Γενική Συνέλευση του ΦΣ την Τρίτη 30/8

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
C0n
Real Name: Κωνσταντίνος
Facebook ID: 0

Re: Γενική Συνέλευση του ΦΣ την Τρίτη 30/8

Δημοσίευση από C0n »

Για τον Tzanampets δεν έχει κανένα νόημα..Να σου θυμίσω λοιπόν την ανάλογη περίπτωση με το νομοσχέδιο του Ράλλη προ πολλών ετών και ποια ήταν η συνέπεια των καταλήψεων.Από τότε προσπαθούν να περάσουν αυτές τις μ@λακίες τους στα πανεπιστήμια.Γενικά είμαι κατά των καταλήψεων,αλλά θεωρώ πως τώρα που πραγματοποιούνται μαζικά και ορθά,θα αποφέρουν αποτέλεσμα.Άλλωστε είναι ειρωνικό και συναινετικό να είσαι αντίθετος στη λειτουργία ενός τέτοιου πανεπιστημίου και την ίδια στιγμή να μην αντιδράς σε αυτή.Και μην ανησυχείς φίλε μου,είτε τώρα είτε οποιαδήποτε άλλη στιγμή,τα χρωστούμενα μαθήματα θα πρέπει και να διαβαστούν και να δωθούν.Συνεπώς δεν αποφεύγεις καταστάσεις με το να κλείνεις τη σχολή.Και μάντεψε,καλύτερα ρεαλιστής ψευτοιδεαλιστής παρά ψευτοσοσιαλιστής με δεξιά τσέπη,αν με πιάνεις...
+10
Ωραίος.
Δε φοβάμαι τίποτα...

Δεν ελπίζω σε τίποτα....

ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ! :)
Άβαταρ μέλους
Tzanampets
Real Name: Call me 'mate'

Δημοσίευση από Tzanampets »

Βασικά όσο και να προσπαθείτε να με βαφτίσετε πασόκο δε θα ενδώσω...

Στο παραπάνω πόστ μπορεί να αναφέρθηκα στον "αριστερό" συνδικαλιζόμενο, αλλά μεταξύ συνδικαλιζόμενων δεν κάνω εξαιρέσεις.
όλοι το ίδιο "ρεαλιστές ψευτοιδεαλιστές" είναι
(Το συν δέκα του φιλελεύθερου φίλου απο πάνω μου προκαλεί λίγο γέλιο αλλά δεν έχει σημασία...)

ΥΓ: και τώρα ας ακολουθήσει το "απολιτικ" ταμπέλωμα... μιας και τα επιχειρήματα έχουν έλλειψη...
Elen síla lúmenn' omentielvo.

Εικόνα

For those about to troll... we salute you!
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Tzanampets,
δεν βαφτίζεις κάποιον κάπως χωρίς λόγο.
Μπορεί να μην είσαι πασόκος, να μην πιστεύεις στο ΠΑΣΟΚ, αλλά αν τελικά οι απόψεις σου είτε ταυτίζονται με του ΠΑΣΟΚ, είτε η στάση σου τελικά εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της κυβέρνησης με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεν έχει μεγάλη διαφορά.
Η μόνη διαφορά που βρίσκω εγώ είναι ότι στην πρώτη περίπτωση (του ΠΑΣΟΚου) πρέπει να είσαι ανώμαλος, ενώ στη δεύτερη (του αόμματου) απλά ηλίθιος.
Πάντα γενικά μιλώντας.

