγκέντρωση με το τάδε κόμμα, αλλά νομίζω οτι έστω οι περισσότεροι θα φωνάζουμε το δικαίωμα του καθενός να εκφράζεται ελεύθερα και να διεκδικεί οτι θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό του.!Επομένως ελάτε ΟΛΟΙ στη Γ.Σ. να ακουστείτε!!Σε περίπτωση όμως που βγει κατάληψη τουλάχιστον θα ξέρετε οτι προσπαθήσατε..Γιατί καλώς ή κακώς η πλειοψηφία αποφασίζει(αν έχετε πρόβλημα με τη δημοκρατία, είναι ένα άλλο θέμα, όχι της παρούσης..).Και μιας και αναφέρθηκα στην έννοια "πλειοψηφία", το προχωράω λίγο,και την επεκτείνω στην έννοια "σύνολο" κ θα εκφράσω μια απορία:Πως γίνετε να μην σας ενδιαφέρει ο διπλανός σας, αν υποφέρει, αν έχει λεφτά να φάει, να στείλει τα παιδιά του σχολείο, πώς γίνεται να μην θέλετε να ουρλιάξετε όταν βλέπετε να αδικείται ο συνάνθρωπος σας, να αδιαφορείτε όταν άνθρωποι μπορεί να μην πάρουν σύνταξη ποτέ(τα 200 Ε δεν πιάνονται), που σε μερικά χρόνια τα μικρά σας αδερφάκια θα πληρώνουν για να αγοράσουν τα σχολικά τους βιβλία, που ακόμα κι εσείς οι ίδιοι μπορεί να χάνετε εξάμηνα κ να αργείτε να βγείτε στην αγορά εργασίας επειδή δεν θα έχετε χρήματα να πληρώνετε τις εξεταστικές των "κομμένων" μαθημάτων...????
(απορία ενός αφελούς ατόμου... :? )
Ας παίξουμε! Η γνώση είναι χαρά, δεν είναι επιστράτευση απ'τα σχολεία .

"Oι άνθρωποι παλεύουν και χάνουν τη μάχη, και το πράγμα για το οποίο πάλεψαν έρχεται παρά την ήττα τους..και όταν έρχεται προκύπτει οτι δεν ήταν αυτό που εννοούσαν..και άλλοι ανθρωποι πρέπει να παλέψουν για αυτό που εννοούσαν με ένα άλλο όνομα.."
Άβαταρ μέλους
constant
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Konstantinos

Δημοσίευση από constant »

Έχοντας διαβάσει όλα τα προηγούμενα κ με κίνδυνο να φάω βρίσιμο θα θέσω μία αρκετά συγκεκριμένη ερώτηση:

Αύριο, για τις ώρες 8:45-12:30, ξέρει κανείς αν οι Σαραντόπουλος, Λιαροκάπης απεργούν ή οχι?
Άβαταρ μέλους
sempreviva
Real Name: Spongebob

Δημοσίευση από sempreviva »

Και τώρα που θα απεργήσουν οι καθηγητές τι να σας πω,θα τους κάνουν τη μούρη κρέας. Το μόνο που θα γίνει είναι να γλυτώσουν 2 μέρες μεροκάματα,μεγάλη ζημιά!
Life isn't easy for the Pin Cushion Queen. When she sits alone on her throne, pins push through her spleen.
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Εαν στην επόμενη συνέλευση κατεβάσουμε δημόσιο ξεβράκωμα κυβερνητικών στελεχών, κατάληψη επ' αόριστον των εγκαταστάσεων του Πολυτεχνείου και λειτουργία τους υπό καθαρά εργατικό-φοιτητικό έλεγχο, περικύκλωση και πολιορκία του Υπουργείου Δημόσιας Καταστολής και συμβολική ανατίναξη του κτιρίου της Βουλής, είσαι μέσα;
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
mitsos147
Real Name: dimitris

Δημοσίευση από mitsos147 »

Καποιες σχολες ΔΕΝ κανουν καταληψεις , καποια ανθρωποι θα παρουν πτυχια, θα βρουν δουλειες(δουλειες που θα μπορουσαμε να ειχαμε βρει εμεις ),θα φτιαξουν τη ζωη τους .....και μεις στο καλυτερο πανεπιστιμιο της χωρας θα σπουδαζουμε και θα σπουδαζουμε κ.ο.κ ...................και θα χανουμε το χρονο μας περιμενοντας να περασουμε σε διπλες εξεταστικες μαθηματα που κανονικα θα διναμε σε ξεχωριστες περιοδους .ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ !!! .....και καλες επαναστασεις ...

(δεν συμφωνω με αυτα που γινονται , το μνημονιο κτλ ... αλλα ας αντιδρασουμε χωρις να πηδαμε τη ζωη μας ανεπανορθωτα)
Άβαταρ μέλους
sempreviva
Real Name: Spongebob

Δημοσίευση από sempreviva »

Falgorn έγραψε:Εαν στην επόμενη συνέλευση κατεβάσουμε δημόσιο ξεβράκωμα κυβερνητικών στελεχών, κατάληψη επ' αόριστον των εγκαταστάσεων του Πολυτεχνείου και λειτουργία τους υπό καθαρά εργατικό-φοιτητικό έλεγχο, περικύκλωση και πολιορκία του Υπουργείου Δημόσιας Καταστολής και συμβολική ανατίναξη του κτιρίου της Βουλής, είσαι μέσα;
Αν σιγουρέψουμε το 1ο κ το τελευταίο θα το σκεφτώ.
mitsos147 έγραψε:Καποιες σχολες ΔΕΝ κανουν καταληψεις , καποια ανθρωποι θα παρουν πτυχια, θα βρουν δουλειες(δουλειες που θα μπορουσαμε να ειχαμε βρει εμεις ),θα φτιαξουν τη ζωη τους .....και μεις στο καλυτερο πανεπιστιμιο της χωρας θα σπουδαζουμε και θα σπουδαζουμε κ.ο.κ ...................και θα χανουμε το χρονο μας περιμενοντας να περασουμε σε διπλες εξεταστικες μαθηματα που κανονικα θα διναμε σε ξεχωριστες περιοδους .ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ !!! .....και καλες επαναστασεις ...

