Σπίτι που «αυτοθεραπεύεται»

Γιατί Επιστήμη δεν είναι μόνο τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Μηχανική ... είναι και μια θειά μου!

Συντονιστές: kostas213, markelos

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Giannis_G
Real Name: Γιαπιτζάκης Ιωάννης Άγγελος
Facebook ID: 0

Σπίτι που «αυτοθεραπεύεται»

Δημοσίευση από Giannis_G »

Αντισεισμική νανοτεχνολογία
Σπίτι που «αυτοθεραπεύεται» έπειτα από σεισμούς θα χτιστεί στην Αμφιλοχία

Ένα σπίτι υψηλής τεχνολογίας, το οποίο εξουδετερώνει τις δονήσεις από σεισμούς, ειδοποιεί τους κατοίκους και αυτοθεραπεύει τις ρωγμές του, πρόκειται κατασκευαστεί μέχρι το 2010 στον Στάνο Αμφιλοχίας.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Μ.Τετάρτης, στο φιλόδοξο πρόγραμμα συμμετέχουν 22 εταίροι από 11 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με την συμμετοχή της εταιρείας Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ, του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΕΛOΤ.

«Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που εφαρμόζονται τεχνικές νανοτεχνολογίας στον τομέα της ασφάλειας των κτιρίων. Αυτό που θα επιχειρήσουμε από την πλευρά μας είναι να προλάβουμε τη δημιουργία μικρορωγμών, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στον σχηματισμό μεγαλύτερων, που δεν είναι εύκολο να επισκευαστούν» λέει στα Νέα ο διευθυντής του Ινστιτούτου Νανοτεχνολογικών Κατασκευών του Πανεπιστημίου του Leeds Τέρι Γουίλκινς.

«Στους τοίχους του σπιτιού θα υπάρχουν αισθητήρες οι οποίοι θα καταγράφουν τις δονήσεις, καθώς και επενεργητές που θα ελαχιστοποιούν τους κραδασμούς και τις επιπτώσεις από τις σεισμικές δονήσεις», εξηγεί η η Μαρία Φούντη, καθηγήτρια στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και υπεύθυνη για την επιστημονική διαχείριση του προγράμματος, με τίτλο «Integrated Safe and Smart Built Concept».

Το σύστημα αισθητήρων θα μπορεί να καταγράφει το ιστορικό καταπόνησης του κτίσματος, όπως τις μεταβολές της πίεσης, τις δονήσεις, τη θερμοκρασία, την υγρασία αλλά και τις εκπομπές αερίων. Αν η κατάσταση κριθεί κρίσιμη, το σύστημα θα προειδοποιήσει τους κατοίκους ώστε να εγκαταλείψουν το κτίριο εγκαίρως.

Πέρα από τους αισθητήρες και τα μικροκυκλώματα, οι τοίχοι του κτιρίου θα περιέχουν πολυμερή σωματίδια που θα υγροποιούνται όταν δέχονται υψηλές πιέσεις, όπως συμβαίνει στην περίπτωση ενός σεισμού. Έτσι, τα πολυμερή σωματίδια υγροποιούμενα θα γεμίζουν τις ρωγμές, ενώ όταν η πίεση θα επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα, τα νανοπολυμερή
στερεοποιούνται.

Oι δοκιμές των δομικών υλικών θα πραγματοποιηθούν στο ΕΜΠ, στο Εργαστήριο Αντισεισμικής Τεχνολογίας.

news.in.gr
:shock: :!:  :shock: :!:
www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=792475&lngDtrID=252
Άβαταρ μέλους
Skliraios
Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης

Δημοσίευση από Skliraios »

σε λιγο θα μπαινω σπιτι μου και αυτο θα με χαιρεταει!!!!!
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif

ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
Sinik

Δημοσίευση από Sinik »

Skliraios έγραψε:σε λιγο θα μπαινω σπιτι μου και αυτο θα με χαιρεταει!!!!!
Καλά αυτό γίνεται και τώρα άμα θες, απλά είναι.... άχρηστο.
abakas7
Real Name: Ανέστης
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από abakas7 »

Καθόλου άχρηστο αν μένεις μόνος σου. :D
"Ο σκεπτικισμός απέναντι στη Βίβλο, δεν πηγάζει από μια προσεκτική αξιολόγηση
των διαθέσιμων στοιχείων αλλά από μια τεράστια αρνητική προδιάθεση απέναντι στο
υπερφυσικό"

Millar Burrows, αρχαιολόγος του Παν/μίου του Yale
Sinik

Δημοσίευση από Sinik »

abakas7 έγραψε:Καθόλου άχρηστο αν μένεις μόνος σου. :D
Εντάξει το διορθώνω. Δεν είναι άχρηστο, είναι μίζερο...  :)
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Sinik έγραψε:
abakas7 έγραψε:Καθόλου άχρηστο αν μένεις μόνος σου. :D
Εντάξει το διορθώνω. Δεν είναι άχρηστο, είναι μίζερο...  :)
Να μια λέξη που είχα να ακούσω πολύ καιρό... :P

Τέλος πάντων, να κάνω και γω τη βλακώδη προσθήκη μου. Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι, αλλά κυκλοφορούν αυτοκαθαριζόμενες τουαλέτες. Ήμουν σε μια καφετέρια, κοιτάω δίπλα και είχε ένα λαμπάκι και έλεγε "clean" (και μια λέξη που αναφερόταν στο καπάκι, αλλά δε θυμάμαι πως την έλεγε). Ήταν αναμένο. Υπέθεσα πως θα πέρναγε κάθε τόσο η καθαρίστρια και το πάταγε. Μέχρι που πάτησα το καζανάκι...

Το καπάκι της τουαλέτας άρχισε να περιστρέφεται και να καθαρίζει σε ένα σημείο που είχε βουρτσάκι και έτρεχε νερό με σαπούνι! Προφανώς το πάτησα πολλές φορές για τον χαβαλέ (ξέρω... έλεος!) και για να βεβαιωθώ ότι όντως υπάρχει αυτοκαθαριζόμενη τουαλέτα (!!!) και δεν ήταν το επόμενο στάδιο ενοχλητικών προσθηκών στο οπτικό μου πεδίο μετά τα μυγάκια...

Όπως θα'λεγε και η μάνα μου (και όχι μόνο)... "ε τσ'πούστηδες τί βγάνουν!" 8)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

Σε όλες τις καινούργιες καφετέριες ή τις προσφάτως ανακαινισμένες, υπάρχει αυτό. Τρανά (:P) παραδείγματα είναι το millenium στην λεωφόρο Παπάγου και το flocafe στην Αγία Παρασκευή. Το έχω συναντήσει και αλλού, αλλά που να θυμάμαι τώρα...
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Και στους "Ορίζοντες" στο Λυκαβηττό ;)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά”