Κατάληψη 300 απεργών πείνας στο παλιό κτίριο της νομικής

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
vbalos
Real Name: Vasilis
Facebook ID: 0

Re: Κατάληψη 300 απεργών πείνας στο παλιό κτίριο της νομικής

Δημοσίευση από vbalos »

gus έγραψε:Οσο για την σοβιετικη ενωση, γιατι την αναφερεις συνεχεια?
Διότι έτσι του τα έλεγαν στο σχολείο...Η σοβιετική ένωση είχε αριστερό καθεστώς, εμείς είμαστε αναρχο...κομμούνια οπότε θα τσιμπήσουμε επειδή βρίζει την Σοβιετική 'ενωση...Τρείς τον π...ο κλαίγανε
chArAIs έγραψε:Σαν να ηρεμησες...Θα εκατσες να δεις λιγο Bolek και Lolek sto 902,εκει αναμεσα στις ανακοινωσεις του ΚΚΕ,που σου λενε τι θα πεις.Και την Τατιανα την βλεπω live απο το στουντιο!!!!!!
Τελικά εγώ είμαι σύριζα ή ΚΚΕ ή και τα δύο μαζί...μάλλον και τα τρία γιατί ταυτόχρονα είμαι και αναρχικός...Τα έχεις μπερδέψει λίγο μου φαίνεται...Και όχι μόνο εκεί ακόμη και στην έννοια του ιμπεριαλισμού, καλά κοινωνιολογία δεν κάνατε στο σχολείο...
Ο ιμπεριαλισμός μικρέ μου αναγνώστη δεν είναι μονάχα η στρατιωτική και με όπλα επίθεση σε μια άλλη χώρα, ιμπεριαλισμός ονομάζεται η επεκτατική πολιτική είτε συνοδεύεται από όπλα είτε γίνεται μέσω αγορών και κεφαλαίου νταβατζηλίδικα...και από αυτό έχουμε να φάνε και οι κότες, και να σου πω και ένα μικρό μυστικό...ο φιλελευθερισμός μέσω της συγκέντρωσης του πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια οδηγεί αναπόφευκτα στον ιμπεριαλισμό αφού οι αγορές αναγκάζονται να ανοίξουν για να επιτευχθεί αυτή η συσσώρευση μέσω τραστ και επενδύσεων που αποτελούν την πεμπτουσία του φιλελευθερισμού...Οπότε συγγνώμη που σε απογοητεύω αλλά ναι είναι το ίδιο...
Μην προσπαθείς να μιλήσεις με όρους που δε χειρίζεσαι καλά, άσε τους καπιταλισμούς, τους ιμπεριαλισμούς και τα συναφή καλύτερα για τα αναρχοκομμούνια που όπως και να έχει καταλαβαίνουν τόσο τη σημασία όσο και τη βαρύτητα των λέξεων αυτών...Εσύ κάτσε στο στούντιο με την Τατιάνα να ακούς τη συζήτηση για το άσυλο των Αφγανών και μετά τα μυστικά της ομορφιάς από την αρχαία Αίγυπτο...Άλλωστε εκεί το λεξιλόγιο και η θεματολογία θα σου είναι αρκετά πιο οικεία...
Αλλά αρκετά με το φροντιστήριο, το θέμα είναι σοβαρό και δεν έχω ώρα να ανταλλάσσω σχόλια με κάποιον ο οποίος εμφανώς και δε γνωρίζει αρκετά πάνω στο αντικείμενο που συζητά...
chArAIs έγραψε:Την αναφερω γιατι αυτη ειναι το παραδειγμα σοσιαλιστικου καθεστως,αντιθετη απο την ελευθερη αγορα.(και επειδη ειναι το προτυπο των περισσοτερων εδω μεσα).

Και για το ασυλο.Να και το Λαος ετοιμο με νομο για την καταργηση του...Μπραβο!!!Χανουμε εστω και αυτο το προβληματικο ασυλο που ειχαμε.
1) Πρώτα μου λες ότι βλέπω 902 μετά με βγάζεις κνίτη και τέλος μου λες ότι έχω και για πρότυπο τη σοβιετική ένωση...Ρε φίλε πας καλά τι πας να το παίξεις μάντης ή ασφαλίτης...? Φιλαράκο όποιος είναι αριστερός δε συνεπάγεται ότι συμφωνεί με τη σοβιετική ένωση ούτε ότι διαφωνεί...είσαι σε τρικυμία και σταμάτα γιατί σε κάθε ποστ εκτίθεσαι όλο και περισσότερο...
2) Σε έπιασε ο πόνος για το άσυλο καημενούλη μου έ ?? Μη φοβάσαι δε θα καταργηθεί αυτό στο υπόσχομαι...
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
Άβαταρ μέλους
chArAls
Real Name: Χαρης

Δημοσίευση από chArAls »

Εχεις δικιο Vbalos.Οσοι ειναι αντιθετοι με σενα εχουν μαθει μονο ο,τι τους λεει το σχολειο.Το λεξιλογιο μου ειναι αθλιο,αλλα παλι καλα που εχω και σενα να μου κανεις φροντιστηριο και να προσπαθεις να εξυψωσεις το πνευμα μου.

Και λες οτι τα εχω μπερδεψει με το αν εισαι συριζα,κκε αναρχικος.Δεν εχετε διαφορα ολοι εσεις καθως ολες αυτες οι παραταξεις προεκυψαν μονο και μονο γιατι ειστε τοσο απλυστοι και τρελαμενοι για εξουσια που εχετε χωριστοι σε 100 μεριες,ελπιζοντας να υπερισχυσετε εναντι των αλλων αριστερων και να κανετε πλεον κουμαντο και στην συνεχεια να επεκταθειτε και αλλου.

Και αμα θελω με πιανει ο πονος για το ασυλο.Αντιπροσωπεια το εχεις παρει?

Και οσο για εννοιες που δεν καταλαβαινω και θα επρεπε να τις αφησω σε εσενα...Καλα κρασια.Φαινεσαι τελειωμενος οικονομολογος και κοινωνιολογος συγχαρητηρια!!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Αρχίζω να λυπάμαι που έχω ζωή και δεν είμαι όλη μέρα στο φόρουμ να τα παρακολουθώ αυτά... :e_biggrin:
Έχουμε λοιπόν και λέμε:
(με χρονολογική σειρά)
chArAls έγραψε:Και για το Αφγανισταν εχουμε 100-150 στρατιωτικους μηχανικους,που κατι χτιζουν και ειναι εκει για τα ματια του κοσμου(ΝΑΤΟ) και δεν εχουν βοηθησει στο ελαχιστο ουτε στον πολεμο ουτε στην κατοχη.
Πηγή: «Δικάστε με για εγκλήματα πολέμου». Πραγματικά, είναι βαρετές οι ομοιόμορφες ανακοινώσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για την «ανθρωπιστική δράση» τους στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής αποστολής της ISAF. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι Έλληνες Μισθοφόροι βρίσκονται εκεί για να φτιάχνουν δρόμους, γεφύρια και σχολεία, γεγονός που ερμηνεύει και τις μηδαμινές απώλειες μεταξύ των Ελλήνων Μισθοφόρων.

Ας αφήσουμε στην άκρη το γεγονός της εκτέλεσης μιας τετραμελούς οικογένειας από τις Ελληνικές δυνάμεις της ISAF τον Νοέμβριο του 2005, όταν το όχημα στο ποίο επέβαιναν θεωρήθηκε ύποπτο και ας έρθουμε στην τρομερή ομολογία ενός στελέχους του ελληνικού στρατού που υπηρέτησε το 2005 στο Αφγανιστάν. Πρόκειται για τον σμήναρχο εν αποστρατεία της πολεμικής αεροπορίας κ. Αντώνη Φορλίδα, ο οποίος προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ζητώντας να τον δικάσουν για εγκλήματα πολέμου, που διέπραξε στο Αφγανιστάν!

Ως γνωστόν, ένας από τους ρόλους που είχε ανατεθεί στο ελληνικό εκστρατευτικό σώμα που συμμετέχει στις κατοχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ ήταν ο έλεγχος του κρίσιμου αεροδρομίου της Καμπούλ. Ο κ. Φορλίδας ήταν το 2005 στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Καμπούλ ως προϊστάμενος τηλεπικοινωνιών. Σύμφωνα με τις συγκλονιστικές του καταγγελίες, που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας, στο δεύτερο όροφο του κτιρίου αυτού, οι Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις είχαν βάλει 50 παιδιά σαν ανθρώπινη ασπίδα για να μην χτυπήσουν τον πύργο ελέγχου οι Ταλιμπάν.

Οι δυνάμεις της ISAF εκτελούσαν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο μετατροπής των ορφανών Αφγανόπουλων σε ανθρώπινες ασπίδες που αποδεικνύεται από το ότι οι πράκτορες των Αμερικανών είχαν διαδώσει το γεγονός στους Ταλιμπάν για να μην γίνει στόχος το αεροδρόμιο της Καμπούλ, το οποίο χρησιμοποιούνταν και ως στρατιωτική βάση από τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ. Η συμμετοχή του ελληνικού στρατού στα Νατοϊκά εγκλήματα και η γνώση της δραματικής καθημερινότητας που βιώνει ο αφγανικός λαός μπορεί να αποκρύπτεται από τις κυβερνήσεις και την ενσωματωμένη δημοσιογραφία των δυτικών ΜΜΕ, προκαλούν όμως συχνά τεράστια κρίση συνείδησης στα στελέχη που απάρτισαν αυτές τις αποστολές.

Ο σμήναρχος Αντώνης Φορλίδας συγκλονισμένος από όσα είδαν τα μάτια του, γεμάτος τύψεις και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα ορφανά, τη δυστυχία των οποίων βίωσε, από την ημέρα που επέστρεψε στην Ελλάδα δεν μπορεί να ησυχάσει. Προσπάθησε επανειλημμένα να γνωστοποιήσει τι πραγματικά σημαίνει νατοϊκή κατοχή του Αφγανιστάν και αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι το 60% των αμερικανικών και νατοϊκών επιδρομών στο Αφγανιστάν καταλήγουν σε μαζικές δολοφονίες αμάχων. Κάτω από το βάρος των τύψεων καταλήγει να πει ότι «Δεν πατούσα εγώ το κουμπί, αλλά έκανα το έγκλημα να συμμετέχω σε αυτές τις δολοφονίες και γι’ αυτό τώρα ζητάω να δικαστώ και να φυλακιστώ ως εγκληματίας πολέμου»!

chArAls έγραψε:αμα πρεπει να εχουμε ασυλο για κοινονικους αγωνες να φτιαξουμε λεσχες(οσες θελουμε,πολυ μεγαλες) ανταλαγης αποψεων,οργανωσης κινητοποιησεων κτλ κτλ.Πρεπει αυτο να ταυτιζεται με την εκπαιδευση?Γιατι οχι λοιπον ασυλο στο μετρο,στο αεροδρομιο,στο γηπεδο που μαζευουν και περισσοτερο κοσμο?
Κατ' αρχάς, η οργάνωση πολιτικού αγώνα δεν είναι λέσχη τσαγιού. Κατά δεύτερον θα πάρω στα σοβαρά αυτό που είπες και θα απαντήσω πως σωστά ξεκίνησε από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς είναι χώρος όπου νέος ως επί το πλείστον κόσμος έρχεται σε επαφή με τη γνώση, έστω κι αν αυτή πολλές φορές είναι κατακερματισμένη και κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του να έχουμε τα προσόντα μόνο και μόνο για να βρούμε μια συγκεκριμένη δουλειά του ποδαριού για την οποία εκπαιδευτήκαμε και να είμαστε άχρηστοι σε ό,τι άλλο. Η επαφή με τη γνώση και το άνοιγμα οριζόντων που για τους περισσότερους (θα μπορούσε να) προσφέρει το Πανεπιστήμιο μπορούν να το κάνουν χώρο γόνιμης πολιτικοποίησης, αμφισβήτησης και εξεγερτικό κέντρο. Γι' αυτό και θεωρώ σημαντικό το άσυλο. Βέβαια, όσο βλέπω την υποταγή συνειδήσεων που υπάρχει εδώ μέσα, απελπίζομαι, αλλά τέλος πάντων. Όσο για την επιβολή επέκτασης του ασύλου, θα είχε πιοι πολύ νόημα να επεκταθεί σε χώρους δουλειάς, ώστε να υπάρχει κοινωνική κατακραυγή όποτε καταστέλλονται απεργίες, όποτε το αφεντικό φέρνει απεργοσπάστες, ή όποτε καταστέλλονται καταλήψεις χώρων δουλειάς.
chArAls έγραψε:Και γενικα η απαντηση ολων οσων εχουν αντιθετη αποψη απο εμενα εχει ως βαση το οτι υπαρχουν αλλοι που δημιουργουν μεγαλυτερο προβλημα.Ωραια πες και σε καποια που τη βιαζουν μην παραπονιεσαι γιατι θα ερθουν και αλλοι.
Βασικά, η απάντηση ξεκινά από το ότι "φταίει ο γάιδαρος και δέρνεις το σαμάρι". Το να θεωρείς ότι η λύση για τους μετανάστες από το Πακιστάν π.χ. είναι μια Ευρώπη-φρούριο και όχι το να πέσει το δουλικό (προς τους Αμερικανούς κυρίως) πακιστανικό καθεστώς είναι μια θέση απίστευτα ανεύθυνη και εχθρική προς το ανθρώπινο είδος. Δεν είναι θέμα του ότι απλά είναι λάθος και ανόητη η ανάλυσή σου για το πρόβλημα και τη λύση του, αλλά ότι η λάθος αυτή στάση συνεπάγεται συνεχώς νεκρούς Πακιστανούς, είτε στη χώρα τους, είτε στα σύνορα. (εντάξει, δεν είναι πλήρης λύση του πακιστανικού, αλλά σε forum είμαστε)
papagalakos έγραψε:Το ζήτημα είναι λεπτό και δεν θέλω να παρεξηγηθώ αλλά αν νομιμοποιούνταν 2.000.000 μετανάστες στην Ελλάδα την άλλη μέρα θα εμφανίζονταν 5.000.000.
Αν είσαι κράτος που έχει πολιτικά κάκαλα, αυτό που κάνεις είναι ότι καλλιεργείς συμμαχία με τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, κάνετε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες η καθεμία ευρωπαίους πολίτες ώστε να κινούνται ελεύθερα στην Ευρώπη, και πιέζετε γερά για κατάργηση νόμων σαν το "Δουβλίνο ΙΙ" ώστε αντί για υπηκοότητα, να δίνετε άδειες εργασίας και παραμονής και οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. να αναλάβουν η καθεμία το μερίδιό της στην εξασφάλιση εργασίας γι' αυτούς.
snodrion έγραψε:Μία άλλη παγίδα για το υποκείμενο της επανάστασης θα είναι η άνοδος του εθνικισμού.
Το Σάββατο νομίζω πως έχει πορεία η Χρυσή Αυγή... :axe:
lunatic έγραψε:Κ πολύ άργησε να μπει το θέμα στο φορουμ...
Ζήτησε να ξανανοίξει το "Τί με έφτιαξε σήμερα". :dance:
lunatic έγραψε:Λοιπόν παιδιά την βλακεία περί νομιμοποίησης πρέπει να την κόψουμε...
ΔΕΝ αντέχει η χώρα παραπάνω ανθρώπους... Πρέπει να φύγουν κ πολλοί... Πάρτε το χαμπάρι.
Οκ. Δεκτόν. Είσαι προτεινόμενος για απέλαση. Στη Σομαλία. Αν γίνεται, στέλνε καμμιά κάρτα κάθε μήνα, να το μάθουμε αν σε βρει καμμιά αδέσποτη. Αν βρεις κάτι σε ταχυδρομείο φυσικά.
lunatic έγραψε:Λοιπόν αφήστε τις βλακείες τύπου "όλοι οι καλοί χωράνε" και ανοίξτε τα μάτια σας να δείτε ότι μια χώρα που βουλιάζει κ δεν μπορεί να βοηθήσει τους κατοίκους της, ΔΕΝ μπορεί να βοηθήσει κ όσους έρχονται σε αυτήν...

Κ η κλασική απάντηση φυσικά τώρα είναι ότι φταίει ο καπιταλισμός κ ότι με άλλο σύστημα όλοι θα χωρούσαν κ μπλα μπλα μπλα.... ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... Αυτό έχουμε τώρα κ με αυτό που έχουμε πρέπει να φύγουν... Τόσο απλά...
Ό,τι θέλεις καταλαβαίνεις... Θα το πω πολύ-πολύ απλοϊκά μπας κι αυτή τη φορά πιάσει:
1) Όταν ένα σύστημα είναι προσανατολισμένο στο κέρδος και την αποτελεσματικότητα με κάθε κόστος (βλέπε καπιταλισμός), τότε οι άνθρωποι περισσεύουν.
2) Όταν δεν είναι, δεν περισσεύουν.
3 )Αυτό που λέμε είναι να αλλάξει ο προσανατολισμός της οικονομίας, ώστε τα κέρδη να μην είναι πάνω από τους ανθρώπους.
4) Έτσι δε θα περισσεύουν.
chArAls έγραψε:Lunatic σαγαπαω!Δεν νιωθω πια τοσο μονος σε αυτη τη ζωη(forum)! 8)
"Όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα", που λέει κι ο λαός.
chArAls έγραψε:To χειροτερο ειναι πως μαλλον δεν ειναι γκαφα.Η Ν.Δ. ηταν τοσο ετοιμη να αντιδρασει [...] που κανει μπαμ πως ειναι στημενο. [...] Αυτοι που το εστησαν ολο αυτο το καραγκιοζιλικι,ειχαν ως σκοπο τον αποπροσανατολισμο μας απο την τροικα που ερχεται για την 4η δοση,την ετυμηγορια της Siemens κτλ κτλ.Οι μεταναστες ηταν ο τελευταιος τροχος της αμαξης εδω(και την κατσαν,γιατι πολλοι απο αυτους μαλλον θα φυγουν πετωντας μολις τελειωσει η φαση).Και ο Συριζα μια χαρα οφελη εχει,γιατι φερομενος ως υπευθυνος,κερδιζει τα διαφορα αναρχοκουμουνια της χωρας...
Μη γίνεσαι παρανοϊκός. Το ότι η Ε.Υ.Π. το ήξερε από την αρχή και το είχε αναφέρει σε Π.Α.Σ.Ο.Κ. - Ν.Δ. είναι πολύ πιο κομψή ερμηνεία, ευσταθής ως πολιτική εκτίμηση και το ξυράφι του Όκαμ συμφωνεί. Όσο για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα χάσει από αυτή την υπόθεση. Κι οι τύποι που λες πως θα κέρδιζε δεν ψηφίζουν. Και σίγουρα όχι αυτόν.
chArAls έγραψε:Μπερδευεις τον καπιταλισμο με τον ιμπεριαλισμο.Θα πεις τωρα βεβαια το ιδιο ειναι,θα σου πω ειδαμε και την Σοβιετικη Ενωση.
Δεν παίζει να τα μπερδεύει. Περιληπτικά, καπιταλισμός είναι το οικονομικό σύστημα και Ιμπεριαλισμός μια φάση εξέλιξης του καπιταλισμού η οποία προκύπτει ως ανάγκη του να συντηρήσει τον εαυτό του. Δεν είναι το ίδιο, αλλά δε μπορείς να έχεις καπιταλισμό χωρίς να του προκύψει και Ιμπεριαλισμός μέσα σε όλα τ' άλλα.
chArAls έγραψε:
Gus έγραψε:Ψαχνει τωρα ο αλλος να βρει ποσους χωραει η ελλαδα.
Δεν αντιλαμβανομαι την ελλαδα σαν χωρα μου ρε, πατριδα μου ολη η γη, δεν με χωριζει κανενα συνορο απο κανεναν ανθρωπο, ολους ιδιους τους βλεπω...
Μπραβο σου.Εδω και χιλιαδες χρονια ομως ολοι εμεις οι αλλοι ετσι θελουμε να ειναι,τι να κανουμε?Με το ζορι δεν γινεται.
Στην αρχή ούτε τη φωτιά θέλατε.
chArAls έγραψε:Bolek και Lolek
Τα σπάει. Όπως κι ο Ρεξ (ο επίσης Σοβιετικός).

[προβοκάτσια mode]
chArAls έγραψε:Μαλλον αυτο που θελει,οπως και οι περισσοτεροι μας,ειναι ενα συλο διαφορετικο απο αυτο που βολευει εσενα.U know ενα ασυλο που δεν θα λειτουργει απλα ως προφυλαξη για τα πολιτικα παιχνιδια του καθε ακραιου στοιχειου.
Εικόνα
[/προβοκάτσια μοde]
chArAls έγραψε:Και λες οτι τα εχω μπερδεψει με το αν εισαι συριζα,κκε αναρχικος.Δεν εχετε διαφορα ολοι εσεις καθως ολες αυτες οι παραταξεις προεκυψαν μονο και μονο γιατι ειστε τοσο απλυστοι και τρελαμενοι για εξουσια που εχετε χωριστοι σε 100 μεριες,ελπιζοντας να υπερισχυσετε εναντι των αλλων αριστερων και να κανετε πλεον κουμαντο και στην συνεχεια να επεκταθειτε και αλλου.
Ακριβώς το αντίθετο. Η αριστερά είναι διασπασμένη σε τόσα κομμάτια ακριβώς επειδή δεν έχουν σκοπό της ζωής τους να αναλάβουν μια καρέκλα. Αν ήταν έτσι, όλες οι διαφορές θα παραμερίζονταν σε χρόνο dt. (βλέπε οποιοδήποτε κόμμα εξουσίας σε οποιαδήποτε αστική δημοκρατίαΟι αριστεροί δεν είναι phyrexians.

Εικόνα
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Είναι πάντως αστείο πώς διάφοροι τα βάζουν συστηματικά με όλους εκτός από αυτούς που τους φταίνε πραγματικά.
Άλλος αποφασίζει και άλλος τα ακούει. Ακόμα πιο αστείο είναι αν σκεφτεί κανείς και συγκεκριμένα παραδείγματα.

Αν κάνεις δηλαδή μια κριτική στο καθεστώς θα σου απαντήσει για το καθεστώς της ΕΣΣΔ. Λες και είχαμε εμείς λόγο τότε για το τι γινόταν.

Ή αν μιλήσεις για διαφθορά θα σου πει ότι και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχουνε φάει. Λες και ασχολείται κανείς να λαδώσει κόμματα που στο κάτω κάτω δεν έχουν καμία δικαιοδοσία.

Και άλλα τέτοια ωραία... Γενικά ισχύει ότι ένα καταπιεστικό απολυταρχικό καθεστώς κινδυνέυει όταν δεν μπορεί να κοροϊδέψει πια ούτε τους ηλίθιους. Οπότε θαρρώ έχουμε λίγο χρόνο ακόμα μέχρι την επανάσταση.
Fekal1ty
Real Name: Fekal1ty

Δημοσίευση από Fekal1ty »

papagalakos έγραψε:
Αν κάνεις δηλαδή μια κριτική στο καθεστώς θα σου απαντήσει για το καθεστώς της ΕΣΣΔ. Λες και είχαμε εμείς λόγο τότε για το τι γινόταν.
Μέ αὐτή τή λογική οὔτε οἱ σημερινοί νεοναζί εἶχαν λόγo γιά τό τί ἔκανε ὁ Χιτλερ. :wink:

Ἐπί τοῦ παρόντος θέματος, μία ὡραία "συζήτηση" στό ἀλτερ:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_nEkSCP-8MA[/youtube]
"Ὅταν μεγάλοι λαοί, σὰν τοὺς Κινέζους, τοὺς Ἰάπωνες ἢ τοὺς Ἄραβες,
κρατᾶνε ὅλα τὰ ἱερογλυφικά τους ἐπὶ αἰῶνες,
γιατί πρέπει ἄραγε ὁ μέσος Ἕλληνας
νὰ βαριέται ποὺ ζεῖ καὶ νὰ μὴν κοπιάζει νὰ βάζει τὴν περισπωμένη;"
~Γιάννης Τσαρούχης
Εικόνα
papagalakos

Όταν διαλύσουμε την αστυνομία κάποιοι θα φάνε πολύ ξύλο...

Ένας καθεστωτικός δημοσιογράφος που στηρίζει το καθεστώς, μια κυβερνητικός, μια βουλευτής του δεξιού κόμματος και ένας βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος δεν αφήνουν την άλλη πλευρά να ακουστεί. Ουδέν νεότερον.

Υ.Γ. Μου φαίνεται το άλτερ είναι ξένη λέξη και δεν παίρνει τόνο.
Fekal1ty

papagalakos έγραψε:Όταν διαλύσουμε την αστυνομία κάποιοι θα φάνε πολύ ξύλο...

Ένας καθεστωτικός δημοσιογράφος που στηρίζει το καθεστώς, μια κυβερνητικός, μια βουλευτής του δεξιού κόμματος και ένας βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος δεν αφήνουν την άλλη πλευρά να ακουστεί. Ουδέν νεότερον.

Υ.Γ. Μου φαίνεται το άλτερ είναι ξένη λέξη και δεν παίρνει τόνο.
Ναί, ἀλλά πρίν 25 μῆνες σέ μία παρόμοια συζήτηση ὁ βουλευτής τοῦ ἀκροδεξιοῦ κόμματος ἦταν στήν ἄλλη πλευρά. :mrgreen:

ΥΓ. Ὤπ καί ἐσύ ἔβαλες. (Θά τό ψάξω πάντως) :e_biggrin:
~Γιάννης Τσαρούχης
Εικόνα
papagalakos

Το πανεπιστημιακό άσυλο άρθηκε. Αναμένουμε την εισβολή της αστυνομίας.
Το βουλευτικό άσυλο καλά κρατεί και αθωώνει τους ληστές πραξικοπηματίες.
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

Το πρυτανικο συμβουλιο εστειλε αδεια στον εισαγγελεα για αρση ασυλου.
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
vbalos
Real Name: Vasilis

Δημοσίευση από vbalos »

Βασικά το θέμα έχει ξεφύγει λιγάκι ακόμη και από την σφαίρα του οφτόπικ και έχει καταλήξει σε ανταλλαγή φιλοφρονήσεων και ύβρεων γενικώς...Δε λέω είναι ωραία να βλέπεις κάποιον με τη γλυκιά σχολική αθωότητα να μπαίνει σε ένα φόρουμ και να αναπαράγει όσα έχει μάθει χωρίς ποτέ να κοιτάξει πέρα από η μύτη του και να τα σκεφτεί λιγάκι πιο "ανοιχτά" τα πράγματα και ομολογώ πως και εγώ έπεσα σε αυτή η λούπα...όμως είναι σα να κλέβεις εκκλησία (βοήθειά μας !!!), άσε που πολύ όμορφα μπορούμε όλα αυτά να τα πούμε και με ένα καφέ εντός ή εκτός ασύλου... :e_wink:
Το θέμα όμως που συζητιέται ή θα έπρεπε να συζητιέται εδώ μέσα συνεχίζει να υφίσταται και οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν ένα δύσκολο αγώνα οπότε καλύτερα να αρχίσουμε να συζητάμε για την ταμπακιέρα...

Υ.Γ. Φίλε μου chArAIs για το πόσο απομονωμένος νιώθω εγώ και οι απόψεις μου από την κοινωνία έχω να σου πω πως τις απόψεις μου αυτές κανείς δε μου τις σέρβιρε έτοιμες και σου υπογράφω ότι δύσκολα θα βρεις κάποιον εδώ μέσα που έχει ζήσει τόσο τη βιοπάλη όσο και να έχει κάνει τις μ@λ...ες που έχω κάνει μέχρι στιγμής στη ζωή μου...όμως πέρα και πάνω από όλα νιώθω βαθιά άνθρωπος και τελικά συνειδητοποίησα πως ούτε οι χλίδες ούτε οι γκόμενες ούτε τα αμάξια ούτε το γήπεδο δε μπορούν να σου δώσουν την ευτυχία που νιώθεις όταν συνειδητοποιείς ότι απλώς είσαι άνθρωπος και προορισμός σου δεν είναι η βαρβαρότητα αλλά μια καλύτερη ζωή χωρίς εκμετάλλευση και όρους ζούγκλας...Το εαν αυτό είναι εφικτό ή όχι θα το δείξει η ιστορία, εγώ όμως πάντα θα μάχομαι γι' αυτό και αυτό θα με γεμίζει...Όσο για την επιθετικότητα του ύφους μου ίσως να έχεις και δίκιο όμως δεν αντέχω πάνω σε πράγματα τα οποία έχω διαπιστώσει ιδίοις όμασι να έρχεται ο κάθε προφανέστατα ημιμαθής και να εκφράζει άποψη με χαρακτηρισμούς και επιχειρήματα τα οποία εμφανώς μπάζουν και κουβαλάν πολλή από τη μικροαστική ψευτοκουλτούρα που προβάλλουν μμε, σχολείο, οικογένεια κλπ κλπ από την ώρα που γεννιόμαστε...Πόσο μάλλον όταν αυτή η ψευτοκουλτούρα περιέχει και μια σκατοψυχιά, αφού αυτή τη στιγμή δε συζητάμε εδώ μέσα για νόμους-πλάισια και αποφάσεις συνελεύσεων αλλά για ανθρώπινες ζωές που πιθανότατα θα χαθούν διότι αυτό είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο όταν μιλάμε για απεργία πείνας...
Το πέσιμο πάντως δεν ήταν (τις περισσότερες φορές) επί προσωπικού αλλά είχε να κάνει με τις απόψεις αυτές οι οποίες αποτελούν κατ' εμέ τροχοπέδη για ένα καλύτερο μέλλον όχι απλώς δικό μου αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας. Σου εύχομαι κάποια στιγμή να απαλλαγείς από αυτές και να συνειδητοποιήσεις ότι απλώς είσαι ένα κομμάτι και μάλιστα μικρό αυτού του κόσμου και όχι ο ίδιος ο κόσμος...

EDIT -------------------------------------

gus έγραψε:Το πρυτανικο συμβουλιο εστειλε αδεια στον εισαγγελεα για αρση ασυλου.
Είχε κανείς την παραμικρή αμφιβολία ότι αυτό θα γινόταν τελικά ???
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LocknLoad την Πέμ Ιαν 27, 2011 7:34 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Oταν έχουμε κάτι να προσθέσουμε, κάνουμε edit
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
Άβαταρ μέλους
zinovia
Real Name: zinovia

Δημοσίευση από zinovia »

παιδια εδειξε μολις δηλωσεις ''νεολαιας'' στα καναλια νομιζω star για τη νομικη και εκανε δηλωση ενς συμφοιτητης μας που λεει οτι οι αριστεροι για μικροπολιτικους λογους βαλαν τους μεταναστες μεσα στη νομικη και κατι παπαριες για την αρση του ασυλου!!! Τον θυμαμαι τον συγκεκριμενο επειδη νομιζω ειχε την ελληνικη σημαια καρφιτσωμενη πανω στο μπουφαν του!!! Και οι αλλοι νεολαιοι που μιλησαν .... μπροστα τους ενας κλασσικος ηλεκτρολογος φοιτητης ειναι μπλακμεταλας( ενδο ΕΜΠ αστειακι)... η απαντηση ειναι αυτη που εδωσε ο εκπροσωπος των μεταναστων ΔΕΝ ΗΑΘΑΝ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!!
Και ο καθε ελληναρας ή επιστημονοκαβλος πριν αποφασισει να γινει κατι απο αυτα τα 2 να φροντισει να γινει ανθρωπος, γιατι στην τελικη μονο οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ εχουν μεινει στην ιστορια ειτε σαν πατριωτες ειτε σαν επιστημονες( τουλαχιστον με θετικο τροπο)

Δεν εχω προλαβει να διαβασω τα παραπανω αλλα η εμπειρια δειχνει οτι καποιος θα εχει πει για τα μαθηματα.
Ο αδερφος μου ειναι φοιτητης στη νομικη κ το καθικι που εχουν για πρυτανη τους εβαλε τα μαθηματα αυτης της βδομαδας στο τελος της εξεταστικης και αυτο για μια αιθουσα σε ενα κτιριο το οποιο δεν χρησιμοποιουσαν καν!!!! Αυτο ειναι λογικο;; Δεν εχουν πανουκλα οι ανθρωποι!!! Βεβαια αυτο βαζει πολλους φοιτητες να κανουν τον Πρετεντερη...
Fekal1ty

~Γιάννης Τσαρούχης
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zinovia

Δημοσίευση από zinovia »

χμμμ πηρα μια τζουρα απ τα παραπανω...
1)το σοσιαλισμος ή βαρβαροτητα το ειπε η Λουξεμπουργκ το 1915 και μετα απο χρονια ο γιωργακης για να ερθει να δεσει η ****κια που τον εδερνε.
2) αν το παραπανω το ειπε ο τσαρουχης που νομιζω- μου φαινεται πιο εμπνευσμενο απο τους gay ναυτες που ζωγραφιζε- κι αν εισαι τοσο φιλοτεχνος να πας να δεις την εκθεση της κατρακη(δεν ξερω αν ειναι ανοιχτη ακομα)
3)επειδη πολλα λεγονται για δικαιωματα και δημοκρατια και μετα τις δημοκρατικες επεμβασεις των ηπα σε γιουκοσλαβια, αφγανισταν κ ιρακ εχω μαθει να τη φοβαμαι αυτη τη λεξη. Η μητερα μου σπουδασε στα πρωτα χρονια της μεταπολιτευσης, τοτε η αριστερα ειχε το κλιμα στις σχολες και οι φοιτητες απομονωναν η πεταγαν εξω απο τα αμφιθεατρα φοιτητες που ηταν αντιδραστικοι ή και ασφαλιτες, υπηρχε μια αγανακτηση στον κοσμο- απειχαν απο μαθηματα και τις εξετασεις καθηγητων που ηταν διορισμενοι επι χουντας και αναγκαζοταν το πανεπιστημιο να τους απολυσει. Μια μερα που τυχαινε να εχουμε συνελευση ειχε ερθει να με δει η μαμα λοιπον και με ρωτησε δυο πραγματα: 1_ που ειναι ο κοσμος και γιατι δεν εχει ερθει ολη η σχολη και 2_ ποιοι ειναι αυτοι εκει; και οταν της ειπα οι δαπιτες με ρωτησε πρωτον γιατι εμφανιζονται και δευτερον γιατι ειναι εδω μεσα??
λοιπον κουιζ...ποτε ηταν πιο.... δημοκρατικα;;;;
οταν υπαρχει κοσμος σε απεργια πεινας;; κοσμος που δεν σηκωθηκε μια μερα να ερθει απ την αλλη ακρη του κοσμου για να σου παρει τη δουλεια, αλλα που ειναι πιονι στο ιδιο οικονομικο παιχνιδακι που ειναι ο καθενας μας. Στο παιχνιδακι που φτιαχνουν οι αγορες για να πλασαρουν κ να επαναπλασαρουν κ να επαναπλασαρουν τα προιοντα τους. Κοσμος που αποτελει την πιο φτηνη υποκατηγορια του συντελεστη ''εργασια''- αν δεν θελετε να το παρουμε και ανθρωπιστικα.
και αν φτασουμε και τελειως γαιδουρινα το πατσακι της σβαστιγκας που φορανε καποιοι απο δω μεσα αν δεν ηταν οι μεταναστες, ωστε να μετακυλισει ο μικρος τους μισθος στην τιμη του, θα το αγοραζαν πολυ πιο ακριβα!!!
λοιπον ποτε ηταν πιο δημοκρατικα;;; οταν δεν υπηρχαν φοιτητες με αντιδραστικες αποψεις παρα ελαχιστοι;; ή οταν υπαρχουν και νομιζουν οτι ειναι απολυτα δημοκρατικο να ειναι αντιδραστικοι;;
Άβαταρ μέλους
chArAls
Real Name: Χαρης

Δημοσίευση από chArAls »

Ποιο αν ειπε ο τσαρουχης?Το πεπονι παγωνει αλλα το παγονι δεν πεπωνει? :e_biggrin:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zinovia

Δημοσίευση από zinovia »

το να μην ξερουν καποιοι ιστορια το δεχομαι, το να μην ξερουν και να σχολιαζουν ειναι κακο για το image τους χαχαχα
αυτη η αναλυση για το σοσιαλισμος η βαρβαροτητα μου εκατσε στραβα, μπορει να φταιει που ειμαι γυναικα ή που ξερω ιστορια, ισως στην τελικη ειναι και αυτος ενας παραγοντας για να εισαι ανθρωπος

http://kokkinosfakelos.blogspot.com/2011/01/1918.html
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”