"Καλά" Χριστούγεννα

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις
Facebook ID: 0

"Καλά" Χριστούγεννα

Δημοσίευση από Gus »

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LocknLoad την Παρ Δεκ 24, 2010 6:35 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Μεταφορά σε καταλληλότερη κατηγορία και αλλαγή τίτλου σε πιο σχετικό
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
Tzanampets
Real Name: Call me 'mate'

Re: Καλά Χριστούγεννα

Δημοσίευση από Tzanampets »

Παύεται η επανάστασις, η συνέχεια μετά τη (γαλο)γαλοπούλα(πούλα)
Elen síla lúmenn' omentielvo.

Εικόνα

For those about to troll... we salute you!
Άβαταρ μέλους
meleneemil
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Aimilios K

Δημοσίευση από meleneemil »

Tzanampets έγραψε: (γαλο)γαλοπούλα(πούλα)
How I met your mother-watcher-Alert!
Logical? maybe. ميلين اميل
Άβαταρ μέλους
kwfwq
Real Name: αδιάκριτε...

Δημοσίευση από kwfwq »

Merry crisis
and a happy new feαr (απο τα αγαπημένα μου Δεκεμβριανά )
Off Topic
Κρίμα που μέχρι τις 15 δεν είχαν ακόμα βάλει τ οχριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PH7N0VTuvlg[/youtube]
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Θα 'θελα να πώ και να γκρινιάξω...
Ότι ναι, ήρθαν τα χριστούγεννα, ας αφήσουμε αυτή τη λιωμένη πλαστική αηδεία τύπου McDonalds να κυλήσει μέσα μας. Αυτό το περίφημο πνεύμα των χριστουγέννων που ξαφνικά (και μόνο για λίγες μέρες) είμαστε αγαπημένοι, μονιασμένοι, γενναιόδωροι...
Που κάνουμε δώρα, επισκέψεις, λαμπάκια στους δρόμους, αγιοβασίλιδες στους δρόμους...

Έχει κανένας για να ξοδέψει;
...

Καλές γιορτές.
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

Επειδή είμαι ζηλιάρης θέλω να γκρινιάσω και γω λίγο .
Όταν λέω για συνήχηση των δράσεων και τα Χριστούγεννα ακούω πως ο κόσμος δεν θα ακολουθήσει , πως δεν μπορεί και πως θα κλατάρει , πως επειδή διάφοροι φοιτητές θα πάνε στα σπίτια τους , που μπορεί να είναι σε άλλη πόλη , θα διαλυθεί η συνοχή του φοιτητικού συλλόγου ( αυτό το τελευταίο είναι το πιο αξιόλογο επιχείρημα ) . Δεν μπορούμε να μην τα δίνουμε όλα , δεν μας παίρνει να παίζουμε χαλαρά . Και αυτό γιατί θα βλάψουμε τους εαυτούς μας πολλαπλά , πιθανόν και χειρότερα απ ότι με το να μην κάναμε τίποτα , γιατί και δεν θα πετύχουμε τους σκοπούς μας , και θα απαξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου η αντίδραση και θα βρεθούμε σε μια βαθιά ηττοπάθεια ( περίπου όπως είμαστε τώρα ) . Απλός δεν γίνεται να κάνουμε κριτική όλη την ώρα σε αυτούς που κάνουν όσα κάνουν γιατί δεν κάνουν ακόμα περισσότερα . Και γω σε μερικές περιπτώσεις δεν συμμετείχα σε συντονιστικά , δράσεις ή συζητήσεις , επειδή είχα κάποια δουλειά , επειδή ήταν να κάνω κάτι άλλο που μου ήταν σημαντικότερο , επειδή ήθελα να κοιμηθώ μια μέρα λίγο περισσότερο . Και αυτό το παραδέχομαι και προσπαθώ να το έχω στο νου μου όταν κριτικάρω κάποιον που ξημεροβραδιάζεται σε όλα αυτά , και αυτό το κάνει όχι επειδή είναι τεμπέλης και γουστάρει να αράζει ( πιστέψτε με , το να κοιμάσαι στο πάτωμα ή πάνω σε έδρες δεν είναι και ο πιο ξεκούραστος ύπνος ) , αλλά επειδή πραγματικά το πιστεύει . Το αναγνωρίζω και το σέβομαι , χωρίς να δημιουργώ άτυπες ιεραρχίες . Αλλά δεν θα εγκατασταθώ μόνιμα στη σχολή άμα έχω την εντύπωση πως είμαι ο μόνος βαρεμένος και οι άλλοι τα ξύνουν και αυτοϊκανοποιούνται με το να πετάνε σχόλια σε συζητήσεις λες και είναι οι σύγχρονοι πολιτικοί στοχαστές . Ο καθένας πρέπει να δίνει χωρίς να βάζει ως όρο πως και οι άλλοι πρέπει να δώσουν στον ίδιο βαθμό , αλλά δεν μπορούμε να τον κατηγορούμε γιατί έδωσε 10 και όχι 20 όταν δεν έχουμε καν σκεφτεί να δώσουμε 1 . Άμα απαιτείται τέτοιο τράβηγμα , να ξεπατώνεσαι για να πούνε « καλέ αυτός το εννοεί , τα δίνει όλα για όλα , ας τον ακολουθήσουμε » , τότε το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι άλλοι και όχι εσύ επειδή δεν γίνεσαι μουτζαχετίν .
papagalakos

