Ανατροπές στην παιδεία από την Διαμαντοπούλου
Re: Ανατροπές στην παιδεία από την Διαμαντοπούλου
Το γεγονός οτι στου τόπους δουλιάς δεν κινείται φύλλο το παρακάμπτεις και μου κάνει εντύπωση. Έστω και μαρξιστής, για να προσδιορίσεις την επανάσταση πρέπει να έχεις προσδιορίσει και την κυρίαρχη τάξη που θα τη φέρει εις πέρας. Εκτός και αν εκτός με τον Λενινισμό έχεις αναθεωρήσει και για την πάλη των τάξεων και θεωρείς πως κυρίαρχη "τάξη" αποτελούν οι πλατείες και οι παππούδες. Παρεπιμπτώντος ούτε για το κίνημα της αντιπαγκοσμιοποίησης λες κάτι.
Η επαναστατική κατάσταση συμβαίνει όταν οι πάνω δεν μπορούν και ταυτόχρονα οι από κάτω δεν θέλουν. Τι συμβάινει σήμερα? Προφανώς σε επαναστατική κατάσταση θα βρεθούμε ανεξάρτητα από τη θέληση του ΚΚΕ ή οπουδήποτε άλλου
Βεβαίως και γίνονταν ειρηνικές πορείες και διαμαρτυρίες για πολλά χρόνια από τους μπολσεβίκους οι οποιές και πνίγονταν στο αίμα. Άλλωστε από το 1905 έως το 1915 ήταν χρόνια "άμπωτης" για το κίνημα ενώ από το 1900-1905 ήταν περίοδος "παλλίροιας".
Η έννοια της πειθαρχίας για κάποιον που βάζει ως σκοπό του την ανατροπή της αστικής τάξης είναι εκ των ουκ άνευ και όποιος δεν την τηρεί, ενώ συνειδητά την επέλεξε, τότε μοιραία κινείται επιζήμια για το κόμμα της εργατικής τάξης και του σκοπού του.
Η επαναστατική κατάσταση συμβαίνει όταν οι πάνω δεν μπορούν και ταυτόχρονα οι από κάτω δεν θέλουν. Τι συμβάινει σήμερα? Προφανώς σε επαναστατική κατάσταση θα βρεθούμε ανεξάρτητα από τη θέληση του ΚΚΕ ή οπουδήποτε άλλου
Βεβαίως και γίνονταν ειρηνικές πορείες και διαμαρτυρίες για πολλά χρόνια από τους μπολσεβίκους οι οποιές και πνίγονταν στο αίμα. Άλλωστε από το 1905 έως το 1915 ήταν χρόνια "άμπωτης" για το κίνημα ενώ από το 1900-1905 ήταν περίοδος "παλλίροιας".
Η έννοια της πειθαρχίας για κάποιον που βάζει ως σκοπό του την ανατροπή της αστικής τάξης είναι εκ των ουκ άνευ και όποιος δεν την τηρεί, ενώ συνειδητά την επέλεξε, τότε μοιραία κινείται επιζήμια για το κόμμα της εργατικής τάξης και του σκοπού του.
-
papagalakos
Κάτσε γιατί τώρα με μπέρδεψες.
Ναι, δεν κινείται τίποτα και πρέπει να κινηθεί, τί άλλο θες να σου πω επ' αυτού;
Όχι φίλε μου, δεν αναθεώρησα για την πάλη των τάξεων. Και αν θες να ξέρεις τώρα ακούω Θοδωράκη. Πήρα κανένα επαναστατόσημο;
Οι πλατείες δεν είναι τάξη.
Είναι ένας χώρος όπου εδώ και 30τόσες μέρες προλετάριοι, μικρομεσαίοι, άνεργοι και νέοι συρρέουν φωνάζοντας κατά των μέτρων και του καθεστώτος.
Ένα μέρος απ' όπου εσύ απέχεις.
Ο παπούς επίσης δεν ήταν τάξη. Ήταν ένα παράδειγμα.
Ο Άρης δεν ήταν προδότης του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ ήταν προδότης της επανάστασης.
Όποιος θέλει πειθαρχία ας πάει στον τακτικό εθνικό στρατό.
Όσο για 'μένα, ζήτω ο Βελουχιώτης.
Εν τέλει νομίζω ότι κατάλαβες πολύ καλά τι σου έγραψα και απλώς προτίμησες να μην απαντήσεις σε τίποτε πετώντας σε διάφορα άλλα θέματα όπως η άποψή μου για την παγκοσμιοποίηση και για τους παπούδες. Σύμφωνοι, διαλεχτική και όλα συνδέονται αλλά να βλέπουμε και σε τι απαντάμε.
Πως πήγαμε τώρα στους τόπους δουλειάς;rontrigez έγραψε:Το γεγονός οτι στου τόπους δουλιάς δεν κινείται φύλλο το παρακάμπτεις και μου κάνει εντύπωση.
Ναι, δεν κινείται τίποτα και πρέπει να κινηθεί, τί άλλο θες να σου πω επ' αυτού;
Εξυπνάκιας...rontrigez έγραψε:Έστω και μαρξιστής, για να προσδιορίσεις την επανάσταση πρέπει να έχεις προσδιορίσει και την κυρίαρχη τάξη που θα τη φέρει εις πέρας. Εκτός και αν εκτός με τον Λενινισμό έχεις αναθεωρήσει και για την πάλη των τάξεων και θεωρείς πως κυρίαρχη "τάξη" αποτελούν οι πλατείες και οι παππούδες. Παρεπιμπτώντος ούτε για το κίνημα της αντιπαγκοσμιοποίησης λες κάτι.
Όχι φίλε μου, δεν αναθεώρησα για την πάλη των τάξεων. Και αν θες να ξέρεις τώρα ακούω Θοδωράκη. Πήρα κανένα επαναστατόσημο;
Οι πλατείες δεν είναι τάξη.
Είναι ένας χώρος όπου εδώ και 30τόσες μέρες προλετάριοι, μικρομεσαίοι, άνεργοι και νέοι συρρέουν φωνάζοντας κατά των μέτρων και του καθεστώτος.
Ένα μέρος απ' όπου εσύ απέχεις.
Ο παπούς επίσης δεν ήταν τάξη. Ήταν ένα παράδειγμα.
Κάτω η παγκοσμιοποίηση. Αλλά νομίζω ούτε γι' αυτό λέγαμε.rontrigez έγραψε:Παρεπιμπτώντος ούτε για το κίνημα της αντιπαγκοσμιοποίησης λες κάτι.
Με έπιασε ναυτία με όλα αυτά τα θαλασσινά. Το ξέρω, έχω διαβάσει κι εγώ για τη Ρωσική επανάστασηrontrigez έγραψε:Βεβαίως και γίνονταν ειρηνικές πορείες και διαμαρτυρίες για πολλά χρόνια από τους μπολσεβίκους οι οποιές και πνίγονταν στο αίμα. Άλλωστε από το 1905 έως το 1915 ήταν χρόνια "άμπωτης" για το κίνημα ενώ από το 1900-1905 ήταν περίοδος "παλλίροιας".
Η επανάσταση είναι ο ορισμός της απειθαρχίας.rontrigez έγραψε:Η έννοια της πειθαρχίας για κάποιον που βάζει ως σκοπό του την ανατροπή της αστικής τάξης είναι εκ των ουκ άνευ και όποιος δεν την τηρεί, ενώ συνειδητά την επέλεξε, τότε μοιραία κινείται επιζήμια για το κόμμα της εργατικής τάξης και του σκοπού του.
Ο Άρης δεν ήταν προδότης του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ ήταν προδότης της επανάστασης.
Όποιος θέλει πειθαρχία ας πάει στον τακτικό εθνικό στρατό.
Όσο για 'μένα, ζήτω ο Βελουχιώτης.
Εν τέλει νομίζω ότι κατάλαβες πολύ καλά τι σου έγραψα και απλώς προτίμησες να μην απαντήσεις σε τίποτε πετώντας σε διάφορα άλλα θέματα όπως η άποψή μου για την παγκοσμιοποίηση και για τους παπούδες. Σύμφωνοι, διαλεχτική και όλα συνδέονται αλλά να βλέπουμε και σε τι απαντάμε.
- chArAls
- Real Name: Χαρης
- Facebook ID: 0
papagalako Οσο και να γουσταρω να βλεπω να την λενε σε κκεδες δεν ειναι αυτο το νοημα.Τους δεινεις αξια εκει που δεν εχουν καμια.Υπαρχουν πολυ πιο σημαντικα πραγματα απο το να καθομαστε να ασχολουμαστε με αυτους...Ασε τους να κανουν επανασταση με πορειες μπρος πισω με το βανακι αφου εχουν πεσει τα δακρυγονα!

-
papagalakos
Δεν διαφωνώ. Δεν έχει νόημα να ασχολείσαι με το ΚΚΕ παραπάνω από τόσο. Αυτό όπως είπα αποπροσανατολίζει από το πραγματικό πρόβλημα.
Απλώς όταν έρχεται στην κουβέντα και για να αποκαθίσταται και η πραγματικότητα καλό είναι να λέμε δυό κουβέντες.
Απλώς όταν έρχεται στην κουβέντα και για να αποκαθίσταται και η πραγματικότητα καλό είναι να λέμε δυό κουβέντες.
- chArAls
- Real Name: Χαρης
Εχεις δικιο δυσκολα κρατιεσαι να μην τους απαντησεις.Εγω παντως θελω να καταγκειλω την παπαρηγα πως μαζι με τον γεωργιαδη υπηρετουν συμφεροντα των κατασκευαστων τηλεορασεων.Δεν μπορει,την εβλεπα τωρα στο αλτερ και πρεπει να ειναι βαλτη μαζι με τον αλλο να με κανουν να σπασω την τηλεοραση.Η πανω πλατεια ειναι γεματη ακροδεξιους,μπραβους και χουλιγκαν...Ηταν ακροδεξιοι οι καφεδες που εφαγε το ΠΑΜΕ δικιο εχει.Με το δεξι χερι τους πεταγαμε.
Παντως γενικα προσοχη οταν τους απαντας γιατι οπως λεει και ο λαος,οποιος μπλεκεται με τα πιτουρα τον τρωνε οι κοτες.
Και για να επανελθουμε στην κουβεντα.Αυτο που σου ειπα ζινοβια για το να μην ασχολουμαστε μονο με τα φοιτητικα παει στο εξης.Στην αρχη ειδαμε ολοι πως το πασοκ απομονωνε ομαδες και τις κατεστρεφε μονες τους.Ετσι ολος ο κοσμος ηταν εναντιον τους,γιατι ελεγε αυτοι νοιαζονται μονο για τα δικα τους.Ετσι λοιπον σε μια τετοια εποχη βλεπουμε πως ο κοσμος αντεδρασε οταν δεχτηκαν επιθεση ολοι μαζι.Αλλιως τωρα με μερικα μετρα απο αυτα οπως καταργηση ασυλου,συνδεση σπουδων με την παραγωγη(με το οποιο δεν διαφωνω ΑΛΛΑ οχι με τους ορους και τις σκοπμοτητες του πασοκ) κτλ θα βρεθει κοσμος που θα λεει καλα κανει σε αυτο το πασοκ.
Παντως γενικα προσοχη οταν τους απαντας γιατι οπως λεει και ο λαος,οποιος μπλεκεται με τα πιτουρα τον τρωνε οι κοτες.
Και για να επανελθουμε στην κουβεντα.Αυτο που σου ειπα ζινοβια για το να μην ασχολουμαστε μονο με τα φοιτητικα παει στο εξης.Στην αρχη ειδαμε ολοι πως το πασοκ απομονωνε ομαδες και τις κατεστρεφε μονες τους.Ετσι ολος ο κοσμος ηταν εναντιον τους,γιατι ελεγε αυτοι νοιαζονται μονο για τα δικα τους.Ετσι λοιπον σε μια τετοια εποχη βλεπουμε πως ο κοσμος αντεδρασε οταν δεχτηκαν επιθεση ολοι μαζι.Αλλιως τωρα με μερικα μετρα απο αυτα οπως καταργηση ασυλου,συνδεση σπουδων με την παραγωγη(με το οποιο δεν διαφωνω ΑΛΛΑ οχι με τους ορους και τις σκοπμοτητες του πασοκ) κτλ θα βρεθει κοσμος που θα λεει καλα κανει σε αυτο το πασοκ.

1)Αυτό είναι το πρώτο μου ποστ. Αφού κάνω την ρητορική ερώτηση, μιλάω για την κατάσταση στο εργατικό κίνημα.Κάτι το οποίο στο αμέσως επόμενο πόστ το προσπερνάς. Δεν νομίζω οτι σε μπερδεύω. Μήπως εσύ θες να μπερδευτείς?rontrigez έγραψε:@ papagalako
Οι μπολσεβίκοι σε κάθε πορεία και διαμαρτυρία που έκαναν, έπερναν το όπλα? Εδώ δεν υπάρχουν σωματεία και συνδικάτα. Επίσης,σε πόλλα απο αυτά ο εργοδοτικός συνδικαλισμός πέρνει κεφάλι(όπως ναυπηγεία σκαραμαγκά στις πρόσφατες εκλογές). Σήμερα κομβικοί παράμετρος είναι η οργάνωση του κόσμο από τα κάτω το οποίο δεν απαιτεί παχία λόγια και φανφάρες και σκόρπιους ακτιβισμούς. Αλήθεια τα περίφημα κινήματα τύπου Γένοβα το 2001 κατά της παγκοσμιοποίησης τι απέγιναν?
Το ΚΚΕ, με όλες του τις αδυναμίες και τα κακά, πήρε τα όπλα όταν χρειάστηκε και θα τα ξαναπάρει όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και η εργατική τάξη με τα σύμμαχα στρώματα το αποφασίσουν. Ξέχασα, τι να σου λέω, δεν αποδέχεσαι τον Λενινισμό.
Για να μην πλατιάζω, συμφωνώ με την zinovia. Το θέμα είναι ο καθένας τι κάνει. Και το πιο σημαντικό, αν το φοιτητικό κίνημα αντιληφθεί το ρόλο του ως ένα από τα ρυακία του χειμμάρου της ανατροπής.
2) Το κίνημα της αντιπαγκοσμιοποίησης. Στα τέλη του 90 μέχρι και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000 υπήρχε αυτό το κίνημα με ασαφή και απροσδιόριστα χαρακτηριστικά και προοπτική, με κορυφαία γι αυτό στιγμή τις κινητοποιήσεις στη Γένοβα το 2001 και μάλιστα με έναν νεκρό. Στο κίνημα αυτό χωρούσαν όλοι, και κυρίως μικροαστικά στρώματα. Όπως έδειξε κι ζωή το κίνημα αυτό πια δεν υπάρχει. Και προφανώς και ένας κόσμος που το πίστευε απογοητεύτηκε και τα παράτησε. Το κίνημα αυτό έκανε μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες με δυναμικό περιεχόμενο. Μέσω αυτόυ του κινήματος έγινε γνωστό και το μαύρο μπλοκ.
3) Λες οτι οι μπολσεβίκοι δεν μπορούσαν να κάνουν πορείς και σου απάντησα οτι μπορούσαν και μάλιστα ειρηνικές. Γιατί σε έπιασε ναυτία με τις άμπωτες και τις παλλίροιες? Μήπως επειδή τις ίδιες λέξεις χρησιμοποιούσε ο Λένιν?
4) Για να πετύχει μια οργάνωση επαναστατών απαιτέιται σιδερένια πειθαρχία και συγκέντωση στο στόχο. Όλες οι δουλείες για να πετύχουν χρείαζονται οργάνωση και αυστηρή πειθαρχία, κάτι που ένας εργάτης που δουλεύει στην πρέσα ή στο πριόνι το καταλαβαίνει ακριβώς γιατί αν δε το καταλάβαινε θα ήταν νεκρός. Οι λοιποί μικροαστοί θέλουν παραπάνω χρόνο. Παρεπιμπτώντος ο εθνικός στρατός ήταν και είναι μπ******ο. Απλά συνήθως έχει υπεροπλία.
5) Συμφωνώ οτι ο Άρης πολιτικά δικαιώθηκε και πως το ΚΚΕ την περίοδο εκείνη είχε εσφαλμένη στρατηγική για το ενδίαμεσο στάδιο μεταξύ σοσιαλισμού και καπιταλισμού. Παρόλα αυτά δεν είχε προδοτική στάση ακριβώς γιατί μετά τον αφοπλισμό ακολούθησε ο ΔΣΕ. Ταλαντεύσεις υπήρχαν και θεωρητικές παρεκκλίσεις κατά τη γνώμη μου. Αυτό δε σημαίνει οτι έγιναν επί σκοπού, απλά υπήρχαν και ανεπάρκειες ιδεολογικές και πολιτικές, λόγω και του πολύχρονου αγώνα και του θανάτου πολλών στελεχών και μελών του ΚΚΕ στα μέτωπα των μαχών.
6) Τι ακριβώς δε σου απάντησα σχετικά με ποστ σου? Σου εξήγησα για την επαναστατική κατάσταση. Και προφανώς θα το καταλαβαίναμε κι δύο αν είμασταν σε τέτοια κατάσταση τώρα. Η οργάνωση από τα κάτω θα δημιουργήσει και τα όργανα που θα την υπηρετούν. Προφανώς και στα όργανα αυτά θα υπάρχει διαπάλη για το που παν τα πράματα και προφανώς θα συμμετέχουν και οι ΚΚΕδες. Οργάνωση από τα κάτω δε σημαίνει και μέλος του ΚΚΕ. Τώρα σχετικά με τον Λενινισμό, εσύ είπες οτι αναθεωρέις τις απόψεις σου σε προηγόυμενο τοπικ.
7) Μου κάνει εντύπωση η σύμπτωση απόψεων με τα φασιστοειδή.
-
papagalakos
Αυτή τη φορά δεν θα απαντήσω γραμμή τη γραμμή. Καταλαβαίνουμε και οι δύο ότι μπορούμε να συζητάμε για ώρες έτσι και να μην οδηγήσουμε πουθενά. Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ότι η αριστερά αναλώνεται σε ανάλογες συζητήσεις που δεν αφορούν άμεσα τα τρέχοντα, σχετικά με το ποιός ξέρει καλύτερα το Λένιν, τη γνώμη του για το κίνημα της αντιπαγκοσμιοποίησης κ.λπ.
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Και ακριβώς στον τρόπο που γράφεις και σ' αυτά που εστιάζεις φαίνεται η αστοχία της επίσημης αριστεράς η οποία δε την αφήνει να πάρει τη θέση της στη πολιτική σκηνή.
Λέτε για μια επανάσταση κατά τας γραφάς και σύμφωνα με το ορθόδοξο δόγμα της πεπατημένης. Ακριβώς αυτή είναι η διαφορά του μαρξισμού από το μαρξισμό-λενινισμό.
Στην ουσία και ο Λένιν ήταν ένας μαρξιστής της εποχής του. Σήμερα είναι άλλη η εποχή, τα έχουμε ξαναπεί αυτά.
(Όπως έλεγε ο Georgio Gamber "ανταλλάξατε την διαλεχτική του Μαρξ με το κατά Λένιν ευαγγέλιο", και από εκεί που ξέραμε ότι βλέπεις και πράτεις ανάλογα με την εποχή σου εσείς επιμένετε ότι επειδή "κάποτε", "κάπου", "έτσι" πάντα "έτσι".)
Αλλά και πάλι ούτε αυτό έχει σημασία.
Τελικά πιστεύω σημασία έχει να αντιλαμβάνεσαι τον παλμό, τα αιτήματα και το επίπεδο συνειδητοποίησης του λαού και να παίρνεις είτε ως άτομο (πρώτα) είτε ως κόμμα τις προωθητικές αποφάσεις.
Γιατί το ίδιο αίτημα που τη μια στιγμή μπορεί να είναι προωθητικό την άλλη μπορεί να είναι συντηριτικό, ή να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.
Τώρα ιστορίες για αναγκαιότητα κόμματος πρωτοπορείας, προκηρύξεις καρμπόν που βγαίνουν από ένα Κ.Σ., φοβισμός, σεχταρισμοί κ.λπ. είναι αστεία πράγματα.
Δεν πας έτσι στον πόλεμο, μιας και είσαι και ψιλομιλιταριστής.
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Και ακριβώς στον τρόπο που γράφεις και σ' αυτά που εστιάζεις φαίνεται η αστοχία της επίσημης αριστεράς η οποία δε την αφήνει να πάρει τη θέση της στη πολιτική σκηνή.
Λέτε για μια επανάσταση κατά τας γραφάς και σύμφωνα με το ορθόδοξο δόγμα της πεπατημένης. Ακριβώς αυτή είναι η διαφορά του μαρξισμού από το μαρξισμό-λενινισμό.
Στην ουσία και ο Λένιν ήταν ένας μαρξιστής της εποχής του. Σήμερα είναι άλλη η εποχή, τα έχουμε ξαναπεί αυτά.
(Όπως έλεγε ο Georgio Gamber "ανταλλάξατε την διαλεχτική του Μαρξ με το κατά Λένιν ευαγγέλιο", και από εκεί που ξέραμε ότι βλέπεις και πράτεις ανάλογα με την εποχή σου εσείς επιμένετε ότι επειδή "κάποτε", "κάπου", "έτσι" πάντα "έτσι".)
Αλλά και πάλι ούτε αυτό έχει σημασία.
Τελικά πιστεύω σημασία έχει να αντιλαμβάνεσαι τον παλμό, τα αιτήματα και το επίπεδο συνειδητοποίησης του λαού και να παίρνεις είτε ως άτομο (πρώτα) είτε ως κόμμα τις προωθητικές αποφάσεις.
Γιατί το ίδιο αίτημα που τη μια στιγμή μπορεί να είναι προωθητικό την άλλη μπορεί να είναι συντηριτικό, ή να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.
Τώρα ιστορίες για αναγκαιότητα κόμματος πρωτοπορείας, προκηρύξεις καρμπόν που βγαίνουν από ένα Κ.Σ., φοβισμός, σεχταρισμοί κ.λπ. είναι αστεία πράγματα.
Δεν πας έτσι στον πόλεμο, μιας και είσαι και ψιλομιλιταριστής.
Απλή σύμπτωση. Ο Μελιγαλάς έχει πολύ χώρο ακόμα.rontrigez έγραψε:7) Μου κάνει εντύπωση η σύμπτωση απόψεων με τα φασιστοειδή.
- antony07
- Forum Moderator

- Real Name: Αντώνης
- Επικοινωνία:
Ναι, κυκλοφορείpapagalakos έγραψε:Απλή σύμπτωση. Ο Μελιγαλάς έχει πολύ χώρο ακόμα.

"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
(+1 Τι ωραια φωτο αυτη με το μελιγαλα!)
Μου κανει εντυπωση (οχι βασικα , αλλα καπως επρεπε να ξεκινησει η προταση ) πως αφοτου ανεβασα 2 πραγματακια περι κινητοποιησεων ξεσπασε η αντικκε λαιλαπα...ενταξει ρε παιδια...ανακαλω-δεν καλω κανενα πουθενα, οπως κι εσεις...
Οσο για τα υπολοιπα δεν θελω να σχολιασω, λιγο πολυ η αποψη μου γνωστη ειναι και δεν θελω να βγω κι εγω εκτος θεματος του τοπικ και καποια πραγματα οπως 17Ν κλπ καταλαβαινεις παπαγαλακε οτι το τακτ επιβαλει να μην τα συζητησω, τουλαχιστον εγω ετσι πιστευω.
Ετσι κι αλλιως αυτο που αξιζει να συζητηθει δεν ειναι τα μικροπολιτικα πανηγυρακια του καθενος εδω μεσα, αλλα η ουσια.
Μου κανει εντυπωση (οχι βασικα , αλλα καπως επρεπε να ξεκινησει η προταση ) πως αφοτου ανεβασα 2 πραγματακια περι κινητοποιησεων ξεσπασε η αντικκε λαιλαπα...ενταξει ρε παιδια...ανακαλω-δεν καλω κανενα πουθενα, οπως κι εσεις...
Οσο για τα υπολοιπα δεν θελω να σχολιασω, λιγο πολυ η αποψη μου γνωστη ειναι και δεν θελω να βγω κι εγω εκτος θεματος του τοπικ και καποια πραγματα οπως 17Ν κλπ καταλαβαινεις παπαγαλακε οτι το τακτ επιβαλει να μην τα συζητησω, τουλαχιστον εγω ετσι πιστευω.
Ετσι κι αλλιως αυτο που αξιζει να συζητηθει δεν ειναι τα μικροπολιτικα πανηγυρακια του καθενος εδω μεσα, αλλα η ουσια.
@papagalako
Σιγά ρε υπεράνω... Αφού βγάζεις την αντικκεδίλα σου πέρνωντας τα εύσημα από τους φασίστες με εγκαλείς και να μιλήσουμε σοβαρά και μιλάς για παθογένειες της αριστεράς... τι να πω.
Σε σχέση με το κινημα της αντιπαγκοσμιοποίησης, δε καταθέτω γνώμη ή αντίληψη. Απλά καταγράφω τι αποδέιχθηκε για μια κίνηση με θολό προσανατολισμό και περιεχόμενο και γενικά με το σύνθημα - παγίδα - οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη. Επίσης φάνηκε καθαρά και το τι εξυπηρετούσε το "μαύρο μπλοκ". Χαρακτηριστικά αυτής της κίνησης με άλλη μορφή υπάρχουν και στις "πλατείες".
Μιλιταριστής... Απλά ρεαλιστής. Η ανατροπή της αστικής τάξη θα κριθεί σε ένοπλο αγώνα, όπως αποδεικνύεται και ιστορικά. Η κάνω λάθος?
Σιγά ρε υπεράνω... Αφού βγάζεις την αντικκεδίλα σου πέρνωντας τα εύσημα από τους φασίστες με εγκαλείς και να μιλήσουμε σοβαρά και μιλάς για παθογένειες της αριστεράς... τι να πω.
Σε σχέση με το κινημα της αντιπαγκοσμιοποίησης, δε καταθέτω γνώμη ή αντίληψη. Απλά καταγράφω τι αποδέιχθηκε για μια κίνηση με θολό προσανατολισμό και περιεχόμενο και γενικά με το σύνθημα - παγίδα - οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη. Επίσης φάνηκε καθαρά και το τι εξυπηρετούσε το "μαύρο μπλοκ". Χαρακτηριστικά αυτής της κίνησης με άλλη μορφή υπάρχουν και στις "πλατείες".
Μιλιταριστής... Απλά ρεαλιστής. Η ανατροπή της αστικής τάξη θα κριθεί σε ένοπλο αγώνα, όπως αποδεικνύεται και ιστορικά. Η κάνω λάθος?
- Aastenu
- Real Name: Theodoritos
Διαβάζω την πορεία του ποστ ειδικά όπως εξελίχθηκε από τον papagalakos και θέλω να βαρέσω το κεφάλι μου στην οθόνη ...
ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ?
Ρε αδερφέ εσύ τώρα ξυπνάς το πρωί και αναρωτιέσαι για τον Λένιν? Είναι δυνατόν αυτή την στιγμή, σε αυτό το τόπικ να κάθεσαι να ασχολείσαι με τα μέσα πάλης του ΚΚΕ. Στον χώρο σπουδών σου ετοιμάζεται πογκρόμ αλλαγών τύπου ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε και εμείς αναρωτιόμαστε για το τι κάνει το ΚΚΕ ? Η κουβέντα γύρω από τα νέα μέτρα του ΠΑΣΟΚ καταφέρνει πάλι να επιστρέψει στο κακό (νταντά ) ΚΚΕ μόνο και μόνο επειδή σας γράφει η Zinovia και ο rodrigez ?
Θέλω τέλος να κάνω και μερικές παρατηρήσεις
@zinovia και papagalakos Ανοίγουμε το θέμα Μελιγαλά χωρίς να ξέρουμε την ιστορική αλήθεια...
@papagalakos Αυτό που οι απόψεις σου συγκλίνουν με τα φασιστοειδή του διαδικτύου να το προσέξεις. Σημαίνει κατά κανόνα ότι είναι πιθανότατα λάθος και αρκετά αντιδραστικές. Επίσης από εσένα ειδικά ακούω τόσο καιρο όλο αυτό το μπλα μπλα μπλά κακό ΚΚΕ μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα... Και δεν σε έχω δει ούτε σε μία κινητοποίηση...Μάλλον ο καναπές είναι το μέσο πάλης που προτιμάς...
Τέλος ειπώθηκε κάτι σχετικά με το ν+2. Επειδή κάτι μισοέχει πει και παλιότερα η φράου Διαμαντοπούλου από ότι κατάλαβα, όταν περνάς το όριο του ν, για κάθε εξάμηνο μέσα στο όριο των 2 ετών θα καταβάλεις ένα ποσό (ποσόστωση του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, αν υπάρχει αυτό με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων) που θα ανέρχεται σε περιπου 180 με 200 ευρώ ... Μετά το πέρας του ν+2 διαγράφεσαι τελείως. Το ίδιο δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ισχύει για το 2ν που αφορά τους part time φοιτητές
ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ?
Ρε αδερφέ εσύ τώρα ξυπνάς το πρωί και αναρωτιέσαι για τον Λένιν? Είναι δυνατόν αυτή την στιγμή, σε αυτό το τόπικ να κάθεσαι να ασχολείσαι με τα μέσα πάλης του ΚΚΕ. Στον χώρο σπουδών σου ετοιμάζεται πογκρόμ αλλαγών τύπου ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε και εμείς αναρωτιόμαστε για το τι κάνει το ΚΚΕ ? Η κουβέντα γύρω από τα νέα μέτρα του ΠΑΣΟΚ καταφέρνει πάλι να επιστρέψει στο κακό (νταντά ) ΚΚΕ μόνο και μόνο επειδή σας γράφει η Zinovia και ο rodrigez ?
Θέλω τέλος να κάνω και μερικές παρατηρήσεις
@zinovia και papagalakos Ανοίγουμε το θέμα Μελιγαλά χωρίς να ξέρουμε την ιστορική αλήθεια...
@papagalakos Αυτό που οι απόψεις σου συγκλίνουν με τα φασιστοειδή του διαδικτύου να το προσέξεις. Σημαίνει κατά κανόνα ότι είναι πιθανότατα λάθος και αρκετά αντιδραστικές. Επίσης από εσένα ειδικά ακούω τόσο καιρο όλο αυτό το μπλα μπλα μπλά κακό ΚΚΕ μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα... Και δεν σε έχω δει ούτε σε μία κινητοποίηση...Μάλλον ο καναπές είναι το μέσο πάλης που προτιμάς...
Τέλος ειπώθηκε κάτι σχετικά με το ν+2. Επειδή κάτι μισοέχει πει και παλιότερα η φράου Διαμαντοπούλου από ότι κατάλαβα, όταν περνάς το όριο του ν, για κάθε εξάμηνο μέσα στο όριο των 2 ετών θα καταβάλεις ένα ποσό (ποσόστωση του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, αν υπάρχει αυτό με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων) που θα ανέρχεται σε περιπου 180 με 200 ευρώ ... Μετά το πέρας του ν+2 διαγράφεσαι τελείως. Το ίδιο δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ισχύει για το 2ν που αφορά τους part time φοιτητές
- Glaurung
- Real Name: ....
Απλά εξουσιαστής . Είναι άλλο πράγμα ο ένοπλος αγώνας και άλλο πράγμα η κουλτούρα και οργάνωσή του σύμφωνα με αυτά των κρατικών-εθνικών στρατών .rontrigez έγραψε: Μιλιταριστής... Απλά ρεαλιστής. Η ανατροπή της αστικής τάξη θα κριθεί σε ένοπλο αγώνα, όπως αποδεικνύεται και ιστορικά. Η κάνω λάθος?
Λέγοντας πχ «σκατά στους μπάτσους» μπορεί να έρθει ένας αυτόνομος εθνικιστής και να συμφωνήσει μαζί μου . Είναι λάθος ή αντιδραστική αυτή η φράση ;Aastenu έγραψε: @papagalakos Αυτό που οι απόψεις σου συγκλίνουν με τα φασιστοειδή του διαδικτύου να το προσέξεις. Σημαίνει κατά κανόνα ότι είναι πιθανότατα λάθος και αρκετά αντιδραστικές. Επίσης από εσένα ειδικά ακούω τόσο καιρο όλο αυτό το μπλα μπλα μπλά κακό ΚΚΕ μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα... Και δεν σε έχω δει ούτε σε μία κινητοποίηση...Μάλλον ο καναπές είναι το μέσο πάλης που προτιμάς...
Μάλλον παίζει ρόλο το σε ποιες κινητοποιήσεις πηγαίνεις , εγώ τον έχω δει σε διάφορες . Αυτό θα λέμε τώρα ;
Θεωρώ λάθος να κουβεντιάζουμε τώρα για το ΚΚΕ και για το κάθε ΚΚΕ , και αυτό γιατί δεν είναι αυτό το σημείο που πρέπει να κεντράρουμε αλλά το νομοσχέδιο . Συγκρούσεις και αντεγκλήσεις θα υπάρξουν , ούτε χθεσινοί , ούτε ανίδεοι είμαστε , αυτές θα αντιμετωπιστούν στον χρόνο τους .
Δεν είναι μόνο το κομμάτι που αναφέρει ο από πάνω που είναι κόλαφος , είναι δεκάδες . Καλύτερη επιλογή ημερομηνίας ψήφισης δεν θα μπορούσε να βρει , πάνω που θα έχει τελειώσει η εξεταστική και θα έχουν φύγει πολλοί για διακοπές . Πρέπει να καλεστεί μια συνέλευση και να δούμε την στάση μας . Προσωπικά είμαι της άποψης πως και αν βγει κάτι από εκεί είναι καλό αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος .
Συμφωνω απολυτα πως πρεπει να κινητοποιηθουμε και μαζικα και σαν συλλογος και τα παντα.Glaurung έγραψε: Δεν είναι μόνο το κομμάτι που αναφέρει ο από πάνω που είναι κόλαφος , είναι δεκάδες . Καλύτερη επιλογή ημερομηνίας ψήφισης δεν θα μπορούσε να βρει , πάνω που θα έχει τελειώσει η εξεταστική και θα έχουν φύγει πολλοί για διακοπές . Πρέπει να καλεστεί μια συνέλευση και να δούμε την στάση μας . Προσωπικά είμαι της άποψης πως και αν βγει κάτι από εκεί είναι καλό αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος .
Αυτο που με λυπει πραγματικα ειναι πως ο κοσμος δεν αντιδρα! Δεν ξέρω αν ειναι αντιδραση "μουδιασματος" ή απλα σουρεαλ αδιαφορια!(σουρεαλ γιατι με δεδομενες τις συνθηκες δεν δικαιολογειται με τιποτα).
Πας σε ενα αμφιθεατρο και τους λες το απλο " Ειδες τι γινεται;;Ποια ειναι η γνωμη σου; Τι λες να κανουμε;;" και η απαντηση ειναι κατι αναμεσα σε "δεν εγραψα καλα κβαντο και αν θα δωσεις μηχανικη4" και ακομα κ εκεινοι που πετανε μεγαλες κορωνες:
"Α, ου να τα γκρεμησουμε ολα-να κανουμε συνελευση -καταληψη- να βγουμε στους δρομους κλπ"- οταν τους λες το εξης απλο
" Ρε φιλε και εγω μαζι σου , αλλα τραβα τωρα 10 λεπτα πριν δωσουμε στο αμφιθεατρο και πες αυτα που μου λες και σε αλλους 10 και ο καθενας να κανει το ιδιο" η απαντηση ειναι πάλι κατι αναμεσα σε εξεταστικη κ διαβασμα και θες να κοπανησεις το κεφαλι σου στον τοιχο!!!
Καλη η γνωμη του καθενος και σεβαστη και ολα- αλλα αυτη τη στιγμη χρειαζεται και πραξη.
-Κατα τη γνωμη μου για αρχη πρεπει ο καθενας να ενημερωθει για το τι ερχεται και τι αυτο συνεπαγεται, ωστε να το αντιληφθει πληρως. Το να καταλαβει ο ΚΑΘΕΝΑΣ το τι ερχεται ειναι ο κυριος μοχλος για να κινητοποιηθει.
-Επεται η κινητοποιηση( η εκαστοτε- του οποιουδηποτε φορεα-συλλογου-σωματειου δεν ξερω κ εγω τι-ο καθενας με οτι συμφωνει)
-Και καταληγει σε κλιμακωση το ολο θεμα.
Με δεδομενες τις συνθηκες επιταχυνεται και το χρονικο πλαισιο αναμεσα στα παραπανω "σταδια".
Καλω τους παντες, συμφωνουντες, διαφωνουντες οτιδηποτε- αφου ολοι καταλαβαινουμε οτι υπαρχει ενα προβλημα, ας διαξιφιστουμε μια ωρα λιγοτερη στο φορουμ και ας παμε σε 5 ανθρωπους διπλα μας να τους πουμε οτι πρεπει ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ !
Κι ας λυσουμε τις διαφωνιες μας αγωνιζομενοι ρε παιδια!Απο διαπαλη στο κινημα να φαν και οι κοτες(αυτοι οι καπνιστες)!
-
papagalakos
@Aastenu για να με είχες δει σε κάποια διαδήλωση ή κινηματική δραστηριότητα θα έπρεπε να ξέρεις ποιός είμαι. Δεν κυκλοφορώ μα πλακάτ "papagalakos".
Σε περίπτωση που ξέρεις ποιός είμαι αλλά παρόλα αυτά δεν με έχεις δει πουθενά μπορώ να σε βεβαιώσω ότι είναι απλή σύμπτωση.
Θα μπορούσα να σου πω και αναλυτικά σε ποιές κινητοποιήσεις ήμουν και σε ποιές όχι αλλά δεν νομίζω ότι απασχολεί και πολύ το φόρουμ. Σε pm άμα θες.
