[Μηχανογραφικό & ΣΕΜΦΕ] Παρακαλώ βοηθήστε με....!!!!!!!

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Re: Μου ταιριάζει καλύτερα η ΣΕΜΦΕ?

Δημοσίευση από pao132003 »

maria_semfe έγραψε:Η σχολη του μαθηματικου Αθηνων εχει πολυ λιγοτερα μαθηματα, αυτην την στιγμη δεν θυμαμαι ποσα.
36, από τα οποία μόνο τα 13 είναι υποχρεωτικά. τα άλλα είναι επιλογής.
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Το Μαθηματικό Αθήνας είναι καλύτερη μαθηματική σχολή. Η ΣΕΜΦΕ είναι πιο πλήρης.
Έχω ακούσει πολλά σκηνικά καθηγητικής αυθαιρεσίας για το μαθηματικό, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα της σχολής. Απ' την άλλη το καποδιστριακό με τα διεθνή κριτήρια είναι σε πολύ υψηλότερη θέση από το ΕΜΠ. Τώρα βέβαια δεν ξέρω τί κριτήρια είναι αυτά. Για να μην μακρηγορώ καλός μαθηματικός μπορείς να γίνεις και απ' τις δύο σχολές. Από 'κεί και πέρα είναι το τί θέλεις να κάνεις εσύ, ή τί διεξόδους θες να έχεις. Αν π.χ. θες να ασχοληθείς, ή θες να μπορείς να ασχοληθείς με έρευνα (όχι θεωρητική) το μαθηματικό είναι τσάμπα κόπος. Μετά θα θες και μεταπτυχιακά και ο προσανατολισμός σου δεν θα είναι τόσο καλός. Άμα πάλι θες μόνο μαθηματικά, ή ακαδημαϊκή καριέρα, ή μελέτη στα μαθηματικά τότε είναι καλύτερο το τμήμα του καποδιστριακού.
Εγώ βέβαια έφυγα απ' τη ΣΕΜΦΕ αλλά αυτό δε λέει κάτι. Αν ξαναβρισκόμουν σε αυτό το δίλημα πάλι ΣΕΜΦΕ θα διάλεγα, κυρίως γιατί είναι μια πολυσχολή. Ουσιαστικά χωρίς να σπουδάσεις κάτι συγκεκριμένο μετά μπορείς να κάνεις τα πάντα. Και μαθηματικά. Απλά από το μαθηματικό έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρεις νόμπελ. Λόγο γνωριμιών δηλαδή, όχι τίποτ' άλλο :P
(Πλάκα κάνω. Δεν υπάρχει νόμπελ μαθηματικών. Η γυναίκα του Νόμπελ τον απατούσε με έναν μαθηματικό και έτσι οι μαθηματικοί έχουν ένα δικό τους βραβείο που δίνουν μεταξύ τους)
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από lunatic »

Το Μαθηματικό Αθήνας είναι καλύτερη μαθηματική σχολή.
Δεν ισχύει. Εκτός κ αν εννοεις καλύτερη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ σχολη.
Απ' την άλλη το καποδιστριακό με τα διεθνή κριτήρια είναι σε πολύ υψηλότερη θέση από το ΕΜΠ.
ΛΟΛ... Το ΕΜΠ είναι πρώτο απ τα ελληνικά με διαφορά... Δεύτερο είναι το Πολυτεχνείο Κρήτης

Τα χω πει πολλές φορές αλλά θα τα ξαναπω
Το απλό μαθηματικό είναι πολύ πιο θεωρητικό. Οι άνθρωποι κάνουν αριθμητική ανάλυση χωρίς χρήση υπολογιστή...
Οποιος θελει να ασχοληθει και να χρησιμοποιει μαθηματικά έρχεται ΣΕΜΦΕ. Όποιος θέλει να ασχοληθεί με θεωρηματα κ αριθμούς πάει στο Μαθηματικό.
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
otinanai
Real Name: χμ..αλεξανδρος

Re: [Μηχανογραφικό & ΣΕΜΦΕ] Παρακαλώ βοηθήστε με....!!!!!!!

Δημοσίευση από otinanai »

lunatic ξεστραβωσου :P
http://news24gr.blogspot.com/2010/08/2010.html
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

otinanai, αυτή η λίστα έχει γίνει με άλλα κριτήρια που δεν έχουν να κάνουν με αυτά που συζητάμε εδώ. εννοείται ότι το ΕΜΠ είναι καλύτερο από το Καποδιστριακό
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Πρωϊνό ξύπνημα για να πάμε στην πρώτη μέρα μαθημάτων για το νέο έτος... :e_biggrin:

otinanai παρακολουθώ τις κατατάξεις εδώ αρκετά χρόνια... Η κατάταξη που έδωσες απλά δεν υπάρχει...
Κ γω μπορώ να σου δώσω αυτη την καταταξη http://www.topuniversities.com/universi ... kings/home
στην οποία το ΜΙΤ βγαίνει πίσω κ απ το UCL... Απλά LoL....
Όποιος θέλει κατατάξεις να κάτσει να βρει έρευνες από κάθε πανεπιστήμιο. Δημοσιεύσεις καθηγητές κλπ...
papagalakos

