Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα
- Gus
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
- Facebook ID: 0
Re: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα
Παπαλα στην ισπανια οι αγανακτισμενοι. Οι ισπανοι σταματησαν να υπνοβατουν και ξαναξαπλωσαν. Να δουμε και οι ελληνες ποσο ακομη θα το τραβηξουν.
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
"..το "αυθόρμητο στοιχείο" δεν αποτελεί στην ουσία τίποτε άλλο παρά εμβρυακή μορφή
του συνειδητού.
Όπως το έμβρυο αναπτύσσεται με στόχο να δώσει τον ολοκληρωμένο οργανισμό έτσι
και αν η εμβρυϊκή μορφή του συνειδητού δεν αναπτυχθεί τότε δεν θα είναι τίποτα
περισσότερο από ξεσπάσματα απόγνωσης κι εκδίκησης παρά αγώνας."
Ν. Λένιν
Για όποιον ενδιαφέρεται
http://www2.rizospastis.gr/page.do?publ ... irection=1
ΥΓ: Πόσες φορές έχετε παίξει μπάλα, στης 1:30 τα ξημερώματα, στην Αμαλίας στο Σύνταγμα? Είναι ενδιαφέρουσα εμπειρία... σπεύσατε
του συνειδητού.
Ν. Λένιν
Για όποιον ενδιαφέρεται
http://www2.rizospastis.gr/page.do?publ ... irection=1
ΥΓ: Πόσες φορές έχετε παίξει μπάλα, στης 1:30 τα ξημερώματα, στην Αμαλίας στο Σύνταγμα? Είναι ενδιαφέρουσα εμπειρία... σπεύσατε
μπα. περισσότερο σχετίζεται με οτι έγραψε ο gus.
Λένιν, Λένιν τι μου θυμίζει ? Μήπως ρώσο επαναστάτη που ήγηθηκε του μπολσεβίκικου κόμματος και του οποίου οι επεξεργασίες, ιστορικά πάντα κρινόμενες, αποδείχθηκαν σωστές από την ίδια τη ζωή, για την έφοδο της εργατικής τάξη και των συμμάχων της στους ουρανούς?
Λένιν, Λένιν τι μου θυμίζει ? Μήπως ρώσο επαναστάτη που ήγηθηκε του μπολσεβίκικου κόμματος και του οποίου οι επεξεργασίες, ιστορικά πάντα κρινόμενες, αποδείχθηκαν σωστές από την ίδια τη ζωή, για την έφοδο της εργατικής τάξη και των συμμάχων της στους ουρανούς?
-
papagalakos
Κάπως έτσι μίλαγε ένας συμμαθητής μου στη τρίτη λυκείου για το Γ.Ε.Σ. (γενικό επιτελείο στρατού, ναι, το έλεγε ολόκληρο).rontrigez έγραψε: Λένιν, Λένιν τι μου θυμίζει ? Μήπως ρώσο επαναστάτη που ήγηθηκε του μπολσεβίκικου κόμματος και του οποίου οι επεξεργασίες, ιστορικά πάντα κρινόμενες, αποδείχθηκαν σωστές από την ίδια τη ζωή, για την έφοδο της εργατικής τάξη και των συμμάχων της στους ουρανούς?
Μεγάλος ο Λένιν και όντως ηγήθηκε του μπολσεβίκικου κόμματος σε μια πετυχημένη επανάσταση.
Αλλά θες και ένα άλλο τσιτάτο;
"Η διδασκαλία μας δεν είναι δόγμα για αποστήθιση αλλά καθοδήγηση για δράση"
Μαρξ
Τουτέστιν δεν μπορείς να επικαλείσαι μια προσωπικότητα με ιστορικό ρόλο σε διαφορετική ιστορική στιγμή.
Υπάρχουν αλήθειες που έχουν ειπωθεί και ισχύουν ακόμα, και υπάρχουν και τακτικές που είχαν φανεί χρήσιμες κάποτε.