@Aastenu και @ zinovia, rondrigez.
Σχετικά με το ΚΚΕ είπα πως είναι λάθος να ασχολείσαι αυτή την περίοδο για πολλούς λόγους. Γιατί είτε είναι το κόμμα της επαναστατικής πρωτοπορείας και εγώ κάνω λάθος, είτε είναι ένα αστικό προβοκατόρικο κόμμα σίγουρα δεν είναι το πρόβλημα.
Το άμεσο πρόβλημα είναι το ΠΑΣΟΚ, τα άμεσα μέτρα, και εν συνεχεία όλο το πολιτικό σύστημα και οι διαχειριστές του, για να φτάσουμε τελικά στον καπιταλισμό. Δεν διαφωνώ πουθενά.
Αυτό που είπα εν τη ρύμη του λόγου ήταν μια παρατήρηση σχετικά με το κατά πόσο η οργάνωση στο ΚΚΕ είναι οργάνωση από τα κάτω και κατά πόσο είναι αυτό που χρειάζεται. Μιας και συζητάμε για το τι τελικά χρειάζεται να κάνουμε.
Κατά τα άλλα και ειδικά σε αυτή τη περίοδο δεν έχω κανένα μεγάλο θέμα με το ΚΚΕ.
Μάλιστα πρόσφατα και καθοδών για το Σύνταγμα πήγα και σε μια συγκέντρωσή του.
Από εκεί και πέρα και κλείνοντας όλη αυτή την παρένθεση.
Ήμουν Εξάρχεια πριν λίγο και γύρισα πίσω τρέχοντας, εδώ που έχω τα τηλέφωνά μου, τον υπολογιστή και τον εκτυπωτή μου κ.λπ.
Διάβασα τη σημερινή Ελευθεροτυπία και εξοργίστηκα. Είχε αναλυτικά τα 8 σημεία αλλαγής των ΑΕΙ και την πρόθεση να περάσουν άμεσα.
Γνωρίζοντας πόσο δυσκίνητος είναι ο αριστερισμός, και πόσο στον κόσμο της είναι η φοιτητική κοινότητα πήρα την πρωτοβουλία να μιλήσω με κάποιο γνωστό μου κόσμο για να καλέσουμε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη μεθαύριο.
Κάποιες άλλες πορείες, κανονισμένες από μηνύματα κ.λπ. κάπως έτσι έγιναν
Η κουβέντα είναι ακόμα στον αέρα και οι προτάσεις είναι ανοιχτές. Με την ευκαιρία λοιπόν το καταθέτω και εδώ.
Σε περίπτωση που ξέρεις ποιός είμαι αλλά παρόλα αυτά δεν με έχεις δει πουθενά μπορώ να σε βεβαιώσω ότι είναι απλή σύμπτωση.
Θα μπορούσα να σου πω και αναλυτικά σε ποιές κινητοποιήσεις ήμουν και σε ποιές όχι αλλά δεν νομίζω ότι απασχολεί και πολύ το φόρουμ. Σε pm άμα θες.
@Aastenu και @ zinovia, rondrigez.
Σχετικά με το ΚΚΕ είπα πως είναι λάθος να ασχολείσαι αυτή την περίοδο για πολλούς λόγους. Γιατί είτε είναι το κόμμα της επαναστατικής πρωτοπορείας και εγώ κάνω λάθος, είτε είναι ένα αστικό προβοκατόρικο κόμμα σίγουρα δεν είναι το πρόβλημα.
Το άμεσο πρόβλημα είναι το ΠΑΣΟΚ, τα άμεσα μέτρα, και εν συνεχεία όλο το πολιτικό σύστημα και οι διαχειριστές του, για να φτάσουμε τελικά στον καπιταλισμό. Δεν διαφωνώ πουθενά.
Αυτό που είπα εν τη ρύμη του λόγου ήταν μια παρατήρηση σχετικά με το κατά πόσο η οργάνωση στο ΚΚΕ είναι οργάνωση από τα κάτω και κατά πόσο είναι αυτό που χρειάζεται. Μιας και συζητάμε για το τι τελικά χρειάζεται να κάνουμε.
Κατά τα άλλα και ειδικά σε αυτή τη περίοδο δεν έχω κανένα μεγάλο θέμα με το ΚΚΕ.
Μάλιστα πρόσφατα και καθοδών για το Σύνταγμα πήγα και σε μια συγκέντρωσή του.
Από εκεί και πέρα και κλείνοντας όλη αυτή την παρένθεση.
Ήμουν Εξάρχεια πριν λίγο και γύρισα πίσω τρέχοντας, εδώ που έχω τα τηλέφωνά μου, τον υπολογιστή και τον εκτυπωτή μου κ.λπ.
Διάβασα τη σημερινή Ελευθεροτυπία και εξοργίστηκα. Είχε αναλυτικά τα 8 σημεία αλλαγής των ΑΕΙ και την πρόθεση να περάσουν άμεσα.
Γνωρίζοντας πόσο δυσκίνητος είναι ο αριστερισμός, και πόσο στον κόσμο της είναι η φοιτητική κοινότητα πήρα την πρωτοβουλία να μιλήσω με κάποιο γνωστό μου κόσμο για να καλέσουμε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη μεθαύριο.
Κάποιες άλλες πορείες, κανονισμένες από μηνύματα κ.λπ. κάπως έτσι έγιναν
Η κουβέντα είναι ακόμα στον αέρα και οι προτάσεις είναι ανοιχτές. Με την ευκαιρία λοιπόν το καταθέτω και εδώ.