Έξω τα κόμματα..

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Θα ήταν καλύτερο το πανεπιστήμιο χωρίς κόμματα..?

Ναι
106
82%
Όχι
19
15%
Δεν ξέρω
4
3%

Σύνολο ψήφων: 129

Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Re: Έξω τα κόμματα..

Δημοσίευση από noir »

jordanEMP έγραψε:
jordanEMP... Θελεις να φυγουν οι κομματικες παραταξεις απο τα πανεπιστημια. Καλα μεχρι εδω. Πως σκεφτεσαι ο,τι μπορει να γινει αυτο;
Εσυ τι προτεινεις...?
Ειναι αληιθεια οπως φαινεται απο το πολλ οτι η πλειοψηφια των φοιτητων απεχθανεται τις κομματικες παραταξεις..!
και ειναι στην δημοκρατικη ευχερεια και διαθεση των φοιτητων να αποφασιζουν για το εαν εχουν η οχι θεση στο πανεπιστημιο...!
Η προταση μου ειναι ενα φοιτητικο δημοψηφισμα που θα αποφαινεται για το εαν εχουν θεση η οχι τα κομματα στο πανεπιστημιο...
Προτεινω σε κοσμο που καθεται και ειτε δε κανει τιποτα ειτε απλα γκρνιαζει για τις κομματικες παραταξεις να ενδιαφερθει επιτελους για οσα συμβαινουν και τον αφορουν ως κοινωνικο ον και να ασχοληθει παραγοντας και συνδιαμορφωνοντας λογο μεσα στις συνελευσεις και να δημιουργησει καινουργιες δομες αν δε του αρεσουν οι υπαρχουσες. Ο τροπος λειτουργιας των ΓΣ ως εχει, εχει διαμορφωθει κατα κυριο λογο απο τις παραταξεις. Αν καποιοι το βρισκουν περιοριστικο μπορουν να φτιαξουν αλλα οργανα ειτε ατυπα ειτε και επικυρωμενα απο πρωτοδικιο (οπως οι τωρινοι ΦΣ), να παρεμβαινουν μαζικα στις ηδη υπαρχουσες ΓΣ και να τοποθετηθουν ή να παρεμβαινουν οποτε υπαρχει καταστολη της εκφρασης κλπ. Ειναι μονο μερικα αυτονοητα σχεδον πραγματα που υποτιθεται εχει ηδη σκεφτει καποιος οταν δεν αρεσκεται στο κομματικο συνδικαλισμο, αφου υποτιθεται εχει καποια εικονα για κατι διαφορετικο, πιο λειτουργικο καλυτερο κ.ο.κ... Υπαρχουν λοιπον θεσμικα και εξωθεσμικα "εργαλεια" που μπορει κανεις να εφαρμοσει για να διαμορφωσει ενα διαφορετικο περιβαλλον απο το υπαρχον κομματοκρατουμενο. Πιο παραγωγικο δε θα ηταν να ασχοληθει κανεις με αυτα αντι να εκφραζει απλα μια δυσσαρεσκεια;

Το να απογορευτει καποια μορφη πολιτικης εκφρασης ειτε αυτο το θελει η πλειοψηφεια ειτε οχι, μονο τη ναζιστικη γερμανια μπορει να μου φερει στο μυαλο με τις αντιστοιχες "δημοκρατικες πλειοψηφειες"... Αλλά μιας και συνεχιζεις να το θετεις το ζητημα, με ποιο τροπο θα καταφερεις να καταστειλεις την υπαρξη κομματικων στις σχολες ή οπουδηποτε; Ποια μεσα θα χρησιμοποιουσες για να επιβαλεις την πολυποθητη σου απαγορευση;

Και τελος για να κλεισω με αυτο το quote. To δημοψηφισμα δεν ειναι προταση, ουτε θεση, καθως δεν εχει καποιο πρακτικο ή ουσιαστικο αντικτυπο πουθενα περα απο τα ορια του (καθε) φορουμ. Εκφραζει μονο καποια ταση ή επιθυμια μιας μεριδας κοσμου. Οσο και αν ειναι εγκυρο, ακριβες κλπ δε παυει να ειναι μια φωνη που απο πισω της δεν εχει κανενα εχεγγυο οργανωμενης δρασης και συλλογικης ευθυνης. Αντιθετως, οι παραταξεις με τα οποια στραβα τους και τις οποιες σκοπιμοτητες ή αδυναμιες τους, εδω και δεκαετιες λειτουργουν εχοντας καποια οργανωτικη δομη (συγκεντρωτικη ή αποκεντρωμενη) που βασιζεται στη συλλογικη υλοποιηση καποιων στοχων. Κοινως για οποιαδηποτε λογο και αν συμμετεχει κανεις σε μια παραταξη, απο την επιδιωξη προσωπικου ωφελους (πχ καταχρηση χρηματων, καρπωση πολιτικης υπεραξιας) ως τον εισοδισμο σε καποιο κομματικο μηχανισμο ή στη καλυτερη περιπτωση τη δημιουργια κινηματος, καποιος κοσμος αφιερωνει χρονο και κοπο για να κανει αυτο που πιστευει ή προσδοκα, αντι απλα να γκρινιαζει.
Θα απαγορεψεις να κατεβαινει κοσμος σε συνελευσεις ή να εχει παρουσια στη σχολη αν ο κοσμος αυτος θεωρει πως η κομματικη οργανωση ειναι αποδοτικη σαν δομη;
Αν αποφανθει η πλειοψηφια οτι τα κομματα δεν εχουν θεση στα πανεπιστημια τοτε ναι τερμα αφισες τραπεζακια τραμπουκισμοι των κομματικων παραταξεων δαπ πασπ πκσ φερεφωνων του συριζα κλπ..!
Αν αποφανθει η πλειοψηφια οτι τα κομματα δεν εχουν θεση στα πανεπιστημια τοτε μπορει το πανεπιστημιο να ελπιζει σε ενα καλυτερο μελλον μακρια απο την σαπιλα του πολωτικου κομματικου μηχανισμου..!
Επαφιεται στην διαθεση της πλειοψηφιας να περιφρουρησει και να τηρησει την δημοκρατικη αποφαση της..!
Τα ερωτηματα μου για τις "περιφρουρισεις" παραμενουν βεβαια απο απλη περιεργια και μονο...

