Άρση βουλευτικής ασυλίας - 56000 υπογραφές μέχρι τώρα

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση
marios

Άρση βουλευτικής ασυλίας - 56000 υπογραφές μέχρι τώρα

Δημοσίευση από marios »

Ψήφισμα για άρση βουλευτικής ασυλίας

http://www.gopetition.com/petition/36021.html

Υπογράψτε και προωθήστε. Αυτή την στιγμή είναι το τέταρτο παγκόσμια ψήφισμα στην δημοφιλή σελίδα. Ανοικτό μέχρι 31/12. Θα κατατεθεί το νέο έτος στον Παπούλια (αυτοί που το οργανώσανε πήρανε πρωτόκολλο). 56000 υπογραφές είναι πολλές, 100 000 ακόμα καλύτερα και μένουν 10 μέρες (i.e. mail,blogs,facebook,twitter).

Παραθέτω και το ψήφισμα (υπάρχει στο λινκ)
Εγώ, ως Ελληνας/Ελληνίδα πολίτης, γνωρίζοντας πως το πολίτευμα της χώρας μου είναι η Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και επειδή θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η Λαϊκή Κυριαρχία και η ισότητα όλων των πολιτών έναντι των νόμων και του Συντάγματος, έχω την εύλογη και δίκαιη απαίτηση να αρθεί μέσω της συνταγματικής προβλεπόμενης διαδικασίας η βουλευτική ασυλία με αποκλειστικό σκοπό την ισόνομη εφαρμογή του νόμου και κατά Ελλήνων Βουλευτών που τυχόν αντισυνταγματικά και παράνομα πλουτίζουν σε βάρος της περιουσίας του Ελληνικού Κράτους και των Ελλήνων πολιτών.

Δεν έχω πρόθεση να προσβάλω κανέναν, απλά επιθυμώ να προστατεύσω το Ελληνικό Δημόσιο απο μελλοντικές ή υφιστάμενες παράνομες ενέργειες που μόνο στόχο έχουν τον παράνομο πλουτισμό των ολίγων με αποτέλεσμα τη σταδιακή πτώχευση του Ελληνικού Κράτους. Όποιος - ακόμα και βουλευτής - έχει αφαιρέσει παράνομα, άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενος, από τη περιουσία του Ελληνικού Κράτους θα πρέπει να παραπέμπεται προς έλεγχο των πράξεών του ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης όπως προβλέπει το Σύνταγμά μας, ανεξάρτητα από την ιδιαίτερη θέση του, ακόμα και κατά τη διάρκεια της θητείας του ως εκπρόσωπος του Λαού. Τετοια πράξη διαπιστούμενη από την Δικαιοσύνη συνιστά το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.

Απαιτώ εύλογα και δίκαια αυτοί που ψηφίζω να είναι ίσοι απέναντί μου και να μη μπαινουν στο απυρόβλητο αμέσως μετά την είσοδό τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ψηφιζω υπερ της νομικής δέσμευσης των περιουσιακων στοιχειων των βουλευτων, προς εξασφάλιση της εξόφλησης του χρέους που αποδεδειγμενα δημιούργησαν οι ίδιοι, εφευρισκοντες... τη βουλευτική ασυλία την οποία ουδέποτε εγω προσωπικα υποστήριξα.

Να ελεγxθούν δικαστικά όλοι οι διατελέσαντες από το έτος 1981 μέχρι και σήμερα βουλευτές, για ολα τα ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει κατά της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, ακόμα δε και για εκείνα που έχουν παραγραφεί, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της ιστορίας μας.

Παρακαλώ δεχθείτε το αίτημά μου αυτό, περί άμεσης άρσης της βουλευτικής ασυλίας ως ενεργού πολίτη αυτής της ελεύθερης χώρας που γέννησε και δίδαξε τη Δημοκρατία.
papagalakos

Re: Άρση βουλευτικής ασυλίας - 56000 υπογραφές μέχρι τώρα

Δημοσίευση από papagalakos »

Εγώ τώρα δεν θέλω να είμαι ο σπασαρχίδας της υπόθεσης αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω με τον δικό μου τρόπο...
Με κάποιες διορθώσεις.

