Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα
-
papagalakos
Re: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα
Όποιος δε θέλει να καταλάβει τη διαφορά του "ελληνικού ανεξάρτητου" από το "ελληνικό ανεξάρτητο δεξιό συντηρητικό" μπορεί να πει διάφορα.
Τον εθνικό ύμνο τον λέγαν και το '73 στο Πολυτεχνείο και σήμερα στον Άγιο Παντελεήμονα.
Το "δεν θέλω κόμματα" από μόνο του δεν λέει τίποτα. Στη συνέχεια το "δεν θέλω κόμματα" είναι προβληματικό αφού δεν μπορεί να οργανώσει το αυθόρμητο, αλλά και ψευδές, αφού μια είδους οργάνωση όπως σας είπα επιδιώκεται.
Και δηλώσεις του τύπου "δεν θέλουμε ΚΚΕ" ή "δεν θέλουμε εξτρεμιστές" ή ακόμα περισσότερο "δεν θέλουμε κομμουνιστές", έτσι γενικά κι αόριστα μόνο από γραφείο τύπου μπορούν να βγούν.
Και μην ακούω θεωρίες για ενδοκοινοβουλευτικά καικουραφέξαλα.
Ναι, όποιος συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία, όπως και όποιος συμμετέχει σε εκτονωτικές συγκεντρώσεις είναι ενσωματωμένος. Η κοινωνία θα αλλάξει μόνο από τον ένοπλο επαναστατημένο λαό. Σ' εμένα τα λες;
Εδώ όμως μιλάμε για κόσμο που λέει λέει και κάνει ό,τι μπορεί για να μην κάνει αυτά που λέει.
Αν λέμε "οι πολιτικοί στο Γουδί οι πολίτες στη βουλή" να το εννοούμε τώρα. Όχι αν πάνε κάποιοι να μπούνε στη βουλή να τους κράζουμε σαν μπάχαλους.
Παράδειγμα.
Οπότε δε μιλάμε για προοθημένες μάζες που έχουνε ξεπεράσει το πουλημένο ή αντεπαναστατικό ΚΚΕ (που θα έπρεπε να κάνει πολλά αλλά δεν τα κάνει), αλλά για ένα συνοθήλευμα ανθρώπων που τα έχουν βάλει με όλα τα κόμματα, με τα κόμματα ως κόμματα, όπως τους έχει υποδείξει η τηλεώραση.
Ποιός δε βλέπει ότι όλα τα κανάλια σπρώχνουν την απαξίωση όλων των κομμάτων, και επιμένω στο όλων. Άστους σου λέει να μαζεύονται και να νομίζουν ότι κάτι κάνουν. Επικίνδυνοι δεν είναι. Και γι' αυτό και στην Ισπανία έχει αρχίσει να σπάει αυτό.
Και επιμένω στην αντιστοιχία με τις σχολές όπου οι "όχι σε παρατάξεις και αφίσες" είναι οι πιο ανύπαρκτοι, αυτοί που δεν πατάνε σε συμμετοχική διαδικασία, που το μόνο που θέλουν είναι ανοιχτή σχολή και κράζουν μόνο μέσα απ' το φόρουμ.
Και που θα κινητοποιούντουσαν μόνο αν τους την έλεγε η Σορβόνη. Ή το πανεπιστήμιο της Ισπανίας.
Δεν αρκεί να αγανακτείς. Πρέπει και να εξεγείρεσαι.
Αυτό που πρέπει να γίνει στο Σύνταγμα δεν είναι να το φτύσουμε. Είναι να πάμε και να του δώσουμε κατεύθυνση.
Τον πασοκονεοδημοκράτη που είναι εκεί να τον πείσουμε να μη γυρίσει σπίτι του μόλις του πετάξουν ένα ψίχουλο. Γιατί κάτι τέτοιο θα κάνουν.
Και καλώ σε αυτό και κατακρίνω γι' αυτό το ΚΚΕ. Και όλη την αριστερά.
Ό,τι γίνεται, ό,τι κινείται καλό είναι. Η ησυχία πειράζει. Αρκεί να μας ανησυχήσει κι εμάς.
Edit: ο κόσμος καίγεται και ο admin χτενίζεται...
Τον εθνικό ύμνο τον λέγαν και το '73 στο Πολυτεχνείο και σήμερα στον Άγιο Παντελεήμονα.
Το "δεν θέλω κόμματα" από μόνο του δεν λέει τίποτα. Στη συνέχεια το "δεν θέλω κόμματα" είναι προβληματικό αφού δεν μπορεί να οργανώσει το αυθόρμητο, αλλά και ψευδές, αφού μια είδους οργάνωση όπως σας είπα επιδιώκεται.
Και δηλώσεις του τύπου "δεν θέλουμε ΚΚΕ" ή "δεν θέλουμε εξτρεμιστές" ή ακόμα περισσότερο "δεν θέλουμε κομμουνιστές", έτσι γενικά κι αόριστα μόνο από γραφείο τύπου μπορούν να βγούν.
Και μην ακούω θεωρίες για ενδοκοινοβουλευτικά καικουραφέξαλα.
Ναι, όποιος συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία, όπως και όποιος συμμετέχει σε εκτονωτικές συγκεντρώσεις είναι ενσωματωμένος. Η κοινωνία θα αλλάξει μόνο από τον ένοπλο επαναστατημένο λαό. Σ' εμένα τα λες;
Εδώ όμως μιλάμε για κόσμο που λέει λέει και κάνει ό,τι μπορεί για να μην κάνει αυτά που λέει.
Αν λέμε "οι πολιτικοί στο Γουδί οι πολίτες στη βουλή" να το εννοούμε τώρα. Όχι αν πάνε κάποιοι να μπούνε στη βουλή να τους κράζουμε σαν μπάχαλους.
Παράδειγμα.
Οπότε δε μιλάμε για προοθημένες μάζες που έχουνε ξεπεράσει το πουλημένο ή αντεπαναστατικό ΚΚΕ (που θα έπρεπε να κάνει πολλά αλλά δεν τα κάνει), αλλά για ένα συνοθήλευμα ανθρώπων που τα έχουν βάλει με όλα τα κόμματα, με τα κόμματα ως κόμματα, όπως τους έχει υποδείξει η τηλεώραση.
Ποιός δε βλέπει ότι όλα τα κανάλια σπρώχνουν την απαξίωση όλων των κομμάτων, και επιμένω στο όλων. Άστους σου λέει να μαζεύονται και να νομίζουν ότι κάτι κάνουν. Επικίνδυνοι δεν είναι. Και γι' αυτό και στην Ισπανία έχει αρχίσει να σπάει αυτό.
Και επιμένω στην αντιστοιχία με τις σχολές όπου οι "όχι σε παρατάξεις και αφίσες" είναι οι πιο ανύπαρκτοι, αυτοί που δεν πατάνε σε συμμετοχική διαδικασία, που το μόνο που θέλουν είναι ανοιχτή σχολή και κράζουν μόνο μέσα απ' το φόρουμ.
Και που θα κινητοποιούντουσαν μόνο αν τους την έλεγε η Σορβόνη. Ή το πανεπιστήμιο της Ισπανίας.
Δεν αρκεί να αγανακτείς. Πρέπει και να εξεγείρεσαι.
Αυτό που πρέπει να γίνει στο Σύνταγμα δεν είναι να το φτύσουμε. Είναι να πάμε και να του δώσουμε κατεύθυνση.
Τον πασοκονεοδημοκράτη που είναι εκεί να τον πείσουμε να μη γυρίσει σπίτι του μόλις του πετάξουν ένα ψίχουλο. Γιατί κάτι τέτοιο θα κάνουν.
Ό,τι γίνεται, ό,τι κινείται καλό είναι. Η ησυχία πειράζει. Αρκεί να μας ανησυχήσει κι εμάς.
Edit: ο κόσμος καίγεται και ο admin χτενίζεται...
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
- Facebook ID: 0
Off Topic
[quote="Gus"]Οτι γραφω απευθυνεται αποκλειστικα και μονο σε οποιον νομιζει οτι προσβαλλεται απο τα γραφομενα[/quote]
Οκ είναι μία οπτική και το πρόβλημά του όποιου προσβάλλεται. Όμως γιατί είχα την εντύπωση ότι, από αυτά που γράφεις στο forum, ήσουν αντίθετος με αυτή; Η καπιταλιστική λογική δεν λέει ότι έχει τα χρήματα ο πιο δυνατός και πρόβλημά τους των υπολοίπων;
Οκ είναι μία οπτική και το πρόβλημά του όποιου προσβάλλεται. Όμως γιατί είχα την εντύπωση ότι, από αυτά που γράφεις στο forum, ήσουν αντίθετος με αυτή; Η καπιταλιστική λογική δεν λέει ότι έχει τα χρήματα ο πιο δυνατός και πρόβλημά τους των υπολοίπων;
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
- Gus
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
Δεν σε πιανωHengeo έγραψε:Off TopicΟκ είναι μία οπτική και το πρόβλημά του όποιου προσβάλλεται. Όμως γιατί είχα την εντύπωση ότι, από αυτά που γράφεις στο forum, ήσουν αντίθετος με αυτή; Η καπιταλιστική λογική δεν λέει ότι έχει τα χρήματα ο πιο δυνατός και πρόβλημά τους των υπολοίπων;Gus έγραψε:Οτι γραφω απευθυνεται αποκλειστικα και μονο σε οποιον νομιζει οτι προσβαλλεται απο τα γραφομενα
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
Off Topic
[quote="Gus"][quote="Hengeo"][quote="Gus"]Οτι γραφω απευθυνεται αποκλειστικα και μονο σε οποιον νομιζει οτι προσβαλλεται απο τα γραφομενα[/quote]
Οκ είναι μία οπτική και το πρόβλημά του όποιου προσβάλλεται. Όμως γιατί είχα την εντύπωση ότι, από αυτά που γράφεις στο forum, ήσουν αντίθετος με αυτή; Η καπιταλιστική λογική δεν λέει ότι έχει τα χρήματα ο πιο δυνατός και πρόβλημά τους των υπολοίπων;[/quote]
Δεν σε πιανω[/quote]
Όταν λες ότι ό,τι γράφεις απευθύνεται σε όποιον προσβάλλεται, εγώ καταλαβαίνω ότι εννοείς πως εγώ είμαι πιο έξυπνος-δυνατός, οπότε αν κάποιος δεν καταλαβαίνει αυτά που γράφω ή προσβάλλεται τότε απλώς δεν είναι αρκετά έξυπνος-δυνατός ώστε να κατέχει την αλήθεια που κατέχω εγώ, δηλαδή θα πρέπει να κάτσει να καταλάβει αυτά που γράφω, άρα σε αυτόν απευθύνονται πιο πολύ. Με αυτό το σκεπτικό έγραψα αυτό που έγραψα.
