Κατάληψη 300 απεργών πείνας στο παλιό κτίριο της νομικής

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kwfwq
Real Name: αδιάκριτε...
Facebook ID: 0

Re: Κατάληψη 300 απεργών πείνας στο παλιό κτίριο της νομικής

Δημοσίευση από kwfwq »

Αν δεν εχεις καταλαβει δεν εχω οικονομικο προβλημα με τους μεταναστες.Ειναι θεμα καθημερινοτητας.

Δεν είμαι σίγουρη αν κατάλαβα τι ακριβώς λές παραπάνω,πάντως αν είναι αυτό που νομίζω γάμησέ τα.
Εφ'όσον δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα με τους μετανάστες καταρρίπτονται επιχειρήματα του τύπου "μας τρώνες τις δουλειές","αυτόι φταίνε για την ανεργία",κλπ κλπ.Αυτό το θέμα καθημερινότητας τι ακριβώς σημαίνει?
Ότι πχ δεν μπορείς να έχεις δίπλα σου κάποιον μετανάστη μέσα στο λεωφορείο,ότι δεν μπορείς να τους βλέπεις καθώς κάνεις τα ψωνάκια σου στην Ερμού,ότι δεν τους αντέχεις όταν θέλουν να σου πουλήσουν λουλούδια όταν είσαι με γκόμενα σε κάποιο μαγαζάκι?Γιατί εάν αυτό εννοείς τότε σίγουρα έχεις κάποιο πρόβλημα.Μήπως σε ενοχλεί πχ ότι "βρωμάνε",το χρώμα του δέρματός τους,η γλώσσα τους,οι συνήθειές τους τι ακριβώς?Για να ξέρουμε δηλαδή.
Off Topic
Δεν καταλαβα το χμμμ σε σχεση με τα μαρκαρισμενα.
Ξαναδιάβασέ το.
Εσυ δεν ανηκεις σε κομμα και εγω δεν βλεπω τηλεοραση.οκ?
Καλά κάνεις.Η τηλεόραση βλάπτει σοβαρά την (ψυχική) υγεία.
Πέρα απο την πλάκα,άσε τους άλλους να γνωρίζουν κάποια πράγματα περισσότερα για τους εαυτούς τους.Πάντως φαίνεται έτσι το πόσο ανίδεος είσαι.
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

Off Topic
[quote="kwfwq"]ότι δεν τους αντέχεις όταν θέλουν να σου πουλήσουν λουλούδια όταν είσαι με γκόμενα σε κάποιο μαγαζάκι?[/quote]
Ε! Για περιμενε! Υπαρχει και ενα οριο. Οταν λεμε οχι, λεμε οχι. Δε θα το αγορασουμε αν μας το χωσει το λουλουδι στη μουρη! Αν και η καλυτερη αμυνα σε αυτη τη δουλεια ειναι να γυρνας και να του λες οτι δε της παιρνεις λουλουδια και της φερεσαι σα να'ναι σκουπιδι κτλ. Σπανια επιμενουν μετα απο αυτο
Περα απο τη πλακα, ηρεμηστε. Δεν εχει και πολυ νοημα να τσακωνεστε
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

Ναι ρε , ακριβώς αυτό σημάνει . Βούλωσέ το αν είναι να λες τέτοια .
chArAls έγραψε:Ελπιζω οι δυο κοπελιες που εχουν συλληφθει να περασουν μια ωραια σαρακοστη. :e_wink:
chArAls έγραψε:Δεν μου φανηκε να τις ενδιεφερε ιδιαιτερα!Και νομιζω καλυτερη περιγραφη θα ηταν σαδιστικες μα****ες και οχι σαρκαστικες,καθως θα το απολαμβανα αμα περναγαν ενα ωραιο διαστημα στο σωφρονιστικο μας συστημα. :wink:
chArAls έγραψε:ΑΑΑ και Pls διαφωτισε με περι της περιπλοκοτητος της ανιδεοτητος μου.Οσο μπορεις.Φανταζομαι εχει να κανει με το οτι οι αλληλεγγυοι ειναι καλοι και δεν πρεπει να μιλαω ασχημα για αυτους χωρις να ξερω?
Δεν θεωρώ πως υπάρχει νόημα αλλά δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να βλέπω τέτοια και να μην υπάρχουν αντίστοιχου επιπέδου και οξύτητας απαντήσεις . Δεν απαντάω και δεν προκαλώ κανένα , όταν ο άλλος όμως το χέζει τελείως του λέω να βγάλει το σκασμό .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος msl την Κυρ Μαρ 13, 2011 11:50 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: είπαμε πιπέρι ..
Άβαταρ μέλους
chArAls
Real Name: Χαρης

Δημοσίευση από chArAls »

Mε χαρα διαπιστωνω πως τα ποστ ειναι τα ρατσιστικα και οχι τα δικα μου.

Το αν βρωμαει ενας ανθρωπος δεν εχει να κανει με την εθνοτητα στην οποια ανηκει.(τωρα βεβεια οι ιαπωνες λενε πως ολοι λευκοι βρωμανε dunno... :shock: )

Για το χρωμα του δερματος.Εχωντας παρει το χρωμα του δερματος μου απο την Κρητη δεν νομιζω να ανηκω στα προτυπα του ψυλου ξανθου γαλανοματη.Για την ακριβεια ειμαι κανονικος-μελαχρινος-πρασινοματης(πιο ομορφα πρασινα ματια δεν εχεις δει :D ).

Η γλωσσα τους δεν με ενοχλει.Για την ακριβεια οχι παραπανω απο οτι με ενοχλουν τα αγγλικα ή τα γαλλικα.Στην τελικη δεν θα ειναι προβλημα να μαθουν την δικια μας.

Και στις συνηθειες λοιπον βρηκαμε το σημειο επαφης. 8) Ακριβως δεν μου αρεσουν οι συνηθειες τους.Δεν τους λεω πως να ζησουν,αλλα εδω ειναι η χωρα μου(τυπικα τουλαχιστον :( ) και πολυπολιτισμικοτητα δεν χωραει.Αμα θες να στο αναλυσω και πιο πολυ.Μεσες ακρες η ζωη στην Ελλαδα ειναι ηδη πολυ σηντηρητικη για τα γουστα μου χωρις να εισαγω και μαροκινα στοιχεια.Και τεσπα αυτον τον τροπο ζωης εχουμε δεν τον αλλαζω και δικαιωμα μου και ασε με τωλα ζεν σελω αλλο. :mrgreen:

Και οταν ειμαι με κοπελα μακαρι να ερχονται 100 ατομα να μου πουλανε λελουδα.Βασιλισσες τις εχω παντα! :e_biggrin:

Το ξαναδιαβασα και δεν καταλαβα που παει το χμμμμ.

LocknLoad δεν τσακωνομαστε.Παιζουμε.Εγω παντως το λατρευω το φορουμ. :)

Glaurung αν εισαι αλληλεγγυος διαφωτισε με.Αν κανω λαθος για τους αλληλεγγυους και το μαθω θα ειμαι ο πρωτος που θα το παραδεκτει.

ΥΓ.ΑΑΑΑ και να το βουλωσεις εσυ!Oh snap again! :twisted:
YΓ2.Νομιζω πως το εχω παρακανει αποψε με το υφος μου.Με τσιγκινο βρακακι στην σχολη απο εδω και εμπρος. :P
ΥΓ3.ΑΑΑ και kwfwk ντροπη σου να λες την γκομενα.Εισαι και κοπελα...τσ τσ τσ :e_ugeek:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Ο επόμενος που θα πει βρισιές, ειρωνικά/επιθετικά/προκλητικά σχόλια, να ετοιμαστεί να κλάψει το post του και να πάρει ως δωράκι ένα ωραιότατο warning .. Όλα έχουν ένα όριο, το καταλαβαίνετε, νομίζω ....

Αν θέλετε να μιλήσετε σοβαρά, κάντε το. Δε σας αναγκάζει κανείς να απαντάτε στους άλλους, πόσο μάλλον κατ' αυτό τον τρόπο. Και μη το σκεφτεί κανείς να μου στείλει pm "μα αυτός με προκάλεσε πρώτος" .. Δεν είσαστε πλέον στο δημοτικό. Am I clear?!
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Clear είσαι, αλλά χρειάζεται απάντηση. Δε μπορεί ο καθένας να το παίζει Πάγκ**ος και να μην έχει απάντηση.
Fekal1ty έγραψε:Τό ΠΑΣΟΚ ἔβαλε γιά ἄλλη μία φορά τό συνηθισμένο ἀντιρατσιστικό προσωπεῖο του, καί δικαίωσε τό ἀγαπημένο μας παρακράτος, τούς ἀναρχικούς καί ἀριστερούς e-πανάστατες δηλαδή.
Για να ξεκαθαριστεί λίγο η στάση σου, θα προτιμούσες να πεθάνουν τελικά από την πείνα οι απεργοί, με όλες τις συνέπειες αυτού;
Fekal1ty έγραψε:οἱ ὁποῖοι ἁπλά δέν εἶναι εὐπρόσδεκτοι ἀπό τήν συντριπτική πλειοψηφία τοῦ λαοῦ, γιατί δημιουργοῦν τεράστια οἰκονομικά καί κοινωνικά προβλήματα.
Εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου στο εξής: αντιμετωπίζω τους ανθρώπους ως ανθρώπους υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Πριν καμμιά εικοσαετία, με πολιτική βούληση έγινε πολύ εύκολη η είσοδος μεταναστών στη χώρα παράνομα, και με ένα καθεστώς χορήγησης αδειών παραμονής άθλιο. Αυτό δεν έγινε κατά λαθος. Φτιάξανε τα δημογραφικά της χώρας, η γεωργία κι η ύπαιθρος πήραν ξαφνικά μπρος, όλοι οι άξεστοι γεωργοί ξαφνικά γίναν φτιαγμένοι εργοδότες-"ιδιοκτήτες" μεταναστών εργατών που φωνάζαν το Αλλοδαπών όποτε έφτανε η ημερομηνία της πληρωμής, οι οικοδομικές εργασίες επανδρώθηκαν με καλούς τεχνίτες, οι νοικοκυρέοι απέκτησαν οικιακές βοηθούς, χρειάστηκε μικρότερο "μαγείρεμα" των οικονομικών για την Ε.Ε. και ούτω κάθ' εξής. Και όλοι αυτοί που γουστάραν να τους εκμεταλλεύονται τόσα χρόνια, σήμερα παραπονούνται ότι γίνανε πολλοί.