Το Καποδιστριακό είναι πάνω από το ΕΜΠ γιατί αν εξαιρέσεις τη ΣΕΜΦΕ που είναι και καινούργια το ΕΜΠ είναι καθαρά μηχανικών. Τα ευρωπαϊκά και των ΗΠΑ, ακόμα και τα μηχανικής, έχουν δυνατά τμήματα θεωρητικών. Το ΕΜΠ συγκαταλέγεται συνήθως σε λίστες με τεχνικά πανεπιστήμια και πολυτεχνεία, και λόγο των ελλείψεών του (σε θεωρητικό μέρος και άλλες) βρίσκεται κάτω από το Καποδιστριακό.
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

papagalakos έγραψε:Το Καποδιστριακό είναι πάνω από το ΕΜΠ γιατί αν εξαιρέσεις τη ΣΕΜΦΕ που είναι και καινούργια το ΕΜΠ είναι καθαρά μηχανικών. Τα ευρωπαϊκά και των ΗΠΑ, ακόμα και τα μηχανικής, έχουν δυνατά τμήματα θεωρητικών. Το ΕΜΠ συγκαταλέγεται συνήθως σε λίστες με τεχνικά πανεπιστήμια και πολυτεχνεία, και λόγο των ελλείψεών του (σε θεωρητικό μέρος και άλλες) βρίσκεται κάτω από το Καποδιστριακό.
Ναι κ όπως σου είπα κ πιο πάνω μπορώ να σου βρω πολλές κατατάξεις που το ΕΚΠΑ ούτε καν υπάρχει...
Και πέρα από κατατάξεις, το ΕΜΠ είναι το ανώτερο ίδρυμα στην Ελλάδα και σε αυτό δεν χωράει κουβέντα...
papagalakos

Άμα δε χωράει κουβέντα δεν επιμένω.
palasso
Real Name: Vassilis

Δημοσίευση από palasso »

papagalakos έγραψε:Απλά από το μαθηματικό έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρεις νόμπελ. Λόγο γνωριμιών δηλαδή, όχι τίποτ' άλλο :P
Πλάκα κάνω. Δεν υπάρχει νόμπελ μαθηματικών...
Εεεεεε; Γνωριμίες; :banghead: :bs2:
papagalakos έγραψε:...Δεν υπάρχει νόμπελ μαθηματικών. Η γυναίκα του Νόμπελ τον απατούσε με έναν μαθηματικό...
Αυτή η ιστορία με την γυναίκα του Νόμπελ είναι αστικός μύθος.
papagalakos έγραψε:...και έτσι οι μαθηματικοί έχουν ένα δικό τους βραβείο που δίνουν μεταξύ τους
Τώρα δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιό απ' όλα τα βραβεία αναφέρεσαi... Το Fields Medal υπάρχει εδώ και πολύ καιρό οπότε είναι πολύ ιστορικό όπως τα Nobel, από την άλλη απονέμεται κάθε 4 χρόνια και δίνονται λίγα χρήματα. Τα βραβεία Abel δίνονται κάθε χρόνο και δίνουν κι αυτά 1 M$ οπότε είναι πιο κοντά σε αυτά με το Nobel.
papagalakos

palasso έγραψε:
papagalakos έγραψε:Απλά από το μαθηματικό έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρεις νόμπελ. Λόγο γνωριμιών δηλαδή, όχι τίποτ' άλλο :P
Πλάκα κάνω. Δεν υπάρχει νόμπελ μαθηματικών...
Εεεεεε; Γνωριμίες; :banghead: :bs2:
Ότι δηλαδή το Νόμπελ το παίρνει ο πιο άξιος... Γι' αυτό πήρε και ο Ομπάμα... Τώρα είναι ξεκάθαρα όλα...

palasso έγραψε:
papagalakos έγραψε:Δεν υπάρχει νόμπελ μαθηματικών. Η γυναίκα του Νόμπελ τον απατούσε με έναν μαθηματικό...
Αυτή η ιστορία με την γυναίκα του Νόμπελ είναι αστικός μύθος.
Αστικό είναι το μάτι σου.
Νομίζω Gosta Mittag-Leffler τον λέγανε τον μαθηματικό.
palasso έγραψε:
papagalakos έγραψε:...και έτσι οι μαθηματικοί έχουν ένα δικό τους βραβείο που δίνουν μεταξύ τους
Τώρα δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιό απ' όλα τα βραβεία αναφέρεσαi... Το Fields Medal υπάρχει εδώ και πολύ καιρό οπότε είναι πολύ ιστορικό όπως τα Nobel, από την άλλη απονέμεται κάθε 4 χρόνια και δίνονται λίγα χρήματα. Τα βραβεία Abel δίνονται κάθε χρόνο και δίνουν κι αυτά 1 M$ οπότε είναι πιο κοντά σε αυτά με το Nobel.
Μπράβο είσαι έξυπνος και ξέρεις τα ονόματα των βραβείων. Εγώ ξέρω τα ονόματα των pokemon.
Στο Fields αναφέρομαι, το οποίο μάλιστα ο σύντροφος Perelman αρνήθηκε να πάρει γιατί εκείνη τη χρονιά το έδινε ο Βασιλιάς της Ισπανίας.

Για να καταλάβω, εσύ υποστηρίζεις ότι υπάρχει βραβείο Νόμπελ, ή απλά θες να πεις κάτι διαφορετικό από αυτό που λέω εγώ απλά για σπάσιμο;
palasso
Real Name: Vassilis

Δημοσίευση από palasso »

papagalakos έγραψε:Ότι δηλαδή το Νόμπελ το παίρνει ο πιο άξιος... Γι' αυτό πήρε και ο Ομπάμα... Τώρα είναι ξεκάθαρα όλα...
Αυτό είναι νόμπελ ειρήνης και λειτουργεί υπό τελείως διαφορετικό καθεστώς επιλογής από τα υπόλοιπα. Καθώς μιλούσαμε για μαθηματικά, τα πιο σχετικά που δίνονται είναι όλα τα υπόλοιπα και κυρίως τα πιο "μαθηματικοποιημένα". Σίγουρα οι επιλογές δεν είναι αλάνθαστες και μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να υπάρχουν συστηματικά σφάλματα λόγω προκαταλήψεων. Παρ' όλα αυτά είναι αρκετά καλές και αντικειμενικές. Στο κάτω κάτω, δεν γίνεται να δώσει κανείς βραβεία (άρα να κατατάξει και να βαθμολογήσει επιστημονικό έργο) με απόλυτα αντικειμενικό τρόπο.
papagalakos έγραψε:Αστικό είναι το μάτι σου.
Νομίζω Gosta Mittag-Leffler τον λέγανε τον μαθηματικό.
Άσε το αστικό μου μάτι στη θέση του και διάβασε αυτό
papagalakos έγραψε:Μπράβο είσαι έξυπνος και ξέρεις τα ονόματα των βραβείων. Εγώ ξέρω τα ονόματα των pokemon.
Στο Fields αναφέρομαι, το οποίο μάλιστα ο σύντροφος Perelman αρνήθηκε να πάρει γιατί εκείνη τη χρονιά το έδινε ο Βασιλιάς της Ισπανίας.

Για να καταλάβω, εσύ υποστηρίζεις ότι υπάρχει βραβείο Νόμπελ, ή απλά θες να πεις κάτι διαφορετικό από αυτό που λέω εγώ απλά για σπάσιμο;
Ήθελα να τονίσω ότι οι μαθηματικοί δεν έχουν το δικό τους βραβείο νόμπελ γιατί κανένα από τα βραβεία τους δεν έχει ίδια χαρακτηριστικά με του νόμπελ. Κοινώς, λόγω της ιστορικότητας το Fields θεωρείται "prestigious" και το Abel έχει πολύ χρήμα... Άρα αν συγχωνεύονταν αυτά τα δύο σε ένα τότε ναι θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σου για το ότι οι μαθηματικοί έχουν το δικό τους νόμπελ. Άρα για να στο κάνω πιο απλό να το καταλάβεις: νόμπελ μαθηματικών = Fields + Abel (και ναι, ορισμένοι έχουν πάρει και τα 2)
Όσον αφορά τα ονόματα των Pokemon σε περίπτωση που σου ξέφυγε κανένα δες εδώ
semfe(R)
Real Name: stauros

Δημοσίευση από semfe(R) »

Σέμφε θα πάω και ας μου τα πρίζουν για τα δικαιώματα,τόσο με πωρώνουν.Τελευταίο εμπόδιο τα μόρια....
Dave
Real Name: *

Δημοσίευση από Dave »

semfe(R) έγραψε:Σέμφε θα πάω και ας μου τα πρίζουν για τα δικαιώματα,τόσο με πωρώνουν.Τελευταίο εμπόδιο τα μόρια....
Αν σου αρέσει ναι, μην έχεις κανένα δισταγμό. Θα έχεις κιόλας τη θέληση να το κυνηγήσεις. Στο κάτω κάτω μόνο το χακί σου εξασφαλίζει σίγουρη δουλειά. Όλα τα άλλα πάνω κάτω μέσα στην αβεβαιότητα είναι.
semfe(R)
Real Name: stauros

Δημοσίευση από semfe(R) »

Τώρα τελευταία εφόσον θέλω να ασχοληθώ με τα μαθηματικά μου λένε όλοι μαθηματικό πιο δυσκολη σχολή,καλύτερο επίπεδο σπουδών.Αλλά έχω ψαχτεί.Σέμφε ρεεε! 8)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”