Αν ο κοσμος γουσταρει κομματικες παραταξεις ή απλα δεν ενδιαφερεται να κανει κατι διαφορετικο ή τουλαχιστον να αφιερωσει χρονο και παθος (κοινως να αγωνιστει) οπως αφιερωνουν και τα κομματοσκυλα, κομματικες παραταξεις θα εχει πανω απο το κεφαλι του. Αν παλι υπαρξει κοσμος που ειναι πλειοψηφεια και ασχοληθει σοβαρα με οσα τον αποσχολουν και δημιουργησει ακομματιστες και αυτοοργανωμενες δομες, οι κομματικες παραταξεις θα ειναι στο περιθοριο και αχρηστες. Τοσα απλα ειναι τα πραγματα.
Η πολιτικοποιηση οσο υπαρχουν οι κομματικες παραταξεις ειναι απο δυκολη εως αδυνατη...!
Για παραδειγμα οι κενες στειρες κομματικες αντιπαραθεσεις οι τραμπουκισμοι κλπ δεν ενδιαφερουν τους φοιτητες και η συμμετοχη στην γσ (αντι να ειναι μια ευεργιτικη διαδικασια) θεωρειται χασιμο χρονου...!
Στο χερι των συμμετεχοντων ειναι να αλλαξουν τη ΓΣ, ή να δημιουργησουν μια υγιη ΓΣ. Νομιζω πως σαν ιδεα ειναι υπερβολικα απλη. Πιο απλη ακομα και απο το να απαγορεψεις την υπαρξη παραταξεων. Στην υλοποιηση μαλλον χωλαινει το πραγμα, επειδη ισως δεν ειναι τοσο βολικο να αναλαμβανει μεγαλη μεριδα των φοιτητων τις ευθυνες της και να διεκδικει συλλογικα. Και εκει ειναι που βουλιαζουν και θα βουλιαζουν αυτα τα δηοψηφισματα μεσα στη παραδοξοτητα που τα γεννα και τα χαρακητριζει. Οι πλειοψηφιες θα γιγαντωνονται στις οθονες μας και θα παραμενουν ασυνδετες ατομικοτητες και περιθωριοποιημενες μειοψηφιες στη πραγματικοτητα...
Αν τα κομματα φταινε μια φορα για τα δεινα του φοιτητικου συνδικαλισμου, η αδρανεια της πλειοψηφειας φταιει δεκα φορες.

Ολοι ειμαστε συνενοχοι για την σημερινη κατασταση των πανεπιστημιων αλλα επαναλαμβανω οτι η η παθητικοτητα αμβλυνεται εξαιτιας των κομματικων παραταξεων...!
Εγω παλι πιστευω πως για τη παθητικοτητα ευθυνεται η ανευθυνοτητα, ο ατομικισμος, η ελλειψη πολιτικης κουλτουρας και συνειδησης και ο κοινωνικος κανιβαλισμος. Επισης, πιστευω πως αν δεν ειχαν τοσα χρονια παρεμβαση τουλαχιστον καποιες αριστερες παραταξεις στο χωρο των πανεπιστημιων τωρα θα ειχαμε να αντιμετωπισουμε μια αρκετα πιο δυσοιωνη πραγματικοτητα, αρκετα κινηματα δε θα ειχαν λαβει ποτε χωρα ή θα ειχαν διαλυθει στη γεννηση τους. Αυτο το αναφερω παρολο που υποτηριζω την αποψη πως οι ιδιες οι παραταξεις ειναι υπευθυνες για τη χειραγωγηση και την εκτονωση των παραπανω κινηματων. Τουλαχιστον ομως, απο τη δημιουργια τους μεχρι τη καταστροφη τους καταφεραν κατι να προσφερουν μεσα σε ενα σταθερο κλιμα γενικευμενης αδρανειας (στο χωρο των πανεπιστημιων να ακριβολογησω).
Οποτε αν ειναι να συνεχισεις να σπαμαρεις διαφορα φορουμ και να κανεις copaste ετοιμες φρασεις (ουτε σε κειμενο της πκς τοσο copaste...) ασχολησου με την αδρανεια του κοσμου να ασχοληθει με τα ζητηματα που θα επρεπε να τον απασχολουν και μετα γκρινιαξε και για τις παραταξεις. Αυτες τουλαχιστον με τα χιλια στραβα τους κανουν κατι.
Στοχος ειναι και η ενεργοποιηση ολων των φοιτητων για τα θεματα του πανεπιστημιου περα απο το οτι επιδιωκουμε την απομακρυνη των κομματικων παραταξεων..!
Το αναφερεις συνεχεια, την ενεργοποιηση μεσα απο φορουμ, facebook κοκ δε θα τη πετυχεις. Ειναι οντως μια πολυ βολικη αυταπατη που θα πρεπει να εγκαταλειψεις αν σε ενδιαφερει οντως το ζητημα της "ενεργοποιησης" που θετεις.
Και μιας και επιασα το θεμα, τοσα χρονια ολος αυτος ο μαινομενος κοσμος που γκρινιαζει για τις παραταξεις και ειναι πλειοψηφεια που διαολο ειναι οταν καλειται να στηριξει το λογο του και να εχει παρουσια και να συνδιαμορφωσει λογο και αποφασεις στις συνελευσεις;;; Παντως οχι στη συνελευση.
Παντως εγω οταν μιλησα για αυτα που λεω τωρα στην γ σ της σχολης μου κοιτα τι εγινε...!
Καταρχην δεν εγινε κληρωση ομιλητων...(μιλανε οι αδυναμοι πρωτα στις αδειες αιθουσες και μετα οι ισχυροι φοιτητοπατερες οταν φτανουν τα καθοδηγουμενα προβατα μετα απο τηλεφωνημα για να ψηφισουν...)
Με εβαλαν να μιλησω πρωτος σε μια σχεδον αδεια αιθουσα μπροστα σε κατι παραταξιακους και γελαγαν μαζι μου μιας και ξεραν πολυ καλα οτι δεν ειχα καμια ελπιδα αφου μιλαγα στον τοιχο και αφου ο πληροφοριακος φασισμος των αφισων και της προπαγανδας δεν θα εθιγετο ουτε στο ελαχιστο..!
Μπορεις να τοποθετηθεις οποιαδηποτε στιγμη της συνελευσης θελησεις και να αμφισβητησεις τη διαδικασια με την οποια οριζονται ομιλητες και γινονται τοποθετησεις. Αν μαλιστα ενδιαφερει οντως αρκετο κοσμο ωστε να στηριξει κατι τετοιο, οπως φαινεται και απο τις δημοσκοπησεις που κανεις απο δω και απο κει, δε θα δυσκολευτεις πολυ. Εχουν γινει και στη σεμφε τετοιες αποπειρες με λιγοτερο απογοητευτικα αποτελεσματα.