Μ' άρεσε το σχόλιο για τους μουτζαχεντίν :P
Λοιπόν, δεν θέλω να το παίξω έξυπνος (είμαι ούτος ή άλλος), αλλά εγώ και την προτοχρονιά του 08' και την προτοχρονιά του 09' ήμουν σε κινηματικές δράσεις. Και μάλιστα όχι ρουτίνας. Και τα χριστούγεννα, σε λιγότερο σημαντικές διαδικασίες.
Και το να κάνεις κάτι είναι πολύ πιο εύκολο απ' ό,τι φαίνεται. Μια στοιχειώδης συνενόηση χρειάζεται. Ειδικά φέτος που δεν υπάρχουν χρήματα και θα έχει κόσμο στην Αθήνα.
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

Δεν διαφωνώ αλλά δεν πρέπει να παραβλέπεις το γεγονός πως ο καθένας , εκτός από το θέμα που ανέφερα πριν περί μοναξιάς ( :P ) , έχει ανάγκη από λίγη ξεκούραση . Ο κύριος λόγος που θα ένιωθα λίγο ενοχικά με το να μην γιορτάσω μαζί με την οικογένειά μου είναι επειδή δεν βλεπόμαστε και πολύ . Δεν είναι σε καμία περίπτωση πως στις γιορτές θυμόμαστε πως είμαστε αγαπημένοι και αδερφωμένοι , απλός είναι μια μικρή ξεκούραση από την ,ομολογούμενος , πολύ κουραστική καθημερινότητα . Δεν αγνοείς ξαφνικά τα χαρακτηριστικά του κόσμου γύρο σου , απλός παίρνεις μια μικρή ανάσα όπως θα έπαιρνες , πιο δύσκολα , και ενδιάμεσα στο χρόνο . Μην μας πιάνει ένας αντίστροφος φετιχισμός πως πρέπει να κάνεις κάτι τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά , ντε και καλά .

YΣ Μην τολμήσει κάποιος να νομίζει πως δικαιολογώ τους τεμπέληδες :P
Off Topic
Σχεδόν σε όλα από αυτά που λες συμφωνώ , επισημάνω απλός κάποια κομμάτια που κατά την γνώμη μου πρέπει να λάβει κάποιος υπ όψιν του . Μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα που έπρεπε να λύσουμε μεταξύ μας .
papagalakos

Γι' αυτό είχε δίκιο ο Στάλιν που έλεγε παιδομάζομα. Ούτε οικογένιες, ούτε υποχρεώσεις... Μόνο το κόμμα. Έτσι ***** και έδερνε ο κόκκινος στρατός.
Άβαταρ μέλους
lemon-tree
Real Name: *changes.

