Αα, που 'σαι?? 'χουμε επανάσταση απο Πέμπτη ρε...

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....
Facebook ID: 0

Re: Αα, που 'σαι?? 'χουμε επανάσταση απο Πέμπτη ρε...

Δημοσίευση από Glaurung »

Καλά , άστο . Ρωτάς τι πρέπει να κάνουμε για να θεμελιώσουμε το κίνημα , σου λέει κάποιος πως δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε και η τελευταία φορά που ανοίγει με αυτό τον τρόπο η κουβέντα ( για πείτε ρε παιδιά ) και πως δεν έχει νόημα έτσι όπως γίνεται . Απαντάς πως πρέπει να μιλάμε σαν ελεύθεροι άνθρωποι , μακριά από κομματικές γραμμές και γραμμές οργανώσεων , που δεν σχετίζεται ( τουλάχιστον όχι με όλους και όχι άμεσα ) . Σου λέω πως καλά , απάντησε στο δικό σου ερώτημα και μου λες πάλι το ίδιο !

Βγάλε την λέξη forum και η πρόταση και πάλι με εκφράζει .
Άβαταρ μέλους
d d doora!!
Real Name: Domovoi

Δημοσίευση από d d doora!! »

Αυτό που εννοούσα ήταν πως σαν πρώτο βήμα καλός θα ήταν ένας σοβαρός διάλογος...Έλα ρ, για ποια θεμελίωση ποιανού κινήματος μιλάς όταν κάποιοι πολιτικοποιημένοι άνθρωποι που, όπως και να το κάνουμε παίζουν έναν-κάποιον ρόλο στο κίνημα που θέλουμε να βγάλουμε, μόλις κάθονται σε ένα τραπέζι τρόγωνται σαν τα σκυλιά???(και φυσικά δεν το λέω θέλοντας να θιξω πρόσωπα αλλά καταστάσεις...).
"Θα αργήσουν πολύ οι καπιταλιστές να μας πουλήσουν το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε??..γιατί ως τώρα μας πηδάν με το δονητή που τους φτιάξαμε.."

Αντιφασισμός: πόλεμος ενάντια στο φόβο
Άβαταρ μέλους
Glaurung

Μου αρέσει που έχεις την πεποίθηση πως θα γίνει εδώ μέσα ένας σοβαρός διάλογος που θα το λύσει ( γιατί η αρχή έχει γίνει και πιο πριν ) , ειδικά με τον τρόπο που απαντάς εσύ .

Για να ξεκινήσω , εσύ μιλάς για θεμελίωση του κινήματος και όχι εγώ . Διακρίνω μια απλούστευση στη λογική σου , « γιατί ρε παιδιά όχι όλοι μαζί ;» . Για να λύσεις ,όπως θες να κάνεις, ένα πρόβλημα πρέπει να το κατανοήσεις , να το γνωρίσεις . Ποιοι είναι αυτοί που τρώγονται σαν τα σκυλιά ; Υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε ένα τσακωμό ανάμεσα σε ένα τροτσκιστή και σταλινικό , από ένα σοσιαλιστή και αναρχικό ( παραδείγματα προσπαθώ να φέρω ) . Γιατί το «πολιτικοποιημένοι άνθρωποι» χωράει από τον ΣΕΚίτη που έχεις αναφέρει και συ , μέχρι τον αυτόνομο εθνικιστή (προσπαθούν να πείσουν πως είναι αντικαπιταλιστές ) ( εννοείται πως δεν τους θεωρώ τα δύο άκρα ) . Και με αυτούς δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε έως ένα σημείο ; Όπως και με τους κνίτες . Αρκετές φορές επίσης έχουν καλέσει οι μεν τους δε με σκοπιμότητες , να φανούν οι άλλοι οι κακοί επειδή θα αντιδράσουν με αυτό τον τρόπο στους φασίστες κτλ . Δεν διαφωνώ πως πρέπει να κοιτάμε αυτά που μας ενώνουν αλλά όχι με ένα αφελή συναισθηματισμό και ρομαντισμό , όχι με το να ξεχνάμε τα πολιτικά διδάγματα της ιστορίας .
Άβαταρ μέλους
d d doora!!
Real Name: Domovoi

Δημοσίευση από d d doora!! »

Glaurung έγραψε:Μου αρέσει που έχεις την πεποίθηση πως θα γίνει εδώ μέσα ένας σοβαρός διάλογος που θα το λύσει ( γιατί η αρχή έχει γίνει και πιο πριν ) , ειδικά με τον τρόπο που απαντάς εσύ .

Ναι δν παίζει να γίνει διάλογος...Κ πως περιμένεις να απαντήσω σοβαρά σε ερωτήσεις της μορφής -εγώ θα στην πω, πριν μου την πεις εσύ- (γενικά μιλάω)??? Θα ήταν γελοίο...