Αλλά κανε μας τη χαρη, καθε φορα που τρως τα μουτρα σου και δε σου βγαινει αυτο που θα ηθελες, ή ανακαλυπτεις πως στη πραγματικοτητα δεν ενδιαφερεται τοσος κοσμος οσος στα polls που κανεις ή τελσοπαντων η πραγματικοτητα δε συγκλινει με τις επιθυμιες σου και τους κρυφους ή φανερους σου ποθους, προσπαθησε να μη κλαιγεσαι σπαμαρωντας και πετωντας απειρα θαυμαστικα σε καθε σου ποστ. Σκεψου τι μπορεις να κανεις χωρις να περιμενεις το μαγικο χερι που θα τραβηξει τις παραταξεις απο τα πανεπιστημια και θα τις μεταφερει στο πουθενα. Ελπιζω να σε προβληματισω αν σου πω πως διακρινω μια εγωκεντρικη, σχεδον θρησκευτικη αντιμετωπιση του ζητηματος που θετεις ("που ειναι ο απομηχανης θεος να εφαρμοσει την επιθυμια μου;").
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
jordanEMP
Real Name: GIANNIS

Δημοσίευση από jordanEMP »

noir εγραψε
Πιο παραγωγικο δε θα ηταν να ασχοληθει κανεις με αυτα αντι να εκφραζει απλα μια δυσσαρεσκεια;
Για μενα εξισου σημαντικες με τις ενεργειες που προτεινεις ειναι και οι προσπαθειες ωστε η γ σ να ειναι αδεσμευτη και ακηδεμονευτη απο τον κρατικο κομματικο συνδικαλισμο... του συστηματος...!
Αλλά μιας και συνεχιζεις να το θετεις το ζητημα, με ποιο τροπο θα καταφερεις να καταστειλεις την υπαρξη κομματικων στις σχολες ή οπουδηποτε; Ποια μεσα θα χρησιμοποιουσες για να επιβαλεις την πολυποθητη σου απαγορευση;
Η προταση μου για την απαξιωση και απομονωση των κομματικων χειρισμων ειναι για παραδειγμα στο προβλημα της αφισοκολησης η αναγραφη συνθηματων(οπως θρυλος παο κλπ) πανω στις αφισες και τα τραπεζακια των κομματικων παραταξεων...

Επισης αν το δημοκρατικο φοιτητικο δημοψηφισμα αποφανθει υπερ της διαλυσης και απομονωσης των κομματικων παραταξεων τοτε το κατεβασμα μιας αφισας αποτελει μια φυσιολογικη πραξη και οχι μια πραξη που δικαιολογει τραμπουκισμους απο τους παραταξιακους....οπως φαινεται να ισχυει σημερα...
Και τελος για να κλεισω με αυτο το quote. To δημοψηφισμα δεν ειναι προταση, ουτε θεση, καθως δεν εχει καποιο πρακτικο ή ουσιαστικο αντικτυπο πουθενα περα απο τα ορια του (καθε) φορουμ.

Οταν λεω για φοιτητικο δημοψηφισμα εννοω πραγματικο δημοψηφισμα με καλπες σε φυσικο χωρο και χρονο...το οποιο θα αποφαινεται για το εαν εχουν θεση η οχι οι κομματικες κατευθυνομενες παραταξεις μεσα στο πανεπιστημιο...!
Και επαναλαμβανω ειναι στην δημοκρατικη ευχερεια και διαθεση των φοιτητων να αποφασιζουν για το εαν εχουν η οχι θεση στο πανεπιστημιο...!

Αντιθετως, οι παραταξεις με τα οποια στραβα τους και τις οποιες σκοπιμοτητες ή αδυναμιες τους, εδω και δεκαετιες λειτουργουν εχοντας καποια οργανωτικη δομη (συγκεντρωτικη ή αποκεντρωμενη) που βασιζεται στη συλλογικη υλοποιηση καποιων στοχων
.

Στοχους ποιους εννοεις??

κομματικες παραταξεις εννοεις σαν την δαπ που διατεινεται οτι εχει προσφερει πλουσιο εργο στο πανεπιστημιο?? :e_biggrin: :e_biggrin:

http://www.youtube.com/watch?v=GyohCi29b6E

κομματικες παραταξεις εννοεις τις κομματικες παραταξεις πκσ και φερεφωνα του συριζα που κανουν καταληψεις παραβιαζοντας τα αναφαιρετα δικαιωματα ολων των φοιτητων οπως το δικαιωμα στην γνωση..?