Οκ είναι μία οπτική και το πρόβλημά του όποιου προσβάλλεται. Όμως γιατί είχα την εντύπωση ότι, από αυτά που γράφεις στο forum, ήσουν αντίθετος με αυτή; Η καπιταλιστική λογική δεν λέει ότι έχει τα χρήματα ο πιο δυνατός και πρόβλημά τους των υπολοίπων;[/quote]
Δεν σε πιανω[/quote]
Όταν λες ότι ό,τι γράφεις απευθύνεται σε όποιον προσβάλλεται, εγώ καταλαβαίνω ότι εννοείς πως εγώ είμαι πιο έξυπνος-δυνατός, οπότε αν κάποιος δεν καταλαβαίνει αυτά που γράφω ή προσβάλλεται τότε απλώς δεν είναι αρκετά έξυπνος-δυνατός ώστε να κατέχει την αλήθεια που κατέχω εγώ, δηλαδή θα πρέπει να κάτσει να καταλάβει αυτά που γράφω, άρα σε αυτόν απευθύνονται πιο πολύ. Με αυτό το σκεπτικό έγραψα αυτό που έγραψα.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
- Gus
Hengeo έγραψε:Off TopicΌταν λες ότι ό,τι γράφεις απευθύνεται σε όποιον προσβάλλεται, εγώ καταλαβαίνω ότι εννοείς πως εγώ είμαι πιο έξυπνος-δυνατός, οπότε αν κάποιος δεν καταλαβαίνει αυτά που γράφω ή προσβάλλεται τότε απλώς δεν είναι αρκετά έξυπνος-δυνατός ώστε να κατέχει την αλήθεια που κατέχω εγώ, δηλαδή θα πρέπει να κάτσει να καταλάβει αυτά που γράφω, άρα σε αυτόν απευθύνονται πιο πολύ. Με αυτό το σκεπτικό έγραψα αυτό που έγραψα.
Off Topic
Οχι αυτο που εννοουσα ειναι πως οποιος βρισκει τον εαυτο του να μετραει αγανακτισμενους και να τους θεωρει κατι σοβαρο ενω παραμενουν αγανακτισμενοι και απολιτικοι (και οχι ακομματιστοι) τοτε μαλλον προσβαλλεται απο τα λογια μου και καλα κανει.
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
-
palasso
- Real Name: Vassilis
Για να σου σβήνει κάτι κάποιος σημαίνει ότι έχεις παραβεί τους κανόνες του forum... Μην το κάνεις αυτό...chArAls έγραψε:@ palasso
Πρωτα μου τα σβηνετε και μετα τα επαναφερετε?What da fuck is dat?
Για να postαρα πάλι κάτι σημαίνει το συγκεκριμένο απόσπασμα δεν παραβίαζε κανόνες οπότε αν σέβεσαι τις θέσεις σου μην τις καις με trolling (μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά)
Ναι δεν θα διαφωνήσω ότι οι μεν ήταν κυβέρνηση και οι δε αντιπολίτευση οπότε φέρουν διαφορετικές ευθύνες. Ωστόσο απλώς εξέφρασα μία θέση που έτυχε να διαβάσω και είπα να την προσθέσω εδώ για σχολιασμό καθώς μπορεί να έχει ενδιαφέρον...papagalakos έγραψε:Ερώτηση, επειδή είμαι και χαζούλης.
Πως ακριβώς όλα αυτά είναι τα ίδια, και κατ' επέκταση χάλια;palasso έγραψε:ΠΑΣΟΚ/ΚΚΕ/ΝΔ/ΛΑΟΣ/ΣΥΡΙΖΑ και ολοι οι αλλοι ειναι τα ιδια χάλια!
Οι μεν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι αυτοί που από πατέρα σε γιο και ενίοτε ανιψιό κυβερνάνε τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια και που είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση.
Άμα θες βάλε κοντά και το ΛΑΟΣ που απαρτίζεται είτε από διαγραμμένα είτε από αποχωρήσαντα μέλη της ΝΔ.
Τώρα στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ τι κοινό βρίσκεις δεν μπορώ να καταλάβω...
Λες και αποφάσισαν ποτέ για κάτι...
Όσον αφορά το ΚΚΕ όντως αντιπολίτευση ήτανε και είναι αλλά όπου είναι κυβέρνηση (στις επιχειρήσεις του) υπάρχει μία φήμη ότι είναι ο καλύτερος καπιτάλας.... Δεν βλέπω να συμβαδίζει αυτό τόσο με την ιδεολογία του... Άλλο πράξη κι άλλο θεωρία? Όπως λέμε δλδ ΠΑνελλήνιο ΣΟσιαλιστικό Κίνημα?
palasso έγραψε:nick7913 έγραψε:Off TopicΛοιπόν μ'αυτό το βίντεο στο youtube έχει γίνει μεγάλη κομπίνα. Όσες φορές και να μπεις τα views παραμένουν 362 και απ'ότι φαίνεται τα σχόλια των χρηστών σιγά σιγά εξαφανίζονται. Ωραία πολιτική ακολουθεί το facebook...
Off Topic
Να κάνω μία διόρθωση, το youtube ανήκει στην Google οπότε η "παραποίηση" αυτών των στοιχείων γίνεται από την Google, όχι το facebook... Αν και παρατηρήθηκε εντόνως τον περασμένο καιρό η παραποίηση στοιχείων σε facebook και twitter, είναι η πρώτη φορά που παρατηρώ τέτοιο πράγμα και για το youtube (Google). Προτείνω να κάνουμε όλοι Like το video και να γίνουν τα likes περισσότερα από τα views
Νομίζω τα δέχεται τα likes καθώς το δέχτηκε το δικό μου
- Ektellion
- Real Name: Αθ.
