Airbus έγραψε:καταρχάς ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΕΠΙΤΗ !!!!! (ADMINS?)
Δεν θα ξαναμπώ στη διαδικασία να σου ξανα γράψω τα ίδια. Όσο και να θες να προπαγανδίσεις ότι για την σημερινή κατάσταση φταίει η αριστερά ( άκουσα και τον άδωνι τον αρχηγό σου να το λέει,αυτόν που ψήφισε το μνημόνιο),τόσο περισσότερο εκτίθεσαι. Και η σχολή έκλεινε (και θα κλείνει) με αποφάσεις φοιτητών γιατί βλέπανε αυτό που έρχεται ,και τελικά, ως εκ θαύματος, ήρθε. Προς διάψευση σου.\
καληνύχτα
υ.γ. Αν δεν σου αρέσει η ΣΕΜΦΕ, δεν σε κρατάει κανείς.
Δεν είμαι με τη πλευρά κανενός και φυσικά δεν είμαι πολέμιος της αριστεράς και μη το πάρεις σαν επίθεση αυτό που θα πω...
Για να θέλεις κατάληψη προφανώς δε σου αρέσει η σχολή έτσι; Και την ίδια στιγμή λες στον άλλον (όσο και αν δε συμφωνώ με τις απόψεις του) αν δε του αρέσει η σχολή να φύγει!
Αναφερόμενος στα περί καθηγητών , όπου τους κατηγορεί ότι φτιάξαν τη σχολή για να βολέψουν την αφεντομουτσουνάρα τους ,και δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου για το μέλλον των φοιτητών,μη εξασφαλίζοντας τους επαγγελματικά δικαιώματα. Όχι (φυσικά) να φύγει ,επειδή κλέινει η σχολή 5-10 μέρες το εξάμηνο...
(και εγώ ως φοιτητής ,ενδιαφέρομαι για τα επαγγελματικά δικαιώματα, ωστόσο τα γνωριζα φυσικά πριν μπω,και δεν κατηγορώ κανέναν καθηγητή για αυτά). Αν θεωρεί ότι μπήκε στη σεμφε για να γίνει σουβλατζής και ότι το μέλλον του είναι υποθηκευμένο λόγω δικαιωμάτων, δεν τον κρατάει κανείς στη σεμφε με το ζόρι,υπάρχουν και άλλες σχολές με εξασφαλισμένα επ. δικαιώματα. Ίσως το εγραψα λίγο ξέμπαρκα στο υ.γ. και παρανοήθηκε...
Airbus έγραψε:Αναφερόμενος στα περί καθηγητών , όπου τους κατηγορεί ότι φτιάξαν τη σχολή για να βολέψουν την αφεντομουτσουνάρα τους ,και δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου για το μέλλον των φοιτητών,μη εξασφαλίζοντας τους επαγγελματικά δικαιώματα. Όχι (φυσικά) να φύγει ,επειδή κλέινει η σχολή 5-10 μέρες το εξάμηνο...
(και εγώ ως φοιτητής ,ενδιαφέρομαι για τα επαγγελματικά δικαιώματα, ωστόσο τα γνωριζα φυσικά πριν μπω,και δεν κατηγορώ κανέναν καθηγητή για αυτά). Αν θεωρεί ότι μπήκε στη σεμφε για να γίνει σουβλατζής και ότι το μέλλον του είναι υποθηκευμένο λόγω δικαιωμάτων, δεν τον κρατάει κανείς στη σεμφε με το ζόρι,υπάρχουν και άλλες σχολές με εξασφαλισμένα επ. δικαιώματα. Ίσως το εγραψα λίγο ξέμπαρκα στο υ.γ. και παρανοήθηκε...
