Κατάληψη 300 απεργών πείνας στο παλιό κτίριο της νομικής

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση
longshot
Real Name: oust re!
Facebook ID: 0

Κατάληψη 300 απεργών πείνας στο παλιό κτίριο της νομικής

Δημοσίευση από longshot »

Mερος της ανακοινωσης της ΠΟΣΔΕΠ σχετικα με τους μεταναστες που ξεκινανε απεργια πεινας στο παλιο κτιριο της νομικης. Εμετικο..

«Με έντονη αγανάκτηση παρακολουθούμε να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ακόμα γεγονός κατάφωρης παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου, κατάχρησης της περιουσίας και υποβάθμισης των εκπαιδευτικών και ερευνητικών λειτουργιών του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστήμιου. Σε μια στιγμή ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα, αλλά ειδικά και για το ακαδημαϊκό μας σύστημα διαπιστώνουμε για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις της ακραίας συντήρησης μέσα και γύρω από το πανεπιστήμιο συνεχίζουν ακάθεκτα τις γνωστές εκφυλιστικές μεθοδεύσεις τους. Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, αφού με ευθύτητα και θάρρος αναλάβουν τις μεγάλες ευθύνες τους, να κινηθούν άμεσα προς την επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος, που αντιμετωπίζει η Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

«Η Πολιτεία δια των Υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη φέρει ακέραια την ευθύνη για τη μη παροχή της προστασίας, που αρκετά έγκαιρα είχε ζητηθεί από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και την Κοσμητεία της ΝΟΠΕ. Για μια ακόμα φορά είναι ολοφάνερο ότι το πανεπιστήμιο επιτελεί το καθήκον του, ενώ η Πολιτεία αποδεικνύεται αναποτελεσματική και ίσως επικίνδυνα ανεύθυνη. Καλείται ο αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας Υφυπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του και να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες, έστω και ``κατόπιν εορτής``. Ζητούμε την άμεση αποχώρηση των καταληψιών από τους χώρους της Νομικής Σχολής και τη συνδρομή της Πολιτείας μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών της για την παροχή διατροφής και στέγης μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Επίσης, η όποια προσφορά υπηρεσιών βοήθειας και υποστήριξης από φιλανθρωπικές και άλλες παρεμφερείς οργανώσεις καθώς και την Εκκλησία θα ήταν πραγματικά αξιέπαινες.

Κεντρικό ζητούμενο για μας, τους φοιτητές αλλά και τις οικογένειές τους αποτελεί η επάνοδος της ΝΟΠΕ σε κανονικούς ρυθμούς εκπαιδευτικής, ερευνητικής και λοιπής ακαδημαϊκής λειτουργίας στον ταχύτερο χρόνο. Γεγονότα αυτής της μορφής επαναφέρουν πιεστικά και επιτακτικά το σοβαρότατο πρόβλημα του σεβασμού και της ουσιαστικής φύλαξης των πανεπιστημιακών χώρων, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία τους 24 ώρες την ημέρα και 365 μέρες το χρόνο. Εμπειρίες άλλων χωρών θα πρέπει να μελετηθούν και κάποια στιγμή επιτέλους να δοκιμαστούν. Οι ηγεσίες των ιδρυμάτων θα θέλαμε να γνωρίζουν ότι θα μας έχουν πάντα συμπαραστάτες σε κάθε τους προσπάθεια στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας των ακαδημαϊκών λειτουργιών».
Άβαταρ μέλους
chArAls
Real Name: Χαρης

Re: Για το τείχος στον Έβρο

Δημοσίευση από chArAls »

Εξω οι φοιτητες απο τα πανεπιστημια ΤΩΡΑ!!!Τερμα πια με την παρανομη χρηση τους απο αυτους τους αργοσχολους και βρωμερους φοιτητες,που εχουν εισβαλει στους ιερους αυτους χωρους!!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
vbalos
Real Name: Vasilis

Δημοσίευση από vbalos »

Όταν έχουμε ως κοινωνία φτάσει στο σημείο να μιλάμε για εξεταστικές και για μεθοδεύσεις την ώρα που 300 συνάνθρωποί μας έχουν κλειστεί σε ένα κτήριο , κάνοντας απεργία πείνας μόνο και μόνο για να καταφέρουν να γίνουν νόμιμοι και να πληρώνουν φόρους και να τους κολλάνε ένσημα και για να έχουν ως φορολογούμενοι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τότε απλά τα λόγια περιττεύουν...Εμετός και αηδία...Δυστυχώς στο δίλημμα "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" η πλειοψηφία της ελληνικής "κοινωνίας" έχει πάρει θέση προ πολλού και γι' αυτό της αξίζει ό,τι και να πάθει...Ντροπή σας !!!
Πόσο εύκολα μπορεί να ξεχνάτε ρε ποιοί είστε και από που προέρχεστε, πόσο ???
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
Άβαταρ μέλους
chArAls

Δημοσίευση από chArAls »

vbalos έγραψε:Όταν έχουμε ως κοινωνία φτάσει στο σημείο να μιλάμε για εξεταστικές και για μεθοδεύσεις την ώρα που 300 συνάνθρωποί μας έχουν κλειστεί σε ένα κτήριο , κάνοντας απεργία πείνας μόνο και μόνο για να καταφέρουν να γίνουν νόμιμοι και να πληρώνουν φόρους και να τους κολλάνε ένσημα και για να έχουν ως φορολογούμενοι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τότε απλά τα λόγια περιττεύουν...Εμετός και αηδία...Δυστυχώς στο δίλημμα "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" η πλειοψηφία της ελληνικής "κοινωνίας" έχει πάρει θέση προ πολλού και γι' αυτό της αξίζει ό,τι και να πάθει...Ντροπή σας !!!
Πόσο εύκολα μπορεί να ξεχνάτε ρε ποιοί είστε και από που προέρχεστε, πόσο ???
Απο που και ως που ο "σοσιαλισμος" σου (εμετος και αηδια) ειναι η σωστη λυση και οποια διαφορετικη πορεια ειναι βαρβαρη?(οχι οτι και αυτο ειναι ακριβως σοσιαλισμος)Και τι ακριβως μας αξιζει να παθουμε?Απο που προρχομαστε και ποιοι ειμαστε οεο?Για ποιον ακριβως λογο πρεπει να ντρεπομαστε?