Έκτωρα εγώ πετάω την λέξη κόμματα για να γλιτώσω από ένα κάρο βρομιές που έχει μαζέψει -όπως και σύ αναγνωρίζεις, μα μου την φέρνεις πίσω για την μία, ουσιαστική της μεν ιδιότητα, αλλά δυστυχώς όχι, για την ώρα, επικρατούσα στα υποσυνείδητα "λεξικά" του κόσμου - της οργάνωσης. Αυτό που θες όμως είναι να παρακινήσεις τον κόσμο. Επομένως ένα μεγάλο "ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ" έχει μεγάλη αξία, για την ώρα έστω. Και οργανώσου μαζικά βάση αυτού - θα έχεις το θεμιτό αποτέλεσμα για το μη κομματικό κόμμα σου
(Έχουν αμαυρωθεί άλλες κ άλλες λέξεις άλλωστε.. δεν χρειάζεστε να κολλάμε σε αυτές μιας κ αποτελούν το μέσον - κ από παράδοξα.. άλλο τίποτα).
Αριστερή, δεξιοί... "ελληνικού ανεξάρτητου", "ελληνικό ανεξάρτητο δεξιό συντηρητικό"... τι σημασία έχει. Φέρε τις ιδιότητες που θές μπροστά και φτάνει, γιατί να βάλεις ταμπέλα, σ'αυτές εστίασε. Σε καλό μόνο θα σου βγεί, γιατί αυτές θέλεις να επικρατήσουν έτσι κ αλλιώς.
Δεν χωράει σε λέξεις η ανθρώπινη υπόσταση στο κάτω κάτω. Πόσο μάλλον αν συνυπολογίσει κανείς το χρονικά μεταβαλλόμενο αυτής..
Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να εκφραστώ απο εδώ πέρα απο αυτό: Στον Βάλτο σε ρίξανε, μη βάζεις το κεφάλι στην λάσπη από απελπισία αλλά πάλεψε μέσα σ'αυτήν.. θα λασπωθείς ναι, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βγείς.
Αριστερή, δεξιοί... "ελληνικού ανεξάρτητου", "ελληνικό ανεξάρτητο δεξιό συντηρητικό"... τι σημασία έχει. Φέρε τις ιδιότητες που θές μπροστά και φτάνει, γιατί να βάλεις ταμπέλα, σ'αυτές εστίασε. Σε καλό μόνο θα σου βγεί, γιατί αυτές θέλεις να επικρατήσουν έτσι κ αλλιώς.
Δεν χωράει σε λέξεις η ανθρώπινη υπόσταση στο κάτω κάτω. Πόσο μάλλον αν συνυπολογίσει κανείς το χρονικά μεταβαλλόμενο αυτής..
Off Topic
Εκνευρίζομαι με τα θεωρήματα/φαινόμενα που φέρουν τα ονόματα αυτών που τα διατύπωσαν/ανακάλυψαν, αντί για κάτι αντιπροσωπευτικό ως προς το περιεχόμενο τους. Ανούσια ανθρώπινη ματαιοδοξία, κατάρα..
+1, εκτός απ το κατακρίνω - είμαι κατά της κατάκρισης γενικά, κ όλα παίζουν τον ρόλο τους πιστεύω, ακόμα κ αυτά στα οποία διαφωνώ.Δεν αρκεί να αγανακτείς. Πρέπει και να εξεγείρεσαι.
Off Topic
Αν το φιλοσοφήσει κανείς θα μπορούσε να πει πως όλες οι προτάσεις που έχουν ακουστεί ποτέ από ανθρώπους άλλωστε είναι λάθος (και ορθές συνάμα, γιατί εξαρτόνται απ το εύρος των δεδομένων στα οποία στιρήχθηκαν). Πάντως οποιαδήποτε πρόταση πέρα απ το "τώρα μιλάω" είναι ψευδής - και για αυτήν ακόμα παίζει θέμα αντίληψης.
- netrina
- Real Name: Φωτεινή
Μιας και ειχα αυπνιες εκανα το λαθος να διαβασω απο την αρχη μεχρι τελους αυτο το τοπικ.. και ΝΑΙ ενιωσα λες και ημουν σε αλλη μια γενικη συνελευση της σχολης.. οπου ο καθενας εκτος απο τον Ektellion (δεν το ξερω το παιδι, απλα συμφωνω με τον τροπο σκεψης του) χρησιμοποιει ειτε το "αριστερο" ειτε το "δεξιο" μερος του εγκεφαλου του.
Αυτο που εχω να πω ειναι οτι ο καθενας εν μερη εχει δικιο. αλλα επειδη ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ πρεπει να ξεφυγουμε απο τις ιδεολογιες και να δουμε πως θα μπορεσουμε να φτασουμε στον κοινο μας στοχο. ακουγεται ουτοπικο και ρομαντικο, το ξερω. ειναι δυσκολο να σκεφτομαστε με απλο τροπο. ειναι δυσκολο να αφησουμε στην ακρη τον εγωισμο μας και να "καταδεχτουμε" να αγωνιστουμε παρεα με καποιον που ειναι τοσο διαφορετικος απο εμας στις ιδεολογιες (αλλα κατα ενα περιεργο τροπο θελει εξισου πραγματικη παιδεια, δικαιωμα στην εργασια κτλ..)
Για καποιο λογο η φραση "εξω τα κομματα" εχει κρατησει στα σπιτια τους τους αριστερους που ειναι οι κατεξοχην επαναστατικοι και θα επρεπε να αδραξουν την ευκαιρια για να ειναι κι εκεινοι στο δρομο. σημασια εχει για μενα το πως θα μπορεσει η κοινωνια μας να βελτιωθει μεσα απο αυτη την κινηση. δεν θεωρω καλο το να εκτονωνονται απλα με συνθηματακια και υβριστικες εκφρασεις, ουτε να λενε πανω στον "θυμο" τους να καει η βουλη. να κανουμε τη βουλη να δουλεψει σωστα πρεπει...