Τα προβλήματα είναι τρία:
  • Στον Καπιταλισμό, ο εργοδότης προτιμά τον πιο εκμεταλλεύσιμο εργαζόμενο. Όσο τους αφήνουμε εξαθλιωμένους κι όσο τους θεωρούμε "παιδιά ενός κατώτερου θεού", τόσο θα παραπονιούμαστε που οι εργοδότες θα μας λένε ότι παραείμαστε ακριβοί εργαζόμενοι.
  • Δουβλίνο ΙΙ. Από τη στιγμή που δεν τους επιτρέπουμε να μετακινηθούν στους τελικούς προορισμούς τους αποδεχόμενοι αυτή τη συνθήκη της Ε.Ε., η οποία εγκλωβίζει το μεγάλο μέρος όλων των μεταναστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, προφανώς και είναι δύσκολο να στηρίξει η οικονομία της χώρας τόσους ανθρώπους ξαφνικά.
  • Η δομή της ελληνικής οικονομίας δεν είναι προσανατολισμένη στο να εξασφαλίζει στους ανθρώπους αξιοπρεπή διαβίωση, αλλά στο να εξασφαλίζει στις επιχειρήσεις μια χώρα όπου μπορούν να βγάζουν υπερκέρδη σε βάρος των ανθρώπων.
chArAls έγραψε:αφου ενα ματσο απροσαρμοστοι και μια χουφτα μεταναστες ειναι αρκετοι για να παρακαμψουν την βουληση του λαου.Fascinating...
Μιλάς ως το σύνολο του λαού; Ή μήπως θεωρείς πως χωρίς να έχει ρωτηθεί ο λαός για κανένα από τα παραπάνω, μπορείς να καπηλευτείς το αδιέξοδο που βιώνει για να στηρίξεις το ότι η λύση είναι να πετάξουμε έξω τους μετανάστες;
chArAls έγραψε:1)Φιλε falgorn o Μπαμπινιωτης εχει διαφορετικη αποψη απο εσενα...αλλα ποιος ειναι αυτος!
Γενικά, το αν είναι σωστό κάτι δεν έχει να κάνει με το ποιός το διατύπωσε, αλλά με το αν είναι λογικά συνεπές και συμβαδίζει με την πραγματικότητα. Ειδικά τώρα, το τί λέει ο Μπαμπινιώτης μου είναι αδιάφορο. Ούτε φυσικά μπορώ να ρωτήσω το δημιουργό του εθνικού ύμνου για το τί ήθελα να πει εκεί. Αυτό που λέω είναι ότι αν όντως μιλούσε για βιασύνη στο μέτρημα της γης, είναι γελοίος αυτός ο στίχος μέσα σε αυτό τον ύμνο.
chArAls έγραψε:Ναι μου στερησε ελευθεριες καθως δεν ηθελα να τους δοθει αδεια παραμονης,οπως επισης δεν ηθελα να κανουν απεργια πεινας σε ιδιοκτησια μου και οπως επισης δεν ηθελα να εισελθουν και στην χωρα μου.
chArAls έγραψε:Ελπιζω οι δυο κοπελιες που εχουν συλληφθει να περασουν μια ωραια σαρακοστη. :e_wink:
chArAls έγραψε:Και νομιζω καλυτερη περιγραφη θα ηταν σαδιστικες μα****ες και οχι σαρκαστικες,καθως θα το απολαμβανα αμα περναγαν ενα ωραιο διαστημα στο σωφρονιστικο μας συστημα. :wink:
Δε μπορώ να αποφασίσω αν η μισανθρωπιά που επιδεικνύεις συχνά-πυκνά είναι κακή μίμηση House, από άγνοια ή από σαπίλα. Βασικά, δε μπορώ να αποφασίσω καν αν πρέπει να λυπηθώ για την κάτάντια ενός μέρους του πληθυσμού ή να τσατιστώ.
chArAls έγραψε:Αν δεν εχεις καταλαβει δεν εχω οικονομικο προβλημα με τους μεταναστες.Ειναι θεμα καθημερινοτητας.Και με αυτα που περιγραφεις με την αυξηση της φτωχειας και της ανισοτητας,τοτε δημιουργουνται γιγαντια προβληματα.Δεν ειμαι διατεθειμενος να ζησω στην χωματερη δυστυχιας και μιζεριας της ευρωπης απλα και μονο επειδη εχω συνορα με την τουρκια.
Κατ' αρχάς, δεν είναι επειδή έχεις σύνορα με την Τουρκία, αλλά λόγω της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας και των μεγάλων παραλίων της. Δεύτερο και σημαντικότερο, εκτιμώ πως είναι μεγάλο πρόβλημα το ότι όταν κοιτάς αυτούς τους ανθρώπους τους βλέπεις ως μετανάστες κι όχι ως άνεργους. Λόγω ανεργίας κι αβεβαιότητας είναι που οι μετανάστες σε οποιαδήποτε χώρα κάνουν κλειστά γκέτο. Και λόγω αδυναμίας να εξασφαλίσουν τα προς το ζειν είναι που οποιοσδήποτε φτωχός άνθρωπος μπορεί να στραφεί στην παρανομία. Αυτές οι αιτίες είναι που θέλουν διόρθωση. Όχι να τα βάζουμε με αυτούς που πλήττονται και να νιώθουμε μαμάτοι.
chArAls έγραψε:ΑΑΑ και Pls διαφωτισε με περι της περιπλοκοτητος της ανιδεοτητος μου.Οσο μπορεις.
Ακόμα κι αν έχεις πληροφόρηση, αν αρνείσαι να προσπαθήσεις να καταλάβεις λίγο τη θέση του άλλου κι αν βαριέσαι να σκεφτείς όποτε καλείσαι να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση, γίνεσαι ανίδεος.
chArAls έγραψε:Φανταζομαι εχει να κανει με το οτι οι αλληλεγγυοι ειναι καλοι και δεν πρεπει να μιλαω ασχημα για αυτους χωρις να ξερω?
Ναι και προφανώς.
chArAls έγραψε:Δεν καταλαβα το χμμμ σε σχεση με τα μαρκαρισμενα.
Έμμεσο σχόλιο για την προσκόλληση στην ατομική ιδιοκτησία.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
chArAls

Δημοσίευση από chArAls »

Δεν μιλαω ως το συνολο του λαου.Αλλα οπως και να το κανουμε το συνολο του λαου δεν θελει τους μεταναστες.Δεν ειμαι δημοσκοπος,απλα μια διαισθηση εχω.