Για να μιλησουμε και σοβαρα.Εγω λεω αυριο να παμε να κλεισουμε και το ΚΑΤ και να βαλουμε μεταναστες(εκει δεν θα χωρανε και καμια 1000αρα?) και γενικα καθε νοσοκομειο,ετσι και αλλιως η χρηση τους για καταληψη απο μεταναστες ειναι και ο λογος που υπαρχουν,οπως αλλωστε και το πανεπιστημιακο ασυλο...Οταν θεσμοθετουσαν το ασυλο ειχαν αλλωστε στο μυαλο την απεργια πεινας του πακιστανου και του καθε αναρχο-καραγκιοζη του ανταρσυα η δεν ξερω ποιου,για να προωθησει της πολιτικες του σκοπιμοτητες και να πεξει τον μπολσεβικο της κακιας ωρας και οχι ας πουμε για προφυλαχτει η πανεπιστημιακη ερευνα απο την καθε συντηρητικη και οπισθοδρομικη δυναμη μιας κοινωνιας.

Και φιλε επειδη μαλλον απο οσο φαινεται εισαι φιλοχουντικος,μην ξεχνας οτι θες δεν θες,ειτε λειτουργει καλα ειτε οχι,ειτε εχει ξεπεσει και απαξιωθει,το πολιτευμα αυτης της χωρας συνεχιζει να ειναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!Και ελα να κανουμε ενα δημοψηφισμα να δουμε τι θα αποφασισει ο λαος.(δεν θελω να σε στεναχωρεσω αλλα μια 90αρα % εναντια θα την φατε)

Και τελος αν θελουν να απαιτησουν να πανε στην χωρα τους να απαιτησουν και να πολεμησουν!Τωρα που εγινε και η αρχη με την Τυνησια ποιος στην χαρη τους.Δεν θυμαμαι να τους χρωσταει τιποτα η Ελλαδα,να μας βοηθησαν σε κατι η να τους ζητησαμε να ερθουν.Γιατι να πληρωσω εγω τα ****σιατικα της Βρετανικης αυτοκρατοριας και του ιμπεριαλισμου του καθενως.(α ξεχασα ειμαι η κινητηρια δυναμη πισω απο το ΝΑΤΟ)

Και τελος ντροπη σε σενα που νομιζεις πως σε εθεσε καποιος φυλακα της ηθικης της χωρας και κριτη των παντων.Οχι θα σου παρουμε και την αδεια και σενα και των μεταναστων για το τι θα κανουμε.(ελα πες κατι για το μνημονιο τωρα και για την κακια Μερκελ)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

Παρακαλω να πεσουν οι τονοι
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Re: Κατάληψη 300 απεργών πείνας στο παλιό κτίριο της νομικής

Δημοσίευση από Falgorn »

Εγώ πάλι θα πω δυο-τρια πράγματα.

Όσον αφορά την ανακοίνωση, με αυτό το ρυθμό η δεύτερη-τρίτη επόμενη θα έχει και συγκεκριμένες προτάσεις όπως η τοποθέτηση συνοριοφυλάκων σε κάθε είδους πόρτα πανεπιστημιακού ή άλλου χώρου, και τοποθέτηση scanner που θα επιτρέπει την είσοδο μόνο σε όσους έχεουν το σωστό barcode τυπωμένο στο δόξα πατρί.

Δεύτερον, θα υπενθυμίσω ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ψηφιστεί οδηγία η οποία επιβάλλει όποιος μετανάστης χωρίς χαρτιά συλλαμβάνεται σε χώρα της Ε.Ε., να επαναπροωθείται στη χώρα από την οποία μπήκε στην Ε.Ε. Το οποίο σημαίνει ότι όλο το μεταναστευτικό της Ευρώπης γίνεται θέμα Πορτογαλίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Ελλάδας. Και από αυτές ψιλοβγάλε και την Ιταλία, γιατί από τότε που βούλιαξε πλοίο με μετανάστες για παραδειγματισμό πολύ λίγα πλοία με μετανάστες πάνε κατ' ευθείαν εκεί.

Τρίτον, η μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών έχει έρθει από χώρες με μεγάλες δυσκολίες ζωής. Αλβανία, με πρωτοβουλία των ελληνικών κυβερνήσεων να χαλαρώσουν πολύ τα σύνορα χωρίς να φτιάξουν σωστές διαδικασίες νομιμοποίησης, ώστε να γεμίσει η χώρα φτηνά εργατικά χέρια, να πάρει μπρος η γεωργία κι οι οικοδομές και να επιτευχθεί μεγαλύτερο κέρδος για το κεφάλαιο και να πιαστούν οι οικονομικές "προϋποθέσεις" για είσοδο στην Ε.Ε. Παλαιστίνη, με τον αποκλεισμό της από το φασιστικής νοοτροπίας καθεστώς του Ισραήλ, στερήσεις ζωτικών αγαθών και συνεχίς βομβαρδισμούς. Πακιστάν, με καθεστώς δικτατορικό. Σομαλοί, με τη χώρα τους σε χρόνιο εμφύλιο σπαραγμό ελέω των συμφερόντων των Αμερικανών στην περιοχή. Αφγανοί κι Ιρακινοί, κυνηγημένοι από τα εκεί καθεστώτα τα οποία στηρίζονται από αμερικανικούς κι ευρωπαϊκούς κατοχικούς στρατούς. Ιρανοί, κυνηγημένοι κι αυτοί από το καθεστώς. Κούρδοι κι αριστεροί από την Τουρκία. Κι ο κατάλογος συνεχίζει για πολύ ακόμα.

Οπότε οι βασικές ευθύνες δεν είναι λίγων περίεργων τύπων που διαφωνούν με την καθεστηκυία τάξη, ούτε κάτι περίεργων σκούρων τύπων που αποφασίσαν στα καλά του καθουμένου πως η Ελλάδα είναι ωραία. Οι ίδιοι οι όροι του συστήματος δημιουργούν και τις συνθήκες μετανάστευσης, και την αδυναμία χείρησής της.

Είτε το χιούμορ σου δε συνάδει με τις πολιτικές σου θέσεις, είτε το χιούμορ σου είναι λίγο ασυνάρτητο. Με μπέρδεψες. :?
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
chArAls

Δημοσίευση από chArAls »

@ Falgorn

Για το θεμα αυτο καθεαυτο της καταληψης της νομικης(και της οποιαδηποτες μελλοντικης νομικης)απο παρανομα εισελθεντες στην χωρα ανθρωπους δεν ειπες κατι.

Και ειπα και ποιο πανω κατι για τον αν θα πληρωσω εγω τα ****σιατικα της Βρετανικης αυτοκρατοριας(οπως τα πληρωναμε για πανω απο εναν αιωνα) και της καθε αποικιοκρατικης και ιμπεριαλιστικης χωρας?Και λες για πολεμους και καθεστωτα, ειδες τι εγινε και στην Τυνησια.Και εμεις εχουμε αντιμετωπισει τα ιδια και χειροτερα αλλα πολεμησαμε φιλε μου.Οπως και εμεις και οι Τυνησιοι πολεμησανε,να πολεμησουν και αυτοι και οχι να μετατοπιζουν το προβλημα τους σε εμας.

Οταν ο πατερας μου ηρθε ξεβρακωτος απο το χωριο μου στην Κονιτσα και δουλευει εδω και 30 χρονια χωρις ρεπο και σπουδασε και πληρωνει φορους και πηγε και φανταρος(2 χρονακια νομιζω τοτε) και εχει φτιαξει μια πολυ καλη ζωη,για μενα και τον αδελφο μου το εκανε οχι για να τα μοιραζει.Ολη η βοηθεια προς τον οποιοδηποτε λετε ειναι φιλανθρωπια και η φιλανθρωπια δεν ειναι υποχρεωση κανενος,αλλα αποφαση του.Βγαλτε λοιπον απο την τσεπη σας και βοηθηστε τους οσο θελετε,εγω(και το 90% των πολιτων) ειμαι κακος ανρθωπος και δεν θελω.

Για το Barcode που ειπες,ειπα πανω και απαντησε μου σε παρακαλω,πως τα ασυλα δημιουργηθηκαν(η ιδεα τους τελος παντων και η λογικη τους) για να γινονται ανεμποδιστα οι επιστημονικες ερευνες και η ανταλαγη ιδεων και οχι για να τα χρησιμοποιει η καθε ακραια πολιτικη οντοτητα,απο τις οποιες και προσπαθει να προστατευσει τους φοιτητες το ασυλο,για τα πολιτικα της παιχνιδια.Και btw μολις υπογραψε αυτη η ενεργεια την ολοκληροτικη καταργηση του ασυλου.Συγχαρητηρια σε οσους την εμπνευστικαν!!!

Και το Δουβλινο 2 τι σχεση εχει?Σου ειπα ποτε εγω να μην εκτελεσουμε την κινεζο-μαιμου ως εθνοπροδοτη,που αβιαστα μας φεσωσε με ολο αυτο το προβλημα?Και επειδη ολοι απο τον τουρισμο ζουμε να ξερετε οτι ειδικα σημερα αμα βγουμε απο την SENGEN(η οπως γραφεται) χαθηκαμε.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
vbalos
Real Name: Vasilis

Δημοσίευση από vbalos »

Το στυλάκι σου συνεχίζει να είναι επιθετικό και ο λόγος που αυτό συμβαίνει από το πρώτο σου κι' όλας ποστ εδώ μέσα είναι παραπάνω από προφανής...Φοβισμένο και συμπλεγματικό αγοράκι, που μπήκες πίσω από ένα πληκτρολόγιο γράφοντας στο φόρουμ μιας σχολής και νόμισες ότι έχεις ζήσει τη βιοπάλη, πανάθεμα σε...Εσύ και το υπόλοιπο 90%, τα @@ του οποίου θα πάρω, σε περίπτωση δημοψηφίσματος είναι αυτό που έφτασε με την υποδούλωσή του και το συμβιβασμό του τη χώρα εκεί που την έφτασε...Και τώρα σας φταίνε οι μετανάστες που η χώρα μαραζώνει...200 χρόνια να κλέβουν αυτοί οι εξαθλιωμένοι τα λεφτά και τους πόρους που σου έκλεψε ο Χριστοφοράκος, οι Βουλευτές και όλοι αυτοί οι χαρτογιακάδες Ευρωπαίοι και εγχώριοι δε θα τα φτάσουν ποτέ...Αλλά ξέχασα, αυτοί μπορεί να κλέβουν αλλά τουλάχιστον είναι καθαροί, λευκοί και ομόθρησκοι...
Επίσης αποφάσισε τι θέλεις, εσύ και όλοι αυτοί που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες με εσένα, θέλεις μετανάστες καταγεγραμμένους στα μητρώα του κράτους, που ζουν και εργάζονται νόμιμα και δε δρουν ανεξέλεγκτα ή μετανάστες λαθραίους, που κλέβουν και κανείς δε μπορεί να τους πιάσει διότι είναι παράνομοι στη χώρα και κανείς δεν τους ξέρει, γιατί μέχρι τώρα αυτό ήταν το κύριο επιχείρημά σας (κατά τα άλλα οι έλληνες όταν πήγαν στη Γερμανία...μπλα μπλα μπλα) αποφάσισε λοιπόν, διότι αυτοί νομιμοποίηση ζητούν...
Όσο για το ποιός είναι παράνομος και ποιός νόμιμος θα σε πληροφορήσω ότι αυτό είναι κάτι που από εποχή σε εποχή αλλάζει και μάλιστα εύκολα...Δεν ξέρω πως θα σου ακουστεί αυτό αλλά παράνομοι ήταν οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο, παράνομοι οι αντιστασιακοί στην κατοχή, παράνομοι οι αριστεροί για πολλά χρόνια, παράνομοι και οι ήρωες του 1821...
Κλαίγεστε για τη νομική και την κατάληψη σε ένα κτίριο που ούτε καν χρησιμοποιείται...ξέρει άραγε κανείς από εσάς κάτι από την ιστορία του κτιρίου αυτού, γνωρίζει κανείς σας άραγε το λόγο που το κτίριο αυτό, αρχιτεκτονικά και ιστορικά, είναι σημαντικό...? μάλλον όχι , τουλάχιστον όχι πριν από αυτό που συνέβει...Είναι τόσο μα τόσο θλιβερό να βλέπεις κόσμο να σκούζει αγανακτισμένος για την κατάληψη ενός κτιρίου και να κάνει την πάπια για την κατάληψη του ίδιου του ιδρύματος από εταιρείες, παραπαιδείες και δε συμμαζεύεται...Μια ζωή του φαίνεσθαι, της εντύπωσης και της λέζας είστε μου φαίνεται ελληνάρες μου !!!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dgy62xCARnw[/youtube]

Y.Γ. Μια που είσαι έλληνας βαρβάτος και σε συνδέει με τους αρχαίους αυτό το εθνικό συναίσθημα που μας περιέγραφες σε προηγούμενό σου ποστ φτιάξε ρε παιδάκι μου την ορθογραφία και ιδιαίτερα τη σύνταξη των γραπτών σου γιατί από αυτά που γράφεις πιάνω δεν πιάνω το 60-70%, τα υπόλοιπα απλώς τα φαντάζομαι...φιλικά... :twisted:
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Χμ. Είναι αρκετά τα θέματα, οπότε ξεκινώ να απαντώ ένα-ένα:

Όσον αφορά το θέμα της κατάληψης στη νομική, ακόμα είμαι σε πορεία διαμόρφωσης της άποψής μου. Θεωρώ πως αν ήταν να γίνει, θα έπρεπε να έχει προηγηθεί απείρως καλύτερη ενημέρωση και άνοιγμα στον κόσμο, ώστε η ενημέρωση να μην είναι δυο 24ωρα-πάρτι των αστικών Μ.Μ.Ε. και μόνο, με μια σχεδόν μονομπλόκ άποψη να προβάλλεται συνεχώς. Αν είχε προηγηθεί πολύ σοβαρότερη δουλειά, θα είχε γίνει δυνατό αυτή η κίνηση να έχει τη συμπαράσταση σημαντικότερου μέρους της ελληνικής κοινωνίας και να είναι πολύ διαφορετική η μέση αποδοχή της. Και Κυρίως, θα είχε γίνει δυνατό το θέμα της εκμετάλλευσης και της ζωής και εργασίας σε καθεστώς παρανομίας των μεταναστών να έχει τεθεί στη σωστή του λίγο-πολύ βάση, όχι στο με ποιά φόρμουλα θα διωχτούν από τη νομική. Από τη στιγμή όμως που ξαφνικά βρέθηκα προ τετελεσμένου γεγονότος, οι απόψεις μου, η εικόνα των πραγμάτων που έχω, οι πεποιηθήσεις μου και η στάση ζωής που θέλω να κρατήσω μου επιβάλλουν να σταθώ αλληλέγγυος σε αυτόν τον αγώνα και να κάνω ό,τι θεωρώ πως πρέπει να γίνει για να τεθεί το μεταναστευτικό στη σωστή του βάση και να επιτευχθούν νίκες.
chArAls έγραψε:Και το Δουβλινο 2 τι σχεση εχει?Σου ειπα ποτε εγω να μην εκτελεσουμε την κινεζο-μαιμου ως εθνοπροδοτη,που αβιαστα μας φεσωσε με ολο αυτο το προβλημα?
(υποθέτωντας ότι με τον όρο "κινεζο-μαιμου" αναφέρεσαι σε ελληνικό πολιτικό πρόσωπο")
Νομίζεις πως το κύριο θέμα είναι το να κάποιο πολιτικό πρόσωπο της Ελλάδας συμφώνησε σε αυτή τη συνθήκη, αυτό πρέπει να φέρει την ευθύνη αυτής της απόφασης και τέλος; Ο πολιτικός πυρήνας αυτής της κατάστασης είναι πως οι δυνατές οικονομικά χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης αποφάσισαν πως δε χρειάζονται πλέον τη μετανάστευση ως "δεξαμενή" φτηνών εργατικών χεριών και επιβάλλουν με αυτή τη συνθήκη σε τρεις-τέσσερις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου να σταματήσουν την είσοδο των μεταναστών σε όλη την Ευρώπη. Έχει άμεση και προφανή σχέση το "Δουβλίνο ΙΙ", γιατί μια χώρα σαν την Ελλάδα είναι σχεδόν αδύνατο από πρακτικής οικονομικής πλευράς να παρέχει δουλειά και ουσιαστικά αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής στο 25-35% των μεταναστών που θέλουν να φτάσουν στην οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης, όσο ακόμα βρισκόμαστε σε συνθήκες καπιταλισμού. Οποιαδήποτε λύση του μεταναστευτικού μέσα στο σημερινό οικονομικό μοντέλο προϋποθέτει κατάργηση αυτής της συνθήκης.
chArAls έγραψε:Και επειδη ολοι απο τον τουρισμο ζουμε να ξερετε οτι ειδικα σημερα αμα βγουμε απο την SENGEN(η οπως γραφεται) χαθηκαμε.
Πλάκα μου κάνεις; Ελλάδα υπήρχε και πριν το SENGEN. Αν είναι κάτι που βουλιάζει τον τουρισμό αυτό είναι οι ληστρικές τιμές παντού. Άσε που αυτό είναι offtopic. Bonus point: Αν θέλουμε κάποια στιγμή να συνέλθει η ελληνική οικονομία και να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής των εργαζομένων (ελλήνων και μη), πρέπει να βγούμε με έναν σοβαρό και σωστό τρόπο από το ίδιο το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περί των "μαμησιάτικων του Ιμπεριαλισμού":
Τα πληρώνεις θέλεις δε θέλεις ως πολίτης της Ελλάδας. Και με αποφάσεις που παίρνονται ερήμην σου, αλλά στο όνομά σου. Αν (ο όποιος εσύ) δεν αρχίσεις να ασκείς σοβαρό έλεγχο στις αποφάσεις της όποιας κυβέρνησης έχει η χώρα και ένα είδος "λαικής τρομοκρατίας" όταν διαφωνείς κι η κυβέρνηση κωφεύει, είσαι μέρος του προβλήματος. Όταν η Ελλάδα κάνει διπλωματικές σχέσεις με το κράτος-φονιά του Ισραήλ και το αφήνεις, δε μπορείς να παραπονιέσαι ταυτόχρονα για τους Παλαιστηνίους πρόσφυγες που έρχονται και εδώ. Όταν Συμμετέχει ο Ελληνικός στρατός στην κατοχή του Αφγανιστάν, από που κι ως που μπορείς να παραπονιέσαι για τους Αφγανούς που έρχονται προς τα εδώ; Όταν η κυβέρνηση κάνει ανενόχλητη τεμενάδες στους Αμερικανούς σε κάθε ευκαιρία και δε βοηθά στη διαθνή απομόνωσή τους, έχει μερίδιο ευθύνης στο σπαραγμό των χωρών όπου η μαμά Αμερική έχει βάλει το χεράκι της. Δε μπορείς μονίμως να αποποιείσαι τις ευθύνες σου για το ο,τιδήποτε. Δεν τα πληρώνεις από φιλανθρωπικό χρέος, αλλά λόγω των αντικειμενικών συνθηκών στις οποίες δε βάζεις κι εσύ φρένο (ως χώρα).

Οι επιλογές του πατέρα σου είναι επιλογές του και νομίζω πως είναι τουλάχιστον άστοχο το να χρησιμοποιούνται εδώ ως επιχείρημα (αν είναι επιχείρημα). Τώρα, γι αυτό:
  • chArAls έγραψε:Ολη η βοηθεια προς τον οποιοδηποτε λετε ειναι φιλανθρωπια και η φιλανθρωπια δεν ειναι υποχρεωση κανενος,αλλα αποφαση του.
    Η βοήθεια σε κάποιον δεν είναι καθόλου απαραίτητο να είναι από απλή φιλανθρωπία. Άσε που δε μου αρέσει καθόλου η φιλανθρωπία όπως είναι σήμερα. Από τότε που εφευρέθηκαν οι "καλοί τρόποι" χάθηκε το φιλότιμο.
    Υπάρχει και αλληλεγγύη. Σημαντικότατη έννοια, και βασικά συνθήκη κατά τη γνώμη μου για οποιαδήποτε υγιή ανθρώπινη κοινωνία. Την έχει και το λεξικό. Τσέκαρέ το.
  • chArAls έγραψε:Βγαλτε λοιπον απο την τσεπη σας και βοηθηστε τους οσο θελετε,εγω(και το 90% των πολιτων) ειμαι κακος ανρθωπος και δεν θελω.
    Προς το παρόν θα θεωρήσω πως το θέτεις με τόσο απόλυτο τρόπο χάριν αντιπαράθεσης. Αν όντως σκέφτεσαι έτσι όμως, η πρότασή σου αντιφάσκει γιατί δεν είσαι άνθρωπος. Είσαι ατομιστής.
chArAls έγραψε:Για το Barcode που ειπες,ειπα πανω και απαντησε μου σε παρακαλω,πως τα ασυλα δημιουργηθηκαν(η ιδεα τους τελος παντων και η λογικη τους) για να γινονται ανεμποδιστα οι επιστημονικες ερευνες και η ανταλαγη ιδεων και οχι για να τα χρησιμοποιει η καθε ακραια πολιτικη οντοτητα,απο τις οποιες και προσπαθει να προστατευσει τους φοιτητες το ασυλο,για τα πολιτικα της παιχνιδια.
1)Γραμματική παρατήρηση: Με ρωτάς για να απαντήσω, η μου ζητάς να επικυρώσω την άποψή σου, όπως δείχνει η έλλειψη ερωτηματικού;
2)Θέμα ασύλου θα τεθεί, και δυστυχώς με κακούς όρους.
3)Για να σου απαντήσω και στο θέμα του ασύλου, η πρώτη μορφή πανεπιστημιακής αυτονομίας υπήρχε από τα πρώτα πανεπιστήμια. Υπήρξε επειδή ήταν νησιά μόρφωσης και πολιτικής ωρίμανσης και οργάνωσης της ανερχόμενης αστικής τάξης στη φάση παρακμής της φεουδαρχίας. Υπήρχε δηλαδή αυτό το κεκτημένο για να εξασφαλίζει πως ο πανεπιστημιακός χώρος θα ήταν όσο το δυνατόν λιγότερο υπό τον έλεγχο της φεουδαρχικής επίσημης εξουσίας. Από εκεί λοιπόν ξεκίνησε η παράδοση της σχετικής αυτονομίας του πανεπιστημίου στη σχέση του με το επίσημο κράτος. Το άσυλο στην Ελλάδα με τη μορφή του να μη μπορούν οι μηχανισμοί του κράτους να παρέμβουν μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους υπάρχει λόγω της σφαγής στο Πολυτεχνείο από τη Χούντα το 1974 και της έντονα εξεγερτικής πολιτικοποίησης που υπήρχε κατά την πρώτη εποχή της μεταπολίτευσης.
Οπότε ναι, το άσυλο υπάρχει πρώτα και κύρια για να προστατεύονται οι κοινωνικοί-πολιτικοί-οικονομικοί αγώνες από την κρατική καταστολή όποτε τα αιτήματά τους κρίνονται επικίνδυνα για την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Δεν πάμε καλά...

«Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και του υπουργείου Εσωτερικών για την εκκένωση της Νομικής εντός της ημέρας, ζήτησε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα το πρωί. Ζήτησε ακόμα την ασφαλή μετάβαση των μεταναστών σε άλλο χώρο, ενώ χαρακτήρισε την κατάληψη «καθοδηγούμενη» και κατήγγειλε την κατάχρηση ασύλου. Σοβαρότητα από τις πρυτανικές αρχές ζητά το υπουργείο Εσωτερικών.»

Σοβαρότητα από τις πρυτανικές αρχές ζητά το υπουργείο Εσωτερικών!
...
Άβαταρ μέλους
chArAls

Δημοσίευση από chArAls »

vbalos έγραψε:Το στυλάκι σου συνεχίζει να είναι επιθετικό και ο λόγος που αυτό συμβαίνει από το πρώτο σου κι' όλας ποστ εδώ μέσα είναι παραπάνω από προφανής...Φοβισμένο και συμπλεγματικό αγοράκι, που μπήκες πίσω από ένα πληκτρολόγιο γράφοντας στο φόρουμ μιας σχολής και νόμισες ότι έχεις ζήσει τη βιοπάλη, πανάθεμα σε...Εσύ και το υπόλοιπο 90%, τα @@ του οποίου θα πάρω
Εχεις δικιο με αυτο σου το ποστ γεματο με ομορφες λεξεις,φιλικες προτασεις,επικοδομητικες κριτικες και τοση θετικη προδιαθεση ειδα τον λαθος τροπο που συμπεριφερθηκα και αισθανομαι ετοιμος να αλλαξω αγαπημενε μου φιλε.Σου ζητω χιλια και παραπανω συγνωμη για την επιθετικοτητα μου.Αν δεν ξανα απαντησω μεχρι αυριο θα ειναι επειδη θα κλαιω κουρνιασμενος σε μια γωνια του σπιτιου μου.Παλι καλα που εσυ στον οποιο δεν απευθυνονταν τα προηγουμενα απαισια comment μου,ειχες τοση ευγενια και καλοσυνη σε αντιθεση με τον αμεσως απο κατω σου αχρειο falgorn,στον οποιο και απαντουσα,και ο οποιος δεν απαντησε σε τπτ απο οτι ειπα σοβαρα παρα μονο με προσβαλε.

Και δεν θα σου απαντησω τπτ αλλο,ετσι και αλλιως θα προτιμουσες τις πινακιδες μου να φερεις και καναν φιλο να μου καψετε το αμαξι,περα απο το οτι ομοθρησκοι μου δεν ειναι διοτι ειμαι αθεος(συγνωμη αν σου χαλαω το προτυπο του φασιστα?) και ειμαι και αρκετα σκουρο αγορι νομιζω.

@ Falgorn (βαριεμαι να βαζω πολλα quote)

Κινεζο-μαιμου ειναι ο Σημιτης...

Το τελευταιο δεν ηταν ερωτηση.Σου ελεγα να ξαναδεις τι ειπα παραπανω και να σχολιασεις.Και αμα πρεπει να εχουμε ασυλο για κοινονικους αγωνες να φτιαξουμε λεσχες(οσες θελουμε,πολυ μεγαλες) ανταλαγης αποψεων,οργανωσης κινητοποιησεων κτλ κτλ.Πρεπει αυτο να ταυτιζεται με την εκπαιδευση?Γιατι οχι λοιπον ασυλο στο μετρο,στο αεροδρομιο,στο γηπεδο που μαζευουν και περισσοτερο κοσμο?

Για την σενγκεν ειναι offtopic,αμα θες σε αλλο ποστ να σου απαντησω με τις ωρες γιατι σε αυτη τη δουλεια ειναι ολη μου η οικογενεια και κατι παραπανω ξερω απο τους περισσοτερους.

Οντως ειμαι απολυτος χαριν αντιπαραθεσης.Ποτε δεν ειπα να πεταξουμε κανεναν στη θαλασσα.

Και γενικα η απαντηση ολων οσων εχουν αντιθετη αποψη απο εμενα εχει ως βαση το οτι υπαρχουν αλλοι που δημιουργουν μεγαλυτερο προβλημα.Ωραια πες και σε καποια που τη βιαζουν μην παραπονιεσαι γιατι θα ερθουν και αλλοι.

Και για το Αφγανισταν εχουμε 100-150 στρατιωτικους μηχανικους,που κατι χτιζουν και ειναι εκει για τα ματια του κοσμου(ΝΑΤΟ) και δεν εχουν βοηθησει στο ελαχιστο ουτε στον πολεμο ουτε στην κατοχη.
Εικόνα
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Μια παρατήρηση μόνο γιατί βαριέμαι την πολύ ψιλή κουβέντα. Υπάρχουν πολλών ειδών παιδείες. Μην τις αναφέρω όλες. Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει η τεχνοκρατική ψυχρή άποψη που μιλάει για εκπαίδευση. Δηλαδή η αγορά χρειάζεται 100 επιστήμονες να ξέρουν να βιδώνουν τη βίδα, άρα εμείς θα εκπαιδεύσουμε 110 (για να υπάρχει και ανεργία) που να ξέρουν αποκλειστικά και μόνο αυτό. Ούτε παραπάνω, ούτε παρακάτω, και κυρίως όχι παρακεί. Για να μην μακρυγορώ, η "πολιτική", η "ενασχόληση με τα κοινά" όλα αυτά που βαριούνται οι γιάπιδες τέλος πάντων δεν είναι χόμπι. Είναι η απάντηση του καθενός στο κάθε ζήτημα, ή και η μη απάντησή του.
Καλώς κατά τη γνώμη μου στην Ελλάδα έχει καθιερωθεί το πανεπιστήμιο να είναι χώρος που οφείλει να παίρνει θέσεις. Ως οι λόγιοι αν το θες για να νιώσεις και λίγο σπουδαίος. Όπως το 1821 υπήρχε η απαίτηση οι διανοούμενοι να μιλάνε για κάτι αγρίμια και το δικαίωμά τους να έχουν κράτος. Γιατί και αυτονών κανονικά η δουλειά τους ήταν να γράφουν άλλα πράματα.
Στη λογική του τεχνοκρατικού χώρου είναι το σχολείο. Και εδώ άλλη μία γνωστή υποκρισία να αναζητούμε την αποπολιτικοποίηση και όταν προτείνεται πολιτικοποίηση αυτό να αντιμετωπίζεται ως αντιμετωπίζεται.
Μπορώ και θέλω είναι η αλήθεια να γράψω πάρα πολλά για το ζήτημα καθώς τώρα απαντάω τελείως φευγαλέα και για μία μόνο φράση σου. Από την άλλη βαριέμαι αφού το μόνο που θα συγκρατήσεις είναι ότι θέλω να σου κάψω το αμάξι (δεν είναι ψέμα).
Σχετικά με τους 300. Παίζει άπειρη παραπληροφόρηση αφού ήμουν στη συνέλευση και αποφασίστικε η μη παρεμπόδιση μαθημάτων. Στο ράδιο ακούω το αντίθετο. Επίσης θεωρώ ότι η κατάληψη αυτή είναι μια κουταμάρα και μισή προτίστως από άποψη τακτικής. Εκτός του ότι ένα τόσο απολυταρχικό καθεστώς που χτίζει φράχτες δεν θα νομιμοποιήσει όλους τους μετανάστες επειδή 300 κάναν κατάληψη το αίτημα είναι λάθος και για έναν ακόμα λόγο. Το ζήτημα είναι λεπτό και δεν θέλω να παρεξηγηθώ αλλά αν νομιμοποιούνταν 2.000.000 μετανάστες στην Ελλάδα την άλλη μέρα θα εμφανίζονταν 5.000.000. Μπορούν να γίνουν πολλά άλλα πράγματα όπως το πασιφανές του να δίνεται πολιτικό άσυλο και οι υπεράριθμοι για την Ελλάδα μετανάστες να κινούνται στην υπόλοιπη ευρώπη στην οποία θα είναι λίγοι. Και αυτό θέλουν. Νομίζει κανείς ότι με την κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα έρχεται κανένας για να βρει τον παράδισο;
Λοιπόν αυτό γιατί βαρέθηκα ήδη. Εν κατακλείδι τα γνωστά, ο φασισμός στη Γερμανία σκοπό είχε τα οικονομικά προβλήματα των πολέμων να τα ρίξει στους ξένους κ.λπ κ.λπ.

Και επειδή εγώ όλο αυτό το θεωρώ αποπροσανατολισμό,

ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΙΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ
Fekal1ty
Real Name: Fekal1ty

Δημοσίευση από Fekal1ty »

Ανακοίνωση ΠΑΣΠ Νομικής
Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου ,μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού και της Αρ.Εν. δηλαδή του κομματικού της βραχίονα στα πανεπιστήμια αποφάσισαν με το ''έτσι θέλω'' και δίχως καμία νομιμοποίηση να εγκαταστήσουν στο κτήριο της Σχολής 250 μετανάστες που αιτούνται νομιμοποίησης χωρίς προϋποθέσεις . Μάλιστα αδιαφόρησαν προκλητικά για την απόφαση της Κοσμητείας της ΝΟΠΕ που απέρριψε το εν λόγω αίτημα ήδη από την περασμένη εβδομάδα ....

Ανακοίνωση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 ομάδα 160 μεταναστών, που έφτασαν τα ξημερώματα από τα Χανιά εισέβαλαν στο χώρο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΝΟΠΕ), καταλαμβάνοντας το αίθριο αλλά και το άρτι ανακαινισθέν κτήριο της οδού Σόλωνος. Σκοπός τους είναι να χρησιμοποιήσουν τα κτήρια ως χώρο διαμονής για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η απεργία πείνας που θα πραγματοποιήσουν, ως μέσο πίεσης για την απόκτηση άδειας μόνιμης παραμονής στη χώρα μας. Τη νύχτα της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου μέλη του Συνασπισμού και της φοιτητικής του παράταξης Αριστερή Ενότητα (ΑΡ.ΕΝ) εισέβαλαν κατέλαβαν το κτήριο της Σόλωνος εγκαθιστώντας στρώματα και λοιπά είδη προετοιμάζοντας το έδαφος για την απόβαση όλων αυτών των ανθρώπων...

«Μπαλάκι» οι ευθύνες για την είσοδο των μεταναστών στο κτίριο της Νομικής

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231075866

Από την πλευρά του ο ΣΥΝ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι η απόφαση των μεταναστών να πραγματοποιήσουν απεργία πείνας σε χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών έγινε κατόπιν απόφασης του ΔΣ του Συλλόγου φοιτητών της Νομικής σχολής, την οποία ψήφισαν και οι φοιτητικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ.

ΚΚΕ http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy ... olh?morf=1
Αυτοί που οδήγησαν τους μετανάστες στο υπό ανακαίνιση παλιό κτήριο της Νομικής, με αυτή την ενέργεια δεν υπηρετούν τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών - προσφύγων, αλλά τους εκθέτουν περισσότερο στη συκοφάντηση και στις απειλές αντιδραστικών κομμάτων και μηχανισμών, στην κρατική καταστολή και στους εκβιασμούς των κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται.

Ταυτόχρονα προσφέρουν υπηρεσίες στις δυνάμεις που επιθυμούν και επεξεργάζονται την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Συμβάλλουν στον παραπέρα εκφυλισμό των φοιτητικών συλλόγων εφόσον καλύπτουν τις επιλογές και τις ενέργειές τους με δήθεν συλλογικές διεργασίες και αποφάσεις
"Ὅταν μεγάλοι λαοί, σὰν τοὺς Κινέζους, τοὺς Ἰάπωνες ἢ τοὺς Ἄραβες,
κρατᾶνε ὅλα τὰ ἱερογλυφικά τους ἐπὶ αἰῶνες,
γιατί πρέπει ἄραγε ὁ μέσος Ἕλληνας
νὰ βαριέται ποὺ ζεῖ καὶ νὰ μὴν κοπιάζει νὰ βάζει τὴν περισπωμένη;"
~Γιάννης Τσαρούχης
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Κ πολύ άργησε να μπει το θέμα στο φορουμ...

Λοιπόν παιδιά την βλακεία περί νομιμοποίησης πρέπει να την κόψουμε...
ΔΕΝ αντέχει η χώρα παραπάνω ανθρώπους... Πρέπει να φύγουν κ πολλοί... Πάρτε το χαμπάρι.

Δεν γίνεται να έρχεται ο καθένας κ να ζητά νομιμοποίηση...
Για να πας Αμερική πρέπει να τρέχεις για τα χαρτιά σου 6 μήνες πριν... Για να μπεις Ελλάδα παίρνεις ένα καΐκι κ μπαίνεις κ μετά κάνεις κατάληψη στη νομική για να σε νομιμοποιήσουν... Καλά που ζείτε? Που συμβαίνουν αυτά?
Μόνο στην Ελλάδα...

Λοιπόν αφήστε τις βλακείες τύπου "όλοι οι καλοί χωράνε" και ανοίξτε τα μάτια σας να δείτε ότι μια χώρα που βουλιάζει κ δεν μπορεί να βοηθήσει τους κατοίκους της, ΔΕΝ μπορεί να βοηθήσει κ όσους έρχονται σε αυτήν...

Κ η κλασική απάντηση φυσικά τώρα είναι ότι φταίει ο καπιταλισμός κ ότι με άλλο σύστημα όλοι θα χωρούσαν κ μπλα μπλα μπλα.... ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... Αυτό έχουμε τώρα κ με αυτό που έχουμε πρέπει να φύγουν... Τόσο απλά...
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Το βρίσκω άσκοπο να αντιπαρατεθώ συνολικά σε όσα έχουν γραφτεί εδώ. Μόνο να σχολιάσω το εξής:
lunatic έγραψε:Αυτό έχουμε τώρα κ με αυτό που έχουμε πρέπει να φύγουν... Τόσο απλά...
Σοβαρά, αν στη χώρα σου κινδύνευες να χάσεις τη ζωή σου ή κάτι πολύτιμο από τη ζωή σου, δε θα σου φαινόταν "τόσο απλό" το να μη μπορείς να βγεις στο εξωτερικό. Μιλάς πολύ εκ του ασφαλούς.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”