ΠΔ για τα επαγ. δικαιώματα Φυσικων χωρις την ΣΕΜΦΕ
- lunatic
- Real Name: Zoro
- Facebook ID: 0
Re: ΠΔ για τα επαγ. δικαιώματα Φυσικων χωρις την ΣΕΜΦΕ
Όντως υπάρχει τελικά. Πάντως πιο συχνό είναι να είναι και τα 2 εφαρμοσμένα. Όπως κ να χει η δική μας είναι κ τα 2 εφαρμοσμένα.
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
- Nasia!
- Portal Administrator

- Real Name: Νάσια παραγοντικό
- Facebook ID: 1169014285
Θέλουμε να είμαστε ανίδεοι!lunatic έγραψε:Το μόνο μάθημα που λέω να υπάρχει επιπλέον για όλους είναι ένα ηλεκτρονικών στον κορμό για να μην είναι εντελώς ανίδεοι κ οι μαθηματικοί... (Όχι ότι οι φυσικοί ξέρουμε...)... Εδώ κάνουμε ξεχωριστό μάθημα Ειδική Σχετικότητα... Τα ηλεκτρονικά μας μάραναν...?!
The world is not enough, but it is such a perfect place to start, my love.
- Casus_Belli
- Real Name: Paul
Η ΣΕΜΦΕ έχει ΠΔ επαγγελματικών δικαιωμάτων.
Ναι αλλά τούτα δω είναι πολύ πιο συγκεκριμένα. Στο δικό μας ΠΔ μόνο επιστημονικό αντικείμενο αναφέρει όχι θέση εργασίας(με εξαίρεση την εκπαίδευση).
-
farao
- Banned
- Real Name: Vaggelis
Εδώ είναι: http://www.semfe.ntua.gr/docs/sem.pdf
και εγώ βλέπω ότι αναφέρει αναλυτικά τις θέσεις εργασίας στις οποίες μπορούμε να εργαστούμε, όπως επίσης μας αναγνωρίζει και τη συμμετοχή μας στον ΑΣΕΠ, για δημόσιο, καθηγητές, κλπ
και εγώ βλέπω ότι αναφέρει αναλυτικά τις θέσεις εργασίας στις οποίες μπορούμε να εργαστούμε, όπως επίσης μας αναγνωρίζει και τη συμμετοχή μας στον ΑΣΕΠ, για δημόσιο, καθηγητές, κλπ
- kostas213
- Forum Administrator

- Real Name: Κωνσταντίνος
Ίσως να μην πολυκολλάει με την συζήτηση αλλά μου έκανε εντύπωση: http://www.aposemfe.gr/tee/item/70-ekselikseis.html
Κυρίως στο σημείο που λέει:
Απίστευτο! Είναι λάθος λέει η δημιουργία της σχολής! 
Edit: τελικά ήταν λάθος συντακτικά η φράση όπως λέει κάτω κάτω στη σελίδα.
Κυρίως στο σημείο που λέει:
"...Ομόφωνη ήταν η άποψη πως οι απόφοιτοι της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) του ΕΜΠ δεν μπορούν να εγγράφονται στο ΤΕΕ. Εάν εγγραφούν οι απόφοιτοί της, τότε θα πρέπει να εγγράφονται και όλοι οι απόφοιτοι Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικής κλπ. των Πανεπιστημίων, ειπώθηκε, ενώ από ορισμένους υποστηρίχτηκε ότι η συγκεκριμένη σχολή θα πρέπει να αποκτήσει χαρακτήρα Σχολής Μηχανικού. άποψη που ενστερνίστηκε και ο Πρύτανης του ΕΜΠ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος η δημιουργία της..."
Edit: τελικά ήταν λάθος συντακτικά η φράση όπως λέει κάτω κάτω στη σελίδα.
There's no place like ::1
-
farao
- Banned
- Real Name: Vaggelis
Στην ιστοσελίδα που δίνεις, πιο κάτω από το κείμενο που παραθέτεις και εδώ, αναφέρει ότι αυτό το κείμενο είναι λάθος συντακτικά και δίνει το σωστό κείμενο.
- kostas213
- Forum Administrator

- Real Name: Κωνσταντίνος
ΟΚ. Αν και το είδα μου ξέφυγε αυτό στο τέλος. Το διόρθωσα στο post, για να είμαστε πιο σωστοί. Thanks!
There's no place like ::1
- Amelie Poulain
- Real Name: Kleines Näschen
Νομίζω πως έχει παρανοηθεί τελέιως ο ρόλος που θα έπρεπε να πάιζει η σχολή στην παραγωγή και ας εξηγήσω τι εννοώ:
Η ΣΕΜΦΕ είναι σχολή που στις ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες είχει αντίστοιχα δημιουργηθεί εδώ και 30 χρόνια και το αντικέιμενο της δεν είναι να φτιάχνεις ηλεκτρονικά.Αυτά τα πράγματα (τηλεπικοινωνίες,δίκτυα,υπολογιστές και ενέργεια )καλύπτονται ΤΕΛΕΙΑ από τους ηλεκτρολόγους και τους μηχανολόγους εδώ και πολλές δεκαετίες.Ο σκοπός της ΣΕΜΦΕ ήταν και είναι ο εξής:
Να οργανώνει την τεράστια παραγωγή,να συντονίζει τους πολύ εξειδικευμένους μηχανικούς που δεν έχουν τις δικές μας γενικές γνώσεις,να επιλύει δηλαδή προβλήματα όπου προκύπτουν και να λύνει με ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗ προβλήματα που θα προκύψουν.Γι αυτό η ροή θεωρητικής και ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ φυσικής είναι βασικότατη.
Από κει και πέρα με θλίβει το γεγονός ότι΄πολλοί σεμφίτες δεν έχουν καταλάβει το νόημα του να γνωρίζεις μια επιστήμη σε βάθος.Γιατι διδάσκουν στους υλικατζίδες διληκεκτρικές ιδιότητες των υλικών,αφού είναι καθαρά θεωρτικό μάθημα,να καταργηθέι?Όχι βέβαια!Πώς είναι δυνατόν να είσαι πειραματικός φυσικός,που μια πτυχή του πειραματικού είναι και η εφαρμοσμένη φυσική, και να μην ξέρεις θεωρία?Δηλαδή τι είσαι,φυσιοδήφης?Μαθαίνεις ότι μετράμε το τάδε σωμάτιο με τον τάδε ανιχνευτή,αλλα δεν ξέρεις ΓΙΑΤΙ?
Αυτή η σκέψη όχι μόνο δείχνει πλήρη άγνοια άλλα ειναι και επικινδύνη για την ίδια την επιστήμη ,γιατί ένας τέτοιος μισός και κολοβός επιστήμονας δεν θα μπορέσει ΠΟΤΕ να εξελίξει την επιστήμη του.Και αυτός είναι ο προορισμός του.
Η ΣΕΜΦΕ είναι σχολή που στις ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες είχει αντίστοιχα δημιουργηθεί εδώ και 30 χρόνια και το αντικέιμενο της δεν είναι να φτιάχνεις ηλεκτρονικά.Αυτά τα πράγματα (τηλεπικοινωνίες,δίκτυα,υπολογιστές και ενέργεια )καλύπτονται ΤΕΛΕΙΑ από τους ηλεκτρολόγους και τους μηχανολόγους εδώ και πολλές δεκαετίες.Ο σκοπός της ΣΕΜΦΕ ήταν και είναι ο εξής:
Να οργανώνει την τεράστια παραγωγή,να συντονίζει τους πολύ εξειδικευμένους μηχανικούς που δεν έχουν τις δικές μας γενικές γνώσεις,να επιλύει δηλαδή προβλήματα όπου προκύπτουν και να λύνει με ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗ προβλήματα που θα προκύψουν.Γι αυτό η ροή θεωρητικής και ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ φυσικής είναι βασικότατη.
Από κει και πέρα με θλίβει το γεγονός ότι΄πολλοί σεμφίτες δεν έχουν καταλάβει το νόημα του να γνωρίζεις μια επιστήμη σε βάθος.Γιατι διδάσκουν στους υλικατζίδες διληκεκτρικές ιδιότητες των υλικών,αφού είναι καθαρά θεωρτικό μάθημα,να καταργηθέι?Όχι βέβαια!Πώς είναι δυνατόν να είσαι πειραματικός φυσικός,που μια πτυχή του πειραματικού είναι και η εφαρμοσμένη φυσική, και να μην ξέρεις θεωρία?Δηλαδή τι είσαι,φυσιοδήφης?Μαθαίνεις ότι μετράμε το τάδε σωμάτιο με τον τάδε ανιχνευτή,αλλα δεν ξέρεις ΓΙΑΤΙ?
Αυτή η σκέψη όχι μόνο δείχνει πλήρη άγνοια άλλα ειναι και επικινδύνη για την ίδια την επιστήμη ,γιατί ένας τέτοιος μισός και κολοβός επιστήμονας δεν θα μπορέσει ΠΟΤΕ να εξελίξει την επιστήμη του.Και αυτός είναι ο προορισμός του.

Πάντως δε νομίζω το φυσικό να μην είχε προηγουμένως ΠΔ. Οπότε μήπως γίνεται μια επαναπροσδιόριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων;
- stroformi
- Real Name: Δήμητρα
- Επικοινωνία:
όλα τα παραπάνω γκρεμίζονται σαν πύργος από τραπουλόχαρτα αγαπητή amelie poulain και άλλοι αγαπημένα παιδιά της σχολής (κλαψ) όταν κάνει κάποιος την εξής αναζήτηση:
kariera.gr ---> τομείς εργασίας ---> επιστήμη; μηχανικοί;εκπαίδευση; περιβάλλον; δημιουργικό; κοπτοραπτούδες;;;;
Αυτή η "οργάνωση και η μοντελοποίηση παραγωγής" δε................ ακούγεται, θλιβερώς και πολύ δυστυχώς, πραγματικά αστεία. Ποιά παραγωγή; Στη Mercedes Benz ίσως ναι. Έδώ, το πολύ ένας στα Ελληνικά Πετρέλαια. Κατά τα άλλα...καμιά ευροπαλουμίνκο και αυτό, με το ζόρι.
Την εν λόγω λίστα την είδα και εγώ πάντως με τα δικαιώματα. Δεν υπάρχει δικαιολογία, ΤΕΕ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, αυτό έχω να πω. Κανονικά όταν τελειώνεις πρέπει να σου δίνουνε και ένα κουτάκι με Lexotanyl για να αντέξεις τα χαστούκια μέχρι να βρεθεί κάποιος να αναγνωρίσει την αξία σου και την κβαντομηχανική δύο σου.
kariera.gr ---> τομείς εργασίας ---> επιστήμη; μηχανικοί;εκπαίδευση; περιβάλλον; δημιουργικό; κοπτοραπτούδες;;;;
Αυτή η "οργάνωση και η μοντελοποίηση παραγωγής" δε................ ακούγεται, θλιβερώς και πολύ δυστυχώς, πραγματικά αστεία. Ποιά παραγωγή; Στη Mercedes Benz ίσως ναι. Έδώ, το πολύ ένας στα Ελληνικά Πετρέλαια. Κατά τα άλλα...καμιά ευροπαλουμίνκο και αυτό, με το ζόρι.
Την εν λόγω λίστα την είδα και εγώ πάντως με τα δικαιώματα. Δεν υπάρχει δικαιολογία, ΤΕΕ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, αυτό έχω να πω. Κανονικά όταν τελειώνεις πρέπει να σου δίνουνε και ένα κουτάκι με Lexotanyl για να αντέξεις τα χαστούκια μέχρι να βρεθεί κάποιος να αναγνωρίσει την αξία σου και την κβαντομηχανική δύο σου.
- Falgorn
- Real Name: Hector-Xavier
- Επικοινωνία:
Αγαπάμε post της Amelie. Kudos!
Η Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. είναι η σωστή σχολή, αλλά σε λάθος χώρα.
Στην ελλάδα του 2011 (και ναι, όσο έχουμε μνημόνιο γράφεται με "ε" πεζό), αυτή η σχολή είναι εργοστάσιο καταρτισμένων ανέργων ή σουβλατζίδων.
Από την άλλη, θεωρητικά οι απόφοιτοι μπορούν να είναι πολύ χρήσιμοι στην επανάσταση. Είναι κάτι που έλειπε κραυγαλέα από την C.C.C.P.
Η Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. είναι η σωστή σχολή, αλλά σε λάθος χώρα.
Στην ελλάδα του 2011 (και ναι, όσο έχουμε μνημόνιο γράφεται με "ε" πεζό), αυτή η σχολή είναι εργοστάσιο καταρτισμένων ανέργων ή σουβλατζίδων.
Από την άλλη, θεωρητικά οι απόφοιτοι μπορούν να είναι πολύ χρήσιμοι στην επανάσταση. Είναι κάτι που έλειπε κραυγαλέα από την C.C.C.P.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο
Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει
Κανείς δεν τη λέει βίαιη.
Bertolt Brecht
Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει
Κανείς δεν τη λέει βίαιη.
