Κατάληψη 300 απεργών πείνας στο παλιό κτίριο της νομικής

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
zinovia
Real Name: zinovia

Re: Κατάληψη 300 απεργών πείνας στο παλιό κτίριο της νομικής

Δημοσίευση από zinovia »

Αν θες να ''μαλιοτραβιχτουμε'' στο φορουμ στειλε μου πι εμ !!!
Αν παλι θες να αγωνιστεις για κατι βρες ενα γ******* τροπο και σταματα να γκρινιαζεις!!!
Κατεβαινουν ανθρωποι 50 χρονων στο δρομο- που αυτοι κι αν εχουν ζητηματα και ζητηματα με την αριστερα!!!
Άβαταρ μέλους
meleneemil
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Aimilios K
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από meleneemil »

Off Topic
[quote="chArAls"] :lol: :lol: :lol: ooooooooh snap i did it again[/quote]
oh cheerio...yeah, i's like that governo'...oh snap :p (nice...)
Logical? maybe. ميلين اميل
vava
Real Name: vasilis

Δημοσίευση από vava »

zinovia έγραψε:Για πες μου λοιπον;;; Θες φραχτη;;; Εγω προτιμω να παλευω με καθε τροπο που μπορω για ενα καλυτερο γαμημενο αυριο και για μενα και για τους αλλους γυρω μου και για ολο τον κοσμο!!!
Η λυση ειναι να σταματησουν να υπαρχουν ανθρωποι που υποφερουν- οχι να σταματησουμε να τους βλεπουμε!!!
οπως προειπα δε θεωρω λυση να βυθιζουμε τα πλοια αλλα ουτε κ να μαζευτουμε ολοι σε μια χωρα η οποια δε μπορει να ταισει τους δικους της ανθρωπους..
vava έγραψε:κλεινοντας, ειναι δυνατον να μην εχουμε να φαμε οι ιδιοι κ να θελουμε να ταισουμε κ αλλους?
ας φτιαξουμε πρωτα τη χωρα μας κ μετα βοηθαμε κ τους αλλους λαους..
πρωτα θα φτιαξουμε το δικο μας κρατος, θα το κανουμε βιωσιμο κ μετα ως ανθρωπιστες ή οπως αλλιως θες να το πεις θα παμε να βοηθησουμε οσους το εχουν αναγκη..
Αλλα κ παλι δε θα τους φερουμε ολους εδω, θα τους βοηθησουμε στο τοπο τους χωρις να μπασταρδευτουμε ολοι μαζι..

νομιζω ο καθε λαος κ το καθε εθνος θελει να διατηρησει τα στοιχεια του κ οχι να αλλοιωθει..

Εμεις το μονο που στη τελικη κανουμε ειναι αυτο, η αλλοιωση των εθνων κ των χαρακτηριστικων διαφορων.. κ η διαφορα που λεω δεν ειναι κατι αρνητικο απαραιτητα..το διαφορετικο μπορει να σημαινει κ καλυτερο σε σχεση με εμας..

δυστυχως ομως εχουμε "δημοκρατια"
Άβαταρ μέλους
zinovia

Δημοσίευση από zinovia »

Οταν φτιαξεις το Καμελοτ- φαρο ειρηνης και ευημεριας- τραβα να Healαρεις τον κοσμο σαν αλλος Μαικλ Τζακσον!!!!

Στην Ελλαδα οτι συμβαινει ειναι απορροια μιας πολυ συγκεκριμενης κοινωνικης/πολιτικης καταστασης!!! Εχουμε καπιταλισμο!!! γκε γκε;;; δεν σου τρωει ο μεταναστης το φαι! Ο Μπομπολας το τρωει με τη βοηθεια που Παν-καλου και αλλων!!!

Πατριδα σου ειναι εκει που ζεις καλα εσυ και ο υπολοιπος κοσμος!!! Σημαιες-εδαφη και γαλανολευκα σκατα δεν σημαινουν τιποτα απολυτως!!! Κι οποτε ο λαος ξεσηκωθηκε το εκανε για να διεκδικησει μια καλυτερη ζωη!!Κι οχι για την χωρα γενικα κ αοριστα!! Αν θες να προφυλαξεις την πατριδα απο καποιον ξενο προφυλαξε την απο τις ''Μεγαλες" δυναμεις που θελουν να ξαναμοιρασουν τις αγορες!!! Και οχι απο ανθρωπους οι οποιοι ζουν σε τοσο αθλιες συνθηκες που η ελλαδα τους φαινεται καλυτερη επιλογη!!! Κ κανεις δεν αρνηθηκε το οτι υπαρχουν προβληματα, αλλα σε καθε προβλημα χτυπας τη ριζα και οχι το αποτελεσμα!!

Νύχτα φύγανε οι ξένοι απ' τ' Αλγέρι
νύχτα φύγαν μα γυρίσαν μεσημέρι,
νύχτα φύγανε σαν δολοφόνοι
και γυρίσαν μεσημέρι σαν πατρόνοι
πήραν το Μωχάμετ για εργάτη
αυτόν το χτεσινό αντάρτη.

