Tzanampets,
δεν βαφτίζεις κάποιον κάπως χωρίς λόγο.
Μπορεί να μην είσαι πασόκος, να μην πιστεύεις στο ΠΑΣΟΚ, αλλά αν τελικά οι απόψεις σου είτε ταυτίζονται με του ΠΑΣΟΚ, είτε η στάση σου τελικά εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της κυβέρνησης με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεν έχει μεγάλη διαφορά.
Η μόνη διαφορά που βρίσκω εγώ είναι ότι στην πρώτη περίπτωση (του ΠΑΣΟΚου) πρέπει να είσαι ανώμαλος, ενώ στη δεύτερη (του αόμματου) απλά ηλίθιος.
Πάντα γενικά μιλώντας.
Πάντως και οι ΠΑΣΟΚοι δεν λένε κάτι πολύ διαφορετικό. Δεν θα σου πει κανένας ότι "ψηφίζω μια κυβέρνηση που μου κόβει τους μισθούς και μου υποθηκεύει το μέλλον". Ο ένας νομίζει ότι το ΠΑΣΟΚ σώζει τη χώρα, ο άλλος ότι είναι σοσιαλιστικό κόμμα, και δε συμμαζεύεται...
Σημασία έχει ο καθένας σαν σώφρον και σοβαρός (λέμε τώρα) άνθρωπος να κρίνει και να καταλάβει.
Tzanampets έγραψε:αλλά μεταξύ συνδικαλιζόμενων δεν κάνω εξαιρέσεις.
Και εδώ ερχόμαστε στο επόμενο που ήθελα να αναφέρω, ότι με τέτοια νοοτροπία δεν ξέρω αν εκφράζεις το ΠΑΣΟΚ, σίγουρα όμως εκφράζεις την κυρίαρχη αντίληψη, η οποία συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων ότι όλοι γενικά κι αόριστα είναι κακοί, έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης, κ.λπ.
Λογική που καλλιεργείται από συγκεκριμένες μεριές και σκοπό δεν έχει να σε πείσει να γίνεις "πασόκος", αλλά να γίνει η δουλειά.
Είτε αυτό σημαίνει να αφήσεις την αστυνομία να μαζέψει τους εξεγερμένους, είτε να αφήσεις τη "δικαιοσύνη" να εμποδίσει μια κακιά απεργία...
Εν προκειμένης, να εφαρμοστεί το νομοσχέδιο. Επαναλαμβάνω (επειδή γενικά χρειάζεται σε αυτό το φόρουμ) ότι μπορεί να
μην έχεις πρόθεση να εφαρμοστεί,
αλλά τελικά αυτό κάνεις, αν επιλέξεις τελικά τις μορφές αντίδρασης που προτείνει ο Πρετεντέρης και επιτρέπει το ΠΑΣΟΚ.
Θέλω να πω ότι η νοοτροπία που μας οδήγησε εδώ πέρα δεν είναι οι "τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι" κ.λπ κ.λπ. κ.λπ.
Είναι ακριβώς η αφηρημένη μεσοβέζικη νοοτροπία που όλως τυχαίως εκφράζεται από τα ΜΜΕ και εξυπηρετεί την εκάστοτε κυβέρνηση.