Bertolt Brecht
Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
- lunatic
- Real Name: Zoro
Πολλά από αυτά που λες δεν ισχύουν και μάλλον εσύ δεν έχεις καταλάβει το ρόλο των φυσικών της ΣΕΜΦΕ. Οι μαθηματικοί είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.Amelie Poulain έγραψε:Νομίζω πως έχει παρανοηθεί τελέιως ο ρόλος που θα έπρεπε να πάιζει η σχολή στην παραγωγή και ας εξηγήσω τι εννοώ:
Και ξεκινάω. Το ότι καλύπτονται κάποια θέματα από τους ηλεκτρολόγους και τους μηχανολόγους δε σημαίνει ότι δεν έχει λόγο και ο Φυσικός εφαρμογών πάνω σε αυτά... Επίσης, κοίτα το πρόγραμμα σπουδών των Ηλεκτρολόγων και μετά έλα πες μου πόσα μαθήματα είναι ΚΑΘΑΡΑ δικά μας και τα έχουν πάρει και αυτοί... Οι Ηλεκτρολόγοι κάνουν τα πάντα γιατί είναι το μεγάλο κεφάλι στο ΕΜΠ κ κάνουν ότι γουστάρουν...
Το μάθημα μάλλον δεν το έχεις παρακολουθήσει ποτέ. Μόνο θεωρητικό δεν είναι. Ίσα ίσα που είναι άκρως πρακτικό μάθημα.Γιατι διδάσκουν στους υλικατζίδες διληκεκτρικές ιδιότητες των υλικών,αφού είναι καθαρά θεωρτικό μάθημα,να καταργηθέι?
Ναι σωστά, ο επιστήμονας... Ο μηχανικός όμως....?Αυτή η σκέψη όχι μόνο δείχνει πλήρη άγνοια άλλα ειναι και επικινδύνη για την ίδια την επιστήμη ,γιατί ένας τέτοιος μισός και κολοβός επιστήμονας δεν θα μπορέσει ΠΟΤΕ να εξελίξει την επιστήμη του.Και αυτός είναι ο προορισμός του.
Κάποιοι θέλουν εφόσον είναι φυσικοί εφαρμογών να είναι μηχανικοί. Αν κάποιοι άλλοι δεν θέλουν, γούστο και καμάρι τους. Τουλάχιστον εγώ αφού είμαι σε ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ σχολή θέλω να βγαίνω μηχανικός.
Παιδιά όποιος θέλει βαθιά επιστήμη (καθαρά επιστήμη) υπάρχουν και τα πανεπιστημιακά τμήματα να πάει... Ας μην ερχόταν στη ΣΕΜΦΕ και στο Πολυτεχνείο. Εφόσον ήρθε κ είδε ότι του αρέσουν τα θεωρητικά, τότε η σχολή μας θα έπρεπε να του τα παρέχει. Και το κάνει σε κάποιο βαθμό. Αλλά όχι να κάτσει κ στο σβέρκο των υπολοίπων που θέλουν να είναι μηχανικοί...
Κάντε όση θεωρητική φυσική θέλετε. Μόνο μην μας ενοχλείτε τους υπόλοιπους όπως δεν σας ενοχλούμε κ μεις.
Edit
Όσο για το δικαίωμα να δίνουμε ΑΣΕΠ... Είναι μια τρύπα στο νερό. Καταρχάς οι Φυσικοί έχουν δικαίωμα να δώσουν μόνο για καθηγητές φυσικοίς κ οι Μαθηματικοί μόνο για μαθηματικών. Ενώ θα έπρεπε να δίνουν το δικαίωμα και στους 2 να διδάσκουν και τα 2. Δεύτερον, το να γίνεις καθηγητής μετά τη ΣΕΜΦΕ είναι λίγο κάπως... Να χεις φάει τέτοιο αγγούρι να την τελειώσεις και στο τέλος να κάνεις μάθημα σε 10 μλκισμένα στο γυμνάσιο...? Δε λέει... Εκτός φυσικά και αν σ' αρέσει και είναι το όνειρο σου να διδάξεις. Τότε αλλάζει το πράγμα.
Οι ΣΕΜΦίτες θα πρεπε να είναι στην αιχμή της έρευνας και της τεχνολογίας.
Έρευνα?!
Τεχνολογία?!
Άγνωστες λέξεις στην Ελλάδα...
When do you think people die?
- Amelie Poulain
- Real Name: Kleines Näschen
Συμφωνω με το Post του Falgorn!Αυτό που πιστεύω κάνει την συζήτηση ασαφή είναι ότι δεν έχουμε όλοι στο μυαλό μας τον ιδιο ορισμό του μηχανικού.Μηχανικός το 19 αιώνα ήταν κάποιος που με ένα κατσαβίβι έφτιαχνε τις μηχανές που χαλούσαν.Ο πολιτικός μηχανικός σχεδιάζει κτήρια.Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός φτιάχνει προγράμματα και υπολογιστές.Τι κοινό εχουν όλοι αυτοί ??Οτι συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία,είτε φτιάχνοντας νέα μέσα παραγωγής(νέες μηχανές,υπολογιστές,προγράμματα,σχέδια κτηρίων κτλ),είτε επεξεργάζονται,βελτιώνουν και διορθώνουν τα ήδη υπάρχοντα.Άρα ο σεμφίτης όντας μηχανικός ανήκει στον πρώτο κλάδο του σχεδιασμού και της οργάνωσης της παραγωγής,της δομής της δηλαδή.