κι οποιος καταλαβε καταλαβε
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

vava έγραψε:
Falgorn έγραψε:Στο μεταξύ όμως πρέπει να βρεθεί και μια λύση για τους μετανάστες που είναι ήδη εδώ. Δε μπορούμε να τους πετάξουμε απλά στον κάλαθο των αχρήστων.
την απαντηση τη δινεις μονος σου λιγο παραπανω...
Θα υποθέσω πως αναφέρεσαι σε προηγούμενο post, στο οποίο μιλούσα για ποδέσμευση από τις συνθήκες και τους μηχανισμούς της Ε.Ε. που φορτώνουν όλο το μεταναστευτικό της Ευρώπης σε δυο-τρεις χώρες, αναπτυξιακή πολιτική και ενεργή προσπάθεια παρεμπόδισης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
vava έγραψε:εγω δε σου λεω να βυθιζουμε πλοια οπως κανουν οι ιταλοι απλα φραχτες κ ολα τα αντιστοιχα μετρα μονο θετικα μπορει να ειναι..
Θετικά θα ήταν αν δε σκότωναν ανθρώπους (γιατί με φράχτη στη στεριά, θα πνιγούν περισσότεροι περνώντας μέσω θαλάσσης) κι αν έλυναν το πρόβλημα. Εξηγώ σε όλους τους τόνους ότι η μετανάστεση σα φαινόμενο δεν υπάρχει επειδή δεν είχαμε Frontex, αλλά επειδή υπάρχουν μια σειρά αντικειμενικές αιτίες αυτής. Και ότι θεωρώ αποπροσανατολιστική έως εχθρική προς το ανθρώπινο είδος μια προσέγγιση που εξαντλεί τη σκληρότητα και το νομικό οπλοστάσιο πάνω στα θύματα των καταστάσεων κι όχι στους θύτες.
vava έγραψε:καθομαστε κ φωναζουμε για ανθρωπινα δικαιωματα κτλ αλλα δε βλεπουμε οτι η εισοδος σε ξενη χωρα ειναι παρανομη..
Αυτή η επιχειρηματολογία μου θυμίζει μια φράση από ένα εκπληκτικό θεατρικό που είχα δει πριν ένα-δυο χρόνια: "εν αρχή ην ο Νόμος". Πραγματικά με τρομάζουν οι άνθρωποι που θέτουν την τήρηση των νόμων πάνω από τους ίδιους τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι προστατεύουν οι νόμοι.
vava έγραψε:κ οσο για τους αλβανους που μου λες οτι δεν υπαρχει προβλημα ελπιζω να μην καταγεσαι κ αγαπας ενα μερος το οποιο θεωρουν ιδιοκτησια τους κ εχουν αλλοιτρωτικες διαθεσεις..
Δεν το έχω ζήσει αυτό. Αλλά όπως εμείς τα Ελληνάκια μαθαίνουμε ότι τα εδάφη που κατοικούμε είναι ελληνικά και άλλα που δεν κατοικούμε ήταν ελληνικά, έτσι και το Τουρκαλάκι και το Αλβανάκι μαθαίνουν στο σχολειό τους πως κάποιοι άξεστοι έκαναν ένα εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα το οποίο οι μεγάλες δυνάμεις το έθρεψαν και το εκμεταλλεύτηκαν για να διασπάσουν τη Μεγάλη Αλβανία/Μεγάλη Οθωμανική Αυτοκρατορία και να αποκτήσουν ένα χρήσιμο προτεκτοράτο που να ελέγχει την πρόσβαση της Ρωσίας στη Μεσόγειο. Αν όμως φτάσουν το Ελληνάκι να μισιέται με το Τουρκαλάκι και το Αλβανάκι γι αυτό, τότε είναι και τα τρία θύματα των εθνικιστικών εκπαιδευτικών συστημάτων των χωρών τους.
vava έγραψε:σε λιγα χρονια δυστυχως θα ειμαστε μειονοτητα μεσα στην ιδια μας τη χωρα..κ δεν ειναι καθολου ρατσιστικο απλα ειναι το συνοθυλευμα(δε ξερω αν το εγραψα σωστα) των λαων κ η μαζοποιηση που προωθουν κ δυστυχως το προωθειτε κ οι αριστεροι..
Επειδή εντάσσω τον εαυτό μου στην Αριστερά, θα απαντήσω σε πρώτο πληθυντικό. Αντιτασσόμαστε και στον πολιτιστικό Ιμπεριαλισμό. Καλό παράδειγμα αυτού είναι η παγκοσμιοποιημένη κουλτούρα που περιέγραφα παραπάνω. Αλλά αντιτασσόμαστε και στο φόβο του διαφορετικού. Ξέρω τι έχω αγαπήσει στην Ελλάδα και γιατί θέλω να ζήσω εδώ. Αλλά δε φοβάμαι/αποστρέφομαι/θέλω να διώξω όσους έχουν διαφορετικό σύστημα αξιών και πολιτισμική ταυτότητα. Αν το έκανα αυτό θα ζητούσα επέλαση από θαλάσσης χωρίς βάρκα όλων των νεοελλήνων της προσκολλήσεως.
Off Topic
chArAls έγραψε:ooooooooh snap i did it again
wtf?
vava έγραψε:πρωτα θα φτιαξουμε το δικο μας κρατος, θα το κανουμε βιωσιμο κ μετα ως ανθρωπιστες ή οπως αλλιως θες να το πεις θα παμε να βοηθησουμε οσους το εχουν αναγκη..
Οι αριστεροί καθόμαστε και προτείνουμε λύσεις και κατευθύνσεις για το να βελτιωθεί η κοινωνία προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
vava έγραψε:Αλλα κ παλι δε θα τους φερουμε ολους εδω, θα τους βοηθησουμε στο τοπο τους χωρις να μπασταρδευτουμε ολοι μαζι..