ΟΚ μάλλον παρανόηση. Αλλά και πάλι ακόμη και οι οπαδοί του Άδωνη (όχι ο συγκεκριμένος, γενικά) έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν την άποψή τους και αντίστοιχα εμείς το δικαίωμα να τους κριτικάρουμε! Πρέπει ρε γαμώτο επιτέλους να ενωθούμε πέρα από παρατάξεις και κομματικές προσεγγίσεις και να δράσουμε συλλογικά, χωρίς κόμπλεξ για τον απέναντι για το συμφέρον όλων μας. Ακόμη και αν η κατάλληλη πρόταση προέλθει από "χουντικό" (σικ) και πραγματικά είναι καλή για το σύνολο των φοιτητών έχω κάθε καλή διάθεση να την ακολουθήσω αρκεί να μη καπηλεύεται η εκάστοτε παράταξη τα αποτελέσματα!
@letryf:
Ποιός σου είπε φίλε οτι είμαι οπαδός του άδωνη και το παίρνεις σα δεδομένο? Πές μου σε τί συμφωνείς/διαφωνείς σε αυτά που λέω και εδώ είμαι να κάτσουμε να το συζητήσουμε. Πρέπει να καταλάβεις ότι τα συγκεκριμένα άτομα δεν έχουν καμμία όρεξη για συννενόηση και συνεργασία. Και αυτό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ με την αριστερά ή την δεξιά. Βρίσκονται, ζούν, φυτοζωούν στις πλάτες ΟΛΩΝ για να δίνουν feedback στα πολιτικά τους μαγαζιά. Νομίζεις ότι μέχρι σήμερα δεν θα είχε λυθεί ή έστω δεν θα είχε μπεί σε μία τροχιά το πρόβλημα της ΣΕΜΦΕ άν όντως ενδιαφέρονταν τα κομματόσκυλα? Μην τρέφεις αυταπάτες.
@Airbus:
Καταλαβαίνω ότι δεν έχεις κάτι το ουσιαστικό να πεις. Μονάχα αερολογίες τύπου "κεπίτης", "να φύγεις απο την σχολή" κοκ. Άν θες την άποψή μου για να το κλείσουμε, η αριστερά με ενοχλεί και την κρίνω στο μέτρο που μου επισκιάζει τις σπουδές, το μέλλον μου. Άν κρίνεις ότι δεν έχω αυτό το δικαίωμα σαν ενήλικας και ενεργός φοιτητής της σχολής, πες το για να ξέρουμε με ποιον μιλάμε? Άν βρισκόμουν σε άλλο ίδρυμα όπου η δεξιά ή το πασοκ είναι πάνω (π.χ. ΠΑΠΕΙ, ΟΠΑ), δεν θα είχα κανένα λόγο να μην πώ τα αντίστοιχα.
Προφανώς, η επίθεση στο ήθος του πομπού που κάνεις αποσκοπεί στο να μπούμε σε ένα ΑΣΧΕΤΟ κύκλο ανόφελων συζητήσεων-αντιπαραθέσεων που ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ και καμμία σχέση δεν έχουν με την ουσία των πραγμάτων. Έχετε μάθει να μετατρέπετε την επίμαχη ουσία σε κουραστική, θορυβώδη προπαγάνδα, όταν δεν μπορείτε να απαντήσετε. Άν θές, τοποθετήσου στο περιεχόμενο όσων ανέφερα στο προηγούμενο πόστ, ειδάλλως σώπασε.
Νομίζω ότι δεν καταργούνται αλλά απλά δεν θα δεχτούν εισακτέους φέτος
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Εγώ πάλι θέλω να ρωτήσω σχετικά με τις απόψεις του @ fakiris ,
γιατί οι σεμφίτες να χτυπάνε καφέ στους μηχανικούς ?? δε το ήξερα πως η Σ.Ε.Μ.Φ.Ε βγάζει μηχανικούς ,εγώ νόμιζα πως τελειώνοντας Σ.Ε.Μ.Φ.Ε είσαι μαθηματικός ή φυσικός με επιπλέον ειδίκευση σε κάποιους τομείς των εφαρμογών αυτών των επιστημών ( ένα από αυτά είναι και η μηχανική ) δεν ήξερα πως είναι σχολή κάποιου άλλου είδους μηχανικού, βέβαια αν κάποιος έχει κόλλημα επειδή δεν πέρασε μηχανολόγων κ.τ.λ και θέλει τώρα να κάνει τη Σ.Ε.Μ.Φ.Ε κάτι που δεν είναι για να ικανοποιήσει τις ορέξεις του αυτό άλλο πράγμα.Κανονικά μόνο όσοι παίρνουν ροή μηχανικής θα έπρεπε να διεκδικούν την εγγραφή τους στο Τ.Ε.Ε. όχι οι υπόλοιποι, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΊ είμαστε μαθηματικοί η φυσικοί μη λέμε πάλι τα ίδια , όποιος θέλει να γίνει μηχανικός με τη κλασσική έννοια ας αλλάξει σχολή ,φτάνει μ αυτό το πράγμα...
Υ.Γ Ήδη έχει μπει πολύ μηχανική στο κορμό.
Τα πράγματα για τα οποία μπορούμε να μιλάμε λογικά είναι ανάξια συζήτησης, η πραγματική ουσία κρύβεται στα υπόλοιπα...
Κατά μία έννοια βγάζει και μηχανικούς. Η ΣΕΜΦΕ είναι μια σχολή που αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ πολλών επιστημών.
Για παράδειγμα ένας μαθηματικός σεμφίτης θα μπορούσε πολύ άνετα να δουλεύει σε ένα team μηχανικών κάνοντας μια μοντελοποίηση και να καταλαβαίνει τι κάνει. Οι απλοί μαθηματικοί δε νιώθουν τίποτα από μηχανική...
Επομένως εφόσον ο ΣΕΜΦίτης μπορεί να σταθεί σε ένα team μηχανικών διαφόρων ειδικοτήτων για κάποιο project θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι και ο ίδιος μηχανικός. Κανείς δεν είπε ότι ο ΣΕΜΦιτης χτίζει σπίτια ή φτιάχνει μηχανές...
lunatic έγραψε:Κανείς δεν είπε ότι ο ΣΕΜΦιτης χτίζει σπίτια ή φτιάχνει μηχανές...
Σωστό αυτό...
Πολλοί συμφοιτητές μας νομίζουν πως με την ένταξή τους στο ΤΕΕ, θα χτίζουν σπίτια, λύνοντας με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα της ζωής τους...
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός συμφοιτητή μας που νόμιζε ότι έκανε εξυπνάδα δηλώνοντας ΣΕΜΦΕ και γλυτώνοντας την εισαγωγή του στους Πολιτικούς(βλ. περισσότερα μόρια).
Τελικά κατάλαβε την πατάτα και έφυγε στο εξωτερικό
Οταν καταφέρουμε και εμείς, αλλά και η κοινωνία να διαχωρίσουν στη συνείδησή τους την έννοια του μηχανικού, από την έννοια της κατασκευής, τότε θα αντιληφθούμε πως όχι μόνο είμαστε μηχανικοί, αλλά είμαστε η επιτομή του μηχανικοού. Αναφορικά με το χτίσιμο, εγω να πω οτι και οι χημικοί μηχανικοί, μια χαρά μηχανικοί είναι. Αναγνωρίζονται απο το ΤΕΕ, εγγράφονται στο ΤΣΜΕΔΕ, έχουν βασικό μισθό μηχανικού, και τυπικά μπορούν να χτίσουν μεχρι και διόροφο (αν και κανένας σώφρον άνθρωπος δεν θα ανέθετε το σπίτι του στα χέρια χημικού). Δείτε το πρόγραμμα σπουδών τους, και την μετέπειτα επαγγελματική τους αποκατάσταση. Ποιός από αυτούς είναι "πιό μηχανικός" από εμάς;
Το πρόβλημα για μένα είναι καθαρά πρόβλημα συντεχνειών από πλευράς ΤΕΕ, και ενημέρωσης από πλευράς αγοράς εργασίας. Οι μέν δε μας θέλουν γιατι μπορούμε να κάνουμε πολλά από αυτά που κάνουν και οι άλλες ειδικότητες και συμφέρουμε, μιας και είμαστε πακέτο "όλα σε ένα", οι δε έχουν συνηθίσει στην κλασσική νοοτροπία, επηρρεασμένοι από την επικρατούσα κατάσταση τόσα χρόνια με τις κλασσικές ειδικότητες των μηχανικών, οπότε αδυνατούν να κατανοήσουν ποιοί είμαστε και τί κάνουμε.
Αυτά επιγραμματικά γιατί βιάζομαι. Ενδεικτικά να ρωτήσω, για να τροφοδοτήσω λίγο τη συζήτηση. Υπάρχει κάποιος που πιστεύει οτι οποιαδήποτε ειδικότητα μπορεί να συναγωνιστεί τον ΣΕΜΦίτη στα χρηματοοικονομικά; στο risk analysis; στη στατιστική; και μη βιαστεί να πει κανείς οτι αυτά είναι άσχετα με το ΤΕΕ και την ειδικότητα του μηχανικού, μιας και στη Ελλάδα ΤΕΕ=ΤΣΜΕΔΕ, πράγμα που σημαίνει σταθερή και αξιόπιστη ασφάλιση σε ένα από τα τρία μεγαλύτερα και υγειέστερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, βασικό μισθό όχι 800, αλλά 1200 ευρώ, κτλ.
Επίσης, θεωρεί κανένας ότι οι ΧΜ μπορούν να εκπληρώσουν τις ανάγκες της αγοράς σε όλα τα θέματα γύρω από την Επιστήμη των Υλικών καλύτερα από έναν Φυσικό εφαρμογών; Μπορεί ένας ΗΜΜΥ να απασχολείται στις τηλεπικοινωνίες, στα οπτικά δίκτυα, σε θέσεις hardware engineering ή software engineering πληρέστερα από έναν φυσικό εφαρμογών;
Τέλος, πιστεύετε οτι υπάρχει οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα εντός ή εκτός Ελλάδος, η οποία να διαθέτει καλύτερα ή περισσότερα εφόδια (από πλευράς γνώσεων) για να παίξει σε μια επιχείρηση το ρόλο του συντονιστή μιας ομάδας μηχανικών άλλων ειδικοτήτων, με αρμοδιότητες θεωρητικής υποστήριξής τους;
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. STef8eO, δεν είπα πουθενά ότι ο σεμφίτης θα πάει και θα χτίσει. Άλλωστε, θα συμφωνήσω ότι όποιος μπήκε σε αυτή τη σχολή για να χτίζει έχει κάνει μέγα σφάλμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε δικαιώματα στη βιομηχανία ή στις κατασκευές (και το παράδειγμα των ΧΜ που ειπώθηκε είναι αρκετά διαφωτιστικό), που συνεπάγεται ελάχιστο μισθό (1200 έναντι 800 ευρώπουλων) κοκ
Απλά στην Ελλάδα, έχει αποτυπωθεί στην συνείδηση και όχι τυχαία ότι μηχανικός είναι ο κτίστης (βλ. έκρηξη οικοδομής και πρωτοκαθεδρία πολιτικών μέχρι σήμερα στην πιάτσα). Δεν είναι έτσι όμως. Τα πράγματα εξελίσσονται. Η επιστήμη του μηχανικού δεν έχει να κάνει πλέον μόνο με το κομμάτι τελικής κατασκευής (πάρε βάλε τη φλάτζα με τάδε προδιαγραφές κι όχι την άλλη). Υπάρχει ένα πλήθος άλλων διεργασιών που προηγούνται και στο οποίο επενδύονται αρκετά χρήματα απο κερδοφόρες εταιρίες. Μερικά παραδήγματα η μοντελοποίηση, η προσομοίοση, ο στατιστικός έλεγχος ποιότητας και πολλά μα πάρα πολλά άλλα. Το σημείο τριβής είναι ότι η ΣΕΜΦΕ μπορεί (άν και νομίζω θέλει αρκετές ακόμα βελτιώσεις και αλλαγές, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία) να ανταποκριθεί σε αυτές τις ανάγκες και λίγο πολύ παίρνει δουλιές απο αρκετές κλασικές σχολές μηχανικών του ΕΜΠ.