κανεις δεν ξερει τις διαστασεις που θα παρει αυτη η αντιδραση. ελπιζω να μην ειναι απλα μια φουσκα αλλα το εναυσμα για κατι διαφορετικο δυνατο, επαναστατικο και αποτελεσματικο!
ΥΓ. θα ηθελα να σημειωσω οτι δεν εχω καμια ιδιαιτερη προτιμηση σε χρωματα (εκτος εαν προκειται για τον ρουχισμο μου
)
Αυτο που εχω να πω ειναι οτι ο καθενας εν μερη εχει δικιο. αλλα επειδη ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ πρεπει να ξεφυγουμε απο τις ιδεολογιες και να δουμε πως θα μπορεσουμε να φτασουμε στον κοινο μας στοχο. ακουγεται ουτοπικο και ρομαντικο, το ξερω. ειναι δυσκολο να σκεφτομαστε με απλο τροπο. ειναι δυσκολο να αφησουμε στην ακρη τον εγωισμο μας και να "καταδεχτουμε" να αγωνιστουμε παρεα με καποιον που ειναι τοσο διαφορετικος απο εμας στις ιδεολογιες (αλλα κατα ενα περιεργο τροπο θελει εξισου πραγματικη παιδεια, δικαιωμα στην εργασια κτλ..)
Για καποιο λογο η φραση "εξω τα κομματα" εχει κρατησει στα σπιτια τους τους αριστερους που ειναι οι κατεξοχην επαναστατικοι και θα επρεπε να αδραξουν την ευκαιρια για να ειναι κι εκεινοι στο δρομο. σημασια εχει για μενα το πως θα μπορεσει η κοινωνια μας να βελτιωθει μεσα απο αυτη την κινηση. δεν θεωρω καλο το να εκτονωνονται απλα με συνθηματακια και υβριστικες εκφρασεις, ουτε να λενε πανω στον "θυμο" τους να καει η βουλη. να κανουμε τη βουλη να δουλεψει σωστα πρεπει...
κανεις δεν ξερει τις διαστασεις που θα παρει αυτη η αντιδραση. ελπιζω να μην ειναι απλα μια φουσκα αλλα το εναυσμα για κατι διαφορετικο δυνατο, επαναστατικο και αποτελεσματικο!
ΥΓ. θα ηθελα να σημειωσω οτι δεν εχω καμια ιδιαιτερη προτιμηση σε χρωματα (εκτος εαν προκειται για τον ρουχισμο μου
- Cyberscout
- Real Name: ΔΓ/ΔΑ
- Επικοινωνία:
Φωτορεπορτάζ [ Τετάρτη 25/5 ] [ Παρασκευή 27/5 ]
- Casus_Belli
- Real Name: Paul
Η πιο παραδοσιακή μέθοδος πολιτικής προπαγάνδας είναι το καπέλωμα του συνόλου απο ένα υπο-σύνολό του. Καλά κάνει ο κόσμος και δεν δείχνει καμιά ανοχή.papagalakos έγραψε:Αλλά αν κατέβαινε με σημαία του ΚΚΕ ποιό θα ήταν το πρόβλημα; Τί είδους "ανεξαρτησία" είναι αυτή που αποκλείει όλους τους υπόλοιπους;
- fakiris
- Real Name: Pedro Almodovar
@gus:
Όντως, μου την είπες χοντρά φιλαράκι...
@netrina:
Συμφωνώ γενικά. Το στοίχημα είναι να αφήσουμε τις κοινωνικές διεργασίες να εξελιχθούν έτσι αυθόρμητα όπως ξεκινήσανε. Πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε σαν κοινωνία να βαδίζουμε μόνοι μας και όχι με την περπατούρα της αριστεράς ή των ξεπουλημένων συνδικαλιστών. Για να το πώ και διαφορετικά αποτυπώνεται στην πράξη η ανάγκη να μπεί ένα φρένο σε αυτή τη come or stay away, blackbox λογική διεκδίκησης αιτημάτων που έχει επιβάλλει η κομματοκρατία. Με αυτή τη ρότα φτάσαμε σήμερα εδώ και ο κόσμος δεν ξεχνάει.
Η ένστασή εδώ είναι ότι οι δυνάμεις τις αριστεράς σε πηγαδάκια προεξοφλούν την αποτυχία αυτής της κίνησης. Η αυτοπεποίθηση ανακτάται μέσα απο την ομόνοια και την συμμετοχή σε κάτι νέο. Πολλοί θέλουνε να λένε ότι αυτή η κίνηση είναι απολιτικ, επειδή δεν χρησιμοποιεί το glossary ή τα τελετουργικά κάποιας παραδοσιακής αριστερής ή δεξιάς δύναμης. Η αλήθεια όμως είναι ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι βαθιά πολιτική και δείχνει ότι οι πολίτες αυτού του τόπου έχουν ξυπνήσει και είναι εδώ για να εκφράσουν με τρόπο πολιτικό την δυσαρέσκεια τους.
Τελευταία, θα ήθελα να σχολιάσω τον ισχυρισμό σου οτι "θέλουμε όλοι το ίδιο πράγμα". Δεν είναι και τόσο έτσι. Απόδειξη: πρακτικά κάποιοι προτιμούν τον αγώνα in their own way και κυρίως σύμφωνα με το δικό τους ιδεολογικό υπόβαθρο. Η ιδεολογία μπαίνει πάνω απο το ίδιο το αίτημα. Επιπλέον, κάποιοι θεωρούν ότι το ΒΑΣΙΚΟ πρόβλημα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα της τρόικας είναι να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες. Επομένως, όλοι δεν θέλουμε το ίδιο.