Πάντως και οι ΠΑΣΟΚοι δεν λένε κάτι πολύ διαφορετικό. Δεν θα σου πει κανένας ότι "ψηφίζω μια κυβέρνηση που μου κόβει τους μισθούς και μου υποθηκεύει το μέλλον". Ο ένας νομίζει ότι το ΠΑΣΟΚ σώζει τη χώρα, ο άλλος ότι είναι σοσιαλιστικό κόμμα, και δε συμμαζεύεται...
Σημασία έχει ο καθένας σαν σώφρον και σοβαρός (λέμε τώρα) άνθρωπος να κρίνει και να καταλάβει.
Tzanampets έγραψε:αλλά μεταξύ συνδικαλιζόμενων δεν κάνω εξαιρέσεις.
Και εδώ ερχόμαστε στο επόμενο που ήθελα να αναφέρω, ότι με τέτοια νοοτροπία δεν ξέρω αν εκφράζεις το ΠΑΣΟΚ, σίγουρα όμως εκφράζεις την κυρίαρχη αντίληψη, η οποία συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων ότι όλοι γενικά κι αόριστα είναι κακοί, έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης, κ.λπ.

Λογική που καλλιεργείται από συγκεκριμένες μεριές και σκοπό δεν έχει να σε πείσει να γίνεις "πασόκος", αλλά να γίνει η δουλειά.
Είτε αυτό σημαίνει να αφήσεις την αστυνομία να μαζέψει τους εξεγερμένους, είτε να αφήσεις τη "δικαιοσύνη" να εμποδίσει μια κακιά απεργία...

Εν προκειμένης, να εφαρμοστεί το νομοσχέδιο. Επαναλαμβάνω (επειδή γενικά χρειάζεται σε αυτό το φόρουμ) ότι μπορεί να μην έχεις πρόθεση να εφαρμοστεί, αλλά τελικά αυτό κάνεις, αν επιλέξεις τελικά τις μορφές αντίδρασης που προτείνει ο Πρετεντέρης και επιτρέπει το ΠΑΣΟΚ.

Θέλω να πω ότι η νοοτροπία που μας οδήγησε εδώ πέρα δεν είναι οι "τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι" κ.λπ κ.λπ. κ.λπ.
Είναι ακριβώς η αφηρημένη μεσοβέζικη νοοτροπία που όλως τυχαίως εκφράζεται από τα ΜΜΕ και εξυπηρετεί την εκάστοτε κυβέρνηση.
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Tzanampets έγραψε:Στο παραπάνω πόστ μπορεί να αναφέρθηκα στον "αριστερό" συνδικαλιζόμενο, αλλά μεταξύ συνδικαλιζόμενων δεν κάνω εξαιρέσεις.
όλοι το ίδιο "ρεαλιστές ψευτοιδεαλιστές" είναι
(Το συν δέκα του φιλελεύθερου φίλου απο πάνω μου προκαλεί λίγο γέλιο αλλά δεν έχει σημασία...)
Οκ, αγαπητέ πραγματιστή/μη-ιδεαλιστή. Να σταματήσουμε τις καταλήψεις, λοιπόν, να κάνουμε την εξεταστική μας, να πάρουμε το δίπλωμά μας, να μπούμε στο μεταπτυχιακό μας κλπ κλπ. Ταυτόχρονα, να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε (ή ακόμα χειρότερα, να αποδεχτούμε) τον νέο νόμο και όλα τα καινούργια "φρούτα" που θα μας επιρρίψει στο κεφάλι, και μετά τι; Τι νομίζεις ότι θα γίνει;
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
Tzanampets
Real Name: Call me 'mate'

Δημοσίευση από Tzanampets »

Κοιτάξτε για να τελειώνουμε επειδή δεν έχω όρεξη να αντιπαρατίθεμαι στο φόρουμ. Δεν είπα ποτέ να αφήσουμε το νομοσχέδιο να περάσει, ούτε να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε και τελικά να τον αποδεχτούμε. Όμως προφανώς κάποιοι εδώ θεωρούν πως οι καταλήψεις είναι ο μόνος τρόπος για να μην περάσει το νομοσχέδιο και κάποιοι όχι. Εκεί είναι η διαφορά μας. Στο ποιός είναι ο ιδανικότερος τρόπος δράσης.
Απλά εγώ συν τοις άλλοις έχω πρόβλημα με τον τρόπο που εκπροσωπείται ο φοιτητικός κόσμος (γενικά) και με το πώς παίρνονται κάποιες αποφάσεις. Αυτό. Και δεν χρειάζεται να ανοιχτεί πάλι θέμα για τις ΓΣ κτλ κτλ.

