Γιατί ο κόσμος δεν ξεσηκώνεται?
- Glaurung
- Real Name: ....
- Facebook ID: 0
Re: Γιατί ο κόσμος δεν ξεσηκώνεται?
Είπε η προσωποποίηση του full ατομικιστή και νεοέλληνα .
-
papagalakos
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από του χρόνου θα λειτουργεί χωρίς αποθεματικά καθώς από το προϋπολογισμός των 22 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο θα πέσει κάτω από 10 εκατομμύρια. Από την άλλη, η Αρχιτεκτονική θα παραμείνει κλειστή για μια ακόμη εβδομάδα εξαιτίας της μείωσης κατά 40% του προσωπικού.
Ο νέος νόμος για τα πανεπιστήμια θα κατατεθεί ως το τέλος του Ιουνίου και αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Το υπουργείο φαίνεται να επιμένει, μεταξύ άλλων, και στο διορισμό του πρύτανη και όχι στην εκλογή του.
Επιπλέον βασικά εμπόδια, σύμφωνα με τον «Αγγελιοφόρο, στην εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων είναι τα εξής:
«Πάγωμα» των διορισμών 800 και πλέον μελών ΔΕΠ.
Αναστολή των εξελίξεων των μελών του ΔΕΠ.
Έλλειψη προσωπικού διαφόρων κατηγοριών.
Περικοπές των πιστώσεων για το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Καθυστέρηση σε δεκάδες προτάσεις για τροποποίηση ή επικαιροποίηση Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών.
Καθυστέρηση για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος του υπουργείου στην υπογραφή ειδικών πρωτοκόλλων συνεργασίας των διεθνών μεταπτυχιακών προγραμμάτων.
Αναστολή χορήγησης υποτροφιών του ΙΚΥ για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές εσωτερικού και εξωτερικού.
Η καθυστέρηση στην έναρξη της χρηματοδότησης των προγραμμάτων «Ηράκλειτος», που η αξιολόγησή τους ολοκληρώθηκε το 2010.
Ελλείψεις υποδομών σε ορισμένες σχολές, εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών εργαστηριακών μαθημάτων.
Από το TVXS
Ο νέος νόμος για τα πανεπιστήμια θα κατατεθεί ως το τέλος του Ιουνίου και αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Το υπουργείο φαίνεται να επιμένει, μεταξύ άλλων, και στο διορισμό του πρύτανη και όχι στην εκλογή του.
Επιπλέον βασικά εμπόδια, σύμφωνα με τον «Αγγελιοφόρο, στην εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων είναι τα εξής:
«Πάγωμα» των διορισμών 800 και πλέον μελών ΔΕΠ.
Αναστολή των εξελίξεων των μελών του ΔΕΠ.
Έλλειψη προσωπικού διαφόρων κατηγοριών.
Περικοπές των πιστώσεων για το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Καθυστέρηση σε δεκάδες προτάσεις για τροποποίηση ή επικαιροποίηση Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών.
Καθυστέρηση για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος του υπουργείου στην υπογραφή ειδικών πρωτοκόλλων συνεργασίας των διεθνών μεταπτυχιακών προγραμμάτων.
Αναστολή χορήγησης υποτροφιών του ΙΚΥ για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές εσωτερικού και εξωτερικού.
Η καθυστέρηση στην έναρξη της χρηματοδότησης των προγραμμάτων «Ηράκλειτος», που η αξιολόγησή τους ολοκληρώθηκε το 2010.
Ελλείψεις υποδομών σε ορισμένες σχολές, εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών εργαστηριακών μαθημάτων.
Από το TVXS
@StEf8eO:
Προφανώς τα όσα γράφει κανείς σε ένα φορουμ για τον ευατό του δεν είναι αποδείξημα εκτός αν οι άνθρωποι που συζητούν στο φόρουμ διατηρούν και προσωπικές επαφές. Αν στο περιβάλλον σου υπάρχει έστω κι ένας τέτοιος άνθρωπος σημαίνει ότι αυτή η κατηγορία ανθρώπων υπάρχει. [Στο δικό μου περιβάλλον οι μισοί είναι τέτοιοι]
Ήθελα να τονίσω σε μερικούς οπαδούς της θεωρίας μαζί τα φάγαμε, οτι υπάρχουν κι άλλοι που δεν έφαγαν, δεν προσκύνησαν τπτ και τώρα από αυτούς τους ζητείται να την πληρώσουν. Ε αυτοί δεν πρόκειται να καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Είναι αυτοί που δεν έχουν να χάσουν και πολλά.Συμφωνώ οτι κανένας δεν πρέπει να χαρίσει σε κανέναν τη ζψή του, αλλά κι όταν έχεις διάγει ως τα σήμερα "ενάρετο βίο" δεν αντέχεις να κάνεις την πάπια. Αν είχες λαμογήσει μια φορά και βολεύτηκες κάπως δύσκολα δαγκώνεις το χέρι που σε ταίσε.
Σε οτι αφορά το θέμα των εξουσιαστών και εξουσιαζομένων. Κατ εσέ,δεν υπάρχουν τάξεις στην κοινωνία, δεν υπάρχουν λογιών-λογιών διατρωματώσεις υπάρχουν εξουσιαστές και λαός. Ενδιαφέρουσα θεωρία.
Δλδ αν πετάξουμε τους εξουσιαστές [λέμε αν] πχ. στην Ελλαδά και δεν υπάρχει εξουσία, όλα σε μια νύκτα θα φτιάξουν. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει και παγκόσμια γιατί αλλίως οι εξουσιαστές των άλλων χωρών και δη των πιο ισχυρών θα βοηθήσουν τους ντόπιους να μη χάσουν την εξουσία τους. Δλδ πρέπει όλοι οι λαοί της γης σε μια μέρα να ξυπνήσουν και να πουν: πετάμε όλους τους εξουσιαστές. Δηλ φέξε μαύρε μου.... Δε βαριέσαι, εμείς θα αλλάξουμε τον κόσμο;
Η ιδέα οτι αυτό το πολίτευμα που επικατεί στις δυτικές χώρες και ονομάζεται "δημοκρατία" εξυπηρετει τα συμφέροντα της αστικής τάξης δε φαίνεται να σε προβληματίζει;
Η ιδέα, οι αντιπρόσωποι να είναι ανα πάσα στιγμή ανακλητοί πως σου φάινεται? Η ιδέα να υπάρχουν λαικά συμβούλια σε κάθε παραγωγική μονάδα?
Προφανώς τα όσα γράφει κανείς σε ένα φορουμ για τον ευατό του δεν είναι αποδείξημα εκτός αν οι άνθρωποι που συζητούν στο φόρουμ διατηρούν και προσωπικές επαφές. Αν στο περιβάλλον σου υπάρχει έστω κι ένας τέτοιος άνθρωπος σημαίνει ότι αυτή η κατηγορία ανθρώπων υπάρχει. [Στο δικό μου περιβάλλον οι μισοί είναι τέτοιοι]
Ήθελα να τονίσω σε μερικούς οπαδούς της θεωρίας μαζί τα φάγαμε, οτι υπάρχουν κι άλλοι που δεν έφαγαν, δεν προσκύνησαν τπτ και τώρα από αυτούς τους ζητείται να την πληρώσουν. Ε αυτοί δεν πρόκειται να καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Είναι αυτοί που δεν έχουν να χάσουν και πολλά.Συμφωνώ οτι κανένας δεν πρέπει να χαρίσει σε κανέναν τη ζψή του, αλλά κι όταν έχεις διάγει ως τα σήμερα "ενάρετο βίο" δεν αντέχεις να κάνεις την πάπια. Αν είχες λαμογήσει μια φορά και βολεύτηκες κάπως δύσκολα δαγκώνεις το χέρι που σε ταίσε.
Σε οτι αφορά το θέμα των εξουσιαστών και εξουσιαζομένων. Κατ εσέ,δεν υπάρχουν τάξεις στην κοινωνία, δεν υπάρχουν λογιών-λογιών διατρωματώσεις υπάρχουν εξουσιαστές και λαός. Ενδιαφέρουσα θεωρία.
Δλδ αν πετάξουμε τους εξουσιαστές [λέμε αν] πχ. στην Ελλαδά και δεν υπάρχει εξουσία, όλα σε μια νύκτα θα φτιάξουν. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει και παγκόσμια γιατί αλλίως οι εξουσιαστές των άλλων χωρών και δη των πιο ισχυρών θα βοηθήσουν τους ντόπιους να μη χάσουν την εξουσία τους. Δλδ πρέπει όλοι οι λαοί της γης σε μια μέρα να ξυπνήσουν και να πουν: πετάμε όλους τους εξουσιαστές. Δηλ φέξε μαύρε μου.... Δε βαριέσαι, εμείς θα αλλάξουμε τον κόσμο;
Η ιδέα οτι αυτό το πολίτευμα που επικατεί στις δυτικές χώρες και ονομάζεται "δημοκρατία" εξυπηρετει τα συμφέροντα της αστικής τάξης δε φαίνεται να σε προβληματίζει;
Η ιδέα, οι αντιπρόσωποι να είναι ανα πάσα στιγμή ανακλητοί πως σου φάινεται? Η ιδέα να υπάρχουν λαικά συμβούλια σε κάθε παραγωγική μονάδα?
-
StEf8eO
- Real Name: _
@ rontrigez προφανώς δεν μίλαγα για σένα συγκεκριμένα όσον αφορά το θέμα της αποδειξημότητας των δηλώσεων περί μη έγκρισης και εναντίωσης στις πρακτικές των πολιτικών προσώπων.Τώρα για την κατηγοριοποίηση που έκανα τα κριτήρια δεν ήταν πολιτισμικά,λαογραφικά,οικονομικά κ.τ.λ αλλά καθαρά δικαιωματικά, και εξηγούμαι, σε ποια θέματα που αφορούν τα κοινά μπορεί κάποιος πολίτης ή κάποια κοινωνικοπολιτική οργάνωση να εκφέρει άποψη που να μπορεί να διαμορφώσει την εκάστοτε απόφαση ?? επί της ουσίας σε κανένα , πράγμα που αντιβαίνει στη δημοκρατία αφού δημοκρατία είναι ακριβώς αυτό,με βάση το σκεπτικό αυτό μίλησα για εξουσιαστές οι οποίοι σε κάνουν ότι θέλουν αφού έχουν δώσει στα ανδρείκελα τους,τους πολιτικούς εξουσίες ανήκουστες στη δημοκρατία, ή είναι οι ίδιοι πολιτικοί.Φυσικά και δεν θα αλλάξει τίποτα σε μια μέρα αλλά σιγά σιγά με οργανωμένες κινήσεις ίσως κάτι γίνει ώστε να ανατραπεί το σκηνικό.Από κάπου πρέπει να γίνει μία αρχή, πώς αλλιώς?