Κάθε επανάσταση, ανατροπή ή και βήμα της ιστορίας έχει τη δική του ιστορία, και δεν μπορεί να γίνει καρμπόν με κάποιο προηγούμενο.
Πρόσφατα αποκήρυξα τον Λενινισμό. Δεν πετάω στα σκουπίδια τον ίδιο τον Λένιν, αλλά ο λενινισμός ως τακτική σήμερα δεν έχει αντίκρυσμα, και νομίζω δεν αξίζει να βιάσουμε την ιστορία για να βγει σόνι και καλά αλά 1917.
- Gus
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
Wat?papagalakos έγραψε: Πρόσφατα αποκήρυξα τον Λενινισμό. Δεν πετάω στα σκουπίδια τον ίδιο τον Λένιν, αλλά ο λενινισμός ως τακτική σήμερα δεν έχει αντίκρυσμα, και νομίζω δεν αξίζει να βιάσουμε την ιστορία για να βγει σόνι και καλά αλά 1917.
To διαβασα αυτο ή κοιμαμαι ακομα?
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
κι όμως gus έπρεπε να το είχες ψιλιαστεί όταν σε προηγούμενο posτ δήλωνε μαρξιστής.
Papagale εύχομαι σε 1-2 χρόνια μη δηλώνεις απλά αριστερός.
Επι της ουσίας. Πρώτος έγραψα για το ρόλο της ιστορικής περίοδου σε προηγούμενο ποστ. όμως η συγκεκριμένη διαπίστωση του Λένιν θεωρώ οτι δεν έχει ειδικό χαρακτήρα, αλλά αφορά νομοτέλεια του κοινωνικού προτσές, με βάση το σχήμα θέσης αντίθεσης, επιβεβαιωμένη από τη ζωή.
[Θεωρώ οτι οι κοινωνικές νομοτέλειες δεν αποτελούν δόγμα.Ελπίζω και συ.]
Papagale εύχομαι σε 1-2 χρόνια μη δηλώνεις απλά αριστερός.
Επι της ουσίας. Πρώτος έγραψα για το ρόλο της ιστορικής περίοδου σε προηγούμενο ποστ. όμως η συγκεκριμένη διαπίστωση του Λένιν θεωρώ οτι δεν έχει ειδικό χαρακτήρα, αλλά αφορά νομοτέλεια του κοινωνικού προτσές, με βάση το σχήμα θέσης αντίθεσης, επιβεβαιωμένη από τη ζωή.
[Θεωρώ οτι οι κοινωνικές νομοτέλειες δεν αποτελούν δόγμα.Ελπίζω και συ.]
- otinanai
- Real Name: χμ..αλεξανδρος
ασχετο και μπαινω σφηνα απο το πουθενα αλλα:

εγω παλι θεωρω οτι δεν υπαρχουν κοινωνικες νομοτελειεςΘεωρώ οτι οι κοινωνικές νομοτέλειες δεν αποτελούν δόγμα.
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
-
papagalakos
Άμα είσαι αλεπού τα πιάνεις κάτι τέτοια.rontrigez έγραψε:κι όμως gus έπρεπε να το είχες ψιλιαστεί όταν σε προηγούμενο posτ δήλωνε μαρξιστής.
Το να λες "αριστερός" από μόνο του δεν λέει τίποτα. Οπότε δεν νομίζω.rontrigez έγραψε:Papagale εύχομαι σε 1-2 χρόνια μη δηλώνεις απλά αριστερός.
Ο Μαρξισμός από μόνος του ιστορικά αποτελεί υπαρκτή τάση, κατ' αναλογία με τον Μαρξισμό-Λενινισμό κ.λπ.
Κατέληξα σε αυτή την απόφαση μετά από διάβασμα και όχι από συντηριτικοποίηση.
Ισχύει...rontrigez έγραψε:[Θεωρώ οτι οι κοινωνικές νομοτέλειες δεν αποτελούν δόγμα.Ελπίζω και συ.]