(δεν συμφωνω με αυτα που γινονται , το μνημονιο κτλ ... αλλα ας αντιδρασουμε χωρις να πηδαμε τη ζωη μας ανεπανορθωτα)
+1
Life isn't easy for the Pin Cushion Queen. When she sits alone on her throne, pins push through her spleen.
dhmhtrhsbl
Real Name: dhmhtrhs

Δημοσίευση από dhmhtrhsbl »

παιδια απο τοπογραφους ειμαι.γνωριζει καποιος αν θα γινουν τα εργαστηρια φυσικης 2 που ειναι προγραμματισμενα για 12.45?? ευχαριστω!!
Ευ-Αγγελος
Real Name: ...

Δημοσίευση από Ευ-Αγγελος »

Ο πρώτος απεργοσπάστης λοιπόν …
Οι φοιτητες παντως θα μπορουσαν να οργανωθουν και να απεχουν απο το μαθημα και να τον αφησουν μονο του να κοιταει τα αστρα.Διοτι με την παρουσια των φοιτητων, κατα ενα τροπο νομιμοποιειται αυτο που κανει.
Άβαταρ μέλους
m3Lt3D
Real Name: Γιάννης

Δημοσίευση από m3Lt3D »

sempreviva έγραψε:
Falgorn έγραψε:Εαν στην επόμενη συνέλευση κατεβάσουμε δημόσιο ξεβράκωμα κυβερνητικών στελεχών, κατάληψη επ' αόριστον των εγκαταστάσεων του Πολυτεχνείου και λειτουργία τους υπό καθαρά εργατικό-φοιτητικό έλεγχο, περικύκλωση και πολιορκία του Υπουργείου Δημόσιας Καταστολής και συμβολική ανατίναξη του κτιρίου της Βουλής, είσαι μέσα;
Αν σιγουρέψουμε το 1ο κ το τελευταίο θα το σκεφτώ.
Σκεψου αραζοντας στον καναπε βλεποντας τηλεοραση σου και οταν αποφασισεις σφυρα κλεφτικα
sempreviva έγραψε:
mitsos147 έγραψε:Καποιες σχολες ΔΕΝ κανουν καταληψεις , καποια ανθρωποι θα παρουν πτυχια, θα βρουν δουλειες(δουλειες που θα μπορουσαμε να ειχαμε βρει εμεις ),θα φτιαξουν τη ζωη τους .....και μεις στο καλυτερο πανεπιστιμιο της χωρας θα σπουδαζουμε και θα σπουδαζουμε κ.ο.κ ...................και θα χανουμε το χρονο μας περιμενοντας να περασουμε σε διπλες εξεταστικες μαθηματα που κανονικα θα διναμε σε ξεχωριστες περιοδους .ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ !!! .....και καλες επαναστασεις ...

+1
Το Μικροαστικο Μανιφεστο σε λιγες μονο λεξεις...
"Σκατά στους φασίστες" - όχι Μπρεχτ
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

dhmhtrhsbl έγραψε:παιδια απο τοπογραφους ειμαι.γνωριζει καποιος αν θα γινουν τα εργαστηρια φυσικης 2 που ειναι προγραμματισμενα για 12.45?? ευχαριστω!!
Από όσο ξέρω έχετε και εσείς Γενική Συνέλευση αύριο μετά τις 12.30 .. Οπότε σε κάθε περίπτωση, θεωρητικά, δε θα γίνουν. Τώρα πρακτικά .. δε ξέρω πως οργανώνεστε εσείς ..
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
dhmhtrhsbl
Real Name: dhmhtrhs

Δημοσίευση από dhmhtrhsbl »

msl έγραψε:
dhmhtrhsbl έγραψε:παιδια απο τοπογραφους ειμαι.γνωριζει καποιος αν θα γινουν τα εργαστηρια φυσικης 2 που ειναι προγραμματισμενα για 12.45?? ευχαριστω!!
Από όσο ξέρω έχετε και εσείς Γενική Συνέλευση αύριο μετά τις 12.30 .. Οπότε σε κάθε περίπτωση, θεωρητικά, δε θα γίνουν. Τώρα πρακτικά .. δε ξέρω πως οργανώνεστε εσείς ..
ναι κ εμεις εχουμε ιδια ωρα!!αλλα επειδη τα εργαστηρια γινονται σε εσας εξαρταται απο σας και οχι απο μας..αρα θεωρητικα δεν εχουμε..μπορει να χτυπησω κανα τηλεφωνο το πρωι ομως...
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

m3Lt3D έγραψε:
sempreviva έγραψε:

+1
Το Μικροαστικο Μανιφεστο σε λιγες μονο λεξεις...
Βασικά, δε γίνεται και με περισσότερες.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”