Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Δημοσίευση από msl »

Μεταφέρω από τη σελίδα που έχει στο facebook:
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας προσφέρουν δωρεάν σε 10.000 νέους και νέες την εκπτωτική Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων.
Πρόκειται για τη δωρεάν διάθεση 10.000 εκπτωτικών καρτών, οι οποίες απευθύνονται σε νέους 13 - 30 ετών (μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι, νέοι άνεργοι). Οι κάρτες εξασφαλίζουν στους κατόχους τους εκπτώσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν εκπαίδευση, αγορές, ψυχαγωγία, ταξίδια κλπ. Μόνο το 2010, οχτακόσιες (800) νέες επιχειρήσεις προστέθηκαν στη λίστα των συνεργατών της κάρτας, δίνοντας έμφαση στις καθημερινές ανάγκες των νέων, την κατάρτισή τους και τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

Οι κάρτες θα διανεμηθούν δωρεάν με προτεραιότητα στους άνεργους νέους (κατόχους κάρτας ΟΑΕΔ).

Από τις 9 Μαΐου, ημέρα Δευτέρα, οι νέοι θα μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν την κάρτα τους με τρεις (3) τρόπους:
1. Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της κάρτας http://www.europeanyouthcard.gr
2. Από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Ινστιτούτου Νεολαίας, Αχαρνών 417, Αθήνα (210 25 99 422 και 210 25 99 444)
3. Από τα ειδικά διαμορφωμένα σημεία εξυπηρέτησης που θα βρίσκονται στις στάσεις ΜΕΤΡΟ Αγ. Αντώνιος (12.00-18.00) και Κεραμεικός (16.00-22.00) από 9 έως και 15 Μαΐου

Μετά το πέρας της διάθεσης των δωρεάν καρτών, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την αποκτήσουν με ετήσια συνδρομή 10 €.

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι κάρτα εκπτωτική και όχι πιστωτική και έχει ισχύ όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες 37 χώρες της Ευρώπης. Προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις, αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, αθλητικές δραστηριότητες. Χρησιμοποιείται ήδη από περίπου 5 εκατομμύρια νέους σε όλη την Ευρώπη, στους οποίους προσφέρεται ένας κατάλογος άνω των 100.000 προσφορών για ταξίδια, πολιτιστικά γεγονότα, μεταφορικά μέσα, βιβλιοπωλεία, υπηρεσίες, καταστήματα και πολλά άλλα. Στην Ελλάδα τα ενεργά μέλη της ανέρχονται περίπου στα 10.000.

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων αποτελεί ένα εργαλείο ψυχαγωγίας, επικοινωνίας, συνεργασίας και πληροφόρησης των νέων Ευρωπαίων πολιτών. Προωθείται στην Ελλάδα από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ινστιτούτο Νεολαίας, μέλος της EYCA (European Youth Card Association). Δεδομένου του διαπολιτισμικού της, αλλά κυρίως του κοινωνικού της χαρακτήρα, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων έχει την υποστήριξη τόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Μέσα από το επίσημο site της κάρτας για την Ελλάδα http://www.europeanyouthcard.gr μπορούν όλοι να ενημερωθούν για τις εκπτώσεις που ισχύουν στη χώρα μας. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα της ηλεκτρονικής αίτησης για την απόκτηση της κάρτας από τους νέους, καθώς και της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής επιχειρήσεων και φορέων. Οι νέοι μπορούν να ενημερωθούν για τις παροχές της κάρτας σε όλη την Ευρώπη και μέσα από το http://www.europeanyouthcard.org.
Σελίδα στο facebook
Επίσημη Ιστοσελίδα
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
Ektellion
Real Name: Αθ.
Facebook ID: 0

Re: Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Δημοσίευση από Ektellion »

Εξοργιστικό. Δυστυχώς χρήσιμο (εν την ανουσιότητα του) και (θεμιτά εκ πηγής) ηθικά μεμπτό..
Κινδυνολογία;.. Δεν νομίζω.
ΝΑΙ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΧΑΙΡΕ! ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΙΤΣΑ! (ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΟΣΜΙΚΩΝ ΟΧΕΤΩΝ, ΤΑΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΓΕΥΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΕ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΠΟΤΕ :lol:) ΚΟΙΤΑ ΟΜΩΣ ΤΙ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ! (ΟΛΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ, ΚΑΙ ΣΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΛΙΓΟ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΕ ΧΑΙΒΑΝΙ 8) ) ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ Κ ΑΛΛΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΙΤΣΕΣ :) (ΚΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΙ, ΤΥΦΛΟ ΚΑΙ ΑΝΥΜΠΟΡΟ ΚΟΡΟΙΔΟ :twisted: )
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Εμένα μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον και θα το μελετήσω εκτενέστερα.
Off Topic
Όσο και αν προσπαθώ, όσο και αν βλέπω και τα αρνητικά, δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία της ολικής απόρριψης σε οτιδήποτε έχει σχέση με ΕΕ..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
Ektellion
Real Name: Αθ.

Δημοσίευση από Ektellion »

Κατανοητό και δεκτό.

Μια καλή αναλογία πάντως (για οποιαδήποτε αυτού του είδους "παροχή") μου φαίνεται πως είναι αυτή του ανθρώπου που πετάει το μπαλάκι στον σκύλο του για να το πιάσει.
Και ο σκύλος φυσικά χαίρεται.

Μα εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με σκύλο αλλά με άλλον άνθρωπο,που έχει ένα κάρο άλλες δυνατότητες από την φύση του, πολύ περισσότερες και, αν μη τι άλλο, δημιουργικές απ το να τρέχει πίσω απ αυτά που του πετάνε.

Και όσο όμορφα κ αν είναι τα μπαλάκια, όσο ενδιαφέροντα και στιγμιαία χαροποιά κ' αν φαντάζουν, τελικά η στέρηση των υπολοίπων δυνατοτήτων του είναι πολύ σημαντικότερη, καθώς αυτές η προσωπικές του ελευθερίες είναι και οι μόνες που μπορούν να τον οδηγήσουν στην δική του/μας ουσιαστική ικανοποίηση- στην δική του/μας αλήθεια.

Εφ' όσων ειδικά έχουμε γεννηθεί λοιπόν κυνηγώντας τα μπαλάκια που μας πετάνε, ο μόνος τρόπος, πιστεύω, για να ξεφύγουμε απο την ανελευθερία μας είναι να σταματήσουμε κάποτε επιτέλους αρχικά,
και έπειτα να δούμε τι καλό έχουμε να κάνουμε, να βρούμε και να προσφέρουμε, ο καθ'ένας απο μέσα του, για τον εαυτό του
και απο μέσα απ τον διπλανό του για την κοινωνία τους/μας
(..τον διπλανό που δεν θα παριστάνει τον αφέντη του, αλλά θα είναι κ αυτός ένας ξέμπαρκος σκυλάνθρωπος που οδεύει προς την ελευθερία του).

Αυτός που καταλαβαίνει οφείλει να δράσει και να αποτελέσει παράδειγμα αποφεύγοντας κάθε παγίδα που βρίσκει στον δρόμο η οποία θα τον απομακρύνει από το θεμιτό, τόσο γ'αυτόν όσο και απώτερα οικουμενικά, τελικό αποτέλεσμα. Η στάση αυτή είναι μονόδρομος ως αναφορά την εύρεση κάποιας ουσίας σε οποιουδήποτε τη ζωή.

Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Μας κόβουν κάτι .. γκρινιάζουμε που μας κόβουν. Μας δίνουν κάτι .. γκρινιάζουμε που προσπαθούν να μας "χρυσώσουν το χάπι". ΟΚ, με τι ακριβώς είμαστε ικανοποιημένοι;

Δεν τρέχεις πίσω από κάτι. Δε σε υποχρεώνει κανείς να πας να βγάλεις τη ρημαδοκάρτα, ούτε να την χρησιμοποιήσεις ποτέ (σε περίπτωση που την βγάλεις), ούτε να πιεις νερό στο όνομα αυτού που *και καλά* είναι πίσω από αυτό. Αν θες πας και βγάζεις μια, μπας και γλιτώσεις κάνα φράγκο παραπάνω και το δώσεις κάπου αλλού (αν σκεφτείς κάτι διογκωμένες τιμές που υπάρχουν εκεί έξω)! Δε καταλαβαίνω προς τι όλο αυτό .. :S

Άβαταρ μέλους
MaGiSsA
Real Name: Ka K.

Δημοσίευση από MaGiSsA »

@msl: +1!!! eleos pia...
Άβαταρ μέλους
Tzanampets
Real Name: Call me 'mate'

Δημοσίευση από Tzanampets »

Off Topic
[quote="Ektellion"]Εξοργιστικό. Δυστυχώς χρήσιμο (εν την ανουσιότητα του) και (θεμιτά εκ πηγής) ηθικά μεμπτό..
Κινδυνολογία;.. Δεν νομίζω.
[/quote]
Εξοργιστικό κιόλας? γιατί? μήπως κάποιοι οργιζόμαστε πολύ εύκολα και πολλές φορές χωρίς να υπάρχει λόγος πλέον?
Δυστυχώς χρήσιμο! δυστυχώς! μήπως έχουμε φτάσει να φοβόμαστε ότι το κράτος(ή η ΕΕ) θα κάνει κάτι καλό/χρήσιμο και εμείς θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε ερχόμενοι σε αντίθεση με κάποια δόγματά μας?

Μήπως σιγά σιγά κάποιοι γίνονται το αντίθετο του σκύλου που του πετάς κάτι και χαίρεται αλλα παραμένει σκύλος?
ένας σκύλος που ότι του πετάξεις δαγκώνει ανεξαιρέτως τι του πετάς χωρίς λόγο?

ένας άνθρωπος που του πετάς κάτι θα το έψαχνε και θα σκεφτόταν πως μπορεί να το χρησιμοποιήσει, τι μπορεί να αποκομίσει απο αυτό
και ο καθένας με την κρίση του πλέον θα αποφάσιζε αν θα παει να φέρει πίσω το μπαλάκι ή αν δεν θα πάει καν ή αν θα πάει και θα το κρατήσει για την πάρτη του.

η γνώμη μου τουλάχιστον
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Tzanampets την Δευ Μάιος 09, 2011 8:06 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Elen síla lúmenn' omentielvo.

Εικόνα

For those about to troll... we salute you!
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Επειδή βλέπω ότι μάλλον το προηγούμενο μήνυμά μου, παρ'όλο που μεγάλο μέρος το έβαλα off-topic, οδήγησε τη συζήτηση σε μονοπάτια που δεν ήθελα, νομίζω ότι πρέπει να κάνω μία διευκρίνιση.

Συμφωνώ ότι ο καθένας ζυγίζει τα θετικά και τα αρνητικά, κρίνει, και επιλέγει αναλόγως. Από εκεί και πέρα όμως πάμε σε άλλα γενικότερα ιδεολογικά-θεωρητικά μονοπάτια. Επειδή όμως, από ότι καταλαβαίνω, το θέμα αυτό ανοίχτηκε με ενημερωτικό σκοπό, αν κάποιος θέλει τόσο πολύ να μπει σε τέτοια συζήτηση, νομίζω ότι θα μπορούσε να ανοίξει νέο θέμα. Για αυτό έβαλα το off-topic tag και από την εξέλιξη του θέματος βλέπω ότι μάλλον δεν έπρεπε να το είχα κάνει καθόλου αυτό το σχόλιο..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα. Διάβασα κάποια λίγα πράγματα. Θέλω να θυμίσω μόνο μια ιστορία.

Όταν πρωτοβγήκαν οι πιστωτικές κάρτες και τρέξαν όλοι να πάρουν, οι αριστεροί (κατά κύριο λόγο) που στρέφονταν κατά ήταν οι "οπισθοδρομικοί", "φοβικοί", "γραφικοί" κ.τ.λ.
Σήμερα που όλοι είναι φεσωμένοι αναφωνούν, "κοίτα, το μέντιουμ!"

Οι κάρτες αυτές ("τις άνεσης και της ευκολίας") ήταν εφεύρεση των ΗΠΑ.
Αν κάποιος έχει τα μάτια του ανοιχτά και βλέπει τί θηρίο είναι οι ΗΠΑ γιατί να τις εμπιστευθεί, μαζί και την ΕΕ;

Μέσα στην ΕΕ σήμερα συμβαίνει πόλεμος. Ο καπιταλισμός δεν χαρίζει ούτε ένα σακάκι χωρίς αντάλλαγμα.
Για ξανασκεφτείτε το.
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Η πιστωτική κάρτα ισοδυναμεί με δανεισμό χρήματος και όποιος την χρησιμοποιεί φέρει μετά την υποχρέωση της αποπληρωμής της. Από τη στιγμή σε αυτή τη κάρτα δεν υπάρχει απολύτως τίποτα το δεσμευτικό, νομίζω πως η συσχέτιση που κάνεις είναι άτοπη.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”