Γενικα η ολη κουβεντα για τον υμνο δεν ξερω πως ειχε αρχισει και οπως και να εχει το θεμα ειναι γελοια...

Δεν ειναι κακη μιμηση house.Ειναι καλη μιμηση house.Πολυ καλη μιμηση house.Mη λυπασαι.I am having a good time.

Μα και βεβαια τους βλεπω ως ανεργους.Αλλιως θα ηθελα να φυγουν και οι τουριστες.Και ως ανθρωπους που κουβαλανε μια πολυ διαφορετικη κουλτουρα απο την δικια μου(μπορει και καλυτερη)(αμφιβαλω :twisted: ) .

Καταλαβαινω την θεση ολων σας.Γιαυτο και διαφωνω!Εσεις καταλαβαινεται την θεση μου?

Που τι ακριβως σημαινε αυτο το σχολιο για την ιδιοκτησια?ή τι φανταζεσαι οτι σημαινε?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

chArAls έγραψε:Δεν μιλαω ως το συνολο του λαου.
Ωραία.
chArAls έγραψε:Αλλα οπως και να το κανουμε το συνολο του λαου δεν θελει τους μεταναστες.
Τότε η μόνη σοβαρή λύση, είναι να αντιπαλέψει τους λόγους που αφορούν τη μετανάστευση. Αυτός είναι ο λόγος, που όπως έχεις απραπονεθεί στο παρελθόν, όποτε ανοίγει αυτό το θέμα υπάρχει κάποιος που καταγγέλλει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των "ισχυρών" του σήμερα, ή την οικονομική-κοινωνική-πολιτική εκμετάλλευση και εξαθλίωση που συντελείται προς όφελος πρωτίστως του μεγάλου Κεφαλαίου και των ανεπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών. Το να αφήνεις τις αιτίες στο απυρόβλητο και να βαράς το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον ηλίθιο, συχνά εγκληματικό και στην περίπτωση αυτή που μιλάμε για ανθρώπινες ζωές δε μπορώ να βρω επαρκή όρο για να το περιγράψω λόγω του περασμένου της ώρας κι επειδή δεν έχω κάτι γλυκό στο σπίτι.
chArAls έγραψε:Δεν ειμαι δημοσκοπος,απλα μια διαισθηση εχω.
Το θέμα παραείναι σοβαρό για να δομείς άποψη, θέση και δράση βάσει μιας διαίσθησης για το πώς νιώθει ο κόσμος απέναντι στο αποτέλεσμα και όχι βάση του τί ισχύει όσον αφορά τις αιτίες.
chArAls έγραψε:Γενικα η ολη κουβεντα για τον υμνο δεν ξερω πως ειχε αρχισει και οπως και να εχει το θεμα ειναι γελοια...
Εικόνα
chArAls έγραψε:Δεν ειναι κακη μιμηση house.Ειναι καλη μιμηση house.Πολυ καλη μιμηση house.Mη λυπασαι.I am having a good time.
Εικόνα
chArAls έγραψε:Μα και βεβαια τους βλεπω ως ανεργους.
Τότε, σε κοινωνικό επίπεδο, το πρόβλημά σου πρέπει να είναι η ανεργία. Όχι οι άνεργοι. Και απ' όσο έχω δει, όταν κάποιος πετιέται στο περιθώριο της κοινωνίας, η εθνικότητα δεν έχει σημασία. Σημασία έχει το αν μπορεί να βρει κάποια κάποιον τρόπο να ζήσει ο ίδιος κι αυτοί που βασίζονται πάνω του. Είτε αυτός είναι μια αλληλοβοήθεια τύπου γκέτο, είτε είναι το έγκλημα, είτε η προσπάθεια να βρει δουλειά, είτε το να πουλήσει τα νεφρά του για να ζήσει την οικογένειά του.
chArAls έγραψε:Αλλιως θα ηθελα να φυγουν και οι τουριστες.
Εμένα πάντως πιο πολύ μου χαλάνε την αισθητική και τη χώρα οι τουρίστες. :evil: Από εκεί που η φτωχή Ελλάδα παρήγαγε τα περισσότερα προϊόντα που καταναλώναμε και είχε βιομηχανίες, σήμερα το μόνο που έχει μείνει είναι πως θα προσελκύσει τουρίστες κι επιχειρήσεις. Λίγο πριν το σεξοτουρισμό είμαστε. Και για να κάνω μια παρομοίωση, όσον αφορά τις επιχειρήσεις, αυτό κάνουμε για "ανάπτυξη". Κατεβάζουμε τα παντελόνια και την τιμή μπας και μας ρίξουν κανέναν και χαρούμε.
chArAls έγραψε:Και ως ανθρωπους που κουβαλανε μια πολυ διαφορετικη κουλτουρα απο την δικια μου
Προφανώς. Όπως διαφορετική είναι κι η κουλτούρα που κουβαλένα οι νεότερες γενιές από τις παλαιότερες. Όπως πολύ διαφορετική κουλτούρα έφεραν μαζί τους οι Μικρασιάτες που ήρθαν από την Τουρκία (κι οι οποίοι αντιμετώπιζαν σχεδόν ρατσιστική συμπεριφορά από τους γηγενείς καθυστερημένους κατσαπλιάδες). Όπως τελείως διαφορετική κουλτούρα ταϊζόμαστε σήμερα, με την αποθέωση των δανείων, των εμπορικών και της ατομικότητας, σε σχέση με την αρκετά ανατολίτικη κουλτούρα και την αλληλεγγύη των φτωχών ανθρώπωνπου υπήρχε πριν. Η στατική κουλτούρα μαραζώνει και πεθαίνει. Κι αν είναι να ανησυχήσουμε για μια πολιτιστική άλωση, η καταναλωτική αμερικανοφανής κουλτούρα της παγκοσμιοποίησης είναι ο ιμπεριαλιστής της εποχής μας. Όχι το παλαιστηνιακό τραγούδι, οι τούρκικης ετυμολογίας λέξεις και τ' ανατολίτικο τσιμπούσι...
chArAls έγραψε:(μπορει και καλυτερη)
Είμαι a priori κατά της κατάταξης σε "καλύτερο" και "χειρότερο", ειδικά σε τέτοια θέματα. Τα πολιτιστικά στοιχεία που αναδεικνύονται μέσα από τους ίδιους τους λαούς είναι αυτά που τους ταιριάζουν. Και όταν είναι ανεπαρκή, ξεπερινιούνται με φυσιολογικό τρόπο.
chArAls έγραψε:(αμφιβαλω :twisted: ) .
.........
chArAls έγραψε:Καταλαβαινω την θεση ολων σας.Γιαυτο και διαφωνω!
ΕικόναΔιαφωνείς επειδή βάζεις το ατομικό σου συμφέρον πρώτα απ' όλα; Ρωτάω επειδή κατά βάση αυτό το βασικό λόγο διαφωνίας μπορώ να βρω από αυτά που γράφεις, και επειδή αυτός ο τρόπος σκέψης είναι που έχει κάνει τον κόσμο ένα μάτσο συμβιβασμένα χάλια.
chArAls έγραψε:Εσεις καταλαβαινεται την θεση μου?
Εγώ προσωπικά την καταλαβαίνω και την κρίνω ανεπαρκή έως κοινωνικά επιζήμια. Και επειδή θεωρώ ότι εκφράζεις ένα άκρο μάλλον μιας τάσης της κοινωνίας, κάθομαι και απαντάω αναλυτικά.
chArAls έγραψε:Που τι ακριβως σημαινε αυτο το σχολιο για την ιδιοκτησια?ή τι φανταζεσαι οτι σημαινε?
Απ' όσο ξέρω την kwfwk, μάλλον αναφέρεται στο ότι εντοπίζει ως ένα βασικό παράγοντα αυτής της συμπεριφοράς σου, την οποία αποστρέφεται, την εμμονή στην ατομική ιδιοκτησία και την ατομικιστική συμπεριφορά. Θα συμφωνήσω μαζί της αν εννοούσε αυτό.