Άλλωστε, μη γελιόμαστε όλες οι πολυτεχνειακές σχολές διδασκόμαστε κατα 80% τα ίδια πράματα (μαθηματικά, φυσική, μηχανικές, προγραμματισμό). Κάποιος μπορεί να πάρει τα προγράμματα σπουδών και να ρίξει μια ματιά. Επομένως, είναι καθαρά θέμα τύπων και όχι ουσίας να δοθεί το πράσινο φώς για την είσοδο των αποφοίτων στην παραγωγή. Πρώτα όμως απαιτείται μια ελάχιστη σοβαρότητα απο πλευρά μας.
Τουλάχιστον αυτή την εικόνα έχω αποκομίσει μέχρι σήμερα.
@lunatic Διάφορα εγχειρήματα για να εκπονηθούν χρειάζονται ανθρώπους από διάφορες επιστήμες όχι από μόνο μία και συνήθως οι μαθηματικοί βοηθούν σε φυσικά ή μηχανικά έργα αλλά δεν εμπλέκονται σε όλες τις πτυχές τους , δηλαδή αν κατά τη πορεία των εργασιών προκύψει ένα μηχανικό θέμα δεν θα ζητήσουν οι μηχανικοί την άποψη του μαθηματικού εκτός από διάφορα υπολογιστικά κομμάτια.Επίσης πιο πάνω μιλάω για την κλασσική έννοια του μηχανικού ( το λέω άλλωστε ) και για τους Χ.Μ. αν το Τ.Ε.Ε. δεν έχει φτιάξει υποκατηγορίες και θεωρεί τους Χ.Μ. το ίδιο ικανούς με τους Π.Μ. στα κατασκευαστικά , κακώς το έχει κάνει ,αλλά δε το νομίζω.Όσο για το αν οι Η.Μ.Μ.Υ. έχουν θεωρητικά πιο πολλές γνώσεις από μας στη διαχείριση ηλεκτρικών μηχανημάτων , νομίζω πως ναι έχουν αλλά σε τελική ανάλυση επειδή δεν θέλω άλλα να πιστεύω και άλλα να φαίνεται ότι λέω , το όλο θέμα έχει να κάνει ότι επειδή η τεχνολογία και η μηχανική είναι εφαρμοσμένα μαθηματικά και φυσική ένας μαθηματικός ή φυσικός με επιπλέον εμβάθυνση στις εφαρμογές μέχρι που πρέπει να πούμε ότι είναι κατάλληλος για το θέμα.
Τα πράγματα για τα οποία μπορούμε να μιλάμε λογικά είναι ανάξια συζήτησης, η πραγματική ουσία κρύβεται στα υπόλοιπα...
Stef8eo απ τα λεγόμενα σου αντιλαμβάνομαι ότι νομίζεις ότι ο ΣΕΜΦίτης μαθηματικός δεν διαφέρει κ πολύ από τον απλό μαθηματικό. Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Η διαφορά είναι χαοτική!
Όσο για τον απλό φυσικό κ τον ΣΕΜΦίτη, υπάρχει διαφορά αλλά όχι τόσο χαοτική όσο με τους μαθηματικούς.