Τα ερωτηματα μου για τις "περιφρουρισεις" παραμενουν βεβαια απο απλη περιεργια και μονο...
Οπως σου ειπα μια προταση περιφρουρησης της δημοκρατικης αποφασης των φοιτητων για ενα θεμα που τους αφορα ειναι η αναγραφη συνθηματων πανω στις αφισες...!
Στην υλοποιηση μαλλον χωλαινει το πραγμα, επειδη ισως δεν ειναι τοσο βολικο να αναλαμβανει μεγαλη μεριδα των φοιτητων τις ευθυνες της και να διεκδικει συλλογικα. Και εκει ειναι που βουλιαζουν και θα βουλιαζουν αυτα τα δηοψηφισματα μεσα στη παραδοξοτητα που τα γεννα και τα χαρακητριζει. Οι πλειοψηφιες θα γιγαντωνονται στις οθονες μας και θα παραμενουν ασυνδετες ατομικοτητες και περιθωριοποιημενες μειοψηφιες στη πραγματικοτητα...
Καταρχην στην σχολη μου εχουν υπαρξει πλαισια ανεξαρτητων φοιτητων που αριθμουσαν μονο αυτα πανω απο 350 ατομα..!

Επαναλαμβανω οτι με τον τροπο που γινεται η γσ απο τις κομματικες παραταξεις απαξιωνεται ο θεσμος ολο και πιο πολυ απο τους ανεξαρτητους...!
Εγω προσωπικα ενω στην αρχη ενδιαφερθηκα ειλικρινα για τον θεσμο της γσ μετα τις νεκρες πολιτικα στειρες αντιπαραθεσεις καταλαβα οτι δεν οδηγει πουθενα το θεμα...και για αυτο φτασαμε να μιλαμε σημερα για πολιτικο εκτροχιασμο της γσ...!

Εγω παλι πιστευω πως για τη παθητικοτητα ευθυνεται η ανευθυνοτητα, ο ατομικισμος, η ελλειψη πολιτικης κουλτουρας και συνειδησης και ο κοινωνικος κανιβαλισμος.
Ισως να ειναι και αυτοι καποιοι λογοι...!

Επισης, πιστευω πως αν δεν ειχαν τοσα χρονια παρεμβαση τουλαχιστον καποιες αριστερες παραταξεις στο χωρο των πανεπιστημιων τωρα θα ειχαμε να αντιμετωπισουμε μια αρκετα πιο δυσοιωνη πραγματικοτητα, αρκετα κινηματα δε θα ειχαν λαβει ποτε χωρα ή θα ειχαν διαλυθει στη γεννηση τους.

Εννοεις τις αριστερες παραταξεις που νεκρωναν το πανεπιτημιο μεσα απο δεκαδες καταληψεις... παραβιαζοντας τα ανφαιρετα δικαιωματα ολων των φοιτητων...?
Και αφου επικροτεις τους αγωνες των καποιων αριστερων παραταξεων γιατι δεν απαντας σε μια απο αυτες τις ερωτησεις...!

πηγη
http://shmmy.ntua.gr/forum/viewtopic.ph ... &start=360

Ερχονται και αλλα μεγαλε κρατησου....!
Τα ξερουν αυτα που λεμε ολοι οι φοιτητες?
το ξερουν οτι δεν τρεφετε κανενα σεβασμο και δεν αναγνωριζετε το δικαιωμα τους στη γνωση?
Το ξερουν οτι η γσ αποτελει ενα παραμυθι καποιων για να μην αντιδραει ο απαθης κοσμος (που δεν γνωριζει τα ψεμματα σας..) απεναντι στις προθεσεις σας για την εφαρμογη των φασιστικων ιδεων σας?
Εσεις αφου το ξερετε γιατι μας κοροιδευετε?
Τι μας περασατε?
Ποια η διαφορα να κανετε καταληψη με η χωρις γσ?
Το ιδιο δεν ειναι?
Αφου σε καμια περιπτωση κανεις απο εσας ουτε για αστειο δεν εχει κανενα δικαιωμα να μου στερησει ουτε για ενα λεπτο το δικαιωμα να μορφωθω... ακομα και αν το διεκδικησει απο το θεο γιατι να γινεται μεσω της γσ?
Το γνωριζετε οτι καμια γσ δεν μπορει να με εμπωδισει να μαθω οτι αποφαση και αν παρει?
Αφου το γνωριζετε οτι ακομα και αν επικληθειτε δημοκρατιες και ολα αυτα τα ψεμματα σας δεν εχετε κανενα δικαιωμα να μου προσβαλλετε το δικαιωμα στη γνωση και αφου το ξερετε οτι καμια δημοκρατια δεν μπορει να δικαιολογησει την εφαρμογη φασιστικων ιδεων γιατι το κανετε?
Μηπως επειδη δουλευει πολυ καλα η προπαγανδα σας δεν εχουν μαθευτει ολα αυτα?
Μηπως περνατε τους φοιτητες για μ..ς και προσπαθειτε να επιβληθειτε πανω στην παθητικοτητα που εχουν?
Μηπως περνατε τους φοιτητες για μ..ς και προσπαθειτε να επικληθειτε δημοκρατιες και αλλες σοβαρες αξιες προκειμενου να φτιαξετε ενα δημοκρατικο εκτρωμα μεσα απο το οποιο θα μπορειτε να εφαρμοζετε τις φασιστικες σας ιδεες?
Μηπως η ψευτοδημοκρατια που ευαγγελιζεστε αν θελησει με αποφαση της να μου αφαιρεσει την ζωη εγω τι πρεπει να κανω?
Να υπακουσω στις μ..ς σας?Μηπως αν ημουν λιγο πιο αβουλο ον θα σας εβλεπα να το επιδιωκατε κιολας?
Γνωριζετε ποτε μια δημοκρατια μπορει να αποφασιζει και για ποια θεματα?
Να ρωτησω?
Το δημοκρατικο εκτρωμα που εχετε φτιαξει μπορει να αποφασισει για το τι θα σκεφτομαι?
Να το ευχεστε...!
Κατεβαστε το πλαισιο στη γσ μετα απο την αποφαση των 10 και καλο αγωνα..!ας το ψηφισουν 3000 χιλιαδες..!Σας εδωσα και αβαντα οπως ειδατε...! εναντιον της ελευθερης σκεψης..!
Μη σας πω τι θα κερδισετε..!δεν κανει...
Γιατι χρησιμοποιειτε αξιες οπως η δημοκρατια αφου εχετε αγνοια για την σημαντικοτερη αξια της ανθρωποτητας?
Τι φοβαται η πολιτεια και δεν μας προστατευει απο το φασισμο?
τις απειλες σας?
τα ψεμματα σας?
Τους τραμπουκισμους σας?

