Για έναν άλλο κόσμο...

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις
Facebook ID: 0

Re: Για έναν άλλο κόσμο...

Δημοσίευση από Gus »

chArAls έγραψε:
Λες συνεχεια πως η σοβιετικη ενωση δεν ηταν κομμουνιστικο καθεστως.Δικιο εχεις ουτε η ιδια δεν υποστηριζε κατι τεοιο.Ηταν ενα μεταβατικο σταδιο σοσιαλισμου μεχρι να εξελιχθει και να πετυχει τον κομμουνισμο,την πραγματικα αταξικη κοινωνια(κατι σαν τα ποκεμον).Και δεν πετυχε,οπως δνε πετυχαινει και η ελευθερη αγορα παντα.
Εν τω μεταξυ την θεωρια των σταδιων σοσιαλισμος->κομμουνισμος και δη με την υπαρχουσα μορφη του σοσιαλισμου την υποστηριζουν μονο κνιτες ετσι? Εσυ μονο σε κνιτες ΔΕΝ μιλας. Τα επιχειρηματα σου πεφτουν στο κενο...
chArAls έγραψε:Σας παραπεμπω στις σκανδιναβικες χωρες.Την κοινωνικη προνοια,διαφανεια,ισοτητα! που εχουν εκει δεν την ειχε ποτε καμια κομουνιστικη χωρα.
Οι σκανδιναβικες χωρες στηθηκαν στα 4 στους ναζι και μετα εκαναν το ιδιο στους συμμαχους και δεν της επηρρεασε ο πολεμος, ασε που οι οικονομιες τους στηριχθηκαν στην αποικιοκρατια και στην εκμεταλευση χωρων του 3ου κοσμου....
Δεν υπαρχει καλοπεραση χωρις εκμεταλευση darling :e_wink:
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

@chArAls

Δεν έχω να προσθέσω κάτι γιατί απλά θεωρώ ότι είσαι ένας γιάπης που θεωρείς ότι αν γεννηθείς πιο έξυπνος (;), πιο όμορφος ή γιός του Μητσοτάκη, Έλληνας ή ό,τι άλλο αναξιοκρατικό πρέπει να ευνοηθείς.
Επίσης ότι αν είσαι αρκετά "φιλόδοξος", μοχθηρός λέω εγώ, ότι πάλι πρέπει να ευνοηθείς.

Εγώ λέω ότι η πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά πρέπει να είναι ίση από όλους και η πολιτεία τέτοια που δεν θα αφήνει τους γιάπιδες να έχουν παραπάνω. Σε αντίθεση με το βασίλειο των ζώων όπου το πιο δυνατό τρώει περισσότερο από το πιο αδύναμο στο δικό μου βασίλειο της ελευθερίας όλοι τρώνε το ίδιο.

Και απ' ότι βλέπω όντως το βασικό ζήτημα δεν είναι η "ανάλυση" του συστήματος αλλά ο συμβιβασμός με την έννοια της "ισότητας".
Άβαταρ μέλους
meleneemil
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Aimilios K

Δημοσίευση από meleneemil »

papagalakos έγραψε: είσαι ένας γιάπης που θεωρείς ότι αν γεννηθείς πιο έξυπνος (;), πιο όμορφος ή γιός του Μητσοτάκη, Έλληνας ή ό,τι άλλο αναξιοκρατικό πρέπει να ευνοηθείς.
Δε πιστεύεις ότι κάποιοι γεννιούνται πιο έξυπνοι ή πιο εργατικοί? Άσ'το 'φιλόδοξοι'...
Logical? maybe. ميلين اميل
Άβαταρ μέλους
chArAls
Real Name: Χαρης

Δημοσίευση από chArAls »

@ gus
Ποιες αποικιες ειχαν οι σκανδιναβικες χωρες?Υπαρχουν αλλες που ειχαν πολυ περισσοτερες.(μια ειχε το 1/4 του κομσου και δες που ειναι)Για την ισοτητα,την κοινωνικη προνοια,διαφανεια,δημοκρατια κτλ φταινε οι αποικιες?Και μονο σε στενομυαλους κνιτες δεν μιλαω.Ποιο το νοημα?Εισαι στενομυαλος κνιτης?Αν δεν εισαι εδω ειμαι για κουβεντα,σου δινω και το msn μου αμα θες.

@papagalakos
Κοινωνικα αγαθα.Δεν ειπα ποτε πως διαφωνω με το ολοι να εχουν εκπαιδευση,ρουχισμο,φαρμακα,στεγαση ανεξαρτητα απο το τι προσφερουν.Και παραπανω ανεφερα και εργατικοτητα.Δεν καταλαβα ακριβως πως εννοεις το τελευταιο περι ισοτητας.Να σου αλλαξω λοιπον την λεξη και να την αντικαταστησω με ισες ευκαιριες.

Μοχθηρος λες εσυ.

PS Και το ποστ δικο σου ειναι.Κατι γιαπαρους σαν και εμενα πρεπει να πεισεις φανταζομαι για να πετυχεις τις αλλαγες που θελεις.

PS2 στο ομορφος δεν εβαλες ερωτηματικο... :wink:

Και κατι ακομα.Αμα εγω προσφερω(η εσυ)κατι παραπανω και ανταμοιβομαι το ιδιο πως ειμαι ισος?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
meleneemil
Forum Moderator
Forum Moderator

chArAls έγραψε:σου δινω και το msn μου αμα θες.
Το βλέπει αν θέλει :P
chArAls έγραψε:Αμα εγω προσφερω(η εσυ)κατι παραπανω και ανταμοιβομαι το ιδιο πως ειμαι ισος?
[/quote]
Συμφωνώ με τη λογική αυτή.
Ίσως με το 'ίσοι' εννοεί ότι θα καθίστανται ίσοι, ακόμα κι αν δεν είναι?
papagalakos

@meleneemil

Θεωρώ ότι το να γεννηθείς πιο έξυπνος δεν μπορεί να είναι κριτήριο αξιολόγησης. Τιουτοτρόπως τότε θα έπρεπε κάποιος που βλέπει καλά να είναι πιο ευνοημένος από κάποιον που έχει μυωπία, ή ακόμα γιατί όχι και ένας Γερμανός να είναι πιο ευνοημένος από έναν Εβραίο.

Επίσης θεωρώ ότι αν έναν έξυπνο άνθρωπο τον μεγαλώσεις μπροστά σε μία τηλεόραση θα γίνει πολύ ηλίθιος.

Επίσης το να είναι κανείς έξυπνος και τεμπέλης θα ήταν κάτι σε αυτοκράτορα, στην σύγχρονη ομιλουμένη, γιάπης. Λέω εγώ.

Όσο για το εργατικός είναι μάλλον αστεία μια συζήτηση για το ποιός γεννιέται πιο εργατικός. Τότε να συζητήσουμε και για το ποιός γεννιέται ΑΕΚάρα.
Το αν θα είναι κανείς εργατικός, τεμπέλης, παράσιτο, γιάπης κ.λπ. θεωρώ εξαρτάται από το οικονομικό του περιβάλον και από την παιδεία και την κουλτούρα της κοινωνίας.

Νιώθω ότι κάνουμε μία κουβέντα του τύπου "οι γυναίκες θα πρέπει να ψηφίζουν;" μερικά χρόνια πριν την θέσπιση του δικαιώματος...

Το φιλόδοξοι το αφήνω αφού θες, αν και όπως έγραψα εμπίπτει στην περίπτωση επηρεασμού από το περιβάλλον. Αν ο φιλόδοξος εγωπαθής είναι δακτυλοδεικτούμενος δεν θα το επιλέγει και κανείς...

@chArAls

Ίσες ευκαιρίες σημαίνει ότι όλοι έχουν τη δυνατότητα να γίνουν αλλά δεν θα γίνουν όλοι. Αλλιώς δεν θα μίλαγες για ίσες ευκαιρίες που οδηγούνε σε διαφορετικούς τερματισμούς.
Οι ΗΠΑ είναι η χώρα των ίσων ευκαιριών. Αυτό εμένα δεν μου λέει τίποτα.

meleneemil έγραψε: Ίσως με το 'ίσοι' εννοεί ότι θα καθίστανται ίσοι, ακόμα κι αν δεν είναι?
Μ' αρέσει όταν προσπαθείτε να ερμηνεύσετε τον διανοούμενο :e_ugeek:
Άβαταρ μέλους
chArAls

Δημοσίευση από chArAls »

@papagalakos

Oι ΗΠΑ δεν ειναι χωρα των ισων ευκαιριων.Μια τοσο μισαλλοδοξη,στενομυαλη,συντηρητικη κοινωνια δεν μπορει να ειναι ισων ευκαιριων.

Το πρωτο μισο δεν μπορω να πω πως ειχε πολυ νοημα.Ισως να μην το καταλαβα εγω.

Ναι δεν θα γινουν ολοι.Οσο εχουν ολοι τα εφοδια αλλα και την εξασφαλιση της ανθρωπινης αξιοπρεπειας τους ας κανουν ο,τι θελουν.

Λες για τον τροπο μεγαλωματος.Να σου θυμησω για πειραματα με διδυμα,παιδι φτωχης-παιδι πλουσιας οικογενειας.what a man can do another man can do.(και woman μην μας πεις και μισογυνιδες)Οποιος προσπαθει και πετυχαινει περισσοτερο αξιζει να λαβει περισσοτερο.Ετσι παει μπροστα ο κοσμος.
Εικόνα
papagalakos

chArAls έγραψε: Oι ΗΠΑ δεν ειναι χωρα των ισων ευκαιριων.Μια τοσο μισαλλοδοξη,στενομυαλη,συντηρητικη κοινωνια δεν μπορει να ειναι ισων ευκαιριων.
Θεωρητικά αυτή είναι. Και ο Ομπάμα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Οι παπούδες του δούλοι, αυτός απλός νομικός, κάποια μέρα Πρόεδρος. Και βομβαρδίζει σήμερα τους αδερφούς μαύρους ανά τον κόσμο. Το Αμερικάνικο όνειρο. Όχι οι βομβαρδισμοί απαραίτητα. Η ιδέα ότι κάθε παιδί μπορεί να γίνει πρόεδρας της Αμερικής

Παιδιά γιατί μπερδεύεστε τόσο; Απλές έννοιες είναι. Ο έχον δύο χιτώνες δίνει τον έναν και όλοι είναι ίσιοι.

Πάντως να διευκρινίσω ότι επειδή πιστεύω και στον μετασχηματισμό της κοινωνίας μέσω μίας λαϊκής/ταξικής επανάστασης δεν νομίζω ότι πρέπει να περιμένει κανείς ότι θα πειστούν όλοι στην τελική. Τότε δεν θα χρειαζόταν και επανάσταση και θα ζούσαμε όλοι ευτυχισμένοι.
Επειδή όμως κάποιοι δεν θα είναι ποτέ έτοιμοι να αποχωριστούν την ανισότητα ή το δικαίωμα στην ανισότητα θα πρέπει να τους τα πάρουμε με τη βία.
Ε, το ένα δίκαιο κόντρα στο άλλο, δεν βλέπω τίποτα παράλογο. Οι μεν θα πλακωθούν με τους δε. Σάμπως και σήμερα το ίδιο δεν γίνεται; Και θα συνεχίσει να γίνεται μέχρι να κερδίσουν οι ισοτιστές, ή να μην μείνει ούτε ένας.

Έχει ιδιαίτερη πλάκα όμως όταν ο "απλός λαός" γίνεται Παγκαλότερος (ή Παγκαλύτερος) του Παγκάλου.
Άβαταρ μέλους
chArAls

Δημοσίευση από chArAls »

Ναι και εγω συμφωνω με την επανασταση.(τα χαπια σου παρε μην μου μεινεις)Με αλλες επιδιωξεις και αλλο σκοπο απο σενα,αλλα πιστεψε λιγοτερο διαφορετικη απο τη δικη σου απο οσο νομιζεις...

Και ο Ομπαμα ενα φαινομενο ειναι.

Και οταν λεω να με πεισεις δεν εννοω φυσικα ολους σαν εμενα.Αλλα σιγουρα πρεπει να πεισεις πολλους.Δεν νομιζω να θες μια επαναστασηγια το λαο αμα ειστε 10 η 1000000.Οποτε εμενα εχεις μπροστα σου ξεκινα απο μενα.Η απλα και η κουβεντα και μονο ενδιαφερον εχει.Για εμενα τουλαχιστον.

PS Post 66!Αλλα 600 μειναν :twisted: !
Εικόνα
papagalakos

Εσύ τί επανάσταση θες; Απριλιανή;
Άβαταρ μέλους
chArAls

Δημοσίευση από chArAls »

Ιουνιανη γιατι ειναι καλοκαιρι και δεν εχει και τοση ζεστη...
Αμα ρωτουσες σοβαρα θα σου απανταγα σοβαρα!
Εικόνα
papagalakos

chArAls έγραψε:Ιουνιανη γιατι ειναι καλοκαιρι και δεν εχει και τοση ζεστη...
Αμα ρωτουσες σοβαρα θα σου απανταγα σοβαρα!
chArAls έγραψε:Ναι και εγω συμφωνω με την επανασταση.(τα χαπια σου παρε μην μου μεινεις)Με αλλες επιδιωξεις και αλλο σκοπο απο σενα,αλλα πιστεψε λιγοτερο διαφορετικη απο τη δικη σου απο οσο νομιζεις...
Μου φάνηκε ότι έκανες πλάκα.
Άβαταρ μέλους
chArAls

Δημοσίευση από chArAls »

Ε λαθος σου φανηκε...
Εικόνα
papagalakos

Mea culpa
Άβαταρ μέλους
meleneemil
Forum Moderator
Forum Moderator

papagalakos έγραψε:Μ' αρέσει όταν προσπαθείτε να ερμηνεύσετε τον διανοούμενο
Εξήγησε μου:
Είναι σωστό να το λες αυτό?Έίναι κομμουνιστικό?Μας κάνεις να μη νιώθουμε ίσοι...απέναντι σου!
Μήπως δεν είμαστε?Ίσως γεννηθήκαμε με μειωμένη αντίληψη, όχι αρκετά καλή, για να κατανοήσουμε πλήρως τις σκέψεις σου.
Θα ήταν λογικό και σχετικά ασφαλές να υποθέσουμε ότι...δεν γεννηθήκαμε ίσοι...
Ίσως φανεί αστείο και ειρωνικό, αλλά είναι με καλό σκοπό και παρουσιασμένο ευχάριστα, χωρίς κακία (...προς αποφυγή παρεξηγήσεων) :e_biggrin:
Όσο για το εργατικός είναι μάλλον αστεία μια συζήτηση για το ποιός γεννιέται πιο εργατικός.
Social behavior genes έγραψε:Everyone has the same 20,000 genes, which we all share. But most genes come in different variants or flavors, known as alleles.

For example, everyone has a copy of the GTF2I gene, which controls the activity of many other genes. But children born with a one of the variants of the GTF2I gene have a strong desire to make eye contact and seek social interactions. Scientists speculate that GTF2I "might regulate signal pathways determining the structure and function of the brain or the production of neurohormones".

How can differences in the GTF2I gene make one person outgoing and sociable, and another shy and fearing eye contact? It's a two-step process: trained recognition, and innate predisposition toward the recognized scenario.

First, one set of genes establishes the brain's ability to train itself to "recognize" certain aspects of the environment (e.g. to perceive human faces and eyes). Then, another set of genes (triggered by the GTF2I gene) develops the brain's circuitry to exploit this recognition ability, to predispose our reaction when the situation is detected. If you have one variant of the GTF2I gene, you'll be attracted to the human faces you've been (innately) trained to recognize. If you have a different variant, you'll fear human interaction and seek to avoid it.

Genes such as GTF2I simply act as "master switches" to enable one or the other trait to be implemented in the brain, probably in the amygdala or basal ganglia regions. But someone who's shy doesn't inherit an entirely different set of genes. We all share the same genes, and these genes differ by less than 1%, which implies that we each possess all the genes that construct the brain to be either shy or outgoing.

Δηλαδή, η πιθανότητα να είναι κάποιος πολύ έξυπνος υπάρχει σε όλους.
Η πιθανότητα να έχει κάποιος IQ >170 υπάρχει σε όλους. Είναι σαφώς μικρότερη αλλά υπάρχει.
Ο κύριος Α γεννήθηκε πιο έξυπνος από τον Β.Γιατί? Επειδή το σύνολο των γονιδίων που σχετίζονται με την αντιληπτικότητα και αναγνώριση είναι ενεργοποιημένο/πιο ισχυρό στον Α.
Στη δική σου κοινωνία, με όσα έχω διαβάσει ως τώρα, και οι δύο θα μάθαιναν τα ίδια, θα δούλευαν μάλλον το ίδιο, αν και ο Α ίσως τα κατάφερνε καλύτερα.Δεν έχει σημασία όμως, καθώς κάνουν την ίδια δουλειά.
Η δυνητική (=υποθετική,δυνατή?) πνευματική πρόοδος που θα μπορούσε να έχει ο Α, δε γίνεται, επειδή πρέπει να είναι ίσος με τον Β. Αν ο Α προχωρήσει, θα μπορεί να βοηθήσει και τον Β. Αν ο Α μπορεί να προσφέρει περισσότερα, θα ωφεληθούν όλοι, ακόμα και ο Β.Επομένως γιατί να στερείται από τον Α η δυνατότητα για περαιτέρω έρευνα για παράδειγμα?
Την ώρα που το κοινωνικό σύνολο μπορεί να δώσει ένα σπρώξιμο για να βρει ένα τρόπο να κάνει τη δουλειά του Β πιο εύκολη, απλά συνεχίζει να δουλεύει πλάι του.Όχι με απαξιωτικό τρόπο.Με ένα... "γιατί?"." Δε μοιάζει δίκαιο...λογικό"
Αν, λοιπόν, ο Α και ο Β δούλευαν σε εργαστήριο γενετικής, στην κοινωνία που παρουσιάζεις, και ο Α λεγόταν... James D. Watson ή Francis Crick , ίσως να μαθαίναμε τώρα για τη δομή του DNA,ίσως:να μη γνωρίζαμε ότι η εργατικότητα όπως και η εξυπνάδα οφείλονται, αρχικά, σε γονίδια. Όλο το παραπάνω κείμενο θα ερχόταν από το μέλλον...

Συνοψίζοντας, ίσως ξέφυγα λιγάκι, προσπαθώ όπως κι οι άλλοι μάλλον, να κατανοήσω το είδος ισότητας που προτείνεις.
Λέμε ότι ο καθένας μπορεί να γίνει πρόεδρος της Αμερικής...εξήγησε μου, αυτό είναι η ισότητα που φαντάζεσαι?
Να μπορεί ο καθένας να γίνει οτιδήποτε, κάνοντας οτιδήποτε?
Αναμένω επεξήγηση. :)
( C'est en faisant n'importe quoi qu'on devient n'importe qui ? :P )
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”