Έξω τα κόμματα..

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση

Θα ήταν καλύτερο το πανεπιστήμιο χωρίς κόμματα..?

Ναι
106
82%
Όχι
19
15%
Δεν ξέρω
4
3%

Σύνολο ψήφων: 129

jordanEMP
Real Name: GIANNIS
Facebook ID: 0

Re: Έξω τα κόμματα..

Δημοσίευση από jordanEMP »

msl εγραψε
Νταξ .. δεν επικοινωνούμε. Το λέω για τελευταία φορά. Ο Φοιτητικός Σύλλογος έχει νομική υπόσταση. Αν δεν ξέρετε τι είναι αυτό, google it. Δεν μπορείτε να την αγνοήσετε, όσο και αν ο ρομαντισμός (ή η μισαλλοδοξία) σας υπαγορεύει το αντίθετο. Το Καταστατικό κάθε Συλλόγου είναι με αριθμό Πρωτοκόλλου στο Πρωτοδικείο. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό; Το Δημοψήφισμα για να θεωρηθεί έγκυρο ως αποτέλεσμα θα πρέπει να γίνει με μορφή εκλογών. Όποια άλλη μορφή και να έχει, το αποτέλεσμα θα θεωρείτε αλλοιωμένο (και πιθανότατα όντως θα είναι). Αλλά και να γίνει με αυτές τις συνθήκες, το αποτέλεσμα δεν έχει νομικά καμία δύναμη απέναντι στον Φοιτητικό Σύλλογο, μιας και τα μόνα όργανα αποφάσεων αναγνωρίζονται από το Καταστατικό το ΔΣ και η ΓΣ.
Καταρχην οπως εγραψε και ο fakiris σε καποιο του ποστ λεγοντας οτι
οι πρακτικες των παραταξεων προστατευονται στο ακεραιο απο το καταστατικο της σεμφε...

Συμφωνοντας μαζι του και με σενα καλο θα ειναι να ζητησουμε να αλλαξει το καταστατικο...!

Επισης μια καλη ιδεα (μιας και χρειαζομαστε την συναινεση...των φοιτητων)ειναι σεβομενοι τον θεσμο της γσ να ζητησουμε μεσα απο αυτην να διεξαχθει σε μορφη εκλογων ενα δημοκρατικο φοιτητικο δημοψηφισμα...που θα αποφαινεται για το εαν εχουν θεση η οχι οι κομματικες παραταξεις μεσα στο πανεπιστημιο...!
Και αν αποδειχθει ανικανη η γσ να αποφασισει για αυτο το θεμα τοτε μετα τις απαραιτητες αλλαγες του καταστατικου(που επιθυμουμε να γινουν...) να επανελθουμε παλι με αυτο το αιτημα...

Τέλος, είναι κουραστικό να απαντάς με μασημένη τροφή από άλλα Forums, εκνευριστικό το να υπεκφεύγεις στις απαντήσεις σου και προσβλητικό για τον συνομιλητή σου που κάθετε και διαβάσει κατεβατά που παραθέτεις χωρίς να έχουν πάντα σχέση με το θέμα στο οποίο αναφέρεσαι. Αυτό δεν αποτελεί διάλογο, για εμένα ..
Οκ ζητω συγνωμη και απο σενα και απο οσους διαβαζουν τα ποστ μου...!
Δεν ειχα σκοπο ουτε να σε εκνευρισω ουτε να σε προσβαλω ουτε να υποβαθμισω τον διαλογο...!
Δεν θα επαναληφθει...!
Άβαταρ μέλους
Oubaxail
Real Name: Oumpaxail

Δημοσίευση από Oubaxail »

Michael κατέβα κάτω κέντρο να δείς τι παίζει και άσε το posting..
jordanEMP

Ενδιαφέρουσα μου φαίνεται ως ιδέα. Θα ήθελα όμως να γράψεις περισσότερα για το πως σκέφτεσαι να κάνεις αυτό το δημοψήφισμα και τι επιλογές θα έχει.

Μια ιδεα οπως ανεφερα παραπανω ειναι το δημοκρατικο φοιτητικο δημοψηφισμα να αποφασιστει με μια αποφαση της γσ η αν χρειαστει μεσα απο τροποοιηση του καταστατικου...
Το δημοψηφισμα θα αποφαινεται για το εαν εχουν θεση η οχι οι κομματικες παραταξεις μεσα στο πανεπιστημιο και μπορει να περιεχει και προτασεις για το πως μπορει να αναβαθμιστει η γσ η το καταστατικο..(δηλ να ψηφιζονται ιδεες και οχι τα πλαισια των κομματικων πραταξεων...)

Ένα μεγάλο μέρος των φοιτητών εκφράζεται μέσω των παρατάξεων. Αφενός δεν ξέρω αν είναι κάτω του 50%. Αφ'ετέρου, οι λόγοι και οι σκέψεις που τους οδηγούν στο να εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο δεν θα πάψουν να υπάρχουν. Τι προτείνεις για αυτό;
Μια προταση ειναι να ψηφιζονται ιδεες χωρις να γινεται γνωστη η προελευση τους.. και να απαγορευται το κομματικο καπελωμα των αποφασεων της γσ οπως γινεται και με τις γενικες συνελευσεις στο συνταγμα...!
Απλώς να τους απαγορεύουμε να εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο; Δεν μου πολυαρέσει ως ιδέα. Π.χ. αν γίνει δημοψήφισμα για το αν πρέπει να υπάρχουν στην Ελλάδα ναοί άλλον θρησκειών πέραν των χριστιανών ορθόδοξων, είναι πολύ πιθανόν να βγει όχι, δεδομένου ότι οι ΧΟ είναι η επικρατούσα θρησκεία. Η συγκεκριμένη απόφαση θα νομιμοποιείται από την πλειοψηφία, θα έχει παρθεί δημοκρατικά, όμως θα εξακολουθεί να παραβιάζει την ανεξιθρησκεία και την ελευθερία έκφρασης..
Πιστευω οτι ειναι στο χερι και στην διαθεση της πλειοψηφιας των φοιτητων να αποφασιζουν με ποιον τροπο θα γινεται η γσ...(για παραδειγμα να ψηφιζονται ιδεες και οχι κομματικα πλαισια...)
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Μάστορας! Το για πότε παρουσίασες την ιδέα που ανέφερα παραπάνω ως δική σου, ενώ επί 3 χρόνια οι επιδιώξεις σου ήταν από ουτοπικές ως άτοπες .. δεν λέγεται! Άφωνη και πάλι! Εύγε! Είναι στα σχέδια του προγράμματος και αυτό; Να παρουσιάζεις τις σκέψεις και τις ιδέες "σου" αναμασώντας τυχοδιωκτικά τα όσα σου λένε οι άλλοι μέσα στα Forums που γράφεις; Ελπίζω στα άλλα Forums, τουλάχιστον, να δίνεις και την πηγή με το post μου!!

Επί του προκείμενου: Θες να κάνεις ΓΣ για να αλλάξει κάτι στο Καταστατικό για να γίνει το Δημοψήφισμα και να αλλάξει το Καταστατικό. Δηλαδή .. σοβαρά τώρα;

Συμβουλή: Κόψε το posting και κάτσε σκέψου. Μάλλον τρως πολύ ώρα ανάμεσα στα διάσπαρτα Forums που γράφεις και την πληρώνουν όλοι ασχολούμενοι σοβαρά με το brainstorming σου! Επίσης, δεν είσαι μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου της ΣΕΜΦΕ. Κοινώς, μπορείς να ξεκινήσεις την Επανάσταση από τη σχολή σου .. ελπίζοντας να έχεις καταλάβει πως και να το καταφέρεις όλο αυτό, δε θα επηρεαστούν αυτόματα οι άλλες σχολές και θα είναι θέμα χρόνου όλα να γυρίσουν στην αρχική μορφή!
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
jordanEMP

msl εγραψε
Μάστορας! Το για πότε παρουσίασες την ιδέα που ανέφερα παραπάνω ως δική σου,
Καταρχην δεν ειπα οτι ειναι δικη μου προταση..!
Σαφως εχεις συνεισφερει και εσυ αλλα και η προταση του κυριου που εγραψε αυτο το θεμα
πηγη
http://eagainst.com/articles/a%CF%83%CF ... %B5%CE%BD/

ενώ επί 3 χρόνια οι επιδιώξεις σου ήταν από ουτοπικές ως άτοπες ..

Δεν μπορεις να λες ουτοπικο η ατοπο ενα αιτημα οταν αυτο συσπειρωνει το 80% της πλειοψηφιας σε ολες τις σχολες(των χρηστων που ψηφισαν..)
Ελπίζω στα άλλα Forums, τουλάχιστον, να δίνεις και την πηγή με το post μου!!

Και οσο για το εαν θα δινω την πηγη (οπου γραφεις την αποψη σου) φυικα και θα το κανω...
Επί του προκείμενου: Θες να κάνεις ΓΣ για να αλλάξει κάτι στο Καταστατικό για να γίνει το Δημοψήφισμα και να αλλάξει το Καταστατικό. Δηλαδή .. σοβαρά τώρα;
επαναλαμβανω μια καλη ιδεα (μιας και χρειαζομαστε την συναινεση...των φοιτητων)ειναι σεβομενοι τον θεσμο της γσ να ζητησουμε μεσα απο αυτην να διεξαχθει σε μορφη εκλογων ενα δημοκρατικο φοιτητικο δημοψηφισμα...που θα αποφαινεται για το εαν εχουν θεση η οχι οι κομματικες παραταξεις μεσα στο πανεπιστημιο...!
Και αν αποδειχθει ανικανη η γσ να αποφασισει για αυτο το θεμα τοτε μετα τις απαραιτητες αλλαγες του καταστατικου(που επιθυμουμε να γινουν...) να επανελθουμε παλι με αυτο το αιτημα...
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Σκουζέ μουά γιατί νομίζω τώρα το 'πιασα. Εσύ είσαι ηλεκτρολόγος και έπιασες σβάρνα τα φόρουμ των σχολών κάνοντας δημοσκοπήσεις για να φύγουν τα κόμματα;

Εικόνα

Δεν έχεις με τίποτε άλλο να ασχοληθείς; Πήγαινε βράσε δυό αβγά, πήγαινε καμιά βόλτα...
Έχουμε κι άλλες δουλειές, εδώ έχουμε να ασχοληθούμε και με ένα μεσοπρόθεσμο*

Όποιου δε του αρέσουν τα κόμματα ας μη μπει σε κανένα.

Και όποιου δε του αρέσει το ΕΜΠ και εκθειάζει τα ξένα πανεπιστήμια ας μας κάνει τη χάρη και ας πάει να σπουδάσει εκεί.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5Byj8KWArDs[/youtube]
Άβαταρ μέλους
DeMaKos
Real Name: Δημήτρης

Δημοσίευση από DeMaKos »

Ρε παιδιά, αν κι έχω τελειώσει αυτή την καταραμένη σχολή με πολύ κόπο, εδώ και δυο χρόνια... και παρόλο που δεν ήμουν ποτέ κομματικοποιημένος, ούτε εντός ούτε εκτός σχολής... 1-2 κουβέντες να πω για αυτά που λέτε: Μπορεί κάποιοι από εσάς να βρίζετε τα κόμματα, αλλά χάρη σε μερικούς, η σχολή αυτή ίσως να κέρδισε κάποια αναγνώριση απέναντι σε άλλες του Μετσοβίου ή άλλες πολυτεχνικές... Δεν ξέρω ποιοι πάλεψαν γι' αυτό, αλλά σίγουρα όχι εγώ που πολεμούσα να περάσω μαθήματα ή εσείς που τα λέτε "εξω τα κόμματα, είμαστε ενήλικες κλπ"... Ποτέ μου βέβαια δεν κατάλαβα πως κάποια άτομα που βρίσκονταν όλη την ώρα στα τραπεζάκια και κάναν δημόσιες σχέσεις, είχαν τα τηλέφωνα ολωνών εκεί μέσα, πώς κατάφερναν και περνούσαν μαθήματα πιο πολλα απο μένα και χωρίς σχεδόν παρακολούθηση... Δεν ξέρω αν η εκάστοτε σχολή κερδίζει ή χάνει απο τα κόμματα... αλλά σίγουρα ορμώμενοι απο τα κόμματα, κάποιοι ωφελούνται τρελά από αυτά, και δε νομίζω να αξίζουν αυτά τα benefits σαν κάποιους άλλους που λιώνουν στο διάβασμα βράδια/αργίες/ΣΚ/διακοπές...

Δεν ξέρω αν ζυγίσω την ύπαρξη των κομμάτων ή την ανυπαρξία τους...

Διορθώστε με αν λεω κατι λάθος...
It was just a dream...
Άβαταρ μέλους
Casus_Belli
Real Name: Paul

Δημοσίευση από Casus_Belli »

Σχετικά με αυτά που λέει ο DeMaKos.

Σε όλα τα πράγματα υπάρχει το αίτιο και το αποτέλεσμα. τα κόμματα στα πανεπιστήμια υπάρχουν για πολιτικούς λόγους. Η ύπαρξη τους είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για αυτό που αποκαλούμε Μεταπολίτευση. Όταν θα δεις και δεν θα υπάρχουν κόμματα (τουλάχιστον με την παρούσα μορφή) μέσα στα Πανεπιστήμια, τότε μπορείς να βγάλεις με σιγουριά το συμπέρασμα ότι η Μεταπολίτευση έχει τελειώσει (και αντιστρόφως).

Όλα τα υπόλοιπα, όπως χαριστικό πέρασμα μαθημάτων, κινητά, τραπεζάκια, καταλήψεις, αγωνιστική γυμναστική και άλλα είναι απλώς το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ του προβλήματος. ΔΕΝ είναι η ΑΙΤΙΑ. Αν κάποιος θέλει να είναι αποτελεσματικός πρέπει να αντιμετωπίσει με πολιτική επιχειρηματολογία, την ύπαρξη (με αυτή τη μορφή και δομή) των κομμάτων στα πανεπιστήμια.

Όσο για τα επαγγελματικά δικαιώματα να σου θυμίσω δύο πράγματα. Πρώτον, ότι πολλές παρατάξεις ΔΕΝ θέλαν και δεν θέλουν την κατοχύρωση μας ως εκπαιδευτικών (σχλολεία, φροντιστήρια κ.α.) και δεύτερον, ότι το 99% των αγώνων καταναλώνεται στο φαίνεσθαι και όχι στην ουσία των πραγμάτων.
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Κόμματα υπήρχαν και πριν τη μεταπολίτευση*...
Άβαταρ μέλους
DeMaKos
Real Name: Δημήτρης

Δημοσίευση από DeMaKos »

Casus_Belli έγραψε: Όσο για τα επαγγελματικά δικαιώματα να σου θυμίσω δύο πράγματα. Πρώτον, ότι πολλές παρατάξεις ΔΕΝ θέλαν και δεν θέλουν την κατοχύρωση μας ως εκπαιδευτικών (σχλολεία, φροντιστήρια κ.α.) και δεύτερον, ότι το 99% των αγώνων καταναλώνεται στο φαίνεσθαι και όχι στην ουσία των πραγμάτων.
Ωραία, τότε πώς ένα κόμμα συμβάλλει στην εργασιακή καταξίωση μιας σχολής, αφού όπως λες τα κόμματα δεν ήθελαν την κατοχύρωση μας ως εκπαιδευτικούς....;

Γιατί η έννοια "μεταπολιτευτικοί λόγοι", δε μου λέει κάτι ώστε να το θεωρήσω τόσο ικανό και αναγκαίο. Άλλωστε η ΔΑΠ/ΠΑΣΠ υπήρχαν και το 1960 φαντάζομαι όπως μας ειπε και ο συνάδελφος papagalakos...
It was just a dream...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”