Αυτο το αναφερω παρολο που υποτηριζω την αποψη πως οι ιδιες οι παραταξεις ειναι υπευθυνες για τη χειραγωγηση και την εκτονωση των παραπανω κινηματων. Τουλαχιστον ομως, απο τη δημιουργια τους μεχρι τη καταστροφη τους καταφεραν κατι να προσφερουν μεσα σε ενα σταθερο κλιμα γενικευμενης αδρανειας (στο χωρο των πανεπιστημιων να ακριβολογησω).
Για μενα καταφεραν να νεκρωσουν τα πανεπιτημια να υποβαθμισουν την αξια και τον θεσμο της γσ κανοντας την γ σ ορμητηριο οσων ηθελαν να περασουν τις φασιστικες τους αποφασεις κανοντας καταληψεις...

Το αναφερεις συνεχεια, την ενεργοποιηση μεσα απο φορουμ, facebook κοκ δε θα τη πετυχεις. Ειναι οντως μια πολυ βολικη αυταπατη που θα πρεπει να εγκαταλειψεις αν σε ενδιαφερει οντως το ζητημα της "ενεργοποιησης" που θετεις.

Ισως να εχεις δικιο...!
Παντως οι αγανακισμενοι στο συνταγμα συντονιζονται και διαδικτυακα...!
Προσπαθω να πεισω κοσμο και με αμεση επαφη...!
Και στην τελικη δεν εχω να χασω και τιποτα...

Μπορεις να τοποθετηθεις οποιαδηποτε στιγμη της συνελευσης θελησεις και να αμφισβητησεις τη διαδικασια με την οποια οριζονται ομιλητες και γινονται τοποθετησεις. Αν μαλιστα ενδιαφερει οντως αρκετο κοσμο ωστε να στηριξει κατι τετοιο, οπως φαινεται και απο τις δημοσκοπησεις που κανεις απο δω και απο κει, δε θα δυσκολευτεις πολυ. Εχουν γινει και στη σεμφε τετοιες αποπειρες με λιγοτερο απογοητευτικα αποτελεσματα.
Στην σχολη μου οι παραταξεις αρνουνται την κληρωση ομιλητων!
Και σε οτι και αν εχω πει σχετικα με τις κομματικες παραταξεις τις καταληψεις την κληρωση ομιλητων κλπ μου απαντουν ενα απλο(διαφωνω σε ολα)και τελειωνει εκει η ιστορια...!
o_apolytos
Real Name: Πραγματικό Όνομα

Δημοσίευση από o_apolytos »

Μάικλ Τζόρνταν του ΕΜΠιέι δε θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά ψιλοκαρφώθηκες... Ενώ στην αρχή άλλα νομίζαμε (κι ήμασταν αθώοι) τελικά θα καταλήξουμε πάλι να συζητάμε για το αν μπορεί κάποιος να αφαιρέσει στον άλλο το δικαίωμα να "μορφώνεται"... Δεν προσθέτει τίποτα η παρατήρησή μου στην κουβέντα, αγνοήστε την ελεύθερα, απλώς το επισημαίνω γιατί στην αρχή πίστευα πως μπορεί και να παρεξήγησα, μάλλον όμως δεν ήταν αυτή η περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
noir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Γιατι παιρνω στα σοβαρα καποιον που προταση εχει να απαγορεψει την υπαρξη παραταξεων μεσω δημοψηφισματος, αντι να τις αφομοιωσει/αντικαταστησει με αλλες δομες μεσω της συμμετοχικοτητας και σκοπευει να το επιβαλλει με αναγραφη γηπεδικων συνθηματων πανω στις αφισες τους ...ενω αφετηρια για ολα αυτα ειναι οι καταληψεις;;;; :roll:
Καθε εξεταστικη και ενα καινουργιο καψιμο.....
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
fakiris
Real Name: Pedro Almodovar

Δημοσίευση από fakiris »

