Εντάξει ρε παλικάρια μη βαράτε, ότι μου είπαν αυτό μετέφερα! Αφού δεν έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο, περιμένετε να τα λέω σωστά????? Σημασία έχει ότι καταλάβατε γιατί λέω!
μόνο που το άσφαλτος είναι σωστή λέξη: άσφαλτος=αλάθητος (είμαι κακός! )
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
μα δεν ηταν σκοπος μου να σας πανικοβαλλω....απο μαλακια δεν περασα την πρωτη φορα και την δευτερη ημουν τελιως απροετοιμαστος και σε κακη ψυχολογια και με αυστηρους επιτηρητες..
κατα τα αλλα ενα θεμα ντεκαρ πεφτει παντα...
επισης ηθελα να θιξω το θεμα οτι στανταρ παντα θα υπαρχει ενα μαθημαμα του ακεδ που θα σε βασανισει.... οπως πχ καποιοι καποιοι που ειναι τριτο ετος και χρωστανε ακομα μικροοικονομικη θεωρια
λολ
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς... Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω... Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά! ο χαμένος τα παίρνει όλα
Τις σημειώσεις του ΑΚΕΔ μπορώ να της πάρω εγώ που το χρωστάω το μάθημα και δεν της έχω πάρει άλλη φορά? (που είναι η γραμματεία του ΑΚΕΔ παρεπιπτόντως?)
Ούτε το βιβλίο έχω αλλά αυτό τουλάχιστον πουλιέται και κάπου (ελπίζω) θα το βρω τις επόμενες ημέρες...
Τελικά πράγματι έτσι είναι; Δε διαβάζουμε όλο το 2ο κεφάλαιο παρά μόνο τα προαναφερθέντα; Ας πει κάποιος στάνταρ.
Και τα δύο μέρη των σημειώσεων κατεβάζουμε και διαβάζουμε;
ρε παιδιά, αύριο τρίτη βλέπω στο πρόγραμμα ότι έχετε φιλοσοφία. πηγαίνετε στο μάθημα και ρωτήστε τον διδάσκοντα τι να διαβάσετε. αν είναι ο Κουτούγκος δε νομίζω να έχει πρόβλημα
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Από ότι είδα απο τα θέματα του Κουτούγκου
Θα υπάρχει τουλάχιστον ένας από τους Καρτέσιο και Hume.
Από Καρτέσιο να ξέρετε το κλασικό συλλογισμό: θέλει να είναι σίγουρος για ό,τι ξέρει και έτσι αρχίζει να αμφιβάλει για τα πάντα. Το μόνο για το οποίο δεν μπορεί να αμφιβάλει είναι ότι αμφιβάλει και αφού αμφιβάλει (δηλαδή αφού σκέπτεπαι) δεν μπορεί να αμφιβάλει ότι υπάρχει (cogito ergo sum, σκέπτομαι άρα υπάρχω, είναι το τελικό συμπέρασμα). Με λίγες ταρζανιές καταλήγει ότι υπάρχει και ο θεός. Τα κλασικά ερωτήματα είναι:
1. Αν μπορούμε να πούμε ότι το “σκέπτομαι άρα υπάρχω» είναι συλλογισμός. Δεν είναι.
2. Πώς καταλήγει στην ύπαρξη του θεού;
3. Ποιά είναι η διαφορά με τις προηγούμενες φιλοσοφίες αφού πιστεύει ότι κια πάλι ο Θεός είναι αυτός που εγγυάται όλη γνώση. Η διαφορά είναι ο Καρτέσιος ξεκινάει από τον άνθρωπο για να καταλήξει στον θεό.
Υποθέτω ότι στο βιβλίο θα τα έχει κάπου μαζεμένα.
Ο Hume έγραψε για το πρόβλημα της επαγωγής. Το πρόβλημα είναι χοντρικά ότι δεν υπάρχει κάποιος λογικός κανόνας που να σε πάει από μεμονωμένες παρατηρήσεις (να μια μαύρη πάπια) σε γενικούς (καθολικούς) νόμους (οι πάπιες είναι μαύρες). Το συνηθισμένο επιχείρημα ότι εμπιστευόμαστε την επαγωγή γιατί δουλεύει μέχρι τώρα είναι κυκλικό αφού χρησιμοποιούμε αυτό που θέλουμε να αποδείξουμε: από κάποιες μεμονομένες παρατηρήσεις μας στο παρελθόν (τώρα η επαγωγή δούλεψε) θέλουμε να βγάλουμε ένα γενικό κανόνα (η επαγωγή γενικά δουλεύει). Δείτε επίσης αυτά που λεει για την αιτιότητα (δεν μπορούμε να ξέρουμε αιτίες αλλά μόνο να έχουμε την συνήθεια να περιμένουμε γεγονότα χρονικά και χωρικά μαζί).
Δεν είναι η ώρα για να γράφω για φιλοσοφία και τα παραπάνω δεν μου φαίνονται να βγάζουν πολύ νόημα. Διαβάστε λίγο Καρτέσιο και Hume και θα περάσετε μια στις δύο φορές.
Υ.Γ. Είχα να δω τι θέματα βάζουν από το πρώτο έτος. Γιατί ανεχόμαστε ακόμα αυτό το μάθημα στο πρόγραμμα σπουδών μας; Το πόσα βίτσια θα δεχόμαστε έχει και όρια!
παιδια τυπικα το 2 κεφαλαιο ειναι ολο μεσα με το συμπαθειο, αλλα εμφαση εχει δωθει σε καρτεσιο και χιουμ (εχω παρακολουθησει απο την αρχη).αυριο θα παω στο μαθημα το οποιο θα γινει διπλης διαρκειας για οσους δεν το γνωριζουν λογω αναπληρωσεων και θα ενημερωσω για το τι εγινε.