Επιστήμονας εστί....

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

papagalakos

Επιστήμονας εστί....

Δημοσίευση από papagalakos »

Ένας επιστήμονας δεν μπορεί να είναι συντηρητικός. Ή δεν μπορεί να είναι επιστήμονας.
Ιστορικά μιλώντας πάντα, μπορεί να κάνω και λάθος.

Πάντως ίδια περίπτωση ήταν ο 815 νόμος που με καταλήψεις διαρκείας ανατράπηκε αφού είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση Ράλλη νομίζω το '79.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O kanenas την Παρ Σεπ 09, 2011 12:48 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Split από το τόπικ της Γ.Σ. 6/9/2011
nancy

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Τρίτη 6/9/2011

Δημοσίευση από nancy »

papagalakos έγραψε:Ένας επιστήμονας δεν μπορεί να είναι συντηρητικός. Ή δεν μπορεί να είναι επιστήμονας.
σωστος!
Άβαταρ μέλους
mplamplampla
Real Name: Kiriakos Tsimplidis
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από mplamplampla »

nancy έγραψε:
papagalakos έγραψε:Ένας επιστήμονας δεν μπορεί να είναι συντηρητικός. Ή δεν μπορεί να είναι επιστήμονας.
σωστος!
Απλά να σου πω ένα όνομα που μου έρχεται έτσι πρώτο πρώτο..

James Watson.. Είναι πάρα πολύ συντηρητικός.. Επίσης πήρε Nobel ιατρικής.. Εκτός κι αν δεν είναι επιστήμονες αυτοί που παίρνουν Nobel..

Eπίσης Niels Bohr - Manhattan Project.. Και βραβείο Nobel.

Και σας παρακαλώ.. Μη συγκρίνετε τη χούντα με το σήμερα.. Μη βγάζετε σύνδρομο καταδίωξης και συνομοσίας εναντίον όλων μας..

Και κάτι άλλο για τον Watson.. Κάποιοι με μια μαυροκόκκινη σημαία είχαν κινηθεί εναντίον του Watson με άγριες διαθέσεις όταν είχε πάει να δώσει μια ομιλία στη Πάτρα.. Απλά για το συντηρητισμό και την ελευθερία του λόγου..
Μαγείρευε μαγείρευε μπας και βγει το αποτέλεσμα...

Και το μπικίνι ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

Μη ξεχάσετε να δώσετε συγχαρητήρια!
http://www.fthis.gr/article/272800/o-gi ... aristeyei-
papagalakos

mplamplampla έγραψε:
nancy έγραψε:
σωστος!

James Watson.. Είναι πάρα πολύ συντηρητικός.. Επίσης πήρε Nobel ιατρικής.. Εκτός κι αν δεν είναι επιστήμονες αυτοί που παίρνουν Nobel..

Και σας παρακαλώ.. Μη συγκρίνετε τη χούντα με το σήμερα.. Μη βγάζετε σύνδρομο καταδίωξης και συνομοσίας εναντίον όλων μας..

Και κάτι άλλο για τον Watson.. Κάποιοι με μια μαυροκόκκινη σημαία είχαν κινηθεί εναντίον του Watson με άγριες διαθέσεις όταν είχε πάει να δώσει μια ομιλία στη Πάτρα.. Απλά για το συντηρητισμό και την ελευθερία του λόγου..
Νόπμελ πήρε και ο Ομπάμα. Και μάλιστα πριν καλά καλά εκλεγεί. Το νόμπελ ειρήνης, ή αλλιώς νόμπελ ταχύτητας.
Δε λέει τίποτε αυτό.

Ο Watson δεν είναι αυτός που λέει ότι οι μαύροι έχουν μείνει πίσω στη εξέλιξη των ειδών; Ή τον μπερδεύω με άλλον;
Επιστήμονας πάντως δεν είναι αυτός που λύνει εξισώσεις. Υπάρχει μια διαλεχτική σχέση που συνδέει το έργο ενός ανθρώπου με τη συνολικότερη στάση ζωής του, με την αντίληψή του για το ρόλο του μες στην κοινωνία κ.λπ.

Εσύ σαν σεμφίτης θα όφειλες να ξέρεις για παράδειγμα ότι τα μαθηματικά δεν εμπεριέχουν απλώς, αλλά είναι τα ίδια φιλοσοφία. Επομένως νομίζω μαθηματικός δεν είναι αυτός που ξέρει μεθόδους επίλυσης προβλημάτων. Και τα κομπιούτερ το ίδιο κάνουν.

Αν δεις ιστορικά δεν υπάρχει περίοδος αναγέννησης και επαναστάσεων που να μην συνοδεύεται από ανάπτυξη των επιστημών, και αντίστροφα δεν φέρνω στο μυαλό περίοδο επιστημονικής επανάστασης όπου ταυτόχρονα χειροτέρευε το επίπεδο ζωής των ανθρώπων, υπήρχαν δικτατορίες, σκοταδισμός κ.λπ.

Έχουμε μπερδέψει τον επιστημονισμό με τον επιστήμονα. Και το να είσαι προοδευτικός ή ριζοσπάστης δεν σημαίνει υποχρεωτικά να είσαι κομμουνιστής.
Αλλά να αποδέχεσαι στοιχειωδώς της αρχές του υλισμού, της λογικής, και της διαλεχτικής σύνδεσης όλων, και όχι της μονομερούς καλλιέργειας, της τυφλής μεθόδου και της εξειδίκευσης.

Εν προκειμένης έχουμε ένα θέμα όχι αφηρημένης διαφοράς σε ιδεολογίες, αλλά ζήτημα λογικής.

Όλα αυτά τα συνδέω για να επανέλθω στο προφίλ του επιστήμονα. Άμα κλειδωθείς στο κτήριο φυσικής και κάνεις πειράματα μέρα νύχτα δεν σημαίνει ότι είσαι γαμάτος επιστήμονας. Πόσο μάλλον αν γύρο σου γκρεμίζεται το σύμπαν και εσύ δεν παίρνεις χαμπάρι.
Άβαταρ μέλους
mplamplampla

papagalakos έγραψε:
mplamplampla έγραψε:

Νόπμελ πήρε και ο Ομπάμα. Και μάλιστα πριν καλά καλά εκλεγεί. Το νόμπελ ειρήνης, ή αλλιώς νόμπελ ταχύτητας.
Δε λέει τίποτε αυτό.

Ο Watson δεν είναι αυτός που λέει ότι οι μαύροι έχουν μείνει πίσω στη εξέλιξη των ειδών; Ή τον μπερδεύω με άλλον;
Επιστήμονας πάντως δεν είναι αυτός που λύνει εξισώσεις. Υπάρχει μια διαλεχτική σχέση που συνδέει το έργο ενός ανθρώπου με τη συνολικότερη στάση ζωής του, με την αντίληψή του για το ρόλο του μες στην κοινωνία κ.λπ.

Εσύ σαν σεμφίτης θα όφειλες να ξέρεις για παράδειγμα ότι τα μαθηματικά δεν εμπεριέχουν απλώς, αλλά είναι τα ίδια φιλοσοφία. Επομένως νομίζω μαθηματικός δεν είναι αυτός που ξέρει μεθόδους επίλυσης προβλημάτων. Και τα κομπιούτερ το ίδιο κάνουν.

Αν δεις ιστορικά δεν υπάρχει περίοδος αναγέννησης και επαναστάσεων που να μην συνοδεύεται από ανάπτυξη των επιστημών, και αντίστροφα δεν φέρνω στο μυαλό περίοδο επιστημονικής επανάστασης όπου ταυτόχρονα χειροτέρευε το επίπεδο ζωής των ανθρώπων, υπήρχαν δικτατορίες, σκοταδισμός κ.λπ.

Έχουμε μπερδέψει τον επιστημονισμό με τον επιστήμονα. Και το να είσαι προοδευτικός ή ριζοσπάστης δεν σημαίνει υποχρεωτικά να είσαι κομμουνιστής.
Αλλά να αποδέχεσαι στοιχειωδώς της αρχές του υλισμού, της λογικής, και της διαλεχτικής σύνδεσης όλων, και όχι της μονομερούς καλλιέργειας, της τυφλής μεθόδου και της εξειδίκευσης.

Εν προκειμένης έχουμε ένα θέμα όχι αφηρημένης διαφοράς σε ιδεολογίες, αλλά ζήτημα λογικής.

Όλα αυτά τα συνδέω για να επανέλθω στο προφίλ του επιστήμονα. Άμα κλειδωθείς στο κτήριο φυσικής και κάνεις πειράματα μέρα νύχτα δεν σημαίνει ότι είσαι γαμάτος επιστήμονας. Πόσο μάλλον αν γύρο σου γκρεμίζεται το σύμπαν και εσύ δεν παίρνεις χαμπάρι.
Δε μίλησα για Nobel ειρήνης.. Αλλά για Φυσικής και Ιατρικής. Και υπάρχουν κι άλλα τόσα παραδείγματα..

Θέλεις να μου πεις ότι αυτοί που παίρνουν Nobel φυσικής δεν είναι επιστήμονες;;;

Αλλά μου αρέσει που δε σχολίασες και την επίθεση που είχε δεχτεί ο Watson..

Εμένα, η κίνηση αυτή μου λέει πολλά για τις πεποιθήσεις τους..
http://www.youtube.com/watch?v=D8FTh9sKQas

papagalakos

mplamplampla έγραψε:Δε μίλησα για Nobel ειρήνης.. Αλλά για Φυσικής και Ιατρικής. Και υπάρχουν κι άλλα τόσα παραδείγματα..
Ο κοινός τόπος είναι το "νόμπελ".
mplamplampla έγραψε:Θέλεις να μου πεις ότι αυτοί που παίρνουν Nobel φυσικής δεν είναι επιστήμονες;;;
Θέλω να πω ότι το αν παίρνουν νόμπελ δεν είναι κριτήριο. Ο συλλογισμός σου ο ίδιος είναι αντεπιστημονικός.
mplamplampla έγραψε:Αλλά μου αρέσει που δε σχολίασες και την επίθεση που είχε δεχτεί ο Watson..
Τίποτα και κανένας δεν περνάει ασχολίαστος από 'δω.
mplamplampla έγραψε:Εμένα, η κίνηση αυτή μου λέει πολλά για τις πεποιθήσεις τους..
Ναι, να του ανοίξουν το κεφάλι. Δυστυχώς κάτι φυτά εξεγέρθηκαν. Πολύ θα 'θελα να 'ξερα αν ΝΑΤΟικές βόμβες ισοπέδωναν την Ελλάδα τα εδώ φυτά τι θα λέγαν για τη βράβευση ενός επιστήμονα στο εξωτερικό ο οποίος έχει βάλει το χεράκι του.

Βάζω το χεράκι μου δεν σημαίνει πιλοτάρω αεροπλάνο. Σημαίνει από το ότι δουλεύω σε προγράμματα για το ΝΑΤΟ, ότι φτιάχνω προγράμματα χωρίς να ρωτάω που θα καταλήξουν, ότι πιστεύω ότι φυλετικές ομάδες ανθρώπων είναι κατώτερες, επιτρέπω να εφαρμοστεί νόμος πλαίσιο που που που, και γενικά συμβάλω σε αυτό που λέμε καλή λειτουργία του καπιταλισμού.

Τιμή σε τέτοιους ανθρώπους δεν αποδίδουν πανεπιστήμια αλλά το Άουζβιτς.
Άβαταρ μέλους
mplamplampla

papagalakos έγραψε:
mplamplampla έγραψε:Δε μίλησα για Nobel ειρήνης.. Αλλά για Φυσικής και Ιατρικής. Και υπάρχουν κι άλλα τόσα παραδείγματα..
Ο κοινός τόπος είναι το "νόμπελ".
Συγκρίνεις δηλαδή τον Einstein με τον Obama.. Γειά σου επιστήμονα!
papagalakos έγραψε:
mplamplampla έγραψε:Θέλεις να μου πεις ότι αυτοί που παίρνουν Nobel φυσικής δεν είναι επιστήμονες;;;
Θέλω να πω ότι το αν παίρνουν νόμπελ δεν είναι κριτήριο. Ο συλλογισμός σου ο ίδιος είναι αντεπιστημονικός.
Δηλαδή κάποιος που δεν ξέρει φυσική μπορεί να πάρει Nobel;
papagalakos έγραψε:
mplamplampla έγραψε:Αλλά μου αρέσει που δε σχολίασες και την επίθεση που είχε δεχτεί ο Watson..
Τίποτα και κανένας δεν περνάει ασχολίαστος από 'δω.
mplamplampla έγραψε:Εμένα, η κίνηση αυτή μου λέει πολλά για τις πεποιθήσεις τους..
Ναι, να του ανοίξουν το κεφάλι.
Γειά σου papagalako ανοιχτόμυαλε επιστήμονα που σέβεσαι τις πεποιθήσεις των άλλων... Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι σαν κι εσένα και προοδεύει αυτός ο τόπος και διατηρείται η δημοκρατία..