Bertolt Brecht

vava
Real Name: vasilis

Δημοσίευση από vava »

παιδακια, ρωτηστε κ μαθετε απο παππουδες σας ή αλλους συγγενεις σας πρωην ή κ νυν μεταναστες(κ οχι λαθρομεταναστες, εχει σημασια διοτι οι δυο λεξεις εχουν γινει σχεδον ταυτοσημες πλεον) τι κατασταση επικρατουσε στις χωρες που πηγαινανε(γερμανια, αυστραλια, αμερικη κτλ κτλ)
επειδη εχω προσωπικο παραδειγμα εχω να σας πω οτι κανεις απο αυτους δεν ηταν παρανομος.
ολοι, μα ολοι ηταν καλοδεχουμενοι κ τους ειχαν αναγκη να δουλεψουν στα εργοστασια.
υπηρχε οργανωση, ολοι με χαρτια, γνωριζαν οι τοπικες αρχες που μενει ο καθενας ποτε μπαινει ποτε βγαινει κτλ. κανεις δε γινοταν "γερμανος" πολιτης κ αλλες τετοιες αηδιες που θελουν με το ετσι θελω να θεσπισουν εδω.
το προβλημα ειναι κ οικονομικο διοτι οταν ενας επιχειρηματιας θελει να προσλαβει προσωπικο κ ο μεταναστηςτου κοστιζει 2 ευρω την ωρα ενω ο ελληνας 5 τοτε φυσικα θα παρει τον μεταναστη...
σκεψου ομως να μην υπηρχε μεταναστης.. αναγκαστικα θα επαιρνε τη δουλεια ο ελληνας κ τσακ κατω κατα 5 μοναδες κ παραπανω η ανεργια..

επισης, προσωπικα δεν εχω θεμα με κανενα λαο πλην αλβανους κ πειτε με κ ρατσιστη δεν εχω προβλημα με τις ταμπελες..αλλα ειναι απαραδεχτο να θελω να παω στο κεντρο κ να μη μπορω για ευνοητους λογους (κοινωνικο ζητημα)..

περαν ολων των αλλων νομιζω οτι ζουμε σε μια δημοκρατικη χωρα, ευτυχως για πολλους, δυστυχως για αλλους. αυτο τι σημαινει? οτι υπαρχουν νομοι οι οποιοι πρεπει κ επιβαλλεται να τηρουνται εκτος αν θελουμε να καταντησουμε ουγκαντα.οι νομοι τι λενε? οτι μπαινει οποιος θελει στη χωρα, σε οποιαδηποτε χωρα, κ κανει οτι θελει? νομιζω πως οχι..(νομικο ζητημα)...