νομιζω ο καθε λαος κ το καθε εθνος θελει να διατηρησει τα στοιχεια του κ οχι να αλλοιωθει..
Κάτι που (συμπτωματικά) ισχύει τόσο στον πολιτισμό όσο και στην κληρονομικότητα είναι ότι οι κλειστοί ορίζοντες φέρνουν εκφυλισμό, όχι οι ανοιχτοί.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
zinovia

Δημοσίευση από zinovia »

Κάτι που (συμπτωματικά) ισχύει τόσο στον πολιτισμό όσο και στην κληρονομικότητα είναι ότι οι κλειστοί ορίζοντες φέρνουν εκφυλισμό, όχι οι ανοιχτοί.

+10000000000000000000000000
Άβαταρ μέλους
chArAls
Real Name: Χαρης

Δημοσίευση από chArAls »

Falgorn έγραψε:Οι αριστεροί καθόμαστε και προτείνουμε λύσεις και κατευθύνσεις για το να βελτιωθεί η κοινωνία προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Για να μην εχετε περισσοτερους υποστηρικτες μαλλον δεν συμφωνουν πολλοι μαζι σας.
Falgorn έγραψε:Θα υποθέσω πως αναφέρεσαι σε προηγούμενο post, στο οποίο μιλούσα για ποδέσμευση από τις συνθήκες και τους μηχανισμούς της Ε.Ε. που φορτώνουν όλο το μεταναστευτικό της Ευρώπης σε δυο-τρεις χώρες, αναπτυξιακή πολιτική και ενεργή προσπάθεια παρεμπόδισης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
Δεν μπορουμε να αποδεσμευτουμε.Τουλαχιστον οχι χωρις να βγουμε απο ευρωπαικη ενωση.Αμα δεν θελουμε να βγουμε(που δεν θελουμε) τοτε δεν γινετε απο μονοι μας να κανουμε κατι.
Falgorn έγραψε:Αυτή η επιχειρηματολογία μου θυμίζει μια φράση από ένα εκπληκτικό θεατρικό που είχα δει πριν ένα-δυο χρόνια: "εν αρχή ην ο Νόμος". Πραγματικά με τρομάζουν οι άνθρωποι που θέτουν την τήρηση των νόμων πάνω από τους ίδιους τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι προστατεύουν οι νόμοι.
Δεν εχει να κανει με το αν το λεει ο νομος.Και ο νομος να πει ολοι οι καλοι χωραμε εγω παλι θα διαφωνω.Τωρα για αυτους που το κανουν.Καποιοι ισως πιστευουν πως οταν ζουμε εκατομμυρια κοσμος μαζι η τηρηση των νομων βοηθαει στην καλυτερευση του επιπεδου διαβιωσης μας.Βεβαια πολλοι απλα τους υπακουν γιατι ετσι εχουν μαθει...
Falgorn έγραψε:Δεν το έχω ζήσει αυτό. Αλλά όπως εμείς τα Ελληνάκια μαθαίνουμε ότι τα εδάφη που κατοικούμε είναι ελληνικά και άλλα που δεν κατοικούμε ήταν ελληνικά, έτσι και το Τουρκαλάκι και το Αλβανάκι μαθαίνουν στο σχολειό τους πως κάποιοι άξεστοι έκαναν ένα εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα το οποίο οι μεγάλες δυνάμεις το έθρεψαν και το εκμεταλλεύτηκαν για να διασπάσουν τη Μεγάλη Αλβανία/Μεγάλη Οθωμανική Αυτοκρατορία και να αποκτήσουν ένα χρήσιμο προτεκτοράτο που να ελέγχει την πρόσβαση της Ρωσίας στη Μεσόγειο. Αν όμως φτάσουν το Ελληνάκι να μισιέται με το Τουρκαλάκι και το Αλβανάκι γι αυτό, τότε είναι και τα τρία θύματα των εθνικιστικών εκπαιδευτικών συστημάτων των χωρών τους.
Οτι και να τους μαθαινουν ή να μας μαθαινουν δεν εχει νοημα.Οποιος εχει την δυναμη κερδιζει.Οταν ηταν η ευκαιρεια μας την χασαμε.Υπαρχουν ακομα καποια πραγματα που μπορουμε να κερδισουμε.Βορεια Ηπειρος,Κυπρος κτλ.Καποιοι φιλε μου απλα επιλεγουν να αγαπανε την πατριδα τους και τους συμπατριωτες τους,και να λειτουργουν με βαση το καλυτερο για αυτο το συνολο.Ετσι για πολλους λογους.Και ειναι δικαιωμα μας να θελουμε να διατηρησουμε το εθνος μας.Ετσι την ειδαμε.Δεν θα παρουμε την αδεια κανενος.

Και θεωρω τα κρατη τουρκια-αλβανια-σκοπια εχθρους μου.Οποιος τα στηριζει και τους κανει ετσι πιο δυνατους ειναι εχθρος μου επισης.Τουρκος αλβανος ζουλου δεν με νοιαζει.

