Γ.Σ. Πέμπτη 9/12

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

eir
Real Name: eirini
Facebook ID: 0

Re: Γ.Σ. Πέμπτη 9/12

Δημοσίευση από eir »

lunatic έγραψε:Νομίζω ναι αλλά ας δούμε και τις εξελίξεις.
υπάρχουν κάποιες σημαντικές επερχόμενες εξελίξεις που μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα?
είναι πολύ σημαντικό για μένα να ξέρω γιατί υπάρχει ενδεχόμενο να συμπίπτει μια χαριστική που περιμένω με ένα ταξίδι στο εξωτερικό για λόγους υγείας :?
do urden
Real Name: alex

Δημοσίευση από do urden »

Ως συντονιστικη επιτροπη καταληψης μετραμε κανονικα ολα τα μελη του φοιτητικου συλλογου που συμμετειχαν στη ψηφοφορια.Τωρα αν το ΚΚΕ δε θελει να το στηριζουν κομματια της δεξιας και της ΔΑΠ καλα θα κανει να κατεβαζει οντως αγωνιστικα πλαισια και να μην κρυβεται πισω απο το δαχτυλο του..
i was told that i could fly when least expected..cloud connected
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Απ' ότι άκουσα (γιατί πλαίσιο ΚΝΕ δε βρήκα :? ), μόλις βγήκε η φήμη ότι μέλη της ΔΑΠ θα ψηφίζαν την ΚΝΕ, αυτή αμέσως έκανε σχετική ανακοίνωση που προειδοποιούσε για προβοκάτσια και έβαλε δυο μέρες κατάληψη στην πρότασή της.

Πάντως, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, παρ' όλα αυτά μέλη της ΔΑΠ όντως την ψήφισαν. Οπότε η σύμπλευση δε φαίνεται να είναι συγκυριακή, αλλά μάλλον ιδεολογική.

:twisted:
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

O kanenas ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
eir έγραψε:υπάρχουν κάποιες σημαντικές επερχόμενες εξελίξεις που μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα?
είναι πολύ σημαντικό για μένα να ξέρω γιατί υπάρχει ενδεχόμενο να συμπίπτει μια χαριστική που περιμένω με ένα ταξίδι στο εξωτερικό για λόγους υγείας :?
Από τη στιγμή που η επόμενη Γ.Σ. είναι μετά τις διακοπές, από πλευράς φοιτητών η σχολή δεν θα κλείσει από τις 16/12 και μετά. Δεν ξέρω όμως τι γίνεται από την πλευρά των καθηγητών.
Takis έγραψε:ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που διάβασα πριν μερικές μέρες...
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=229306
Ενδιαφέρον το άρθρο όντως. Δεν θέλω να πω πολλά, σέβομαι την απόφαση του συλλόγου και το ότι είμαι μειοψηφία. Απλώς μία διαφορά να σχολιάσω. Στην εκεί περίπτωση, ήδη η χρηματοδότηση δεν είναι αποκλειστικά κρατική, απλώς την μειώνουν περισσότερο, και παρ'όλα αυτά οι αντιδράσεις είναι μικρότερες σε σχέση με εδώ, που απλά γίνονται προτάσεις να <<σπάσει>> έστω ελάχιστα η κρατική χρηματοδότηση, μήπως και τα εγγόνια μας τουλάχιστον δεν έχουν να πληρώνουν τόκους δανείων. Ας το αναρωτηθούμε λίγο αυτό..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Hengeo έγραψε:που απλά γίνονται προτάσεις να <<σπάσει>> έστω ελάχιστα η κρατική χρηματοδότηση, μήπως και τα εγγόνια μας τουλάχιστον δεν έχουν να πληρώνουν τόκους δανείων.
WTF?

Εδώ το κείμενο του διαλόγου σε ένα από τα πολλά σημεία που δεν είναι υπό διαπραγμάτευση μιλά ξεκάθαρα για δημιουργία συστήματος φοιτητικών δανείων και πέρασμα των φοιτητικών παροχών σε συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Το κόστος αυτό εμέις θα το πληρώσουμε, όχι ο πολιτικός κόσμος που με δικές του αποφάσεις και χωρίς κανενός είδους έγκρισή μας έχουμε φορτωθεί αυτά τα δάνεια.

Bertolt Brecht

Άβαταρ μέλους
Tzanampets
Real Name: Call me 'mate'

Δημοσίευση από Tzanampets »

apolski έγραψε:
Off Topic
Ποτε κλεινουμε για τις διακοπες Χριστουγεννων?

Νομίζω πως έχουμε κλείσει ήδη από την προηγούμενη Τετάρτη φίλε μου...

όσο για την ερώτηση της eir υποθέτω πως θα ξαναέχουμε συνέλευση την τετάρτη ή πέμπτη (η οποία πολύ πιθανόν να ανανεώσει την κατάληψη)
εκτος και αν δεν αποφασίστηκε νεα ΓΣ στην σημερινή οπότε πάω πάσσο
Elen síla lúmenn' omentielvo.

Εικόνα

For those about to troll... we salute you!
episkeptis1111
Real Name: XXX

Δημοσίευση από episkeptis1111 »

το ξέρω ότι πιο άσχετη( ίσως και αφελής) ερώτηση δεν υπάρχει, αλλά θα το επιχειρησω...
ειμαι φοιτητής αλλης σχολης και θελω να αφήσω στη θυρίδα ενός καθηγητή μια εργασία αυριο ( στο κτιριο μαθηματικών νομίζω). υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρω;;
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

Falgorn έγραψε:Απ' ότι άκουσα (γιατί πλαίσιο ΚΝΕ δε βρήκα :? ), μόλις βγήκε η φήμη ότι μέλη της ΔΑΠ θα ψηφίζαν την ΚΝΕ, αυτή αμέσως έκανε σχετική ανακοίνωση που προειδοποιούσε για προβοκάτσια και έβαλε δυο μέρες κατάληψη στην πρότασή της.

Πάντως, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, παρ' όλα αυτά μέλη της ΔΑΠ όντως την ψήφισαν. Οπότε η σύμπλευση δε φαίνεται να είναι συγκυριακή, αλλά μάλλον ιδεολογική.

Να πω παντως πως ειναι προς τιμην του που το ΜΑΣ δεν αναγνωρισε τις ψηφους αυτες.
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Anexartitos
Real Name: Andreas

Δημοσίευση από Anexartitos »

Apisteuto, den mporw na pistepsw pws pragmatika exi anthrwpous p skeftontai me auto ton tropo!!!!!!
Ime Kiprios, den ime melos kamias parataksis kai pote den mpika psifodeltio, kati apo auta omws profanws den arese stn parata3i tou "laou", p profanws prozdiorizi ton lao mono k mono ws ta meli tis epitropis agwnas k t kke thetwntas olous tous allous ws fitites 2is katigorias(ne thimizi ligo hitler - eureous i fasi afti), afou DEN DEXTIKE tis psifous m emena kathws kai 4 allwn simfititwn mas(apo ts opoious ipirxan kai aristeroi p ts psifizan san ma***es gia 5 xronia)!!!!!!!
Kataliksame dld, stn Mitropoli tou politismou opws tosoi ksi tosoi penepsan, stn a8ina tou 2010 na min exoume orismena atoma dikeoma eleu8eris psifou!!!Emis dn imaste fitites?? Den exoume krisi(oikonimiki kathws kai politik)?? Ti nomizete oti oi goneis mas ine ekatomiriouxoi???? Viopalestes ine san ts dikous sas p me tosa kai tosa zoria estilan to pedi ts se mia kseni xwra na spudasi, alla fenete pws giati oi goneis m den ine meloi tou kke i filolaiki parataksi den mpori na palepsi mazi mou, den theli, oxi mallon den dexete oute kan tin psifo mou!!!mporite na fantastite poso ipotimitiko ine na ise G.S kai na s len pws den theloun tin psifo s????
Elpizw na katalavoun kapoioi to lathos tous k na katalavoun pws oloi sta idia skata vriskomaste k me auti ti simperifora p mallonoume metaksi mas dn tha pame mprosta!!!

Y.G. :To top: Otan ts fwnaksa pws zw se mia dimokraiki xwra k thelw na psifisw opws kathe politis dikeoute m apantisan me mia eukolia, pigene pisw stn kipro p exis dimokratia!!!
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Μετά από τέτοια σκηνικά, νομίζω πως δικαιούμαι να γίνομαι όσο κακός θέλω.

Bertolt Brecht

Άβαταρ μέλους
m3Lt3D
Real Name: Γιάννης

Δημοσίευση από m3Lt3D »

Gus έγραψε:
Falgorn έγραψε:Απ' ότι άκουσα (γιατί πλαίσιο ΚΝΕ δε βρήκα :? ), μόλις βγήκε η φήμη ότι μέλη της ΔΑΠ θα ψηφίζαν την ΚΝΕ, αυτή αμέσως έκανε σχετική ανακοίνωση που προειδοποιούσε για προβοκάτσια και έβαλε δυο μέρες κατάληψη στην πρότασή της.

