Έρευνα του Εύδοξου πάνω στην κάλυψη των βιβλίων ΑΠΟ την ύλη

Συζητήσεις για όσα θα πρέπει να ξέρει ένας σωστός φοιτητής!

Συντονιστές: Ryu, antony07

Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Re: Έρευνα του Εύδοξου πάνω στην κάλυψη των βιβλίων ΑΠΟ την

Δημοσίευση από msl »

Aastenu έγραψε:BTW: msl, γιατί τόσο μένος για την zinovia? Ευγενική ήταν ...
Μια δημοσίευση γραμμένη με κεφαλαία γράμματα (ακα "φωνάζω") και με χρήση της προστακτικής, δεν αποτελεί και τον ορισμό της ευγένειας .. Καλή-χρυσή η μεροληψία, αλλά μη τυφλώνει και την κρίση μας.

@papagalakos: Η λέξη Πολιτική σε τι ανάγεται στο μυαλό σου; Δηλαδή αν κάτι έχει τη ταμπέλα "Ακαδημαϊκό", αυτόματα απευθύνεται σε φοιτητές-φυτά; Την Πολιτική που εμπεριέχει η Ακαδημαϊκότητα την αγνοούμε πλήρως; Αν είναι, τα topic με τις Γενικές Συνελεύσεις να τα ανοίγουμε στην Πολιτική! Μιας και η θεματολογία όπως και οι αποφάσεις ουδέποτε αφορούν καθαρά και άμεσα τη ΣΕΜΦΕ. Στη καλύτερη αφορούν το Ελληνικό Πανεπιστήμιο (όπως και τώρα).

@wangari: Πρόσεχε πως μιλάς .. Ειρωνείες και προσωπικές επιθέσεις, αλλού.

Επίσης, συγνώμη, αλλά νομίζετε πως οι Υπολογιστές της σχολής είναι διαθέσιμοι και για ανεβάσετε κάτι και αυτό το κάτι να είναι και παράνομο; Αν δε σας πάρει μυρωδιά το Κέντρο Δικτύων, καλώς .. αλλιώς αυτό απαγορεύεται και από εκεί!
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
zinovia
Real Name: zinovia

Δημοσίευση από zinovia »

1)Ο Γιωργακης ουκ ολιγες φορες ειχε μιλησει για ηλεκτρονικες βιβλιοθηκες... (ας ψιλιαστουμε...)
2)Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ μας στη μορφωση- που περιλαμβανει και τα πληρη, αρτια, επιστημονικα συγγραμματα - ειναι κατι που δεν ειμαι εγω προσωπικα τουλαχιστον, διατεθειμενη να διαπραγματευτω-παζαρεψω- βρω εμμεσες λυσεις (που αντι για 3μπλο μπαιπας να λυνουν το προβλημα με μια γαζουλα).
3)Φανταζομαι πως αν ανεβαζα πχ παιδικη πορνογραφια και δεν με ειχαν παρει χαμπαρι οι μοντερειτορς θα ηταν δικη μου ευθυνη(νομικη) και οχι του σεμφε.γκρρρ το συγκεκριμενο τοπικ. Ετσι κατ αυτον τον τροπο, θεωρω την συγκεκριμενη αναρτηση, κατα μια ευρεια εννοια ''πνευματικη μου ιδιοκτησια'' (πλεον δεν μπορω να κανω εντιτ πανω της) και πιστευω πως μειωνει την προσωπικοτητα μου το γεγονος του οτι ειναι αναρτημενο στο ονομα μου ενα αχρωμο-απολιτικ και το χειροτερο ενα αποπροσανατολιστικο τοπικ ως προς τον τιτλο και την κατηγορια!!! Ειδικα για το συγκεκριμενο θεμα, που φανταζομαι πως ολοι οι φοιτητες ειναι ιδιεταιρα ευαισθητη, οπου κι αν τασσονται πολιτικα.
Νιωθω σα να ανεβασα ενα τοπικ για τη μεταναστευση και καποιος να το εβαλε στο θεμα ''ολοι σαπουνοι'' και να εβαλε τιτλο '' πεταχτε τους στη θαλασσα".
Η... ''υστεροφημια'' μου στο φορουμ ειναι κατι που δεν με καιει ιδιαιτερα, αλλα το να νιωθω οτι προσβαλλεται η προσωπικοτητα μου κατ αυτον τον τροπο ειναι κατι το οποιο δεν σκοπευω να ανεχτω!!!
Διαγραφω(νοερα) το αρχικο αρθρο και το μεταφερω εδω:

ΒΑΛΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

Αγαπητοί φοιτητές,
παρακαλούμε να ξοδέψετε δύο μόνο λεπτά από τον χρόνο σας, για να συμπληρώσετε την έρευνα για την αποτίμηση του βαθμού αξιοποίησης των διανεμηθέντων συγγραμμάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία, κατά το χειμερινό εξάμηνο 2010-11. Σημειωτέον ότι η απάντησή σας είναι εμπιστευτική και δεν κοινοποιούνται τα προσωπικά σας στοιχεία. Στόχος είναι να βελτιωθεί ο μηχανισμός επιλογής των συγγραμμάτων, και να μεγιστοποιηθεί η συμβολή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Το ποσοστό χρήσης ενός βιβλίου στη διδασκαλία ενός μαθήματος μπορεί να οριστεί προσεγγιστικά (σε ακέραιες δεκάδες %). Εάν π.χ. καλύφθηκαν όλα τα κεφάλαια ενός βιβλίου, τότε το ποσοστό χρήσης είναι 100%, ενώ εάν καλύφθηκαν μόνο ορισμένα κεφάλαια που αντιστοιχούν περίπου στις μισές σελίδες του βιβλίου, τότε το ποσοστό χρήσης είναι 50%. Ενδιαφέρει το ποσοστό του βιβλίου που χρησιμοποιήθηκε στο μάθημα και όχι το ποσοστό του μαθήματος που καλύφθηκε από το βιβλίο.
Με τις απαντήσεις σας θα μπορέσετε να συμβάλετε στη βελτίωση των παρεχόμενων βοηθημάτων και στην καλύτερη αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται από τους έλληνες φορολογούμενους για την υποστήριξη της ανώτατης εκπαίδευσης.

Επειδη πολλες εγκυκλιους για περικοπη πολυτελων και πολυσελιδων συγγραμματων εχουν δει τα ματακια μας, επειδη δεν ειναι λίγες οι φορες που εχουμε μαζεψει υπογραφες για Boyce Diprima και Τραχαναδες που κόβονται, επειδη ενας μελλοντικος επιστημονας δεν χρειαζεται ενα βιβλιαρακι για να περασει το μαθηματακι ...κλπ κλπ και για να μην κατσω να κανω τωρα μια ολοκληρη αναλυση για το ρολο της επιστημης, του επιστημονα, για τα εφοδια που χρειαζεται κλπ κλπ . Καλω οποιον καταλαβαινει το ''εγκλημα'' στο οποιο μας ζητουν να συμμετεχουμε να μην παρει μερος σ αυτην την .."ερευνα"...
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Όποιος θέλει να αναλύσει το θέμα από την Πολιτική του σκοπιά, παρακαλείται να το κάνει στο νέο θέμα που δημιουργήθηκε με βάση δημοσιεύσεις από το υπάρχον θέμα.

Αν κάποιος πιστεύει πως δεν ανήκει εκεί η δημοσίευσή του ή θέλει να συμπεριλάβω και αυτήν, παρακαλείται να επικοινωνήσει μαζί μου με pm.

Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

msl έγραψε:από την Πολιτική του σκοπιά
Υπάρχει κι άλλη σκοπιά; :?
Αν και δεν έχω διαβάσει το θέμα για να είμαι ειλικρινής, δε νομίζω ότι μπορείς να συζητήσεις αυτό το θέμα χωρίς πολιτική σκοπιά.
Εννοώ σας ζητούν να βαθμολογήσετε ένα βιβλίο με βάση το ποσοστό που περιείχε από την ύλη. Ένα καλό βιβλίο όμως είναι αυτό το οποίο έχει όλη την ύλη και άλλο τόσο. Με αυτό τον τρόπο το βιβλίο δε θα το πετάξεις μόλις πάρεις τη (μηδαμινή) γνώση που σου προσφέρει ένα μάθημα του πανεπιστημίου, αλλά θα το χρησιμοποιείς και στο μέλλον και θα ανατρέχεις εκεί αρκετά συχνά.
Επειδή ωστόσο ξέρουμε πολύ καλά το ποιοι θα τρέξουν να υποστηρίξουν το σύστημά τους και να απαντήσουν άμεσα στις ερωτήσεις που θα τους δοθούν νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι να γράψετε όλοι την άποψή σας, αλλά εκεί που όλη η ύλη καλυπτόταν από το 50% του βιβλίου να βάλετε άλλο ποσοστό (π.χ. 90%) εάν το βιβλίο σας άρεσε...
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
Aastenu
Real Name: Theodoritos
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Aastenu »

1) Τα Caps Lock σημαινει ότι φωνάζεις αυτό ομως δεν υποδηλώνει ευγένεια ή όχι. Η ευγένεια αφορά το περιεχόμενο των όσων λεει κανεις. Το να φωνάζει κανεις σε ένα φορουμ είναι κάτι το φυσικό δουλειά σου ως moderator ειναι να εξετασεις γιατί υπάρχει ένταση και μετά να γνωμοδοτήσεις και να κανεις συστάσεις. Στην προκειμένη περίπτωση η zinovia είχε δίκιο.

2) Το ότι αλλάξατε τόσες φορές τον τίτλο του thread και το μετακινήσατε χωρίς καν να μιλήσετε με τον συγγραφέα του είναι και λίγο αγενές εαν θες την γνώμη μου. Στα φόρουμ συνηθίζεται ένα pm πρώτα και μια κουβέντα με τον συγγραφέα. Τεσπά καλή η κίνηση του να το μεταφέρετε και στην πολιτική

3) Για φορουμικές συστάσεις 8) , ρώτα τα occultforums.com, occultcorpus.com δύο από τα μεγαλύτερα φόρουμ του διαδικτύου. Το nickname είναι Avernus

Και για να επιστρέψω στο θέμα μας. Πολιτική υπάρχει σε κάθε συνειδητή ενέργεια ή σκέψη μας. Άρα και το θέμα είναι πολιτικό. Νομίζω ότι είναι εφεύρημα το κομμάτι που αφορά την δήθεν έρευνα του ερωτηματολόγιου. Σε άλλες σχολές εφαρμόσθηκε το μέτρο ακριβώς όπως και στην ΣΕΜΦΕ και μετά κόπηκαν διάφορα βιβλία. Ας μπούμε στο ψητό! Η αυτενέργεια και όλα αυτά καλή είναι αλλά το θέμα είναι να μην φθάσουμε μέχρι εκεί! Πρώτα να αγωνιστούμε για τα βιβλία !!!
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Off Topic
1. Κεφαλαία σε συνδυασμό με τη χρήση της προστακτικής και τη λεξούλα "καραγιοζιλίκια" ως χαρακτηρισμό σε διορθωτική παρέμβαση συντονιστή, είναι ο ορισμός της ευγένειας.

2. Αγενές ήταν να αγνοήσει τους συντονιστές ο συγγραφέας και να παίζουμε την κολοκυθιά με τον τίτλο, ενώ είχα δηλώσει εξ' αρχής πως επιθυμώ να μιλήσουμε για να βρούμε μια λύση που να είναι αρεστή και στους δύο.

Το να συνεχίζουμε να εξηγούμε τα αυτονόητα, καταντάει κουραστικό .. Κατά την εγγραφή συμφωνήσατε με κάποιους κανόνες. Όποιος δε θυμάται, να πάει να δει. Όποιος θυμάται και δεν τον ενδιαφέρει η όποια τήρηση, μη γκρινιάζει μετά ..

Αν θες να δώσεις την όποια έκταση στο θέμα, μπορείς να μου στείλεις pm ή να ανοίξεις θέμα στην Κατηγορία Forum & Portal. Καλό θα είναι να μην ακολουθήσει επόμενο offtopic σχετικά με αυτό το θέμα.

Επίσης, για τελευταία φορά εξηγώ πως Πολιτική μπορείς να βρεις σε οποιοδήποτε θέμα. Αυτό που πίστευα (και πιστεύω) είναι πως το παρόν θέμα είναι Ακαδημαϊκού χαρακτήρα με υποβόσκον Πολιτικό υπόβαθρο. Ή αν το θες κι αλλιώς, μιλάμε για το τι θα κάνουμε με ένα mail που στάλθηκε στους φοιτητές της ΣΕΜΦΕ και αφορά τα συγγράμματά τους. Η κατηγορία Ακαδημαϊκά δεν είναι για φοιτητές φυτούλια που κοιτάνε μόνο τα μαθήματά τους. Έχουν χώρο και θέματα με Πολιτικό περιεχόμενο και προεκτάσεις! Συνεπώς, το θέμα κατ' εμέ δεν είναι εξωακαδημαϊκό και αμιγώς Πολιτικό (όπως τα θέματα που φιλοξενεί κατά κανόνα η κατηγορία της Πολιτικής).

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ακαδημαϊκά”