Όντως, μου την είπες χοντρά φιλαράκι...
@netrina:
Συμφωνώ γενικά. Το στοίχημα είναι να αφήσουμε τις κοινωνικές διεργασίες να εξελιχθούν έτσι αυθόρμητα όπως ξεκινήσανε. Πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε σαν κοινωνία να βαδίζουμε μόνοι μας και όχι με την περπατούρα της αριστεράς ή των ξεπουλημένων συνδικαλιστών. Για να το πώ και διαφορετικά αποτυπώνεται στην πράξη η ανάγκη να μπεί ένα φρένο σε αυτή τη come or stay away, blackbox λογική διεκδίκησης αιτημάτων που έχει επιβάλλει η κομματοκρατία. Με αυτή τη ρότα φτάσαμε σήμερα εδώ και ο κόσμος δεν ξεχνάει.
Η ένστασή εδώ είναι ότι οι δυνάμεις τις αριστεράς σε πηγαδάκια προεξοφλούν την αποτυχία αυτής της κίνησης. Η αυτοπεποίθηση ανακτάται μέσα απο την ομόνοια και την συμμετοχή σε κάτι νέο. Πολλοί θέλουνε να λένε ότι αυτή η κίνηση είναι απολιτικ, επειδή δεν χρησιμοποιεί το glossary ή τα τελετουργικά κάποιας παραδοσιακής αριστερής ή δεξιάς δύναμης. Η αλήθεια όμως είναι ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι βαθιά πολιτική και δείχνει ότι οι πολίτες αυτού του τόπου έχουν ξυπνήσει και είναι εδώ για να εκφράσουν με τρόπο πολιτικό την δυσαρέσκεια τους.
Τελευταία, θα ήθελα να σχολιάσω τον ισχυρισμό σου οτι "θέλουμε όλοι το ίδιο πράγμα". Δεν είναι και τόσο έτσι. Απόδειξη: πρακτικά κάποιοι προτιμούν τον αγώνα in their own way και κυρίως σύμφωνα με το δικό τους ιδεολογικό υπόβαθρο. Η ιδεολογία μπαίνει πάνω απο το ίδιο το αίτημα. Επιπλέον, κάποιοι θεωρούν ότι το ΒΑΣΙΚΟ πρόβλημα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα της τρόικας είναι να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες. Επομένως, όλοι δεν θέλουμε το ίδιο.
Off Topic
υγ Η κουβέντα φαίνεται ότι αποκτά ενδιαφέρον...
Το γραψα σε προηγουμενο ποστ και το ξαναγράφω. Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει οτι κανένας αγώνας δεν πήγε μπροστά, όταν δεν είχε ξεκάθαρο στόχο-αιτήματα. Με βάση τα ποστ και των περισσοτέρων εδώ, δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς ζητούν οι άνθρωποι που συγκεντρώνονται στο σύνταγμα.
Το φτάνει το γ****ι, δεν φτάνει στις παρούσες συνθήκες, ούτε συγκινεί κανέναν. Οι καπιταλιστές έχουν μείωση του μέσου ποσοστού κέρδους και δεν είναι διατεθιμένοι να παραχώρησουν ούτε ένα λεπτό του ευρώ στην εργατική τάξη. Τα μεσοστρώματα, θα πρέπει γρήγορα να αντιληθφούν οτι η πιέση που δέχονται θα γίνεται μεγαλύτερη και δεν υπαρχει άμεση και εύκολη λύση. Το συμφέρον τους τους υποδεικνυεί να αλλάξουν σύμμαχο. Να δουν πως τους συμφέρει η συμμαχία με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά.
[Παρεπιμπτοντως στις υπόλοιπες πολεις πλην Θεσσαλονικής παρόμοιες εκδηλώσεις εκφυλιστηκαν]
Υποστηρίζω το ΚΚΕ και δεν το κρύβω. Μου δημιουργήθηκαν 2 ερωτήματα από τα παραπανώ ποστ.
1ον Τη εύθυνη έχει το ΚΚΕ για την κατασταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα? Δεν ήταν το μοναδικό κόμμα που έγκαιρα προειδοποείσαι για την σημέρινη οικονομική κρίση? Δεν ήταν το μοναδικό κόμμα που δεν ψήφισε το Μααστριχτ και την ΟΝΕ και όταν οι άλλοι πανηγύριζαν προειδοποιούσαι το λαό για το τι αυτά σημαίνουν για τη ζωή του. Ψήφισε νόμους που χάριζαν εισφορές στο μεγάλο κεφάλαιο, τζογάριζαν τα αποθεματικά των ταμείων και των πρωην ΔΕΚΟ στο χρηματηστήριο και στα δομημένα ομόλογα? Ψήφισε κάμια ιδιωτικοποίση και συναίνεσαι στον σφαγιασμό εργασιάκων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων ? Αντίθετα έχοντας την στοιχειώδη ενημέρωση που επιβάλλει το σύνταγμα και ο κανονισμός λειτουργίας της βουλής, έγκαιρα μάθαινε και επεξεργάζονταν τα αντιλαικά μέτρα προκειμένου να οργανώσει την πάλη του λαού.
Ας είμαστε σοβαροί. Απο μόνη της συμμετοχή του ΚΚΕ στη Βουλή δεν το καθιστά συνυπεύθυνο.