Να πω παντως πως ειναι προς τιμην του που το ΜΑΣ δεν αναγνωρισε τις ψηφους αυτες.
do urden έγραψε:Ως συντονιστικη επιτροπη καταληψης μετραμε κανονικα ολα τα μελη του φοιτητικου συλλογου που συμμετειχαν στη ψηφοφορια.Τωρα αν το ΚΚΕ δε θελει να το στηριζουν κομματια της δεξιας και της ΔΑΠ καλα θα κανει να κατεβαζει οντως αγωνιστικα πλαισια και να μην κρυβεται πισω απο το δαχτυλο του..
απανταει ο do urden σε αυτο που λες καποια ποστ πριν το δικο σου.
"Σκατά στους φασίστες" - όχι Μπρεχτ
Dweezil
Real Name: Ingo

Δημοσίευση από Dweezil »

Σας ζητώ να εκτιμήσετε, ειλικρινώς σας ζητώ να εκτιμήσετε, ότι πάσχουμε ως κράτος, ως κοινωνία, ως διοικητική δομή, από τους εργάτες, εντός εισαγωγικών, του πεδίου. Ποιος θα δει την κομμένη γράνα, γράνα, που σημαίνει υδραγωγός, που καταστρέφει το νερό... το έδαφος, και ύστερα κόβει… γλύφει και κόβει την άσφαλτο, και θα έρθουμε εμείς ύστερα, οι συβαρίτες πολιτικοί, της μαλθακότητας και της τρυφηλότητας, και των σχεδιασμάτων... έχασαν από τον Κρότωνα...Θα έρθουν οι συβαρίτες πολιτικοί,να πουν: "εδώ τα δισεκατομμύρια στην Τσακώνα πρέπει να καταβληθούν τάχιστα, γιατί ο δρόμος Τριπόλεως Καλαμάτας κάνει… εξαιτίας της διακοπής από το νερό...", αλλά και στη Μαλακάσα το ίδιο έγινε

Εικόνα
Ideas can't be killed. But they can become irrelevant.

"Well we've already got the tickets" Abraham Lincoln
sentinel
Real Name: christos

Δημοσίευση από sentinel »

Να θυμήσω και εγώ στους αγαπητούς συνάδελφους πως σαν Κύπριοι που είμαστε δεν ανήκουμε σε καμία παράταξη ή κόμμα εδώ στην Ελλάδα. Άλλο το αν κάποιοι συνεργάζονται και ενημερώνονται από κυπριακές φοιτητικές παρατάξεις και πιστεύουν πως σαν επακόλουθο θα ακολουθήσουμε αυτό που θα μας πουν εκείνες (αρνιά δεν είμαστε και τα κριτήριά μας στην Κύπρο έχουν να κάνουν με το εθνικό μας ζήτημα και όχι με μικροπολιτικές διαφορές). Και για να τελειώνει η ιστορία, μπορεί κάποιοι από εμάς να μπήκαν ψηφοδέλτιο ΔΑΠ κάποτε, ανατρέξτε όμως στα περσινά ή ρωτήστε κάποιο δαπίτη αν είμαστε "στελέχη της ΔΑΠ" ή αν μας πήρε ποτέ κανένας τηλέφωνο να μας πει τί να ψηφίσουμε.Έλεος δηλαδή.
Επίσης, μην μου μιλάτε για επιτροπές αγώνα και για πάλες, διεκδικήσεις και αντίσταση, όταν από μικρός πήγαινα αντικατοχικές πορείες στο νησί μου, κρατούσα αγκαλιά συγγενείς αγνοουμένων και φώναζα να ελευθερωθεί η πατρίδα μου απέναντι απο τούρκικο στρατό. Δεν το έζησες ευτυχώς, μην νοιώθεις και κάποιος για αυτό που κάνεις με τον τρόπο που το κάνεις. Σε μια χώρα που δεν έχετε τίποτα να χωρίσετε και να διαφωνήσετε το καταφέρατε. Συμπάσχω το ελληνικό έθνος αλλά Έλληνας γίνεσαι και δεν γεννιέσαι. Αν εσείς πιστεύεται πως έτσι υπερασπίζεστε το καλό της ΕΛΛΑΔΑΣ, γιατί να το εγκρίνω ή να συμμετέχω σε αυτό όταν διαφωνώ και είτε το θέλετε είτε όχι, έχω το δικαίωμα να έχω άποψη άρα και ψήφο. Αν αυτή δεν αρέσει σε κάποιους, ας σταματήσουν να ασχολούνται με τα κοινά γιατί απλά έτσι λειτουργούν. Μπορούν ακόμα να αποσύρουν και το πλαίσιο τους αν δεν θέλουν να ψηφιστεί. Αν όμως μας στερούν αυτό το δικαίωμα τι στα αλήθεια διαφέρει από χούντα, φασισμό, αδικία κλπ κλπ. Αν πάλι κάποιοι θεωρείτε πως είμαστε βλάκες ή έχουμε λάνθασμένη πολιτική αντίληψη, αφήστε την ιστορία να μας κρίνει γιατί εσάς το δικαίωμα δεν σας το έδωσε κανένα.
Μεγαλώσαμε διαφορετικά, πώς να το κάνουμε. Αλοίμονο σε αυτόν που δεν πονεί τη χώρα του, το έθνος του. Ψευτοεπαναστάτες όμως δεν είμαστε. Ούτε εθελοτυφλούμε στα όσα πάνε να γίνουν στην Ελλάδα, συγχωρέστε μας που μάθαμε να πιστεύουμε στο σύστημα, κυβέρνηση, σε ειδικούς, στην εποικοδομητική δράση του κόσμου (έτσι μάθαμε). Μακάρι να έκανε ο καθένας σωστά τη δουλειά του και σαν φοιτητές δεν την κάνουμε.
Όσο για τον κατά τα άλλα πολιτικά σωστό φοιτητή που είναι και συγχρόνως επαναστάτης και προσπαθεί και για το καλό της χώρας του(ψηφίζει και κάθε φορά την ίδια παράταξη, έτσι τα διέκρινα αυτά τα χαρακτηριστικά), που είπε "Πηγαίνετε στην Κύπρο σας που έχει και δημοκρατία", κρίμα που βλέπεις το δέντρο και έχασες το δάσος. Σήμερα έγινες πο επικίνδυνος και από αυτούς που κατηγορείς, εσύ, η παράταξή σου και όσοι το ενέκριναν και το επικρότησαν. Μακάρι να μην σου αφήσουν ποτέ μα χώρα στα χέρια γιατί εδώ απέτυχες σε μια απλή Γ.Σ ενός φοιτητικού συλλόγου να εφαρμόσεις τη στοιχειώδη δημοκρατική διαδικασία που απαιτείται για μία απόφαση.
ari2ell
Real Name: Aris

Δημοσίευση από ari2ell »

Ούτε εθελοτυφλούμε στα όσα πάνε να γίνουν στην Ελλάδα, συγχωρέστε μας που μάθαμε να πιστεύουμε στο σύστημα, κυβέρνηση, σε ειδικούς, στην εποικοδομητική δράση του κόσμου (έτσι μάθαμε). Μακάρι να έκανε ο καθένας σωστά τη δουλειά του και σαν φοιτητές δεν την κάνουμε.
Καλα ρε συναδελφε θα μας τρελανεις????
Διαβασε ξανα τι λες, "συγχωρέστε μας που μάθαμε να πιστεύουμε στο σύστημα, κυβέρνηση, σε ειδικούς". Απο την προταση αυτη και μονο καταλαβαινω πολλα για σενα. Πολυ εξυπνο να στηριζεις αυτους που σε καταστρεψαν οπως λες. Το ιδιο το συστημα, οι κυβερνουντες διαιρεσαν το νησι σου αλλα εσυ πιστευεις σε αυτους. Πιστευεις στην αρπαχτη, στην κλεψια, την αδικια, τη διαφθορα, στο ρατσισμο σε ολα τη σαπιλα του συστηματος που διαιωνιζεται εδω και 3000 χρονια. Πραγματικα πες μου, περιμενεις κανεις απο ολους εδω να σε πιστεψει οτι ενδιαφερεσαι για τιποτα απο απο αυτα τα προβληματα που εχουμε να αντιμετωπισουμε??
Εγω δεν το πιστευω και το αποδεικνυεις περιτρανα απο τα λεγομενα σου. Δεν ξερω αν εθελοτυφλεις αλλα σχεδον σιγουρα αδιαφορεις γιατι το μονο που σε ενδιαφερει να γινεις κομματι του συστηματος και οχι να το ανατρεψεις για να αποζητησεις κατι καλυτερο κατι δικαιοτερο.
do urden
Real Name: alex

Δημοσίευση από do urden »

σημερα στις 3 το μεσημερι θα πραγματοποιηθει η συντονιστικη επιτροπη καταληψης για να συζητησουμε τις δρασεις που θα γινουν μεσα στην καταληψη καθως και τις εκδηλωσεις αλλα και τις εξωστρεφες δρασεις...να ειμαστε ολοι εκει
i was told that i could fly when least expected..cloud connected
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”