κλεινοντας, ειναι δυνατον να μην εχουμε να φαμε οι ιδιοι κ να θελουμε να ταισουμε κ αλλους?
ας φτιαξουμε πρωτα τη χωρα μας κ μετα βοηθαμε κ τους αλλους λους..
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

vava έγραψε:παιδακια, ρωτηστε κ μαθετε απο παππουδες σας ή αλλους συγγενεις σας πρωην ή κ νυν μεταναστες(κ οχι λαθρομεταναστες, εχει σημασια διοτι οι δυο λεξεις εχουν γινει σχεδον ταυτοσημες πλεον) τι κατασταση επικρατουσε στις χωρες που πηγαινανε(γερμανια, αυστραλια, αμερικη κτλ κτλ)
Μην ανησυχείς παππού, ξέρουμε. Σχεδόν καμμία οικογένεια δεν έχει μέλος της ή στενό φιλικό πρόσωπου που να μην έχει φύγει μετανάστης.
vava έγραψε:επειδη εχω προσωπικο παραδειγμα εχω να σας πω οτι κανεις απο αυτους δεν ηταν παρανομος.
ολοι, μα ολοι ηταν καλοδεχουμενοι κ τους ειχαν αναγκη να δουλεψουν στα εργοστασια.
υπηρχε οργανωση, ολοι με χαρτια, γνωριζαν οι τοπικες αρχες που μενει ο καθενας ποτε μπαινει ποτε βγαινει κτλ.
Ισχύει. Η Γερμανία κι αρκετές άλλες χώρες που δέχονταν μετανάστες είχαν πολύ δομημένη πολιτική πάνω σε αυτό το θέμα και μηχανισμό αδειών παραμονής. Οι μετανάστες στη μεγάλη τους πλειοψηφία ήταν αντικείμενα άγριας εκμετάλλευσης, αλλά όσον αφορά το κομμάτι του καθεστώτος παραμονής, συνήθως δεν ήταν στο συνεχή φόβο της απέλασης επειδή δεν είχαν χαρτιά.

Επίσης όμως οι πρόσφυγες μπορούσαν να αποκτήσουν πολιτικό άσυλο. Όχι σα σήμερα που σχεδόν καμμία αίτηση δε γίνεται δεκτή. Κι από χώρες όπως το Πακιστάν, το Αφγανιστάν κι η Σομαλία, όχι αστεία.

Τρίτον, η κάθε χώρα έβρισκε λύσεις για τους μετανάστες της. Δεν τους στοιβάζαν όλους σε δυο-τρεις χώρες όπως τώρα (κατά βάση Ελλάδα-Ιταλία-Ισπανία-Πορτογαλία).
vava έγραψε:κανεις δε γινοταν "γερμανος" πολιτης κ αλλες τετοιες αηδιες που θελουν με το ετσι θελω να θεσπισουν εδω.
Άλλο το θέμα της υπηκοότητας. Το πρώτο και κύριο αίτημα για τους μετανάστες είναι οι άδειες παραμονής. Το να μπορούν να ζουν και να εργάζονται νόμιμα.
vava έγραψε:το προβλημα ειναι κ οικονομικο διοτι οταν ενας επιχειρηματιας θελει να προσλαβει προσωπικο κ ο μεταναστηςτου κοστιζει 2 ευρω την ωρα ενω ο ελληνας 5 τοτε φυσικα θα παρει τον μεταναστη...
Όπως γίνεται και σε κάθε χώρα που δέχεται μεταναστευτικό ρεύμα. Κι η Γερμανία αυτό έκανε. Επίσης, σημείωσε πως ο μετανάστης συνδικαλίζεται πιο δύσκολα αν αντιμετωπίζεται ως αναλώσιμος. Είναι κι αυτός ένας παράγοντας.
vava έγραψε:σκεψου ομως να μην υπηρχε μεταναστης.. αναγκαστικα θα επαιρνε τη δουλεια ο ελληνας κ τσακ κατω κατα 5 μοναδες κ παραπανω η ανεργια..
Δεκτό. Αλλά για να μην έχει λόγο ο μετανάστης να έρθει παράνομα, πρέπει να μην εκμεταλλεύεται και να διαμελίζει οικονομικά-πολιτικά-στρατιωτικά ο Δυτικός κόσμος τη χώρα του για να αυγατίσει το Κεφάλαιο τα κέρδη του. Η λύση δεν είναι να επιτίθεσαι στο λαθρομετανάστη, αλλά στους παράγοντες που δημιουργούν την αναγκαστική μετανάστευση.
vava έγραψε:επισης, προσωπικα δεν εχω θεμα με κανενα λαο πλην αλβανους κ πειτε με κ ρατσιστη δεν εχω προβλημα με τις ταμπελες..
Εγώ πάλι μεγάλωσα σε γειτονιά μαζί με αρκετούς μετανάστες, αρκετούς αλβανούς. Μια χαρά πάιζαμε στις πλατείες και στο σχολείο. Λίγοι ήταν αντιπαθέστατοι κάγκουρες σαν κάτι ελληνάκια που είχαμε στο σχολείο. Βιώματα είναι αυτά.
vava έγραψε:αλλα ειναι απαραδεχτο να θελω να παω στο κεντρο κ να μη μπορω για ευνοητους λογους (κοινωνικο ζητημα)..
Αυτό το καταλαβαίνω. Αλλά επίσης θυμάμαι ότι και πριν αρχίσει να υπάρχει μεταναστευτικό ρεύμα, υπήρχαν διάφορες περιοχές του κέντρου και σημεία της Αθήνας που τα απέφευγαν πολλοί επειδή ήταν υποβαθμισμένα, με πολύ υπόκοσμο, ναρκωτικά κι εγκληματικότητα. Και τότε και τώρα, η ρίζα του προβλήματος είναι ότι ένα μέρος της κοινωνίας στερούνταν και στερείται τη δυνατότητα σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης. Απλά τώρα έιναι μεγαλύτερο.
vava έγραψε:περαν ολων των αλλων νομιζω οτι ζουμε σε μια δημοκρατικη χωρα, ευτυχως για πολλους, δυστυχως για αλλους. αυτο τι σημαινει? οτι υπαρχουν νομοι οι οποιοι πρεπει κ επιβαλλεται να τηρουνται εκτος αν θελουμε να καταντησουμε ουγκαντα.οι νομοι τι λενε? οτι μπαινει οποιος θελει στη χωρα, σε οποιαδηποτε χωρα, κ κανει οτι θελει? νομιζω πως οχι..(νομικο ζητημα)...
Πρώτον, οι νόμοι που λες ευθύνονται για το πρόβλημα. Δεν είναι η λύση. Υπενθυμίζω το Δουβλίνο ΙΙ ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, το οποίο ορίζει πως οι μετανάστες που είναι παράνομα μέσα στην Ε.Ε. επιστρέφονται στη χώρα μέσω της οποίας εισήλθαν. Υπενθυμίζω ότι σε χώρες που υπάρχουν χούντες, εμφύλιοι και στρατιωτικές επεμβάσεις των μεγάλων χωρών, είναι μάλλον δύσκολο να βρεις χαρτιά για να ταξιδέψεις νόμιμα. Κανείς δεν έχει φετίχ να θέλει να περάσει από σαράντα κύματα και να τα σκάσει σε επικίνδυνους τύπους που θα τον στριμώξουν με άλλους 200 σε ένα σκυλοπνίχτη. Το κάνει επειδή δεν υπάρχει γι αυτόν η νόμιμη οδός. Και κατά τη γνώμη μου η ανθρώπινη ζωή πρέπει να μπαίνει πάνω από το Φαρισαϊσμό.
vava έγραψε:κλεινοντας, ειναι δυνατον να μην εχουμε να φαμε οι ιδιοι κ να θελουμε να ταισουμε κ αλλους?
Συμφωνώ εδώ. Αλλά όποτε κάποιοι προσπαθούν να αναγκάσουν την κυβέρνηση να πάρει μέτρα βάσει του συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου κι όχι βάσει του κάθε μεγαλοπειχηρηματία και (πρωτίστως ξένου αυτόν τον καιρό) τραπεζίτη, γίνονται στόχοι επιθέσεων και συκοφάντησης.
vava έγραψε:ας φτιαξουμε πρωτα τη χωρα μας κ μετα βοηθαμε κ τους αλλους λους..
Σηκωθείτε από τον καναπέ σας τότε, οργανωθείτε σε βάση σωματείων και κοινωνικών χώρων και απαιτήστε να μπουν οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη. Γιατί ακόμα δε σας έχει δει κανείς στο δρόμο;