2ον Σχετικά με τις επιχειρήσεις του ΚΚΕ. Η μόνη επιχειρήση άπο όπου έγιναν απολύσεις ήταν η Τυποεκδοτική. Όντας μη μέλος του ΚΚΕ, από οτι έχω καταλάβει, αυτή η εταιρία πέρα από την έκδοση του Ριζοσπάστη και όλων των άλλων εντύπων έιχε ανοίξει μπίζνες και έκανε κι άλλες τυπογραφικές δουλειές. Εδώ είναι και το θέμα που νομίζω οτι το κκε έσφαλε και δέιχνει και μια ιδεολογική σύγχηση που είχε, καθώς σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης αναγκάστηκε να απολύσει. Λέω οτι έσφαλε, γιατί ενώ θα έπρεπε να διατηρεί μια επιχείρηση(η οποία να μην ξεχνάμε οτι θα δρούσε σε καπιταλιστικό περιβάλλον) για τις εκδόσεις του και μόνο, και η οποία θα έμπαινε μέσα, θα χε το κούτελο καθαρό κια δεν θα είχε έρθει αντιμέτωπο με την ανακοίνωση απολύσεων.
Βέβαια από την άλλη, δεν ξέρω και κανένα μέλος του Π.Γ. της ΚΕ ή μέλος της Κ.Ε. να έγινε πλούσιος από τις προηγούμενες χρονίες που η τυποεκδοτική είχε σχετικά κέρδη. Ούτε οτι τα όποια κέρδη από αυτά επανεπενδύθηκαν κάπου ή βγήκαν έκτος Ελλάδας. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα το είχαμε ήδη μάθει, αφού η ύποθεση Γερμανού( που αποδείχθηκε φούσκα) βγήκε μετά βαιών και κλάδων πόσο μάλλον μια υπόθεση που θα ήταν αληθής.
Το φτάνει το γ****ι, δεν φτάνει στις παρούσες συνθήκες, ούτε συγκινεί κανέναν. Οι καπιταλιστές έχουν μείωση του μέσου ποσοστού κέρδους και δεν είναι διατεθιμένοι να παραχώρησουν ούτε ένα λεπτό του ευρώ στην εργατική τάξη. Τα μεσοστρώματα, θα πρέπει γρήγορα να αντιληθφούν οτι η πιέση που δέχονται θα γίνεται μεγαλύτερη και δεν υπαρχει άμεση και εύκολη λύση. Το συμφέρον τους τους υποδεικνυεί να αλλάξουν σύμμαχο. Να δουν πως τους συμφέρει η συμμαχία με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά.
[Παρεπιμπτοντως στις υπόλοιπες πολεις πλην Θεσσαλονικής παρόμοιες εκδηλώσεις εκφυλιστηκαν]
Υποστηρίζω το ΚΚΕ και δεν το κρύβω. Μου δημιουργήθηκαν 2 ερωτήματα από τα παραπανώ ποστ.
1ον Τη εύθυνη έχει το ΚΚΕ για την κατασταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα? Δεν ήταν το μοναδικό κόμμα που έγκαιρα προειδοποείσαι για την σημέρινη οικονομική κρίση? Δεν ήταν το μοναδικό κόμμα που δεν ψήφισε το Μααστριχτ και την ΟΝΕ και όταν οι άλλοι πανηγύριζαν προειδοποιούσαι το λαό για το τι αυτά σημαίνουν για τη ζωή του. Ψήφισε νόμους που χάριζαν εισφορές στο μεγάλο κεφάλαιο, τζογάριζαν τα αποθεματικά των ταμείων και των πρωην ΔΕΚΟ στο χρηματηστήριο και στα δομημένα ομόλογα? Ψήφισε κάμια ιδιωτικοποίση και συναίνεσαι στον σφαγιασμό εργασιάκων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων ? Αντίθετα έχοντας την στοιχειώδη ενημέρωση που επιβάλλει το σύνταγμα και ο κανονισμός λειτουργίας της βουλής, έγκαιρα μάθαινε και επεξεργάζονταν τα αντιλαικά μέτρα προκειμένου να οργανώσει την πάλη του λαού.
Ας είμαστε σοβαροί. Απο μόνη της συμμετοχή του ΚΚΕ στη Βουλή δεν το καθιστά συνυπεύθυνο.
2ον Σχετικά με τις επιχειρήσεις του ΚΚΕ. Η μόνη επιχειρήση άπο όπου έγιναν απολύσεις ήταν η Τυποεκδοτική. Όντας μη μέλος του ΚΚΕ, από οτι έχω καταλάβει, αυτή η εταιρία πέρα από την έκδοση του Ριζοσπάστη και όλων των άλλων εντύπων έιχε ανοίξει μπίζνες και έκανε κι άλλες τυπογραφικές δουλειές. Εδώ είναι και το θέμα που νομίζω οτι το κκε έσφαλε και δέιχνει και μια ιδεολογική σύγχηση που είχε, καθώς σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης αναγκάστηκε να απολύσει. Λέω οτι έσφαλε, γιατί ενώ θα έπρεπε να διατηρεί μια επιχείρηση(η οποία να μην ξεχνάμε οτι θα δρούσε σε καπιταλιστικό περιβάλλον) για τις εκδόσεις του και μόνο, και η οποία θα έμπαινε μέσα, θα χε το κούτελο καθαρό κια δεν θα είχε έρθει αντιμέτωπο με την ανακοίνωση απολύσεων.
Βέβαια από την άλλη, δεν ξέρω και κανένα μέλος του Π.Γ. της ΚΕ ή μέλος της Κ.Ε. να έγινε πλούσιος από τις προηγούμενες χρονίες που η τυποεκδοτική είχε σχετικά κέρδη. Ούτε οτι τα όποια κέρδη από αυτά επανεπενδύθηκαν κάπου ή βγήκαν έκτος Ελλάδας. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα το είχαμε ήδη μάθει, αφού η ύποθεση Γερμανού( που αποδείχθηκε φούσκα) βγήκε μετά βαιών και κλάδων πόσο μάλλον μια υπόθεση που θα ήταν αληθής.
Εἶναι ἕνα πράγμα σάν τήν αὐθόρμητη νεολαία μέ τά SMS στά Δεκεμβριανά.rontrigez έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω. Πως ξαφνικά άνθρωποι την ίδια ώρα σε 3 διαφορετικές πόλεις θα κατέβουν "αυθόρμητα" στο πεζοδρόμιο? Αυτό δεν υπονοεί ενός είδους οργάνωση?Μπορεί να μη λέγεται κόμμα ή συνδικαλιστικός φορέας, αλλά αυτός που λέει "μην ακούτε.." δεν αποτελεί κατα ουσία ένα είδος "καθοδηγητή της μάζας"?
Επίσης δεν είναι ύποπτο οτι σελίδες ξεκίνησαν κάποια κινητοποίηση για σήμερα, αλλά τελικά σταμάτησαν και αργότερα άλλοι πιάσαν το νήμα? Μπορεί να εξασφαλίσει κάποιος οτι οι σημερινές κινητοποιήσεις δεν είναι οργανωμένες από το Πασοκ φερ ειπείν (μην πω για την ΚΥΠ)? Και μετά να βγει ο τζεφρι και να πει οτι κατανοεί και συμπαθεί τον κόσμο που κατέβηκε λικε Θαπατέρο?
Για να μην πω για το περιεχόμενο που θα έχουν....
Δηλαδή ὁ ἐθνικός ὕμνος εἶναι κάτι συντηρητικό;papagalakos έγραψε: Την ντουντούκα την είχαν ορισμένα άτομα των οποίων η συνθηματολογία είχε συγκεκριμένη συντηριτική κατεύθυνση. Ακούστηκε π.χ. 5-6 φορές ο εθνικός ύμνος και καμία το "χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά".
Ἡ λογική του νά σοβαρευτοῦν τά Πανεπιστήμια.papagalakos έγραψε: Όπως όσοι στρέφονται κατά των κομμάτων στα πανεπιστήμια, οι οποίοι τελικά στην πράξη στρέφονται κατά των ΓΣ και της πολιτικοποίησης, μονοκαλιέργια στα μαθήματα και τελικά εξυπηρετούν μια πολύ συγκεκριμένη λογική.
- Gus
Δεν θελουμε ολοι το ιδιο πραγμα. Αλλοι θελουν εναν κοσμο χωρις εξουσια αλλοι εναν κοσμο οπως ηταν πριν 10 χρονια. Δεν μας χωριζουν μονο ιδεολογιες βλεπεις, αυτο ειναι η πιο απλη σχηματοποιηση στο μυαλο καποιου ανιδεου.
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
- Glaurung
- Real Name: ....
ΝαιFekal1ty έγραψε:Δηλαδή ὁ ἐθνικός ὕμνος εἶναι κάτι συντηρητικό;papagalakos έγραψε: Την ντουντούκα την είχαν ορισμένα άτομα των οποίων η συνθηματολογία είχε συγκεκριμένη συντηριτική κατεύθυνση. Ακούστηκε π.χ. 5-6 φορές ο εθνικός ύμνος και καμία το "χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά".
Θέλοντας να εμπλουτίσω λίγο την κουβέντα παραθέτω 2 κείμενα .
Το πρώτο είναι απόσπασμα από τα πρακτικά στη συνέλευση της Puerta del Sol και αφορά την τοποθέτηση ενός αναρχικού καθηγητή .
http://gr.contrainfo.espiv.net/2011/05/ ... vo-madrid/
Το δεύτερο είναι ένα κείμενο κριτικής της όλης φάσης , με αρκετό ενδιαφέρον τα σχόλια από κάτω .
http://gr.contrainfo.espiv.net/2011/05/ ... -facebook/
Κατά μια έννοια αυτά τα δυο κείμενα αντιπροσωπεύουν τις δυο διαφορετικές απόψεις σχετικά με την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης κατάστασης , τουλάχιστον έτσι το νιώθω . Αν και συμφωνώ σχεδόν 100% με την κριτική του δεύτερου κειμένου και με το τελευταίο του σχόλιο ( από τον σεντονάκιας ) , πιθανόν , λόγω ρομαντισμού , αν δεν είχα γεμάτο πρόγραμμα θα πέρναγα την ώρα μου προσπαθώντας να ζυμώσω και να ζυμωθώ .
ΥΣ1 Σήμερα είχε πορεία ενάντια στα φασιστικά πογκρόμ και στην αποθάρρυνση των φασιστοειδών από καταλείψεις του κέντρου και τοπικές συνελεύσεις γειτονιάς ( δηλαδή από δυο μορφές έκφρασης την αυτοοργάνωσης και του «παίρνω τη ζωή μου στα χέρια μου» ) , με αφετηρία το πάρκο της Κύπρου και Πατησίων , το παρκάκι που όταν ο Κακλαμάνης πήγε να το κάνει παρκινγκ αντιστάθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής και κατάφεραν να το αποτρέψουν ( άλλη μια έκφραση αυτοοργάνωσης , ασχέτως της άσχημης κατάστασης που έχει τώρα το πάρκο ) . Υπάρχει κάποια πολιτική διαφωνία και δεν ήρθαν οι αυτοοργανομένοι του συντάγματος ;
ΥΣ2 Στο πάνω μέρος της πλατείας έχουν στήσει τέντα και μοιράζουν αυτό το κείμενο . Είναι ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει σε μια μερίδα του κόσμου των «αγανακτισμένων» , χωρίς να προσδιορίζω πόσο μεγάλη είναι . Εμένα πάντως δεν μου αρέσει αυτή η μερίδα .