cpapanik έγραψε:Off Topic
και κατι τελευταιο, επειδη ειδα 2-3 να ανησυχουν, η συζητηση αυτη μπηκε στο "περι ανεμων και υδατων" γιατι τετοια ειναι και για να κουβεντιασουμε χαλαρα καλοκαιριατικα.. Φυσικα καποιος αδμιν την εβαλε στα "ειδικα θεματα" με σκοπο ποιος ξερει να δωσει "ειδικο" χαρακτηρα στο θεμα, να τρομαξει κοσμο, να σπασει πλακα η επειδη εχει παρει τη δουλεια του στα σοβαρα και επρεπε κατι να κανει.
Παιδες, ο τιτλος ενος θεματος δεν οριζει την κατηγορια στην οποια θα μπει.
Κοίτα, γενικότερα, τα θέματα που αφορούν ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ ή γενικότερα το Πανεπιστήμιο μπαίνουν στα Ακαδημαϊκά. Όταν αυτά έχουν και πολιτικές χροιές/προεκτάσεις, μπαίνουν στα Ειδικά Θέματα, οπότε σωστά έγινε η μεταφορά. (
).
Όσο για τον τίτλο, αν δεν ορίζει την κατηγορία ενός θέματος, τότε δεν περιγράφει ικανοποιητικά και το ίδιο το θέμα, οπότε πρέπει να αλλάξει ο τίτλος.
chArAls έγραψε:Οι σπουδες ειναι το σημαντικοτερο και ωραιοτερο κομματι της ζωης καθε ολοκληρωμενου ανθρωπου.Δεν πρεπει να σταματαει ποτε!Τερμα.Εγω θα λαβω μερος στην αντιδραση κατα της κυβερνησης,για τους δικους μου διαφορετικους λογους,αλλα δεν απαιτω απο κανεναν να συρθει μαζι,υποτασσομενος στη θεληση μου και ακολουθωντας τις δικες μου αποφασεις.
Ο ολοκληρωμένος άνθρωπος δεν σταματάει να μορφώνεται ποτέ, όχι μόνο κατά την διάρκεια των σπουδών του. Τώρα γιατί μερικοί συγχέουν την επιστημονική μόρφωση με συγκεκριμένους θεσμούς/αμφιθέατρα/καθηγητές/εξεταστικές/κόλλες είναι άξιον απορίας. Δεν είναι τόσο οι "σπουδές" γενικότερα το θέμα, όσο οι γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (τελευταία μαθήματα, διπλωματικές, διπλώματα) αρκετών από μας.
Προσωπικά, δεν γνωρίζω καν τι αναφέρει, τροποποιεί, καταστρέφει το νέο νομοσχέδιο (αλλά φαντάζομαι θα το μάθω σύντομα). Το βασικό είναι ότι όλοι (μα όλοι) πρέπει να αντισταθούμε σε μία ενδεχόμενη καταστροφή ή ξεπούλημά του. Και αν το μόνο οχυρό που μπορούμε να έχουμε είναι το Πανεπιστήμιο, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε. Το αν κάποιος είναι τελειόφοιτος, πτυχιούχος ή πρωτοετής δεν έχει και πολύ σημασία. Το ότι το έχεις στα χέρια σου, δεν σημαίνει τπτ αν το "χαρτί" δεν αντιπροσωπεύει κάτι.
NickNafplio έγραψε:Οι εξετάσεις θα γίνουν, θέλουν δε θέλουν μερικοί, είτε σε αμφιθέατρα είτε ακόμα και στα σπίτια των καθηγητών, διαφορετικά θα τους πάρει ο διάλος ...
Αν δεν είσαι εσύ ο "διάολος", μην λες βαριές κουβέντες. Τι θα τους κάνεις δλδ?
NickNafplio έγραψε:
εγώ έχασα 15 μέρες από τη ζωή μου για να μάθω καλή κυμματική και για να δώσω ΤΩΡΑ, γιατί κάτα 99% μετά από ένα μήνα θα τα έχω ξεχάσει (μιας και δεν είναι το αντικείμενό μου και θέλω απλά να περάσω)
Επίσης υπάρχουν πολλοί που είναι να τελειώσουν οριακά στα 5 χρόνια, και η μη πραγματοποίηση εξετάσεων τους καταστρέφει (μεταξύ αυτών είμαι κι εγώ, και δεν έχω καμία διάθεση να μείνω επιπλέον μισό-ένα χρόνο πάνω στα βιβλία). Δεν έχει κανένας το δικαίομα να μας ταλαιπωρεί με αυτό τον τρόπο.
Πιστεύεις ότι είσαι ο μόνος που έκατσες και διάβασες στην ΣΕΜΦΕ? Ή ο μόνος που είναι η τελευταία σου εξεταστική? Καμιά φορά, η ιστορία και τα γεγονότα απλά μας υπερβαίνουν. Δεν είσαι εσύ το κέντρο του κόσμου. Να κάτσεις να διαβάσεις καλύτερα, λοιπόν, για να μην τα "ξεχάσεις" σε ένα μήνα. Και από την στιγμή που τελειώνεις την ΣΕΜΦΕ και η κυματική είναι μέσα στο βασικό πρόγραμμα σπουδών , είναι ΚΑΙ αυτή το αντικειμενό σου. Δεν είναι καν επιστημονική παιδεία το να μαθαίνεις έναν υποκλάδο και να κοιτάς μόνο εκεί, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα. Πιστεύεις ότι δεν θα έχεις γνωστικό πρόβλημα μετά?....Και τέλος, πολλοί έχουν (έχουμε) σοβαρότατες ακαδημαϊκές υποχρεώσεις που κρίνονται μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά δεν παθαίνουν φορουμικό meltdown όποτε υπάρχει υποψία κινητοποιήσεων.