[Απορίες] Συμπληρώνοντας μηχανογραφικό...

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Chrats

[Απορίες] Συμπληρώνοντας μηχανογραφικό...

Δημοσίευση από Chrats »

echw mia apelpisia

sygkekrimena, mia erwtisi

pws diaolo mporw na xerw ta panta, to swro auto twn pliroforiwn pou chreiazomai gia na grapsw michanografiko? thes na xereis polla: dynatotita gia metaptychiaka, gia ergasia, pos einai ta pramata stin ergasia afou vgaleis tin kathe scholi, epaggelmatika dikaiwmata, ti diaolo akrivws mathaineis se kathe tmima, eleos, ti kaneis meta, eleos ki alla polla

pws diaolo mathaineis olo auto to swro pliroforiwn gia na min paixeis korwna grammata to

mellon sou?

echw bros mou merika asafi onomata scholwn kai tipota allo

pws mathaineis auto pou theleis?
Άβαταρ μέλους
titanomegistoterastios
Real Name: Σπύρος

Δημοσίευση από titanomegistoterastios »

Από ότι ξέρω,πριν πολλαααααααααά χρόνια...2 του θεου:)Ρωτούσες τον καθηγητή που έκανε το ΣΕΠ και σου έβρισκε πληροφοριες....Βέβαια υπάρχει και το http://195.251.20.34/ που είναι το site του δικτύου Νεστωρ του παιδαγωγικού ινστιτούτου...Περιέχει όλες τις πληροφορίες για κάθε τμήμα...Ελπίζω να βοήθησα....
Ο θάνατος είναι τσάμπα...Αλλά κοστίζει μια ζωή....
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

titanomegistoterastios έγραψε:Από ότι ξέρω,πριν πολλαααααααααά χρόνια...2 του θεου:)Ρωτούσες τον καθηγητή που έκανε το ΣΕΠ και σου έβρισκε πληροφοριες....
:ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:
Στο προκείμενο τώρα. Το προτιμότερο είναι φίλε μου να καταλήξεις σε 5-6 σχολές και μετά να τις ψάξεις εξονυχιστικά. Αν είναι δυνατή η πρόσβαση να πας στις γραμματείες και να ρωτήσεις. Αν όχι τηλκέφωνο και κατέβασμα του οδηγού σπουδών. Θα σε βοηθήσουν και από το φροντιστήριο αν πηγαίνεις.Μην αγχώνεσαι. Όταν πλησιάζει εκείνη η ώρα, όλα θα έχουν πάρει το δρόμο τους. Θα έχεις ακούσει ήδη αρκετά πράγματα για τις σχολές που ενδιαφέρεσαι.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

το βασικο ειναι τουλαχιστον να ξερεις πανω κατω με τι θελεις να ασχοληθεις...
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Νάξιος
Real Name: Λάμπρος

Δημοσίευση από Νάξιος »

Προς Θεού μη δηλώσεις ΣΕΜΦΕ.

Σ. Ε. Μ. Φ. Ε.

Σίγουρα Εκανες Μ@λ@... Φύγε Εγκαίρως

:wink:
Κακίας απέχου.
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από Wizard »

Νάξιος έγραψε:Προς Θεού μη δηλώσεις ΣΕΜΦΕ.

Σ. Ε. Μ. Φ. Ε.

Ξέρω πολλούς φοιτητές που θα σου πουν το αντίθετο ;)
Καλό θα ήταν να μην πετάμε την μ@##κίτσα μας χωρίς να εξηγούμε τι ακριβώς εννοούμε έτσι ;)
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Σ. Ε. Μ. Φ. Ε.