Falgorn έγραψε:Κάτι που (συμπτωματικά) ισχύει τόσο στον πολιτισμό όσο και στην κληρονομικότητα είναι ότι οι κλειστοί ορίζοντες φέρνουν εκφυλισμό, όχι οι ανοιχτοί.
Υπαρχουν ανωτερες και κατωτερες κουλτουρες και τροποι να βλεπει κανεις τα πραγματα.Δεν θελω να ζησω σε μια κοινωνια οπου ο καθε φανατικος μουσουλμανος θα εχει δικαιωμα να εκραζει αποψη.Δεν θεωρω τον μωαμεθανισμο θρησκεια που αξιζει σεβασμου,οποτε δεν θελω να εισχωρησει στην χωρα μου περισσοτερο απο οτι ειναι ηδη.(δεν ειμαι χριστιανος btw)Eπισης οι ανθρωποι εχουν αποδειξει εδω και αιωνες πως δεν ειναι ικανοι να συμβιωνουν με κατι πολυ διαφορετικο απο αυτους.Κυνηγητα με χατζαρες δεν θυμαμαι να ειχαμε ποτε στο κεντρο της Αθηνας...Καλυτερα λοιπον ο καθενας τον χωρο του να κανει ο,τι θελει.Θες να κοψεις το τετοιο της κορης σου φιλε μου?Μαγκια σου.Θελεις να ειναι η γυναικες ιδιοκτησιες σου?Μαγκια σου επισης.Να μην ακους ροκ?Τα κουβαδακια σου και πισω στην παραλια σου.
zinovia έγραψε:Στην Ελλαδα οτι συμβαινει ειναι απορροια μιας πολυ συγκεκριμενης κοινωνικης/πολιτικης καταστασης!!! Εχουμε καπιταλισμο!!! γκε γκε;;; δεν σου τρωει ο μεταναστης το φαι! Ο Μπομπολας το τρωει με τη βοηθεια που Παν-καλου και αλλων!!!
Χμμμμμ.Δλδ για την Νιγηρια φταιει μονο ο καπιταλισμος και οχι οτι ειναι 150 εκαττομυρια?Λεφτα δεν βγαζουν οι λαθρομεταναστες?Φτηνη εργασια δεν προσφερουν?Λεφτα δεν στελνουν πισω στις πατριδες τους?Πληρωνουν ενσημα?
Λογω της εξ ορισμου παρανομης διαβιωσης τους στην χωρα,δεν ειναι πιο ευκολο να χρησιμοποιηθουν για παρεμποριο?
zinovia έγραψε:Σημαιες-εδαφη και γαλανολευκα σκατα δεν σημαινουν τιποτα απολυτως!!! Κι οποτε ο λαος ξεσηκωθηκε το εκανε για να διεκδικησει μια καλυτερη ζωη!!Κι οχι για την χωρα γενικα κ αοριστα!!
Δεν σημαινουν τπτ για εσενα.Για καποιους σημαινουν παρα πολλα.Καλυτερη ζωη πετυχαινεις και αν εισαι ελευθερος να εχεις μια χωρα οπου μπορεις να εισαι ελευθερος να εισαι ελληνας-αρμενιος-αζερος κτλ κτλ.
zinovia έγραψε:Κ κανεις δεν αρνηθηκε το οτι υπαρχουν προβληματα, αλλα σε καθε προβλημα χτυπας τη ριζα και οχι το αποτελεσμα!!
Το προβλημα μας δεν ειναι πως υπαρχουν μεταναστες.Το προβλημα μας ειναι πως φτανουν εδω.Αρα αμα απλα δεν φτανουν ολα καλα.Τωρα για το αν πρεπει να τους βοηθησουμε ολους τους ανθρωπους του κοσμου?Σιγουρα.Απλα στην χωρα μου δεν τους θελω.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zinovia

Δημοσίευση από zinovia »

Αν εσυ, μελλοντικος επιστημονας, δεν καταλαβαινεις πως το 2011 οι παραγωγικες δυναμεις ειναι τετοιες, που επιτρεπουν να ζησει αξιοπρεπεστατα και ξεκουραστα και ευτυχισμενα διπλασιος πληθυσμος στη γη απ αυτον που υπαρχει τωρα...τι να σου πω;;
να κατσω να απαντησω στο φασιστικο σου ντελιριο;;;
ή μαλλον θα απαντησω με ενα ''ρατσιστικο" αστειακι που εκανε ο αδερφος μου στις εκλογες:
" Πρεπει να σου βαζουν ενα απλο τεστακι για να δουνε αν επιτρεπεται να ψηφιζεις- αν αποτυχεις θα σου δινουν δωρο ενα ενα DVD του big brother"

Και λιγο διαβασμα δεν βλαπτει...λιγη πολιτικη οικονομια, λιγη λογοτεχνια βρε αδερφε!!! Στην περιπτωση σου προτεινω την καλυβα του μπαρμπαθωμα(μαλλον δεν το διαβασες στα 10 σου)-
vava

Δημοσίευση από vava »

zinovia έγραψε:Σημαιες-εδαφη και γαλανολευκα σκατα δεν σημαινουν τιποτα απολυτως!!!
μονο απο αυτο καταλαβαινεις που οδευουμε ως χωρα με τετοια νεολαια..!
zinovia έγραψε:Κι οποτε ο λαος ξεσηκωθηκε το εκανε για να διεκδικησει μια καλυτερη ζωη!!Κι οχι για την χωρα γενικα κ αοριστα!!
νομιζω πρωτα πηγαινε θρησκεια μετα πατριδα κ μετα οικογενοια...αλλα που να ξερετε απο αυτα..μονο σταλιν κ λενιν ξερετε να φωναζετε κ οποιον λεει κατι αντιθετο απο αυτα που θελετε να ακουσουν τα αυτακια σας τον ονομαζετε φασιστα..τοτε ναι ευχαριστω ειμαι κ εγω..αλλα αφηστε με να πιστευω οτι υπαρχουν δυο ειδων μοναρχιες κ η μια ειναι ο κομμουνισμος..
chArAls έγραψε:Καποιοι φιλε μου απλα επιλεγουν να αγαπανε την πατριδα τους και τους συμπατριωτες τους,και να λειτουργουν με βαση το καλυτερο για αυτο το συνολο.Ετσι για πολλους λογους.Και ειναι δικαιωμα μας να θελουμε να διατηρησουμε το εθνος μας.Ετσι την ειδαμε.Δεν θα παρουμε την αδεια κανενος.