" Η ιδέα οτι αυτό το πολίτευμα που επικατεί στις δυτικές χώρες και ονομάζεται "δημοκρατία" εξυπηρετει τα συμφέροντα της αστικής τάξης δε φαίνεται να σε προβληματίζει; "
Μα ακριβώς αυτό λέω, δεν έχουν δημοκρατία στα δυτικά κράτη νομίζουν ότι έχουν, αν είχαν όντως δημοκρατία θα ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση τώρα.Δεν είμαι ειδικός να πω τι κινήσεις πρέπει να γίνουν μπας και φανεί φως στο τούνελ ούτε με ποιους τρόπους θα πρέπει να εφαρμόζεται η δημοκρατία ,αλλά μπορώ να κρίνω αν αυτό που έχουμε είναι ή δεν είναι δημοκρατία, και δεν είναι με τη καμία.
" Η ιδέα οτι αυτό το πολίτευμα που επικατεί στις δυτικές χώρες και ονομάζεται "δημοκρατία" εξυπηρετει τα συμφέροντα της αστικής τάξης δε φαίνεται να σε προβληματίζει; "
Μα ακριβώς αυτό λέω, δεν έχουν δημοκρατία στα δυτικά κράτη νομίζουν ότι έχουν, αν είχαν όντως δημοκρατία θα ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση τώρα.Δεν είμαι ειδικός να πω τι κινήσεις πρέπει να γίνουν μπας και φανεί φως στο τούνελ ούτε με ποιους τρόπους θα πρέπει να εφαρμόζεται η δημοκρατία ,αλλά μπορώ να κρίνω αν αυτό που έχουμε είναι ή δεν είναι δημοκρατία, και δεν είναι με τη καμία.
Τα πράγματα για τα οποία μπορούμε να μιλάμε λογικά είναι ανάξια συζήτησης, η πραγματική ουσία κρύβεται στα υπόλοιπα...
-
papagalakos
Πότε στην ιστορία άλλαξε κάτι σιγά σιγά;
Δεν υπάρχει κάποια άκρη απ' όπου μπορείς να κάνεις μια αρχή. Το σύστημα προσέχει πολύ τις άκρες που αφήνει, και αφήνει τόσες και εκείνες ώστε να νομίζεις ότι κάτι κάνεις.
Αλλά στην πραγματικότητα δεν αλλάζεις κάτι.
Οι εκλογές λόγου χάρη. Οι εναλλαγές προσώπων. Οι πορείες μία φορά το μήνα. Οι διήμερες καταλήψεις.
Όλα αυτά που επιτρέπουν σε κάποιον να λέει, να έχει την ψευδαίσθηση, ότι "κάτι κάνω" μέχρι το "είμαι επαναστάτης".
Έλα όμως που τα συστήματα δεν ανατρέπονται και οι εποχές δεν αλλάζουν έτσι...
Δεν υπάρχει κάποια άκρη απ' όπου μπορείς να κάνεις μια αρχή. Το σύστημα προσέχει πολύ τις άκρες που αφήνει, και αφήνει τόσες και εκείνες ώστε να νομίζεις ότι κάτι κάνεις.
Αλλά στην πραγματικότητα δεν αλλάζεις κάτι.
Οι εκλογές λόγου χάρη. Οι εναλλαγές προσώπων. Οι πορείες μία φορά το μήνα. Οι διήμερες καταλήψεις.
Όλα αυτά που επιτρέπουν σε κάποιον να λέει, να έχει την ψευδαίσθηση, ότι "κάτι κάνω" μέχρι το "είμαι επαναστάτης".
Έλα όμως που τα συστήματα δεν ανατρέπονται και οι εποχές δεν αλλάζουν έτσι...
- Gus
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
Παπαγαλακο τωρα τελευταια σου βγαζω το καπελο
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
- Chris
- Forum Moderator

- Real Name: Χρήστος
Κακό αυτό.Gus έγραψε:Παπαγαλακο τωρα τελευταια σου βγαζω το καπελο
Παπαγαλάκο αλλοτριώνεσαι.
- lunatic
- Real Name: Zoro
Χαχα μας δουλεύουν κιόλας... Καλά να πάθουμε... Αυτό μας αξίζει αφού οι νέοι μας βάφουν πράσινα κοτόπουλα και κουβαλάνε το πανό του ΠΑΜΕ και του κάθε ΠΑΜΕ.....Με το σύνθημα «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», οι Ισπανοί συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στη Μαδρίτη μας χλευάζουν για την απάθειά μας.
Ισπανοί «Αγανακτισμένοι», όπως έχει ονομαστεί το κίνημα της 15ης Μαΐου, παραμένουν εδώ και μέρες στην πλατεία Puerta del Sol της Μαδρίτης, αψηφώντας τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων.
Όπως λένε οι διοργανωτές, στις 28 του μήνα θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Έως τότε δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και από τα μεγάφωνα φωνάζουν «Δεν αποχωρούμε» και «Δεν θα μας μετακινήσουν από την πλατεία del Sol».
Τι γίνεται όμως στη δική μας πλευρά;
Όπως φαίνεται, θίχτηκε ο εγωισμός μας ως λαός και οι αγανακτισμένοι Έλληνες θα είναι αύριο στις 6 στο Σύνταγμα να δηλώσουν ειρηνικά ότι οι Έλληνες δεν κοιμούνται, δεν είναι καναπεδάτοι παρατηρητές.
Κι όλα αυτά μετά από τη μεγαλύτερη διαδικτυακή κινητοποίηση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Οκτώ χιλιάδες αγανακτισμένοι Έλληνες είχαν δηλώσει μέχρι τις 7 το απόγευμα ότι θα είναι παρόντες στο Σύνταγμα.