Δημοσίευση από lemon-tree »

Glaurung έγραψε:Επειδή είμαι ζηλιάρης θέλω να γκρινιάσω και γω λίγο .
Όταν λέω για συνήχηση των δράσεων και τα Χριστούγεννα ακούω πως ο κόσμος δεν θα ακολουθήσει , πως δεν μπορεί και πως θα κλατάρει , πως επειδή διάφοροι φοιτητές θα πάνε στα σπίτια τους , που μπορεί να είναι σε άλλη πόλη , θα διαλυθεί η συνοχή του φοιτητικού συλλόγου ( αυτό το τελευταίο είναι το πιο αξιόλογο επιχείρημα ) . Δεν μπορούμε να μην τα δίνουμε όλα , δεν μας παίρνει να παίζουμε χαλαρά . Και αυτό γιατί θα βλάψουμε τους εαυτούς μας πολλαπλά , πιθανόν και χειρότερα απ ότι με το να μην κάναμε τίποτα , γιατί και δεν θα πετύχουμε τους σκοπούς μας , και θα απαξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου η αντίδραση και θα βρεθούμε σε μια βαθιά ηττοπάθεια ( περίπου όπως είμαστε τώρα ) . Απλός δεν γίνεται να κάνουμε κριτική όλη την ώρα σε αυτούς που κάνουν όσα κάνουν γιατί δεν κάνουν ακόμα περισσότερα . Και γω σε μερικές περιπτώσεις δεν συμμετείχα σε συντονιστικά , δράσεις ή συζητήσεις , επειδή είχα κάποια δουλειά , επειδή ήταν να κάνω κάτι άλλο που μου ήταν σημαντικότερο , επειδή ήθελα να κοιμηθώ μια μέρα λίγο περισσότερο . Και αυτό το παραδέχομαι και προσπαθώ να το έχω στο νου μου όταν κριτικάρω κάποιον που ξημεροβραδιάζεται σε όλα αυτά , και αυτό το κάνει όχι επειδή είναι τεμπέλης και γουστάρει να αράζει ( πιστέψτε με , το να κοιμάσαι στο πάτωμα ή πάνω σε έδρες δεν είναι και ο πιο ξεκούραστος ύπνος ) , αλλά επειδή πραγματικά το πιστεύει . Το αναγνωρίζω και το σέβομαι , χωρίς να δημιουργώ άτυπες ιεραρχίες . Αλλά δεν θα εγκατασταθώ μόνιμα στη σχολή άμα έχω την εντύπωση πως είμαι ο μόνος βαρεμένος και οι άλλοι τα ξύνουν και αυτοϊκανοποιούνται με το να πετάνε σχόλια σε συζητήσεις λες και είναι οι σύγχρονοι πολιτικοί στοχαστές . Ο καθένας πρέπει να δίνει χωρίς να βάζει ως όρο πως και οι άλλοι πρέπει να δώσουν στον ίδιο βαθμό , αλλά δεν μπορούμε να τον κατηγορούμε γιατί έδωσε 10 και όχι 20 όταν δεν έχουμε καν σκεφτεί να δώσουμε 1 . Άμα απαιτείται τέτοιο τράβηγμα , να ξεπατώνεσαι για να πούνε « καλέ αυτός το εννοεί , τα δίνει όλα για όλα , ας τον ακολουθήσουμε » , τότε το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι άλλοι και όχι εσύ επειδή δεν γίνεσαι μουτζαχετίν .