Βέβαια στην ελλάδα η σχολή μας δεν ιδρύθηκε γτ υπήρχε όντως αυτή η ανάγκη άλλα για άλλους λόγους άσχετους με τη συζήτηση.Και ένας από τς λόγους που δεν έχουμε και σάφη επαγγελματικά δικαιώματα είναι και ότι προς το παρόν δεν έχουμε να επιτελέσουμε ρόλο σημαντικο στην παραγωγική διαδικασία.
Και κάτι ακόμα:ένας μηχανικός μπορεί καλλιστα να είναι και επιστήμονας!
Βέβαια στην ελλάδα η σχολή μας δεν ιδρύθηκε γτ υπήρχε όντως αυτή η ανάγκη άλλα για άλλους λόγους άσχετους με τη συζήτηση.Και ένας από τς λόγους που δεν έχουμε και σάφη επαγγελματικά δικαιώματα είναι και ότι προς το παρόν δεν έχουμε να επιτελέσουμε ρόλο σημαντικο στην παραγωγική διαδικασία.
Και κάτι ακόμα:ένας μηχανικός μπορεί καλλιστα να είναι και επιστήμονας!

- stroformi
- Real Name: Δήμητρα
- Επικοινωνία:
Το "γιατί ιδρύθηκε η σχολή και το αν ειναι άλλο ζήτημα", από φιλολογική συζήτηση γίνεται επίσης αγγούρι όταν την τελειώνεις και φτάνεις στο σημείο να λες, μήπως η σχολή αφού οι λόγοι που ιδρύθηκε δεν είναι ικανή συνθήκη για να υπάρχει να κλείσει κιόλας;
Ειλικρινά, προσωπικά, πέρα από τα ωραία συναισθήματα που έχω ότι όντως το ΣΕΜΦΕ με δίδαξε πως να ειμαι επιστημονας και είμαι υπερήφανη για αυτό, πολύ συχνά πιάνω τον εαυτό μου να σκέπτεται οτι καλύτερο θα ήταν βέβαια να μην υπήρχε καν, επειδή θα βρεθούν και άλλοι στην ίδια δυσμενή θέση να ψάξουν για δουλειά σε μια χώρα όπου όπως όλοι πλέον συμφωνούμε η σχολή αυτή δεν χρειάζεται.
Να ενημερώσω ότι μετά από επικοινωνία με το σύλλογο αποφοίτων, μου είπαν ό,τι ειπώθηκε και παραπάνω, ότι δηλαδή η σχολή έχει τη ΧΑΡΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ - ΠΔ δεν θυμάμαι τι. Και το θέμα με το ΤΕΕ προχωράει σαν βραδύπους και κάποιοι θα ξυλωθούμε χοντρά προς αυτην την κατευθυνηση αλλά τι να κάνουμε, αφού εμείς τα θέλαμε όλα και επιστήμη και εφαρμογή.
Ειλικρινά, προσωπικά, πέρα από τα ωραία συναισθήματα που έχω ότι όντως το ΣΕΜΦΕ με δίδαξε πως να ειμαι επιστημονας και είμαι υπερήφανη για αυτό, πολύ συχνά πιάνω τον εαυτό μου να σκέπτεται οτι καλύτερο θα ήταν βέβαια να μην υπήρχε καν, επειδή θα βρεθούν και άλλοι στην ίδια δυσμενή θέση να ψάξουν για δουλειά σε μια χώρα όπου όπως όλοι πλέον συμφωνούμε η σχολή αυτή δεν χρειάζεται.
Να ενημερώσω ότι μετά από επικοινωνία με το σύλλογο αποφοίτων, μου είπαν ό,τι ειπώθηκε και παραπάνω, ότι δηλαδή η σχολή έχει τη ΧΑΡΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ - ΠΔ δεν θυμάμαι τι. Και το θέμα με το ΤΕΕ προχωράει σαν βραδύπους και κάποιοι θα ξυλωθούμε χοντρά προς αυτην την κατευθυνηση αλλά τι να κάνουμε, αφού εμείς τα θέλαμε όλα και επιστήμη και εφαρμογή.