Είπες να το πάρουμε χαμπάρι ότι είμαστε φυσικοί και μαθηματικοί κ όποιος θέλει να είναι μηχανικός να αλλάξει σχολή. Μάλλον εσύ θα πρέπει να αλλάξεις σχολή αν θες να λέγεσαι μαθηματικός ή φυσικός...
Συμφωνώ με C0n. Στο ΤΕΕ δεν είμαστε λόγω συντεχνιών. Όχι επειδή δεν είμαστε μηχανικοί... Να ναι καλά οι Ηλεκτρολόγοι που τα χουν σουφρώσει όλα από εμάς...
@ lunatic Το είπα και πριν ότι δεν λέω αυτό , δεν πιστεύω πως οι μαθηματικοί με τους σεμφίτες έχουν τόσα κοινά όσα λες ότι λέω , απλά δεν θέλω η Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. να συρηκνωθεί σε μία σχολή κάποιου είδους μηχανικού.Απο αυτη τη σχολη μπορεις να βγεις πολλα διαφορετικα πραγματα (και μηχανικος) , αλλα μπορεις και να κανεις τετοια επιλογη μαθηματων που μετα να μην εχεις καμια σχεση με μηχανικο και απλα φοβαμαι οτι προκειμενου να ικανοποιησει (αν ποτε γινει ) το ιδρυμα τις απαιτησεις του ΤΕΕ ωστε να ενταχθει επιτελους εκει να χρειαστει να αλλαξει τοσα πολλα πραγματα ωσπου στο τελος σχεδον η μονη επιλογη θα ειναι να γινεις μηχανικος, γι αυτο προτεινα συγκεκριμενες ροες να διεκδικησουν να εγγραφουν στο ΤΕΕ πραγμα δικαιο αφου με καποιες μικροαλλαγες δεν θα χουν λιγοτερες γνωσεις σε σχεση με τους αλλους μηχανικους του πολυτεχνειου.Αλλα καποιοι βλεπουν σαν μονη ελπιδα σωτηριας την εγγραφει στο ΤΕΕ γι αυτο ειπα οτι δεν ειμαστε μηχανικοι.
StEf8eO έγραψε:@ lunatic Το είπα και πριν ότι δεν λέω αυτό , δεν πιστεύω πως οι μαθηματικοί με τους σεμφίτες έχουν τόσα κοινά όσα λες ότι λέω , απλά δεν θέλω η Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. να συρηκνωθεί σε μία σχολή κάποιου είδους μηχανικού.Απο αυτη τη σχολη μπορεις να βγεις πολλα διαφορετικα πραγματα (και μηχανικος) , αλλα μπορεις και να κανεις τετοια επιλογη μαθηματων που μετα να μην εχεις καμια σχεση με μηχανικο και απλα φοβαμαι οτι προκειμενου να ικανοποιησει (αν ποτε γινει ) το ιδρυμα τις απαιτησεις του ΤΕΕ ωστε να ενταχθει επιτελους εκει να χρειαστει να αλλαξει τοσα πολλα πραγματα ωσπου στο τελος σχεδον η μονη επιλογη θα ειναι να γινεις μηχανικος, γι αυτο προτεινα συγκεκριμενες ροες να διεκδικησουν να εγγραφουν στο ΤΕΕ πραγμα δικαιο αφου με καποιες μικροαλλαγες δεν θα χουν λιγοτερες γνωσεις σε σχεση με τους αλλους μηχανικους του πολυτεχνειου.Αλλα καποιοι βλεπουν σαν μονη ελπιδα σωτηριας την εγγραφει στο ΤΕΕ γι αυτο ειπα οτι δεν ειμαστε μηχανικοι.
+1
Προφανώς δεν μπορούμε να γραφτούμε όλοι στο ΤΕΕ. Κάποιοι λένε ότι για λόγους συλλογικότητας ή θα πρέπει να μπούμε όλοι ή κανείς. Βλακείες... Όλοι δεν θα μπούμε ούτε σε 150 χρόνια... Επιλεγμένες ροές υπάρχει ελπίδα...