Και παρά το ότι η σελίδα, για άγνωστους λόγους, «εξαφανίστηκε», αμέσως δημιουργήθηκαν καινούργια groups στα όποια μέσα σε λίγη ώρα χιλιάδες νέοι στην πλειοψηφία Έλληνες δηλώνουν ότι αύριο θα είναι εκεί: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα!
Την ίδια ώρα αύριο οι Αγανακτισμένοι της Θεσσαλονίκης θα είναι στο Λευκό Πύργο. Η συμμετοχή λίγο μετά τις 10 το βράδυ ήταν 12.573.
Στην Πάτρα θα είναι μαζεμένοι στην πλατεία Γεωργίου και η συμμετοχή στις 10 το βράδυ ήταν 3.530.
Ανάλογες σελίδες έχουν δημιουργηθεί και για τον Βόλο, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα.
Η συμμετοχή μέσα από τους διαδικτυακούς τόπους, τους τόπους κοινωνικής δικτύωσης ξεπερνά κάθε προηγούμενο και φτιάχνει ένα μοναδικό ειρηνικό κίνημα που φωνάζει σε όλους τους τόνους ότι «Οι Έλληνες δεν κοιμούνται…».
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/17 ... s-ellines/
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
-
papagalakos
Το Δεκέμβρη του '08 στην Ισπανία κρατούσαν πλακάτ που γράφαν "να γίνει της Αθήνας".
Ήταν μια εποχή κλειστών σχολών, αποκλεισμένων δρόμων και γενικευμένης εξέγερσης.
Σήμερα συζητάνε και λένε "δεν θα γίνουμε Ελλάδα".
Είναι μια εποχή που λειτουργούν όλα σωστά, οι φοιτητές πηγαίνουν στο μάθημά τους και το μόνο που 'χουν να πουν είναι "όχι στα κόμματα".
Εξαρτάται που βλέπεις τον εαυτό σου...
Τα μυαλά κάποιων δεν θα ξεκολλήσουν ποτέ.
Όσο για τους υπόλοιπους. Τί θα γίνει παιδιά; Θα κάνουμε τίποτα; Ή θα συνεχίσουμε να λέμε στα φόρα ότι ο κόσμος δεν ξεσηκώνεται;
Ήταν μια εποχή κλειστών σχολών, αποκλεισμένων δρόμων και γενικευμένης εξέγερσης.
Σήμερα συζητάνε και λένε "δεν θα γίνουμε Ελλάδα".
Είναι μια εποχή που λειτουργούν όλα σωστά, οι φοιτητές πηγαίνουν στο μάθημά τους και το μόνο που 'χουν να πουν είναι "όχι στα κόμματα".
Εξαρτάται που βλέπεις τον εαυτό σου...
Τα μυαλά κάποιων δεν θα ξεκολλήσουν ποτέ.
Όσο για τους υπόλοιπους. Τί θα γίνει παιδιά; Θα κάνουμε τίποτα; Ή θα συνεχίσουμε να λέμε στα φόρα ότι ο κόσμος δεν ξεσηκώνεται;
- lemon-tree
- Real Name: *changes.
Ήρθα για να γράψω κάτι άλλο αρχικά..
και βλέπω αυτό το ευχάριστο..-και πάνω που το έλεγα στη φίλη μου
, ότι φτάνει με τις πορείες, με τις γνωστές καταλήξεις και τους γνωστούς τρόπους τους για καταστολή, να κάνουμε μια συγκέντρωση μπροστά απ'τη Βουλή, (όπως τότε, το Σεπτέμβρη του 1843 κλπ) ..και να μη φύγουμε.
-----
Τις προάλλες φώναξα στο γραφείο μου τη δεσποινίδα Ιουλία , τη δασκάλα των παιδιών. Έπρεπε να της δώσω το μισθό της.
-Κάθισε να κάνουμε το λογαριασμό, της είπα. Θα ΄χεις ανάγκη από χρήματα και συ ντρέπεσαι να ανοίξεις το στόμα σου... Λοιπόν... Συμφωνήσαμε για τριάντα ρούβλια το μήνα...
-Για σαράντα.
-Όχι, για τριάντα, το έχω σημειώσει. Εγώ πάντοτε τριάντα ρούβλια δίνω στις δασκάλες... Λοιπόν ,έχεις δύο μήνες εδώ...
-Δύο μήνες και πέντε μέρες...
-Δύο μήνες ακριβώς... Το ΄χω σημειώσει.... Λοιπόν, έχουμε εξήντα ρούβλια.
Πρέπει να βγάλουμε εννιά Κυριακές ... δε δουλεύετε τις Κυριακές. Πηγαίνετε περίπατο με τα παιδιά. Έπειτα έχουμε τρεις γιορτές....
Η Ιουλία έγινε κατακόκκινη και άρχισε να τσαλακώνει νευρικά την άκρη του φουστανιού της, μα δεν είπε λέξη.
-Τρεις γιορτές... μας κάνουν δώδεκα ρούβλια το μήνα... Ο Κόλιας ήταν άρρωστος τέσσερις μέρες και δεν του έκανες μάθημα... Μονάχα με τη Βαρβάρα ασχολήθηκες.... Τρεις μέρες είχες πονόδοντο και η γυναίκα μου σου είπε να αναπαυτείς μετά το φαγητό... Δώδεκα και εφτά δεκαεννιά. Αφαιρούμε, μας μένουν... Χμ! σαράντα ένα ρούβλια.... Σωστά;
Το αριστερό μάτι της Ιουλίας έγινε κατακόκκινο και νότισε. Άρχισε να τρέμει το σαγόνι της. Την έπιασε ένας νευρικός βήχας, έβαλε το μαντίλι στη μύτη της, μα δεν έβγαλε άχνα.