o_apolytos έγραψε:Μάικλ Τζόρνταν του ΕΜΠιέι δε θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά ψιλοκαρφώθηκες...
noir έγραψε:Καθε εξεταστικη και ενα καινουργιο καψιμο.....
Υποβάθμιση του θέματος απο την πραγματική πολιτική του διάσταση... Με άλλα λόγια όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Εγώ πάλι είδα κάτι ωραίες ερωτησούλες που απάντηση δεν βρήκαν...
jordanEMP έγραψε: Ερχονται και αλλα μεγαλε κρατησου....!
Τα ξερουν αυτα που λεμε ολοι οι φοιτητες?
το ξερουν οτι δεν τρεφετε κανενα σεβασμο και δεν αναγνωριζετε το δικαιωμα τους στη γνωση?
Το ξερουν οτι η γσ αποτελει ενα παραμυθι καποιων για να μην αντιδραει ο απαθης κοσμος (που δεν γνωριζει τα ψεμματα σας..) απεναντι στις προθεσεις σας για την εφαρμογη των φασιστικων ιδεων σας?
Εσεις αφου το ξερετε γιατι μας κοροιδευετε?
Τι μας περασατε?
Ποια η διαφορα να κανετε καταληψη με η χωρις γσ?
Το ιδιο δεν ειναι?
Αφου σε καμια περιπτωση κανεις απο εσας ουτε για αστειο δεν εχει κανενα δικαιωμα να μου στερησει ουτε για ενα λεπτο το δικαιωμα να μορφωθω... ακομα και αν το διεκδικησει απο το θεο γιατι να γινεται μεσω της γσ?
Το γνωριζετε οτι καμια γσ δεν μπορει να με εμπωδισει να μαθω οτι αποφαση και αν παρει?
Αφου το γνωριζετε οτι ακομα και αν επικληθειτε δημοκρατιες και ολα αυτα τα ψεμματα σας δεν εχετε κανενα δικαιωμα να μου προσβαλλετε το δικαιωμα στη γνωση και αφου το ξερετε οτι καμια δημοκρατια δεν μπορει να δικαιολογησει την εφαρμογη φασιστικων ιδεων γιατι το κανετε?
Μηπως επειδη δουλευει πολυ καλα η προπαγανδα σας δεν εχουν μαθευτει ολα αυτα?
Μηπως περνατε τους φοιτητες για μ..ς και προσπαθειτε να επιβληθειτε πανω στην παθητικοτητα που εχουν?
Μηπως περνατε τους φοιτητες για μ..ς και προσπαθειτε να επικληθειτε δημοκρατιες και αλλες σοβαρες αξιες προκειμενου να φτιαξετε ενα δημοκρατικο εκτρωμα μεσα απο το οποιο θα μπορειτε να εφαρμοζετε τις φασιστικες σας ιδεες?
Μηπως η ψευτοδημοκρατια που ευαγγελιζεστε αν θελησει με αποφαση της να μου αφαιρεσει την ζωη εγω τι πρεπει να κανω?
Να υπακουσω στις μ..ς σας?Μηπως αν ημουν λιγο πιο αβουλο ον θα σας εβλεπα να το επιδιωκατε κιολας?
Γνωριζετε ποτε μια δημοκρατια μπορει να αποφασιζει και για ποια θεματα?
Να ρωτησω?
Το δημοκρατικο εκτρωμα που εχετε φτιαξει μπορει να αποφασισει για το τι θα σκεφτομαι?
Να το ευχεστε...!
Κατεβαστε το πλαισιο στη γσ μετα απο την αποφαση των 10 και καλο αγωνα..!ας το ψηφισουν 3000 χιλιαδες..!Σας εδωσα και αβαντα οπως ειδατε...! εναντιον της ελευθερης σκεψης..!
Μη σας πω τι θα κερδισετε..!δεν κανει...
Γιατι χρησιμοποιειτε αξιες οπως η δημοκρατια αφου εχετε αγνοια για την σημαντικοτερη αξια της ανθρωποτητας?
Τι φοβαται η πολιτεια και δεν μας προστατευει απο το φασισμο?
τις απειλες σας?
τα ψεμματα σας?
Τους τραμπουκισμους σας?

Και επειδή τα ερωτήματα ήταν πολλά και δύσκολα (αλέκα είναι πολλά τα λεφτά), περνάμε στην συνομοσιολογική θεώρηση των όσων γράφει ο jordanEMP.... 8)

o_apolytos έγραψε:Ενώ στην αρχή άλλα νομίζαμε (κι ήμασταν αθώοι)
Αστυνόμος Σαίνης..... :e_geek:
noir έγραψε:Γιατι παιρνω στα σοβαρα καποιον που προταση εχει να απαγορεψει την υπαρξη παραταξεων μεσω δημοψηφισματος
Η ελιτ της ελιτ την ελιτ ώ ελιτ!

Όπα ρε μεγάλε... Πρέπει να είσαι μεγάλος διανοούμενος και σύγχρονος μεσσίας των φοιτητικών διαδικασιών για να μην παίρνεις στα σοβαρά ένα αίτημα που όπως φαίνεται επιζητεί το 80+% του κόσμου. Έ ρε κάτι ψωνάρες που κυκλοφορούν...
Άβαταρ μέλους
zinovia
Real Name: zinovia

Δημοσίευση από zinovia »

Από κάποιο ενημερωτικό site
Με μια φράση που «ξυπνά» μνήμες άλλων εποχών, ο Θεόδωρος Πάγκαλος «ξαναχτύπησε» την Κυριακή, με δηλώσεις του που δημοσιεύονται στην ισπανική εφημερίδα El Mundo. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όχι μόνο χαρακτήρισε «τεράστια βλακεία» τα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή, αλλά και εκτίμησε ότι, αν δεν περάσει το Μεσοπρόθεσμο από τη Βουλή, «την επόμενη μέρα θα βγουν τα τανκς στο δρόμο, για να προστατέψουν τις τράπεζες, καθώς δεν θα υπάρχει αστυνομία». «Θα ξεσπάσουν ταραχές σε όλη τη χώρα, τα καταστήματα θα αδειάσουν και μερικοί άνθρωποι θα πηδήξουν από τα παράθυρα» είπε χαρακτηριστικά…
απεργίες και μ@λ@κίες και μεσοπρόθεσμα....πφφφφ
οι παρατάξεις κ οι αφίσες τους είναι το (τζζζ)κακό του ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ- κατι σαν το deathstar χαχαχαχαχα
Αυριο ξεκινα η 48ωρη...επανήλθε κ αυτο το θεματακι... ειλικρινά νομιζετε οτι θα τσιμπήσει κανεις;;;
Άβαταρ μέλους
noir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