"..το "αυθόρμητο στοιχείο" δεν αποτελεί στην ουσία τίποτε άλλο παρά εμβρυακή μορφήrontrigez έγραψε:Επι της ουσίας. Πρώτος έγραψα για το ρόλο της ιστορικής περίοδου σε προηγούμενο ποστ. όμως η συγκεκριμένη διαπίστωση του Λένιν θεωρώ οτι δεν έχει ειδικό χαρακτήρα, αλλά αφορά νομοτέλεια του κοινωνικού προτσές, με βάση το σχήμα θέσης αντίθεσης, επιβεβαιωμένη από τη ζωή.
του συνειδητού.
Μιλάμε όμως για διαφορετική κοινωνία. Μιλάμε και για διαφορετική κοινωνία με την έννοια της κουλτούρας και της νοοτροπίας, και για μια εποχή που κάποιες έννοιες περνάνε κρίση.
Ο Λένιν αυτό που έκανε δεν ήταν η ανακάλυψη ενός προτσές επαναστατικής προετοιμασίας αλλά η εφαρμογή του Μαρξισμού σε μια στιγμή.
Σήμερα είμαστε σε μια άλλη στιγμή και ο κριτής του τωρινού προτσές δεν είμαι ούτε εγώ ούτε εσύ, αλλά ο λαός.
Οι συζητήσεις στους κοινωνικούς χώρους, η διάθεση της πλατείας Συντάγματος και γενικά ο παλμός της κοινωνίας εμένα μου δίνει την εντύπωση ότι χρειάζεται άλλη δομή αγώνα.
-
papagalakos
Δεν έχω κάτι κατά νου. Ή μάλλον έχω διάφορα αλλά δεν έχει πολύ σημασία αυτό.
Αυτή τη στιγμή στην πλατεία Συντάγματος αποτυπώνεται το σκηνικό που λέω πως υπάρχει εδώ και περίπου 2 με 3 χρόνια.
Πολιτικό κενό που νέες δυνάμεις και τάσεις τείνουν να καλύψουν, απόλυτη ρευστότητα στην πολιτική σκηνή και απαξίωση του πολιτειακού συστήματος.
Αυτή τη στιγμή γίνεται μια ζύμωση σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις πλατείες και τις γειτονιές. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι ιδεολογική πάλη και μια ζύμωση που θα πάρει όλες αυτές τις ετερόκλητες τάσεις και θα τις κάνει δυναμικό ξέσπασμα χωρίς επιστροφή, όπως οι παραπόταμοι ενώνονται και κάνουν ένα μεγάλο ποτάμι.
Δεν γνωρίζουμε την κατεύθυνσή του, και αυτό έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Εγώ πάντως περιμένω πολλά από το συσσωρευμένο εύφλεκτο υλικό που υπάρχει στο Σύνταγμα και τον παράγοντα του αυθόρμητου.
Edit:
Δεν πρέπει να φοβόμαστε το διαφορετικό. Το μοντέλο της συσπειρωμένης πρωτοπορείας που τα λέει σωστά και οι άλλοι είναι λάθος έχει αποτύχει. Σήμερα χρειάζεται το μαρξιστικό σχήμα της θέσης-αντίθεσης-σύνθεσης. Χρειάζεται να αφουγκραστούμε την κοινωνία και να μπούμε κι εμείς μέσα σε αυτή τη διαδικασία που γίνεται. Και το ξαναλέω, μεγαλύτερη σημασία απ' όλα. Οι γειτονιές.
Αυτή τη στιγμή στην πλατεία Συντάγματος αποτυπώνεται το σκηνικό που λέω πως υπάρχει εδώ και περίπου 2 με 3 χρόνια.
Πολιτικό κενό που νέες δυνάμεις και τάσεις τείνουν να καλύψουν, απόλυτη ρευστότητα στην πολιτική σκηνή και απαξίωση του πολιτειακού συστήματος.
Αυτή τη στιγμή γίνεται μια ζύμωση σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις πλατείες και τις γειτονιές. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι ιδεολογική πάλη και μια ζύμωση που θα πάρει όλες αυτές τις ετερόκλητες τάσεις και θα τις κάνει δυναμικό ξέσπασμα χωρίς επιστροφή, όπως οι παραπόταμοι ενώνονται και κάνουν ένα μεγάλο ποτάμι.