Δηλαδή, αν δεν έχεις πρόβλημα να ανοίξεις το κεφάλι ενός Nobel-ίστα που έχει αντίθετες απόψεις με σένα φαντάζομαι σε μια συνέλευση με έναν συμφοιτητή σου που έχει αντίθετες απόψεις...
papagalakos έγραψε: Δυστυχώς κάτι φυτά εξεγέρθηκαν. Πολύ θα 'θελα να 'ξερα αν ΝΑΤΟικές βόμβες ισοπέδωναν την Ελλάδα τα εδώ φυτά τι θα λέγαν για τη βράβευση ενός επιστήμονα στο εξωτερικό ο οποίος έχει βάλει το χεράκι του.

Βάζω το χεράκι μου δεν σημαίνει πιλοτάρω αεροπλάνο. Σημαίνει από το ότι δουλεύω σε προγράμματα για το ΝΑΤΟ, ότι φτιάχνω προγράμματα χωρίς να ρωτάω που θα καταλήξουν, ότι πιστεύω ότι φυλετικές ομάδες ανθρώπων είναι κατώτερες, επιτρέπω να εφαρμοστεί νόμος πλαίσιο που που που, και γενικά συμβάλω σε αυτό που λέμε καλή λειτουργία του καπιταλισμού.

Τιμή σε τέτοιους ανθρώπους δεν αποδίδουν πανεπιστήμια αλλά το Άουζβιτς.

papagalakos

mplamplampla έγραψε:Συγκρίνεις δηλαδή τον Einstein με τον Obama.. Γειά σου επιστήμονα!
Δεν πας καλά ε;...
mplamplampla έγραψε:Δηλαδή κάποιος που δεν ξέρει φυσική μπορεί να πάρει Nobel;
Αφού μπορεί να πάρει και κάποιος που δεν ξέρει από ειρήνη; Φαντάζομαι...
mplamplampla έγραψε:Γειά σου papagalako ανοιχτόμυαλε επιστήμονα
Μηχανικός είμαι εγώ.
mplamplampla έγραψε:που σέβεσαι τις πεποιθήσεις των άλλων...
Να κυνηγάνε Εβραίους; Όχι, ευχαριστώ. Έχω δικές μου πεποιθήσεις.
mplamplampla έγραψε:Γειά σου papagalako ανοιχτόμυαλε επιστήμονα που σέβεσαι τις πεποιθήσεις των άλλων... Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι σαν κι εσένα και προοδεύει αυτός ο τόπος και διατηρείται η δημοκρατία..
Τι διατηρείται;...
Α έτσι εξηγείται... Μάλιστα...
mplamplampla έγραψε:Δηλαδή, αν δεν έχεις πρόβλημα να ανοίξεις το κεφάλι ενός Nobel-ίστα που έχει αντίθετες απόψεις με σένα φαντάζομαι σε μια συνέλευση με έναν συμφοιτητή σου που έχει αντίθετες απόψεις...
Χαρ χαρ χαρ... Δεν μπορείς να φανταστείς.
Άβαταρ μέλους
mplamplampla

Ένα πράγμα δεν έχεις καταλάβει ακόμη, αλλά δε σε κατηγορώ, γιατί είσαι μικρός..

Δε μπορείς να ζητάς να ακούσουν και να σεβαστούν τις διαφορετικές σου απόψεις όταν δεν ακους και σέβεσαι τους άλλου εσύ.. Γίνεσαι αυτό που κατηγορείς και κυνηγάς..

Όταν σε βαράνε, τους λες φασίστες και δολοφόνους.. Αλλά όταν εσύ βαράς, είναι για καλό σκοπό..

Κάτσε και σκέψου τα λίγο ψύχραιμα..

Και κάτι τελευταίο.. Αν έδινες στα μαθήματα σου τόση σημασία όσο και στην "πολιτική" δε θα έλεγες τόσες ασυναρτησίες σε ότι αφορά στην επιστήμη..

Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

Γιατι ασχολειστε με τον καθε απολιτικ που λεει το μακρυ του και το κοντο του?
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
barbara
Real Name: Νίκος

Δημοσίευση από barbara »

XAXAXAXAXAXA! Το νόμπελ πήρε άλλη διάσταση μετά από αυτή τη κουβέντα! Συλλογισμοί - παράνοια! ΑΧΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ
Άβαταρ μέλους
par1s
Real Name: realname it is
Τοποθεσία: "Μία χώρα που έχει δει τα πάντα και συνεχίζει να αιφνιδιάζεται"

Δημοσίευση από par1s »

mplamplampla έγραψε:Ένα πράγμα δεν έχεις καταλάβει ακόμη, αλλά δε σε κατηγορώ, γιατί είσαι μικρός..

Κάτσε και σκέψου τα λίγο ψύχραιμα..

Και κάτι τελευταίο.. Αν έδινες στα μαθήματα σου τόση σημασία όσο και στην "πολιτική" δε θα έλεγες τόσες ασυναρτησίες σε ότι αφορά στην επιστήμη..
Αλήθεια, αν εσύ σκεφτόσουν όλη την παραπάνω συζήτηση που έχετε, νομίζω θα αμφέβαλλες ο ίδιος για την ορθότητα και την εγκυρότητα των συλλογισμών σου..
Αναφέρεις και προσπαθείς να ορίσεις τις έννοιες "ΕΠΙΣΤΗΜΗ" και "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" ενώ έχουν γραφτεί βιβλία και ιστορία για τις 2 αυτές λέξεις..
Ας μην είμαστε εριστικοί.
Και δεν καταλαβαίνω το εξής: γιατί ένας επιστήμονας ανησυχεί για το πότε θα δώσει τα μαθήματα(γιατί για τη μη πραγματοποίηση της εξεταστικής πρέπει να κάνεις όλη αυτή την προσπάθεια συζήτησης..) όταν μιλάμε για 2 μηνών απόσταση εξέτασης? Ένας επιστήμονας "μαθαίνει", δεν αποκτά γνώσεις με ημερομηνία λήξης..(knowledgeability=/ learn)
*(και ναι, ξέρω την "ΕΛΛΗΝΙΚΗ παιδεία", αλλά ωστόσο προτιμώ να ονειρεύομαι και να προσπαθώ για την "παιδεία" χωρίς το επίθετο "ελληνική").
-Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στον κόσμο που ζει. Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του. Γι' αυτό η πρόοδος εξαρτάται από τους παράλογους.
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Έχουμε βγει εντελώς offtopic, αλλά δεν ξέρω πώς συμμαζεύεται αυτό το αλαλούμ.
mplamplampla έγραψε:Δε μπορείς να ζητάς να ακούσουν και να σεβαστούν τις διαφορετικές σου απόψεις όταν δεν ακους και σέβεσαι τους άλλου εσύ.. Γίνεσαι αυτό που κατηγορείς και κυνηγάς..
Λες, δηλαδή, στη περίπτωση του Watson να είναι σεβαστή η άποψή του για τους μαύρους? Κι ο Χίτλερ (αν και όχι επιστήμονας) είχε διάφορες απόψεις για τους Εβραίους και γενικά τους μη άριους... Κι ο Στάλιν αντίστοιχα. Τα παραδείγματα αυτά τα λέω για να βάλω τον προβληματισμό του αν κάποιες απόψεις πρέπει να είναι σεβαστές και να δείχνουμε ανεκτικότητα στη διάδοσή τους ή όχι. Η ιστορία δίνει καλά παραδείγματα.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
papagalakos

Θα σου πω εγώ πως συμμαζεύεται. Προφανώς μπορώ να απαντήσω στα τελευταία που είπε ο μπλαμπλα-κ.λ.π. (δεν είπε και τίποτε) αλλά νομίζω δεν χρειάζεται.

Είπα αυτό ακριβώς που ήθελα και νομίζω ήμουν κατανοητός σε όποιον παρακολουθεί. Πήρε και μιά δυό ακόμα απαντήσεις οπότε μπορούμε απλώς να μην συνεχίσουμε το offtopic.

Παρότι πολύ θα ήθελα να αναφέρω και έναν άλλο "επιστήμονα" και τα "κατορθώματά" του... Αλλά εν πάση περιπτώσει δεν χρειάζεται να επεκταθούμε άλλο.

Εκτός αν κάποιος άλλος θέλει να συνεχίσει οπότε και θα επανέλθω :p :p :p
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Re: Επιστήμονας εστί....

Δημοσίευση από antony07 »

To παρόν topic αποσπάστηκε από την συζήτηση για την Γενική Συνέλευση, ώστε να μπορεί να συνεχιστεί το θέμα on-topic!
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”