@Glaurung: +1
Καταλαβαίνω τι λες, συμφωνώ απόλυτα.
Κι εγώ πιστεύω πως δεν μας παίρνει να παίζουμε χαλαρά, αν είναι να γίνει κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους σοβαρά. και συνεχόμενα. Από παντού, με μαζική αντίδραση, και αν είναι μέσα στις γιορτές, ας γίνει έτσι.
Προσωπικά δεν είναι τα Χριστούγεννα που με εμποδίζουν να βγω στους δρόμους και να συμμετέχω σε δράσεις, ναι, δεν το κάνω κάθε φορά, ούτε καν συχνά, και τις περισσότερες φορές που έχω κατέβει είναι πιο χαλαρά, αλλά καταλαβαίνω ότι στο σημείο που είμαστε δεν πάει άλλο και πρέπει και χρειάζεται και αξίζει να προσπαθήσουμε όλοι για κάτι πιο οργανωμένο και μαζικό. Εγώ τουλάχιστον αυτό βλέπω και αυτό θα ήθελα να κάνω η ίδια. Συνεπώς δεν είναι οι γιορτές που με αποθαρρύνουν. Κάθε άλλο. Η έλλειψη ενημέρωσης για μένα είναι μάλλον πιο σημαντικό, ή το ότι δεν είμαι, ας πούμε, οργανωμένη σε ομάδες κλπ να κατέβουμε όλοι μαζί. Βλακεία, ξέρω.

Πέρα από αυτό, όσο το σκέφτομαι, υπάρχουν πολλά και στις πορείες που με ενοχλούν..αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.
Πάντως θεωρώ ότι και ο τρόπος που γίνονται οι πορείες και η αντίληψη για αυτές πρέπει να αλλάξει. Είναι πια μια απ'τα ίδια. Και η απήχηση και το τελικό κέρδος πολλές φορές ανύπαρκτα. "κίνηση. δεν έχει λεωφορεία. τι έγινε? πορεία λέει. κλείσαν τους δρόμους πάλι"...
*Μαγειρεύω με κρασί. Μερικές φορές, βέβαια, το βάζω και στο φαγητό.
*Η πιθανότητα κάποιος να σε παρακολουθεί, είναι ευθέως ανάλογη με την ηλιθιότητα της πράξης σου.

"with the lights out, it's less dangerous"...
..but I never said I like things safe.
papagalakos

Μωρέ ας μου 'δινες εμένα ένα κόμμα με 2000 μέλη και θα σου 'λεγα... Όχι πολλά, 2000...
Ναι, αν είμασταν οργανωμένοι θα υπήρχε ένα σχέδιο δράσης και θα ήταν άλλες οι πορείες και υπάρχει πολιτικό κενό κ.λπ. κ.λπ.... Οπότε, τί κάνουμε σύντροφοι; Καμιά ιδέα;
Άβαταρ μέλους
lemon-tree
Real Name: *changes.

Δημοσίευση από lemon-tree »

papagalakos έγραψε:Οπότε, τί κάνουμε σύντροφοι; Καμιά ιδέα;
Κι εμένα δεν μου αρέσει να σχολιάζω και να είμαι δηκτική χωρίς να έχω κάτι να αντιπροτείνω, το να επικρίνεις μόνο βλέποντας μπροστά σου αδιέξοδο και άτοπο είναι και άσκοπο.
Το θέμα, από την άλλη, είναι, ότι σε αυτά τα ζητήματα επιφυλάσσομαι, ίσως τις πιο δόκιμες ιδέες μπορούν να τις δώσουν άτομα που ξέρουν πολύ περισσότερα σχετικά με τον τρόπο που διεξάγονται οι πορείες (έχοντας, ας πούμε, συμμετάσχει σε δράσεις πρωτοχρονιές και χριστούγεννα του 08' και 09' και είναι έξυπνοι :e_ugeek: :D ) και για το γενικότερο πολιτικό σκηνικό. Εγώ, κακώς δεν τα ξέρω, αλλά δεν τα ξέρω όλα. Και ό,τι κι αν πω θα υπάρχει κάτι που δεν θα έχω σκεφτεί και ο 'παλιός' θα ξέρει καλύτερα :e_confused: :e_wink:
Εσύ τι είναι αυτό που προτείνεις?
*Μαγειρεύω με κρασί. Μερικές φορές, βέβαια, το βάζω και στο φαγητό.
*Η πιθανότητα κάποιος να σε παρακολουθεί, είναι ευθέως ανάλογη με την ηλιθιότητα της πράξης σου.

"with the lights out, it's less dangerous"...
..but I never said I like things safe.
pan_2010
Real Name: panagiotis

Δημοσίευση από pan_2010 »

Ειδικά φέτος δεν ξέρω αλλά, το όλο σκηνικό...είναι ψεύτικο....πλαστό...(άποψη μου καθαρά///)
΄Θα σας πω ένα παράδειγμα κι όποιος καταλάβει κατάλαβε,,,,

Πέρνω ταξί από Πετρούπολη για Περιστέρι...διαδρομή 15 λεπτών...Ως γνωστόν και μη κατακριτέον όι περισσότεροι ταξιτζήδες έχουν όρεξη (ή ανάγκη) για κουβέντα...Ξεκινάμε λοιπόν μία κουβέντα περί απεργιών κτλ..Την Τετάρτη έχουν όλα τα μέσα απεργία? ναι......όλα?????? όχι!!!!!!! Τα ταξί φυσικά δουλεύουν!!!!!!!! δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους αλλα πιο το νόημα ιας απεργίας και μάλιστα γενικής?/??? Μάλλον κοροιδευόμαστε.....Κάποιο εκείνη τη μέρα θα τα οικονομίσουν......
Ο ταξιτζής συμφώνισε παραδεχόμενος βέβαια ότι θα βγει τιν Τετάρτη γιατί θα έχει δουλειά εφόσον δεν κινέιται τίποτα στο δημόσιο....Τέλος πάντων....δεν έχω τίποτα με τους ταξιτζήδες και το εννοώ απλά έθεσα ενα παράδειγμα που τους αφορά απλά///Πρότασή μου ασ κάνουν όλοι την ίδια μέρα (ή τις ίδιες συνεχόμενες μέρες) απεργία όπου όλα θα παραλήσουν και θα έχει και ΝΟΗΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Μπορώ να πώ διακόσια΄άλλα παραδείγματα...αλλά γιατι να χαλιέμαι??????? Η διαδρομή ήταν τέλεια οι δήμαρχοι Ιλίου Πετρούπολης και Περιστερίου΄΄εχουν στολίσει τόσο τέλεια τις πόλεις τους,,,,,,Τόσο ζεστά....αχ....τι υπέροχα!!!

Χρόνια πολλά!!!!
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

Σταματηστε να μυξοκλαιγεστε. Δεν ειναι κανενας ταγμενος πουθενα, κανεις δεν κανει κατι επειδη "πρεπει" ουτε επειδη το εχει η μοιρα του ουτε επειδη εχει "ιστορικη ευθυνη".
Το θεμα ειναι αυτο που κανεις να σε γεμιζει και να το κανεις κοματι του εαυτου σου, αν το κανεις επειδη εισαι το φοιτηταριατο και πρεπει να το κανεις εχεις ηδη αποτυχει.
Προσωπικα προσπαθω να φερω τις ιδεες μου στο τωρα, και να δημιουργω τις συνθηκες μεσα στις οποιες το "τωρα της ελευθεριας " μου θα γινει πιο ευρυ και θα περιλαμβανει κι αλλες εκφανσεις της καθημερινοτητας μου και ανθρωπους κατεπεκτασην.
Ολα τα αλλα που τα κανουμε για την ψυχη της μανας μας και επειδη πρεπει καπως να ικανοποιησουμε το ταξικο μας καθηκον ειναι θεμα χρονου να γινουν χομπυ, απο μια "ταξη" ευκαιριακη που η ταξικη της συνειδηση εχει ημερομηνια ληξης.
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
papagalakos

Τα ταξί δεν είναι δημόσια μέσα και ο κάδος τους απεργεί ξεχωριστά*
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ΄πρεπε να απεργούν. Κατ εμέ, και γενικά, αλλά οποσδήποτε τώρα οι απεργίες πρέπει να είναι όσο μαζικότερες γίνεται, με τη συμμετοχή όσο δυνατόν περισσότερων σωματείων.
Και lemon, έχω κάποιες δράσεις στο μυαλό μου αλλά νομίζω θα είμαι προτοχρονιάτικο στην πλατεία Συντάγματος μόνος μου, και δεν λέει... :(

Τραγουδάκι :) (άσχετο αλλά μ' άρεσε :P )
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7WFk23_6yos[/youtube]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”