-Την παραμονή της πρωτοχρονιάς έσπασες ένα φλιτζάνι του τσαγιού με το πιατάκι του...
Βγάζουμε δύο ρούβλια... Το φλιτζάνι κάνει ακριβότερα γιατί είναι οικογενειακό κειμήλιο, μα δεν πειράζει...
Τόσο το χειρότερο! Προχωρούμε! Μια μέρα δεν πρόσεξες τον Κόλια, ανέβηκε ο μικρός στο δέντρο και έσκισε το σακάκι του... Βγάζουμε άλλα δέκα ρούβλια.... Άλλη μια μέρα που δεν πρόσεχες, έκλεψε μια καμαριέρα τα μποτάκια της Βαρβάρας. Πρέπει να ΄χεις τα μάτια σου τέσσερα, γι΄αυτό σε πληρώνουμε... Λοιπόν, βγάζουμε άλλα πέντε ρούβλια. Στις δέκα του Γενάρη σε δάνεισα δέκα ρούβλια...
-Όχι, δεν έγινε τέτοιο πράμα... μουρμούρισε η Ιουλία.
-Το΄χω σημειώσει!
-Καλά...
-Βγάζουμε είκοσι επτά ρούβλια, μας μένουν δεκατέσσερα...
Τα μάτια της Ιουλίας γέμισαν δάκρυα. Κόμποι ιδρώτα γυάλιζαν πάνω στη μύτη της. Κακόμοιρο κορίτσι!
-Μα εγώ μια φορά μονάχα δανείστηκα χρήματα. Μονάχα τρία ρούβλια, από την κυρία, μουρμούρισε η Ιουλία και η φωνή της έτρεμε... Αυτά είναι όλα όλα που δανείστηκα.
-Μπά; Και γω δεν τα είχα σημειώσει αυτά. Λοιπόν ,δεκατέσσερα έξω τρία, μας μένουν έντεκα. Πάρε τα χρηματά σου, αγαπητή μου! Τρία... τρία, τρία... ένα και ένα... Πάρ΄τα...
Και της έδωσα έντεκα ρούβλια. Τα πήρε με τρεμουλιαστά δάχτυλα και τα έβαλε στην τσέπη της.
-Ευχαριστώ, ψιθύρισε.
Πετάχτηκα ορθός και άρχισα να βηματίζω πέρα δώθε στο γραφείο με έπιασαν τα δαιμόνια μου.
-Και γιατί με ευχαριστείς;
-Για τα χρήματα.
-Μα, διάολε, εγώ σε έκλεψα, σε λήστεψα! Και μου λες κι ευχαριστώ;
-Οι άλλοι δεν μου έδιναν τίποτα!...
-Δε σου 'δίναν τίποτα . Φυσικά! Σου έκανα μια φάρσα για να σου γίνει σκληρό μάθημα. Πάρε τα ογδόντα σου ρούβλια! Τα είχα έτοιμα στο φάκελο! Μα γιατί δε φωνάζεις για το δίκιο σου; Γιατί στέκεσαι έτσι σαν χαζή; Μπορείς να ζήσεις σ 'αυτό τον κόσμο αν δεν πατήσεις λίγο πόδι, αν δεν δείξεις τα δόντια σου; Γιατί είσαι άβουλη;
Μουρμούρισε μερικά ευχαριστώ και βγήκε.
και βλέπω αυτό το ευχάριστο..-και πάνω που το έλεγα στη φίλη μου
-----
Τις προάλλες φώναξα στο γραφείο μου τη δεσποινίδα Ιουλία , τη δασκάλα των παιδιών. Έπρεπε να της δώσω το μισθό της.
-Κάθισε να κάνουμε το λογαριασμό, της είπα. Θα ΄χεις ανάγκη από χρήματα και συ ντρέπεσαι να ανοίξεις το στόμα σου... Λοιπόν... Συμφωνήσαμε για τριάντα ρούβλια το μήνα...
-Για σαράντα.
-Όχι, για τριάντα, το έχω σημειώσει. Εγώ πάντοτε τριάντα ρούβλια δίνω στις δασκάλες... Λοιπόν ,έχεις δύο μήνες εδώ...
-Δύο μήνες και πέντε μέρες...
-Δύο μήνες ακριβώς... Το ΄χω σημειώσει.... Λοιπόν, έχουμε εξήντα ρούβλια.
Πρέπει να βγάλουμε εννιά Κυριακές ... δε δουλεύετε τις Κυριακές. Πηγαίνετε περίπατο με τα παιδιά. Έπειτα έχουμε τρεις γιορτές....
Η Ιουλία έγινε κατακόκκινη και άρχισε να τσαλακώνει νευρικά την άκρη του φουστανιού της, μα δεν είπε λέξη.
-Τρεις γιορτές... μας κάνουν δώδεκα ρούβλια το μήνα... Ο Κόλιας ήταν άρρωστος τέσσερις μέρες και δεν του έκανες μάθημα... Μονάχα με τη Βαρβάρα ασχολήθηκες.... Τρεις μέρες είχες πονόδοντο και η γυναίκα μου σου είπε να αναπαυτείς μετά το φαγητό... Δώδεκα και εφτά δεκαεννιά. Αφαιρούμε, μας μένουν... Χμ! σαράντα ένα ρούβλια.... Σωστά;
Το αριστερό μάτι της Ιουλίας έγινε κατακόκκινο και νότισε. Άρχισε να τρέμει το σαγόνι της. Την έπιασε ένας νευρικός βήχας, έβαλε το μαντίλι στη μύτη της, μα δεν έβγαλε άχνα.
-Την παραμονή της πρωτοχρονιάς έσπασες ένα φλιτζάνι του τσαγιού με το πιατάκι του...
Βγάζουμε δύο ρούβλια... Το φλιτζάνι κάνει ακριβότερα γιατί είναι οικογενειακό κειμήλιο, μα δεν πειράζει...
Τόσο το χειρότερο! Προχωρούμε! Μια μέρα δεν πρόσεξες τον Κόλια, ανέβηκε ο μικρός στο δέντρο και έσκισε το σακάκι του... Βγάζουμε άλλα δέκα ρούβλια.... Άλλη μια μέρα που δεν πρόσεχες, έκλεψε μια καμαριέρα τα μποτάκια της Βαρβάρας. Πρέπει να ΄χεις τα μάτια σου τέσσερα, γι΄αυτό σε πληρώνουμε... Λοιπόν, βγάζουμε άλλα πέντε ρούβλια. Στις δέκα του Γενάρη σε δάνεισα δέκα ρούβλια...
-Όχι, δεν έγινε τέτοιο πράμα... μουρμούρισε η Ιουλία.
-Το΄χω σημειώσει!
-Καλά...
-Βγάζουμε είκοσι επτά ρούβλια, μας μένουν δεκατέσσερα...
Τα μάτια της Ιουλίας γέμισαν δάκρυα. Κόμποι ιδρώτα γυάλιζαν πάνω στη μύτη της. Κακόμοιρο κορίτσι!
-Μα εγώ μια φορά μονάχα δανείστηκα χρήματα. Μονάχα τρία ρούβλια, από την κυρία, μουρμούρισε η Ιουλία και η φωνή της έτρεμε... Αυτά είναι όλα όλα που δανείστηκα.
-Μπά; Και γω δεν τα είχα σημειώσει αυτά. Λοιπόν ,δεκατέσσερα έξω τρία, μας μένουν έντεκα. Πάρε τα χρηματά σου, αγαπητή μου! Τρία... τρία, τρία... ένα και ένα... Πάρ΄τα...
Και της έδωσα έντεκα ρούβλια. Τα πήρε με τρεμουλιαστά δάχτυλα και τα έβαλε στην τσέπη της.
-Ευχαριστώ, ψιθύρισε.
Πετάχτηκα ορθός και άρχισα να βηματίζω πέρα δώθε στο γραφείο με έπιασαν τα δαιμόνια μου.
-Και γιατί με ευχαριστείς;
-Για τα χρήματα.
-Μα, διάολε, εγώ σε έκλεψα, σε λήστεψα! Και μου λες κι ευχαριστώ;
-Οι άλλοι δεν μου έδιναν τίποτα!...
-Δε σου 'δίναν τίποτα . Φυσικά! Σου έκανα μια φάρσα για να σου γίνει σκληρό μάθημα. Πάρε τα ογδόντα σου ρούβλια! Τα είχα έτοιμα στο φάκελο! Μα γιατί δε φωνάζεις για το δίκιο σου; Γιατί στέκεσαι έτσι σαν χαζή; Μπορείς να ζήσεις σ 'αυτό τον κόσμο αν δεν πατήσεις λίγο πόδι, αν δεν δείξεις τα δόντια σου; Γιατί είσαι άβουλη;
Μουρμούρισε μερικά ευχαριστώ και βγήκε.
*Μαγειρεύω με κρασί. Μερικές φορές, βέβαια, το βάζω και στο φαγητό.
*Η πιθανότητα κάποιος να σε παρακολουθεί, είναι ευθέως ανάλογη με την ηλιθιότητα της πράξης σου.
*Η πιθανότητα κάποιος να σε παρακολουθεί, είναι ευθέως ανάλογη με την ηλιθιότητα της πράξης σου.
"with the lights out, it's less dangerous"...
..but I never said I like things safe.
-
o_apolytos
- Real Name: Πραγματικό Όνομα
Το ξυπνητήρι της ιστορίας χτύπησε μετά από 65 χρόνια από τις ένδοξες μέρες της αντίστασης κατά του βρωμερού δικτάτορα Φράνκο, ο οποίος πολιόρκησε την ίδια του τη χώρα. Και από τον απόηχο, όλοι οι αγουροξυπνημένοι του g του πιγκς, αγανακτισμένοι βρήκαν το νόημα της ζωής στη μεταμοντέρνα πίπα της πουέρτας δελ σολ.
Μακάρι να ξεκινήσει νοτιοευρωπαϊκή επανάστα και κάνω και τα μαλλιά μου ράστα.
Πότε θα το μάθετε; Η ιστορία προχωράει μόνο με ΒΙΑ (είτε σας αρέσει, είτε όχι).
Υ.Γ.: και κάτι παρόμοιο στο ίδιο ύφος του λέμον-τρι
[hide="Ο κ. Κ. μιλούσε για την κακή συνήθεια των ανθρώπων να καταπίνουν σιωπηρά την αδικία που τους κάνουν κι αφηγήθηκε τούτη την ιστορία:]Κάποιος περαστικός είδε ένα παιδί να κλαίει και το ρώτησε τι το βασάνιζε.
- Νά, είχα δυό γρόσια για να πάω στον κινηματογράφο μα ήρθε ένα αγόρι κι άρπαξε το ένα απ΄το χέρι μου, αποκρίθηκε το παιδί κι έδειξε ένα άλλο αγόρι που στεκόταν λίγο πιο πέρα.
- Καλά, και δεν φώναξες βοήθεια; ρώτησε ο άνθρωπος.
- Πώς, φώναξα, είπε το παιδί κι άρχισε τώρα να κλαίει λίγο πιο δυνατά.