Και θεωρω τα κρατη τουρκια-αλβανια-σκοπια εχθρους μου.Οποιος τα στηριζει και τους κανει ετσι πιο δυνατους ειναι εχθρος μου επισης.Τουρκος αλβανος ζουλου δεν με νοιαζει.

συμφωνω κ επαυξανω οτι ειμαστε "εξ ορισμου" εχθροι αλλα αυτο δε μας αποτρεπει απο το να παραμεινουμε σε ειρηνικα πλαισια..οταν βλεπεις θεματα για ηπειρο απο αλβανους, μακεδονιας απο σκοπιανους, κ καθημερινες προκλησεις απο τουρκους τοτε κατι πρεπει να γινει..

εκτος αν θελουμε να αφανιστουμε ως εθνος ιστορια λαος θρησκει που για μενα ακομα ειναι αρκετα σημαντικα..

κ ζηταω ταπεινα συγνωμη απο οποιον κουμμουνιστη(φασιστη για μενα) διαβαζει κ βλεπει οτι ακομα υπαρχουν επιζωντες που δε καταφεραν να σφαξουν με κονσερβοκουτια..
διοτι εκεινοι δεν ηταν φασιστες αλλα ολοι οι αλλοι πλην των κομμουνιστων (δλδ το 90%) οι οποιοι ζηταγαν δημοκρατια κ οχι κομμουνισμο(δικτατορια για μενα)...

καληνυχτα τσουπρες(10%)!
καληνυχτα ΕΛΛΗΝΕΣ(90%)!!!!!!
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

chArAls έγραψε:
Falgorn έγραψε:Οι αριστεροί καθόμαστε και προτείνουμε λύσεις και κατευθύνσεις για το να βελτιωθεί η κοινωνία προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Για να μην εχετε περισσοτερους υποστηρικτες μαλλον δεν συμφωνουν πολλοι μαζι σας.
ΕικόναΚατάρρευση CCCP, αστική προπαγάνδα κάθε μέρα και ώρα επί το σύνολο της συνειδητής ζωής μας, ανεπάρκεια των κομματικών φορέων της Αριστεράς, αδυναμία παρουσίασης με ένα συνεκτικό και καταληπτό τρόπο του πολιτικού της προγράμματος. Και όταν αυτοί οι σταθεροποιητικοί παράγοντες δεν αρκούν, Χούντες, φασισμός, αξορίες, παρακολουθήσεις, πολιτικές εξαφανίσεις, προβοκάτσιες κλπ. Η σύγχρονη ιστορία έχει πάμπολλα από δαύτα.
chArAls έγραψε:
Falgorn έγραψε:α υποθέσω πως αναφέρεσαι σε προηγούμενο post, στο οποίο μιλούσα για ποδέσμευση από τις συνθήκες και τους μηχανισμούς της Ε.Ε. που φορτώνουν όλο το μεταναστευτικό της Ευρώπης σε δυο-τρεις χώρες, αναπτυξιακή πολιτική και ενεργή προσπάθεια παρεμπόδισης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
Δεν μπορουμε να αποδεσμευτουμε.Τουλαχιστον οχι χωρις να βγουμε απο ευρωπαικη ενωση.Αμα δεν θελουμε να βγουμε(που δεν θελουμε) τοτε δεν γινετε απο μονοι μας να κανουμε κατι.
Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, η δυσπιστία επέναντι στην Ε.Ε. είναι στο 60%

Αν απειλήσουμε και διεκδικήσουμε με λίγο δυναμικό τρόπο, οι ευρωπαίοι θα συνεχίσουν με γραμμή "να τα βρούμε". Όσο βλέπουν κάποιον υποτακτικό, τον πατάνε στο λαιμό. Τόσο απλά.

Εγώ πάντως μια Ευρωπαϊκή Ένωση που μου καταργεί 8ωρο, εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, υγεία και δικαίωμα στην προσωπική ζωή κι επικοινωνία και πολλά άλλα, με αντάλλαγμα το να μου εξασφαλίζει το δικαίωμα στο να... πλουτίζει το Γερμανικό Κεφάλαιο σε βάρος μου πρωτίστως και το υπόλοιπο, διεθνές ή εγχώριο δευτερευόντως, δεν την θέλω. Όχι απλά έχουμε χρυσοπληρώσει τις επιχορηγήσεις με τις υπερτιμημένες εισαγωγές που κάνουμε, η παραγωγική βάση της χώρας έχει καταστραφεί και μας έχει μείνει μόνο ο τουρισμός.