Δεν γνωρίζουμε την κατεύθυνσή του, και αυτό έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Εγώ πάντως περιμένω πολλά από το συσσωρευμένο εύφλεκτο υλικό που υπάρχει στο Σύνταγμα και τον παράγοντα του αυθόρμητου.
Edit:
Δεν πρέπει να φοβόμαστε το διαφορετικό. Το μοντέλο της συσπειρωμένης πρωτοπορείας που τα λέει σωστά και οι άλλοι είναι λάθος έχει αποτύχει. Σήμερα χρειάζεται το μαρξιστικό σχήμα της θέσης-αντίθεσης-σύνθεσης. Χρειάζεται να αφουγκραστούμε την κοινωνία και να μπούμε κι εμείς μέσα σε αυτή τη διαδικασία που γίνεται. Και το ξαναλέω, μεγαλύτερη σημασία απ' όλα. Οι γειτονιές.
-
o_apolytos
- Real Name: Πραγματικό Όνομα
Ενώ συζητάμε για το πώς και το τι (ευτυχώς οι περισσότεροι έχουνε ξεπεράσει το "γιατί") επισυνάπτω την ένατη σελίδα του νομοσχέδιου του Μεσοπρόθεσμου...
Το βάρος του αυθόρμητου μάλλον -και δυστυχώς- το επωμίζονται οι απελπισμένοι μπάτσοι... Το πιθανότερο είναι κατά λάθος να γίνουν όλα (και με τόση απειρία, ελπίζω να μη θρηνήσουμε θύματα).
-
papagalakos
Θα βάλω τα κλάματα απ' τα νεύρα...
edit: πάμε Σύνταγμα, αγανάκτησα.
edit: πάμε Σύνταγμα, αγανάκτησα.
-
o_apolytos
- Real Name: Πραγματικό Όνομα
Κι ένα κατά πολλούς επιτυχημένο ξεπούλημα... Διαβάστε (λίγες γραμμές είναι):
και γαμώNPR έγραψε:... Cosco doesn't allow unions or collective bargaining among its 500-plus Greek workers. The unions report that Cosco workers are largely unskilled and working on a temporary basis, with no benefits. Despite persistent rumors about their labor conditions, until now no Cosco workers have spoken out to the media.
But a former Cosco worker, who had just been sacked, spoke to NPR about work conditions on the Chinese-run pier, on the condition that his name not be used. The worker says he regularly worked eight hours a day with no meal breaks and no toilet breaks.
"I think their actions are breaking the law," the worker said. "The rights are to have something to eat around 12 o'clock [and] to have our breaks, and not work like a dog straight [through] from morning till afternoon."
He says workers were told by supervisors to urinate into the sea, rather than taking toilet breaks. Those operating straddle carriers had to take cups up into their cabins to urinate into, and he says they were not given breaks, either, despite the clear dangers of operating at such a height for so long.
The worker says he was paid 600 euros a month — about 50 euros each shift — around half the salary at the neighboring Greek-operated pier, with no extra money for working night shifts or weekends. There was no set schedule; he was kept on 24-hour call for nine months.
His wife says the experience changed his personality. "In the end, it was like a nervous breakdown," she says, gazing at him with concern. "All day he was just waiting to see whether they would call. He didn't know if he had time to eat or to sleep. Sometimes they would ring in the night to tell him to go to work. It was like torture."
-
papagalakos
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yw9nq_Af9b4[/youtube]
- chArAls
- Real Name: Χαρης
Mονο αυτο εχει σημασια.Προτασεις.Ο κοσμος βγηκε στο δρομο.Εγινε αυτο.Ο κοσμος περιμενε καποια προταση.Δεν πηρε τπτ.Μονο κοπελιτσες να σκουπιζουν το συνταγμα.papagalakos έγραψε:Ή μάλλον έχω διάφορα αλλά δεν έχει πολύ σημασία αυτό.
