Διαμονή κοντά στην Πολυτεχνειούπολη

Συζητήσεις για όσα θα πρέπει να ξέρει ένας σωστός φοιτητής!

Συντονιστές: Ryu, antony07

Άβαταρ μέλους
aeriko
Real Name: ...
Facebook ID: 0

Re: Διαμονή κοντά στην Πολυτεχνειούπολη

Δημοσίευση από aeriko »

Κανένας γνωστός σου δεν έχει περάσει σε κάποια άλλη σχολή του ΕΚΠΑ ή του ΕΜΠ ?? Σκέψου ότι πχ και στο ΕΚΠΑ να είναι κάποιος, θα μπορείτε να βρείτε ένα σπίτι να σας βολεύει και τους δύο.. Πάντως, και μόνη σου, εγώ πιστεύω ότι μπορείς να βρεις κάτι καλό δεδομένου και ότι έχεις ξεκινήσει εγκαίρως το ψάξιμο και λόγω οικονομικής κρίσης, ειδικά σε παλιές πολυκατοικίες, έχουν ψιλοπέσει τα ενοίκια....
Άβαταρ μέλους
constant
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Konstantinos

Δημοσίευση από constant »

Αν δεν έχεις συνηθίσει όμως να συγκατοικείς με άλλους (εκτός οικογένειας προφανώς :P ) καλό θα είναι να ξέρεις τον άλλον γιατί αρκετοί αντιμετώπισαν πρόβλημα με τη συγκατοίκηση ενώ δεν το περίμεναν..
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

eleni-volos έγραψε:Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις ευχές. Θα κοιτάξω πως λειτουργει το σύστημα με τις φοιτητικές εστίες αν και ο πατέρας μου θέλει να μου κλεισει διαμέρισμα. Έχω ήδη αρχίσει να κοιτάω και κάποια website που μου προτείνανε με προσωπικό μήνυμα για διάφορα διαμερίσματα στις περιοχές που προτάθηκαν. Το πιθανότερο είναι πως θα κατέβω (με τον πατέρα μου) στην Αθήνα μόλις βρουμε συγκεκριμένα πράγματα.
Σχετικά με τον συγκάτοικο ακούγεται καλή περίπτωση και οικονομική αλλά δεν έχω κάποιον γνωστο να μείνουμε μαζί.

Πόσο εύκολο είναι να βρω συγκάτοικο ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση θα είναι ξένος και να τον εμπιστευτώ όμως?
Εάν δικαιούσαι εστίες τότε είναι μάλλον καλύτερες από ένα οικονομικό σπίτι που θα βρεις. Είναι καινούρια κτήρια και δεδομένου ότι θα έχει προσέξει το δωμάτιο του ο προηγούμενος ένοικος τότε είναι πολύ πιο ανθρώπινο από κάτι τρύπες σε πολύ παλιές πολυκατοικίες που θα βρεις στις γύρω περιοχές. Εκτός αυτού έχεις internet, ρεύμα, νερό δωρεάν. Σκέψου πιο σοβαρά τις εστίες. Είναι ένα (μικρό μεν αλλά)) πολύ βολικό studio και είναι και εντελώς δωρεάν (νομίζω).
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
eleni-volos
Real Name: Eleni

Δημοσίευση από eleni-volos »

Wizard έγραψε: Εάν δικαιούσαι εστίες τότε είναι μάλλον καλύτερες από ένα οικονομικό σπίτι που θα βρεις. Είναι καινούρια κτήρια και δεδομένου ότι θα έχει προσέξει το δωμάτιο του ο προηγούμενος ένοικος τότε είναι πολύ πιο ανθρώπινο από κάτι τρύπες σε πολύ παλιές πολυκατοικίες που θα βρεις στις γύρω περιοχές. Εκτός αυτού έχεις internet, ρεύμα, νερό δωρεάν. Σκέψου πιο σοβαρά τις εστίες. Είναι ένα (μικρό μεν αλλά)) πολύ βολικό studio και είναι και εντελώς δωρεάν (νομίζω).

Τελικά δεν έχω δικαίωμα να παραμείνω σε εστίες. Ο πατέρας μοy το έψαξε και ρώτησε και φάγαμε "πόρτα" :(

Όμως μετά απο πολλές αναζητήσεις όλες αυτές τις μέρες σε διάφορα websites, εφημερίδες κτλ έχω καταλήξει σε 3 συγκεκριμένα σπίτια. Έχω κλείσει ραντεβού και με τους 3 ιδιοκτήτες για να κατέβω να τα δω οπότε την Τρίτη Θα είμαι Αθήνα.