Εικόνα
chArAls έγραψε:Και θεωρω τα κρατη τουρκια-αλβανια-σκοπια εχθρους μου.Οποιος τα στηριζει και τους κανει ετσι πιο δυνατους ειναι εχθρος μου επισης.Τουρκος αλβανος ζουλου δεν με νοιαζει.
Φταίει ο γάιδαρος, βαράμε το σαμάρι.
chArAls έγραψε:Καποιοι φιλε μου απλα επιλεγουν να αγαπανε την πατριδα τους και τους συμπατριωτες τους,και να λειτουργουν με βαση το καλυτερο για αυτο το συνολο.
Και κάποιοι επιλέγουν σύνολο με πιο αντικειμενικά κριτήρια από το τί τους είπαν στο σχολείο και το ένστικτο της συσπείρωσης σε ομάδα απέναντι στο "διαφορετικό". Επιλέγουν με βάση τη θέση που επιλέγουν στην ταξική πάλη.
vava έγραψε:μοναρχιες κ η μια ειναι ο κομμουνισμος
ΕικόναΟ κομμουνισμός είναι υπαρκτή λέξη και με υπαρκτό ορισμό. Βασικό χαρακτηριστικό κάθε συστήματος που θα μπορούσε να περιγραφεί από την έννοια "κομμουνισμός" είναι ότι δεν υφίσταται κανενός είδους κρατικός μηχανισμός. Ποιός να επιτρέψει την επιβολή εξουσίας;

Βαριέμαι να απαντήσω σε ο,τιδήποτε άλλο. Ας αναλάβει κάποιος άλλος. Εξάντλησα την υπομονή μου για σήμερα.
Εικόνα
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

chArAls έγραψε:Υπαρχουν ακομα καποια πραγματα που μπορουμε να κερδισουμε.Βορεια Ηπειρος,Κυπρος κτλ.
Ξεκίνα εσύ και εμείς ακολουθούμε.
chArAls έγραψε:Καποιοι φιλε μου απλα επιλεγουν να αγαπανε την πατριδα τους και τους συμπατριωτες τους,και να λειτουργουν με βαση το καλυτερο για αυτο το συνολο.
Την πατρίδα επικαλούνται πολλοί για να κάνουν διάφορες καφρίλες με θύματα "ξένους". (ξέρετε μωρέ, αυτούς που τόλμησαν να μην γεννηθούν Έλληνες και να είναι εδώ)
chArAls έγραψε:Και θεωρω τα κρατη τουρκια-αλβανια-σκοπια εχθρους μου
Μπράβο. Έκανες καλή αρχή. Όταν καταλάβεις ότι όοοοοοοολα τα κράτη (ω ναι και το δικό σου) είναι εν τέλει εχθροί σου τότε θα έχεις κάνει σημαντική πρόοδο.
chArAls έγραψε:Δεν θελω να ζησω σε μια κοινωνια οπου ο καθε φανατικος μουσουλμανος θα εχει δικαιωμα να εκφραζει αποψη.
θα εχει δικαιωμα να εκφραζει αποψη.
δικαιωμα να εκφραζει αποψη.
Jawohl mein furher!

chArAls έγραψε:Χμμμμμ.Δλδ για την Νιγηρια φταιει μονο ο καπιταλισμος και οχι οτι ειναι 150 εκαττομυρια?Λεφτα δεν βγαζουν οι λαθρομεταναστες?Φτηνη εργασια δεν προσφερουν?Λεφτα δεν στελνουν πισω στις πατριδες τους?
Αφού όλα τα δυτικά κράτη ζουν εις βάρος των χωρών του τρίτου κόσμου με όλους τους δυνατούς τρόπους περιμένεις να σωθούν αυτές οι χώρες από τα ψίχουλα που στέλνουν πίσω οι μετανάστες; Το πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του, δηλαδή να σταματήσει αυτή η σχεδόν αποικιοκρατική πολιτική.
vava έγραψε:μονο απο αυτο καταλαβαινεις που οδευουμε ως χωρα με τετοια νεολαια..!
Μπροστά.
vava έγραψε:νομιζω πρωτα πηγαινε θρησκεια μετα πατριδα κ μετα οικογενοια...
Σαφώς. Αυτός που κράταγε τη σημαία στο Πολυτεχνείο (αστική επανάσταση διάλεξα κι όλας) όταν τον έκανε πίττα το τανκ σκεφτόταν τον Χριστό.

Α, και γράφεται ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Να σέβεσαι τη γλώσσα σου φιλοπάτρη.
Άβαταρ μέλους
zinovia

Δημοσίευση από zinovia »

θρησκεια πατριδα και οικογενεια ε;;; σε ποια επανασταση το λεγαν αυτο καλο μου;;; της 21ης Απριλιου;;
Δεν θα κατσω να σου απαντησω ενα προς ενα ... Θα πω ενα πραγμα ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ-αχανης νεοελληνικη ακαλλιεργιτη αγνη και χωρις συντηριτικα ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ!!!!
Δεν σου λεω για τις αποψεις σου, γιατι ειναι προφανες τι σκεφτομαι για καθε μικρο φασιστακι!!!
Αλλα ενας νεος ανθρωπος σημερα θα ηταν ωραιο να εχει το ενδιαφερον και τη διαθεση να διαβαζει και οχι να ξεσηκωνει ατακες!!! Με μια προχειρη ματια βλεπω ελλειψεις σε ιστορια, πολιτικη οικονομια, φιλοσοφια και κατα τη γνωμη μου και λογοτεχνια(για το στοιχειο του ανθρωπισμου και της ψυχαγωγιας)...
Να κατσω να μιλησω τωρα σε ποια βαση;;;
Τραβατε ρε μα****σμενα στο θυσειο στο μουσειο ισλαμικης τεχνης να δειτε τι θα πει πολιτισμος και απεναντι του ακριβως το μουσειο Μακρονησου και Γυαρου να δειτε πως γραφεται η ιστορια!
Και ειναι τραγικο αλλα χαιρομαι που καποιοι ανθρωποι δεν εζησαν για να δουν για ποιους εδωσαν τη ζωη τους και τα καλυτερα χρονια τους!!! Και μειναν τα εγγονια καθε χιττη και γερμανοτσολια να μας μαθουν ιστορια!!!
Και για οσους εχουν το συναισθηματικο βαθος...