Άλλοστε δεν πίστευα πως θα γίνει κάποιος διάλογος..Σχεδόν όλοι έχουν/εχουμε "γραμμές" απο πάνω μας (και εννοείτε δεν μιλάω μόνο γι αυτούς που είναι οργανωμένοι κάπου)...Απλώς, αν τώρα σε αυτν την δύσκολη περίοδο, σταματούσαμε να ήμασταν προσκολημένοι σε μια-κάποια γραμμή, σταματούσαμε να έχουμε παροπίδες και ακούγαμε ουσιαστικά, δίχως να ήμαστε απο την αρχή προκατειλημένοι (εξαιτίας, ίσως της κομματικής του ταυτότητας,ή εξαιτίας της οργάνωσης στην οποία ανήκει), τότε πιστεύω πως θα κάναμε ένα βήμα για να βγούμε απο τν βούρκο της μη-επικύνδυνης αριστεράς στο οποίο όλοι ήματσε μέσα...

Δλδ με λίγα λόγια αν ακόμα και στις προσωπικές συνομιλίες ξεκινάμε με την αντίληψη αναρχικός, ΝΑΡίτης, ΚΝΕίτης, ΑΡΑΣίτης, ΑΡΑΝίτης (μπορώ να γράφω για δυο περίπου ώρες ακόμα παραδείγματα) εναντιων αναρχικός, ΝΑΡίτης, ΚΝΕίτης, ΑΡΑΣίτης, ΑΡΑΝίτης........και βάλε..., την αντίληψη -έχω και σε αυτό απάντηση- δίχως καν να ακούσουμε τι έχει να πει ο άλλος, τότε στο λέω δεν θα βγεί τίποτα και πουθενά...Τι κίνημα και μλκίες???Διάλογο δεν θα πορούμε να κάνουμε. Κάθε προσπάθεια θα καταλήγει σε υστερικές ασυναρτησίες...

Για να το πω απλά, ακόμα κ όταν ο καπιτάλας θα έρθει να μας πουλήσει το σκοινί με το οποίο θα (έπρεπε να) τον κρεμάσουμε εμείς θα διαφωνούμε ως προς τα πόσα μέτρα θα του δώσουμε και πόσα αυρώ θα πάει το μέτρο...
"Θα αργήσουν πολύ οι καπιταλιστές να μας πουλήσουν το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε??..γιατί ως τώρα μας πηδάν με το δονητή που τους φτιάξαμε.."

Αντιφασισμός: πόλεμος ενάντια στο φόβο
Άβαταρ μέλους
Glaurung

Αν σε αυτό το topic έτσι όπως διεξάγετε δεν μπορείς να μιλήσεις σοβαρά τότε έχω την εντύπωση πως δεν μπορείς να μιλήσεις ποτέ σοβαρά . Στις συνελεύσεις πως μπορείς να μιλήσεις ;

Καλά , λες πάλι το ίδιο και (αυτο)αναγκάζομαι να επαναλαμβάνομαι . Το πρώτο είναι πως δεν μπορούμε να πάμε όλοι μαζί , δεν είναι γραμμικά τα πράγματα για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε . Επίσης υπάρχουν διαφορές για το που θέλουμε να πάμε . Άρα σε μερικές περιπτώσεις μπορούμε να έχουμε κάποιες συνεργασίες και μια σχετικά φιλική σχέση , σε άλλες μόνο ψυχρές μπορεί να είναι αυτές ( αν όχι εχθρικές ) . Αλλά δέχομαι με μεγάλη ευκολία πως μπορείς κάποιος να μην συμμερίζεται την άποψή μου , πιθανόν να την αλλάξω και γω στο μέλλον . Το βασικό κατά την γνώμη μου είναι το δεύτερο που σου λέω , μίλα . Έχω ενδιαφέρον να ακούσω τι θα πεις , έχω περιέργεια να ακούσω τις προτάσεις σου . Τις κουβεντιάζουμε μετά αυτές , τις σχολιάζουμε και βλέπουμε κατά πόσο μπορούμε να αποδεσμευτούμε από τις γραμμές μας . Το να λες όμως πως πρέπει να μιλήσουμε και όταν σε ρωτάω «εσύ τι προτείνεις ;» να μου απαντάς «μα είπα , να μιλήσουμε» δεν μας οδηγεί πουθενά και μπορεί να συνεχιστεί στον αιώνα των άπαντα .
Άβαταρ μέλους
m3Lt3D
Real Name: Γιάννης

Δημοσίευση από m3Lt3D »

Καθε φορα μπαινω να δω τα καινουρια replies στο topic αυτο, εχοντας την πεποιθηση οτι δεν μπορει να γ***** κι αλλο.Και καθε φορα, αφου τα διαβασω, αυτοαναιρουμαι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chris την Τετ Μαρ 02, 2011 9:29 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Πιπέρι
"Σκατά στους φασίστες" - όχι Μπρεχτ
Άβαταρ μέλους
Glaurung

Καλά , βαρέθηκα έτσι και αλλιώς . Απλώς σήμερα ήμουν άρρωστος και είπα να κάτσω λίγο στο forum , θυμήθηκα όμως πολύ καλά όλους τους λόγους που σχεδόν δεν γράφω εδώ και καιρό . Καλή συνέχεια
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”