Στο μεταξύ όμως πρέπει να βρεθεί και μια λύση για τους μετανάστες που είναι ήδη εδώ. Δε μπορούμε να τους πετάξουμε απλά στον κάλαθο των αχρήστων.

Bertolt Brecht

vava
Real Name: vasilis

Δημοσίευση από vava »

Falgorn έγραψε:Στο μεταξύ όμως πρέπει να βρεθεί και μια λύση για τους μετανάστες που είναι ήδη εδώ. Δε μπορούμε να τους πετάξουμε απλά στον κάλαθο των αχρήστων.
την απαντηση τη δινεις μονος σου λιγο παραπανω...
Falgorn έγραψε:Υπενθυμίζω το Δουβλίνο ΙΙ ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, το οποίο ορίζει πως οι μετανάστες που είναι παράνομα μέσα στην Ε.Ε. επιστρέφονται στη χώρα μέσω της οποίας εισήλθαν.
εγω δε σου λεω να βυθιζουμε πλοια οπως κανουν οι ιταλοι απλα φραχτες κ ολα τα αντιστοιχα μετρα μονο θετικα μπορει να ειναι..

καθομαστε κ φωναζουμε για ανθρωπινα δικαιωματα κτλ αλλα δε βλεπουμε οτι η εισοδος σε ξενη χωρα ειναι παρανομη..

κ οσο για τους αλβανους που μου λες οτι δεν υπαρχει προβλημα ελπιζω να μην καταγεσαι κ αγαπας ενα μερος το οποιο θεωρουν ιδιοκτησια τους κ εχουν αλλοιτρωτικες διαθεσεις..(καταγομαι απο γιαννενα οπως καταλαβες)..

σε λιγα χρονια δυστυχως θα ειμαστε μειονοτητα μεσα στην ιδια μας τη χωρα..κ δεν ειναι καθολου ρατσιστικο απλα ειναι το συνοθυλευμα(δε ξερω αν το εγραψα σωστα) των λαων κ η μαζοποιηση που προωθουν κ δυστυχως το προωθειτε κ οι αριστεροι..ενα κοσμο που ολοι θα ειμαστε ισοι κ ομοιοι..αυτα παιδακια μου δε θα γινουν ποτεεε..απλα μπασταρδευομαστε..
Άβαταρ μέλους
zinovia
Real Name: zinovia

Δημοσίευση από zinovia »

Στα πολιτικο-νομικα εχω ψιλοκαλυφθει!!! Και βρισκω λογικο-οχι θετικο- να υπαρχει η νοοτροπια που λεει οτι φταινε οι μεταναστες. Η συντηρητικοποιηση καποιας μεριδας κοσμου ειναι οπλο στα χερια της αρχουσας ταξης και παντα ηταν!
Εκει που θελω να σταθω ειναι στο ανθρωπιστικο κομματι!!!!Μιλαμε για ανθρωπους!!!
Το καλοκαιρι ειχα παει στην, κατα τ αλλα ''εξευρωπαισμενη'', Ιστανμπουλ, οπου πετυχα μια ομαδα ανθρωπων να μαζευει υπογραφες για να μην εκτελουνται ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ στα λευκα κελια!!!!! Μου εδωσαν ενα περιοδικο που στην πισω σελιδα ειχε φωτογραφιες και ηταν σημειωμενες με x αυτες στις οποιες τα ατομα που απεικονιζαν ειχαν εκτελεστει!!! Και το ειδα εκει που καθομουν στην σουπερ αλτερνατιβ καφετερεια και με πιασαν κατι κλαμματα. Ειναι εκει που ερχεται η αντιθεση και σε χτυπα κατακουτελα.
Για πες μου λοιπον;;; Θες φραχτη;;; Εγω προτιμω να παλευω με καθε τροπο που μπορω για ενα καλυτερο γαμημενο αυριο και για μενα και για τους αλλους γυρω μου και για ολο τον κοσμο!!!
Η λυση ειναι να σταματησουν να υπαρχουν ανθρωποι που υποφερουν- οχι να σταματησουμε να τους βλεπουμε!!!
Θυμασαι τον πολεμο στη Γιουκοσλαβια;; Στο Αφγανισταν; Στο Ιρακ;; Για την Παλαιστινη κατι;;; και τοσα αλλα...
Απο παιδια βλεπουμε στις εφημεριδες και στην τηλεοραση τα μεγαλυτερα εκτρωματα του ιμπεριαλισμου και τα αφτακια μας ακομα να ιδρωσουν;;;
Δεν φταις εσυ και ο καθε εσυ, μαλλον φταιει η μαμα μου που με μεγαλωσε με Λειβαδιτη...

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι
για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους , θα φωνάξεις
τα χείλη σου θα ματώσουν απ’ τις φωνές
Το πρόσωπό σου θα ματώσει απ’ τις σφαίρες
μα δε θα κάνεις ούτε βήμα πίσω.

Κάθε κραυγή σου θα ‘ ναι μια πετριά
στα τζάμια των πολεμοκάπηλων.
Κάθε χειρονομία σου θα ‘ναι
για να γκρεμίζει την αδικία.
Δεν πρέπει ούτε στιγμή να υποχωρήσεις,
ούτε στιγμή να ξεχαστείς.

Είναι σκληρές οι μέρες που ζούμε.
Μια στιγμή αν ξεχαστείς,
αύριο οι άνθρωποι θα χάνονται
στη δίνη του πολέμου,
έτσι και σταματήσεις
για μια στιγμή να ονειρευτείς
εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα
θα γίνουν στάχτη απ’ τις φωτιές.

Δεν έχεις καιρό, δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου
αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.
μπορεί να χρειαστεί και να πεθάνεις
για να ζήσουν οι άλλοι.

Θα πρέπει να μπορείς να θυσιάζεσαι
ένα οποιοδήποτε πρωινό.
θα πρέπει να μπορείς να στέκεσαι
μπρος στα ντουφέκια!
Άβαταρ μέλους
Casus_Belli
Real Name: Paul

Δημοσίευση από Casus_Belli »

zinovia έγραψε:Εκει που θελω να σταθω ειναι στο ανθρωπιστικο κομματι!!!!Μιλαμε για ανθρωπους!!!
Το καλοκαιρι ειχα παει στην, κατα τ αλλα ''εξευρωπαισμενη'', Ιστανμπουλ, οπου πετυχα μια ομαδα ανθρωπων να μαζευει υπογραφες για να μην εκτελουνται ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ στα λευκα κελια!!!!!
Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι πρωτίστως πολιτικό.

Ανθρωπιστής μπορεί να είναι ένας οποιοσδήποτε ιδιώτης από εμάς (ή μη κυβρνητική οργάνωση, αρχιεπισκοπή και άλλα) και να κάνει με τα χρήματά του αυτά που νομίζει ότι πρέπει να κάνει.

Πίσω από τη διακίνηση των ανθρώπων αυτών έχει στηθεί ένα δουλεμπόριο μέσα απο το οποίο κάποιοι πλουτίζουν (αν κλείσουν οι πόρτες κόβεται και η μάσα). Επίσης, έχει στηθεί και ένα παρεμπόριο με τα προιόντα μαιμού το οποίο και αυτό φέρνει τεράστια κέρδη. Όλα μαύρα ασφαλώς. (μπαίνουν μέσα σε μια μαύρη τρύπα και κανεις δεν ξέρει που είναι, όλοι κάνουν την πάπια, σα να μην υπάρχουν). Για να μη μιλήσουμε για την πολιτική εκμετάλευση που έχει στηθεί στις πλάτες αυτών των ανθρώπων.

Τέλος, μην μπλέκετε το πολιτικό άσυλο με την οικομική μετανάστευση. Δεν είναι το ίδιο πράγμα.
Άβαταρ μέλους
zinovia
Real Name: zinovia

Δημοσίευση από zinovia »

προφανως και το ζητημα ειναι πολιτικο!!!! Απλα μπορω να καταλαβω γιατι καποιος δεν σκεφτεται μαρξιστικα, γιατι δεν σκεφτεται ανθρωπιστικα δεν μπορω να καταλαβω. Δεν θελω να αναλυσω πολιτικα το ζητημα γιατι εχει γινει πιο πανω.
Οσο για τα προιοντα μαιμου... ελληνες τα εισαγουν κατα κυριο λογο!!!
Και αν ολοι αυτοι οι κρυφο ή φανερο-ρατσιστες νοιζονταν γι αυτους που πλουτιζουν θα κατεβαιναν κ σε καμια απεργια ή σε καμια πορεια!!!
Άβαταρ μέλους
chArAls

Δημοσίευση από chArAls »

Οι κρυφο/φανερο ρατσιστες δεν μπορουν να κατεβουν σε πορειες,γιατι ειναι ιδιοκτησια της κρυφα/φανερα πουλημενης αριστερας.(εδω δεν κατεβαινουν οι αριστεροι καλα καλα :lol: :lol: :lol: ooooooooh snap i did it again)
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”