Θέλετε να σας τα δείξω να μου πείτε την γνώμη σας? Είναι και τα 3 στο internet
Άβαταρ μέλους
zinovia
Real Name: zinovia

Δημοσίευση από zinovia »

Φανταζομαι θα εχεις "δασκαλευτει" για το τι πρεπει να κοιταξεις :o
Υδραυλικα -πατωματα- ηλεκτρολογικα- υψος κοινοχρηστων- βασικο!!!
Και γενικα πρεπει να προσεξεις οτι μπορει να επιφερει βλάβες κ επιδιορθωσεις κ στο συμβολαιο ενοικιασης να μην υπαρχει ο όρος "το βρηκα σε αριστη κατασταση" γιατι πολλοι τον εκμεταλευονται ωστε να πληρωνεις εσυ για ζημιες που κανονικα επιβαρυνουν τον ιδιοκτητη.

Και πολυ βασικη ειναι και η μονωση- νομιζω πως πλεον βαση νομου υποχρεωνονται να εχουν αλουμινια κλπ.
Πολυ βασικο, αλλιως θα σκας 50 ευρω το μηνα το χειμωνα για κοινοχρηστα κ θα κρυωνεις και το καλοκαιρι αλλα τοσα για να ζεσταινεσαι.
eleni-volos

Ευτυχώς σε αυτά έχω τον πατέρα μου που είναι "σκύλος" (με την καλή έννοια βεβαίως βεβαίως.. :)

Βέβαια για να μάθει την πάτησε. Ο αδερφος μου σπουδάζει στα Ιωάννινα και στο σπίτι που έκλεισε για τον αδερφό μου πέρασε διάφορες ιστορίες μέχρι να κλείσει η συμφωνία.
Άβαταρ μέλους
zinovia
Real Name: zinovia

Δημοσίευση από zinovia »

Και εγω εχω περασει διαφορα... :evil:
Οταν πας να τα δεις ανοιξε οτι βρυση υπαρχει να δεις αν σταζει και τσεκαρε θερμοσίφωνο κλπ.
Πριν δεις τοιχους και τα πραγματα σου μουχλαισμενα- εμενα μου σκουριασαν ολα τα εργαλεια που ειχα κατω απο τον νιπτήρα :(

Επισης να βρεις σπιτι με μεγαλα παραθυρα και αν ειναι δυνατο μονο παραθυρα προς τα εξω-οχι σε φωταγωγο.
Και για λογους ευ ζην αλλα και για ενεργειακους- υπαρχουν σπιτια τοσο σκοτεινα που εισαι ολη μερα με αναμενο φως.
Τελος να τσεκαρεις θερμοσιφωνο με μποιλερ ή να ειναι καινουριο- να μην θελει 1 ωρα να ζεστανει νερο, γιατι θα πληρωσεις τη δεη με νεφρα...χιχιχιχι
eleni-volos

Χιχιχιχ...

Ο πατέρας μου που λες όταν έψαχνε σπίτι για τον αδερφό μου και μιας και δεν ήθελα να ασχοληθει και τόσο πολύ χρησιμοποιησε την "βοήθεια" μεσίτη. Φυσικά την πάτησε μιας και ο μεσίτης του το "πούλησε" πολύ καλά και στην πορεία το σπίτι έβγαλε διάφορα. Έκανε αρκετά μεγάλο τσακωμο με τον μεσίτη αλλά το κακό είχε γίνει.
Εγώ δεν θέλω να πάθω τα ίδια. θα κατεβούμε προετοιμασμένοι :)
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Προσπάθησε να επικοινωνήσεις και με τον προηγούμενο ενοικιαστή... (Αν μένει ακόμα στο σπίτι θα είναι αρκετά εύκολο)
Μπορεί να μάθεις πολύ περισσότερα απ' ό,τι μπορεί να φανταστείς να ελέγξεις :)
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
Dennis Lynn Rader
Real Name: Mort Nezach Van Uriel

Δημοσίευση από Dennis Lynn Rader »