http://www.youtube.com/watch?v=mha2LI8216c

Κάθε τόσο Μας έρχονται καινούριες καραβιές γερόντοι
απ’ το Μοριά, απ’ τη Ρούμελη
Και πιο πάνω απ’ τα Τρίκαλα και τη Μακεδονία
Λιγνοί γερόντοι χοντροκόκκαλοι μ’άσπρα μουστάκια και φλοκάτες
Μυρίζουν σβουνιά και χωράφι
Μέσα στα μάτια τους βελάζουν τα πρόβατα του απόβραδου
Στα τσουλούφια τους κρέμονται οι σκιές των πλατανόφυλλων

Μιλάνε λίγο δεν μιλάνε καθόλου ωστόσο πότε πότε το βλέπεις
Πού’χουν συμπεθεριάσει με τα ελάτια
Μια στιγμή που σηκώνουν τα μάτια απ’ το χώμα
Και τηράνε πίσω απ’ τους ώμους μας
Όταν γαλανίζει το βράδυ τις τέντες
Κι ο αγέρας μπλέκει τα μουστάκια του στο θυμάρι
Όταν ο ουρανός κατεβαίνει απ’ τα βράχια
Δρασκελώντας τη θύμηση με τις προκαδούρες των άστρων
κι ο θάνατος κόβει βόλτες αμίλητος έξω απ’ το συρματόπλεγμα,
τότες τους βλέπουμε που συνάζονται τρείς-τρείς, πέντε-πέντε,
σα στα παλιά τα χρόνια στις μπαρουταποθήκες του Μεσολογγιού

Και τότες πια δεν ξέρεις- έτσι συναγμένοι στον αυλόγυρο της βραδιάς
αξούριστοι, άλαλοι,
δεν ξέρεις πια, σαν ανάβουν τα τσακμάκια τους,
αν είναι ν’ ανάψουν το τσιγάρο τους
ή αν είναι ν’ ανάψουν το φιτίλι του δυναμίτη.

Τούτοι οι γερόντοι δε μιλάνε.
Τα παιδιά τους βγήκαν στο κλαρί.
Ετούτοι χώσαν την καρδιά τους στο βουνό
σαν ένα βαρέλι με μπαρούτι.

Δίπλα στα μάτια τους έχουν ένα δεντράκι καλοσύνη,
ανάμεσα στα φρύδια τους ένα γεράκι δύναμη,
κι ένα μουλάρι από θυμό μες στην καρδιά τους
που δε σηκώνει τ’ άδικο
Και τώρα κάθονται εδώ στη Μακρόνησο
στο άνοιγμα του τσαντιριού, αγνάντια στη θάλασσα,
σαν πέτρινα λιοντάρια στη μπασιά της νύχτας,
με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα. Δε μιλάνε.

Κοιτάνε πέρα την αντιφεγγιά της Αθήνας,
κοιτάνε τον ποταμό του Ιορδάνη,
σφίγγοντας μια πέτρα στη χωματένια φούχτα τους,
σφίγγοντας μες στα μάτια τους τα σκάγια των άστρων,
σφίγγοντας μες στο φυλλοκάρδι τους μια δυνατή σιωπή,
εκείνη τη σιωπή που γίνεται πριν απ’ τ’ αστροπελέκι.
vava

Δημοσίευση από vava »

Chris έγραψε:Α, και γράφεται ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Να σέβεσαι τη γλώσσα σου φιλοπάτρη.
εχεις απολυτο δικιο, συγχωρεσε μου ενα λαθος 3 το πρωι ηταν..
zinovia έγραψε:Δεν σου λεω για τις αποψεις σου, γιατι ειναι προφανες τι σκεφτομαι για καθε μικρο φασιστακι!!!

το ειπα κ πιο πανω, οποιος διαφωνει μετονομαζεται σε φασιστα, τοτε καλα κανεις κ με χαρακτηριζεις κ εμενα ετσι κ σε ευχαριστω ειμαι κ εγω φασιστας!!!
zinovia έγραψε:Τραβατε ρε μα****σμενα στο θυσειο στο μουσειο ισλαμικης τεχνης να δειτε τι θα πει πολιτισμος και απεναντι του ακριβως το μουσειο Μακρονησου και Γυαρου να δειτε πως γραφεται η ιστορια!

για το πρωτο σκελος τι να πω? επιπεδο ανωτερου πολιτισμου..σε μια συζητηση αντιθετων αποψεων αλλα κρατωνταςκαποιο επιπεδο φαινεται ποιος δε ξερει τι του γινεται κ αρχιζει τις υβρεις...

για το δευτερο σκελος πρωτιμω οπως κ να χει το δικο μου πολιτισμο κ επιτελους ας χτισουμε κ τζαμι σε καθε πολη..ξερω ξερω θα σαι απο τις πρωτες που θα μπεις να δοξασεις μαζι με τους αλλοθρησκους..

κ για το τριτο μερος της αναφορας σου ελα στη ηπειρο κ στην πινδο να δεις ποσους συνανθρωπους σου ειχατε σφαξει στο ονομα του κομμουνισμου κ τωρα μας το παιζεται κ ανθρωπιστες..

σε αναλογη συζητηση με ομοιδεατισσα σου σε ερωτηση αν θα ξαναεμπλεκονταν σε εμφυλιο κ θα ξανασφαζαν ελληνες μου ειχε απαντησει κατηγορηματικα ΝΑΙ χωρις δευτερη σκεψη..θα ηθελα να μ απανταγες κ εσυ..εχω μεγαλο ενδιαφερον..αν κ ξερω την απαντηση..
Άβαταρ μέλους
fakiris
Real Name: Pedro Almodovar

Δημοσίευση από fakiris »

Falgorn έγραψε:
vava έγραψε:καθομαστε κ φωναζουμε για ανθρωπινα δικαιωματα κτλ αλλα δε βλεπουμε οτι η εισοδος σε ξενη χωρα ειναι παρανομη..
Αυτή η επιχειρηματολογία μου θυμίζει μια φράση από ένα εκπληκτικό θεατρικό που είχα δει πριν ένα-δυο χρόνια: "εν αρχή ην ο Νόμος". Πραγματικά με τρομάζουν οι άνθρωποι που θέτουν την τήρηση των νόμων πάνω από τους ίδιους τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι προστατεύουν οι νόμοι.
Ένα μικρό σχόλιο για την οικονομία της κουβέντας. Αναλύω την φράση:

"Πραγματικά με τρομάζουν οι άνθρωποι που θέτουν την τήρηση των νόμων πάνω από τους ίδιους τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι προστατεύουν οι νόμοι."

Ξεκινάω απο το "τρομάζουν". Αυτό αιτιολογεί την a priori (στερεότυπη) ψυχολογική στάση συγκεκριμένης πολιτικής μερίδας, που είτε διακατέχεται απο προαιώνια φοβικά σύνδρομα είτε απο "μη μου απτου" συμπεριφορές κληρονομημένες απο την γενιά του πολυτεχνείου (baby boomers).

Συνεχίζω με την φράση "οι άνθρωποι που θέτουν την τήρηση των νόμων πάνω από τους ίδιους τους ανθρώπους". Κάποιοι πάντα θα βλέπουν το ποτήρι απο μισοάδειο έως τελείως άδειο. Με άλλα λόγια, ανέκαθεν ο νόμος είναι άδικος και εφευρέθηκε για να καταπατά και να εξανδραποδίζει τον άνθρωπο. Κάποιοι άλλοι, βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο έως γεμάτο θεωρώντας -στην ακραία περίπτωση- ότι "νόμος να'ναι κι ότι νά'ναι". Στην παραπάνω συλλογιστική, η οπτική ότι όλοι οφείλουμε να τείνουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισά γεμισμένο ή ισοδύναμα μισά αδειανό πάει περίπατο, διότι προφανώς δεν είναι το ζητούμενο. Η άποψη ότι ο νόμος είναι εργαλείο ώστε να παρέχονται ασφαλιστικές δικλείδες σε ατομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο, και (εμείς) οι κοινωνοί του νόμου οφείλουμε ενεργά να κρίνουμε, να αξιολογούμε και να αυτενεργούμε αναλόγως δεν φαίνεται να "πουλά" και πολύ ίσως διότι σαν κοινωνία κάπου χαθήκαμε στην επίλυση του πρόβληματος. Ζητούμενο αποδεικνύεται οτι είναι να αποδείξουμε τα αυταπόδεικτα σε ανθρώπους που δεν θέλουν/μπορούν/δέχονται να αντιληφθούν, διότι έτσι μπορεί και να τους στεναχωρήσουμε... Στην ουσία αυτό που πιθανώς να γίνει είναι οι ίδιοι να απωλέσουν την πολωτική διάσταση της κουβέντας που ενδεχομένως και να τους ικανοποιεί διότι τους κρατά στο προσκήνιο σαν πολιτικές οντότητες.

Κλείνω με το "υποτίθεται" έρχεται να σφραγίσει το δόγμα της συγκεκριμένης πολιτικής μερίδας. Χωρίς αυτό, όλο το "οικοδόμημα" καταρρέει και οτιδήποτε συνεισφέρει σε αυτό είναι μη ανθρωπιστικό, ακροδεξιό, φασιστικό...

Btw, παίδες σορρυ αν βγήκα λίγο εκτός.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fakiris την Τρί Μαρ 15, 2011 10:53 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
vava

Δημοσίευση από vava »

Chris έγραψε:Σαφώς. Αυτός που κράταγε τη σημαία στο Πολυτεχνείο (αστική επανάσταση διάλεξα κι όλας) όταν τον έκανε πίττα το τανκ σκεφτόταν τον Χριστό.
προφανως οχι, αλλα γενοκοτερα ας μην αναφερθουμε κ στο πολυτεχνειο γιατι ειμαι αντιδιαμετρικα αντιθετος..καταλαβαινεις φανταζομαι..κ ναι ξερω η απαντηση θα ειναι "φασιστακος,χουντικος,δικτατορικος"+++++++++++++++ (οχι δεν ειναι σταυρος ειναι οτι εχετε κ αλλα να μου σουρετε απλα επειδη πιστευω διαφορετικα πραγματα)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”