Από: http://news247.gr/kosmos/news/nazistika ... 26602.html

δηλαδη τι θα επρεπε να γινει?wangari έγραψε:Την στιγμή που εμείς στη ΣΕΜΦΕ ανεχόμαστε ναζιστικά κόμματα
οταν πιναν νερο στο ονομα του χιτλερ ηταν καλα ομως...zinovia έγραψε:Γερμανια και αυστρια εχουν τρελλο κολλημα με το παρελθον τους.
Ο χώρος δεν είναι κάτι ενιαίο για να λες οι "αναρχικοί". Αυτό που λες,πρώτη φορά το ακούω και έχοντας μιλήσει με πάρα πολλούς του χώρου δεν το έχω ξανακούσει. Αλλά τέλος πάντων ας θεωρήσουμε ότι ισχύει για μερικούς αναρχικούς και συγκεκριμένες ομάδες. Έχοντας μία μικρή επαφή με το γερμανικό αναρχικό κίνημα είναι περίπου όπως τα λέει ο Gus. Οι ομάδες Antifa της Γερμανίας είναι αρκετά μηδενιστικές(χειρότερες από εδώ) όσον αφορά την έννοια του έθνους.papagalakos έγραψε:Gus με το Ισραήλ είναι. Όπως και οι Έλληνες αναρχικοί δεν είναι αλληλέγγυοι με τον αγώνα των Παλαιστινίων γιατί λένε ότι πρόκειται για θεοκρατικό-καπιταλιστικό και με τη σειρά του εξουσιαστικό κίνημα. Μην ρίχνεις μαρμελάδες και σαντιγή στο "ουγκ" του χώρου.
Δεν ξέρω πως το εννοούσε ο συμφορουμίτης παραπάνω αλλά αν θες την άποψή μου δεν το βλέπω σύμφωνα με την αστικο-φιλελεύθερη έννοια του όρου "ελευθερία". Έχει ξαναπεί ο Gus νομίζω , πως η ελευθερία του λόγου είναι ένα πρόσχημα ελευθερίας που παραχωρούν τα αστικά καθεστώτα με το οποίο συγκαλύπτει τον ολοκληρωτισμό του.vava έγραψε:δηλαδη τι θα επρεπε να γινει?
ελευθερος να πιστευεις οτι θες δεν εισαι?
γιατι αυτος που θελει να ειναι ακροδεξιος δεν εχει το διακιωμα?
κ γιατι με το ιδιο λογικο να ανεχομαστε κ τα αριστερα κομματα?

Δεν πιστεύω ότι τίθεται θέμα "complex". Υπάρχει γραμμή και απ'την Ευρωπαική Ένωση να ταχθεί ενάντια σε Ναζισμό και Σταλινισμό, έτσι ώστε να αναδειχθεί η διαφορετικότητα των φιλελεύθερων δημοκρατιών της Δυτικής Ευρώπης ενάντια στα ολοκληρωτικά καθεστώτα των δύο παραπάνω. Εντάσσεται στα πλαίσια της εναντιώσης στα "άκρα" και υπάρχει άμεση σύνδεση με την καταπολέμηση της "τρομοκρατίας". Το δόγμα του "τέλους των ιδεολογιών" του Φουκουγιάμα αρχίζει πιά να καθιερώνεται επίσημα και με τη βούλα.chArAls έγραψε:Γενικα παντως αυτο το κομπλεξ τον γερμανων με τους ναζι και οι τυψεις τους για το παρελθον(λογικα και αναμενομενα και τα δυο) κανουν πολυ μεγαλο κακο και στην Ευρωπη και στον κοσμο.(ελπιζω πως καποιοι καταλαβαν...δυσκολο ετσι λακωνικος που ημουν)

νομιζω δε μιλησα πουθενα για τα παραπανω που αναφερεις..Malefino έγραψε:αλλα΄αν κάποια στιγμή αρχίζεις να βαράς μετανάστες, να περιφρουρείς την πλατεία Αττικής με λυκόσκυλα, να μαχαιρώνεις αριστερούς,αναρχικούς και να συνεργάζεσαι με τους μπάτσους ενάντια στους τελευταίους τότε θα με βρείς απέναντί σου.
αυτο ειναι που φωναζω,, μολις καποιος πει κατι το διαφορετικο εγινε φασιστης...Malefino έγραψε:(ακόμα νοσταλγώ κάτι ατέλειωτες συζητήσεις με κάτι φασιστάκια σε ένα γυμναστήριο που πήγαινα πέρυσι)

ελευθερος να πιστευεις οτι θες δεν εισαι?
γιατι αυτος που θελει να ειναι ακροδεξιος δεν εχει το διακιωμα?
κ γιατι με το ιδιο λογικο να ανεχομαστε κ τα αριστερα κομματα?

θα ηταν προτιμοτερο να κραταγες αποστασεις(κοινως να το βουλωνες) παρα να κρινεις κ να συμβουλευεις κιολας διοτι αυτο που κανεις ειναι ενα "λειτουργημα" κ ως τετοιο πρεπει να το βλεπεις...LocknLoad έγραψε:Δε μου φανηκε να σε ειπε φασιστα. Απλα εδωσε ενα παραδειγμα "ανεκτικοτητας" με τον εαυτο του σε αυτο που ειπες
Βασικά το βλέπουμε από άλλη οπτική γωνία. Εσύ είσαι υπέρ της αστικής δημοκρατίας, εγώ κατά, συνεπώς δεν νομίζω να βγει κάποιο ουσιαστικό συμπέρασμα απ'τη συζήτηση, εκτός αν θες να ανοίξουμε ένα topic να συζητήσουμε για ποιό λόγο είναι(?) κοινός εχθρός και αν ναι(ή όχι) γιατί;chArAls έγραψε:Δεν ξερω γιατι εβαλες quote απο το δικο μου αυτα που ειπες,ειτε σωστα ειτε λαθος,δεν απαντουν σε αυτο που εννοουσα.(οχι πως ηταν και ερωτηση...)
Παντως σε αυτο που ειπες για τα ακρα,μιας και εκανες εμενα quote.Αυτες οι τρεις περιπτωσεις ειναι οντως κοινος εχθρος.Αμα θες να μου πεις,γιατι θα επρεπε να αντιμετωπιζονται ως κατι διαφορετικο μετα χαρας.
Δεν είπα ότι μίλησες γι'αυτά, έκανα μία υπόθεση προκειμένου να σου δείξω τα όρια ανεκτικότητάς μου.vava έγραψε:νομιζω δε μιλησα πουθενα για τα παραπανω που αναφερεις..
Οι τύποι το δήλωναν και ήταν περήφανοι. Συγκεκριμένα ήταν τεταρτοαυγουστιανοί.vava έγραψε:αυτο ειναι που φωναζω,, μολις καποιος πει κατι το διαφορετικο εγινε φασιστης...
καντανταει ντροπη κ μαλλον υποτιμιτικο για εσας..
δειχνει ποσο μικροι κ φθηνοι ειστε..
μη εχοντας επιχειρηματα να ονομαζεις καποιον φασιστα κ καλα για να τον υποτιμησεις..