Εγώ, ως Ελληνας/Ελληνίδα πολίτης, γνωρίζοντας πως το πολίτευμα της χώρας μου δεν είναι η Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και επειδή θεμέλιο του πολιτεύματος απαιτώ τη Λαϊκή Κυριαρχία και την ισότητα όλων των πολιτών έναντι των νόμων και του Συντάγματος, δεν έχω την παράλογη αλλά δίκαιη απαίτηση να αρθεί μέσω της συνταγματικής προβλεπόμενης διαδικασίας η βουλευτική ασυλία με αποκλειστικό σκοπό την ισόνομη εφαρμογή του νόμου και κατά Ελλήνων Βουλευτών που τυχόν αντισυνταγματικά και παράνομα πλουτίζουν σε βάρος της περιουσίας του Ελληνικού Κράτους και των Ελλήνων πολιτών.

Δεν έχω πρόθεση να προσβάλω κανέναν, αλλά θα το κάνω. Επιθυμώ να προστατεύσω το Ελληνικό Δημόσιο απο μελλοντικές ή υφιστάμενες παράνομες ενέργειες, από ληστές με γραβάτες και επιχειρηματικά λαμόγια που μόνο στόχο έχουν τον παράνομο πλουτισμό των ολίγων με αποτέλεσμα τη σταδιακή πτώχευση του Ελληνικού Κράτους. Όποιος - ακόμα και βουλευτής - έχει αφαιρέσει παράνομα, άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενος, από τη περιουσία του Ελληνικού Κράτους θα πρέπει να παραπέμπεται προς έλεγχο των πράξεών του ενώπιον του ελλ. λαού όπως προβλέπει το Σύνταγμά μας, ανεξάρτητα από την ιδιαίτερη θέση του, ακόμα και κατά τη διάρκεια της θητείας του ως εκπρόσωπος του Λαού. Τετοια πράξη διαπιστούμενη από την στοιχειώδη λογική συνιστά το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.

Απαιτώ εύλογα και δίκαια αυτοί που δεν ψηφίζω να ξεκουμπηστούν και τη θέση τους να δώσουν στο λαό είναι ίσοι απέναντί μου και να μη μπαινουν στο απυρόβλητο αμέσως μετά την είσοδό τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Τάσομαι υπερ της νομικής δέσμευσης των περιουσιακων στοιχειων των βουλευτων, προς εξασφάλιση της εξόφλησης του χρέους που αποδεδειγμενα δημιούργησαν οι ίδιοι, εφευρισκοντες... τη βουλευτική ασυλία την οποία ουδέποτε εγω προσωπικα υποστήριξα.

Να ελεγxθούν δικαστικά όλοι οι διατελέσαντες από το έτος 1981 μέχρι και σήμερα βουλευτές, για ολα τα ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει κατά της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, ακόμα δε και για εκείνα που έχουν παραγραφεί, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της ιστορίας μας και της δικαιωσύνης.

Απαιτώ δεχθείτε το λαϊκό αίτημά μου αυτό, περί άμεσης άρσης της βουλευτικής ασυλίας ως ενεργού πολίτη αυτής της "ελεύθερης" χώρας που γέννησε αλλά δεν δίδαξε τη Δημοκρατία.[/quote][/quote]

Υ.Γ. Μου θυμίζει τις υπογραφές του ΣΕΚ, σε φάση "υπογράψτε για να πέσει ο καπιταλισμός".

Εν κατακλείδι θέλω να καταλήξω ότι καλό είναι που υπάρχουν διαθέσεις για δράσεις σαν και αυτή, αλλά δεν νομίζω ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στη βουλευτική ασυλία. Καταρχάς και να αρθεί η ασυλία οι βουλευτές θα δικαστούν από τη βουλή, και όχι από λαϊκά δικαστήρια όπως πιστεύω θα έπρεπε.
marios

Δημοσίευση από marios »

Τπτ δεν λύνεται μόνο με αυτό και το κείμενο αν θες ρεφορμιστικό αλλά ο μετριοπαθής του τόνος ίσως το κάνει να έχει ευρύτερη αποίχιση αφού δεν επιδέχεται εύκολα ταμπελάκι. Είναι άλλο είδος ανυπακοής περισσότερο συμβολικής όμως τα σύμβολα είναι σημαντικά ε; Εξάλλου αν και την γλιτώνουνε και χωρίς άσυλο τα ζώα αποκλείεται να δεχτούν να αρθεί (ούτε καν) χωρίς φασαρία , παρόλο που πιθανόν τους συμφέρει να το περάσουνε ήσυχα για το πρόσωπο. Μην ξεχνάμε ότι οι μικροαστικές μάζες, δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν οι διάφορες ριζοσπαστικές (τέλοσπαντων με αυτή την λέξη) προτάσεις είναι πιο επικίνδυνες από το πολιτικό status quo, με τις παροτρύνσεις του τελευταίου. Ποτέ δεν κάνει κακό να θυμίζεις στον μέσο Γιώργο για τι ζώα μιλάμε μπας και ρίξει ένα βρισίδι έτσι για το γαμώτ0 και έρθει σε επαφή με ξεθωριασμένα αισθήματα. Και το ότι και οι υπόλοιποι χιλιάδες ξέρει ότι βρίζουν από μέσα τους ίσως τον κάνει να νιώσει λιγότερο μόνος και αβοήθητος.
farao
Banned
Real Name: Vaggelis
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από farao »

Μη ξεχάσετε να το κάνετε και γκρουπ στο facebook...
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Μόνο σε μένα βρωμάει ΣΥΡΙΖ-ίλα αυτό το κείμενο? Λευτεριά στους φυλακισμένους μπλόγκερς, που "θέλουν", αλλά δεν "μπορούν". Τα λέμε στην επόμενη πορεία, καθιστοί, με μαύρα ρούχα, κεριά, αλτέρνατιβ συνθήματα, και τα άι-φονς στην κωλότσεπη.

Καλή Πρωτοχρονιά!

EDIT: Και μετά για ποτό στο BIOS. Βρε ουστ....
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

Off Topic
[quote="antony07"] τα άι-φονς στην κωλότσεπη.[/quote]

Το κομμάτι αυτό δεν μου αρέσει , μην τροφοδοτούμε την λογική « είναι ματσωμένοι επαναστάτες » .
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Glaurung έγραψε:
Off Topic
antony07 έγραψε: τα άι-φονς στην κωλότσεπη.
Το κομμάτι αυτό δεν μου αρέσει , μην τροφοδοτούμε την λογική « είναι ματσωμένοι επαναστάτες » .
Ok, προτιμάς τους επαναστάτες με τα "Βατόμουρα" ( :roll: :mrgreen: )!

Αν και ,a propos, συμφωνώ μαζί σου. Η ιδεολογική ημιπληγία που οδηγεί σε τέτοιου είδους απόψεις, δεν έχει καμία σχέση κατά την γνώμη μου με την οικονομική κατάσταση κανενός...αλλού είναι τα αίτια....

*(Το άιφον το έγραψα μόνο και μόνο γιατί τους φαντασιώθηκα να ενημερώνουν live τα blogs τους: "Καλέ μας δέρνουνε", "Καλέ τσούζει, μη", "δεν έχετε το δικαίωμα", "θα το γράψω στο μπλογκ μου να δεις", "μη βαράς στον κώλο, έχω το άιφον" etc)
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier