[Απορίες] Συμπληρώνοντας μηχανογραφικό...

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

gia ena post

Δημοσίευση από gia ena post »

gia ena post έγραψε:Κάποια πράγματα θέλω να μάθω ώστε να ξεκαθαρίσει η θολή μου εικόνα για τη σέμφε.ελπιζω να ποσταρω στο σωστο μερος.

1)Τι (ακριβώς) είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα και ποιο (ακριβώς δλδ) το πρόβλημά της σχετικά με αυτά ?

Ο απόφοιτος δεν μπορεί να διοριστεί καθηγητής ή ένα δυο άλλα ή γενικά όχι δημόσιο?

Όλα αυτά πλήττουν και τις δυνατότητες του αποφοίτου σεμφε στον ιδιωτικό τομέα(εργασιακά δικ. κλπ)?

Ρεαλιστικα προβλεπεται να διορθωθεί μήπως το πρόβλημα αυτό (συντομα)?

2)Η παρακολούθηση μεταπτυχιακών τα ακυρώνει όλα αυτά τα προβλήματα ή όχι?

Τα μεταπτυχιακά Ελλάδας και εξωτερικού που γίνονται οι σεμφεινοί δεκτοί είναι δύσκολα προσβάσιμα και πως(κανενα λινκ)?

3)Τι κάνει ο απόφοιτος σεμφε μετά τις σπουδές που εργάζεται και τι κάνουν εκεί?

Έρευνα στην ελλάδα είναι άπιαστο όνειρο και κυρίως απασχολούνται στην παραγωγή προιόντων τεχνολογίας και τα τοιάυτα ή όχι? Ότι ξερετε δεκτό.

4)Γιατί λέγεται ότι είναι τόσο(ποσο αλήθεια?) δύσκολη η σέμφε?

Είναι όπως λένε καμμιά φορά που έχει πολλά μαθήματα (60 ποσα είναι δεν φαίνονται πολλά για 5χρονη σχολή). Η ύλη? Η επιστήμη που είναι μόνη της δύσκολη? Τι?

Με μια συνηθισμένη για την τριτοβάθμια προσέγγιση στο δίαβασμα& παρακολούθηση τη βγάζεις στα 5 χρόνια/πριν γεράσεις/ αργα/με τιποτα?

5)Στο φυσικό σκέτο είναι πιο καλα τα πράματα από σεμφε?

Οποιος δε βαριεται απαντάει!!! και σορρυ για το υφος γκαλοπ!!!

loipon na rwtisw kai kati alla mazi me auta
1) sto dimosio den mporeis apo semfe na mpeis katholou i mono kathigitis?
2)apo semfe mporeis na eidikeuteis se astronomia/diastimiki fysiki kai ouraniwn swmatwn/astrofysiki ktl (stin ellada ennow kyriws) i mono sto fysiko pou echei kai kateuthynsi? i mipws einai mi realistiki prosdokia to na ergasteis ston tomea auto stin ellada?
3)oi mechri stigmis apofoitoi ti kanane
Άβαταρ μέλους
fairy-tale

Δημοσίευση από fairy-tale »

gia ena post έγραψε: loipon na rwtisw kai kati alla mazi me auta
1) sto dimosio den mporeis apo semfe na mpeis katholou i mono kathigitis?
2)apo semfe mporeis na eidikeuteis se astronomia/diastimiki fysiki kai ouraniwn swmatwn/astrofysiki ktl (stin ellada ennow kyriws) i mono sto fysiko pou echei kai kateuthynsi? i mipws einai mi realistiki prosdokia to na ergasteis ston tomea auto stin ellada?
3)oi mechri stigmis apofoitoi ti kanane
Κοίταξε κι εγώ στο πρώτο έτος είμαι οπότε λιγα παραπάνω μπορώ να ξέρω από εσένα.Δημόσιο είναι και ο Δημόκριτος που ας πούμε ότι μπορείς να δουλέψεις.Αν ενδιαφέρεσαι για αστρονομία προφανώς ενδιαφέρεσαι για το αστεροσκοπίο...
Πιστεύω ότι με ένα μεταπτυχιακό μπορείς να ασχοληθείς με αστρονομία και από σεμφε...Δεν εχω υπόψην μου βέβαια κάποια κατεύθυνση που να έχει σχέση, παρόλαυτά υπενθυμίζω ότι δεν ξέρω πολλά.
Ας απαντήσει και κάποιος μεγαλύτερος... :?
Αυτό που έχω εγώ να σου πω είναι το εξής
πέρισυ που προσπαθούσα να αποφασίσω πού θα δηλώσω μου άρεσε το πρόγραμμα σπουδών της ΣΕΜΦΕ παρόλαυτά με αποθάρυναν με το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων...
Εμένα μου άρεσαν πάρα πολύ τα μαθηματικά και ο προγραμματισμός και ήθελα να ασχοληθώ με έρευνα κι έτσι αποφάσισα να πάω στη ΣΕΜΦΕ να ασχοληθώ με αυτό που επέλεξα να σπουδάσω όσο περισσότερο μπορώ να γίνω όσο καλύτερη μπορώ καιπό κει και πέρα με μεταπτυχιακά κλπ κάποια δουλειά θα βρω...
Ο υπεύθυνος ΣΕΠ αλλωστε του σχολείου μου μου είπε ότι πλέον σημασία δεν έχει τί θα σπουδάσεις αλλά τί αγώνα θα δώσεις για να γίνεις καλός σε αυτό που σπουδάζεις  :wink:
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

gia ena post έγραψε:loipon na rwtisw kai kati alla mazi me auta
Καλό είναι να ρωτάς, αλλά έστω για τους τύπους ένα "ευχαριστώ" στα παιδιά που αφιέρωσαν χρόνο για να σου απαντήσουν δεν βλάπτει. Δεν απευθύνεσαι στις "Πληροφορίες", σε (εν δυνάμει; ) συναδέλφους σου απευθύνεσαι ;)
gia ena post έγραψε:1) sto dimosio den mporeis apo semfe na mpeis katholou i mono kathigitis?
Την επιλογή και πρόσληψη προσωπικού για τον Δημόσιο Τομέα έχει αναλάβει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού. Όταν δημιουργείται ανάγκη για προσλήψεις προκυρήσσεται ένας διαγωνισμός και δημοσιεύονται τα απαιτούμενα προσόντα.

Αν εξαιρέσεις τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, γενικά οι απόφοιτοι της ΣΕΜΦΕ δεν αποκλείονται από άλλες θέσεις του Δημοσίου. Αν έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου μπορείς να κοιτάξεις για την αντίστοιχη υπηρεσία ή στο site του ΑΣΕΠ. Αν γενικά θες να μπεις στο Δημόσιο (the Greek dream) έχε υπ' όψιν σου πως έχει δοθεί (παρ)ατύπως "προτεραιότητα" στα γαλάζια παιδιά, οπότε μη χάνεις το χρόνο σου σε σπουδές. Κατ' ευθείαν στην ΟΝΝΕΔ :P
gia ena post έγραψε:2)apo semfe mporeis na eidikeuteis se astronomia/diastimiki fysiki kai ouraniwn swmatwn/astrofysiki ktl (stin ellada ennow kyriws) i mono sto fysiko pou echei kai kateuthynsi? i mipws einai mi realistiki prosdokia to na ergasteis ston tomea auto stin ellada?
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι δόκιμο να μιλάμε για ειδίκευση. Όπως και να'χει, στη ΣΕΜΦΕ λαμβάνεις το κατάλληλο υπόβαθρο στη Φυσική ώστε να ασχοληθείς με αστροφυσική (και αστρολογία μη σου πω), αλλά αν εξαιρέσεις ένα μάθημα κάπου στο 7ο εξάμηνο (αν θυμάμαι καλά) δεν υπάρχει ιδιαίτερη εμβάθυνση.

Και πάλι, αν για κάποιο λόγο επιμένεις να ασχοληθείς με αστρονομία στις προπτυχιακές σπουδές θα σου συνιστούσα το Φυσικό. Αν, από την άλλη, θες να μάθεις πρώτα φυσική και μετά να επιλέξεις πως θα κινηθείς σε μεταπτυχιακό επίπεδο, θα σου συνιστούσα ΣΕΜΦΕ. Ούτως ή άλλως το λόμπυ των συναδέλφων από το Πανεπιστήμιο αρχίζει να λυγίζει και ολοένα και περισσότερα μεταπτυχιακά μας αναγνωρίζουν ως "Επιστήμονες Φυσικής".

Πάντως γενικά στην Ελλάδα δεν γνωρίζω ιδιαίτερη απορρόφηση στον Τομέα. Για περισσότερα μπορείς να ρωτήσεις τον Ματσόπουλο από το Αστεροσκοπείο :P
gia ena post έγραψε:3)oi mechri stigmis apofoitoi ti kanane
Συστήσανε σύλλογο και ανεβάσανε μια αρκετά ενδιαφέρουσα σελίδα, την οποία διαρκώς βελτιώνουν. Αν δε σε καλύψουν οι απαντήσεις των πτυχιούχων συναδέλφων που γράφουν εδώ, μπορείς να πας στην σελίδα των αποφοίτων.

Μπορώ να αρχίσω να σε αποκαλώ "gia dyo post" ή θα κάνεις και τρίτο; :P j/k

Υ.Γ.: Σε κάθε περίπτωση ρίχνω και εγώ το μπαλάκι στους ακόμα μεγαλύτερους για πληρέστερη ενημέρωση βασισμένη σε εμπειρία ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
gia ena post

file ok proteino ektos apo to diko mou "eucharistw" kai "syggnwmi" pou sas epevala to ypsisto martyrio tou na apantisete se topic forum na valete proeidopoiisi stin kentriki selida pou na leei se opoion mpainei prosochi periergos kai apaititikos user enochlei tous ypoloipous sto forum mas.!
Otan omws eisai stin teliki eutheia gia panellinies kai diavazeis oli mera kai tautochrona prepei se ligous mines (pou apomenoun) na skefteis paaara poly kai na preis ena karo plirofories gia na pareis mia exairetika simantiki apofasi opws to michanografiko, kapou den se endiaferei to tact kai poso apaititikos tha eisai! Exallou stin ellada me ton anypartkto epaggelm. pros/smo kai symvouleutiki to karo auto pliroforiwn den fytrwnei sta dentra opote prepei na tis vgaleis me to tsigkeli.

Me filiki diathesi, gia 3 post!!
PS eucharistw gia to chrono sas
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Όχου βρε παιδί μου και εσύ, το ξεχείλωσες. Επεσήμανα απλώς την αγενή παράλειψή σου. Κανένας δεν υποχρεούται να ξέρει ποιός είσαι και τι φάση περνάς. Άλλωστε να σου θυμίσω πως ο λόγος που λέμε "καλημέρα" δεν είναι για να αυξήσουμε τις πιθανότητες να πάει καλά η μέρα, αλλά για να επιδείξουμε και να εμπνεύσουμε καλή διάθεση και προαίρεση. Ότι δεν ήρθαμε να κάνουμε τη δουλείτσα μας και να την κάνουμε. Γι' αυτό σου έγραψα ότι τα παιδία που σου γράφουν δεν είναι υπάλληλοι στις Πληροφορίες της σχολής.

Τέλος πάντων, επειδή βγαίνουμε και off-topic η παρατήρηση που έκανα παραμένει, όπως φαίνεται την κατάλαβες και αυτό μου φτάνει. Η ευγένεια δεν είναι κανόνας του forum ή νόμος του κράτους, είναι ένας καλός τρόπος να δημιουργείς στον άλλον την διάθεση να σου (ξανα)απαντήσει. Αν σε ενδιαφέρει λάβε το υπ' όψιν και εφάρμοσέ το, αλλιώς αγνόησέ το.

Με εξίσου φιλική διάθεση, πάμε για 4ο :P Με το καλό και συνάδελφος ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
gia ena post

de diafwnw dekta ola auta . Epanalamvanw omws oti auti ti stigmi milaw tautochrona se kammia 30aria forum scholwn kai eimai sta prothyra neurikis krisis gia auto zitw tin katanoisi. To xecheilwsame kai oi dyo ligo
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Επί τη ευκαιρία, μιας και άκουσα την ανακοίνωση έναρξης των εξετάσεων για τον ερχόμενο Μάιο να ευχηθώ σε όσους γράφετε Πανελλαδικές "καλή επιτυχία", και να δώσω ένα μήνυμα στους συναδέλφους: "Αγαπητοί παιδεραστές ΣΕΜΦΕίτες, ό,τι γα#^(#ε, γα#^(#ε, αφήστε τις κοπέλες να γράψουν τώρα" :P
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”