Προς eleni-volos,

Παίρνω δίπλωμα στις 20 και ξενοικιάζω ! Αν ενδιαφέρεσαι, το σπίτι είναι ακριβώς απέναντι από την πύλη, 30 μέτρα απόσταση, στην οδό Χλόης 42. 75τμ, καλή κατάσταση, ολόκληρο μπαλκόνι με 3 μπαλκονόπορτες για κάθε δωμάτιο. Κοινόχρηστα λογικά όχι παραπάνω από 80 (μόνο το χειμώνα για πετρέλαιο του άλλους μήνες κάπου στο 50). Κατά τις 25 φεύγω, αν θέλεις σου στέλνω μήνυμα το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη να συνεννοηθείς περαιτέρω. Ενοίκιο εγώ δίνω 450.

Χαιρετώ.
" Shema Yisrael Adonai Eloheinu Adonai Echad...Baruch Shem Kavod Malchuso Le'Olam Va'Ed " ~ Deyteronomy 6:4
eleni-volos

Dennis Lynn Rader έγραψε:Προς eleni-volos,

Παίρνω δίπλωμα στις 20 και ξενοικιάζω ! Αν ενδιαφέρεσαι, το σπίτι είναι ακριβώς απέναντι από την πύλη, 30 μέτρα απόσταση, στην οδό Χλόης 42. 75τμ, καλή κατάσταση, ολόκληρο μπαλκόνι με 3 μπαλκονόπορτες για κάθε δωμάτιο. Κοινόχρηστα λογικά όχι παραπάνω από 80 (μόνο το χειμώνα για πετρέλαιο του άλλους μήνες κάπου στο 50). Κατά τις 25 φεύγω, αν θέλεις σου στέλνω μήνυμα το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη να συνεννοηθείς περαιτέρω. Ενοίκιο εγώ δίνω 450.

Χαιρετώ.
Σε ευχαριστώ για την πρόταση αν και 450 ευρώ μου φάινονται πολλά δυστυχώς σε αυτές τις τιμές κινούνται οι περισσότεροι. Στείλε μυο με ένα pm το τηλέφωνό του να τον πάρω. Μήπως γνωρίζεις αν υπάρχει κάπου στο internet για να το δω πριν κατέβω?

Όπως έλεγα και σε προηγούμενα post έχω βρει κάποια ακίνητα και την άλλη Τετάρτη κατεβαίνω για 3 μέρες να τα δώ και απο κοντά με τον πατέρα μου.

Είναι τα παρακάτω:

http://www.spitogatos.gr/gr/%CE%B5%CE%B ... B9-l741219

http://www.spitogatos.gr/gr/%CE%B5%CE%B ... B9-l686445

http://www.studenthouse.gr/gr/athina-ke ... a-747.html

http://www.studenthouse.gr/gr/athina-ke ... a-872.html

http://www.studenthouse.gr/gr/athina-ke ... a-867.html

Αν θέλετε πείτε μου την γνώμη σας :D Ποιο σας αρέσει περισσοτερο και γιατι? Εγώ κλείνω προς Αμπελόκηπους σύμφωνα με αυτά που μου είπαν σε προηγούμενα ποστ τα παιδιά αλλά θα δείξει γιατι φάινεται ωραίο και αυτό στο μοναστηράκι και είναι και κοντά σε μετρό αν και μου έχουν πει πως το μοναστηράκι είναι "περίεργο" τα βράδια. Ισχύει?
ESMAP
Real Name: Dani

Δημοσίευση από ESMAP »

Στο τρίτο δεν θες να πας... Λόγω περιοχής το λέω.
eleni-volos

Γαι πες περισσότερα...
Άβαταρ μέλους
corfu
Real Name: corfu

Δημοσίευση από corfu »

ΣΤΟ ΚΈΝΤΡΟ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΡΕΥΜΕΝΟ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ. ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ. ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ... ΠΑΝΤΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΣΤΙΕΣ. :roll:
Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.

Άλμπερτ Αϊνστάιν.
eleni-volos

Ναι αλλά δεν μπορώ να μείνω σε εστία γιατι είπαν πως " Δεν πληρω τις προυποθέσεις"

Οπότε πρέπει να διαλέξω σπίτι για να μείνω.

Ποιo σας αρέσει απο αυτά που έχω βαλει?

Μέχρι τώρα μου είπατε πως το Μοναστηράκι αποκλείεται λόγω περιοχής..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ακαδημαϊκά”