fakiris έγραψε:
noir έγραψε:Γιατι παιρνω στα σοβαρα καποιον που προταση εχει να απαγορεψει την υπαρξη παραταξεων μεσω δημοψηφισματος
Η ελιτ της ελιτ την ελιτ ώ ελιτ!
Παγια τακτικη σου πλεον να κοβεις προτασεις να τις quotαρεις και να απαντας στη νεα διαμορφωμενη "αληθεια". Υστερα σε πειραξαν οι πολιτικαντισμοι των παραταξεων... Μηπως εχεις κανει και εσυ καμια θητεια εκει;
Στο μετρο που με αφορα ασχολουμαι εδω και χρονια με το ζητημα που υποτιθεται απασχολει το 80%+ των φοιτητων. Το 80%+ δε βλεπω πουθενα ομως να κανει κατι...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

jordanEMP, έχω κάποιες ερωτησούλες! :)

Λες να καταργηθούν οι κομματικές παρατάξεις. Δηλαδή, διαχωρίζεις τις κομματικές, από τις μη-κομματικές (τις *και καλά* ανεξάρτητες); Και αν ναι, τάσσεσαι υπέρ ή κατά της ύπαρξης εντός των ιδρυμάτων των τελευταίων;
Επίσης, έχεις σκεφτεί/προτείνει κάποιον άλλο τρόπο οργάνωσης του ΦΣ; Ή σκέφτεσαι απλά οριστική διάλυση αυτού;
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Όσοι δεν είστε με τα κόμματα είστε με κάτι άλλο ή απλά δεν είστε με τα κόμματα;
Άβαταρ μέλους
fakiris
Real Name: Pedro Almodovar

Δημοσίευση από fakiris »

@νουάγ:
Δεν μπορεί κάποιος να επικαλείται το μέτρο και ταυτόχρονα να υποστηρίζει την αμετροέπεια του συστήματος των παρατάξεων. Φίλε μου, περιμένω ακόμα να ακούσω απαντήσεις σαν άτομο πάνω σε όσα τέθηκαν απο το ποστ του jordanEMP.

Για να μην κλαίς, κομμένα πια τα quotικά..
Fekal1ty
Real Name: Fekal1ty

Δημοσίευση από Fekal1ty »

fakiris έγραψε: Όπα ρε μεγάλε... Πρέπει να είσαι μεγάλος διανοούμενος και σύγχρονος μεσσίας των φοιτητικών διαδικασιών για να μην παίρνεις στα σοβαρά ένα αίτημα που όπως φαίνεται επιζητεί το 80+% του κόσμου. Έ ρε κάτι ψωνάρες που κυκλοφορούν...
Μά δέν τίθεται καν θέμα νά ζητεῖται ἀπό τούς φοιτητές πού δέν ἐπιθυμοῦν κομματοκρατία νά συμμετάσχουν στήν Γενική Συνέλευση. Εἶναι σά νά ζητᾶς ἀπό τούς θαμῶνες ἑνός κλάμπ νά πάρουν τήν κατάσταση στά χέρια τους γιά νά φύγουν οἱ μαφιόζοι πού πουλᾶνε προστασία στό μαγαζί.
Εἶναι θέμα κράτους. Στήν περίπτωσή μας, μέ βάση τήν κυρίαρχη γνώμη τῶν φοιτητῶν, θά πρέπει νά πράξει ἀναλόγως καί νά ἀπαγορεύσει τά κομματικά μαγαζάκια ἀπό τά Πανεπιστήμια, χωρίς νά χρειαστεί να ἐμπλακοῦν καθόλου οἱ φοιτητές.
"Ὅταν μεγάλοι λαοί, σὰν τοὺς Κινέζους, τοὺς Ἰάπωνες ἢ τοὺς Ἄραβες,
κρατᾶνε ὅλα τὰ ἱερογλυφικά τους ἐπὶ αἰῶνες,
γιατί πρέπει ἄραγε ὁ μέσος Ἕλληνας
νὰ βαριέται ποὺ ζεῖ καὶ νὰ μὴν κοπιάζει νὰ βάζει τὴν περισπωμένη;"
~Γιάννης Τσαρούχης
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

fakiris έγραψε:@νουάγ:
Δεν μπορεί κάποιος να επικαλείται το μέτρο και ταυτόχρονα να υποστηρίζει την αμετροέπεια του συστήματος των παρατάξεων. Φίλε μου, περιμένω ακόμα να ακούσω απαντήσεις σαν άτομο πάνω σε όσα τέθηκαν απο το ποστ του jordanEMP.

Για να μην κλαίς, κομμένα πια τα quotικά..
Αν έχεις σκοπό να υποβαθμίσεις το επίπεδο της κουβέντας ή/και να προσπαθήσεις να βγάλεις με παιδιάστικους χειρισμούς άτομα εκτός ορίων, έχεις δρόμο ακόμα! Μόνο που αν συνεχίσεις σε αυτό το μονοπάτι, να είσαι έτοιμος να υποστείς και τις συνέπειες ..
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
Full Metal Alchemist
Real Name: Konstantinos
Facebook ID: 849225054
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Full Metal Alchemist »