Εγώ,παραδόξως,είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την σχολή και το περιεχόμενό της. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η τάση "διαφυγής" από την ΣΕΜΦΕ. Αν θεωρείται δύσκολη από μερικούς,αναρωτιέμαι γιατί ήρθαν, και γιατί κάθισαν μετά.
Αν κάνετε πλάκα,ή μιλάτε μόνο για τον εαυτό σας,παρακαλώ διευκρινήστε το. Αλλιώς, δεν υπάρχει λόγος να απογοητεύεται κόσμος που μπορεί να ενδιαφέρεται για αυτή την μορφή της επιστήμης. Αν κάποιος θέλει να μάθει για την ΣΕΜΦΕ, ο Οδηγός Σπουδών υπάρχει διαθέσιμος στο site.
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Chrats

Δημοσίευση από Chrats »

auto to site kalo(allo kanena?), an kai opws eipame den mporei kaneis na arkestei sto net
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από Wizard »

Αν ρωτάς για site σχολής υπάρχει κάποιο (νομίζω) αλλά μην πας, δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα :D
Έχει μυρίσει από καιρό.
Από κει και πέρα υπάρχουν site φοιτητικών συνδικαλιστικών παρατάξεων.
Της ΔΑΠ και της ΕΔΡΑς:
http://dap.ntua.gr/semfe/xoops/modules/news/
http://www.edra.ntua.gr

Εγώ να επαναλάβω ότι πρέπει να μελετήσεις τους οδηγούς σπουδών όλων των σχολών που ενδιαφέρεσαι (για τον δικό μας υπάρχει link στην κεντρική σελίδα) και να μην πιστέψεις ό,τι γράφει το υπεπθ στα βιβλία του ΣΕΠ :P
Από κει και πέρα αν έχεις κάποια απορία για τη ΣΕΜΦΕ εδώ είμαστε ;)
Άβαταρ μέλους
Ntanos

Δημοσίευση από Ntanos »

Εγώ με την σειρά μου,θα ήθελα να προσεξεις ότι η ΣΕΜΦΕ είναι μια εντελώς διαφορετική σχολή από τις υπόλοιπες του Πολυτεχνείου.Μην κάνεις το λάθος να την θεωρήσεις ως μια σχολή μηχανικών,με την "ελληνική" ένοια. Είναι μια σχολή αμιγώς ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ. Εδώ μέσα να μπεις μόνο αν έχεις κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Μαθηματικά ή την Φυσική,άντε και την Μηχανική (την τελευταία σε θεωρητικό επίπεδο). Στην πορεία σου δίνει πάρα πολλές επιλογές στους τομείς αυτούς.

Παρόλο που προσωπικά μετάνιωσα για την επιλογή μου, θεωρώ την ΣΕΜΦΕ καλή επιλογή για κάποιον που γνωρίζει και έχει αποδεχθεί τα παραπάνω  :-)
There's too much blood in my alcohol system.
gia ena post

Δημοσίευση από gia ena post »

Κάποια πράγματα θέλω να μάθω ώστε να ξεκαθαρίσει η θολή μου εικόνα για τη σέμφε.ελπιζω να ποσταρω στο σωστο μερος.

1)Τι (ακριβώς) είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα και ποιο (ακριβώς δλδ) το πρόβλημά της σχετικά με αυτά ?

Ο απόφοιτος δεν μπορεί να διοριστεί καθηγητής ή ένα δυο άλλα ή γενικά όχι δημόσιο?

Όλα αυτά πλήττουν και τις δυνατότητες του αποφοίτου σεμφε στον ιδιωτικό τομέα(εργασιακά δικ. κλπ)?

Ρεαλιστικα προβλεπεται να διορθωθεί μήπως το πρόβλημα αυτό (συντομα)?

2)Η παρακολούθηση μεταπτυχιακών τα ακυρώνει όλα αυτά τα προβλήματα ή όχι?

Τα μεταπτυχιακά Ελλάδας και εξωτερικού που γίνονται οι σεμφεινοί δεκτοί είναι δύσκολα προσβάσιμα και πως(κανενα λινκ)?

3)Τι κάνει ο απόφοιτος σεμφε μετά τις σπουδές που εργάζεται και τι κάνουν εκεί?

Έρευνα στην ελλάδα είναι άπιαστο όνειρο και κυρίως απασχολούνται στην παραγωγή προιόντων τεχνολογίας και τα τοιάυτα ή όχι? Ότι ξερετε δεκτό.

4)Γιατί λέγεται ότι είναι τόσο(ποσο αλήθεια?) δύσκολη η σέμφε?

Είναι όπως λένε καμμιά φορά που έχει πολλά μαθήματα (60 ποσα είναι δεν φαίνονται πολλά για 5χρονη σχολή). Η ύλη? Η επιστήμη που είναι μόνη της δύσκολη? Τι?

Με μια συνηθισμένη για την τριτοβάθμια προσέγγιση στο δίαβασμα& παρακολούθηση τη βγάζεις στα 5 χρόνια/πριν γεράσεις/ αργα/με τιποτα?

5)Στο φυσικό σκέτο είναι πιο καλα τα πράματα από σεμφε?

Οποιος δε βαριεται απαντάει!!! και σορρυ για το υφος γκαλοπ!!!
Evi

Δημοσίευση από Evi »

@gia ena post

8a sou apanthsw sto xalaro  ayta pou pistevo gnwrizw kalytera:

Ο απόφοιτος δεν μπορεί να διοριστεί καθηγητής ή ένα δυο άλλα ή γενικά όχι δημόσιο?

Ayth th stigmh oxi. Se kana 2 xronia omws kata 90% 8a ginei kai ayto.

Όλα αυτά πλήττουν και τις δυνατότητες του αποφοίτου σεμφε στον ιδιωτικό τομέα(εργασιακά δικ. κλπ)?

Ston idiwtiko tomea den plhtetai kaneis,afou o idiotis pairnei opoion tou plasaristei kalytera kai tou kanei pio poly (kai pairnei kai pio liga : ).Den ton endiaferei an teleiwses kai to x tei sthn kalamata.

Ρεαλιστικα προβλεπεται να διορθωθεί μήπως το πρόβλημα αυτό (συντομα)?
Nai.Syntoma.Apo ton kairo pou apofoithtsa (2004) to perimenw ayto.

2)Η παρακολούθηση μεταπτυχιακών τα ακυρώνει όλα αυτά τα προβλήματα ή όχι?  Se poly megalo va8mo 8a mporeseis na asxolh8eis me to antikeimeno tou metaptyxiakou sou an ayto einai e3eidikeymeno,h na synexiseiss gia phd an 8es kai mporeis meta.

Τα μεταπτυχιακά Ελλάδας και εξωτερικού που γίνονται οι σεμφεινοί δεκτοί είναι δύσκολα προσβάσιμα και πως(κανενα λινκ)?

Einai teleios sxetiko me to atomo.An teleiwseis me 9.0 kai exeis systatikes apo papagewrgiou kai tsinia kai rassia ,(3 gnwstoi ka8hghtes sto e3wteriko) 8a pas kai sto berkeley aneta. Alla kai me 7.7  kai  an teleiwseis opws egw 8a gineis dektos se polla kai kala metaptyxiaka tou e3wterikou (p.x dania souhia germania) alla kai tis ellados xwris provlhma. Ta dyskola arxizoun otan psa3eis funding gia phd .

3)Τι κάνει ο απόφοιτος σεμφε μετά τις σπουδές που εργάζεται και τι κάνουν εκεί?

Έρευνα στην ελλάδα είναι άπιαστο όνειρο και κυρίως απασχολούνται στην παραγωγή προιόντων τεχνολογίας και τα τοιάυτα ή όχι? Ότι ξερετε δεκτό.

Oxi,ereyna sthn ellada DEN einai apiasto oneiro. Synergazomoun gia 2 xronia me group sto dhmokrito kai se diaveveono pws stekontai dynata pagkosmios kapoia group ekei mesa. Omws, ereyna sthn ellada synepagetai mia epilogh 3 merwn,patra -krhth (ITE) h a8hna dhmokrtios,kai mazi OLH thn mizeria ths grafeiokratias kai twn kommatwn pou pareisfryoun akoma kai ekei. Den yparxei fysika eykolh sygkrish  me amerikh, oute me gallia (p.x inria) oute me germania (max planck instituta) se ylikotexniko e3oplismo (ypologistes,ergasthria) alla yparxoun poly dynata myala ellhnes pou gyrisan apo spoudes se m.i.t. klp . Kai panw apo ola,etoimasou gia MEGALES dyskolies sta lefta. 660 eyrw ka8ara (e3w ika h teve) elpizw na sou ftanoun p.x to mhna.

4)Γιατί λέγεται ότι είναι τόσο(ποσο αλήθεια?) δύσκολη η σέμφε?

Pali e3artatai para poly. Yparxoun kapoia ma8hmata pou pragmatika an den ta parakolou8hseis systhmatika, to p**** einai terastio. (Synarthsiakh analysh I-II,kyrth analysh,Stoxastikes diaforikes) kai kati tetoia ma8hmata pou pragmatika prepei na ftyseis aima gia na pareis va8mo. (anw tou 5) alla kai to 5 pote den einai eykolo. Epishs yparxei mia anohth klimakwsh dyskolias apo to 2o to 3o etos ,(2o psilocomple,.3o aggouria).

Yparxoun omws poly eykola ma8hmata pou voh8oun thn symplhrwsh twn 60.

Με μια συνηθισμένη για την τριτοβάθμια προσέγγιση στο δίαβασμα& παρακολούθηση τη βγάζεις στα 5 χρόνια/πριν γεράσεις/ αργα/με τιποτα?

Polloi filoi mou kai egw thn vgalan aneta sta 5,omws polloi filoi mou akoma (8o etos ) vasanizontai.ligo oi 2ples e3etasitkes,ligo na ta afhseis kai asta na pane meta...
5)Στο φυσικό σκέτο είναι πιο καλα τα πράματα από σεμφε?

Oxi.(gnwmh mou).Exeis paei mia volta na deis thn vivlio8hkh tou fysikou sto EKP? rwta tou foithtes ekei na sou poun.Den yparxei!!!!(einai 1 dwmatiaki ntroph).  Ama 8es na akolou8hsies kariera ka8hghth omws, ennoeitai phgaine ekei,den yparxei kanenas logos na fas allo 1 xrono sthn semfe. Epishs ama den se polyendiaferei na synexiseis gia ereyna kai na doulepseis amesws xwris aveveotita, pali phgaine sto fysiko. einai kai pio eykola na teleiwseis ama eisai sovaros. Omws to fysiko ths semfe einai poly dynato apo polles apopseis.

Οποιος δε βαριεται απαντάει!!! και σορρυ για το υφος γκαλοπ!!!

Siga,Kalh tyxh!! kai skepsou to kala!

(ase pou exoume kai gamwt tis prytaneies gia xartaki-kafe sto E.M.P )  :)
Άβαταρ μέλους
Νάξιος

Δημοσίευση από Νάξιος »

antony07 έγραψε:

Σ. Ε. Μ. Φ. Ε.

Εγώ,παραδόξως,είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την σχολή και το περιεχόμενό της. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η τάση "διαφυγής" από την ΣΕΜΦΕ. Αν θεωρείται δύσκολη από μερικούς,αναρωτιέμαι γιατί ήρθαν, και γιατί κάθισαν μετά.
Αν κάνετε πλάκα,ή μιλάτε μόνο για τον εαυτό σας,παρακαλώ διευκρινήστε το. Αλλιώς, δεν υπάρχει λόγος να απογοητεύεται κόσμος που μπορεί να ενδιαφέρεται για αυτή την μορφή της επιστήμης. Αν κάποιος θέλει να μάθει για την ΣΕΜΦΕ, ο Οδηγός Σπουδών υπάρχει διαθέσιμος στο site.

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και ευχαριστημένος που η σχολή μας μου δίνει την ευκαρία να σπουδάσω μαθηματικός-εφαρμογών, που τόσο πολύ θέλω.  

Προφανώς  και έκανα πλάκα...αλλά μεταξύ σοβαρού και αστείου μιας και εκείνη την περίοδο ήμουν απογοητευμένος με τα επαγγελματικά δικαιώματα της σχολή και κατ' επέκτασην τα δικά μου.
Κακίας απέχου.
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Νάξιος έγραψε:Ο γάιδαρος θα προτιμήσει τα άχυρα από το χρυσό.

Ηράκλειτος
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
Νάξιος

Δημοσίευση από Νάξιος »

antony07 έγραψε:
Νάξιος έγραψε:Ο γάιδαρος θα προτιμήσει τα άχυρα από το χρυσό.

Ηράκλειτος

:thumbup:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”