Το γιατί πιστεύει η κάθε μεριά ό,τι πιστεύει είναι μεγάλη κουβέντα και δεν έχω όρεξη να την κάνω εδώ.
Elen síla lúmenn' omentielvo.

Εικόνα

For those about to troll... we salute you!
Άβαταρ μέλους
moutsos
Real Name: Γιάννης

Δημοσίευση από moutsos »

Tzanampets έγραψε:Το γιατί πιστεύει η κάθε μεριά ό,τι πιστεύει είναι μεγάλη κουβέντα και δεν έχω όρεξη να την κάνω εδώ.
Έλα να το κουβεντιάσουμε στην ΓΣ της Τρίτης.Θέλουμε η συνέλευση να είναι μαζική άρα και πιο αντιπροσωπευτική του αποτελέσματος.

Σύμφωνα μς έκθεση του ΔΝΤ(των ίδιων των δανειστών μας), ακόμα και να ακολουθήσουμε πιστά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, στο τέλος του 2013 το χρέος θα είναι ακόμα μεγαλύτερο για την χώρα(στο 157% του ΑΕΠ). Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, όλα οι μεγάλοι οργανισμοί/ιδρύματα της χώρας θα έχουν υποβαθμιστεί στο 1% της αξίας τους οπότε και θα ξεπουληθούν μαζικά-οι υπόλοιποι θα κλείσουν. Με λίγα λόγια, αν κάποιος ιδιώτης αποφασίσει ότι η ΣΕΜΦΕ είναι κερδοφόρα επιχείρηση, θα την αγοράσει και θα την κάνει σαν τα μούτρα του-κάτι τύποι σαν κι εμάς βέβαια είναι οι πρώτοι που θα πάρουν πόδι. Εναλλακτικά η σχολή κλείνει, όσοι χρωστάνε διαγράφονται και όσοι έχουν πάρει πτυχίο θα έχουν ένα χαρτί ισοδύναμο με πτυχίο PALSO στα Αγγλικά. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν υπάρχει άλλη μορφή κινητοποίησης πέρα από τις καταλήψεις διαρκείας. Ένα ανώτατο ίδρυμα που κινδυνεύει να ξεπουληθεί, το καταλαμβάνεις και αποδεικνύεις στους αστούς ότι δεν είναι το "μαγαζάκι" τους αλλά εξυπηρετεί αξίες τέτοιες που δεν μπορεί να ανήκει σε κανέναν άλλο παρα μόνο στους φοιτητές και τον λαό.
Ακολουθούν έντονες μέρες κινητοποιήσεων:
Την Δευτέρα αποφασίζουν λεωφορεία τρόλει
Την ίδια μέρα νοσοκομειακοί γιατροί και τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ(τους κόβουν 300 ευρώ/μήνα γιατί κάνουν απλή και εύκολη δουλειά)
Την Τετάρτη μετρό-ΗΣΑΠ
Την ίδια μέρα ΤΑΞΙ
Οι Αγανακτισμένοι επέστρεψαν στο Σύνταγμα
Και η κορύφωση των κινητοποιήσεων το Σ/Κ στην ΔΕΘ
Στην μάχη αυτή εμείς δεν θα μείνουμε απ'έξω, ανέκαθεν το φοιτητικό κίνημα έδινε στους κοινωνικούς αγώνες την "ώθηση" που χρειάζονταν, τώρα χρειάζεται όσο ποτέ τον τελευταίο αιώνα.

Το σημαντικότερο όμως είναι το εξής: Ας μην "τρωγόμαστε" μεταξύ μας βρε παιδιά, ας "φάμε" τους αστούς, είναι πιο καλοθρεμένοι.
Civil disobedience 101...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”