Το προβλημα τον "αγανακτισμενων"(το κερατο μου για ονομα) ειναι πως μεχρι στιγμης εχουν πει οχι βια-εξω οι 300.Αρα εχουν πει τι δεν θα κανουν και τι δεν θελουν.Δεν εχουν πει τι θα κανουν και τι θελουν...
papagalakos έγραψε:Πρόσφατα αποκήρυξα τον Λενινισμό. Δεν πετάω στα σκουπίδια τον ίδιο τον Λένιν, αλλά ο λενινισμός ως τακτική σήμερα δεν έχει αντίκρυσμα, και νομίζω δεν αξίζει να βιάσουμε την ιστορία για να βγει σόνι και καλά αλά 1917.
Λοιπον παιδια οσοι θελουν να κανουν προτασεις/ερωτησεις/εκφρασουν αποψεις για το συνταγμα νομιζω εδω ειναι μια χαρα χωρος.Τωρα το ποιος αριστερος ειναι καλυτερος νομιζω πως δεν αφορα κανεναν και τα pm αρκουν.
Ναι πολλοι ρωσοι συντροφοι ανεβηκαν στους ουρανους...R.I.P.rontrigez έγραψε:Λένιν, Λένιν τι μου θυμίζει ? Μήπως ρώσο επαναστάτη που ήγηθηκε του μπολσεβίκικου κόμματος και του οποίου οι επεξεργασίες, ιστορικά πάντα κρινόμενες, αποδείχθηκαν σωστές από την ίδια τη ζωή, για την έφοδο της εργατικής τάξη και των συμμάχων της στους ουρανούς?
Το χειροτερο ειναι πως κοιταζουμε ποσοστα.Τι πιστευουμε δλδ οτι αν δεν πουληθει ολοκληρη μια εταιρεια θα παραμεινει στον ελεγχο του δημοσιου?Κανεις δεν αγοραζει μια επιχειρηση με σκοπο να αφησει τον ελεγχο σε ενα δημοσιο που εχει αλλους σκοπους.Οπως το δημοσιο συμφερον...o_apolytos έγραψε:Ενώ συζητάμε για το πώς και το τι (ευτυχώς οι περισσότεροι έχουνε ξεπεράσει το "γιατί") επισυνάπτω την ένατη σελίδα του νομοσχέδιου του Μεσοπρόθεσμου...
Και γενικα δεν ξερω πως σκεφτεται καποιος για το τι συμβαινει στην χωρα σημερα.Με τα 100+ δις που ερχονται.Δανεισμος?Βοηθεια?Ξεπουλημα?Εγω νομιζω πως ειναι κατι αλλο.Αυξηση μετοχικου κεφαλαιου.Οπου για κακη μας τυχη δεν εχουμε λεφτα να συνεισφερουμε...

-
papagalakos
Ο πρωθυπουργός είναι ανισόρροπος...
Αντιγράφω απ' το tvxs:
Ο πρωθυπουργός απέρριψε ακόμη το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος,
[...]
«Αυτονόητα διλήμματα δεν τίθενται ποτέ σε δημοψήφισμα», συνέχισε,
[...]
Τόνισε ότι αποτελεί πάγια θέση του ιδίου να δίνεται ο λόγος στον πολίτη «όπου χρειάζεται»
[...]
και εξάλλου το έθεσε σε εφαρμογή το 2004 με την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την βάση. (!!!!)
Αντιγράφω απ' το tvxs:
Ο πρωθυπουργός απέρριψε ακόμη το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος,
[...]
«Αυτονόητα διλήμματα δεν τίθενται ποτέ σε δημοψήφισμα», συνέχισε,
[...]
Τόνισε ότι αποτελεί πάγια θέση του ιδίου να δίνεται ο λόγος στον πολίτη «όπου χρειάζεται»
[...]
και εξάλλου το έθεσε σε εφαρμογή το 2004 με την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την βάση. (!!!!)