- Και δε σ΄άκουσε κανένας; ξαναρώτησε τώρα ο άνθρωπος και χάιδεψε στοργικά το παιδί.
- Όχι, αποκρίθηκε εκείνο κλαίγοντας με αναφυλλητά.
- Δεν μπορείς να φωνάξεις πιό δυνατά; ρώτησε ο άνθρωπος.
- Όχι, αποκρίθηκε το παιδί που βλέποντας τον άνθρωπο να χαμογελάει είχε αρχίσει πάλι να ελπίζει.
- Τότε δώσε μου και τ΄άλλο, είπε ο άνθρωπος.
Πήρε και το τελευταίο γρόσι απο το χέρι του παιδιού και συνέχισε ξένοιαστος το δρόμο του."[/hide]
Μακάρι να ξεκινήσει νοτιοευρωπαϊκή επανάστα και κάνω και τα μαλλιά μου ράστα.
Πότε θα το μάθετε; Η ιστορία προχωράει μόνο με ΒΙΑ (είτε σας αρέσει, είτε όχι).
Υ.Γ.: και κάτι παρόμοιο στο ίδιο ύφος του λέμον-τρι
[hide="Ο κ. Κ. μιλούσε για την κακή συνήθεια των ανθρώπων να καταπίνουν σιωπηρά την αδικία που τους κάνουν κι αφηγήθηκε τούτη την ιστορία:]Κάποιος περαστικός είδε ένα παιδί να κλαίει και το ρώτησε τι το βασάνιζε.
- Νά, είχα δυό γρόσια για να πάω στον κινηματογράφο μα ήρθε ένα αγόρι κι άρπαξε το ένα απ΄το χέρι μου, αποκρίθηκε το παιδί κι έδειξε ένα άλλο αγόρι που στεκόταν λίγο πιο πέρα.
- Καλά, και δεν φώναξες βοήθεια; ρώτησε ο άνθρωπος.
- Πώς, φώναξα, είπε το παιδί κι άρχισε τώρα να κλαίει λίγο πιο δυνατά.
- Και δε σ΄άκουσε κανένας; ξαναρώτησε τώρα ο άνθρωπος και χάιδεψε στοργικά το παιδί.
- Όχι, αποκρίθηκε εκείνο κλαίγοντας με αναφυλλητά.
- Δεν μπορείς να φωνάξεις πιό δυνατά; ρώτησε ο άνθρωπος.
- Όχι, αποκρίθηκε το παιδί που βλέποντας τον άνθρωπο να χαμογελάει είχε αρχίσει πάλι να ελπίζει.
- Τότε δώσε μου και τ΄άλλο, είπε ο άνθρωπος.
Πήρε και το τελευταίο γρόσι απο το χέρι του παιδιού και συνέχισε ξένοιαστος το δρόμο του."[/hide]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος o_apolytos την Τετ Μάιος 25, 2011 4:10 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ας εξηγήσει κάποιος, γιατί δεν καταλαβάινω.
Οι Ισπανοί που κατοικοεδρεύουν στις πλατείες, τι ακριβώς ζητάνε? Μπορεί κάποιος από δω να εξηγήσει?
Μήπως ενάν διαφανή και ανθρώπινο καπιταλισμό? Να επιστρέψει η ζωή τους στο 2006-7 όπου στην Ισπανία δεν κουνιούνταν φύλλο και είχα τα σουπερ-ντουπερ εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, άξια προς μίμηση για όλη την Ευρώπη?
Η λέξη απέργια (και δη πανεθνική) δεν υπάρχει στα ισπανικά?
Μήπως η εν λόγω διαμαρτυρία είναι "κούφια" ένα ξέσπασμα, μια εκτόνωση, εύκολα διαχερίσιμη από την αστική τάξη? Το οτι την καταννοεί ο Θαπατέρο και οτι η αστυνομί δεν δρα, δεν σημαίνει τπτ για μερικούς. Θυμίζω οτι η ανεργία στην Ισπανία είναι 20% από το 2009 και μόλις σήμερα το θυμήθηκαν.
Άσχετο, ο θεσμός της βασιλείας στην Ισπανία υπάρχει ακόμα?
Οι Ισπανοί που κατοικοεδρεύουν στις πλατείες, τι ακριβώς ζητάνε? Μπορεί κάποιος από δω να εξηγήσει?
Μήπως ενάν διαφανή και ανθρώπινο καπιταλισμό? Να επιστρέψει η ζωή τους στο 2006-7 όπου στην Ισπανία δεν κουνιούνταν φύλλο και είχα τα σουπερ-ντουπερ εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, άξια προς μίμηση για όλη την Ευρώπη?
Η λέξη απέργια (και δη πανεθνική) δεν υπάρχει στα ισπανικά?
Μήπως η εν λόγω διαμαρτυρία είναι "κούφια" ένα ξέσπασμα, μια εκτόνωση, εύκολα διαχερίσιμη από την αστική τάξη? Το οτι την καταννοεί ο Θαπατέρο και οτι η αστυνομί δεν δρα, δεν σημαίνει τπτ για μερικούς. Θυμίζω οτι η ανεργία στην Ισπανία είναι 20% από το 2009 και μόλις σήμερα το θυμήθηκαν.
Άσχετο, ο θεσμός της βασιλείας στην Ισπανία υπάρχει ακόμα?
- chArAls
- Real Name: Χαρης
Ε αμ μπραβο το ειπες.Κατσε να δουμε.Δεν εχουμε δει λοιπον.Ειδαμε και με τα αλλα μεσα.snodrion έγραψε:κάτσε να δούμε τι θα καταφέρουν με το να κάθονται και θα δούμε πόσο επιτυχημένο είναι και αυτό. Εγω δεν λέω όχι να κάτσουμε και κάτω, αλλά τόσο καιρό περπατάμε και δεν πετυχαίνουμε τίποτα, θα πετύχουμε με το να καθόμαστε...
Ε τωρα σορυ,αλλα κανεις καποια πλακα?snodrion έγραψε:ρε λουνατικ χαλάρωσε λίγο...αν δεν σου αρέσουν πως γίνονται οι φοιτιτικές πορείες γιατί δεν σε έχω δει μία φορά να διαμαρτύρεσε στο σύλλογο και στο συντονιστικο
Με τη γνωστη επιτυχια.Η οποια ηταν οτι καταφεραμε να <<insert επιτυχια>>papagalakos έγραψε:Το Δεκέμβρη του '08 στην Ισπανία κρατούσαν πλακάτ που γράφαν "να γίνει της Αθήνας".
Ήταν μια εποχή κλειστών σχολών, αποκλεισμένων δρόμων και γενικευμένης εξέγερσης
Για να κανΟΥΜΕ πρεπει να ειμαστε συνολο.Ειμαστε?papagalakos έγραψε:Όσο για τους υπόλοιπους. Τί θα γίνει παιδιά; Θα κάνουμε τίποτα; Ή θα συνεχίσουμε να λέμε στα φόρα ότι ο κόσμος δεν ξεσηκώνεται;
Το να αναγνωρισεις το προβλημα σου λενε ειναι το πρωτο βημα.Τωρα που το εκανες παμε και παρακατω.papagalakos έγραψε:Τα μυαλά κάποιων δεν θα ξεκολλήσουν ποτέ
Ποτε!Η βια δεν ειναι μονοδρομος.Ειναι ενα μεσο που εχουμε.Το χειροτερο.Η ευκολη λυση αυτου που δεν θελει να προσπαθησει περισσοτερο και ξυπναει πριν τον γκρεμο και λεει χμμμμ κατι πρεπει να κανω.o_apolytos έγραψε:Πότε θα το μάθετε; Η ιστορία προχωράει μόνο με ΒΙΑ (είτε σας αρέσει, είτε όχι).
Η σκετη αλογοουρα ειναι ιδεολογικα πιο πρεπουσα...o_apolytos έγραψε:Μακάρι να ξεκινήσει νοτιοευρωπαϊκή επανάστα και κάνω και τα μαλλιά μου ράστα
Σε αντιθεση με τον Σταλιν/Μαο κτλ κτλ...Και σορυ 75 δεν ειναι?o_apolytos έγραψε:Το ξυπνητήρι της ιστορίας χτύπησε μετά από 65 χρόνια από τις ένδοξες μέρες της αντίστασης κατά του βρωμερού δικτάτορα Φράνκο, ο οποίος πολιόρκησε την ίδια του τη χώρα
Επειδη το ακουω στχνα για μερικες χωρες αυτο.1)Αμα θελουν τον διωχνουν.2)Αυτου του τυπου βασιλιαδες ειναι απλα ενθημια των εποχων που αυτες οι χωρες ηταν παγκοσμιες αυτοκρατοριες.3)Στη σοβιετικη ενωση την εποχη που το πολιτμπουρο ειχε φτασει μεσο ορο 120 χρονια σε ηλικια,κυκλοφορουσε ενα αστειο.rontrigez έγραψε:Άσχετο, ο θεσμός της βασιλείας στην Ισπανία υπάρχει ακόμα?
Στην εποχη του τσαρου η εξουσια πηγαινε απο πατερα σε γιο.Στον κομμουνισμο παει απο παππου σε παππου.
Οι αναρχικοι που καταστρεφουν τις πλατειες(και μαγαζια κτλ) τι ακριβως ζητανε?rontrigez έγραψε:Οι Ισπανοί που κατοικοεδρεύουν στις πλατείες, τι ακριβώς ζητάνε? Μπορεί κάποιος από δω να εξηγήσει?

- fakiris
- Real Name: Pedro Almodovar
Ερώτηση: Γιατί ο κόσμος δεν ξεσηκώνεται?
Απάντηση: Διότι φωνές σαν του γέρου με την ντουντούκα συνεχίζουν ακόμα και στις μέρες του μνημονίου να αποτελούν γραφικότητες για τους περαστικούς...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cWdFcEyb6mQ[/youtube]
Απάντηση: Διότι φωνές σαν του γέρου με την ντουντούκα συνεχίζουν ακόμα και στις μέρες του μνημονίου να αποτελούν γραφικότητες για τους περαστικούς...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cWdFcEyb6mQ[/youtube]
- lemon-tree
- Real Name: *changes.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=276864rontrigez έγραψε:Οι Ισπανοί που κατοικοεδρεύουν στις πλατείες, τι ακριβώς ζητάνε? Μπορεί κάποιος από δω να εξηγήσει?
http://seisaxthia.blogspot.com/2011/05/ ... _3862.html
εγώ πάντως αυτό που θα έλεγα είναι, να το δοκιμάσουμε κι αυτό. δεν ξέρουμε αν θα πετύχουμε κάτι, δεν ξέρουμε όμως ούτε και αλλιώς.
το άλλο όμως το έχουμε δοκιμάσει..και στη χειρότερη, όπως λένε, "από 2 λάθη, προτιμώ αυτό που δεν έχω ξανακάνει"
*Μαγειρεύω με κρασί. Μερικές φορές, βέβαια, το βάζω και στο φαγητό.
"with the lights out, it's less dangerous"...