Fekal1ty έγραψε:
fakiris έγραψε: Όπα ρε μεγάλε... Πρέπει να είσαι μεγάλος διανοούμενος και σύγχρονος μεσσίας των φοιτητικών διαδικασιών για να μην παίρνεις στα σοβαρά ένα αίτημα που όπως φαίνεται επιζητεί το 80+% του κόσμου. Έ ρε κάτι ψωνάρες που κυκλοφορούν...
Μά δέν τίθεται καν θέμα νά ζητεῖται ἀπό τούς φοιτητές πού δέν ἐπιθυμοῦν κομματοκρατία νά συμμετάσχουν στήν Γενική Συνέλευση. Εἶναι σά νά ζητᾶς ἀπό τούς θαμῶνες ἑνός κλάμπ νά πάρουν τήν κατάσταση στά χέρια τους γιά νά φύγουν οἱ μαφιόζοι πού πουλᾶνε προστασία στό μαγαζί.
Εἶναι θέμα κράτους. Στήν περίπτωσή μας, μέ βάση τήν κυρίαρχη γνώμη τῶν φοιτητῶν, θά πρέπει νά πράξει ἀναλόγως καί νά ἀπαγορεύσει τά κομματικά μαγαζάκια ἀπό τά Πανεπιστήμια, χωρίς νά χρειαστεί να ἐμπλακοῦν καθόλου οἱ φοιτητές.
Με αφορμη αυτο να κανω την παρομοιωση:

Το να περιμενεις να φυγουν τα κομματα κ να αλλαξει ο τροπος της ΓΣ ειναι σαν να περιμενεις να αλλαξει το συστημα κ να φυγουν τα κομματα μεσα απο τις εκλογες =). Οσοι πιστευουν οτι δε μπορει να αλλαξει τιποτα με ψηφοφορια κ εκλογες αλλα νομιζουν οτι στην φοιτιτικη κοινοτητα μπορει θα τους ποναει αυτη η παρομοιωση 8)
People cannot gain anything without sacrificing something. You must present something of equal value to gain something. That is the principle of equivalent trade in alchemy. We believed that was the truth of the world when we were young...
Fekal1ty
Real Name: Fekal1ty

Δημοσίευση από Fekal1ty »

Full Metal Alchemist έγραψε:
Με αφορμη αυτο να κανω την παρομοιωση:

Το να περιμενεις να φυγουν τα κομματα κ να αλλαξει ο τροπος της ΓΣ ειναι σαν να περιμενεις να αλλαξει το συστημα κ να φυγουν τα κομματα μεσα απο τις εκλογες =). Οσοι πιστευουν οτι δε μπορει να αλλαξει τιποτα με ψηφοφορια κ εκλογες αλλα νομιζουν οτι στην φοιτιτικη κοινοτητα μπορει θα τους ποναει αυτη η παρομοιωση 8)
Μά τό γεγονός ὅτι τά κόμματα δέν φεύγουν παρά τίς ἀντιδράσεις τῶν φοιτητῶν δέν ὀφείλεται πουθενά ἀλλοῦ παρά στήν κομματοκρατία. Τό κόμμα μπαίνει πάνω ἀπό τό λαό.
Στό Ὑπουργεῖο Παιδείας νομίζεις πῶς δέν γνωρίζουν ὅτι ἡ πλειονότητα τάσσεται κατά τοῦ ἀσύλου;
Ἁπλά καταλαβαίνουν ὅτι μέ τό που θά φύγουν τά κομματικά μαγαζάκια, αὐτομάτως θά ἀποδυναμωθοῦν τά κυρίαρχα κόμματα τά ὁποία στηρίζονται πολύ στίς φοιτητικές παρατάξεις γιά τήν ἐπιβίωσή τους.
"Ὅταν μεγάλοι λαοί, σὰν τοὺς Κινέζους, τοὺς Ἰάπωνες ἢ τοὺς Ἄραβες,
κρατᾶνε ὅλα τὰ ἱερογλυφικά τους ἐπὶ αἰῶνες,
γιατί πρέπει ἄραγε ὁ μέσος Ἕλληνας
νὰ βαριέται ποὺ ζεῖ καὶ νὰ μὴν κοπιάζει νὰ βάζει τὴν περισπωμένη;"
~Γιάννης Τσαρούχης
Εικόνα
jordanEMP
Real Name: GIANNIS

Δημοσίευση από jordanEMP »

msl εγραψε
Λες να καταργηθούν οι κομματικές παρατάξεις. Δηλαδή, διαχωρίζεις τις κομματικές, από τις μη-κομματικές (τις *και καλά* ανεξάρτητες); Και αν ναι, τάσσεσαι υπέρ ή κατά της ύπαρξης εντός των ιδρυμάτων των τελευταίων;
Η λεξη παραταξη συνηθως συνδεεται με την εννοια του κομματος...!
Θα απαντησω απλα αποφευγοντας τον ορο (κομματικη) παραταξη...
Δεν ειμαι εγω κοι οσοι διαφωνουν με τα κομματικες παραταξεις κατα των αυθορμητων συλλογικοτητων που επαναστατουν και αμφισβητουν...!
Οχι δεν με ενοχλει η υπαρξη τους αρκει να μην αφισοκολλουν οπως κανουν οι κομματικες παραταξεις...
να μην εχουν τραπεζακια οπως κανουν οι κομματικες παραταξεις και φυσικα να μην χρηματοδοτουνται απο το κρατος οπως γινεται σημερα...!
Επίσης, έχεις σκεφτεί/προτείνει κάποιον άλλο τρόπο οργάνωσης του ΦΣ; Ή σκέφτεσαι απλά οριστική διάλυση αυτού;
Δεν σκεφτομαι διαλυση του φοιτητικου συλλογου...!
Ειμαι υπερ της διατηρησης και αναβαθμιση του...
επισυναπτω κομματι απαντησης
Πως θα ήταν μία ιδανική γσ για σένα?

Δεν θα αποφασιζε για καταληψεις καταρχην...
Οι ομλητες θα μπαιναν με κληρωση
Θα ειχε μεγαλυτερο αριθμο απαρτιας
Δεν θα γινονταν τραμπουκισμοι κλπ..!
Και χωρις φυσικα τις ανουσιες στειρες νεκρες πολιτικα αντιπαραθεσεις των φυτωριων των μεγαλων κομματων...

πηγη
http://forum.math.uoa.gr/viewtopic.php? ... 9&start=90
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”